Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosz gaat tijdens persconferentie PSV in op beschuldigend statement van Noa Lang

Laatste update:

Peter Bosz kan zondag tijdens de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard gewoon een beroep doen op Luuk de Jong. De aanvoerder van PSV viel vorige week zondag tijdens het kampioensduel met Sparta Rotterdam (4-2) in de slotfase geblesseerd uit.

Bosz kan in Sittard beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen het al langer geblesseerde trio Sergiño Dest, Noa Lang en Isaac Babadi ontbreekt.

De zestigjarige oefenmeester heeft genoten van de festiviteiten na het behalen van de landstitel met PSV. Hij vindt het moeilijk om één ding uit te lichten, maar noemt vooral de rit op de platte kar door Eindhoven ‘fenomenaal’. “Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. De blijdschap is zo mooi. Dat vier je dan samen, in de avond. Het is één groot feest”, zei hij vrijdag op een persconferentie.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Bosz werd tijdens het persmoment ook geconfronteerd met het statement dat Lang daags na de huldiging van PSV via Instagram naar buiten bracht. De aanvaller lag nagenoeg het hele seizoen in de lappenmand en liet weten het daar moeilijk mee te hebben gehad. Volgens Lang is er drie keer een verkeerde diagnose gesteld gedurende zijn revalidatie.

Clubwatchers Marco Timmer en Rik Elfrink zochten naar aanleiding van het beschuldigende statement contact met PSV voor een reactie. Daar zeiden ze zich niet te herkennen in de woorden van de aanvaller.

"PSV herkent zich niet in de drie verkeerde diagnoses waarover Noa Lang rept op Instagram. Wel erkent de club dat de keuzes van de staf met betrekking tot de blessure van Lang niet altijd goed hebben uitgepakt", klonk het.

Bosz liet in aanloop naar het duel met Fortuna weten de woorden van Lang over de drie verkeerde diagnoses niet verstandig te vinden. Niet via 'Instagram' althans. De frustratie van de PSV-aanvaller begrijpt hij, maar het had intern moeten blijven. Verder wilde Bosz er geen groot thema van maken.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het blijft voor mij bizar dat dit onderwerp uit de media weg blijft! PSV heeft by far de meest rare en lange blessures van alle clubs en nooit wordt er aandacht aan besteed. Sterker nog... Bosz en PSV bagatelliseren het weg.

Lang, Romero (grootste miskoop ooit), Bella Kotchap, Boscagli, Obispo, Thomas (misschien is die niet helemaal eerlijk met zijn blessuregevoeligheid maar toch), Baumgartl, Mauro Junior, Madueke, zelfs Gakpo heeft zelden een serie hele wedstrijden gespeeld. enz. enz. enz.

10 mei 2024 om 11:40

Bel de kranten!

10 mei 2024 om 11:44

Ja want de media lost al je problemen wel op. Dat zie je wel bij ajax!

10 mei 2024 om 11:52

Dat hoor je mij niet zeggen!

Maar als één of andere subtop-voetballer uit het verleden bijvoorbeeld Simon Cziommer of Jeroen Heubach een mening heeft lees je het... en dit wat keer op keer terugkomt bij een topclub hoor je nooit iemand over. Dat vind ik gek!

10 mei 2024 om 11:56

Ik ben het met je eens hoor. Bij PSV weet je dat je op het dubbele moet rekenen na de eerste berichtgeving over een blessure.

10 mei 2024 om 11:46

@shenkie:

Romero: kruisbanden
Bella Kotchap: Verstandkiezen en daarna schouder
Boscagli: Kruisband
Thomas: Kruisband
Obispo: Kruisband
Mauro: Kruisband
Gakpo: 2 keer een enkelblessure en verder was hij ziek (bijv. corona).

Vertel mij hoe je een kruisband blessure kunt voorkomen of een dubbelgeklapte enkel (gakpo werd toen letterlijk de wedstrijd uitgeschopt)? Als het steeds spierblessures zijn dan kun je de medische staf aankijken want dan wordt er verkeerd getraind/hersteld. Maar een gewricht? Vertel me wat je daar aan kunt doen? Of de verstandkiezen van Bella Kotchap. Wat hadden ze daar aan kunnen doen?

10 mei 2024 om 11:49

Achterman

Wie zegt dat ik alleen over het traject na het oplopen van de blessure heb?

Ik vind het nog schrijnender dat het kennelijk allemaal kruisband blessures zijn, zoals jij aangeeft.

In het voortraject is er nog een conditie-trainer, spelers worden op het allerhoogste niveau bij gehouden wat ze wel of niet aan kunnen. Bij het aantrekken van spelers worden ze door de hele molen gehaald... en keer op keer gaat het fout. En nu beschuldigd Lang inderdaad degene die gaat over het natraject, maar dit kan toch geen toeval zijn.

Let maar vast op: PSV is bereid meer geld te betalen voor Sandler dan Ajax of een andere club.

10 mei 2024 om 12:19

Waarom is het zo "schrijnend" dat er veel kruisbandblessures zijn? In tegenstelling tot spierblessures zoals lies- of hamstringblessures, kun je aan een kruisbandblessure niks doen qua conditietraining. Een kruisbandblessure wordt eigenlijk altijd opgelopen door het verdraaien van de knie of verkeerd landen bij een sprong. Goede conditietrainer die dat kan voorkomen.

10 mei 2024 om 13:36

Het voortraject? Vertel mij eens welk voortraject kruisband blessures voorkomt? Welk voortraject voorkomt ontstoken verstandskiezen? Welk voortraject voorkomt dat Gakpo door een speler doormidden gezaagd wordt in een wedstrijd? Ben benieuwd naar jouw medische kennis.

11 mei 2024 om 05:43

Volgens mij heeft Lang toch altijf wel last gehad van blessures? Bij Brugge lag die er ook ff uit dacht ik en daarvoor bij Ajax geloof ik ook.

Noa Lang is sws njet echt met zijn vak bezig, dat weten we allemaal. Die is al bezig met zijn carrière na de sport, wat natuurlijk prima is, omdat die carrière langer is dan zn profcarrière

Niets verkeerd gedaan alleen de behandeling pakte anders uit dan gehoopt. Met andere woorden Noa heeft gelijk. Of dit openbaar gemaakt had moeten worden is een ander verhaal.

10 mei 2024 om 12:43

Een verkeerde diagnose stellen en een behandeling die niet aanslaat zijn toch echt twee compleet verschillende zaken hoor.

10 mei 2024 om 13:55

Dat zijn dan wel compleet andere woorden die niet hetzelfde zijn als wat Noa beweert. Maar oke, he als jij het zo wilt lezen.

10 mei 2024 om 16:08

"Volgens Lang is er drie keer een verkeerde diagnose gesteld". Ik lees het zo als het onderwerp van gesprek het zelf brengt, als je het niet erg vindt.

Uit nog onbevestigde berichten blijkt dat worstenbroodjes een desastreus effect op de spieren heeft. Verder onderzoek is wel nog nodig, maar met deze bevinding lijkt de oorzaak steeds duidelijker. Later meer nieuws...

10 mei 2024 om 13:38

De worstenbroodjes zijn wel goed, maar vallen soms verkeerd

Gelukkig Tilman is genezen van de kater en kan spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren