Paris Saint-Germain heeft geen kind aan Stade Rennes en wint ruim

Paris Saint-Germain heeft zondagavond goede zaken gedaan in de Ligue 1. De ploeg van trainer Unai Emery hield de drie punten in eigen huis tegen Stade Rennes door met 4-0 te winnen. Edinson Cavani blonk uit bij de Franse topclub, dat nu de tweede plaats op de ranglijst heeft ingenomen.

/

De thuisploeg kwam op voorsprong door hulp van Gelson Fernandes. Edinson Cavani kopte een hoekschop van Angel Di Maria tegen de onderkant van de lat. Bij de eerste paal wilde de verdediger van Rennes de bal wegwerken, maar deed dat zo onbeholpen dat hij de bal knullig en onbedoeld over de achterlijn werkte. Nog voor rust zou Cavani de voorsprong verder uitbreiden. De Uruguayaanse aanvaller profiteerde van slordig balverlies in de opbouw van de bezoekers en schoot op prachtige wijze de 2-0 tegen de touwen.

PSG was de betere ploeg en dat was na rust niet anders. Het was wachten op de derde treffer en die viel na 67 minuten spelen. Adrien Rabiot haalde uit vanaf een meter of 25 en doelman Benoit Costil had er geen antwoord op. Even daarvoor probeerde Serge Aurier het ook van grote afstand. Zijn inzet spatte uiteen op de lat. Paris Saint-Germain nam geen genoegen met de tussenstand en drukte door. Met nog ruim tien minuten op de klok bepaalde Marco Verratti de eindstand op 4-0.

Wordt Paris Saint-Germain dit seizoen kampioen van de Ligue 1?