wk2018

‘AC Milan is dicht bij komst Morata na bod van zeventig miljoen’

Maandag, 17 juli 2017 om 10:11

Álvaro Morata staat voor een terugkeer in de Serie A, zo meldt La Gazzetta dello Sport. De roze sportkrant pakt maandag uit met het bericht dat AC Milan een bod van zeventig miljoen euro heeft uitgebracht en dat de aanvaller in het San Siro tien miljoen euro op jaarbasis kan verdienen, exclusief variabelen.

Real Madrid hanteert een vraagprijs van negentig miljoen euro, maar het ligt in de lijn der verwachting dat men met een voorstel van ongeveer zeventig miljoen ook wel akkoord zal gaan. Manchester United en Chelsea toonden eveneens belangstelling, maar het lijkt er nu dus op dat het i Rossoneri zijn die de meeste kans maken op de handtekening van de 24-jarige Morata.

“Ik heb twee jaar bij Juventus gezeten, dus ik ken al die jongens daar. Of ik in de toekomst weer naar Italië ga? Nee, dat lijkt mij erg moeilijk. AC Milan? Ik weet het niet, je weet het nooit in het voetbal. Ik houd van Italië, maar ik ben ook gelukkig hier. Real Madrid is mijn thuis en Juventus is mijn tweede thuis”, zei Morata vorige maand nog tegen Mediaset. Zijn contract bij Real loopt nog tot de zomer van 2021 door.

In totaal heeft Morata sinds 2009 63 competitieduels voor de hoofdmacht van de Koninklijke gespeeld en scoorde daarin 23 keer. Met name afgelopen seizoen maakte hij relatief veel doelpunten: in 26 optredens in LaLiga, waarvan 12 keer als invaller, wist hij 15 keer het te vinden. Medio 2014 verkaste Morata voor twintig miljoen naar Juventus, waar hij twee seizoenen zou spelen. In de zomer van 2016 haalde de Spaanse grootmacht hun jeugdexponent weer terug naar Madrid voor dertig miljoen.


Poll

Denk jij dat Álvaro Morata naar AC Milan gaat?


Gerelateerd

130 reacties (laatste reactie door arientje)

Kan iemand mij uitleggen waarom AC Milan ineens zoveel geld heeft? Als ze toen niet Thiago Silva en Ibrahimovic hadden verkocht dan was er nooit wat aan de hand geweest

17 juli 2017 om 10:08

Nieuwe Chinese eigenaar is er flink geld in aan het pompen.

17 juli 2017 om 10:22

Ja maar hoe zit het dan met de financial fair play ? City en PSG hebben ook een rijke eigenaar maar werden op een bepaald moment toch beboet. Ook Chelsea kan niet uitgeven wat ze willen.

Misschien dat die Chinese eigenaar een eigen bedrijf of bevriend bedrijf als sponsor aanduidt om op die manier meer geld uit te geven ?

17 juli 2017 om 10:41

Die hele Fp is toch een wassen neus? Wat hebben Psg en City nou echt voor last ervan gehad? Een boete leggen die eigenaren lachend op tafel en verder zijn er nog geen drastische sportieve consequenties aan verbonden. Verder heb ik het nieuws rond Fp niet heel goed gevolgd, maar dacht dat laatst de regels zelfs alweer versoepeld waren?

17 juli 2017 om 10:48

Klopt inderdaad dat die clubs er geen last van hebben omdat ze weten dat ze niet meer mogen uitgeven. Maar waarom mag Milan wel een paar honderd miljoen uitgeven maar city of psg niet? Dat is mij nog steeds niet duidelijk. Heeft ook met inkomen te maken maar denk dat psg of city meer inkomen heeft.

17 juli 2017 om 10:49

Sindsdien zijn de FFP regels iets aangepast om nieuwe eigenaren een kans te geven om te investeren. Als je in google 'financial fair play new owners 2015' inklopt zie je er allerlei artikelen over. Er was veel kritiek dat de FFP regels de huidige rijke topclubs teveel zou beschermen tegen concurrentie.

Komt er min of meer op neer dat je als nieuwe eigenaar van een club eenmalig over de FFP grenzen mag gaan, zolang het niet met geleend geld is (oftewel, het risico dat al de investeerder wegloopt de club met grote schulden zit), en de club op korte termijn zichzelf weer kan bedruipen.

17 juli 2017 om 10:52

Van wat ik laatst las van een Milan fan is het zo dat Milan een plan had voorgelegd aan de UEFA of een andere dergelijke instantie en dat daar voorzichtig goedkeuring aan was gegeven om dit seizoen flink te mogen investeren. Daar tegenover staat dat Milan wil aantonen dat ook de inkomsten in de komende seizoenen flink omhoog gaan zodat men het compenseert. Weet zelf ook niet precies hoe het zit maar dit was ongeveer van wat ik toen las.

17 juli 2017 om 11:25

En FFP is makkelijk te omzeilen met huurconstructies zoals bij Kessie.

17 juli 2017 om 13:15

FFP wordt berekend op 3 jaar tijd. Je uitkomsten moeten gedekt worden door de inkomsten maar omdat ze naar een plan van 3 jaar kijken, kan je nu veel uitgeven en zien dat je volgende 2 jaar dat in balans brengt. Dus je kan ofwel 3 jaar lang 100 mil uitgeven of nu 300mil en 2jaar niets. ( bedragen zijn ter illustratie)

17 juli 2017 om 15:08

Exact. Eerste 5 jaar niet van toepassing, pas in 2022 moeten ze eraan voldoen. Milan wordt komende 5 jr helemaal volgepompt met voetballers die beetje opvallen... Over 5jr gewoon 'verkopen' aan volgende Chinees en je kunt weer verder Vind t niks maar ja..

17 juli 2017 om 10:08

Na het tijdperk Berlusconi is Milan ik meen in februari in Chinese handen gekomen, welke een gericht aankoopbeleid tot nu toe voeren met jonge talenten voor een goede prijs, alleen Bonucci en eventueel Morata zijn uitschieters

17 juli 2017 om 11:59

Maar dat zijn dan weer de toppers die je nodig hebt om top drie te spelen. Top doelman. Leider achteraan. Nu heb je nog een topspits nodig. Morata-Bacca kan wel een dodelijk duo worden.

17 juli 2017 om 10:09

Ze hebben Silva en Ibrahimovic verkocht... Een tijdje geleden alweer. Daarnaast heeft de club nieuwe eigenaren.

17 juli 2017 om 10:16

Zlatan werd 5 (!) jaar geleden voor een schamele 23M verkocht en Silva in datzelfde jaar voor ~40. Die 2 transfers hebben dus logischerwijs helemaal niets te maken met de huidige financiële situatie waarin ACM verkeert. Ze hebben puur veel geld omdat de nieuwe investeerder er veel in pompt. Ze kopen wel voornamelijk jonge talentvolle jongens (en Bonucci en wellicht dus Morata) dus ze gebruiken het geld in ieder geval om een sterk team voor de toekomst te bouwen.

17 juli 2017 om 11:48

Berlusconi had de club verkocht omdat die zelf niet meer bereid was of niet meer instaat was om er dusdanig veel geld in te kunnen pompen om milan terug op cl niveau te brengen. Gelukkig zijn er nu de chinezen die hun woorden tot nu toe meer dan waarmaken.

17 juli 2017 om 10:22

Kan iemand mij met name uitleggen hoe tf Financial Fair Play nou precies werkt? Ik dacht dat er een limiet was aan wat een team mocht uitgeven aan transfers? Milan zou met Morata volgens mij over de 200 miljoen gaan.

17 juli 2017 om 10:40

ik weet het ook niet precies, maar volgens mij is het gewoon zo dat je niet meer uit mag geven dan wat er binnenkomt.

Die clubs met sjeiks lossen het op door dikke sponsorcontracten aan hun clubs te geven via hun dochtermaatschappijen. Zal bij de Chinezen niet anders zijn, denk ik?

17 juli 2017 om 10:44

Die financial fairplay werkt niet, en de Uefa doet ook niet erg zijn best om het wel te laten werken.

17 juli 2017 om 10:52

Financials Fair Play is een groot succes in waar het voor bedoeld was: de structurele verliezen bij clubs oplossen, maar veel mensen zouden graag iets anders willen: het gat tussen rijke en minder rijke clubs verkleinen.

17 juli 2017 om 15:09

Zie bovenstaande. Eerste 5jr nvt bij wijziging eigenaarschap (truc die ze over 5jr ook weer uit kunnen halen)

18 juli 2017 om 12:40

Klopt, ik hoop persoonlijk op een regel dat clubs maximaal 35 contract spelers van bv 21 jaar en plus mogen hebben. sommige clubs hebben 80/90 spelers maar verhuren er 50.... die 50 spelers zouden met deze regel gwn bij een ajax of feyenoord kunnen blijven spelen. en een ajax of feyenoord zou dan af en toe voor veel meer geld een speler kunnen verkopen aan de top. gwn veel eerlijker zo

17 juli 2017 om 10:22

Wat bedoel je nou eigenlijk Michaeljarem? Ze hebben Silva en Ibrahimovic verkocht, zzo'n 5 jaar geleden alweer. Daarna is het bergafwaarts gegaan met Milan, maar met de nieuwe Chinese eigenaars is er weer flink wat geld beschikbaar. 5 seconden Googlen had je dit ook allemaal kunnen vinden, maar blijkbaar vind je het leuker om je gebrek aan kennis te etaleren met deze first post.

17 juli 2017 om 11:06

Was het woordje niet vergeten. Toen ze Ibrahimovic en Thiago Silva verkochten ging het bergafwaarts en beide wouden dolgraag bij de club blijven.

Dat word 3-5-2 spelen aankomend seizoen! Geweldig zou dit zijn.

Kan iemand mij vertellen hoe Milan aan dat geld komt? Is de club opgekocht?

17 juli 2017 om 10:08

Nieuwe Chinese eigenaar.

17 juli 2017 om 10:09

Chinese eigenaren; Berlusconi verkochtde club aan Li.

17 juli 2017 om 10:24

Ik heb hier een link waar je er alles over kunt vinden!
http://lmgtfy.com/?q=ac milan new owners

17 juli 2017 om 15:08

Thanks heren! Dat verklaart een hoop. Zou mooi zijn als Milan weer CL gaat spelen

Mooie aankoop maar had liever Belotti zien komen.

Dat hij weggaat lijkt me een zekerheidje, en Italië is qua land misschien wel de betere variant van Spanje dus ik zie hem er best naar toegaan. Hopen dat dit soort aankopen weer nationaal succes brengen en dan verder bouwen met echte toppers naar Europees succes!

Ik zie toch echt veel liever Belotti of Aubameyang daar bij Milan. Een maand geleden wou Morata niet eens komen..

17 juli 2017 om 10:10

Met 1 van de 3 mogen we al blij zijn! Passen ook alle 3 uitstekend bij Milan

17 juli 2017 om 10:13

Toen was er ook een stuk minder perspectief dan dat er nu is. Milan wordt bijna met de dag sterker en dus ook met de dag interessanter voor veel spelers.

17 juli 2017 om 12:53

Mee eens, maar het hangt er natuurlijk ook enorm vanaf hoe de trainer wil gaan spelen. In welke formatie, welke tactiek, etc. Morata is in bepaalde opzichten weer beter dan de andere spitsen en als Montella denkt dat hij ook daadwerkelijk daarin beter past... tja.

Ik hoop dat er bij Milan daar ook gewoon visie is. Veel spelers kopen is leuk, nodig ook, maar wel om een echt team samen te stellen.

Met andere woorden real heeft morata en united goed ge...
Dus ik hoop dat ze mooi achter het net vissen met david de gea

17 juli 2017 om 10:23

Tsja, iedereen weet dat United achterlijk veel geld uitgeeft. Kan je als club maar beter van profiteren.

17 juli 2017 om 17:31

United doet niks verkeerds , ze zijn gewoon zo groot dat anderen er klein van zijn en handelen als kinderen door aan united veel meer te vragen zie morata

18 juli 2017 om 09:48

Als kinderen? Gewoon slim. De waarde van een speler is wat de koper er voor wilt geven. Je weet gewoon dat dat bij united veel is.

En zo groot is United niet hoor, ze zijn rijk. Maar niet zo rijk dat een Madrid er klein bij lijkt, gewoon net wat rijker.

Berlusconi heeft een groot deel van zijn aandelen afgelopen voorjaar verkocht aan een Chinese investeringsmaatschappij. Er wordt nu dus een berg met centjes ingepompt, in de hoop dat dit mooie resultaten oplevert. Vooralsnog worden er prima spelers gehaald, ben benieuwd of dit in de praktijk ook echt gaat draaien.

Morata en Silva in de spits.. Er zijn slechtere spitsenduo's denkbaar.

17 juli 2017 om 10:21

Teveel hetzelfde type. Abaumeyang-Silva zou beter passen, of Belotti-Silva.

17 juli 2017 om 11:40

Carlos Bacca is er ook nog

17 juli 2017 om 11:50

Gaat waarschijnlijk naar Marseille

70 miljoen voor Morata, de vaste bankzitter van Real. Deze bedragen gaan echt helemaal nergens meer over. Ze smijten wel aardig met geld ineens daar in Milaan, weer een rijke sjeik die niet meer weet wat te doen met geld?

17 juli 2017 om 10:22

Kijk anders zijn stats als bankzitter bij Real er eens op na, en Morata is gewoon een jonge topspits hoor. Bovendien is hij een garantie gebleken op belangrijke goals op belangrijke momenten.

17 juli 2017 om 10:42

Dat wel Alex, maar hij is nog geen garantie gebleken op 20+ goals in een seizoen. Dat kan natuurlijk nog komen, maar dan vind ik 70 miljoen op dit moment nog belachelijk veel.

17 juli 2017 om 11:01

Veel tja, wat is veel? Lukaku kost iets meer, heeft dat wel bewezen, maar kan totaal niet voetballen zoals Morata dat wel kan. Bovendien haal je ook geen spits weg bij Haarlem, maar bij Real Madrid. Ook dat weegt door. 70 is maar net zo veel als dat wat ze ervoor willen geven, Belotti draait ook pas zijn eerste 20+ jaar, en die moet ook 80-100 miljoen kosten. Denk dat dat tegenwoordig de prijzen zijn voor jonge getalenteerde spitsen.

17 juli 2017 om 11:21

toevoeging op Del Piero: Morata heeft zich ook nog eens bewezen bij Juve. Deze bankzitter bij Real had denk ik op de top5 na nergens op de bank gezeten. (misschien alleen bij barca/bayern/real/city(?) en het huidige juve met higuain?

17 juli 2017 om 11:25

Morata was dit seizoen alleen goed als hij inviel Alex, in de basis was het dramatisch. Maar een jonge spits die van dat niveau is kan je denk ik niet krijgen als Milan zijnde. Er zijn weinig hele goede jonge spitsen

17 juli 2017 om 11:44

Ook bij Dortmund(auba), United (Lukaku), Arsenal(laca), Spurs (kane), atletico (griez) zou hij ook op de bank terechtkomen. Morata heeft goede statistieken maar wordt zwaar overschat. Hij is naar mijn mening 35M waard

17 juli 2017 om 11:50

Deed het bij Juve ook niet onverdienstelijk.

17 juli 2017 om 12:12

Deed het bij Juve even prima, Bij Real paar aardige invalbeurten en dan 70 Miljoen?
Hou eens op man.

Hoe zit dit dan met de financial fair play?

Begreep bijv dat Inter wel eerst moest verkopen, maar AC stooit met miljoenen daar word je helemaal eng van. (inter gaat overigens nu ook beginnen)

Wat ik overigens wel prachtig vind, dat AC misschien weer bij de top terug komt! Word wel heel lastig voor de trainer zo, die heeft ineens eenheel nieuw team aans peler, plus alles wat er al zat.zal tocho wel het nodige verkoct moeten gaan worden lijkt me.

17 juli 2017 om 10:23

Staan verschillende spelers op het punt van vertrekken: Bacca, Lapadula, Poli, Kucka. Lijkt een eerst kopen dan verkopen tactiek gehanteerd te worden, prima beleid zo zitten ze aankomend seizoen wel voldoende in de opties

17 juli 2017 om 10:32

Dat is juist het meest onverstandige beleid wat ik maar kan bedenken. Stel ze raken die spelers niet kwijt voor de deadline dan zitten ze met een gigantisch probleem. Of ze moeten zoveel kopen dat ze een periode transfer-uitsluiting kunnen overbruggen

17 juli 2017 om 11:16

@cali88mero:
Ja dat zie ik ook dat ze eerst kopen voor ze verkopen.

Maar hoe zit dit numet de fiancial fair play?

prima beleid vraga ik me overigens ook af. Want iedere andere club weet nu dat je van spelers af moet. en gaan dus laag met hun bod zitten. Die snappen ookd at Acniet met al die dubbele salaris lasten wil zitten. Dus je gaat amper tot niks krijgen voor de spelers die weg mogen.

17 juli 2017 om 12:15

@capis

VI heeft hier een maand geleden een (pro)artikel over geschreven. De inhoud en antwoord op je vraag zijn niet zo 1-2-3 uit te leggen dus ik stel voor dat je het artikel zelf even leest (AC Milan smijt met geld: Chinese magie of luchtfietserij?) .

Ik vind het apart hoe complimenteus velen zijn over het nieuwe beleid van ac milan .. Als hetzelfde in engeland gebeurt, krijgt iedereen stuiptrekkingen en wordt er vooral gesproken over hoe het voetbal kapot gemaakt wordt door rijke buitenlanders ..

17 juli 2017 om 10:19

Komt omdat AC Milan een traditionele topclub is die door deze aankopen weer terug kan gaan komen aan de top. Chelsea en Manchester City zijn dat bijvoorbeeld niet.

17 juli 2017 om 10:43

Liverpool en United zijn dat bijvoorbeeld weer wel, maar ook die clubs worden keer op keer afgekraakt als ze flink de portemonnee trekken. nee hypocrisie ten top hier op voetbalzone.

17 juli 2017 om 11:05

Komt omdat er vaak ook veel te veel betaald wordt. Milan heeft tot nu toe alleen maar marktconforme bedragen uitgegeven.

17 juli 2017 om 11:18

@oxxis:
Kwestie van tijd, nu heeft AC nog het voordeel dat iedereen meer denkt ahh dat arme AC leuk voor ze.

Dit zal binnen nu en 2 jaar omslaan naar ook afgunst als er succes mee komt en dan zie je de zelfe berichten ook.

17 juli 2017 om 11:34

Afcamadridista

En dat maakt verschil? Het "beleid" is er niet anders om. De club had schulden en die moet je gewoon afbetalen. Dat lukte met het transfergeld dat ze voor Kaka kregen destijds en bleef er verder weinig over.

Het maakt niet uit wat de geschiedenis van een club is. Feit is dat Milan net als veel andere clubs niet zonder investeerder kan.

17 juli 2017 om 12:14

AC Milan is altijd een suikeroom clubje geweest. Men noemt het nu een "tradionele" topclub omdat ze twee sterke decennia hebben gehad maar in de jaren 80 zijn ze op precies dezelfde manier een topclub geworden zoals ze dat nu proberen.

17 juli 2017 om 14:22

2 sterken decennia zijn toch wel 20 jaar een absolute topclub, met een flink aantal jaren waar ze Europa domineerde. Als je daarvoor "traditioneel" al tussen haakjes zet wat is dan een traditionele topclub? Veel beter dan Milan of Madrid gaat het niet worden.

17 juli 2017 om 10:23

Ik ben het volledig met je eens. Ik zie ook niet in wat hier mooi aan is. Vind het zelfs ziekelijk. Zoveel spelers kopen in 1 window. Je versterkt je al met Adrien Silva om vervolgens ook nog Morata aan te trekken. Terwijl je ook nog Lapadula en Bacca onder contract hebt staan. Dit wordt nu het kopen om het kopen. In essentie verschilt dit niets met de koopwoede van ploegen als Manchester City , PSG en Chelsea. Maar omdat het Milan betreft, vind iedereen het plots prachtig. Wat een hypocrisie.

17 juli 2017 om 10:27

Word niet gekocht om het kopen, lapadula en bacca staan op het punt te vertrekken. Milan is en blijft een grootmacht en er word gericht beleid gevoerd. In tegenstelling tot City, Chelsea en PSG. Chelsea betaalde miljoenen teveel voor spelers als Kezman, city deed ditzelfde met Robinho en bijv Delph, PSG haalde compleet overbodig Cavani.

17 juli 2017 om 10:41

Hoe wil Milan dan gaan spelen? Stel dat Milan zoals de afgelopen seizoenen met 1 spits gaat spelen , dan betekent dit dus dat of Morata of Silva op de bank terecht komt. Je gaat toch niet zo'n dure spits voor de breedte halen. Dan moet je hem opstellen ook. Andre Silva is ook niet voor de bank gekomen.

17 juli 2017 om 10:44

gericht beleid? De club koopt letterlijk anderhalf elftal bij elkaar, en jij noemt dat gericht beleid? Heel dubieus....

17 juli 2017 om 11:22

"Bacca en Lapadula staan op het punt om te vertrekken". Straks verrekken ze niet en dan? Engelse clubs betalen vaak te veel geld voor een speler. Milan koopt 15 spelers, dat doen de Engelse clubs niet. Dit is gewoon wanbeleid eerste klas.

17 juli 2017 om 11:41

Cali88mero

Hoe is dit gericht beleid? De club koopt zo'n beetje een nieuwe selectie en was de afgelopen jaren op sportief gebied toch geen grootmacht te noemen. Niet in Italie en al helemaal niet in Europa. Geschiedenis is leuk, maar je koopt er niet veel voor.

Dan moeten we niet gaan doen alsof Milan het wel goed doet, want de club is sinds de overname geen haar beter dan City, Chelsea, PSG enzovoort.

PSG had destijds Zlatan en kocht Cavani, terwijl Milan nu Andre Silva en nog een spits koopt. Hoe is dat een andere situatie dan bij Psg?

17 juli 2017 om 11:53

Een nieuwe selectie is ook nodig aangezien 3/4 niet goed genoeg is wil je naar de top. De spelers die gaan vertrekken daar hebben ze al die vervangers voor gehaald...

18 juli 2017 om 00:23

Het is natuurlijk ook hoe een persoon tegen voetbal aankijkt, maar ik persoonlijk vind dat er geen eer aan te behalen is als je het moet hebben van een rijke investeerder. AC Milan is sinds de overname in mijn ogen geen haar beter dan clubs als Chelsea, City, PSG enzovoort.

17 juli 2017 om 10:33

Het is echt hoe de wind waait. Voorbeeld : Mourinho werd enkele jaren terug beschimpt door veel Man U supporters en verdedigd door Chelsea supporters hier op Vz nu is het andersom. Ander voorbeeld : Vitesse werd ook door veel van mijn mede Twente supporters de maat genomen omdat ze veel spelers huurden, nu Twente (maar ook andere clubs) het ook doen hoor je er bijna niemand meer over. Zo gaat het hier dus ook, het grappige is de reacties als je ze hier op wijst, dan is het altijd net iets anders zodat het bij hun eigen club wel kan. Vind het zelf een bizar fenomeen

17 juli 2017 om 11:25

Daar heb je inderdaad helemaal gelijk in. Persoonlijk vind ik het niet eens beleid. Gewoon maar een rijke investeerder zoeken en met geld strooien alsof het zand is.

17 juli 2017 om 11:25

Je hebt helemaal gelijk Dante. Na de eerste paar aankopen dacht ik ook dat ze super bezig waren maar ondertussen beginnen ze alles was los en vast zit te kopen, geloof al 10 spelers. En de bedragen worden ook steeds hoger. Op deze manier is het niet leuk meer.

17 juli 2017 om 12:41

Het zijn serieuze en gerichte aankopen, op plekken waar het nodig is. Allemaal voor marktconforme bedragen. Ik vind dit niet met geld smijten, ik vind dit versterken waar nodig voor goede prijzen. En natuurlijk ook veel jong talent. Het is geen United dat voor 5 spelers bijna 350 miljoen aftikt. Ac milan zit op 220

17 juli 2017 om 12:25

Is ook zo. Verschillen niets van clubs als PSG, City etc. Gelukkig zijn het wel gerichte aankopen en worden er niet al te gekke bedragen uitgegeven (al zou ik 70m voor Morata echt veel te veel vinden). Kan me er trouwens ook niet meer druk om maken, zo is het voetbal tegenwoordig. Uiteindelijk is het voor Milan gewoon mooi dat ze weer stappen kunnen maken, wat ze ook te danken hebben aan de historie. Zonder zo'n rijke geschiedenis was er nooit zoveel geld betaald voor de club natuurlijk.

17 juli 2017 om 12:26

Ze kopen 10 spelers, omdat het nodig is. Ze verkopen ook weer 5 spelers. In de premier league kopen ze een paar spelers voor idiote bedragen, Milan koopt in voor marktprijs. Laten we niet vergeten dat Milan een elftal koopt voor het geld waarvan de meeste clubs in Engeland 2 a 3 spelers kopen

18 juli 2017 om 09:53

@gavin Ja nou wordt ie helemaal mooi. Clubs rekenen ongeveer dubbele prijzen als engelse rijke clubs aankloppen. En als ze dan toch spelers kopen omdat ze weinig keuze hebben, is het slecht beleid.

En +60 miljoen voor 2 spelers van 30 en 31 vind ik trouwens ook best serieuze bedragen. En nu dus eventueel nog +70m voor een bankzitter. Althans, zo zou dat uitgelegd zijn als United of Chelsea hem zou kopen.

17 juli 2017 om 18:03

@dante
Het komt erop neer dat mensen zich vast blijven houden aan hun nostalgische ideaalbeeld.

In een ideale situaties zouden alle topclubs van hun jeugd nog steeds de elite van Europa vormen. Dat opeens kleinere clubs omhoog duiken gaat tegen dat nostalgische principe in. En dat vind men dan niet leuk. Maar als oude nostalgische clubs terug weten te komen, dan wordt dit alleen maar toe toegejuicht.

18 juli 2017 om 09:49

@silvacity Ja dat zou het deels uitleggen. Alleen worden grote engelse clubs die wel wat traditie hebben ook afgezeken over dit soort beleid.

Lekker team wel hoor, serieuze concurrent voor de bovenste plekken.

Lijkt me dat er nu ook aan de onderkant wat spelers moeten worden verkocht, ik denk aan Ely, Zapata, Vangioni, De Sciglio, Montolivo/sosa, Bacca/lampadula.

Donna
Romagnoli
Bonucci
Musacchio
Conti
Biglia
Kessie
Rodriguez
Calha/Bonav
A Silva
Morata

Dan zou ik toch eerder voor Belotti of Aubameyang gaan. Vind Morata maar een beetje overschat eigenlijk. Lang geen 70 miljoen waard.

17 juli 2017 om 10:24

Hetzelfde geldt voor Belotti vind ik. Één leuk seizoen gehad. Mijn voorkeur is met afstand Aubameyang.

17 juli 2017 om 10:29

Zijn eerst seizoen bij Torino was Belotti ook al goed en je ziet als je een beetje aan een team gewend raakt dat je er gelijk nog meer in knalt. Daarbij is hij jong en nog eens Italiaans ook.

17 juli 2017 om 10:30

Hij is ook zeker niet slecht, maar absoluut geen 100 miljoen waard.

17 juli 2017 om 11:02

100 miljoen is alleen voor buitenlandse clubs. voor Italiaanse clubs kost hij minder.

17 juli 2017 om 12:56

Dan mag er wel zo'n 60 vanaf. Anders zie ik liever Auba voor 70.

hoop het niet of marca had toch gelijk en dan word er ruimte gemaakt voor Mbappe. Dan word er een megabod gedaan vanuit Madrid , en zal er alles aan worden gedaan om hem los te weken en hem de duurste speler te maken van de wereld. Of niet en Zidane zal Ronaldo als spits gaan gebruiken en dan kunnen de middenvelders het uit gaan vechten wie er op die plaats gaat spelen.

Er is toch iets van financial fair play opgesteld door de uefa? ik snap niet opeens waarom ac milan met zoveel geld mag strooien. en wat kleinere clubs alles moeten verantwoordelijken. wel mooi trouwens voor ac milan hopelijk word het weer zoals vroeger.

Ligt het aan mij of is 70 miljoen voor een spits van het kaliber Morata idioot veel? Ik snap niet dat iedereen zo lyrisch over hem is. Vind hem voor een spits maar weinig scoren. Bovendien kun je voor die 70 miljoen ook gewoon Auba halen. Dat is gewoon een topspits. Althans , heel wat beter dan deze Morata.

17 juli 2017 om 11:22

Als je zijn rendement en speeltijd tegenover elkaar zet, is zijn rendement best prima. 70 miljoen euro is uberhaupt erg veel geld voor een speler. Niemand wordt tegenwoordig wijzer van de bedragen die clubs tegenwoordig uitgeven.

milan is dom geweest met Silva kopen had liever met die geld 30 miljoen erbij belotti pf abymeyange gehaald

17 juli 2017 om 11:02

Hoezo? Ze hebben nu Silva en kopen er nog een spits bij of het nu Morata of Belotti is. Zie zelf liever Belotti denk ik mede omdat het een Italiaan is. Wellicht dat de coach met 2 spitsen wil gaan spelen. Silva is natuurlijk ook nog erg jong en moet nog veel leren, gewoon een uitstekend talent dat je voor een redelijk bedrag hebt kunnen ophalen.

17 juli 2017 om 11:28

abymeyange ja? Nee maar Silva is een heel groot talent dat wereldtop kan worden denk ik, is echt geen geldverspilling vind ik, hij is volgens mij ook nog maar 20 en spitsen zijn vanaf hun 26e/27e top dus genoeg tijd.

Na alle geruchten over Auba en Belotti wordt de volgde spits alweer aan Milan gelinkt.... Met alle respect voor morata maar hij is niet de spits die we nodig hebben. Belotti blijft mijn voorkeur krijgen (Italiaans, fan van Milan). Daarnaast zie ik toch ook graag nog een winger komen om de vleugels te versterken.

"real Madrid hanteert een vraagprijs van negentig miljoen euro, maar het ligt in de lijn der verwachting dat men met een voorstel van ongeveer zeventig miljoen ook wel akkoord zal gaan."

Nee dat ligt helemaal niet in de lijn der verwachting. Manchester United bood ook al bedragen rond of boven de 70 miljoen en kon zijn komst vergeten omdat Real Madrid de vraagprijs niet wilde laten zakken. De vraagprijs is een week later echt niet opeens 20 miljoen lager.

K vind het leuk dat Milan zo misschien wel terug komt in de top. Maar is het niet vreemd dat alle andere clubs belachelijk worden gemaakt als ze veel geld uit geven (zie united), maar dat iedereen vindt dat Milan het wel.mag doen.

17 juli 2017 om 11:19

Ik vind het sowieso lachwekkend. Onder het mum van "smijt er maar geld tegenaan, dan komt het wel goed" bedrijven de grote clubs tegenwoordig de sport en van sportief beleid is geen sprake meer. Er is geen eer meer te behalen, want clubs worden afhankelijk van een miljardair tegenwoordig.

Ik begrijp volkomen dat Morata zijn kwaliteiten heeft en ook zeer belangrijke goals scoorde toen hij voor Juventus speelde. Maar als een spits overrated is.. dan hij is dat. Niets in de buurt van die prijs waard. Zit ook grotendeels op de bank. Zie veel liever Belotti of Aubameyang komen.

Nou Uefa gooi die FPP maar de prullenbak in als je als club ineens zoveel mag uitgeven zonder op je vingers getikt te worden slaat toch nergens op? Alleen de kleine clubs worden er mee gestraft. Voer gewoon een transferlimiet in van 50 miljoen per seizoen dan worden ten eerste de prijzen weer normaal en krijg je ook niet meer dat er zoveel spelers per seizoen aangetrokken worden (of alles in transfervrij), en wordt het opleiden weer belangrijker.

17 juli 2017 om 11:16

Tja, wat had iedereen dan verwacht, dat de Uefa de topclubs niet in bescherming zou gaan nemen? Zo'n beetje elke beslissing van de Uefa is voorspelbaar en als er dan toch wat grote clubs last hebben van regels, dan versoepelen ze het gewoon maar weer even.

Wat ze ook zeggen daar in Nyon en Zurich, de topclubs genieten altijd de bescherming van de grote voetbalorganisaties en de kleine clubs worden klein gehouden. De Uefa en Fifa zijn allang geen opzichters meer, maar nemen heel actief deel in het spel.

Verder heeft een transferlimiet e.d. ook geen zin, want dan benadeel je de clubs met veel geld weer. Ik ben al blij als men elke club gelijk gaat behandelen, want dat moment is nog heel ver weg.

Hopelijk komen ze eruit en vertrekt Morata. Goede invaller voor Real maar voor 70 miljoen zeker laten gaan. Vind dat de (spaanse) media hem beter maken dan hij werkelijk is. Hij kan zeker mooie stats voorleggen, maar erger me zo vaak aan hem. Benzema is in alles beter dan hij, buiten misschien de 'grinta'. Morata kan nog groeien, maar is volgens mij nooit basismateriaal voor Real.

Danilo zou ook dicht bij Chelsea staan, dus hopelijk wordt dat ook binnenkort afgerond. Voor mij heeft Madrid dan bijna een perfecte transferwindow meegemaakt. Ik zou enkel nog Bale wegdoen. Velen zullen denken dat Bale EN James wegdoen een enorme verzwakking is, wat ergens wel waar is. Maar Bale is heel vaak geblesseerd en de minuten die James heeft gemaakt kan je dit seizoen makkelijk verdelen over Ceballos en Asensio. James is dus vooral qua naam een verlies, gezien zijn inbreng de laatste twee seizoenen.

Daarbij zeg ik Bale wegdoen omdat je op een bepaald moment Asensio in de basis moet droppen. Hij heeft zowel in kleine als grote wedstrijden bewezen het niveau aan te kunnen dit seizoen. Zolang een Bale daar zit zal die mits fit (half fit) altijd in de basis gezet worden, omwille van het prijskaartje. Tuurlijk zal Asensio niet altijd top zijn, maar heel eerlijk: Bale is het meeste van de tijd ook niet top (al was hij voor zijn blessure wel bij de betere dit seizoen).

Eventueel kan je dan Mbappe halen. Dat biedt de mogelijkheid om te roteren, zowel qua spelers als systeem (2 spitsen met Mbappe/benzema, Mbappe/ronaldo, ...) De Gea zou toekomstgericht een goeie zet zijn, maar Keylor verdient het ook niet om opzij geschoven te worden. Voor Danilo zou ik niemand halen. Wat hij heeft getoond bij Real, kan makkelijk opgevangen worden door Nacho en Achraf (die het allebei onmogelijk slechter zullen doen). De belangrijkste wedstrijden zijn toch voor Carvajal.

Ik heb de afgelopen weken meerdere malen aangegeven dat ik Morata een goede spits vind en dat vind ik nu nog steeds, maar om eerlijk te zijn hoop ik dan toch op Aubameyang of Belotti en dat is vanwege een reden: van wat ik van André Silva bij FC Porto en Portugal heb gezien, is hij voetballend niet heel sterk en dat is ook geen drama, maar Morata is ook zo'n vergelijkbare type die voetballend niet heel sterk is en dan heb je dus 2 dezelfde types in de aanval, die elkaar waarschijnlijk in de weg zullen lopen.

Dan heb ik er liever een voetballende spits naast, zoals Aubameyang of Belotti en ik denk dat André Silva dan ook beter zal functioneren. Maar wie weet ik vergis ik me wel, maar ik zie sowieso graag nog een extra diepe spits komen en ik sluit dan niet uit dat Milan in deze formatie zal spelen (zie opstelling).

Donnarumma
Bonucci
Musacchio
Romagnoli
Conti
Bonaventura
Kessie
Rodriguez
Çalhanoglu
André Silva
Belotti

Waarschijnlijk verdienen ze een groot gedeelte terug aan merchandise. Al die shirts met morata achterop die over de hele wereld worden verkocht kunnen zo 40 miljoen opleveren. Zelfde geld voor de andere spelers. Kortom zoveel meer geld zullen ze niet kwijt zijn ermee. Des te beter iemand presteert des te meer mensen een shirt van hem willen.

Ik zou het zeer jammer vinden moest Morata vertrekken!! Ben altijd een fan geweest van hem. Alleen al omdat hij uit de jeugdopleiding komt. Hij is misschien niet de sierlijkste voetballer, maar hij weet de goal staan. Persoonlijk zou ik hem boven Benzema kiezen!!

Milan koopt Andre Silva.

Milan is rond met Belotti

Mian is rond met Alvaro Morata.

3 spitsen. willen ze met 22 of 33 spelers spelen dan? 3 spits lijkt me te veel van het goede in een elftal.

Duuus. Welk bericht is onzin. van Belotti of van Morata?

17 juli 2017 om 14:12

De kranten kunnen natuurlijk profiteren van het koop gedrag van AC Milan en zo wel elke speler aan AC linken. Weet niet of dit waar is aangezien ze graag Belotti willen wat al langer gaande is. Morata word zo een beetje aan iedereen gelinkt

Tja, leuk voor de Milan fans dat de club (heel waarschijnlijk) weer een rol van betekenis gaat spelen in Europa, maar er is toch helemaal geen eer meer te behalen?! Zoek maar gewoon een (chinese) investeerder, dan ga je toch wel weer naar de top.

Ik heb het al vaker gezegd en niet iedereen zal het ermee eens zijn, maar geef me dan maar gewoon de Eredivisie. Het niveau mag dan niet van wereldklasse zijn, maar het overgrote deel doet het allemaal op eigen kracht en de nadruk ligt nog op de sport in plaats van op het geld.

17 juli 2017 om 12:14

Vrijwel de hele wereld zal je om die laatste zin uitlachen. Als de nadruk hier op de sport lag ipv op het geld hadden we niet zoveel kunstgras gehad namelijk

17 juli 2017 om 12:27

Maar dat grote deel maken hun eigen geld en zijn niet afhankelijk van investeerders. Bovendien is het TV geld hier ook laag, waardoor clubs kosten moeten besparen. Ik ben geen fan van kunstgras in de Eredivisie en JL, maar voor sommige clubs wel een flinke kostenbesparing.

Bovendien snap je heel goed op welke manier ik het bedoel waardoor het voorbeeld van kunstgras overbodig is.

17 juli 2017 om 18:05

Ook in de Eredivisie regeren de topclubs, omdat zij het grootste budget hebben. Het scoutingsnetwerk om overal alle toptalenten vandaan te jatten. En kunnen zij de salarissen aanbieden, waardoor spelers zullen komen en/of blijven.

18 juli 2017 om 00:19

Maar de top van de Eredivisie 'creeert' het geld en krijgt het niet in de schoot geworpen door 1 of andere miljardair of investeerder. Dat is voor mij toch wel doorslaggevend voor m'n eigen gunfactor richting clubs. Dan kijk ik liever naar de Nederlandse of Belgische topclubs die alles op eigen kracht voor elkaar boksen. Ik denk dat veel grote Europese clubs op eigen kracht niet eens winst kunnen maken.

Morata moet zich niet zo vasthouden aan Madrid, ondanks dat het zijn droomclub is en blablabla. De club ziet niks in hem dan handelswaar. Erg jammer voor zo'n mooie speler.

Benieuwd of hij echt naar Milan gaat. Sportief een juiste keuze denk ik. Mocht het zo zijn, blijkt echter dat zijn uitspraken over Juve als tweede thuis, enige club in Italië en alles de prullenbak in kunnen.

17 juli 2017 om 12:15

Die konden sowieso de prullenbak in toch? Anders ging die toentertijd niet terug naar real terwijl die in principe al hadden aangegeven hem alleen maar terug te halen om te verkopen...

Iemand een idee van hoe dat Milan wil spelen volgend seizoen? Morata lijkt me een goede aankoop voor Milan, zeker als ze de top terug willen binnenstormen!

Wat een gigantische koopdrift sinds die Chinese investeerder is gearriveerd. Ik ben er geen fan van om op deze manier de top te halen, maar het kan bijna niet anders meer. Zou het wel mooi vinden als AC Milan weer om de hoofdprijzen mee gaat doen, want die tijd mis ik toch wel

17 juli 2017 om 12:02

Precies. Hoop alleen op Belotti/aguero/auba.. Vind Morata toch wat overschat. Fysiek wel een topper (fit, en snel)

Verwacht eerder een bedrag van 70-75mio plus 10-15mio in variabelen. Maar als Milan van de eerste keer al met een bod van 70mio komen lijkt een akkoord wel te bereiken. Ik zou het niet erg vinden maar dan moet het bod wel echt goed zijn, zodat Mbappe te betalen is

17 juli 2017 om 12:32

Real kan ook zonder het geld van Morata, Mbappe betalen het is meer de ruimte die vrij gemaakt word. Real heeft ieder seizoen om en nabij een transferbudget van 80 miljoen zonder de meegerekende spelers verkoop. Vorig jaar hebben ze slechts 30 miljoen betaald voor Morata verder niemand anders gekocht, ze hebben nog genoeg in het potje om de kosten van Mbappe de bekostigen.

Zag liever aubamyang komen. Die kan ook vanaf de buitenkant spelen. Andre Silva en Moratta zijn zelfde soort spelers dacht ik. Morata kan wel denk ik een legend worden bij ons.

70 miljoen voor Alvaro fucking Morato? Milan is deze transferperiode al volledig het spoor bijdtet, maar dit slaat werkelijk alles. Morata is geen veel scorende spits. Kan leuk meevoetballen en daar blijft het dan ook bij. Milan denkt een kampioen waardig team te smeden door als een kip zonder kop allemaal gekke aankopen te doen. We weten allemaal wel wat voor seizoen het gaat worden voor de Milan fans. Jammer, want Milan is een prachtige club en verdient een veel beter aankoopbeleid...

Morata is een betere spits dan je denkt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1673 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Lazio7240
6.AC Milan6414
7.Atalanta6018
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Leonardo BonucciVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AC Milan.

94 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Manchester United is bereid om diep in de buidel te tasten voor Toni Kroos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren