Guidetti: ‘Ik bid iedere dag dat Feyenoord dit seizoen kampioen zal worden’

Vrijdag, 21 april 2017 om 08:22

John Guidetti speelt weliswaar al enkele jaren niet meer voor Feyenoord, maar de aanvaller volgt zijn voormalig werkgever nog altijd nauwlettend. Na het bereiken van de halve finales van de Europa League met Celta de Vigo kwam de Zweed met een opvallende verklaring: "Ik bid iedere dag dat ze dit seizoen kampioen zullen worden."

Guidetti houdt de Eredivisie naar eigen zeggen 'natuurlijk' nog altijd in de gaten en ziet iedere wedstrijd van Feyenoord. Hij vindt dat de Rotterdammers de landstitel zonder meer verdienen. "Ze zijn al het hele seizoen de beste ploeg van Nederland. Het wordt nu close, maar ik weet zeker dat ze weer de koningen van Nederland zullen zijn," sprak Guidetti voor de camera's van FOX Sports.

"Of ik feest zal komen vieren als Feyenoord kampioen wordt? Nee, ik heb het druk met mijn eigen club, maar het is ook niet mijn feestje. Het is het kampioenschap van de supporters en de spelers die er nu zitten, maar ik zal zeker thuis feestvieren als ze het redden." Guidetti komt in de komende weken wellicht toch naar Nederland. Celta is mogelijk de tegenstander van Ajax in de halve finales van de Europa League.


Poll

Pakt Feyenoord dit seizoen de landstitel?


Gerelateerd

66 reacties (laatste reactie door cronic2pvh)

Wat hoop ik zo dat Ajax Celta loot. Niet alleen omdat dat de 'makkelijkste' weg naar de finale is, maar wat zou ik nog een keer graag dat toneelstuk met Guidetti meemaken. Prachtig toch. Halve finale, Guidetti die er weer een show van gaat maken vs de fans. Ik kan er van genieten. Zolang Ajax dan maar wint in ieder geval..

21 april 2017 om 08:34

Vooral ook omdat hij zichzelf Mister Feyenoord vindt.... maar toen hij moest kiezen toch voor Celtic koos... of eigenlijk: niet voor een terugkeer naar Feyenoord.

Van mij als Ajacied mag Feyenoord ook kampioen worden, maar ik hoop dat mijn club Celta dan even dik vernederd in de EL.

21 april 2017 om 08:49

Ik hoor dit vaker, maar volgens mij stond Feyenoord helemaal niet zo te springen om hem binnen te halen. Heb je een bron dat hij ook een aanbod van Feyenoord had? Want zoals ik het had begrepen wisten de artsen bij Feyenoord dat hij een hele heftige blessure had en zagen ze daarom af van een transfer. Maar ik laat me graag verbeteren natuurlijk.

21 april 2017 om 09:20

Google even op "guidetti ontvangt aanbieding Feyenoord". Mister Feyenoord vond een salaris van een miljoen te laag. Feyenoord besloot toen verder te gaan met Kazim..

21 april 2017 om 09:31

Checko,

Ajax Celta vernederen?? Hoe goed denk je dat Ajax is? Je moet wel je plaats kennen!

In de eerste wedstrijd tegen Schalke was het goed, maar gisteren zag ik weer een heel zwak Ajax. Thuis spelen ze wel goed, maar in uitwedstrijden zijn ze zo kwetsbaar.

21 april 2017 om 09:47

Fr4evah, ik zeg dat ik het hoop, ik zeg niet dat het gebeurt. Daarnaast is Celta een redelijk team, maar geen wereldklasse.
Maar goed, laten we eerst de loting afwachten. Dit was puur een reactie op Johnny G.

21 april 2017 om 08:39

Persoonlijk zou ik Lyon als de 'makkelijkste' inschatten. Celta schakelde dit seizoen valencia en real madrid uit in de beker en won thuis van barca. De ploeg is zeker in staat op belangrijke momenten 'boven zich uit te stijgen.'

21 april 2017 om 08:43

Lyon won van Besiktas en As Roma.

Ik denk dat die toch gevaarlijker zijn.

Het grootste gevaar als Ajax Celta loot is dat ze denken dat het net zo makkelijk gaat als in de poule.

21 april 2017 om 08:51

Geen enkele tegenstander is de makkelijkste in deze fase van het toernooi. Ze staan immers niet voor niks in de halve finale van de Europa League. Zowel Lyon, United als Celta zullen gewoon zware wedstrijden worden.

21 april 2017 om 09:04

Ik denk juist de moeilijkste. Tegen Engelse ploegen is Ajax over het algemeen wel goed. Tegen Celta hebben we al laten zien dat we beter zijn. Lyon en het Franse voetbal over het algemeen zijn niet echt makkelijk voor Ajax.

21 april 2017 om 08:54

Ik ben nou wel een beetje klaar met dat aandacht vragen van Guidetti. Begint een beetje zielig te worden. Zelfs de meeste Feyenoord fans vinden het nou ook wel genoeg geweest.

21 april 2017 om 11:27

Zou je liever niet in de finale tegen Celta willen? Blijft het hem altijd bij dat Ajax Celta verslaat... veel leukere leedvermaak toch?

Man Man Man.. wat een vent is dit toch, hoop dat we tegen Celta loten en hem even op zijn plek zetten..

21 april 2017 om 08:50

Man man man heb jij iets te veel smaakpolitie gekeken? On, laat die gozer toch lullen. Snap werkelijk niet dat iemand hier serieus op kan reageren.

21 april 2017 om 09:34

en dat "even" op zijn plek zetten, alsof ajax dan bij weer "even" wint. nog steeds niet geleerd na gisteren. ajax doet t uitmuntend in europa dit seizoen. maar we zijn geen juventus ofzo.

Ik hoop ook dat Feyenoord kampioen wordt en Ajax Celta verslaat in de (halve) finale van de Europa League.
Stiekem vind ik de Europa League toch iets belangrijker dan de Eredivisie en 15 jaar na dato wordt het wel weer eens tijd dat Ajax het roer over neemt van Feyenoord als laatste Europese prijswinnaar

21 april 2017 om 10:23

Uuh tuurlijk is de Europa League belangrijker dan de Eredivisie in deze fase waar Ajax zich nu in bevind!! Als je er nu uit vliegt en geen kampioen wordt heb je in ieder geval nerderland weer terug op de kaart gezet, alles gegeven zowel nationaal als internationaal. Dit seizoen is voor mij als ajacied al dubbel en dwars geslaagd, Ajax staat tot de laatste 3 speelrondes op plek 2 met 1 punt achterstand, en zijn ook nog eens actief in de Europa League waar ze in de halve finale staan! Ik heb er vrede mee mocht het nu nog mis gaan, dan pakken wij die schaal volgend jaar wel weer

Toen hij terug kon naar de club waar hij naar eigen zeggen zo zielsveel van houdt, koos die voor wat meer geld. Dat is trouwens prima als je dat doet, maar ga dan niet doen alsof je zo extreem veel om Feyenoord geeft.

21 april 2017 om 09:13

Feyenoord durfde het niet aan omdat hij een ernstige blessure heeft gehad...

21 april 2017 om 09:18

Ook ik hou heel veel van feyenoord, maar ook ik zou naar de hoogste bieder gaan. Clubliefde is leuk, maar financiele zekerheid nog leuker. En wat meer geld kan in de voetballerij zomaar een miljoen per jaar meer zijn ..

Zou wel geniaal van hem zijn straks Feyenoord kampioen en de mooie revanche (op de groepsfase) door Ajax uit te schakelen in halte-finales :P

21 april 2017 om 09:14

Geniaal van hem als als Feyenoord kampioen wordt?

Ik hoop voor Ajax dat ze hem niet loten, als hij zich voor een wedstrijd toch kan opladen is het wel tegen Ajax en ik ben bang dat halve finales dan het eindstation is. Aan de andere kant, Man Utd en Lyon zijn op papier zwaarder, maar ik weet niet of Lacazette en Zlatan zo gebrand zijn als Guidetti. Zlatan misschien wel, die heeft het in zijn tijd bij Ajax slecht mondjesmaat laten zien. Ach, wie je ook loot, het wordt altijd pittig. Wel echt gaaf dat Ajax deze eeuw ook de halve finales hebben gehaald, de vierde Nederlandse club na Psv, Feyenoord en AZ. Hopelijk kunnen ze het net als Feyenoord doen in 2002, al moet het spel wel een heel stuk beter dan gisteravond om dat te bereiken.

Trouwens, hartverwarmend om Guidetti weer zo op de velden te zien. Zo'n heftige aandoening, zoveel onzekerheid en de vrees dat hij nooit meer kon rennen of voetballen. En daar is hij toch weer, halve finales Europa League. Diep respect voor hoe hij zich heeft teruggevochten, wat moet hij door een enorm diep dal zijn gegaan zeg.

21 april 2017 om 09:14

Ik krijg het toch echt niet benauwd als Guidetti zich weet op te laden voor Ajax hoor. Dan gaat hij alleen maar meer gekke dingen doen wat in zijn nadeel gaat werken. Liever hem dan Zlatan (hoezo mondjes maat laten zien?) of Lacazette.

21 april 2017 om 09:21

Hij was bij Ajax nou niet bepaald de spits die hij nu is. Veel ruzies, scoorde niet heel veel (eerste seizoen 6 goals, tweede en derde 13) en schopte zijn teamgenoot Rafael vd Vaart op een schandalige manier het ziekenhuis in. Zijn tijd wordt nu altijd wat verheerlijkt, maar ik heb bij Ajax aanzienlijk betere spitsen gezien. Let wel, bij Ajax, Zlatan heeft het na Ajax natuurlijk meer dan laten zien bij zijn clubs, maar in zijn Amsterdamse tijd vond ik het geen imponerende spits.

21 april 2017 om 09:33

Zou inderdaad best kunnen dat ik het romantiseer. Als fan zijn het vooral de goede acties die blijven hangen. Want je kon bij vlagen wel al zijn genialiteit zien, zoals Ajax - NAC en de prachtige actie bij Ajax - Celta.

21 april 2017 om 09:41

Zeker, hij liet soms mooie dingen zien. Maar als ik soms ajacieden hoor over die geweldige Zlatan en ondertussen vd Vaart hoor verguizen dan vraag ik me weleens of ze wel daadwerkelijk naar Ajax hebben gekeken in die periode. Want vd Vaart was echt veel beter en veel belangrijker voor Ajax dan Zlatan, zonder twijfel.

21 april 2017 om 09:47

VD Vaart was toen inderdaad belangrijker. Maar dit heeft denk ik ook veel met beeldvorming en uitingen in een later stadium van de carriã¨re te maken. VD Vaart heeft regelmatig met een terugkeer geflirt maar koos toch elke keer weer voor een andere club die wel in een betere competitie speelde maar qua kwaliteiten niet sterkere waren dan Ajax. Dit heeft veel supporters denk ik gewoon geraakt waardoor er wat meer een negatief gevoel rond hem hangt, vooral ook omdat het toch een kind van de club is. Zlatan is daarentegen altijd eerlijk geweest, sprak zijn bewondering voor Ajax uit maar heeft nooit iets beloofd.

21 april 2017 om 09:30

Vond bij de vorige confrontaties tussen Ajax en Celta Guidetti ronduit tegenvallen. Ja, hij scoorde, maar daar is gelijk ook alles mee gezegd. Overigens vond ik Celta in die wedstrijden al helemaal niet van het niveau van Lyon.

21 april 2017 om 09:35

Baardgrasmus

Van een opgeladen Guidetti en Celta zou ik het als Ajax zijnde niet zo warm of koud van krijgen vergeleken met de overige overgebleven tegenstanders.

21 april 2017 om 10:54

Ik vraag me af of er een spits rondloopt met het moyenne dat Guidetti tegen Ajax haalt. Het is niet eens een zo heel vaak scorende spits, maar voor mij gevoel maakt hij er tegen Ajax altijd wel eentje (of drie).

21 april 2017 om 09:43

Haha jahoor, omdat meneer Guidetti zich zo lekker kan opladen voor een wedstrijd tegen Ajax na 1 seizoen bij Feyenoord (wat dit menneke zo treurig maakt), is die halve finale dan al beslist. Wat een kolderieke uitspraak. We hebben t gezien in de groepsfase, kansloos was Ajax na 2 potjes tegen deze kleuter in volwassen lichaam..

Ajax moet zich bewust zijn dat de EL niet alleen binnen handbereik is en een fantastische prijs, maar ook dat het de snelste weg is naar CL voetbal. Zowel in competitie als in Europa nog drie finales, waar je het in Europa in eigen hand hebt en in ED niet. Ik zou het minst graag Lyon loten omdat ik die het slechtste ken. United en Celta weet je wat je moet verwachten.

21 april 2017 om 08:59

Sorry, ik wil het feestje niet verstoren en ik ben uiteraard ook blij dat Ajax door is naar de halve finale maar dit Ajax gaat natuurlijk nooit het toernooi winnen, vind alleen Celta gelijk aan Ajax en tegen een man utd in een finale (als je die überhaupt haalt) is gwn kansloos

21 april 2017 om 09:03

Het kan altijd. Feyenoord zat toen in de halve finales bij Ac en Inter Milaan en Dortmund. En won het toernooi uiteindelijk zelfs nog redelijk gemakkelijk. Het zwaarste hadden we het nog tegen PSV in de kwartfinales. En dat team was op papier ook de minste van de vier, het kan dus zomaar. Maar het zal wel een heel stuk beter moeten dan gisteren, want daarmee ga je het niet redden.

21 april 2017 om 09:07

Feyenoord en PSV waren ook niet echt kansloos tegen Manu toch of wel? Is ook niet meer dat het geweest is, is schat Olympique Lyon iets hoger in. Hopen dat we die kunnen ontlopen. Celta halve final, en dan Manu in finale zou geweldig zijn!

21 april 2017 om 09:20

Dit werd ook gezegd toen we Schalke kregen. Allemaal gebaseerd op de naam van een club en niet de vorm in het seizoen. Er zijn geen makkelijke tegenstanders meer, maar je moet ook niet overdrijven. Anderlecht kwam ook tot een verlenging tegen Manchester en Feyenoord speelde er ook goed tegen eerder dit seizoen.

21 april 2017 om 09:40

Ronzie,

De enige reden dat Anderlecht een verlenging eruit kon halen, was omdat er zoveel kansen gemist werden. Zowel in Brussel als in Manchester. Gisteren werd Anderlecht voor een lange tijd compleet overlopen.

De wedstrijd tegen PSV kun je niet vergelijken. Dat was het United van Van Gaal.
En Feyenoord deed het in de Kuip goed, maar ging er in Manchester met 4-0 af.
Ajax kan ze beter ontlopen, want United heeft veel meer kwaliteit en veel meer voetballend vermogen.

21 april 2017 om 09:52

Ik heb de wedstrijden tegen Anderlecht inderdaad niet gezien omdat ik Ajax keek. De wedstrijd van PSV kan je inderdaad niet vergelijken, net als dat je het niet kan vergelijken met Ajax zijn eerdere ontmoeting tegen Manchester, simpel weg te lang geleden en er staat een ander team met ditto coach.

Ik loot Manchester ook niet graag, Engelse clubs liggen Ajax doorgaans goed maar toch, Mourinho weet perfect hoe je tegen het Ajax spel moet spelen.
Maar het is een beetje zoals ik al zei, er zijn geen makkelijke tegenstanders meer. Op papier is Celta misschien de makkelijkste, maar Spaanse clubs zo ver in het toernooi... je weet het nooit. Daarnaast is er het risico van onderschatting omdat Ajax ze al verslagen heeft in de poule fase.

Je kan best je oude club an alles gunnen, maar deze Johnny gaat echt te ver. Ik bid elke dag dat ze kampioen worden hou eens op man. Zou die ook een Feyenoord pyjama aandoen elke avond na het bidden? Ook tegen Ajax zo overdreven laten zien dat je zogenaamd hekel hebt aan Ajax. Te triest voor woorden dit mannetje, als je nou net 20 bent zou ik het iets meer kunnen begrijpen maar dit is een volwassen kerel!

Typisch media om zo'n man een podium te geven. Zijn uitspraken lokken puur reacties uit en dat is als profspeler van een erg laag niveau

Nou Guidetti. Ga er maar vanuit dat Onze Lieve Heer ook niet naar jou luistert. Als Feyenoord kampioen word hebven ze dat toch zelf gedaan Mocht jij ooit nog in Nederland komen toon dan je respect naar nog steeds de grootste club van Nederland.

Snapt deze jongen niet dat hij alle ellende over zich afroept. Tuurlijk is het schandalig dat zijn vrouw en kinderen door sommige eencelligen worden bedreigd, maar de man laat zich keer op keer uitlokken om olie op het vuur te gooien. Daarnaast denk ik dat de Feyenoord supporters met een normaal verstand hopen dat Ajax de EL wint, aangezien we als Nederlandse competitie zijnde graag op termijn weer rechtstreeks willen plaatsen voor de CL

21 april 2017 om 09:23

Wat zegt hij hier verkeerd dan?

Hij zegt alleen dat hij heel hard hoopt dat zijn oude club kampioen wordt.

Waar gooit hij olie op het vuur?

21 april 2017 om 14:59

Doe nou niet alsof je achterlijk bent. Je weet heel goed dat hij dit roept als sneer naar het Amsterdamse publiek. Alles wat hij roept is provocatie en dat hebben we toch ook in de praktijk kunnen zien bij Ajax - Celta? Laat zich als een kleuter provoceren en is meer bezig met het Ajax publiek en eventuele successen dan met zijn eigen carrière. Lachwekkend dat je je zo fanatiek gedraagt na één seizoen bij een club te hebben gespeeld.

Hoe mooi zal het juist zijn dat Feyenoord het op de laatste dag uit handen geeft. Dat zal dan echt een dreun zijn voor alle Feyenoord aanhangers. Maar goed ik denk dat Feyenoord het niet meer gaat verspelen simpelweg omdat de wedstrijd tegen Excelsior bijna een thuiswedstrijd wordt met alle supporters die aanwezig zijn en de laatste thuis wedstrijd zal er zo'n sfeer komen dat het niet mis kan gaan en het duel tegen Vitesse zal Vitesse toch minder gefocust zijn dan de week erna met de bekerfinale.

21 april 2017 om 10:43

Thuis tegen Heracles? Dat gaat zeker niet gebeuren. Nee, als Feyenoord het nog weggeeft is het in ee nvan de beide uitwedstrijden.

Misschien ook eens bidden voor de werkgever die je salaris betaald ipv eentje waarvan je het salaris inmiddels te min vindt.

21 april 2017 om 10:46

Ach, dat zegt niks over de gevoelens voor een club toch? Guidetti is ook niet dom. Die leeft niet voor zijn sport, is toen zwaar geblesseerd geweest en wil gewoon zoveel mogelijk cashen in zijn korte profcarriere. Die gozer komt op zijn 30e al niet meer vooruit, dat zie je aan alles af. Ik geef hem geen ongelijk. Al vind ik wel dat hij mag ophouden met zich als een Feyenoord legende te gedragen, want dat is hij niet.

Blijf het schitterend vinden hoe Guidetti iedereen blijft opfokken en dat iedereen blijft happen. Hoop hem ooit weer in het shirtje van Feyenoord te zien voetballen.

Agossie.... meneertje krijgt weer media aandacht. Het was al sneu hoe hij zich profileerde in t verleden, maar het wordt nu ronduit pathetisch....

Mister Guidetti de man die zo wat elke ajaxcied gek maakt. Wat zou het mooi zijn als uitgerekend hij de winnende in de arena zou maken.

Iedere oud-Feyenoorder heeft dit zowat uitgesproken de afgelopen 2 weken, maar als Guidetti het zegt dan is het opeens een item.

Hij heeft in het verleden misschien gekke uitspraken gedaan, maar volgens mij steunen de meeste spelers hun oude club.

21 april 2017 om 11:42

Joh, het is pure jaloezie. Allemaal zeuren ze om clubliefde, van der Vaart is persona non grata in Amsterdam omdat hij niet op tijd terugkwam. Guidetti heeft in dat ene jaar blijkbaar zijn hele hart aan Feyenoord verloren, voor ons Feyenoorders niet ondenkbaar, die liefde gaat nou eenmaal heel diep. Maar het lijkt bij sommige ajacieden hier het diepste van hun ziel te krenken. Het doet mij allemaal niet zo veel die Guidetti, ik concentreer me liever op de huidige spelers, maar als ik lees hoe er hier sommigen finaal uit hun panty scheuren om Guidetti vind ik het eigenlijk wel heel grappig. Is toch geestig, een huurling van een paar jaar terug die het bloed doet koken van de helft van de ajacieden hier door een paar woorden te zeggen. Een wonderlijk fenomeen, zowel Guidetti als die door haat verblinde reacties op hem.

21 april 2017 om 12:06

Lees jij die ongenuanceerde uitspraken van jezelf wel eens terug? Hij doet je niks, maar het is wel een wonderlijk fenomeen...... je roept maar wat!

21 april 2017 om 12:17

Ik vind gekromde ruimtetijd ook een wonderlijk fenomeen, maar ik hou me er verder niet mee bezig en er gaan weken voorbij dat ik er niet aan denk. Maar het blijft een wonderlijk fenomeen. Zo wat duidelijker voor je?

Guidetti moet eens ophouden met zich voor te doen als groot feyenoorder. Hij heeft er een half jaar gespeeld en is toen vertrokken voor de poen. Nergens meer succesvol geweest. Ben als feyenoord supporter helemaal klaar met deze man. Als je dan zo grote mond hebt laat het dan zien en kom terug naar feyenoord. Ik hoop dat we kampioen worden en ik gun Ajax de Europa league. Volgende jaar in ieder geval 2 ploegen in de champions leage.

21 april 2017 om 13:04

Hij heeft er een seizoen gespeeld, en toen was zijn huur afgelopen en is hij weer teruggekeerd naar Manchester City. En wees nou maar blij dat hij nog niet is teruggekomen, we hebben Pelle en nu Jorgensen daarvoor in de plaats gehad. En tijdens dat jaartje Kazim was Guidetti nog niet fit, en dat jaar Kramer zijn we ook doorgekomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

366 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 april
Mocht Luis Enrique de nieuwe manager van Arsenal worden, dan mogen de supporters van de club een spectaculaire transferzomer verwachten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren