Toch ‘kippenvelmomentje’ voor tiener van Feyenoord: ‘Dit shirtje is speciaal’

Donderdag, 14 september 2017 om 09:48

Dylan Vente mocht woensdagavond zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Feyenoord maken. De pas achttienjarige aanvaller mocht de laatste negentien minuten van de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City (0-4 verlies) meedoen, als vervanger van Michiel Kramer. 'Een kippenvelmomentje', zo erkende Vente.

De fans van Feyenoord zongen ‘Alle ballen op Vente’, het lijflied dat afkomstig is uit de tijd van ver familielid en oud-Feyenoorder Leen Vente. De tiener had zijn debuut niet verwacht. "Toen ik het te horen kreeg, was het wel een kippenvelmomentje. Je weet dat het al 0-4 staat, maar je debuut maken is het mooiste wat er is en zeker in de Champions League", vertelde de aanvaller aan het Algemeen Dagblad.

Vente traint dit seizoen mee met de A-selectie en wordt naar eigen zeggen door de ervaring van de andere spelers een completere speler, fysiek ook. Vente besloot zijn shirtje woensdag niet te ruilen, al had geen enkele tegenstander daar eigenlijk ook geen interesse in. "Ach, ik vind het alleen maar mooi dat ik dit kan meemaken. Dit shirtje is speciaal en wil ik houden.''Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door baardgrasmus)

Wedstrijd was al verloren. Prachtig moment om je debut te maken in de CL tegen City

14 september 2017 om 13:11

En nog 1 balcontact ook in 20 minuten , veel mooier gaat het niet worden.

Mooi voor die jongen om zo jong al in aanraking te komen met de Europese top. Dat lijkt me ook de waarde van deze wedstrijd. Het is te hopen dat jongens als Vilhena, Amrabat, St. Juste, Boëtius en de nog jongere jongens dit als motivatie zien om nog harder te werken om alles eruit te halen.

14 september 2017 om 10:00

Precies, zo zat ik er ook naar te kijken. Mooie ervaringen voor jonge spelers, ontnuchterend in eerste instantie, maar op de lange termijn oh zo belangrijk. Hopelijk kunnen we ze ook in de eredivisie vaker speeltijd geven. Hoewel er daar in feite meer op het spel staat dan gisteren.

14 september 2017 om 11:11

Vente inbrengen is een mooi signaal richting een ploeg van 200 miljoen.

14 september 2017 om 11:36

Vente had daar niks te zoeken. Niemand zal dit ook als statement ervaren in het buitenland. Sterker nog, waarschijnlijk zag niemand de wissel of boeide het niemand iets. Denk dat de de meeste de samenvatting vluchtig hebben gekeken en blij waren dat hun toto klopte.

14 september 2017 om 12:17

Signaal? Nee hoor. City boeit het echt helemaal niets of er nu zo'n jongen van 18 wordt ingezet. Was ook geen benoemingswaardige invalbeurt. Logisch ook natuurlijk.

Leuk dat hij mocht debuteren, er was voor een spits niet veel eer te behalen gisteren, maar dat weet je vooraf. Ik ben benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen. De spitspositie is een lastige om vanuit de jeugd in te vullen bij een topclub.

Wat mij betreft stellen we de jonkies meer op in dit soort wedstrijden, laat ze die ervaring maar krijgen, dan weten ze ook hoe hard ze ervoor zullen moeten werken om op dat niveau te komen. Wat dat betreft ook fijn dat Amrabat en St. Juste speelden, die zullen zich de komende jaren moeten ontwikkelen tot nieuwe sterkhouders. Dan zijn dit soort ervaringen goed om te hebben, hoe kansloos je ook verliest.

Voor hem geweldig, maar van Gio's beslissingen begreep ik gisteren niet zoveel. Debuteren in de CL is mooi en de wedstrijd was allang beslist, maar iemand speelminuten 'gunnen' vind ik toch echt niet voldoende om hem in te brengen. Houd het op dit podium gewoon te allen tijden bij je beste elf en eventueel beste wissels.

14 september 2017 om 10:11

Kramer zat er ook wel behoorlijk doorheen, en hij is de 3e spits. Gio wisselt echt niet om mensen minuten te gunnen. Er is juist kritiek op hem dat hij de jeugd nooit de kans geeft.

14 september 2017 om 10:17

Ik ben ook zeker voor de inbreng van meer jeugdspelers, maar ik vind de CL niet een podium om spelers te laten debuteren. Ik begrijp dat ie de meest logische keuze is omdat hij spits is, maar ik zou Kramer al niet eens gebruiken in dit soort wedstrijden.

Ik had het niet gek gevonden als Gio vijf verdedigers had opgesteld en voor een tweemansvoorhoede met bijv. Berghuis en Boëtius had gekozen. Maarja, Nederlandse coaches weigeren zich wel vaker aan te passen aan de omstandigheden omdat 'hun' systeem heilig is.

14 september 2017 om 17:55

Aan de andere kant juist het ideale podium toch? Het is het enige toernooi dat we totaal niet serieus hoeven te nemen dit jaar. Winnen doen we hem toch niet, en die CL plek zijn we sowieso al kwijt volgend jaar. Derde plek zou lekker zijn, maar lastig natuurlijk. We hebben niet bepaald de minste teams uit pot 2 en 3, dan moet je al Shaktar gaan verslaan wat ook erg lastig wordt. Wat mij betreft gooi je nog wat van die jonkies voor de leeuwen, liever hier dan in de competitie, of in Oranje of zo.

14 september 2017 om 10:42

Er komt zondag nog een belangrijke, zoniet een belangrijkere, wedstrijd aan en Jorgensen gaat die ook niet halen. Gio wil Kramer gewoon fit aan de start hebben in Eindhoven.

Dat het überhaupt in je om gaat om je shirtje te ruilen na een kansloze 4-0 nederlaag.....

14 september 2017 om 12:05

Dat zegt dus eigenlijk dat de spelers van City hun shirt maar al te graag hadden willen ruilen na hun ruime overwinning?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

16 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Monchi heeft Hakim Ziyech het volledige seizoen bij Ajax gevolgd en is zeer gecharmeerd geraakt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren