‘Het klopt niet dat PSV mij terug heeft gezet naar de beloften’

Maandag, 17 juli 2017 om 20:21

Oleksandr Zinchenko speelde vorig seizoen op huurbasis voor PSV en hoewel zijn periode in Eindhoven niet zo verliep als hij gehoopt had, denkt hij desondanks toch met een glimlach terug aan zijn verblijf in de Eredivisie. De jonge Oekraïner bouwde een goede band op met een aantal medespelers, waaronder de inmiddels naar Real Betis vertrokken Andrés Guardado.

“Ja, hij is grappig en aardig, staat altijd klaar om je te helpen. Deze aanvoerder, een legende bij het Mexicaanse elftal, een goede speler met veel ervaring. Hij heeft een driejarig zoontje en ik heb nog nooit een vader zoveel van zijn kind zien houden”, vertelt Zinchenko in gesprek met Championat. “Er was overigens een leuk incident met Guardado. Ik kwam toevallig tegelijk met hem het toilet binnen en we stonden naast elkaar.”

“Hij had van die nieuwe, draadloze oordopjes. Ik wilde er eentje pakken, waarna hij zijn hoofd wegtrok en er eentje in het urinoir viel. Hij spoelde meteen weg. Het was mijn schuld, maar hij zei niets. De jongens moesten daarna lachen, ze noemden hem security omdat hij nog maar een oortje in had, net als een bodyguard. Andrés speelde mee met de grap, hij is cool!”

Oleksandr Zinchenko bouwde een goede band op met Andrés Guardado.

Zinchenko maakte eind augustus zijn debuut voor PSV in de wedstrijd tegen FC Groningen en merkte na het gelijkspel de teleurstelling bij zijn ploeggenoten: “Iedereen was terneergeslagen, PSV is eraan gewend om te winnen. Ze waren de twee jaar ervoor kampioen geworden. Ze wilden op dat succes voortbouwen, maar dat lukte niet. Net als het mij niet lukte om een vaste waarde te worden. Het is altijd makkelijker als een trainer in je gelooft, maar misschien heb ik Phillip Cocu ook niet genoeg weten te overtuigen.”

“Journalisten schreven overigens dat ik in de tweede helft van het seizoen terug ben gezet naar de beloften, maar dat klopt niet. Ik heb daar zelf om gevraagd. Ik speelde niet en het was belangrijk om in vorm te blijven. Cocu zei aan het einde van het seizoen dat het een plezier was om met mij te werken en dat hij progressie zag”, sluit Zinchenko, die zich inmiddels weer bij zijn eigenlijke werkgever Manchester City heeft gemeld, af.


Poll

Denk jij dat Oleksandr Zinchenko nog door gaat breken bij Manchester City?


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Zonde toch dat hij niet is doorgebroken bij PSV. Je zag echt wel dat hij heel veel talent heeft, maar het was vaak nog iets te wild en naïef. Op de verkeerde momenten een risicovolle bal geven, waardoor je je ploeg in de problemen brengt.

17 juli 2017 om 20:41

Maar aan de andere kant vond ik juist dat PSV dat soort creativiteit wel zou kunnen gebruiken. Zat maar weinig creativiteit in de aanvallen. Zinchenko zorgde daar wat meer voor.

17 juli 2017 om 20:48

Ja er gebeurde wel iets als hij er in kwam en het oogde ook wel gevaarlijk,maar rendement was niet hoog.vaak net de verkeerde keuze op het laatst.

Maar hij had misschien wel iets meer kansen mogen krijgen ja. Al is hij eigenlijk het beste vanaf het middenveld naar mijn mening en die posities was bij PSV wel druk bezet vorig seizoen.

Ik dacht dat hij eigenlijk voor 2 seizoenen gehuurd werd.

17 juli 2017 om 20:29

Optie voor 2 seizoenen. Hebben ze niet gelicht.

17 juli 2017 om 20:32

Was inderdaad een optie voor een tweede seizoen maar is blijkbaar niet gelicht.

Op zich had ik hem er dit jaar voor in de breedte nog wel bij willen hebben. Hij kan op rechtsbuiten uit de voeten en dat is toch een positie die nog een beetje onzeker is. Het is namelijk nog de vraag hoe Bergwijn zich gaat ontwikkelen en Pereiro voldoet niet als rechtsbuiten.

Zinchenko heeft zeker talent. Er gebeurt altijd wel wat als hij op het veld staat, hij brengt wel vuur, heeft een goede techniek, kan zomaar uit het niets gevaarlijk worden. Hij moet echter nog veel leren. Is nog veel te slordig en onbesuisd. Hij lijdt echt nog te vaak en te gevaarlijk balverlies. Daar moet hij nog een stuk volwassener in worden.

Verder heb ik eens gezien dat hij heel leuk en uitgebreid de tijd nam om met jonge fans op de foto te gaan. Alle anders spelers waren allang naar binnen, maar hij bleef maar bezig, omdat hij niemand teleur wilde stellen. Dan deug je volgens mij wel als mens. Ik gun hem een hele mooie toekomst. Helaas is hij (nu nog) niet geschikt voor Psv.

17 juli 2017 om 20:52

Ja het is sowieso een hartstikke beleefde en positieve jongen, daar heeft PSV er wel meer van overigens hoor maar Cocu heeft het grootste chagarijn weer aanvoerder gemaakt.
De Jong zal ook komend seizoen wel weer minstens 3 kaarten krijgen voor zeuren.

Onbegrijpelijk hoe er omgegaan is met deze jongen. Denk dat zijn verhaal ook typerend is voor het afgelopen seizoen bij PSV. Hij heeft veel talent, veel dreiging, prima voorzet, misschien soms iets blind maar hij is jong en ik vind het onbegrijpelijk dat er voor Ramselaar gekozen werd op zijn plek. Cocu geeft naar mijn inziens te weinig vertrouwen aan jonge talenten. En dat vind ik voor een club als PSV erg kwalijk. Man City zal volgende x wel 2x nadenken als PSV een speler wilt huren.

17 juli 2017 om 20:50

Jij vind het ongeberijpelijk dat er voor Ramselaar werd gekozen en daarna zeg je dat Cocu weinig vertrouwen geeft aan jonge talenten. Wat is Ramselaar dan? Een routinier? Ramselaar maakte een prima indruk, dan vind ik het niet gek dat je hem verkiest boven een huurspeler.

17 juli 2017 om 20:51

"ik vind het onbegrijpelijk dat er voor Ramselaar gekozen werd op zijn plek. Cocu geeft naar mijn inziens te weinig vertrouwen aan jonge talenten."

Eh, Ramselaar is 5 1/2 maand ouder dan "het jonge talent" Zinchenko...

Sowieso vind ik het volstrekt logisch dat Ramselaar de voorkeur kreeg. Ten eerste vind ik Ramselaar een veel betrouwbaardere speler, die verder is in zijn ontwikkeling en lang niet zoveel domme dingen doe. Ten tweede is Ramselaar van Psv, terwijl Zinchenko gehuurd was.

17 juli 2017 om 21:12

@Kaj
Je begint goed. Maar dan komt die opmerking over Ramselaar en dan klopt je verhaal niet meer.

Zinchenko had gewoon vorig jaar basis moeten staan. Maar niet ten koste van Ramselaar. Er waren meer spelere die hun niveau onvoldoende hebben gehaald. Zijn techniek in de korte ruimte en zijn creativiteit maakten dat hij mijn favoriete speler was van PSV. Ik vind het echt een gemis voor de Ned competitie als wij zulke spelers niet weten te waarderen en dus ook niet meer gaan binden en integreren.

17 juli 2017 om 21:22

"zijn techniek in de korte ruimte en zijn creativiteit maakten dat hij mijn favoriete speler was van Psv."

Als dat je mening is, dan heb ik toch sterk de indruk dat je alleen zijn hoogtepunten hebt gezien en nauwelijks of geen volledige wedstrijden. Zinchenko liet genoeg mooie dingen zien, maar ook een hoop pijnlijke fouten waaruit duidelijk bleek dat hij er nog niet klaar voor is.

17 juli 2017 om 21:26

Maar had Zinchenko dan moeten spelen volgens jou? Ik vond hem het beste als middenvelder, maar hij is echt (nog) niet beter dan V Ginkel en Pröpper.

17 juli 2017 om 21:31

@jdw17:

Ik zou Van Ginkel of Propper inderdaad zeker niet voor Zinchenko op de bank hebben gezet. Maar op zich had Pereiro misschien wel wat vaker plaats mogen maken voor hem. Die heeft afgelopen seizoen genoeg dramatische wedstrijden gespeeld.

Ik snap sowieso niet echt waarom Cocu Zinchenko puur als middenvelder leek te zien. Hij heeft een ontzettend sterke drang naar voren, kan een mannetje voorbij komen en is verdedigend hopeloos. Volgens mij komt die als aanvaller veel beter tot z'n recht.

17 juli 2017 om 21:39

@cabinessence
Ik heb hem in de CL gezien en wanneer hij speelde, was hij de enige die technisch overeind bleef afgelopen seizoen. Risico zit in zijn spel, maar de rest moet dat opvangen. Je kunt niet alleen maar berekenend spelen. Soms heb ik de indruk dat als Maradona opnieuw geboren zou worden dat hij volgens de huidige denkwijze zelfs in Ned geen basisspeler zou zijn. Wij moeten zien te herkennen wie wel die actie mag maken, en wie niet. Diegene die hem niet mag maken moet dat ook gewoon niet doen. Laat diegene op safe spelen. Van de speler die wel de actie mag maken, moet ook geaccepteerd worden dat het af en toe niet lukt. De rest moet daarop ingesteld zijn. Het is net met vrije trappen nemen. Diegene die dat kan, staat achter de bal. Als die zijn vrije trap mist, is hij nog steeds de beste nemer.

Wat wij nu doen is de talentvolle creatieve spelers angst inboezemen zodat hun talent afvlakt. We krijgen allemaal De Boer producten. Speel je eerste 5 wedstrijden fantastisch en maak je acties, wordt je dat afgeleerd totdat je geen enkele risicovolle bal meer durft te geven.

Zinchenko was een verademing en ik hoop echt dat die volgend seizoen ergens een echte kans krijgt.

17 juli 2017 om 21:43

Pereiro heeft een aantal slechte wedstrijden gespeeld, maar had als een van de weinige wel rendement. Ik had liever de Jong op de bank gezien en Pereiro als een soort valse spits in een centrale rol. Een van de wapens van Zinchenko is juist zijn steekbal, die kun je beter vanaf het middenveld geven. Zijn voorzet in niet denderen en ook niet de pure snelheid om man voorbij te komen

17 juli 2017 om 21:52

@jdw17:

"pereiro heeft een aantal slechte wedstrijden gespeeld, maar had als een van de weinige wel rendement."

Vorig seizoen 11 goals en 4 assists in 38 officiële wedstrijden. Dat vind ik voor een aanvaller van PSV toch nog best bedroevend, hoor.

17 juli 2017 om 22:01

@Jdw Zinchenko heeft een behoorlijke voorzet. Heeft een goede steekpass. En is in de eerste meters wel explosief en snel. Hij maakt net genoeg ruimte voor zijn actie en voorzet.

17 juli 2017 om 22:07

@cabi Ik zou speelminuten opzoeken.

17 juli 2017 om 22:28

@diegopeladona:

Heb ik gedaan. Pereiro speelde in die 38 wedstrijden 2632 minuten. Dat is gemiddeld bijna 70 minuten per wedstrijd. Dan is 11 goals en 4 assists gewoon bedroevend.

Ter vergelijking:

De Jong in 2015-2016: 32 goals en 12 assists in 3849 minuten
De Jong in 2014-2015: 26 goals en 14 assists in 3930 minuten
Depay in 2014-2015: 28 goals en 8 assists in 3387 minuten

17 juli 2017 om 22:54

@Cabi
Op de een of andere manier is het mij ontgaan dat het gepsrke om Perreiro is gaan draaien.

Dan nog denk ik dat het aantal assists en doelpunten ook te maken heeft met de stootkracht va PSV vorig jaar. Het was vanuit het middenveld niet veel soeps. Ik had Pereiro met daaromheen Zinchenko willen zien.. of die laatste vanuit de rechterflank.

Maar dan nog zou Perreiro niet in de buurt van de cijfers komen die je hebt aangehaald.

17 juli 2017 om 23:25

Er zijn niet veel buitenspelers die er meer in leghen hoor. En Pereiro heeft zelden de 90 minuten volgemaakt, was altijd de eerste doe geslachtofferd werd terwijl Luuk week ik week uit 90 minuten mocht blijven staan.

17 juli 2017 om 23:28

Waarom vergelijk je Pereiro met de Jong? Een spits met een buitenspeler vergelijking heeft weinig zin.
En die cijfers van Depay zijn vooral uitzonderlijk goed, dat is echt niet de norm. Die legde er 22 in dat seizoen, gebeurd zelden dan een buitenspeler überhaupt boven de 20 komt hoor.

18 juli 2017 om 08:28

@jdw17

Wat mijn punt is: in 2014-2015 had PSV twee aanvallers die goed waren voor 40 en 36 goals/assists. In 2015-2016 had PSV er nog 1 die goed was voor 44 goals/assists. Dan mag je nu toch geen genoegen nemen met een aanvaller die maar tot 15 goals/assists komt? Dan leg je de lat echt te laag, vind ik. En je kunt het ook nauwelijks afschuiven op een tekort aan speeltijd, want 38x gemiddeld 70 minuten is echt niet slecht.

18 juli 2017 om 22:24

Jouw punt over de statistieken is duidelijk. Maar ligt het aan de speler of aan de toevoer?

Er was gewoon te weinig stabiliteit in het PSV van afgelopen seizoen om een flegmatieke speler als Zinchenko in te passen.

17 juli 2017 om 21:44

Precies dit. En ik vond dit een manke van Cocu. Het was zijn beperking die hij camoufleerde door zo een leuke voetballer geen plek te geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

2 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 april
Mocht Luis Enrique de nieuwe manager van Arsenal worden, dan mogen de supporters van de club een spectaculaire transferzomer verwachten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren