Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arjen Robben is het nog niet verleerd: doelpunt en twee assists

Laatste update:

Arjen Robben heeft zaterdag laten zien het voetballen nog niet verleerd te zijn. De voormalig aanvaller was uitgenodigd voor de afscheidswedstrijd van Claudio Pizarro en had het met een doelpunt en twee assists ouderwets op zijn heupen. Het duel tussen drie door Pizarro samengestelde teams vond plaats in een uitverkocht Weserstadion in Bremen.

Pizarro beleefde grote successen als speler van Bayern München, waar hij over twee periodes onder contract stond. In totaal kwam hij tot 327 officiële wedstrijden voor de recordkampioen, waarin hij 125 keer scoorde en 53 keer als aangever fungeerde. Pizarro werd zes keer landskampioen met Bayern, won in 2013 de Champions League en werd de oudste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de Bundesliga.

Zaterdag verwelkomde de Peruviaan tal van oud-ploeggenoten voor zijn afscheidswedstrijd in het stadion van Werder Bremen, de club waar hij eveneens succesvol was. De voormalig spits deed mee in drie verschillende elftallen: een vriendenteam, legends van Werder Bremen en legends van Bayern München. Onder meer Mario Gómez, Piotr Trochowski, Giovane Élber, Johan Micud, Daniel van Buyten en Robben werden opgetrommeld.

Robben was trefzeker in het duel tussen de legends van Werder en Bayern en nam bovendien twee assists voor zijn rekening tegen het vriendenteam van Pizarro. Er werden drie wedstrijden van een half uur gespeeld, die allen in een gelijkspel eindigden. Pizarro zelf was vier keer trefzeker en kreeg daarmee een afscheid in stijl. "Het had niet mooier kunnen zijn, met het publiek, met al mijn vrienden op het veld en op de bank, en met mijn familie. Dit was het beste einde van mijn carrière", aldus de oud-spits.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

pizarro of gomez hadden nog makkelijk bij een eredivisie club in de spits kunnen spelen

wel mooi altijd dit soort all-star wedstrijden. leuk om die oude helden weer op het veld te zien, en dat je voetballen nooit verleerd

Dit blijft voor mij toch wel de beste Nederlandse voetballer ooit. Natuurlijk heb je andere grote namen, maar die heb ik persoonlijk nooit meegemaakt, dus kan ik niet over oordelen

25 september 2022 om 11:46

Voor mij ook! Ik heb Cruijff nooit live zien spelen, maar Van Basten en Bergkamp wel. Voor mij is Robben de beste!

25 september 2022 om 11:54

Ik vond Van Basten toch wel een niveautje boven Robben hoor, 1 van de beste spitsen ooit.

25 september 2022 om 12:05

Bergkamp vind ik toch net wat specialer. Echt een genie.

25 september 2022 om 12:17

Robbe was vooral snel met een goede kap beweging. Van Basten, Bergkamp en Cruyff waren technisch veel verder.

25 september 2022 om 12:25

Robben was zoveel meer dan snel met een goede kapbeweging. Echt een weergaloze dribbelaar met ook een fantastische voorzet en steekpass. Af en toe wat te veel voor eigen succes natuurlijk en dat ie zo'n duikelaar was, vind ik ook een eeuwige smet, maar Robben wordt soms qua aspecten van zijn spel een beetje tekort gedaan heb ik het idee.

25 september 2022 om 12:29

Is maar net waar je van houdt. Ik kon veel meer genieten van een Van Nistelrooy dan van Robben bijv.

25 september 2022 om 12:36

Als aanvulling op Migi: snelheid aan de bal vergt ook veel techniek. Verder zijn de spelers niet te vergelijken. Van Basten was de beste (en meest complete) nummer 9 dat wij in oranje hebben gehad. Bergkamp was gewoon een magiër (qua techniek en inzicht, maar ook qua balbehandeling/gevoel). Robben was een snelheidsduivel die enorm rap op de korte meters kon bewegen met goede balbehandeling en uitmuntend traptechniek.

25 september 2022 om 12:40

Ik denk dat als robben niet zovaak geblesseerd was geweest, een betere speler was dan messi en Ronaldo. Zijn blessures hebben hem vaak in de weg gestaan en toch wist hij altijd wel uit te blinken als hij fit was.

25 september 2022 om 12:44

Mwa niet mee eens, Robben was geweldig, maar Messi en Ronaldo zijn (waren) buitenaards

25 september 2022 om 12:59

Denk ik ook niet. Dan hadtie nog meer moeten scoren. Zeker Messi kan gewoon alles en schoot er elk seizoen 40 in.

25 september 2022 om 13:13

Robben tijdens en na het wk 2014/15 toen die tot de winterstop fit bleef was echt wel op hetzelfde niveau. Hij scoorde toen volgens mij 20 goals en 10 assists in een half jaar. Vervolgens kwam die weer in een langdurige blessure, maar dat wk en 1e half jaar zat die echt tegen hun niveau aan. Ik vind hem in totaal ook na hun 2 de beste voetballer in de afgelopen jaren. hij was vaak geblesseerd, maar zelfs dan vind ik dat hij meer heeft laten zien dan een Neymar of Lewandowski in die hele periode.

25 september 2022 om 13:22

Voor mij idem als 1812, van Basten was wel echt heel erg goed. Altijd gevaarlijk, altijd bepalend. De beste spits ter wereld in zijn tijd. Robben was een van de beste linksbuitens, maar wel mislukt in Madrid. Bergkamp was fantastisch om te zien, maar ook heel vaak onzichtbaar. Bij Inter volledig mislukt, bij Arsenal heel goed maar niet zo goed als Henry.

25 september 2022 om 14:07

Je naam zegt eigenlijk al genoeg. Robben was goed, maar Neymar (meer vergelijkbaar qua positie) vind ik toch beter. Niet voor niets ziet men hem alom als de 3e beste voetballer van de laatste jaren na CR7 en Messi. Maar het blijft discussierbaar uiteraard. Robben zakelijker, Neymar veel sierlijker/meer entertainment. Beiden de CL gewonnen en een groot aandeel daarin gehad. Neymar statistisch toch betere cijfers denk ik qua goals en assists.

25 september 2022 om 14:13

Er zijn wel meer spelers die het niveau van Ronaldo en zelfs Messi hebben aangetikt voor korte periodes (robben, Neymar, Suarez, Ribery, Sneijder en vast nog een aantal meer die ik nu vergeet) . Wat die twee zo bijzonder maakt is dat ze dat absurde niveau hun hele carrière vol hebben gehouden.

25 september 2022 om 14:24

@Sitostick Messi had de balcontrole en passing van Iniesta, het scorend vermogen van een legende, maar zijn dribbel/combinatie goals waar hij om bekend staat kan geen enkele speler die ik ooit heb zien voetballen evenaren. Messi is veel meer dan 1-op-1 lopen. Waar andere spelers een goede voorzet nodig hebben wandelt Messi in zijn eentje door een bus van 6 man heen

25 september 2022 om 15:43

Robben veel beslissender dan Neymar voor zover land als club. Neymar heeft het niveau van Robben wel aangetikt, maar sinds hij naar PSG is gegaan vind ik hem een stuk minder relevant. Dat seizoen dat ze de finale haalde was de laatste keer dat ik hem zo goed vond. Laat dit seizoen ook weer leuke dingen zien.

25 september 2022 om 19:50

Dan heb je er weinig kaas van gegeten helaas.

25 september 2022 om 19:51

Robben was inderdaad beslissender. Die gemiste strafschop in de CL finale bijvoorbeeld. Of die gemiste kans toen die 1 op 1 ging om ons wereldkampioen te maken. Zeer beslissend inderdaad. Op een negatieve manier.

25 september 2022 om 21:49

Of Neymar die maar 1 CL heeft gezien en niet eens verder dan de kwartfinale kwam op het WK? Neymar is net zo vaak geblesseerd en heeft een hele aanloop nodig om weer op niveau te komen. Spoel je mond aub.

25 september 2022 om 11:47

Ik weet niet vanaf wanneer jij Oranje volgt, maar als we even rekenen vanaf 2004 (het einde vd 98 tijdperk) dan is Robben inderdaad de beste. Hoewel de laatste 18 jaar niet bepaald de hoogtijdagen waren van Oranje, hebben we toch bijzonder leuke spelers mogen aanschouwen. Robben, RvP, Sneijder, VdV, Van Nistelrooij, Van Bommel en Kuijt. Robben stak er qua kwaliteit en carriere er wel bovenuit.

25 september 2022 om 12:09

2010 vond je geen hoogtij? Of groepfase ek 2008, vol over italie en frankrijk heen. Robben is wel altijd een van de legends van ons oranje!

25 september 2022 om 12:26

2010 2e op het WK en 2014 3e op het WK. Beiden met een absolute hoofdrol voor Robben. Vanaf zijn debuut in 2003 tot aan z'n pensioen een van de, zo niet de beste speler van Oranje.

25 september 2022 om 12:34

Geen hoogtij in de zin van kwaliteit spelers. De resultaten waren prima, maar waar we voorheen (pre 2004) daadwerkelijk op iedere positie wereldkwaliteit hadden lopen (78-86 uitgezonderd), hadden we toch wel geluk dat het voorin na 2004 wel goed zat. En periode 2014-2018 gaan we het maar niet over hebben.

25 september 2022 om 12:42

Ah ja in die zin wel. Het team in 2010 had Frenkie de Jong en twee van onze huidige toppers achterin moeten hebben. Dan hadden we die klote Spanjaarden opgerold.

Naja of als Robben gewoon 1 centimeter hoger had geschoten.

25 september 2022 om 14:24

Migi,Geen hoogspraak hebben. Dat Spanje bestond voornamelijk uit het Barca van Pep. Frenkie zou alsnog scheel getikt worden en onderdeel van een rondo worden tegen spelers als Iniesta, Xavi en Busquets in hun prime. Dan had je voorin nog prime Villa en Pedro. Ik zie NL nooit wereldkampioen worden eerlijk gezegd.

25 september 2022 om 15:11

Hoezo grootspraak, Spanje won nu ook maar met 1-0 in de 118e minuut na een niet gegeven corner en dankzij de teen van Casillas. Verder verloren ze de openingswedstrijd van Zwitserland en alle andere wedstrijden met 1 goal verschil. Of Nederland ooit wereldkampioen wordt is lastig te voorspellen. Als je nou zegt ik zie Luxemburg nooit wereldkampioen worden oke, maar Nederland heeft 3x een WK finale gehaald, dus waar jij je stelligheid vandaan haalt, geen idee. Dat we het komende WK niet winnen durf ik wel met vrij grote zekerheid te zeggen overigens.

25 september 2022 om 19:33

En wat te denken van 2004, verliezen van de tjechen omdat hij gewisselt werd....

25 september 2022 om 19:53

We verloren van de tjechen omdat Bosvelt erin kwam, niet omdat Robben eruit ging....

25 september 2022 om 12:09

@oortap Seedorf heeft toch echt wel meer gewonnen hoor. Ik blijf mij verbazen waarom Seedorf nooit in dit soort rijtjes voorkomt.

25 september 2022 om 12:12

Komt omdat het een vrij saaie voetballer was (functionele techniek, maar geen mannetjes dollen zoals Robben of vlammend schot zoals Sneijder) en te weinig heeft laten zien in Oranje.

25 september 2022 om 12:29

Heb jij Seedorf ooit zien voetballen? Haha. https://youtu.be/BxYM7hvIebg (Of YouTube: Clarence Seedorf beste doelpunten ooit (tbh gewoon eerste clip dat ik opende)). Mee eens dat hij te weinig heeft laten zien in oranje, spijtig genoeg. Maar werd natuurlijk ook jarenlang keihard genegeerd.

25 september 2022 om 12:31

Hij heeft weliswaar meer gewonnen, maar was nooit bepalender geweest dan Robben en zeker niet in Oranje.

25 september 2022 om 13:24

Natuurlijk heb ik Seedorf zien voetballen en ik vond het duidelijk een saaiere voetballer dan Robben en Sneijder. Niet zo'n gekke uitspraak lijkt me. Bij die twee had ik veel meer het idee dat er iets onverwachts ging gebeuren. Bij Seedorf was het vooral heel functioneel allemaal.

En ja Seedorf heeft ook een goed schot zoals je kan zien in jouw filmpje, maar vond dat hij ook heel vaak miste. Constant van die kansloze pogingen. Dat gevoel had ik bij Sneijder minder en die was ook nog eens perfect tweebenig. Wat dat betreft is Seedorf gewoon wat meer 'forgettable'

25 september 2022 om 15:26

Je hebt Seedorf duidelijk niet gezien in zijn hoogtijdagen. Er is gewoon minder (positieve) aandacht voor hem geweest in de Nederlands pers, wordt niet voor niets geroemd door zijn medespelers en erkenning in Milan. Seedorf was DE all-around middenvelder die het team liet draaien. Ik vind zelf persoonlijk dat er te weinig erkenning voor hem is (geweest).

25 september 2022 om 16:12

Ja en hij blonk dus nergens heel erg in uit behalve zijn veelzijdigheid. Sneijder en Robben hebben hoger gepiekt dan Seedorf, zijn venijniger voor het doel, hebben allebei een specifieke magie waardoor ze heel erg opvallen en Seedorf heeft dat minder en daarnaast ook gewoon slecht gedaan in Oranje, als enige de penalty missen in 1996 (neem ik hem niet kwalijk maar het werkt niet voor je imago) en daardoor weinig respect gekregen, maar dat heeft dus logische redenen.

Dan zijn we er toch? Ik vind Seedorf ook een fantastische voetballer, echt een waanzinnige prof, wat een atleet, discipline en echte fenomenale clubprestaties, maar het is gewoon hoe het werkt met een minder spectaculaire speler als hij. Ik begrijp heel goed dat veel Nederlanders alleen namen als Bergkamp, Robben, Van Persie en Sneijder noemen en niet direct aan Seedorf denken.

25 september 2022 om 19:55

Bij Robben het idee dat er iets onverwachts ging gebeuren? Robben was een one trick poney die de one trick tot in perfectie geperfectioneerd had. Als Robben iets niet was, was het onverwachts of onvoorspelbaar...

Iedereen wist wat ging gebeuren, alleen lukte het hem alsnog...

25 september 2022 om 22:02

Ja klopt, van Bommel en Kuijt waren natuurlijk heel spectaculair om naar te kijken ipv Seedorf -___-.

25 september 2022 om 12:18

En dat met zoveel blessureleed. Wat een topgozer.

25 september 2022 om 14:48

Persoonlijk vind ik dat nog altijd Marc Overmars. Van Basten heb ik net niet meer bewust meegemaakt. Maar als klein jochie was Marc Overmars toch even wat anders. De eerste flankspeler ook die met zijn goede been aan de verkeerde kant stond, een rechtspoot op links.

25 september 2022 om 16:54

Ben het met je eens Ducktaildo, niks ten nadele van de oudere generatie, maar mijn mening blijft daar sterk in. Tijden veranderen, de voetballers van toen (tijd van Cruijff, niet van Bergkamp etc.) zouden absoluut niet mee kunnen draaien met nu. Voor mij is Robben ook de beste Nederlands voetballer allertijden.

Oproepen voor oranje deze man, als je toch alleen maar bankzitters en weinig minuten makende spelers op roept dan past Robben er goed bij. Topper!

25 september 2022 om 12:15

Ja joh, roep iemand op die al 2 jaar niet gevoetbald heeft. Strak plan.

25 september 2022 om 12:47

Past precies in het huidige plaatje van van gaal. Als, ik zeg als, robben heel blijft heeft deze man meer meerwaarde dan alle nu opgeroepen bankzitters bij hun club. Maar goed, sarcasme is niet echt aan jou besteed.

25 september 2022 om 12:50

Memphis mag toch ook mee?

25 september 2022 om 13:02

Sarcasme is lastig te herkennen op het internet.

Claudio Pizarro, wat een heerlijke speler was dat. Lang door gevoetbald en vaak nog van toegevoegde waarde geweest. Vooral zijn uitbundige manier van juichen is echt prachtig om te zien.

Bundesliga legend voor mij. Heel erg benieuwd of hij ooit nog werkzaam wil zijn als trainer.

Na Cruijff voor mij onze beste speler ooit. Stel je voor dat ie niet van glas was, dan hadt ie makkelijk 200 interlands gespeeld.

Mooi antwoord van Christian Fuchs op de vraag: "who's the toughest player you've ever played against and why?"

"arjen Robben. He is simply horrible to defend. Everybody knows him. Everybody knows what he does. The problem is the when part. When is he cutting inside. And by the second you realize he does, the ball most likely is already in the back of the net."

Ik ga ook voor Clarence Seedorf, hij is onterecht weggepest bij Oranje witte spelers die veelvuldiger en veel dramatischer waren als het ging om het nemen van penalties werden nooit opgenoemd gelukkig is hij over de grens wereldwijd wel erkend als een van beste voetballers aller tijden.

25 september 2022 om 16:57

Seedorf uiteraard, voor mij in de top 3, moest ook gewoon mee met Nederland in 2010. Belachelijk hoe hij behandeld werd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren