Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Garnacho riskeert schorsing door 2 emoji's in post waarbij Onana betrokken is

Laatste update:

Alejandro Garnacho gaat mogelijk geschorst worden door de FA. De negentienjarige aanvaller van Manchester United plaatste dinsdagavond op zijn X-account een foto waarbij André Onana wordt omhelsd door Harry Maguire, Scott McTominay en de Argentijn zelf. Bij die foto zette Garnacho twee emoji’s van een gorilla. Dat kan als discriminerend worden ervaren, hoewel dat zeer waarschijnlijk niet de intentie van Garnacho was. Toch weet The Athletic dat de Engelse voetbalbond (FA) inmiddels contact heeft opgenomen met hem.

Onana werd dinsdag in het Champions League-duel tussen Man United en FC Kopenhagen de grote held van the Red Devils. Bij een 1-0 stand kregen de Denen in de blessuretijd een strafschop, maar die werd gestopt door de voormalig Ajacied. Daardoor pakte de ploeg van manager Erik ten Hag zijn eerste driepunter van dit seizoen in het miljardenbal.

Een foto waarop een aantal spelers van Man United dat viert met Onana, werd vervolgens gedeeld op het X-account van Garnacho. In het bijschrift stonden dus twee emoji’s van een gorilla. Even later besloot de Argentijn om de twee gorilla’s te verwijderen, waarna hij vervolgens zelfs de hele post verwijderde.

Hoewel Garnacho totaal geen verkeerde intenties lijkt te hebben gehad, riskeert hij dus wel een straf van de FA. Inmiddels heeft Onana zelf overigens gereageerd op de commotie. “Mensen kunnen niet bepalen waar ik me beledigd door zou moeten voelen”, aldus de keeper op sociale media. “Ik weet precies wat Garnacho bedoelde: macht en kracht. Deze kwestie moet niet verder gaan.”

Bernardo Silva en Cavani
In de afgelopen jaren overkwam zowel Bernardo Silva als Edinson Cavani iets soortgelijks in Engeland. Beiden plaatsten iets op sociale media wat als racistisch kon worden geïnterpreteerd, waardoor ze bestraft werden door de FA.

Silva werd in 2019 voor één duel geschorst door de FA na een grapje richting ploeggenoot Benjamin Mendy op social media. Daarnaast kreeg de Portugees een boete van 50.000 Britse pond, vandaag de dag omgerekend ruim 57.000 euro. Silva plaatste een foto van Mendy als een kind, naast het logo van ‘Chinguitos’, een Spaans snoepjesmerk. In dat logo is een donker stripfiguur te zien. Mendy kon erom lachen, maar de FA dus niet.

Een jaar later, in 2020, werd toenmalig Man United-speler Cavani voor drie duels geschorst nadat hij op Instagram ‘Gracias negrito’ had geschreven richting een vriend, die hem had gefeliciteerd met zijn doelpunt. Hoewel de term ‘negrito’ in Uruguay soms gebruikelijk is om naasten mee te begroeten, besloot de FA om Cavani dus te schorsen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is het nou zo onwijs moeilijk om niet door te slaan? Lekker boeiend dit.

26 oktober 2023 om 20:28

Precies. Ik ben helemaal voor het bestraffen van racisme en dergelijke, maar als Onana hier geen aanstoot aan neemt dan is er wmb ook geen zaak.

26 oktober 2023 om 20:35

Moet je je voorstellen dat een aantal mensen van de FA hier naar gaan kijken, erover gaan vergaderen, een mening vormen en een hoogstwaarschijnlijke straf over gaan uitspreken terwijl Garnacho en Onana samen erover gelachen hebben en naast elkaar in de kleedkamer zitten en verder gegaan zijn met hun leven.

26 oktober 2023 om 20:53

Dit is toch puur olie op het vuur gooien door de FA? Waar maak je je druk om zeg... Tactisch is het niet, maar om je hier nou mee bezig te houden als bond..

26 oktober 2023 om 21:39

Tactisch is het ook prima. Dat andere mensen iets anders denken bij een gorilla moeten zij weten, dat is niet t probleem van deze spelers

Zullen we anders gewoon even aan Onana zelf vragen of hij dit als discriminatie en kwetsend heeft ervaren? Belachelijke invullen voor iemand anders ook. Edit; zie dus dat dat al gedaan is haha, en duidelijk dus ook dat hij dit niet als kwetsend heeft ervaren. Dan zou het helemaal belachelijk zijn als een instantie gaat bepalen dat hij dit wel als kwetsend zou moeten zien door Garnacho te schorsen. Trouwens is FA niet zelf gigantisch racistisch door een plaatje van een aap bij een donker persoon direct als discriminatie te beschouwen ipv de definitie die Onana er zelf aan geeft?

26 oktober 2023 om 20:25

Als je het artikel had gelezen, dan had je zijn reactie al kunnen zien!

26 oktober 2023 om 20:26

Dat klopt😂

26 oktober 2023 om 20:28

Die zal dit niet als discriminerend ervaren. Maar wat als morgen Onana iets op social media post en hij krijgt van anonieme personen enkel aap als emoji, is het dan ook toelaatbaar?

26 oktober 2023 om 20:53

genieterr ligt aan de situatie, context, en aan de aap

Dit gaat echt te ver nu. Net als met die teamfoto van Arsenal vrouwen, waar geen enkele donkere speelster op te zien is. Alles wordt direct racisme genoemd.

26 oktober 2023 om 20:31

de FA is een belachelijke onderneming dat ze eigen zakken graag vult door boetes uit te delen.
In het verleden was dit ook het geval voor Cavani die negrito schreef voor een vriend die het ook niet als kwetsend ervaarde. Toch kon Cavani even een ton aftikken aan de FA.

26 oktober 2023 om 20:38

En wat als hij niet betaald zou hebben? Want als ik in de schoenen van Cavani had gestaan en ik had het niet racistisch bedoeld EN die vriend had het ook niet als racisme ervaren, had ik dat geld nooit betaald. Dan had ik er een rechtzaak van gemaakt ook.

Als je hier iemand voor schorst dan ben je niet meer serieus te nemen. Denk dat iedereen met een beetje verstand wel begrijpt waarom hij een Gorilla heeft gebruikt.

Ik begrijp dat je als Utd het niet kan lijden momenteel. Maar eigenlijk zou je mocht dit tot een schorsing lijden die jongen gewoon op moeten stellen, met de boodschap: "jullie kunnen me wat met je absurde gedoe."

Je zou als voetballer toch überhaupt geen social media meer hebben tegenwoordig. Voor je het weet zit er weer een of andere professionele "deuger" op kantoor die via 83 hersenkronkels en omwegen iets als "mogelijk discriminerend" omschrijft.

Wat een onzin. Net zo belachelijk als die schorsing van Cavani destijds

26 oktober 2023 om 20:31

En Bernardo Silva ook al eerder. Enge organisatie die FA

Onbegrijpelijk dat velen hier het onzin vinden en het niet kunnen begrijpen. Alsof een donkere persoon nog nooit eerder werd vergeleken met een aapachtige. Ik vind wel dat het we hierbij moeten laten. Garnacho is er zelf van geschrokken en heeft zijn post verwijderd. Terug naar de orde van de dag. Hij hoeft niet geschorst te worden maar moet wel oppassen voor de volgende keer.

26 oktober 2023 om 20:48

Ik denk dat Garnacho enkel geschrokken is van de buitenproportionele ophef, niet zozeer dat hij spijt heeft van zijn post ofzo.

26 oktober 2023 om 20:54

Ik bedoel dat ie schrok van de ophef. Had dat beter moeten verwoorden.

26 oktober 2023 om 20:55

somagunner in dit geval is het toch overduidelijk dat onana niet vergeleken wordt met een aapachtige, maar wordt beschreven als een sterke man in beastmode die een penalty stopt en de dag redt?

26 oktober 2023 om 21:00

Ik verwijt Garnacho helemaal niets. Maar het is iets waar je wel voor moet waken. Het heeft een geschiedenis.

26 oktober 2023 om 21:37

Alleen werd hier geen donkere persoon vergeleken met een aap.

27 oktober 2023 om 09:01

Gorilla is een aapachtige. Dat heb ik in mijn reactie erbij gezet.

26 oktober 2023 om 21:42

Ik noem m'n broertje al jaren een aap en nu m'n zoontje ook n apie. En dat blijf ik ook doen, ook al vind jij het racisme of wat dan ook.

27 oktober 2023 om 09:02

Heel leuk om een wij tegen zij te creëren. Wat boeit mij jou persoonlijke situatie?

27 oktober 2023 om 14:42

Wat boeit mij jouw mening soma? Of zitten we op een forum? ...

Wat je zegt slaat sowieso nergens op, want door personen zoals jij mag je straks niks meer zeggen.

26 oktober 2023 om 23:01

Waarom moeten we ons aanpassen aan die woke wappies van de FA? Onana zelf heeft gereageerd en hij zegt precies te weten wat Garnacho bedoelt. Wie is de FA dan om tussenbeide te komen? Vind het meer bemoeizuchtig dat goed optreden.

27 oktober 2023 om 09:02

Omdat het een geschiedenis heeft? FA hoeft hem niet te schorsen maar moet wel aangeven dat zoiets niet kan.

27 oktober 2023 om 10:32

Het gaat hier tussen 2 mensen, Onana en Garnacho. Onana heeft al aangegeven dat hij weet dat Garnacho het goed bedoelt, dus de FA heeft niks te zoeken in dit gesprek.

27 oktober 2023 om 11:48

We hebben het niet over een persoonlijke gesprek tussen die twee dat onderschept werd. Maar een publiekelijke instagram post. Hoe je het wend of keert zo persoonlijk is het niet. En Onana is geen vertegenwoordiger van alle donkere personen. Er zijn vast een aantal bij die dit niet willen ook al is het een grapje of met een knipoog bedoelt.
Nogmaals Garnacho hoeft niet geschorst te worden maar moet oppassen dat dit niet weer gebeurd.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren