Dortmund kan ternauwernood nederlaag afwenden, Bruma pakt rood bij Wolfsburg

FC Ingolstadt is zaterdag enkele minuten tekortgekomen voor een zege op Borussia Dortmund. De laagvlieger wachtte tot zaterdag al twaalf wedstrijden op een overwinning, en al zes duels op een punt. BVB kon net voor tijd een 3-2 nederlaag voorkomen. Hertha BSC en TSG Hoffenheim deden tegelijkertijd goede zaken, door tegen respectievelijk 1. FC Köln en Bayer Leverkusen als winnaar van het veld te stappen. Het dolende VfL Wolfsburg ging onderuit, bij SV Darmstadt 98.

/

FC Ingolstadt - Borussia Dortmund 3-3
De ruststand van 2-0 in het Audi Sportpark was niet meer dan verdiend. De treffers van FCI waren vrijwel identiek. Uit een vrije trap van Markus Suttner aan de rechterkant zorgde Almog Cohen voor de 1-0 en de 2-0 was een kopie: wederom was de vrije trap van Suttner aan de rechterkant, maar dit keer was het Dario Lezcano die raak kopte. Dortmund zocht nadrukkelijk naar een goal, maar slaagde er niet om een gaatje te vinden en had bovendien moeite om het counterende Ingolstadt af te weren.

In de tweede helft was er sprake van eenrichtingsverkeer richting het doel van Orjan Nyland. Dat resulteerde in de aansluitingstreffer van Pierre-Emerick Aubameyang, een rake kopbal, in de 59e minuut. Eén minuut later schoot Lezcano echter al de 3-1 tegen de touwen. De ploeg van Tuchel gaf echter niet op en twintig minuten voor schoot Adrian Ramos de 3-2 achter Nyland. In de extra tijd verscheen de gelijkmaker op het scorebord: Nyland had een antwoord op een kopbal van Lukasz Piszczek, maar de rebound was een prooi voor Christian Pulisic.

/

Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim 0-3
Met een tiende stek in de rangschikking staat Champions League-deelnemer Bayer Leverkusen zeker niet waar het wil staan in de Bundesliga. Ook zaterdag ging het helemaal mis voor Bayer, dat al na vijf minuten met een man minder kwam te staan: aanvaller Kevin Volland verdedigde mee, legde de doorgebroken Kerem Demirbay neer en kon vertrekken. Dezelfde Demirbay opende tien minuten later de score met een schot in de verre hoek en na de 0-2 van Sandro Wagner, even na rust, was het al een gelopen zaak. Met een fraai schot tekende Steven Zuber nog voor de 0-3, maar voor Bayer Leverkusen was het kwaad op dat moment allang geschied.

/

SV Darmstadt 98 - VfL Wolfsburg 3-1
VfL Wolfsburg heeft afscheid genomen van trainer Dieter Hecking, maar ook zonder de oefenmeester blijft de topclub maar kwakkelen in de Bundesliga. Zaterdag was Jeffrey Bruma de schlemiel bij die Wölfe. Na dik twintig minuten spelen ging hij afgrijselijk in de fout met een te korte terugspeelbal en hij repareerde die fout met een overtreding. Het leverde hem een rode kaart op en tot overmaat van ramp vond Aniss Ben-Hatira bij de toegekende vrije trap op prachtige wijze de kruising. Na de onderbreking zorgde Mario Gómez met zijn eerste doelpunt voor VfL Wolfsburg voor hoop in de harten van de Volkswagenclub, maar niet veel later werd het via László Kleinheisler weer 2-1. Met de 3-1 van Sandro Sirigu, weer een enorme fout aan Wolfsburg-kant, was het gespeeld.

/

Hertha BSC - 1. FC Köln 2-1
Opmerkelijk genoeg is 1. FC Köln de naaste belager van Bayern München, maar ook Hertha BSC doet goed mee in de bovenste regionen. De club uit Keulen kon de borst dus natmaken en na een kwartier zette topschutter Vedad Ibisevic de hoofdstedelingen op voorsprong. Na rust trok Anthony Modeste de stand weer gelijk, na goed voorbereidend werk van Leonardo Bittencourt. De bezoekers kregen vervolgens zelfs kansen om op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd gemaakt door Hertha BSC: met een machtige kopbal zorgde Niklas Stark voor de 2-1. Daar bleef het bij, waardoor Hertha BSC nu langs 1. FC Köln glipt op de ranglijst.

Eindigt Borussia Dortmund in de top drie?