Hendrix verbijt zich: ‘Ik laat weer zien dat ik in de basis hoor’

Vrijdag, 17 februari 2017 om 18:40

Jorrit Hendrix heeft het moeilijk op de bank bij PSV. De middenvelder speelde dit seizoen pas tien competitieduels, waarvan zes als basisspeler. "Ik laat nu al voor het derde seizoen op rij zien dat ik in de basis hoor, maar het is ook het derde seizoen op rij dat iemand anders de voorkeur krijgt", treurt Hendrix.

"Dat is wel klote, ja. Ik zit me regelmatig te verbijten", geeft de 22-jarige linkspoot toe aan De Limburger. "Ik voel me echt een kind van de club en ik speel met alle liefde nog jaren hier, maar de situatie moet veranderen. En de club wil me, denk ik, ook houden. Maar hun geduld is niet mijn geduld. Ik wacht er al heel lang op om een onbetwiste basisspeler te worden."

Hendrix speelt sinds 2013 voor het eerste van PSV. In zijn eerste twee seizoenen kwam de geboren Limburger tot 20 competitiewedstrijden; in de afgelopen jaargang kwam Hendrix 26 keer in actie. Het contract van de enkelvoudig Oranje-international loopt door tot medio 2020.


Poll

Verdient Jorrit Hendrix een basisplaats?


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door siepie)

Tja eigenlijk zit Guardado hem natuurlijk gewoon in de weg, dat is zijn beste positie. Maar goed ik ga er eigenlijk wel vanuit dat die komende zomer vertrekt, zou voor Hendrix ook mooi zijn. Snap ook wel dat zijn geduld een keer op is.

17 februari 2017 om 19:10

Als controlerende middenvelder, spil in een team, is Hendrix te onrustig. Ik snap wel dat hij reserve is. Als het gaat over specifieke kwaliteiten, komt hij ook te kort. Gudelj had bv. nog een heerlijke pegel, maar zelfs die kwam te kort voor Ajax.

Kortom: een ideale, allround 4e middenvelder op een 3 mans middenveld. Dan speelt hij toch nog 22 wedstrijden per jaar. Hij moet beseffen wat hij heeft bij Psv, net als Locadia en Brenet. Geen van 3en zijn het toppers en zullen bij gelijkwaardige clubs als PSV door de mand vallen omdat ze nooit zoveel vertrouwen zullen krijgen als bij Psv.

17 februari 2017 om 20:08

Hendrix onrustig? Ik snap de vergelijking met Gudelj totaal niet, totaal andere speler. Hendrix heeft hele andere kwaliteiten, is verdedigend sterker, heeft goede onderscheppingen en ook gewoon een prima functionele techniek. Heeft gewoon het overzicht en de techniek om van achteruit op de bouwen, ik vind hem absoluut goed genoeg voor de basis dat heeft hij ook al vaak genoeg laten zien.

18 februari 2017 om 01:44

Gudelj een lekker pegel? Dat viel best wel mee, van die 5 miljoen afstandschoten per duel mocht er ook wel eens eentje de kruising invliegen. Schã¶ne heeft een lekkere pegel.

OT: Hendrix is zeker iemand die het niveau van de topclubs in de Eredivisie aan kan. Hij heeft gewoon de pech dat Guardado een contract heeft bij Psv. Doet er ook verstandig aan om op zoek te gaan naar een andere club in de zomer, mocht Guardado blijven. Hij is nog jong en speelminuten in deze fase van zijn carriere zijn ontzettend belangrijk.

17 februari 2017 om 20:30

Hendrickx heeft de pech dat guardado propper en v ginkel in uitstekende vorm zijn. Maar bij blessures of schorsing heb je hem hard nodig. En volgend seizoen kan het zo maar zijn dat hij de leider van het middenveld is. V ginkel guardado en propper kunnen zomaar allemaal weg zijn volgende seizoen 😉

17 februari 2017 om 18:59

Al is van ginkel wel een ander type middenvelder en juist omdat ze zo iemand misten hebben ze hem er weer bijgehaald. Hendrix lijkt helaas het meest op Guardado en hij wordt er niet snel naastgezet.

17 februari 2017 om 19:05

Guardado is ook gewoon beter dan Hendrix en heeft een lading aan ervaring.
Het is lullig maar ja ik zou ook voor Guardado kiezen.
En Van Ginkel ,propper en Ramselaar zijn totaal andere spelers en hebben ook een andere rol.

17 februari 2017 om 19:13

Een Guardado kan natuurlijk ook op de plek van Marco van Ginkel en in de huidige rol van Ramselaar zou hij ook kunnen vanaf links. Door al die extra middenvelders te halen zijn dit soort verschuivingen binnen het elftal ook niet meer mogelijk. Hendrix verdient een plek in de basis, maar de huurlingen van Ginkel, de Jong en Zinchenko verkleinen zijn kansen op speeltijd omdat je minder snel met spelers gaat schuiven.

17 februari 2017 om 19:33

Guardado als aanvallende middenvelder? Dat lijkt me een lastig verhaal.

17 februari 2017 om 20:09

V Ginkel word er juist bijgezet vanwege zijn scorend vermogen, daar blinkt Guardado nu ook niet bepaald in uit.

20 februari 2017 om 10:05

@jdw17.. Dat zeg ik toch ook. Van Ginkel is een ander type speler dan Hendrix en Guardado.

Hendrikx heeft dit jaar gewoon pech dat hij op het verkeerde moment geblesseerd raakte, anders had hij sowieso de complete eerste seizoenshelft gespeeld.

Van Ginkel, Guardado en Propper zijn beter, dat zal weinig discussie opleveren. Probleem is dat PSV op dit moment gewoon teveel middenvelders heeft, waardoor Hendrikx, De Jong en Zinchenko op de bank zitten als er al 4 middenvelders (met Ramselaar erbij) in de basis staan.

17 februari 2017 om 19:06

Ja zijn die 3 echt beter? Waar baseer je dat op?

17 februari 2017 om 19:46

Mee eens, Propper en van Ginkel wat meer scorend vermogen. dan is het Guardado die ik net wat beter vind (zeker na de winterstop).

Hendrikx neemt volgend jaar zeker de rol van Guardado over en waarschijnlijk al de laatste wedstrijden van dit seizoen.

17 februari 2017 om 20:08

Omdat psv het vooral moet hebben van scorende middenvelders. Laat dat Hendrix nou net niet zijn. Guardado speelt sinds de winterstop weer goed en controleert het middenveld. Die ga je niet ineens wisselen wanneer het draait.

17 februari 2017 om 20:11

Ik vind ze niet perse veel beter, maar V Ginkel en Pröpper zijn wel beter op de twee aanvallende posities. Hendrix beste positie is cvm en daar speelt Guardado en een Guardado in vorm is beter. Al heeft hij niet meer de vorm uit zijn eerste jaar, daarom zou ik zijn vertrek komende zomer ook niet enorm erg vinden .

Vind ht gewoon ongelooflijk dat psv iedere start van ht seizoen roept in de jeugd te gaan investeren en vervolgens het tegenovergestelde doet. Die jonge heeft het gewoon talloze keren laten zien. Strx zwaait Guardado af en zegt Hendrix krijg ht lazerus, en gelijk heeft hij!! Lammers zit ook al maanden op de bank te kijken hoe de nr 1 spits en aankoop niet scoort.

17 februari 2017 om 19:47

"vind ht gewoon ongelooflijk dat psv iedere start van ht seizoen roept in de jeugd te gaan investeren en vervolgens het tegenovergestelde doet"

Is Hendrix nog jeugd dan? Hij is 22.

"lammers zit ook al maanden op de bank te kijken hoe de nr 1 spits en aankoop niet scoort."

Lammers heeft zelf tussen september en februari ook maar 1x gescoord. Die had dus vrij weinig recht van spreken.

17 februari 2017 om 19:57

Hendrix is afkomstig van de eigen jeugd en wordt zoals je hebt gelezen al 3 jaar lang gepasseerd door aankopen vanaf zijn 19de dus. Lammers laat een prima ontwikkeling zien bij jong psv waar luuk de Jong al het gehele seizoen zwak is. Vorig jaar heeft een jongen van eigen jeugd het record verbroken betreft minuten op de bank zonder in te vallen. Kan nog ff doorgaan

17 februari 2017 om 20:10

Hendrix heeft nu gewoon even pech. Hij is dit seizoen begonnen als basisspeler. Hij speelde alles totdat hij geblesseerd raakte. Was hij niet geblesseerd geraakt, dan had PSV misschien Van Ginkel ook niet gehaald. Hij moet nu gewoon eventjes geduld hebben. In de zomer zijn Van Ginkel en Siem de Jong weer weg en ik verwacht dat Propper en Guardado dan ook wel zullen vertrekken. Het moet heel raar lopen wil hij dan niet weer basisspeler worden.

En daarbij, Jorrit Hendrix is anderhalve week geleden 22 geworden en heeft al 112 officiele wedstrijden in PSV 1 gespeeld. Lijkt me op die leeftijd toch al een heel aardig aantal.

Verder denk ik dat je bij Lammers alleen naar zijn totaal aantal doelpunten kijkt. Tussen september en februari 1x gescoord in de Jupiler League, noem jij dat een prima ontwikkeling?

17 februari 2017 om 20:39

Betreft lammers heb je misschien gelijk. Maar jij doet dan hetzelfde alleen te kijken naar ht totaal gespeelde wedstrijden van Hendrix. Is na 3 jaar nog geen basisspeler bij psv ongeacht fantastische periodes bv de Champions league groepfase vorig jaar. En van ginkel kwam en wie moest banken.... srry ben gewoon fan van die jonge

17 februari 2017 om 22:03

Hendrix mag echt niet klagen. Zoals ik al zei, hij is anderhalve week geleden 22 geworden en heeft al 112 wedstrijden voor PSV 1 gespeeld. En dat terwijl hij in de afgelopen 2,5 jaar jaar vier keer langdurig geblesseerd geweest is!

Zo zonde van dit talent. Ben benieuwd of hij zijn basisplek terug krijgt.

De voorhoedespelers kunnen week in week uit blijven falen omdat er geen fatsoenlijk alternatief voorhanden is, terwijl het middenveld zo overbezet is dat een goed functionerende middenvelder uit eigen jeugd gepasseerd wordt ten faveure van een huurling van Chelsea die over een half jaar weer weg is. Brands heeft een selectie samengesteld die totaal niet in balans is.

17 februari 2017 om 19:37

PSV ging het seizoen in met Locadia en De Jong, de topscorer van vorig jaar. De een raakte geblesseerd, de tweede raakt geen pepernoot - maar dat kon Brands moeilijk vooraf weten.

17 februari 2017 om 19:54

@frtorres:

Achteraf is het makkelijk praten. PSV was vorig seizoen de vaakst scorende ploeg van de eredivisie en van de aanvallers van toen is in de zomer alleen Lestienne vertrokken en die speelde door omstandigheden toch al nauwelijks. Dan is het toch logisch dat Brands niks gehaald heeft? Dat diezelfde aanval nu rammelt omdat Locadia er lang uit ligt en De Jong hopeloos uit vorm is, daar kan Brands heel weinig aan doen.

17 februari 2017 om 20:16

Je kunt toch niet ontkennen dat de selectie totaal niet in balans is? Locadia is vorig jaar ook niet uit luxe op de vleugel gezet, vorig jaar hadden ze daar al een probleem en ze hebben niemand nieuws gehaald. Voor Bruma hebben ze ook geen echte vervanger gehaald. Schwaab is geen basismateriaal en ondertussen hebben ze met Ramselaar, S de Jong, Zinchenko en later ook nog v Ginkel wel 4 middenvelders gehaald terwijl alleen Schaars is vertrokken. Ik vind dit niet achter makkelijk praten hoor, ik had je vooraf ook wel kunnen vertellen dat de bezetting op de vleugels en centraal achterin heel mager is.

17 februari 2017 om 20:24

In de zomer vond ik het inderdaad niet vreemd dat ze dachten voldoende aanvallende stootkracht te hebben. Echter is in de eerste seizoenshelft gebleken dat het met het wegvallen van Locadia en de vormcrisis van De Jong erg dunnetjes is. Daar had Brands in januari best op kunnen anticiperen, helemaal omdat er met Narsingh en Jozefzoon wel twee aanvallers zijn vertrokken. Het waren weliswaar geen hoogvliegers, maar in de breedte is de aanval van PSV er alleen maar op achteruit gegaan. Dan komt het op mij wel heel vreemd over als je een (weliswaar goede) middenvelder huurt terwijl die linie al goedbezet was, en de aanval laat voor wat het is. Dan krijg je wel degelijk een verstoorde balans.

17 februari 2017 om 20:25

"locadia is vorig jaar ook niet uit luxe op de vleugel gezet"
Locadia is geen echte linksbuiten, maar met 8 goals en 13 assists had hij vorig seizoen wel het rendement dat je mag verwachten van een linksbuiten. Bovendien, als je nog een buitenspeler had gehaald, dan had je weer het verhaal gekregen van "zie je wel, nu krijgt Bergwijn ook al geen kans!".

"voor Bruma hebben ze ook geen echte vervanger gehaald"
Vorig seizoen kreeg PSV gemiddeld 0,94 goals tegen per wedstrijd, dit seizoen maar 0,64 per wedstrijd.

18 februari 2017 om 00:04

Begwijn heeft vorig jaar amper gespeeld en niks laten zien. Die is toch gewoon nog niet klaar voor de basis, een extra buitenspeler was absoluut geen overbodige luxe geweest.

Eerlijk gezegd mis ik ook wel een stukje flair en zelfbewustheid bij Hendrix. Ongetwijfeld een getalenteerde jongen, en vaak de misschien wel ondergewaardeerde 'stofzuiger op het middenveld'. Maar waar bijv. Mark van Bommel nog wel wat extra's bracht, naast zijn voetballende kwaliteiten, mis ik dat jammer genoeg wel bij deze man.

17 februari 2017 om 20:18

Zelfbewustheid? Ik vind Hendrix juist altijd heel zelfbewust overkomen en ik vind ook zeker dat hij ook wat extra strijd en passie brengt wat je bijv bij Pröpper weleens mist.

Mocht PSV hem niet nodig hebben is hij welkom bij Feyenoord. Ik denk zelf dat hij niet zal willen komen, maar hij is zeker 2 klasse beter dan Tapia.

17 februari 2017 om 19:43

Een talentvolle speler van 22 die een contract heeft tot 2020, denk je dat PSV die zomaar naar de momenteel allergrootste concurrent laat vertrekken?

17 februari 2017 om 21:52

Ik verwacht ook niet dat het zover zal komen, het buitenland zal ook niet slapen en daar kan Feyenoord niet tegenop. Ik wilde met mijn post eigenlijk zeggen dat Hendrix meer verdient dan de bank. Verder kan een beetje optimisme geen kwaad toch?

17 februari 2017 om 19:56

Kom maar door hoor. Denk dat hij een prima alternatief zou kunnen zijn voor Vilhena mocht hij na dit seizoen vertrekken. Vind hem klassen beter dan vejinovic of tapia.
Ruilen?

17 februari 2017 om 20:20

Ik denk dat Guardado komende zomer ook vertrekt bij PSV, lijkt me toch dat Hendrix dan wel zeker is van een basisplaats.

Er wordt veel gezeurd over de komst van Van Ginkel, die nu Hendrix weer in de weg zit. Maar doe even net alsof je Marcel Brands bent.

Het seizoen verloopt niet helemaal naar wens. Je zult alle zeilen bij moeten zetten om mee te blijven doen om te titel. Je hebt een selectie met vijf volwaardige middenvelders, maar daarvan is er een (hendrix) al maanden geblesseerd, terwijl twee anderen (guardado en Siem de Jong) behoorlijk blessuregevoelig zijn gebleken. Bovendien zit je niet heel ruim in de aanvallers, waardoor je misschien 4-4-2 maar eens moet gaan overwegen. Dan krijg je de kans om Van Ginkel weer te huren. Vorig jaar had hij een heel groot aandeel in de landstitel, met onder meer 8 goals in 12 wedstrijden en je kunt hem nu dus weer een half jaar bijna gratis gaan gebruiken.

Zeg even heel eerlijk... Zou jij Van Ginkel in Londen hebben gelaten?

17 februari 2017 om 20:01

Van ginkel niet. Zou wel Siem lekker in newcastle hebben laten zitten. Beetje Off topic maar goed.

17 februari 2017 om 20:14

Ik zou Siem ook niet hebben gehaald. Maar ja, hij heeft wel de winnende gemaakt in de 1-0 tegen Go Ahead, de gelijkmaker in de 1-1 tegen Ajax en een assist die bijdroeg aan de 4-3 overwinning op Heerenveen. Dat scheelt toch 5 punten.

17 februari 2017 om 20:19

Nou ik zou met de verkoop van Narisngh, de blessure van Locadia en het gebrek aan scorend vermogen al mijn pijlen op een nieuwe buitenspeler richten. Niet op het middenveld

17 februari 2017 om 21:19

Ze hebben nu met Van Ginkel een middenvelder gehaald die in zijn eerste vijf wedstrijden 5x wint, drie goals scoort en twee assists. Ik bedoel, hoeveel beter wil je het hebben van een winter aanwinst?

Volgend jaar moet hij een kans krijgen. Als hij dan niet de kans krijgt moet hij lekker weg gaan. Hij is echt te goed voor de bank. Helaas is het middenveld overvol en heeft hij Guardado voor zich die natuurlijk nog beter is dan Hendrix.

3-5-2 spelen kan makkelijk in Nederland Guardado. Hendrix Propper V ginkel Ramselaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

51 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Jean Michaël Seri moet de eerste aankoop van Unai Emery bij Arsenal worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren