Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV verwelkomt oudgediende van 239 duels op trainingsveld

Laatste update:

Jorrit Hendrix is (voor even) terug bij PSV. De transfervrije middenvelder houdt zijn conditie op peil bij het beloftenteam, in afwachting van een nieuw avontuur. Hendrix speelde tot 2021 voor PSV, waarna hij overstapte naar Spartak Moskou. Een tweede dienstverband in Eindhoven lijkt er vooralsnog niet in te zitten.

De 28-jarige Hendrix is sinds juli clubloos. Toen liep zijn eenjarige contract bij 2. Bundesliga-club Fortuna Düsseldorf af. De Panninger speelde daarvoor voor Spartak Moskou, de club die hem in 2021 overnam van PSV. Bij geen van zijn werkgevers vond hij echter hetzelfde geluk als in Eindhoven.

De beleidsbepalers bij PSV zijn Hendrix niet vergeten. Ze stonden toe het kind van de club aan zijn fitheid te laten werken tot er een geïnteresseerde club langskomt. Wel moet dat bij Jong PSV, waar hoofdcoach Adil Ramzi onlangs vertrok. Hoofd opleidingen Ernest Faber en assistent-coach Wil Boessen nemen daarom tijdelijk de honneurs waar.

Hendrix speelde in totaal 239 duels voor PSV sinds zijn debuut in 2013. Daarin was hij goed voor 8 goals en 17 assists. Ook schopte Hendrix het tot Oranje: in augustus 2016 ontving de linkspoot zijn haasje. In 2022 speelde hij nog op huurbasis voor Feyenoord. De Rotterdammers bedongen toen een optie tot koop, maar besloten daar geen gebruik van te maken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

PSV had nog wat middenvelders nodig maar of dit nu de gewenste is.
Nee gekkigheid ik dnek prima om deze op de loonlijst te hebben voor de breedte dan kost weinig genoeg ervaring.

24 juli 2023 om 14:09

Eerste alinea, laatste regel: "een tweede dienstverband in Eindhoven lijkt er vooralsnog niet in te zitten."

24 juli 2023 om 14:49

Eigenlijk zou ik het niet eens een heel gek idee vinden om hem als backup voor de 6 positie erbij te halen. Niet het gewenste niveau voor de basis. Maar je moet toch wel een volle selectie hebben. Zelfs als we Vranckx en Mendy of Chotard halen zijn we 20 miljoen verder en hebben we nog maar 3 controleurs voor 2 posities. Hendrix is wel een goedkope backup, een stofzuiger die de sokken uit zn schoenen loopt en hij kent de clubcultuur goed.

24 juli 2023 om 14:50

Conditie op peil houden.... is dat hetzelfde als contract bij PSV? Dit is gewoon een vriendendienst van psv om hem door te laten trainen op zoek naar een nieuwe club. En dat is niet PSV

24 juli 2023 om 15:03

Wie zegt dat conditie op peil houden niet kan resulteren in een goedkoop contract.
Bijzonder naïef om in de voetballerij te denken dat het een het ander uitsluit...
Berghuis zou ook nooit naar Ajax gaan om zomaar iets te noemen.
En tis maar een voorbeeld he verder geen discussie of zo

24 juli 2023 om 15:25

Van mij mag Hendrix als hij zich bewijst op de trainingen wel weer tekenen hoor. Man van de club die erbij was toen we overwinterde in de CL tegen Cska. Daarna onder v Bommel op een onmogelijk middenveld gespeeld dat niet in balans was.

Altijd een dubbel gevoel gehad bij deze jongen. Als harde werker veel voor de club betekent, ook een aantal topwedstrijden gespeeld. Maar was nooit echt een topper om als clublegende de boeken in te gaan.

24 juli 2023 om 14:13

Vond het een beetje een vreemde vogel, leek ook weinig zelfreflectie te hebben want zo goed was hij nou ook weer niet bij jullie.

24 juli 2023 om 15:15

Ik zag de Psv'ers hier hem altijd flink affikken, terwijl ik hem in de wedstrijden tegen Ajax altijd erg goed vond

Als het bij meetrainen blijft is het prima. Zelfs voor de breedte is hij niet goed genoeg.

is een prima speler voor een eredivisie club aan de onderkant.
maar heb zo het idee dat hij gewoon weer een buitenlands avontuur aan wil gaan.

24 juli 2023 om 15:04

Denk dat hij op alle verdedigende posities best backup kan zijn. Lijkt me een prima standinn tegen het rechter rijtje.

Zijn broer werkt bij VVV als performance coach, en VVV kan nog wel een goede middenvelder gebruiken. Ik vrees alleen dat hij voor het salaris dat VVV kan bieden niet zijn bed uit komt.

Hij heeft zijn best gedaan toen. Maar psv was te hoog voor hem vond ik

Dat zijn 239 wedstrijden teveel. Echt zo'n speler die PSV nooit zou halen als hij bij Heerenveen had gespeeld.

24 juli 2023 om 17:47

Klopt, maar heeft zeker tijdens de periode onder Cocu. zijn waarde gehad en toen der tijd misschien niet minder dan de Roon, die trouwens ook bij Heerenveen speelde voordat Atlanta hem oppikte
En desondanks ben ik mening dat je dit soort jongens beter zelf opleiden dan Johan Vogels of Hiljemarks van de wereld binnenhalen (en dan zonder geld te zitten zoals vaker is gebeurd) voor enkele miljoenen.

25 juli 2023 om 02:07

Vogel was toch een vrij aardige middenvelder? Basis halve finale CL..

25 juli 2023 om 13:05

Klopt, vrij aardig ja, maar geld dat ook niet voor Jorrit destijds?

Vogel was een pure controleur een hardwerkende stofzuiger die meeste ballen tikkie breed gaf , wat hem tegen Arsenal in de CL (2002) ons duur kwam te staan in gelijk de 1e minuut. Aanvallend bracht ie weinig, jammer voor hem dat na PSV zijn carriere in het slop raakte en op zijn 32e besloot te stoppen, om drie seizoenen later een korte comeback te maken door vele blessures bij grashoppers.

Wat ik eigenlijk bedoel dat je dit soort jongen iin staat moet zijn om zelf op te leiden, i.p.v. 4 miljoen uit te geven voor een Hiljemark ofzo, waardoor je geld over houd om aankopen kan nodig waar ze echt nodig zijn.

Heeft Vitesse geen plekje op het middenveld over?

25 juli 2023 om 13:10

Isimat-marin, Propper, Van Ginkel, Tielemans en dan mogelijk nog Hendrikx derbij, zo leuk wezen.
Misschien kunnen we Fofane, Antonisse enof Colyn nog aan ze verhuren
Staan Locadia, Brenet, Arias, Zoet, Viergever en misschien zelfs nog Pasveer op het boodschappenlijstje

25 juli 2023 om 14:27

Mooi teampje bij elkaar!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren