Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City verzekert zich van komst Amerikaans wonderkind (14) in 2027

Laatste update:

Manchester City heeft de veertienjarige Cavan Sullivan, een Amerikaans toptalent, vastgelegd. Het is een transfer voor de lange termijn, want het wonderkind maakt pas over vier jaar, wanneer hij achttien is, de overstap naar de Engelse topclub.

Het is de bedoeling dat Sullivan eerst nog een tweetal jaren bij zijn huidige club Philadelphia Union ervaring opdoet. De aanvallende middenvelder heeft daar ‘het grootste homegrown contract in de geschiedenis van de Major League Soccer getekend. Met homegrown worden spelers van eigen bodem bedoeld.

Sullivan werd op een persconferentie voorgesteld als nieuwe aanwinst van Philadelphia Union. “Ik heb mijn carrière hier altijd al willen beginnen, want dit is mijn thuis en ik heb altijd aan de zijlijn gestaan bij wedstrijden van Quinn (zijn broer die ook bij de hoofdmacht van Philadelphia Union speelt, red.)”

“Ik denk ook dat de samenwerking tussen Philadelphia Union en de City Group voor mij een belangrijke reden is geweest. Ik kijk altijd naar Manchester City. Zij zijn de droomploeg van elk kind.”

Philadelphia Union en Manchester City zijn volgens Fabrizio Romano overeen gekomen dat Sullivan op zijn achttiende de overstap maakt naar het Etihad Stadium. Het tienertalent beschikt ook over een Duits paspoort, waardoor hij eventueel al op zijn zestiende naar Europa kan verhuizen om bijvoorbeeld voor Girona of Palermo, twee andere clubs die behoren tot de City Football Group, te spelen.

Als hij voor 29 juli zijn debuut voor Philadelphia Union maakt, dan wordt hij de jongste speler ooit die in een MLS-wedstrijd minuten maakt. Freddy Adu was 14 jaar en 306 dagen oud toen hij in 2004 debuteerde voor DC United.

Over Sullivan


Sullivan wordt gezien als een van de beste spelers van zijn leeftijd in Amerika en de wereld. Hij leidde de Verenigde Staten Onder 15 naar de CONCACAF-titel in 2023 en nam zelf de Gouden Bal voor beste speler in ontvangst.

Eind maart maakte Sullivan zijn profdebuut in het tweede team van Philadelphia Union, dat uitkomt in de MLS Next Pro, een zogeheten ontwikkelingscompetitie. De tiener was meteen goed voor de winnende assist.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
10 mei 2024 om 10:55

Amerikaanse kinderen ontwikkelen zich fysiek vaak sneller. De Amerikaanse voedsel- en waren autoriteit houdt er wat andere regels op na dan de Europese/nederlandse.

10 mei 2024 om 15:00

@fey88
Toen ik daar woonde, was echt niet normaal hoe bizar veel en snel je aankwam. Zonder dat je echt door had dat je te veel at etc.
Zoveel rotzooi in alles, nog los van de porties en de beperkte keuzes.

10 mei 2024 om 13:37

Wordt niet voor de niks de blanke afrikaan genoemd

Ah, de nieuwe Freddy Adu. Prepuberale spelers hypen gaat altijd goed. Heel gezond ook. Het komt bijna nooit voor dat het hoofd van dit soort jongens gek wordt gemaakt. Dit is een garantie voor succes.

10 mei 2024 om 11:20

Ik vind het een zeer slechte vergelijking. Adu was in de oudheid van het Amerikaanse voetbal, totaal niet te vergelijken met de sprong die ze de laatste tijd gemaakt hebben.

Daarnaast komt hij uit een echte sportfamilie en gaat hij nog gewoon 4 jaar bij zijn huidige team voetballen.

10 mei 2024 om 11:23

Het gaat erom dat een speler op veel te jonge leeftijd gehypet wordt. Ik zeg verder helemaal niks over de staat van het Amerikaanse voetbal. Daarnaast was het voor wat schertsend bedoeld.

10 mei 2024 om 11:32

Is het dan wel gezond voor zo een jonge kerel dat mensen meteen gaan zeggen dat het ongezond is en dat het waarschijnlijk niks wordt?

10 mei 2024 om 11:52

Het is kritiek op de belachelijke manier van omgaan met jonge spelers. Niet op de jonge speler zelf.

10 mei 2024 om 11:56

“Ah de nieuwe Freddy Adu” gaat dan uiteindelijk toch ook over de speler zelf? Sowieso is het aantal mensen dat hem met Adu, en diens totaal mislukte carrière dus, vergelijkt echt gigantisch.

10 mei 2024 om 12:11

Nogmaals, het gaat over de manier waarop hij geïntroduceerd wordt. Op 14-jarige leeftijd als een 'wonderkind' uit de VS. Dat heeft niks met de speler zelf te maken. Maar met de manier waarop hij wordt gebracht. Een 14-jarige jongen die door de meest invloedrijke transferexpert wordt neergezet als een 'huge signing' voor 1 van de grootste clubs ter wereld.

10 mei 2024 om 12:48

Lierse, ik zie niet zo goed hoe de volwassenheid van de voetbaltak in het land van herkomst van invloed is op de mate waarin het onverstandig is kinderen met een belachelijk verwachtingspatroon op te zadelen?

10 mei 2024 om 13:04

Ik interpreteer die eerste zin gewoon zoals die er staat. En dan wordt er meteen een link gelegd tussen de voetballer Adu en deze jongen. Adu is een flop geworden omdat hij in een totaal niet ontwikkelde voetbalcompetitie een beetje tegen een bal kon trappen. Tegenwoordig ligt dat anders in de USA dus een vergelijking tussen deze jongen en Adu is daarom niet eerlijk voor hem.

Ik ging meer in op het feit dat overal op het internet nu deze vergelijking gemaakt wordt met als conclusie dat deze kerel er ook wel niks van zal kunnen en een flop zal worden. Iets wat ik persoonlijk erger vind dan een uitzonderlijk talent in zijn leeftijdscategorie die een grote transfer naar city maakt media-aandacht geven.

10 mei 2024 om 13:17

Die conclusie hang je er zelf aan Lierse. Maar dat lijk je niet te willen begrijpen.

Het gaat NIET om de voetballer Adu. En NIET om de voetballer Sullivan. Het gaat om het feit dat veel media-aandacht en het hypen van jonge, mentaal kwetsbare spelers (dat is omdat je hersenen op 14 jaar niet gemaakt zijn om met zoveel druk, verwachtingen en adoratie om te gaan) al vele jonge levens hebben verpest.

Freddy Adu is een voorbeeld van hoe een talentvolle jongen kapot is gemaakt door bizarre verwachtingen en ongetemde adoratie.

Op zo'n leeftijd hoor je in bescherming te worden genomen. 'ah, de nieuwe Freddy Adu' is een bijtende opmerking gericht op de media. Als je de context van mijn comment en de hieropvolgende comments meeneemt, snap je hoop ik waar ik vandaan kom.

10 mei 2024 om 13:26

Wat jij niet lijkt te begrijpen is dat ik ook breder ga dan jouw comment. Die past namelijk binnen een enorm rijtje aan comments die deze kerel vergelijken met Adu. Als je dan van elke comment gaat moeten bepalen of ze het over de speler hebben of over de aandacht van de media (en vaak gewoon beide) dan zijn we lang bezig.

Sowieso vind ik dat de context van deze jongen zijn familie de kans op het door jou geschetste beeld verkleint.

10 mei 2024 om 13:43

Maar ja, ik zag laatst nog een wedstrijd. Dat niveau is echt nog niet bijzonder hoor. Daar moeten nog wel stappen in worden gezet, al is de aanwas aan talent de laatste jaren wel goed. Het zal vast een kwestie van tijd zijn tot het algemene niveau van de MLS omhoog gaat, maar op dit moment is het allemaal nog best pover (in relatieve zin).

10 mei 2024 om 13:55

Dus als je reageert op mijn comment, reageer je ook maar gelijk op heel veel andere comments buiten de context van mijn comment?

Als je dat wilt doen, is het misschien handiger om niet op mijn comment te reageren, maar om zelf een thread te starten in de commentsectie.

10 mei 2024 om 15:28

Nee ik had niet meteen door dat jouw comment niet bedoeld was zoals al die andere comments omdat er een hele verborgen laag achter zit die je nadien duidelijk uitlegt.

10 mei 2024 om 12:13

Jaman geen 1 speler met hype heeft natuurlijk een succesvolle carrière……

10 mei 2024 om 12:19

Er zijn helaas genoeg voorbeelden van spelers die op een zeer beïnvloedbare leeftijd het hoofd op hol worden gemaakt. De psyche van een (pre)puber is nogal kwetsbaar. Rond die leeftijd speelt het ego een behoorlijk grote rol. Als je omgeving je dan voorspiegelt dat je een megatalent bent, dan kan dat best schadelijke impact hebben op je mentaliteit. Adu is nou eenmaal een uitstekend voorbeeld van een speler die veel- en veel meer uit zijn carrière kon halen, als hij niet was gaan geloven dat hij de nieuwe Pele was.

10 mei 2024 om 12:31

Of hij wordt een Lebron James en hij maakt het ook echt waar.

10 mei 2024 om 13:25

Prepuberaal? Weet je wat dat betekent of pas je dat willekeurig toe aan iemand van 14?

Manchester City de droomploeg van elk kind. Tja... Geld kan dat dus blijkbaar ook al kopen. Ik ben toch meer van clubs met daadwerkelijk traditie

10 mei 2024 om 11:02

Je beseft je dat 'traditie' niks meer is dan 'in het verleden behaalde resultaten'? En dan zijn mensen vaak qua buitenlandse ploegen ook nog eens vooral fan van de ploegen die resultaten haalden toen zij jong waren. Dus dan is het fanschap van City iets wat precies in die lijn ligt: fan van een ploeg vanwege de behaalde resultaten in de periode dat je jong bent. City is in de toekomst die ploeg met die rijke geschiedenis, spelers als Haaland, De Bruyne, Foden hebben daar nog gespeeld...

10 mei 2024 om 11:18

Daar denkt elk kind inderdaad over na. Zeker niet over wie de meest succesvolle is.

10 mei 2024 om 13:44

Natuurlijk kan geld dat kopen. Zo komen de traditionelere topclubs ook aan hun fans. Die hadden vaak alleen andere constructies dan een staat, maar het principe is hetzelfde. Ik ben er geen fan van, maar dat ben ik ook niet van al die andere clubs die nu ineens selectief verontwaardigd gaan lopen doen.

10 mei 2024 om 15:55

zogenaamde 80% is voor daadwerkelijk traditie, totdat er veel geld om de hoek komt. Dan ben je zo om, ook jij.

10 mei 2024 om 16:03

Een club moet ook traditie opbouwen en daar is City toch mee bezig? Zijn toch al tig jaren aan de weg aan het timmeren en halen ook veel jeugd binnen. Iets wat elke club doet alleen City zal een stuk meer salaris bieden dan bv een Nederlandse club zal doen. En dit soort spelers ook al aantrekken al weet je het natuurlijk nooit hoe die over 4 jaar is maar City zal wel zo redeneren als je nu 1 miljoen per jaar overmaakt en hem daardoor binnen hebt is dat goedkoper dan wachten tot hij 18 is en echt zo’n geweldenaar is dan haal je hem niet meer voor 4 miljoen.

Ben benieuwd en hoop voor die knul niet op een Freddy Adu scenario.

10 mei 2024 om 12:50

Nee met Adu was toch net wat anders. Hij werd in Amerikaanse media echt gebracht als de messiah, opvolger van de grote Pele.. die ooit de WK zou gaan winnen voor USA. Herinner me de wk o20 in NL destijds. Niet normaal hoeveel aandacht een jochie van 16 kreeg, elke beweging werd door de amerikanen geanalyseerd haha. Deze jonge staat nu als toptalent te boeken, zal sws nog flink druk ervaren maar stuk minder dan een Adu dat mee maakte denk ik.

10 mei 2024 om 13:47

Toch had Adu wel degelijk talent. Bij lange na geen Messi, maar het talent was wel bovengemiddeld. Echter kan er veel gebeuren en de stap naar het volwassen voetbal is groot, vooral als je richting Europa trekt. De MLS was namelijk van een beduidend lager niveau in die tijd. Los van overschatting vanuit Amerika kan ik me voorstellen dat al die aandacht en de druk ook niet hebben geholpen. Tegenwoordig is zo'n stap wat makkelijker door de groeispurt binnen het Amerikaanse voetbal.

Knap, uitstraling, getalenteerd en Amerikaans. Ik dacht echt dat Perez hem al kwijlend zou ontvoeren. De kans dat het niets wordt is immens maar als hij het toch waarmaakt kan ie een van de poster boys van het voetbal worden. Perez is echter verloren gelopen op een Braziliaanse lagere school

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren