Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Moeten we wel naar het EK met het Nederlands elftal? Ik zou gewoon afbellen’

Laatste update:

Wim Kieft heeft weinig hoop op een goed resultaat van het Nederlands elftal op het EK in Duitsland aankomende zomer, zo laat de voetbalanalist weten in de podcast KieftJansenEgmondGijp. Dit heeft alles te maken met de blessures bij sterspelers Frenkie de Jong en Memphis Depay.

De creatieve middenvelder van FC Barcelona speelde zondagavond de Clásico tegen Real Madrid, toen vlak voor rust het noodlot toesloeg. De 26-jarige rechtspoot blesseerde zich in een duel om de bal met Federico Valverde aan zijn enkel. Onderzoeken wezen maandag uit dat de speler dit seizoen niet meer in actie komt voor Blaugrana, maar dat het EK, dat begint op 14 juni, wel haalbaar is.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Dit seizoen raakte De Jong al twee keer eerder geblesseerd aan zijn enkel en hij was pas net hersteld van zijn vorige kwetsuur. Collega-international Depay zit sinds begin april in de lappenmand, toen hij op de training van Atlético Madrid met een brancard van het veld werd gedragen. Uiteindelijk werd bij de dertigjarige aanvaller een spierblessure in zijn linkerbeen gediagnosticeerd. Of de negentigvoudig international dit seizoen nog in actie komt voor zijn werkgever is ongewis, maar het EK lijkt niet in gevaar te komen.

Ook de heren aan tafel hebben de wedstrijd tussen Real Madrid en Barcelona (3-2) gekeken en zagen de sterkhouder uitvallen. “Die Frenkie de Jong zag er niet echt lekker uit in de herhaling”, gooit Michel van Egmond het onderwerp op. René van der Gijp haakt in. “Ik denk dat Frenkie onbewust in dubio zat en twijfelde of hij zijn voet moest terugtrekken. Hij deed nu eigenlijk niks en liet zijn been hangen. Als hij zijn been straktrekt of weghaalt is er niks aan de hand, maar nu deed hij niets.”

Wim Kieft ziet het door de blessures van De Jong en Depay somber in voor Nederland. “Moeten we nog wel gaan naar het EK? Zonder Frenkie is het een stuk minder, en zonder Memphis is het helemaal een stuk minder. Ik zou gewoon nu al afbellen.”

Rob Jansen is het oneens met de instelling van Kieft en denkt dat een eventuele afwezigheid van het tweetal niet voor problemen hoeft te zorgen. “Als die twee niet meedoen, gaan er andere spelers opstaan. Ik denk dat er helemaal niks aan de hand is.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een instelling zeg. Eindtoernooien spelen met je land is waar je van droomt als je voetballer wordt. Ook al ben je niet de favoriet alsnog probeer je gewoon zo ver mogelijk te komen. En wie weet zit er wat in. Ook al zijn Memphis en De Jong er niet bij, alsnog probeer je het er beste van te maken. Krijg zo'n hekel aan mensen die al van tevoren zeggen dat je beter niet kan.

23 april 2024 om 15:41

Ach joh ModricMagic, Kieft zegt dit toch met een kwinkslag... Je weet hoe hij is. Ik denk zelf overigens dat we Memphis niet zo gaan missen. Beetje overhyped en overschat mijns inziens. Met Malen, Gakpo en backups als Brobbey en evt Zirkzee en Lang (hoop nog steeds dat hij meegaat) kom je al een heel eind hoor. En Woutje nog als pinchhitter erbij. Memphis grossiert meestal in balverlies en goals tegen de kleintjes.
Frenkie daarentegen gaan we heel hard missen. De manier waarop hij onder de druk uitvoetbalt, dat beheerst niemand anders van het Nederlands Elftal.

23 april 2024 om 15:56

Ik vind dat je Memphis daar wel tekort mee doet. Met afstand de belangrijkste/gevaarlijkste aanvaller van NL met de grootste staat van dienst. Ik vind dat de rest totaal nog niet weet te overtuigen op internationaal niveau. Brobbey en Zirkzee hebben veel potentie, Gakpo zeker ook, maar is echt nog niet van het niveau Memphis. Die mis je naar mijn mening gewoon. Los daarvan wil dat natuurlijk niet zeggen dat je zonder deze twee sterkhouders niet goed voor de dag kan komen. Je hebt nog steeds genoeg leuke spelers. Alleen bijna tot geen wereldtop. Alleen Van Dijk.

23 april 2024 om 16:10

@grovertje ik denk dat je eerder memphis zal missen dan de jong die het echt weinig laat zien met ze overstapjes die totaal niet meer werken en hij zelf schrikt van dat ze er niet meer intrappen😂😂 als je memphis niet mag zeg dat gewoon…

23 april 2024 om 18:25

Memphis in top topvorm komt in de buurt van Europese subtop. Heel soms tikt hij dat niveau aan. Het grootste gedeelte van zijn wedstrijden is hij pure middelmaat met het ego van een wereldster. Useless. Na zijn laatste jaar bij PSV niet meer doorontwikkeld. Kan geen 3 bijzondere momenten, laat staan bijzondere wedstrijden van hem voor de geest halen.

23 april 2024 om 18:56

@realmadrid84 Als je De Jong niet mag zeg dat gewoon…

23 april 2024 om 15:43

Ben ik het helemaal mee eens. Alsof je altijd kans moet hebben op de winst van te voren.. met die redenatie mogen alleen Real, Bayern en City in de Champions league spelen en mogen alleen (normaliter) PSV, Ajax en Feyenoord meedoen aan de KNVB beker. Een ander team wint het toch zelden.

Ook heb ik een hekel aan de tekst “je moet van iedereen kunnen winnen om Europees kampioen te worden”. Echt onzin. “Geluk” met de route naar de finale kan je ineens in de halve finale belanden, en vanaf daar kan er van alles gebeuren.

23 april 2024 om 18:27

Ehm hij bedoelt het niet letterlijk he! Het is bij wijze van spreken.

Altijd zo’n onzin dit. Wij als kleine voetbalnatie denken altijd maar dat we kans moeten maken op de eindoverwinning. Laten we blij zijn dat we er in ieder geval bij zijn, dat is ook wel eens anders geweest namelijk! En we zien wel waar het schip strand, STRIJDEN!

23 april 2024 om 15:26

Kleine voetbalnatie? Denk dat je het NL-elftal daarin tekort doet. Verder heb je gelijk. We denken dat we altijd moeten winnen en dat is nu zeker niet realistisch gezien de selectie.

23 april 2024 om 15:55

Zo is dat! En mocht Frenkie niet meegaan zou dat een groot gemis zijn, maar als ik ene Q Timber zie spelen bij de grote rivaal dan kan je die prima meenemen als vervanger en dan heb je met hem of Veerman iemand in de basis die de Eredivisie aan het domineren is. Zet daarbij een Reijnders en een Koopmeiners (of Xavi ofzo) en ons middenveld is echt wel redelijk. We zijn geen favoriet natuurlijk maar met wat STRIJD zoals jij zegt kunnen we best wel stunten.

23 april 2024 om 20:48

Kleine voetbalnatie?🤣🤣 kom op zeg. Wat Nederland met zo'n kleine oppervlakte heeft gepresteerd op club en nationaal elftal niveau is natuurlijk bizar goed en had nog mooier kunnen zijn, maar ooit gaat de wereldcup echt wel naar Nederland hoor.

We hebben 9 cv’s en Wout! Niet zo pessimistisch.

23 april 2024 om 15:41

En Frankrijk heeft 10 stalknechten en Mbappé!

23 april 2024 om 15:56

Denzel eet 'm op.

23 april 2024 om 16:27

Frimpong toch? 😉

De groepsfase is tegenwoordig een lachertje, de volgende ronde kan je bijna niet ontlopen. Vanaf daarna ben je maar 4 wedstrijden verwijderd van de beker. Met een beetje geluk met de loting kan je gewoon een eind komen.

23 april 2024 om 15:25

Dat dachten Duitsland en Belgie ook het afgelopen WK. Met een lastige poule kun je wel degelijk al direct in de problemen komen. Nederland zal het in principe afleggen tegen Frankrijk waardoor je dus sowieso minimaal 4 punten moet pakken tegen Oostenrijk en Polen wat op zich natuurlijk moet lukken maar op een mindere dag zeker geen garantie is

23 april 2024 om 15:39

Bij het WK gaan de eerste 2 alleen door. Bij het EK gaan 4 van 6 beste nummers 3 door. Er gaan er meer door dan er afvallen. Die poule met Duitsland/frankrijk/portugal/hongarije was vorige EK leuk maar voor de rest gaat die laatste wedstrijd meestal of de lamme of blinden nog door gaat.

Je vraagt je toch af wat hij dit keer nou weer door die waterpijp heeft ingeademd, deze notoire wartaalspecialist die vooral bekend is omdat er geen VAR bestond in 1988.

Volgens menig VZ reageerder zijn die wel eventjes te vervangen door Brobbey, Timber/Wieffer, niks aan de hand joh. Nee natuurlijk een flinke aderlating maar ze zijn ook weer niet zo bepalend dat er een verschil zit tussen outsider zijn of helemaal niet meer komen opdagen bij wijze van. Zelfs met een fitte selectie schat ik qua materiaal Frankrijk, Duitsland, Portugal en Engeland hoger in en ongeveer gelijkwaardig met Italie, Spanje, Belgie en Kroatie bijvoorbeeld. Mochten Memphis en Frenkie wegvallen ben je denk ik ook geen outsider meer

23 april 2024 om 15:30

Diego_forlan, stel je beland net buiten de top4 van dit toernooi is dat dan zo dramatisch dat je net zo goed thuis had kunnen blijven? Ik denk dat ook al zijn de Jong en Depay erbij, als je dan net buiten de top4 eindigt dat dit niet perse slecht hoeft te zijn.

Waar ik eerder een probleem in zie is Koeman die het niet voor elkaar kan krijgen om een goed team neer te zetten die goed rendeert. Met wat hij tot nu toe heeft laten zien denk ik niet dat er een team komt dat bovenzichzelf uit gaan stijgen.

23 april 2024 om 15:49

Kwartfinale is toch hartstikke prima voor dit Nederland? Stel ,hypothetisch, je krijgt Duitsland in de 8e finale en je vliegt eruit. Vind ik dat helemaal niet zo’n blamage ook al lig je er één ronde na de poule fase uit.

Stel je komt in de 8e finale tegen pak hem beet Schotland. En je schakelt ze uit. Dus je komt in de kwartfinale, en je wordt daar uitgeschakeld door Wales oid, dan overheerst toch zwaar het gevoel van teleurstelling. Van Duitsland mag je verliezen, van Wales eigenlijk niet.

Dus ook al kom je in scenario 1 minder ver, heb ik minder gevoel van teleurstelling dan bij Scenario 2.

Als je naar andere landen kijkt dan zou er best veel mogelijk moeten zijn met de spelers die we hebben. Veel mogelijkheden dus, absolute top schaar ik ons niet onder zeker niet met deze coach. En die coach zal misschien nog wel meer invloed hebben dan de aanwezigheid van een Depay.

Met of zonder Frenkie, dit elftal is normaal gesproken niet goed genoeg om mee te doen voor de Europese titel. Dit elftal straalt geen onoverwinnelijkheid uit, het is los zand. Afbellen is wat rigoureus, gun de Nederlandse supporters ook 4/5 wedstrijdjes spanning.

Toen we in 88 het EK wonnen hadden we volgens mij 4 toernooien gemist. Zullen we gewoon wel gaan? Je weet nooit wat er gebeurt tijdens een EK in Duitsland.

Als Griekenland en een ontzettend slecht Portugal een EK kunnen winnen, dan kunnen wij dat ook zonder Memphis en Frenkie. Indien nodig Kluivert en Gravenberch oproepen als vervangers en er vol voor gaan! Maar dat het gemis van Frenkie De Jong en Depay een slok op een borrel scheelt lijkt me duidelijk.

Met deze selectie mag je verwachten dat we de poulefase wel door komen als nummer 2. Daarna tegen de runner up van Groep E: Slowakije/Roemenië/Oekraine, moet ook wel lukken. Daarna kwartfinale tegen Portugal: Ook met Frenkie en Memphis wordt dat een exit!

Herinner me nog een toernooi met Van Marwijk als Coach ergens in Zuid Afrika... Waren we ook een zware underdog en verliezen we na verlenging de finale.

23 april 2024 om 15:52

Verdedigend misschien niet het beste, maar wel hele goede spelers als Sneijder, van Persie, Kuyt, van bommel, de Jong, Robben, van Bronkhorst.

23 april 2024 om 16:04

Tja, het geraamte van dat team was wel van top kwaliteit. Verdediging was niet eens zo slecht, maar niet van hetzelfde niveau als hun voorgangers De Boer en Stam.

23 april 2024 om 16:18

Klopt hoor en nu is het verdedigend wel stabieler en je hoeft maar 1 goaltje te maken als je zelf de 0 houdt. Zeg nooit nooit in ieder geval!

Zonder een fitte De Jong en Depay mis je wel wat kwaliteit. Maar we moeten nou niet doen alsof we dan gelijk met een café-elftal naar het EK gaan.

Zowel op het middenveld als in de aanval hebben we gelukkig veel meer te kiezen. Op het middenveld zullen nu spelers als Reijnders, Koopmeiners of Veerman moeten opstaan. Die hebben weer andere kwaliteiten dan De Jong, daar zal Koeman de tactiek op moeten aanpassen.

Voorin heb je een prima aanval met Gakpo, Malen, Brobbey, Zirkzee, Xavi en Weghorst als pinchhitter.

Uiteraard hebben we (nog) niet de uitzonderlijke spelers in die linies die een Frankrijk of Duitsland wel hebben. Maar er valt echt een gedegen en gevaarlijk team van Oranje te maken.

Ik denk ook dat de gemiddelde kwaliteit wel beter is dan in Koeman's eerste periode rond 2018. Toen moesten we het doen met Babel. Kerel werkte zich een slag in de rondte, maar we zijn wel iets verder nu qua aanwas.

Je weet met dit NL elftal gewoon niet waar je aan toe bent. Veel spelers halen in het NL elftal niet hetzelfde niveau als bij hun club op de één of andere manier. Ik zou er niet gek van opkijken als ze na 3 wedstrijden al klaar zijn, maar ze zouden ook zomaar de laatste 4 kunnen halen. Ze zijn niet echt constant in hun prestaties.

Ik interpreteer dit soort uitspraken vooral als, zonder deze twee jongens gaan wij het heel erg moeilijk krijgen om te voldoen aan de verwachtingen op het EK. Dat is, naast dat het een groot compliment is voor die twee, ook gewoon de waarheid. Bij iedere interland periode gaat het erover wie speelt er naast Frenkie, nu moet je misschien wel zonder. Depay wordt naar mijn inziens altijd tekort gedaan. Dit is een speler die toch veel werk verricht dat vaak niet zichtbaar is voor de meeste supporters, maar heel belangrijk voor ons spel. En of je Depay nou leuk vindt of niet, hij is veruit onze meest onvoorspelbare en klinische aanvaller. Ik hoop dus vooral dat ze het EK halen!

Soms is het gemis van een sterspeler helemaal niet het ergste wat je kan overkomen. Voor hetzelfde geld bloeit oranje als team dan helemaal op.....
.....al twijfel ik daar wel aan.

Zonder Frenkie en Memphis kun je ook gewoon een team maken dat schaduwfavoriet is. Behalve Frankrijk zie ik niet welk team uitgesproken beter is!

Verbruggen; Frimpong, de Vrij, van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Xavi; Malen, Zeezirk, Gakpo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren