Beloften van PSV laten met Bergwijn en Hendrix punten liggen

MVV Maastricht heeft in de strijd om het kampioenschap dure punten laten liggen. De Sterrendragers bleven maandagavond op een doelpuntloos gelijkspel steken tegen de beloften van PSV (0-0) en staan nu met 37 punten op de derde plaats in de Jupiler League. PSV bezet met 32 punten de vijfde positie in het klassement en Jong FC Utrecht wist tegelijkertijd met 2-1 te winnen van Telstar.

/

Jong PSV - MVV Maastricht 0-0
PSV verloor drie van de laatste vier duels, maar zal over het punt tegen MVV wel tevreden zijn. Het team Pascal Jansen kreeg in de eerste helft uit een vrije trap van Ramon Lundqvist de beste kans om te scoren, maar de brilstand bleef op het scorebord staan. In de tweede helft zocht MVV nadrukkelijker de aanval en doelman Remko Pasveer voorkwam na 65 minuten een treffer van Kelechi Nwakali. Steven Bergwijn raakte later nog de lat en er zou dus niet gescoord worden op De Herdgang. Naast Bergwijn kwam ook onder anderen middenvelder Jorrit Hendrix in actie.

/

Jong FC Utrecht - Telstar 2-1
Het Utrecht van Robin Pronk greep al na vijf minuten de voorsprong in De Galgenwaard via Gyrano Kerk, die na voorbereidend werk van Tafari Moore via de paal doel trof. De gastheer bleef hierna de dominerende ploeg en nam na een kwartier voetballen een 2-0 voorsprong via Sylla Sow. Omdat de Domstedelingen vervolgens flink wat kansen om zeep hielpen, bleef Telstar in de wedstrijd en De Witte Leeuwen scoorden twintig minuten voor tijd zelfs de aansluitingstreffer: geklungel in de verdediging stelde Oussama Zamouri in staat de 2-1 aan te tekenen. Hier bleef het echter bij waardoor de Utrechters nu Fortuna Sittard voorbij zijn en zeventiende in de Jupiler League staan. Telstar blijft vijftiende.