Ajax-toptalent naar Manchester: ‘Ze kunnen er niet goed mee omgaan’

Vrijdag, 2 december 2016 om 10:10

Ajax nam in de zomer afscheid van Millen Baars. De middenvelder werd aanvoerder van Ajax B1, maar botste met de beleidsbepalers van de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. Manchester United hoorde van de onenigheid, hapte toe en haalde Baars direct naar het beloofde voetballand. In gesprek met het Noordhollands Dagblad geeft vader Stefan Baars tekst en uitleg.

/

“Ajax is een mooie club met een zeer goede jeugdopleiding, maar ze kunnen daar helaas niet zo erg goed mee omgaan”, zegt Baars senior over het feit dat zijn zoon graag zijn mening over voetbal wilde geven. Hij geeft te kennen dat zijn zoon ook toe was aan een andere uitdaging. De aanbiedingen stroomden binnen bij de jonge Baars.

“Er was interesse vanuit Italië, Portugal en Engeland, maar toen hij bij Chelsea en United was gaan kijken, wist hij dat hij bij Manchester wilde spelen. Hij hoefde niet eens meer bij Arsenal langs, zijn keuze was gemaakt.”


Poll

Ajax had Millen Baars moeten behouden


Gerelateerd

102 reacties (laatste reactie door nijogeth)

Een 16-jarige die de staf bij Ajax wil gaan vertellen hoe ze het moeten doen, toe aan een nieuwe uitdaging papa? Nee gewoon dollartekens paps wees gewoon eerlijk.

2 december 2016 om 10:28

Zou mij niks verbazen als Stellar Group die jongen wat heeft gepushed om een breuk te forceren. Om zo een transfer naar United te vermakkelijken.

2 december 2016 om 11:49

Op 21 oktober schrijft VZ dat deze jongen aan het begin van het seizoen is weggestuurd bij Ajax. De bovenbouw trainers zagen er geen brood meer in. Iedereen blij dus dat hij nu bij Manchester zit.

2 december 2016 om 10:33

Nog geen eens een bijzondere voetballer ook , was bij Ajax ook geen toptalent . Kan vrij aardig lopen maar zit totaal geen drive in en was zelden tot nooit beslissend. Hoor je nooit meer wat van.

2 december 2016 om 10:52

Ja want Nederland kan als enige land opleiden.. Daarom komen al de top talenten hier vandaan en spelen die nu hier in Nederland....

Dat hier allemaal jongetjes van 16 en 18 in de basis spelen is niet omdat ze zulke grote kwaliteit hebben. Maar omdat het armoede is en er niks beter is.

2 december 2016 om 11:02

Toch staan jeugdteams van Barcelona niet graag tegenover die van Ajax, Feyenoord of Psv. Ajax en PSV zitten beiden gewoon in de knock-out-fase van de Youth League. En dat terwijl PSV dezelfde poule had als het grote Psv. Zullen ze toch wel iets goed doen, denk je niet?

2 december 2016 om 11:07

Het probleem zit zo diep in Nederland dat we dit ook niet meer er uit gaan krijgen. Al die jongetjes krijgen vanaf hun 10e al het label toptalent. Alles word met fluwelen handschoentjes aangereikt. De ouders beginnen er ook in te geloven en willen hun kind niet op de bank zien zitten. Concurrentiestrijd aan gaan gebeurd niet. Ze willen gelijk weg als ze niet spelen. Wij doen hier ook aan mee. De Ligt is net komen kijken bij Ajax en is alweer gelijk een toptalent. Natuurlijk hij zal zo zijn potentie hebben maar hoe vaak hebben wij dit nou wel niet gezegd? Wanneer is er ooit een toptalent naar een topclub gegaan en heeft het daar waar gemaakt? De laatste generatie die ik me kan herinneren is die van Robben, van der Vaart en van Persie. Daarna zijn het allemaal spelers bij de subtop maximaal geweest. We verzieken onze eigen talenten.

2 december 2016 om 11:10

En toch spelen de grootste talenten in het buiteland in de leeftijd 19 tot 23. In de jeugd doen ze hier hier goed maar die laatste stap blijkt dus moeilijk viahier.

Ja je speelt meer, maar de weerstand is veellager. als je hoort van jongens de naar Engeland gaan dat ze met conditie en fysiek flink moeten aanpoten dan mist dat du shier.

Bij Barca tikken ze iedere nieuwkomer weg in een rondo. Puur omdat het tikken daar zo veel sneller gaat.

Er is nooit maard an ook nooit bewezend at het beter is voor een speler om hier te blijven. Zal altijd toch de jongen zelf moeten zijn en zijn mentaliteit. De club kan er alleenmaar bijhelpen.

2 december 2016 om 11:11

En daarvan is alleen van Persie op jonge leeftijd naar Arsenal gegaan. Robben en van der Vaart waren al twintigers.

2 december 2016 om 11:29

@capis, het klopt dat het nooit bewezen is. En er wordt wel altijd heel snel geroepen dat het slecht is om jong naar het buitenland te gaan. Het grappige is dat dat niet wordt gezegd van spelers die op hun 15e uit pakweg Denemarken of Servie gehaald worden. Voor hen is Nederland buitenland, en dat zou dan dus 'slecht' zijn.

Toch moet je constateren dat het over, overgrote deel van de jonge spelers die naar het buitenland gaan, heel veel moeite hebben met doorbreken. Van de meeste hoor je nooit meer wat. Er zijn er maar een handvol die echt doorbreken. Daarmee heb je geen bewijs (want diezelfde spelers waren in Nederland misschien ook niet doorgebroken), maar het is zeker niet zo dat die spelers massaal beter gaan spelen en massaal op goed niveau terecht komen. Als het mijn zoon zou zijn, en hij wil een mooie carriere, dan zou ik hem adviseren nog een paar jaar te wachten.

2 december 2016 om 11:42

@edo:

Dat bedoel ik maar al die Denen die naar Ajax gingen en mislukt zijn dan. Boliesen, Andersen, Fischer alleemaal ook naar het "buietland gegaan namelijk Nederland.

allemaal niet geslaagd, en dan ligthet aan de jongens zelf en niet aan Ajax. Waarom als ze bij Man U niet slagen dan niet aan hun zelf?

Zat spelers die bij Ajax zaten en nu in de JL spelen of degradatie. Bij onze top 3 blijven is geen garantie voor succes.

Je moet het zelf doen, jemoet zelf blijven werken engeloven. En als je niet bij United weet door te breken is een stap terug nog geen schande. De stap vanaf onze top 3 is tegenwoordig ook amper meer direct naar de top.

2 december 2016 om 12:23

@millano

Het probleem wat jij schetst, zit vooral diep in jouw hoofd en is in wekelijkheid helemaal geen probleem. Dat jonge talenten worde opgehemeld, is van alle tijden. Ton Blanker werd ooit de nieuwe Cruijff genoemd en wie heeft daarna ooit nog van hem gehoord? En zo kan je er tientallen opnoemen. Nederland is een klein land, waar niet iedere dag een nieuwe Sneijder, Robben of Van Persie wordt geboren. Dat het nu wat minder gaat, heet helemaal niets met het omhoog schrijven van talenten te maken, maar met het ontbreken van kwaliteit en is derhalve vooral te wijten aan het feit dat Moeder Natuur ons even niet goed gezind is. Ook dat is van alle tijden en we hebben dan ook al veel meer van die periodes gehad. Dan is het hard werken en hopen dat het tij snel weer keert het devies. Met navelstaren en doemdenken zoals jij doet, gaat het probleem sowieso niet opgelost worden. Als er al een probleem is.

Bij Belgiã« is het omgekeerde aan de gang. Dat land is kennelijk in het gevlei bij Moeder Natuur weten te komen, want het ene na het andere supertalent biedt zich aan. Het gaat om kwaliteit en dat heeft Belgie momenteel te over, terwijl NL er een gebrek aan heeft. Maar dat kan over een paar jaar zo maar weer anders gaan. Een blinde kan met zijn stok zien dat Matthijs de Ligt een talent van de buitencategorie is. In plaats van te lopen zeuren dat hij de credits krijgt voor zijn inspanningen, zou je blij moeten zijn dat er in NL weer zulke spelers opstaan. Dat betekent dat het langzaam weer de goede kant op gaat en daar zou iedere voetballiefhebber blij mee moeten zijn.

2 december 2016 om 12:34

@edo,

Men houdt ook totaal geen rekening met het aantal talenten die hier 'mislukken'. Waar zijn spelers als Marvin Hã£â¶ner? Muric? Marinkovic? Boccara?toivomã£â¤ki?

En eigenlijk moet je ook niet alleen rekening houden met buitenlandse spelers. Heb je enig idee hoeveel spelers onze topclubs weghalen bij andere Bvo's en waarvan je nimmer meer hoort? Is dat ook bewijs dat je beter de stap naar die opleidingen niet kan maken? Immers zouden ze bij die lager geklasseerde clubs eenvoudiger door kunnen breken.

Men schept naar mijn idee een onrealistisch verwachtingspatroon van talenten die vertrekken. Het is absoluut geen schande om het niet direct bij een Europese grootmacht te redden en het vervolgens een stapje lager te moeten proberen.

Het komische is dat die eerste plek in het Cies onderzoek juist gestuwd wordt door spelers als bijvoorbeeld Sam Hendriks. Weggehaald bij de Graafschap en na enkele seizoenen gedumpt naar de Eagles. Dat soort spelers voegen allemaal weer een 1 toe aan de teller 'opgeleide spelers'.
Verder niets mis mee, maar als een talent dat naar het buitenland eenzelfde route volgt, alleen op een iets hoger niveau, dan wordt hij beschimpt en uitgelachen omdat hij mislukt zou zijn en 'in Nederland allang tig wedstrijden in het eerste zou hebben gespeeld'.

2 december 2016 om 12:43

@capis,
Nederland is niet het enige land. Uit statistieken blijkt echter wel dat Nederlandse talenten die voordat ze in het eerste elftal hebben gespeeld minder vaak doorbreken dan spelers die wel blijven. Je kunt de keuze van hem dus op zijn minst twijfelachtig noemen vanuit sportief perspectief. Wanneer er een financiele driver achter zit, wie zijn wij dan om het te veroordelen.

2 december 2016 om 13:16

Het verschil is dat je in Nederland wel in het eerste kan voetballen, er minder concurrentie is dan bij een club uit de top 4 competities want die hebben 3 of 4 elftallen klaar staan. Waarom is het zo dat er sowieso weinig jeugdspelers doorbreken bij een man utd? Om dat daar de tijd niet is daar is de druk om te winnen te groot en jonge talenten maken fouten, dus krijgen ze zelden de kans. Is niet voor niks dat de PL de grootste competitie van de wereld genoemd wordt, maar het Engelse nationale elftal de afgelopen jaren weinig heeft voorgesteld op mondiale eindttoernooien.. of komt dat omdat er in Engeland veel Engelse talenten doorbreken? Ja daar zijn ook altijd uitzonderingen, maar het verschil is dat bij een Ajax 5-6 jeugdspelers de kans krijgen en bij een Man Utd 1 of misschien 2.. Neem als voorbeeld de opstelling van Man Utd tegen Arsenal, staat 1 speler in die nog jong is.. Rashford dat is het verschil.

2 december 2016 om 13:19

Meestal worden de talenten opgehemeld bij mensen die niet direct in contact staan met hen, zoals bv hun trainers. Het zijn vaak de mensen er omheen , supporters . Meestal is het een wens van de gedachte.....
De toekomst zal het vertellen of deze jongen de juiste beslissing heeft genomen of niet.

2 december 2016 om 15:39

@capis, daar zijn we het over eens. Maar je negeert de helft van het verhaal.

Iedere jonge speler moet door kunnen groeien, en dat doe je door steeds op een hoger niveau te spelen. Een 16 jarige Nederlander die naar United gaat, heeft binnen 3-4 jaar heel weinig kans op speeltijd tussen de grote jongens. Een 16 jarige Deen die naar Ajax gaat, heeft binnen 3-4 jaar een veel grotere kans op speeltijd tussen de grote jongens. Daar word je beter van.

Dus ja, je moet het zelf doen, maar dat is geen autonoom proces. De omstandigheden moeten ook goed zijn. Dus wat vind jij de beste omstandigheden? Denk je niet dat die 16 jarige speler na een jaar of 3 gewoon in een eerste elftal moet spelen om de volgende stap te zetten?

Een Deen zal in Nederland net zoveel aanpassingsproblemen kunnen hebben als een Nederlander in Engeland. Maar de hoeveelheid speeltijd die je kan krijgen verschilt wel degelijk. En dat is ook gewoon een factor in je ontwikkeling.

2 december 2016 om 15:49

@sammerens, klopt: het voetballen is een heel erg platte piramide. Een heel klein topje, en daaronder een hele brede laag spelers die het net niet redden, en daar weer onder een nog veel bredere laag spelers die niet eens in de buurt zijn gekomen. En wij zien alleen de top en de laag er net onder.

Het is absoluut geen schande als spelers het niet redden. Je moet, als de concurrentie zo groot is, een unieke mix van fysieke en mentale talenten bezitten om de top te halen. En dat weet je gewoon niet, als spelers 16 zijn. Van die categorie gaan er, altijd en overal, een hele hoop de top niet halen. Hoe goed je opleiding ook is.

In die zin is het goed te begrijpen dat mensen op jonge leeftijd zoveel mogelijk geld willen binnen harken. Want de kans is, ook bij een toptalent, best aanwezig dat jij een van die spelers bent die de top niet gaat halen.

Waar deze discussie echter volgens mij om gaat, is de vraag wat de meest kansrijke route is om een profcarriã¨re op te bouwen. Dat hangt natuurlijk van diverse aspecten af, die persoonsgebonden zijn. Maar in algemene zin kan je volgens mij wel zeggen dat een vroege verhuizing naar het buitenland een extra stress-factor is, die de kans op mislukking kan vergroten. Als tiener is zo'n stap echt wel heftig namelijk, weg uit je vertrouwde omgeving, terwijl de hormonen door je lijf gieren en je hersens nog niet uitontwikkeld zijn. Dit geldt m.i. voor alle jonge voetballers, dus ook spelers die op 16 jarige leeftijd naar Nederland gelokt worden.

Daar komt nog bij dat de kans op speeltijd in een topcompetitie kleiner is. En speeltijd is belangrijk. Daar heeft Nederland een voordeel ten opzichte van topcompetities. Spelers kunnen hier geleidelijker naar een topniveau groeien.

Natuurlijk betekent dit niet dat het voor iedere speler beter is om lang thuis te blijven. Maar gemiddeld genomen lijkt het me gewoon verstandig om eerst een beetje volwassen te worden, en dan pas te verkassen.

2 december 2016 om 15:52

@scepticus, hulde, volledig mee eens. Je zag het aan het Belgische vrouwentennis heel goed. Hadden ze opeens Justine Henin en Kim Clijsters en veegden ze met iedereen de vloer aan. Allemaal grote woorden over het beleid bij de tennisbond. Maar noem nu maar eens 1 Belgische toptennisster op. Het is allemaal toeval.

2 december 2016 om 11:06

Dollartekens, of is United misschien echt een droomclub voor zo'n jongen en is het gewoon heel erg indrukwekkend om daar rond te lopen? Ik vind de keuzes die jonge jongens maken ook niet altijd de juiste, maar het afdoen als 'dollartekens in de ogen' vind ik veel te makkelijk. Alsof het geen droom zou kunnen zijn om naar United te gaan.

2 december 2016 om 11:34

Het zal wel een combinatie zijn. En het is ook niet gek dat zo'n jongen het doet. Hij is 16, hij kan nog helemaal niet overzien wat de consequenties zijn. Veel mensen kunnen dat nog niet eens als ze 25 zijn.

Het schrijnende is dat hij in zijn omgeving geen mensen heeft die zijn voetjes op de grond vastbinden wanneer dat nodig is. Hij verdient een draai om zijn oren als het gaat om de houding jegens de trainers van Ajax. Maar in plaats daarvan wordt hij bevestigd door zijn vader, dat het allemaal aan Ajax ligt. Dat is gewoon onverstandig. Een jongen van 16 moet op deze leeftijd gewoon leren dat hij niet de baas is waar het allemaal om draait.

Ook als die problemen niet spelen, kan je overigens tot de conclusie komen dat je naar United moet gaan. Ik zou het zelf niet doen, maar de keuze is op zich begrijpelijk. Maar niet om de redenen die nu genoemd worden. Als je wat mot hebt met je trainers, dan moet je dat oplossen, niet wegrennen naar Engeland.

2 december 2016 om 13:23

Als een 17 jarige van Denemarken of spanje hier komt is het wel goed?? Dit is voor hun ook buitenland. . Endan als die jongen vind dat ie er klaar voor is is t zijn keus tog waarom moeten mensen bemoeien

2 december 2016 om 14:54

Arrogantie ten top natuurlijk! Helaas zie ik het steeds vaker voorbij komen. Hopelijk gaat ie slagen bij Man United, maar ik vind de argumentatie voor de keuze een beetje vreemd.

Tja, wat moet je met de uitspraak: mijn zoon wilt zijn mening over voetbal geven. Lijkt mij persoonlijk beetje slap verhaal om de pieken in het buitenland te kunnen verantwoorden. Maar goed, ik ken de exacte situatie natuurlijk niet

2 december 2016 om 10:37

Nou. Z'n pa legt t anders heel slecht uit. Lijkt me gewoon een gevalletje te eigenwijs en ongeduldig en voor de pieken gaan. Jammer dat ze dat dan niet gewoon hun strot uit krijgen en zichzelf moeten blijven voorliegen dat 't nog ergens anders over ging als nieuwe uitdaging op je 16e of dat de staff niet deed wat hij wilde. Dan ben je dus blind van de dollartekens geworden. En vast ook nog met het ideaal dan in 't 1e van man u te spelen, maar die kans is er wss kleiner op geworden.

2 december 2016 om 13:26

Hij vind dat ie er klaar voor is is tog zijn keuze wrm bemoei je.. waarom moet zn vader überhaupt iets uitleggen. Gewoon zijn keuze klaar hij wilt in buitenland spelen

2 december 2016 om 22:24

Zeg dan gewoon hoe 't zit. Maakt idd niks uit, maar die onzin eromheen om 't zogezegd te verantwoorden ofzo. En ik bemoei me nergens mee. Vind 't alleen een slap verhaal.

2 december 2016 om 11:25

Pa vindt dat Ajax niet goed met mondige spelers om kan gaan. Maar het kan ook zomaar zijn dat zoonlief niet zo goed met trainers om kan gaan. Hij is nog niet eens droog achter zijn oren.

Prima dat hij naar United is gegaan. Kunnen ze bij Ajax lekker verder zonder deze stoorzender.

Dit zal vast wel de laatste keer zijn dat ik een bericht over die jongen lees. Wie staat er nu in de basis bij United uit de eigen opleiding?

2 december 2016 om 10:19

Hopelijk is tegen de tijd dat hij 18/19 is Mourinho weer vertrokken en komt er bij United weer iemand aan de top die de jeugd een kans geeft

2 december 2016 om 10:29

Manchester staat op plek 3 qua opleidingen die de meeste spelers aan de top 5 competities levert. 6 daarvan spelen bij United, 28 spelen bij andere clubs.
Qua Nederlandse clubs staat Feyenoord op plek 37 met 13 spelers en Ajax op plek 50 met 11 spelers.

Als je doel is om ooit in een topcompetitie te spelen dan is het dus waarschijnlijker dat je dat via een club als Manchester United gaat halen.

2 december 2016 om 10:59

Ik denk niet dat ze zo naar deze cijfers kunt kijken want je hebt geen idee hoeveel jeugd er bij al die clubs rondloopt. Stel dat Man U 60 spelers van 18 jaar heeft rondlopen.
De kans dat er dan een speler in een topcompetitie rondloopt op termijn is veel groter dan dat je het vergelijkt met een club die er maar 25 heeft rondlopen.

De kans dat je dan uiteindelijk bij een topclub terecht komt is percentage gewijs veel lager.

2 december 2016 om 11:20

Waar komen die cijfers dan vandaan? Ik meen te herinneren dat er vorig jaar nog een artikel is geweest waarin stond dat Ajax in de top 5 stond van afgeleverde profs.

Daarnaast hebben die clubs zoveel geld dat ze alles maar blijven kopen en vervolgens weer wegdoen. Ik zeg niet dat Ajax geen spelers op jongere leeftijd haalt, maar dat zijn vaak wel versterkingen op zwakke plekken binnen de eigen jeugd. En niet kopen omdat je toch het geld hebt. Die topclubs kopen gewoon zoveel op in de hoop dat er 1 tussen zit die het wel waard is.

2 december 2016 om 11:33

je zit toch al bij een topclub dan: namelijk man utd

2 december 2016 om 11:53

@ Copr,

Nee, United heeft een enkel U18 team en daar zitten logischerwijs geen 60 spelers in. Er lopen er iets van 22 rond daar. Die vlieger gaat dus simpelweg niet op. Dat staat zelfs in contrast met bijvoorbeeld Ajax, dat voorheen bijvoorbeeld niet alleen een A1 had maar ook nog een A2. Gelof dat dit bij de jongere elftallen nog steeds zo is overigens.

@ Ronzie,

Uit hetzelfde onderzoek van het Cies. Ajax staat op 1 als het spelers acterend in de hoogste afdelingen van alle Europese landen betreft. Dat klinkt leuk, maar is enigszins ook logisch aangezien onze topclubs de jeugdopleidingen van andere clubs leegroven en spelers die het niet redden vervolgens terug dumpen. Dat is iets wat ook veel in landen uit Oost-Europa gebeurt, wat je terugzien omdat clubs als Partizan Belgrado, Dinamo Zagreb, Dinamo Kiev, Sparta Praag, Dinamo Minks, en Hajduk Split ook in de top 10 staan. Kwantiteit is echter niet hetzelfde als kwaliteit. Daarnaast gaan Engelsen zelden de landsgrenzen over, dus jeugdspelers die daar niet goed genoeg zijn om een plekje bij een PL club te bemachtigen vertrekken naar de Championship of League's en worden niet geteld, terwijl de Championship qua niveau en salaris een heel behoorlijke competitie is.

Je tweede stuk is ook een mooi onderwerp. Veel mensen hier roepen maar dat clubs als United, Chelsea, etc. alles 'maar blijven kopen en wegdoen'. Dat terwijl het aantal buitenlanders in die opleidingen bij lange na niet zo buitensporig is als men doet voorkomen. Het team van Chelsea heeft de Uefa Youth Cup 2 jaar op rij gewonnen en daar speelde vorig seizoen maar 1 buitenlander in. Ook dit seizoen bestaat dat team nagenoeg alleen maar uit Britse spelers. Velen oordelen maar op basis van beeldvorming, maar doen niet even de moeite om zelf eens te kijken hoe en wat.

2 december 2016 om 12:33

Je geeft constant drogredenen op. Dat Chelsea met 10 engelsen in de basis de youth leuque wint betekent niet dat ze geen 60 jeugd contract spelers heeft. En ze hebben daarnaast absoluut niet het hele toernooi gespeeld met alleen maar engelsen. Artikel van 5 september 2015 van voetbalprimeur staat letterlijk verteld dat chelsea meer dan 60 Jeugdspelers heeft waarvan er 33 zijn uitgeleend. Dus ik weet niet waarom jij hier de lans breekt voor deze handelshuizen maar je zit er gewoonweg naast

2 december 2016 om 12:41

Bijzonder, je spreekt van Nederlandse clubs die spelers dumpen, maar bij Engelse clubs noem je dat wordt niet. Wat is dan het verschil? Eerder zei je nog dat Manu 6 eigen opgeleide spelers heeft en 28 spelers bij andere clubs zitten. Dat is toch precies hetzelfde?

2 december 2016 om 13:26

@ Swamb,

Al heeft Chelsea 60 spelers met een jeugdcontract, dan zullen ze toch echt niet allemaal 18 jaar zijn. Dat is namelijk hetgeen Copr insinueert in zijn reactie. Iets beter lezen dus.

Wat betreft Chelsea Youth League team:
Finale youth cup vorig seizoen: 11 spelers in de basis met Britse nationaliteit. Halve finale tegen Anderlecht: 11 spelers in de basis met Britse nationaliteit.
Kwartfinale tegen Ajax: 11 spelers in de basis met Britse nationaliteit.
Achtste finale tegen Valencia: 11 spelers in de basis met Britse nationaliteit.
Bron transfermarkt.

Wellicht dat er in een eerdere fase 1 of 2 buitenlanders meegespeeld hebben, maar bovenstaande toont duidelijk aan dat het geen team betreft dat vol is gestouwd met aangetrokken buitenlandse jeugdspelers.

Buiten ging het in eerste instantie over Manchester United. Het Chelsea Youth team benoemde ik als simpel voorbeeld dat de jeugdelftallen (dus jonger dan 19) niet vol zitten met buitenlanders. Buiten dat spelen 12 van de momenteel verhuurde spelers in een top 5 competitie, conform mijn laatste zin in reactie #15.

2 december 2016 om 13:42

@ronzie,

Het is zeker hetzelfde.

Nederlandse spelers die de stap naar het buitenland gaan en het niet direct in de absolute top redden worden beschimpt. Ze hadden 'veel beter in Nederland kunnen blijven en nu is hun carriã¨re vergooid'.

Wat dus frappant is dat men een hoge klassering in zo'n onderzoek bejubeld, terwijl dat hoge aantal vooral behaald wordt door 'mislukte' talenten die een stap terug moeten doen. Talenten die vaak eerder bij een andere BVO zijn weggeplukt.
Tegelijkertijd maken we talenten die naar een Europese grootmacht gaan, het niet redden en daarom een stap terug doen, met de grond gelijk.

Ondertussen blijkt wel dat spelers uit de jeugdopleiding van United nog zeer vaak in een top 5 competitie terecht komen. In hoeverre kan je dan spreken van een domme stap of mislukte carriã¨re?

Dat is dus precies wat ik aan het licht probeer te brengen.

2 december 2016 om 14:20

De kans om in Nederland door te breken is natuurlijk ook hoger, doordat onze competitie kwalitatief minder is. Dus spelers hebben altijd meer kans om hier door te breken dan in een top competitie in het buitenland. Persoonlijk denk ik dat je daar niet veel te zoeken hebt als je geen exceptioneel talent ben. Je moet je namelijk tussen aankopen vechten en dat is als jonkie niet makkelijk.

Ik snap je punt wel hoor en deels geef ik je ook gelijk. Maar het is nu eenmaal iets typisch Nederlands om sporters of bekende mensen die falen de grond in te boren. Neem je de gok en pakt het goed uit ben je fantastisch. Pakt het niet goed uit ben je een loser en had je beter "gewoon" kunnen blijven.

2 december 2016 om 10:44

Wat is dit toch altijd voor een gezeik hier in Nederland.

Wat doen wij met al die Denen? Dolberg had ook bij zijn oude club minuten gemaakt.
Er zijn zat spelers die door Ajax, PSV en Feyenoord als jeugd ook worden weg gekaapt bij hun clubs.

Klagen we daar dan ook over?

Nee Nederland kan alleen opleiden, daarom staan we er zo goed voor met ons voetbal! Al haalt deze jongen het niet bij Man U kan hij altijd een stapje lager doen en zit hij nog steeds hoger dan Ajax of een ander team in Nl.

Snap die arogantie hier niet dat we hier maar dneken dat alleen wij hier kunnen opleiden...
Waar is zijn onze Rashford, Belerin, Iheanacho, Coman en ga zo maar door?

Ja klopt de grootste talenten van de wereld komen allemaal uit onze heilige opleiding hier in Nl.
Ik was ook gegaan, papa een goeie baan en geen zorgen en zelf verdienje ook al meer dan in Ajax 1 over 4 jaar.

2 december 2016 om 10:53

Bravo, ik kan je alleen maar waardering geven voor jouw harde, maar in waarheid beruste, commentaar!
Van mij heb je een duimpje verdiend!
En Manchester United zal echt geen koekebakker uit Nederland halen omdat hij van Ajax komt.
Die jongen zou best wel een aardig balletje kunnen trappen.

2 december 2016 om 11:23

Ik ga je niet tegenspreken wat betreft eigen aankopen uit buitenland, want dat is gewoon waar. Maar voor mijn gevoel zit er wel een verschil in beleid. De internationale topclubs doen aan kansberekening, trekken er 10 aan in de hoop dat er 1 doorbreekt. Terwijl het in Nederland toch vaak echt versterkingen zijn waarvan veel meer procent ook daadwerkelijk doorbreekt in het eerste.

2 december 2016 om 11:27

Quasim Bouy moest ook zo nodig vroeg vertrekken, waar speelt die nu ook alweer? Zo zijn er voldoende voorbeelden dat het juist niet verstandig is om vroeg naar een topclub als United te gaan. De stap voor de Denen naar Nederland is vanaf begin af aan een tussenstap. Bij United is er alleen maar een weg naar beneden of opzij en voor diegene die naar beneden moeten komt de klap hard aan, zeker bij jonge gasten. Al met al is een stap naar een Europese topclub alleen verstandig voor buitencategorie talenten, niet voor het zoveelste 'toptalent 'van Ajax

2 december 2016 om 11:34

ook genoeg voorbeelden die het wel gehaald hebben.

2 december 2016 om 11:39

@capis

Ben het niet helemaal met je eens. Prima als talenten naar een andere club willen vertrekken. Maar wanneer er organisaties als Stellar Group aan bod komen is het gewoon not done. Die betalen de ouders goud geld om hun kind naar het buitenland te laten verkassen.

@gloryunited

Graag een lijstje met jeugdspelers die op vroege leeftijd zijn vertrokken en geslaagd zijn bij die club.

2 december 2016 om 11:40

@capis je hebt natuurlijk geheel gelijk dat we niet alleen in Nederland goed op kunnen leiden. We vinden onszelf een beetje te goed.

Maar dat betekent niet dat het beter is om naar United te gaan, of naar een andere topclub. Kinderen van 12 gaan ook niet gelijk naar de universiteit. Die gaan eerst naar de middelbare school. Om in een normaal tempo te leren. Dat is in voetbal ook nodig. Juist omdat wij qua eerste elftal minder goed zijn dan de topclubs. We zijn goed, omdat we minder goed zijn ;-)

2 december 2016 om 11:44

@gabst: Ja want Boilsen, Andersen en Fischer zijn er zo veel beter van geworden.....

2 stappen naar beneden van een Man U is nog steeds hoger tegenwoordig dan onze top 3 hier.

2 december 2016 om 11:45

niet om te provoceren, maar wie hebben het dan echt gemaakt door op hun 16e/17e naar buitenland te gaan?

2 december 2016 om 11:46

Ake, Bruma en Rekik hebben toch wat minuten op het hoogste niveau gemaakt.

2 december 2016 om 12:00

Maar Boilesen Andersen en Fischer zijn wel allemaal door gebroken in het eerste en hebben een ruime tijd daar gespeeld. De meeste internationale aankopen van topclubs komen niet eens zo ver. Daarom is zo'n tussenstap op een iets lager niveau in Nederland juist handig.

En 2 stappen onder Man U is financieel misschien hoger dan onze top 3, maar voetballend echt niet hoor.

2 december 2016 om 13:02

@capis. Beetje zure reactie hoor. 2 stappen naar beneden nog altijd beter dan in Nederland? zeg je dit nu omdat Feyenoord zwaar onderuit is gegaan? Dat was geflatteerd. 2 stappen zou betekenen dat je het over de 2e divisie in Engeland hebt. Die kunnen wij als top drie best hebben hoor. Boilesen, Andersen en Fischer hebben geen succes gehad met de tussenstap. Kun je nagaan wat er was gebeurd als ze direct naar een topclub waren gegaan

2 december 2016 om 13:29

Jij denkt hier een punt te maken, maar je doet juist precies het tegenovergestelde. Die clubs hebben die talenten omdat ze de velden uit de hele wereld letterlijk afstropen. Elk jaar halen ze busladingen bij andere clubs opgeleid talent op in de hoop dat er een supertalent doorbreekt. Een enkeling verkopen ze voor een paar miljoen, de rest van de vissen gooien ze weg met het badwater. Denk aan Gyliano van Velzen, Jordi Brouwer en Kyle Ebicilio.

Geloof het nou maar, jongens als Timothy Fosu Mensah hadden reeds bij de selectie van het eerste gezeten en meer gespeeld., waardoor hun ontwikkeling harder gaat.

En ja, in Denemarken spelen ze ook snel in het eerste, maar daar is de opleiding toch minder. Zoek wat filmpjes van Christiaan Eriksen toen hij net bij Ajax was; hij had zijn godgegeven talent al, maar hij bewoog toen echt heel slecht, dus daar had Odense flinke steken laten liggen.

2 december 2016 om 14:00

fosuh-mensah-- speelt genoeg bij United
van aanholt-- basisplaats PL, hogern niveau dan eredivisie
bruma-- wolfsburg
rekik-- marseille
ake-- Pl
krul-- heel lang bij newcastle PL gekeept
ozyakup-- besiktas is ook geen slechte club en hoger dan de eredivisie

ze zijn niet per se geslaagd bij die club maar ze hebben door die club nu wel een mooie club gevonden

2 december 2016 om 14:27

Ik vind jou wel erg negatief over de Eredivisie of de Nederlandse clubs. Sunderland is echt geen hoger niveau dan de top 3 van de Eredivisie, zelfs de subtop wint daar nog van. Marseille middenmoot Frankrijk, ook niet bepaald super. En Besiktas zal er om hangen wie beter is.

2 december 2016 om 14:44

@ Donco,

Dat met die busladingen is gewoon overdreven. Ze halen jaarlijks enkele talenten naar hun jeugdopleiding, want we hebben het hier over jeugdspelers die in de Academy komen te spelen. Chelsea handelt er uiteindelijk nog heel wat naast, maar bij een club als United is dat veel minder het geval.

Bij Ajax gebeurt het tot op een zeker hoogte net zo. Je breekt op het lagere niveau van Nederland wat sneller door, maar er worden net goed jaarlijks zat 'vissen' door onze Nederlandse topclubs teruggegooid. Denk aan Muric, Honer, Hendriks. Volgens transfermarkt zijn er dit seizoen 9 spelers transfervrij bij Jong Ajax vertrokken. 4 van hen heeft Ajax in een eerder stadium bij een andere BVO weggehaald.

En tja. Wellicht had Fosu-Mensah bij de selectie gezeten en meegespeeld. De 1 jaar oudere van de Beek en Nouri doen dat toch ook bijzonder weinig. De 2 jaar oudere Bazoer zit momenteel samen met de 3 jaar oudere Tete op de bank.
Nathan Leyder werd uit Belgiã£â« weggehaald, is nu 19 en daar heeft de gemiddelde Nederlandse voetballiefhebber nog niets van mogen vernemen.

De kans dat zowel van de Beek, Nouri, Frenkie de Jong en Marcus Bay alle 4 door gaan breken bij Ajax is minimaal. Dat betekent dat ook daar visjes bij zitten die terug worden geworpen.

Roepen dat een talent in Nederland allang gespeeld had is simpelweg geen feit. Dan wordt er verwezen naar die enkelingen die het wel lukt, maar tegelijkertijd voorbijgegaan aan tig anderen die het niet lukt.

Grote verschil is dat de Nederlandse jongelingen die naar het buitenland gaan groter nieuws zijn en onder een vergrootglas komen te liggen.

@ronzie,

Hij bedoelt denk ik dat de Premier League van hoger niveau is. Niet dat Sunderland beter zou zijn dan al onze topclubs.

2 december 2016 om 14:51

@gloryunited, schei toch uit. Timothy heeft dit seizoen Ãâ©ã£â©n keer een minuut mogen invallen. Bij Ajax had hij vorig seizoen al een basisplaats veroverd, daar geloof ik heilig in.

Die paar "succesvolle" spelers vind ik niet opwegen tegen de tientalen talenten die hun talent hebben verkwanseld en nu bij de amateurs of op Jupiler League niveau spelen. We hebben het ook over onze allergrootste talenten, he? Ik beweer ook niet dat ze niet in het profvoetbal terecht komen, maar ik denk wel dat ze minder ver komen als dat ze meer gespeeld hadden in de Eredivisie. Voor de ontwikkeling is ervaring heel belangrijk.

Een jongen als Javairo Dilrosun, die tegerlijkertijd als Timothy wegging naar City, hoor je helemaal niets meer van. Die had hier in de Jupiler League gespeeld en wellicht al minuten gemaakt in het eerste. Ik kan hier nog wel meer namen opnoemen waar de meeste van jullie nooit van gehoord hebben en waar je waarschijnlijk ook nooit van gaat horen. En ik vind dat triest.

Overigens snap ik het best dat als je vader op Schiphol werkt en je moeder schoonmaakster is dat je snel ja zegt tegen een contract van 80.000 per jaar als je pas 16 bent, maar je moet niet vergeten dat als je hier bij een topclub in de Jupiler League komt, je ook een enorme salarisverhoging krijgt. Bv zo'n Mathijs de Ligt heeft gisteren een flinke klapper gemaakt kan ik je vertellen. Die zal weer een klapper maken zodra hij vast in het eerste staat. En ook bij Ajax verdienen die knulletjes uit de Bijlmer meer dan hun ouders.

2 december 2016 om 15:36

@doncon: Ja gek heh dat hij hier basis staat! Dat komt door het armoedige niveau hier! Niet omdat we beter opleiden, maar omdat hijhier geen concurentie zou hebben.

Trainen op dat niveau leer je meer dan hier spelentegen een Roda bijv.

Zou er dit keer ook een firma zijn opgericht voor de familie Baars, waar vervolgens een groot geldbedrag op wordt gestort? Net zoals bij bijvoorbeeld Fosu-Mensah, R. Kongolo en Chong. Of heeft papa Baars een lucratief baantje aangeboden gekregen, zoals de vader van Kyle Ebilicio? Google maar eens op NOS Stellar Group. Vuil bedrijf!


Edit:

Grootte kans van wel. Volgens Noordhollands Dagblad heeft Baars contacten met Stellar Group. It's all about the money..

2 december 2016 om 10:22

Maar geef ze eens ongelijk, toch? Het is maar een gok, maar het kan goed zijn dat ze het financieel niet breed hebben. Dit is dan toch ideaal? Vader met een goede baan/nieuw bedrijf en de zoon speelt bij United en zal zeker iets verdienen. Of het goed is voor de carriere van die jongen is een 2e, maar goed.
Zou ze wel sieren als ze dit zouden toegeven.

Kan natuurlijk ook dat ik ongelijk heb, maar gezien je laatste stukje is het zo.

2 december 2016 om 10:24

Ik neem het de spelers niet kwalijk. Maar ik neem het o.a. Stellar Group kwalijk die op deze manier jonge spelertjes naar een andere club proberen te lokken!

2 december 2016 om 10:31

Jammer genoeg gaat het zo.. Denk dat je vaders Baars het ook kwalijk mag nemen. Maar goed, er is weinig aan te doen..

2 december 2016 om 11:42

@gooner, inderdaad, dat is de kern. Niemand weet vantevoren wat het beste is. Persoonlijk ben ik voor de weg van de geleidelijkheid, maar goed, ik heb de luxe dat het allemaal geleidelijk kan gaan. Als je dat grote geld goed kan gebruiken, dan is het best begrijpelijk.

Nou, dan gaan we maar even kijken wat voor kansen deze jongen krijgt bij Manchester United. Ik vraag mij af of ze daar wel luisteren naar voetballers van jonge leeftijd met een mening.

Zo goed was hij nooit hoor, gewoon een redelijke jeugdspeler bij Ajax maar meer niet. Ik vind niet per se dat hij het stempel 'toptalent' verdient op basis van zijn prestaties bij Ajax en het zou mij zeer verbazen als hij het eerste van United haalt.

2 december 2016 om 10:26

Alle spelers die in de Ajax jeugd spelen en een bal meer dan 10 meter rechtdoor kunnen spelen worden door de media toch als toptalent gezien.....

2 december 2016 om 10:47

En als ze Ajax verlaten zijn het voormalig toptalent,
Zie de topic gisteren waar ik zoveel commentaar op kreeg!
Ik erger me er ook altijd aan dat een jeugdspeler van Ajax altijd bestempeld wordt door toptalent door de media.
Zijn ze weg dan waren ze niet goed genoeg, zie de commentaren hier!

2 december 2016 om 10:58

Van jou is je over reactie op dit vlak al lang bekend. Dat hoef je niet te blijven herhalen, we weten het nu wel.

On: deze jongen die ik nooit heb zien voetballen en dus niet kan beoordelen wil kennelijk niet het geduld opbrengen om in Nederland beter te worden. Niet raar, want zo zijn pubers, die hebben namelijk begeleiding nodig, anders ligt ontsporing op de loer.
Als hij in Engeland mislukt en die kans is groot want daar krijg je niet zo snel kansen, is dit volledig te wijten aan zijn vader die ook het geduld niet kon opbrengen en hem die begeleiding te geven.

Wat een houding en dan kom je met zo'n instelling zeker verder. Maaar geld is belangerijker :'

Klinkt een beetje het zelfde Piroe waarvan de familie het ook allemaal beter dacht te weten. Het is natuurlijk een onwerkbare situatie als elke ouder van elke speler denk te weten wat het beste is voor de voetbal carriere van hun zoon.

2 december 2016 om 11:55

Beetje raar. Een club handelt nooit specifiek voor de carriere van de speler en denkt alleen aan het hele plaatje van de club. Dan is het goed dat ouders zelf meedenken, want anders denkt niemand aan het plaatje van de kind. Of de ouders dan ook moeten handelen als het een keer niet zo gaat als ze willen, dat laat ik dan in het midden.

2 december 2016 om 15:29

Op je 16e al aan je derde profclub toe zijn? Komt mij niet over als een eenduidige richting die de ouders hebben uitgestippeld voor hun kroost.

2 december 2016 om 21:07

Ik zeg toch ook dat dat niet altijd inhoudt dat je als ouders ook direct moet handelen, maar je kunt dingen ook aankaarten bij de club. In dit geval: "onze zoon vinden wij vaak zinnige dingen zeggen, maar er wordt niet naar geluisterd door de trainer. Misschien dat jullie een keer mee willen luisteren en dan een oordeel vellen of dat er wel of niet goed mee wordt omgegaan door de trainers?".

Slim om niet bij Arsenal te gaan kijken, daar geven ze namelijk jeugd minder de kans dan Manchester United. Hoe dom kan je zijn? Die zien we over een jaartje of 4 a 5 terug bij een club als SC Cambuur (met alle respect).

Daarnaast even lekker natrappen richting de club waardoor je uberhaupt de status van toptalent hebt kunnen krijgen. Hoezo Ajax kan niet met talenten omgaan? Volgens mij is het beleid gewoon als je hard werkt en beter bent dan degene die in het eerste op jou positie speelt, dan sta je er in, op een gevalletje Traore na dan misschien, maar de uitzondering bevestigd de regel.

2 december 2016 om 10:35

Volgens mij bedoelen ze dat Ajax niet om kan gaan met talenten die een eigen mening of een lastig karakter hebben. Het verwijt dat ze bij Ajax vooral ja-knikkers opleiden is op zich niet nieuw natuurlijk.

Door de jaren heen zijn er voldoende grote talenten de deur gewezen omdat ze mondig waren of zich niet schikten in het Ajax keurslijf. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit een fout van Ajax is/was en dat het niet aan die jongens heeft gelegen.

2 december 2016 om 12:22

Het is wel echt heel irritant als je altijd in dicussie moet gaan met iemand, vooral als ie dan 14-15 is. Ik ben leidinggevende en mensen mogen echt wel in discussie gaan met mij maar sommige mensen gaan over alles in discussie en vaak zijn het discussies die komen door een gebrek aan onkunde of onwetendheid.

Punt is dat het altijd dezelfde figuren zijn

2 december 2016 om 12:24

Tja, dat kan zo zijn. Maar verreweg het grootste deel van al die gasten is ook mislukt in het buitenland en komen met hangende pootjes terug naar Nederland of hoor je nooit meer iets van. Dus bij wie de schuld ook ligt. Feit is dat het advies om geduld te hebben belangrijk is. Dat had deze vader ook moeten doen.

Hello money, Goodbye carriere........al helemaal 16 jaar en de wijsheid al in pacht. En pappa kan zijn baan opzeggen...

Kan aan mij liggen, maar hoort deze snotneus op 16 jarige leeftijd niet gewoon te luisteren naar zijn trainers ( volgens mij bij Ajax een groot aantal oud topvoetballers). Kan me overigens niet voorstellen dat de trainers in Manchester wel ineens gaan luisteren naar zijn inbreng.

En als je al toe bent aan een nieuwe uitdaging, voordat je het eerste hebt gehaald. Dan ben ik benieuwd dat er gebeurt als deze jongen eens op bank wordt gezet. Mentaal in ieder geval niet de sterkste.

Ik denk dat Ajax niet hoeft te treuren over het verlies van dit "toptalent".

Wederom iemand met dollartekens in zijn ogen. Komt voor 100% op de bank terecht. Naderhand met zijn staart tussen zijn benen terug, misschien goed voor de Jupiler legue. Voorbeelden te over gezien.

2 december 2016 om 11:14

Misschienw as hij bij ajax ook op de bank beland. En zitten zat ex Ajax spelers in de JP en zelfs bij de amateurs heb ik nog wel meer voorbeelden van dan jongens die naar het buiteland gingen.

Owww nee dat kan niet als je bij de Nederlandse top blijft dan zal je 100% zeker slagen in de wereld top! Want niemand in heel de wereld kan opleiden alleen wij hier....

2 december 2016 om 12:26

Capis je overdrijft om je gelijk te halen. Het gaat om de kans, let op kans om door te breken. Die is bij Ajax, mits je talent hebt groter dan bij Manchester.

2 december 2016 om 13:06

Ja gek heh, bij ajax is je concurentie Viergever en bij United Smalling.

Nietheel vreemd dat je hier dan eerder doorbreekt, maar dat is niet omdat je zo veel beter bent. Maar het gebrek aan kwaliteit in de concurentie.

2 december 2016 om 16:01

@capis maar dan zeg je dus waar het om gaat: in Nederland kom je dan ergens, terwijl je in Engeland op de tribune zou zitten.

En van speeltijd bij Ajax word je beter dan tribunetijd bij United. Dat is precies waar het om gaat. De kans om door te groeien is in Nederland dan dus groter.

Alleen als je een exceptioneel talent bent bij wie het er toch allemaal wel uit komt, ja dan heb je gelijk. Die slaagt overal. De categorie daar achter heeft gewoon baat bij een geleidelijker weg.

Zelfde als dat andere jochie van Ajax wat kortgeleden naar Chelsea is gegaan.

Zien we over x aantal jaar weer bij Vitesse. Net als deze gozer. Belachelijk op deze leeftijd.
Brood voetballers. Ajax moet blij zijn dat ze ervan af zijn.

Ik zie heel veel negatieve reacties (misschien wel terecht), maar waarom zou zo'n jongen zijn mening niet mogen geven. In de opleiding heb je 2 of 3 keer per jaar een evaluatie moment. Daarin wordt je verteld wat er goed gaat en waar je aan moet werken. In die gesprekken mag zo'n speler dan toch ook aangeven hoe hij er tegen aan kijkt. Zelfde was met Bazoer. Werd bij psv gezien als verdediger terwijl hij zichzelf zag als middenvelder. Daarop is hij naar Ajax gegaan. Vonden ze bij Ajax allemaal goede zet. Nu lees ik van al deze Ajaxieden alleen maar negatieve berichten. Is wel heel kort door de bocht allemaal. En misschien gaat hij het inderdaad niet redden bij Manchester, maar dat wil niet zeggen dat hij nergens meer aan de bak komt. En wie garandeert dat hij het bij Ajax wel had gered?

2 december 2016 om 11:47

Als er dit soort dingen worden gezegd, dan is het 9 van de 10 keer zo dat zo'n speler best zijn mening mag geven, maar dat hij vervolgens het antwoord niet accepteert. Er wordt wel geluisterd, maar hij krijgt dan lang niet altijd zijn zin. En dat is ook niet raar als je 16 bent. Dan weet je het namelijk niet beter dan de trainer.

Als het dan mis gaat, dan gaan mensen dingen roepen als "ik mag mijn mening niet geven." Maar dat is dan gewoon een zeer selectieve samenvatting van wat er gebeurd is. Kinderen van 16 moeten gewoon accepteren dat ze hun zin niet krijgen. Het zijn pubers, zo werkt dat.

2 december 2016 om 12:27

Ik kan het niet meer met je eens zijn! Zijn vader speelt in mijn beleving dan ook een kwalijke rol dit te faciliteren.

16 jaar en willen uitleggen dat de beste voetbalschool van Europa niet weet hoe het met de eigen opleiding om weet te gaan. Nou veel succes bij Manchester united. Die hebbennde laatste jaren ook echt laten zien de eigen jeugd voorop te zetten. 95 procent van de basis is bij elkaar gekocht sinds het vertrek van Ferguson.

Baars is geen groot talent hij doet het goed om naar united te gaan. Ik zeg voor beiden win win situatie!

Het lijkt erop dat Ajax alleen maar jaknikkers wilt die keurig in de pas lopen. Lastige jongens worden eruit gewerkt ook al hebben ze wellicht veel kwaliteit. Zonde is dat.

2 december 2016 om 14:25

Welnee. Deze jongen is 16. Jongens van 16 krijgen uitgebreid de ruimte om hun mond open te trekken. En als ze die ruimte niet krijgen, dan doen ze het toch. Dat is allemaal heel normaal. Maar er zijn er altijd tussen die niet ophouden, en die het allemaal beter denken te weten. Die gaan dan dit soort dingen zeggen.

Wat jij zegt, geldt voor werken met volwassen professionals. Niet voor pubers. Pubers weten het helemaal niet beter. Bij volwassen professionals, in welke bedrijfstak dan ook, moet er ruimte zijn voor 'dwarsdenkers'. Het zou best kunnen dat dat bij Ajax niet goed zit. Maar bij kinderen voor 16 gelden andere regels, dat zijn geen dwarsdenkers, dat zijn hormonen-bommetjes.

Hele verstandige keuze van deze jongen, want onder Mourinho wordt er geweldig omgegaan met de jeugd... Not, maar over een jaar of vijf praten we wel weer.

2 december 2016 om 16:03

Mourinho zit er net. Volgens mij spelen jongens als Rashford, Martial en Lingard toch regelmatig.
Daarnaast heeft Fosu-Mensah dit seizoen 2 Europa League wedstrijden gespeeld en mocht hij kortstondig invallen in de Premier League.

Toch geen signalen dat Mourinho hem en de andere jonge spelers compleet links laat liggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Chelsea heeft Robert Lewandowski gebombardeerd als het belangrijkste transferdoelwit deze zomer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren