Depay gaat in op veelbesproken tattoo: ‘Ben grootgebracht in de jungle’

Vrijdag, 19 mei 2017 om 13:35

Memphis Depay is op het veld een opvallende verschijning, maar zeker ook daarbuiten. Het lijf van de buitenspeler van Olympique Lyon en het Nederlandse elftal zit onder de tatoeages en daar is hij bijzonder trots op. Veel van zijn tatoeages hebben een bijzondere betekenis voor de ex-speler van PSV en Manchester United.

Vlak voor zijn overstap naar Olympique Lyon liet Depay een levensgroot hoofd van een leeuw op zijn rug zetten. “De leeuw op mijn rug representeert mijzelf; ik heb een leeuwenhart. Dat heb ik laten doen in Manchester”, vertelt Depay in gesprek met Unscriptd. “Het zetten duurde erg lang omdat het zo groot is, misschien wel 24 uur in totaal. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik ben grootgebracht in de jungle: ik was altijd buiten, bevond me in slechte buurten en ik ging vaak door moeilijke periodes. De leeuw betekent voor mij the king of the jungle. Ik ben altijd overeind gebleven, ook al was het soms moeilijk.”

De leeuw op zijn rug is zeker niet zijn enige tattoo. Na zijn doelpunt tegen Australië op het WK van 2014, liet hij er een bij zetten. “Ik heb er een op mijn ribben, de Jezus van Rio. Die liet ik zetten toen ik op het WK speelde en mijn eerste goal maakte. Dat heeft veel veranderd in mijn loopbaan, dus dat is ook een van mijn favorieten.”

Misschien wel de meest opvallende tatoeage op het lichaam van Depay, is een kleine cirkel op zijn pols. “Die staat voor de kleine kring vrienden die ik heb. Ze zijn als familie voor mij. Ik ben niet iemand die met veel mensen in zee gaat.


Poll

Memphis Depay is in potentie de beste speler van Oranje


Gerelateerd

82 reacties (laatste reactie door onlyajax!)

Echt een hele mooie tattoo. Smaakvol!! Echt heel erg mooi

19 mei 2017 om 13:47

Smaakvol is nou niet heet 1e wat is mij opkomt.
Is wel een beetje een dramaqueen deze jongen volgens mij maar ach hij is gelukkig denk nu

19 mei 2017 om 14:17

Inderdaad heel vet. Over 5 jaar is dit 1 van de beste spelers van Europa en dan een speler in oranje met zo'n tattoo op de rug, heel vet. Liever dit dan dat hoedje.

19 mei 2017 om 16:10


Mooi of niet mooi, maar zou iemand hem nog durven zeggen dat er geen leeuwen in de jungle leven?

19 mei 2017 om 13:56

Ik vind Depay een beetje een dramaqueen in deze is een bepaalde levenservaring niet minder erg voor een persoon omdat veel mensen het moeilijker hebben in andere landen. Onzin altijd iedereen heeft zijn eigen problemen wat duizenden km verderop gebeurd maakt dat niet minder erg zo kan je alles wel wegcijferen...

19 mei 2017 om 14:07

Dat je in een land leeft waar je vrij bent en geen oorlog is wil nog niet zeggen dat je een zorgloze leven hebt. Er zijn genoeg gezinnen in Nederland die amper rondkomen. Afhankelijk zijn van de voedselbanken. Gezinnen die uit elkaar vallen, kinderen die zowel fysiek als mentaal mishandeld worden. En dan zeg je dat ze niet zo moeten overdrijven omdat mensen in oorlogsgebieden het nog moeilijker hebben?

19 mei 2017 om 14:19

Tuurlijk kan je in Nederland ook een moeilijke jeugd hebben, zeker in de familiesfeer. Maar een jungle?! Dat is wel echt overdreven hoor.

De tattoo zelf vind ik juist wel wat hebben. Ik vind dit persoonlijk veel mooier dan al die tegeltjeswijsheden die sommigen op hun lichaam zetten.

19 mei 2017 om 14:45

Ach doe normaal. Hoe moeilijk mensen het ook hebben hier in Nederland, ze hebben het hartstikke goed vergeleken met de rest van deze planeet.

Niemand in Nederland sterft van de honger, gaat dood door oorlog of wat dan ook. Dus presenteer je niet als iemand die zo verschrikkelijk veel geleden heeft. Je groeide gewoon op in een van de meest veilige, ontwikkelde, vrije en rijke landen op aarde en niet in andere plekken of in andere tijden die ik hier niet ga opnoemen.

Je mag er best wat van zeggen, alleen gedraag je niet alsof je jezelf hebt gered uit armoede en oorlog.

19 mei 2017 om 15:07

Als je wordt mishandeld, geslagen, verkracht of verlaten in Nederland, mag je dus niet klagen want je had honger kunnen lijden in Afrika? Slaat toch helemaal nergens op. Het maakt niet uit wat je meemaakt, hij klaagt er niet eens over, hij geeft het alleen op zijn manier een plekje en wordt daarover geïnterviewd. Ik weet zeker dat jij ook wel eens klaagt omdat je het druk hebt op school of werk, omdat je naar de verjaardag van (schoon)familie moet of omdat je in de file staat, moet je niet doen hè.. je had ook kunnen opgroeien in armoede.

Ik snap dat nooit voelt zich king of the jungle.
Alleen een leeuw leeft niet in de jungle.
Had dan een tijger gedaan.

Jammer dat het liedje van Broederliefde er niet bij zit, want dat liedje is best toepasselijk hierop 😂.

Ook al ben ik niet zo'n fan van de meeste plakplaatjes, vind ik deze wel mooi.

Opgegroeid in de Jungle vind ik wel een beetje overtrokken. Nederland heeft best mindere wijken maar als je Depay hoort praten zou je denken dat ie in een favela is opgegroeid.

19 mei 2017 om 14:33

Zo denken die gastjes allemaal. Zet ze in Brazilie en ze komend jankend voor hun mama terug.

19 mei 2017 om 14:45

Stukje relativering. Als je opgroeid in een crap wijk in NL, je wordt mishandeld door je vader en later, op nog steeds jonge leeftijd, verlaten door hem. Dan heb je vast een zware jeugd gehad idd. Nee, het is niks vergeleken met de favela's van Sao Paulo maar maakt dat het dan ineens voor onze begrippen niet erg meer? Hoe hij dat vervolgens uit zal me een worst wezen, deze jongen houdt van tattoo's dus plant een levensgrote leeuw op z'n rug, prima! Ik zou het zelf nooit doen maar hij is netjes gezet en vind het er best gaaf uitzien!

En dat terwijl een leeuw toch niet echt in de jungle leeft.
Maar goed, als hij er zelf maar tevreden mee is.

Heeft hij die andere tattoo voor zijn goal tegen Australië tijdens het WK laten zetten? Lijkt me niet toch..

Jammer dat steeds meer spelers bezig zijn met hun uiterlijk. Als je echt in slechte buurten bent opgegroeid met moelijke periodes, zou je denken dat zo iemand de waarde van geld wel kent.

Echter loopt zo een persoon vervolgens rond in een outfit van €10.000, heel erg zonde van het geld... Maargoed, tegenwoordig leven we in een maatschappij waar het draait om appearances.

19 mei 2017 om 13:53

Iemand die eerst amper rondkomt en dan in 1 keer bedragen verdient waar hij niet eens van durfde te dromen. Dan zou je er toch juist van genieten... Als je het geld hebt moet je er toch van genieten? Of hou je het liever je hele leven op de bank?

19 mei 2017 om 21:44

Natuurlijk genieten, maar is genieten een leeuw op je rug laten zetten? 24 uur stil liggen en wellicht nog wat pijntjes voor een tattoo die je alleen goed ziet als iemand je nek breekt, je net goed kijkt en er toevallig een spiegel achter je stond.. Een hoed van enkele duizenden euro's? Een pak van weet ik het hoeveel geld? Ik zou ook genieten hoor, maar zou het niet te gek maken tijdens mijn loopbaan als speler. Eerst hard werken en zoveel mogelijk presteren en verdienen, daarna kijken wat dat heeft opgeleverd en bedenken wat ik echt belangrijk of erg leuk vind om te doen. Zo'n tattoo leid nu alleen maar af en dat moet je nu niet willen.

19 mei 2017 om 14:03

Jij zou dus kennelijk in je Opel Astra blijven rijden met je Rucanor schoenen Hema ondergoed en 2 spijkerbroeken van 20 euro geloof je zelf toch niet man kom op

19 mei 2017 om 14:29

De echt intelligente en rijke mensen doen dat vaak wel (bill Gates, Zuckerberg, Koch broeders)
Nee die zie je niet gauw met goude ketingen en tattoos in hun nek.
Memphis mag zelf weten wat hij met zijn geld doet, maar een auto die tonnen kost of een lelijke hoed die duizenden kost zijn geen slimme investeringen.

19 mei 2017 om 14:35

Dat heeft te maken met de vervulling van je primaire en secundaire behoeften. Die zijn voor ieder mens anders. Bill gates heeft ook een privejet en rijd vast niet in een Opel Astra. Daarnaast zit tussen zijn vermogen en die van depay wel een redelijk verschil..

19 mei 2017 om 14:38

Het is zijn geld dus hij bepaald wat hij ermee doet. Mark Zuckerberg loopt vaak genoeg in peperdure kleding alleen de foto's die jij ziet zijn meestal hem in dat grijze shirtje en spijkerbroek. Heb je die huizen van een Bill Gates en Zuckerberg gezien? Je kan dan toch ook zeggen dat ze gewoon in een normaal huis kunnen wonen?

19 mei 2017 om 14:39

Ja hoor Bill Gates leeft als een normaal mens die 2000 euro per maand verdiend geloof je het zelf. Die geeft het vast niet uit aan een giant leeuw op zijn rug, maar zal zijn eigen rariteiten of aparte wensen hebben die je alleen kan vervullen met heel veel geld dus kom maar van je wolk af meneer Avey. ff Voorbeeld hij heeft een huis met de waarde van 113 miljoen en 6.000 vierkante meter en heeft alleen al 3 Posches ok we zijn weer wakker . En buiten dat we weten niet alles over Meneer Zuckerberg of Gates wie weet wat voor freaks het zijn

19 mei 2017 om 14:47

Een huis is een investering.
Een gekke hoed is dat niet.
Je legt woorden in mijn mond dat ik zeg dat Bill Gates in een Opel rijdt, heel zwak.
Ik zeg gewoon dat rijke intelligente mensen vooral hun gekld investeren, niet opmaken aan achterlijke luxe. Depay is rijk maar niet zo rijk dat hij dit levensstijl lang kan veroorloven, hij zal niet de eerste sporter zijn die failliet gaat na een goede carriere.
Zuckerburg kleedt zich veel minder flashy dan Depay dat doet terwijl hij honderd keer zo rijk is, verschil is dat Zuckerberg en andere rijke mensen hun prioritetien op order hebben.
Nogmaals, hij mag met zijn geld doen wat hij wilt maar claimen dat iedereen die rijk is hun geld vooral uitgeven aan luxe goederen die hun waarde niet behouden is compleet onzin.

19 mei 2017 om 14:54

Dat zeg ik ook niet maar iedereen heeft hun afwijkingen dit doet Depay en Zuckerberg en Gates Trump what ever hebben weer hun eigen ding

19 mei 2017 om 15:04

Trump moest het vooral van zijn naam hebben tegen het eind van zijn carriere.
Hij associeerde zichzelf met luxe en hoefde praktisch alleen zijn naam te verkopen.
Depay heeft dit niet zozeer, een goede voetballer hoor maar daar zijn er wel meer van, een Dan Balzarian of Trump is vrij uniek in dat ze hunzelf als merk kunnen verkopen, dan zijn luxe aankopen en het opscheppen met geld een goede investering in je eigen merk.

19 mei 2017 om 15:33

Volgens mij praten we nu een beetje langs elkaar heen. Waar mij het om gaat is dat Depay uit een totaal ander mileu komt en dan ook een ander uitgave patroon erop na houd. Uiteraard snap ik dat Gates zijn manier veel meer inhoud heeft en diepgang en meer vooruit kijkt dan Depay , maar goed Depay staat dan ook niet bekend om zijn inhoud en diepgang haha. Mag wel aannemen dat Depay een mannetje in dienst heeft die over het leeuwendeel van het geld waakt. Wij zien een Roll Royce een hoed en tatoos,maar misschien investeerd Depay ook wel in vastgoed goud of op de beurs dat weten we niet. Depay heeft een kortere tijd van inkomen in het voetbal dus het is wel aan te raden om er een iets verstandiger uitgave patroon te volgen. En denk ook dat Gates iets minder onschuldig is als het plaatje wat jij probeert te schilderen

19 mei 2017 om 15:51

Op welk manier schilder ik Gates als onschuldig?
Weet heel goed dat zijn concurrenten vroeger een ander kant van Gates hebben gezien, heb letterlijk alleen gezegd dat Gates zijn geld beter investeerd, niks schuldigs of onschuldigs aan.
Zou best kunnen dat Depay dat doet, maar hij komt nou niet bepaald slim over en het lijkt mij erg sterk dat hij nu besluit een deel van zijn inkomen te investeren.
Zou kunnen maar daar is tot nu toe geen aanleiding om dat te denken.

19 mei 2017 om 15:56

Met onschuldig bedoel ik dat Gates echt niet alleen maar verstandige dingen doet met zijn geld en investeerd enz die heeft ook zijn uitlaatkleppen.
Depay is idd niet bekend geworden door zijn inteligentie daarom hoop ik zoals eeerder gezegd dat hij een mannetje heeft die dat deel voor hem invult.

19 mei 2017 om 21:59

En daarmee zeg je dat Depay niet investeert? Jammer dat je doet alsof je hem kent maar je zit er helaas naast.

19 mei 2017 om 22:24

Sorry maar onderstaande tekst staat in mijn eerdere reactie

Wij zien een Roll Royce een hoed en tatoos,maar misschien investeerd Depay ook wel in vastgoed goud of op de beurs dat weten we niet.

Beetje jammer weer

Dit is gewoon de manier waarop iemand als depay met dingen omgaat. Ik had er eerst wel een oordeel over maar nu vind ik t prima. Als hij op deze manier met dingen kan omgaan id dat juist mooi. Daar horen kleren tattoos en status bij.

Tattoo ziet er erg goed uit imo.

Ik moet altijd zo lachen om dit soort achterlijke uitspraken. Jongen jij weet niet wat een ghetto is. Hier krijgt elke klaploper een uitkering en bijstand waar je eng van wordt en dat je buiten rottigheid uithaalt is enkel aan jezelf te wijten.... wat een grap.

19 mei 2017 om 14:19

Dat betekent dus ook dat we niet mogen zegen dat we honger uebben... Want in Afrika... Die jongen zou het vast lastiger hebben gehad dan de zoon van Jan Modaal. Die jongen mag dan heus trots zijn dat hij zover is gekomen in het leven.

19 mei 2017 om 14:26

Je zoekt die enkel zelf op in mijn mening. Neem een bijbaan en je kan gewoon lenen voor een studie. Het is allemaal niet moeilijk om voor jezelf een goed plan uit te stippelen maar dit doorzetten en volhouden is de kunst. Dat al die kansloze gastjes die op straat hangen te stom en simpel ervoor zijn prima maar ga aub niet zeggen dat we het zo hard hebben hier in NL. Zelfs die ronnie flex zei een keer ik kwam uit de ghetto en hij woonde in capelle ad ijssel mensen hou op zeg.

19 mei 2017 om 14:33

Ik heb ook nooit gezegt dat ze het heel hard hebben. En dat vele van hun veel beter met hun mogelijkheden en kansen om kunnen gaan ben ik ook helemaal mee eens. Dan zal die jeugd het hem niet makkelijker hebben gemaakt.

19 mei 2017 om 15:38

Ja jij met je mooie blanke kop hebt het wss wel makkelijk ja maar dat wilt niet zeggen dat andere het net zo simpel hebben in het leven. Genoeg problemen in Nederland die een mens mentaal kapot kunnen maken. Daarnaast is een uitkering shit waard wanneer je rekeningen zo hoog zijn dat je niet eens boodschappen kan doen. Dan kun je roepen dat je maar moet gaan werken, maar de economie doet het ook pas een paar jaar weer prima. Daarvoor was het gewoon hell voor heel veel mensen. Maar goed, iemand die het altijd goed heeft gehad die kent dat wereldje niet.

Depay: "Die staat voor de kleine kring vrienden die ik heb. Ze zijn als familie voor mij. Ik ben niet iemand die met veel mensen in zee gaat" V.d. Wiel heeft een hele grote kring om zijn pols...

''misschien wel de meest opvallende tatoeage op het lichaam van Depay, is een kleine cirkel op zijn pols.''
Aah oke Voetbalzone.. Ik durf toch met zekerheid te zeggen dat de leeuw op zijn rug de meest opvallende tatoeage is

19 mei 2017 om 14:11

Opvallend is inderdaad het verkeerde woord. Meest betekenisvolle is beter, gezien het verhaal wat erachter zit.

Ik wist al dat Depay geen Einstein was maar dit lol ..
Ghetto van Moordrecht zeker met Trainingspakjes die om de hoek staan een blikje slammers te drinken.

In 1e instantie moest ik een beetje gniffelen om dit verhaal, maar ik ging mezelf eerst eens inlezen over de jeugd van Depay. Ik kan me goed voorstellen dat hij zijn jeugd als een jungle heeft gezien. Dat gun je niemand. Ik ben dan ook blij dat hij zich (ook al lijkt hij heel laks) door zijn wilskracht zich hier doorheen heeft weten te trekken. En ook al vind ik de tattoo niet heel smaakvol, je kunt niet ontkennen dat het een geweldige tattoage is.

We kunnen ons weer ergens druk om maken hoor.. mag hij geen vervelende periode gehad hebben in zijn jeugd omdat er kinderen in Afrika lopen te creperen? Het is zijn lichaam en zijn leven. Van mijn part is hij ooit blijven zitten op de middelbare school door een onvoldoende voor Biologie en tatoeëert hij Biologie in dikke letters op zijn voorhoofd, laat hem toch. Hij doet er niemand kwaad mee.

19 mei 2017 om 20:46

Moet zeggen dat dit wel mijn favoriete opmerking tot nu toe is haha, dat beeld gaat voorlopig ook niet meer weg.

Leuke voetballer, leuk talent, IQ van een dwergkonijn. Alsof hij uit een derde wereld land komt. Ach anderzijds, het is zijn rug en zijn plaatje, lekker laten gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AS Monaco7035
5.Rennes482
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
MarceloVerdediger20
Jérémy MorelVerdediger20
Rafael da SilvaVerdediger20
Lucas TousartMiddenvelder20
Sergi Darder MollMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Lyon.

788 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Olympique Lyon 32 15 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
2015/2016 Manchester United 29 2 2 0
2014/2015 PSV 30 22 2 0
Laatste voetbalnieuws

Depay wil met Dost shoppen: ‘Ik heb twee slaapkamers om laten bouwen’

Voetbal is niet de enige passie van Memphis Depay. De aanvaller van Olympique Lyon is ook weg van mode. Depay omschrijft zijn stijl als ‘extravagant, extraordinary’ en vrij’....Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 22 april
Stoke City overweegt het huurcontract van Jesé Rodríguez te verscheuren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren