Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Had de scouting niets anders in petto dan Bas Dost? Echt niet?’

Laatste update:

Bas Dost staat op het punt om Sporting Portugal in te ruilen voor Eintracht Frankfurt. Voormalig Duits international Thomas Berthold heeft grote twijfels bij de Nederlandse aanvaller. De Bundesliga-club wil een nieuwe spits na het vertrek van Luka Jovic en Sébastien Haller, maar Berthold weet niet of de Dost wel de geschikte speler is om de spitspositie bij Frankfurt in te vullen.

Berthold is van mening dat zijn oude club beter verder kan zoeken naar een jongere spits. “Ik kan me niet voorstellen dat Dost optie nummer één is”, schrijft de oud-verdediger van onder meer AS Roma, Bayern München en VfB Stuttgart in zijn column voor BILD. “Hij heeft zijn leeftijd niet mee en hij is een man als Mario Gómez. Hij moet worden bediend in het strafschopgebied, daarbuiten heb je hem niet nodig. En hij heeft niet het tempo, de lichaamsbouw en de kracht van Sébastien Haller, omdat hij nogal slungelig en niet zo robuust is als de Fransman.”

“Mijn eerste gedachte was: hebben ze op de veelgeprezen scoutingafdeling van Frankfurt niets anders in petto dan Bas Dost? Echt niet? Er moet toch ergens ter wereld een getalenteerde, kopkrachtige spits te vinden zijn?”, aldus Berthold, die in 1990 wereldkampioen werd met de Duitse ploeg, over de aanstaande aankoop van negen miljoen euro. Dost is geen onbekende in de Bundesliga, daar hij naam maakte bij VfL Wolfsburg. In 85 wedstrijden was hij 36 keer trefzeker.

Toch wil Berthold de ex-aanvaller van onder meer FC Emmen een kans geven. “Het is in zijn voordeel dat hij de Bundesliga al kent. Hij heeft een neusje voor de goal en zijn statistieken in Portugal zijn indrukwekkend, ook al is de Portugese competitie niet veeleisend”, vervolgt de oud-voetballer over de spits die in 84 competitiewedstrijden voor Sporting Portugal 76 keer scoorde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
20 augustus 2019 om 13:03

stem je team af op Dost(dus geef voorzetten) en hij prikt er 15 in. Elk seizoen. Als Haller het kan, kan Bassie het ook

En einde van het seizoen heeft deze man er weer 25 inliggen.😉

20 augustus 2019 om 13:08

Bij een beter elftal Wolfsburg lukte hen dan al niet, laat staan Frankfurt.

20 augustus 2019 om 13:23

Haha beter elftal. Wolfsburg wordt blijkbaar nog steeds gezien als de titeluitdager die het ooit een keer twee seizoenen leek te zijn. Is niet meer dan een middenmoter, uiteindelijk vergelijkbaar met Eintracht.

20 augustus 2019 om 13:25

Toen Dost bij Wolfsburg speelde werden ze 2de vriend. Daar id het gene waar ik op doelde. Fantadtisch elftal met De Bruyne, Gustavo, Perisic, Naldo, Benaglio en Rodriguez. Ook afgelopen jaar eindigde die Wolfe boven der Eintracht.

20 augustus 2019 om 13:27

Werd hij daar goed gebruikt? Nee.

20 augustus 2019 om 13:31

Toen Dost daar top speelde bestond die ploeg nochtans uit toppers hoor, met exponent De Bruyne. Verder werd dat Wolfsburg tweede, wonnen ze de beker en het daaropvolgende seizoen bereikten ze de kwartfinale van de CL (waar ze na een 2-0 thuisoverwinning uitvlogen door een hattrick van Ronaldo). Dus ja Wolfsburg was toen veel beter dan het huidige Frankfurt (dat een aantal van zijn beste spelers zag vertrekken).

20 augustus 2019 om 13:33

Ja en het jaar daarvoor ontliepen ze net degradatie..
Het gaat om het nu.. niet om wat ze toen waren.

Kakadu heeft uiteindelijk toch gelijk gelijk?
Wolfe is niet meer die titeluitdager en slechts middenmoot net zoals Eintracht.
Dit jaar eindigde wolfe 1 plek boven Eintracht.
Jaar daarvoor op een haar na degradatie weten te ontlopen.

Wolfe zijn niet meer zoals het was.

20 augustus 2019 om 13:35

Met de Bruyne had hij anders wel de beste 10 ter wereld achter zich. Is gewoon een matige spits, klaar. In het moderne voetbal moet je meer kunnen dan scoren, het is geen 2003 meer. En Dost brengt de ploeg weinig bij op die andere vlakken.

20 augustus 2019 om 13:38

Als Dost in een beter team al geen 20 goals kan maken , Wolfsburg van toen was beter dan Frankfurt van nu. Hoe kan je dan verwachten dat die er 25 inschiet? Zovel maakte Jovic en Haller er niet eens. Laat staan Bas Dost. En het huidige elftal van Wolfsburg is gelijkwaardig aan dat van Frankfurt. Rousillion, Brooks, Arnold, Schlager en Weghorst zouden gewoon basis staan bij Frankfurt. Opgevuld met Rebic, Kostic, Gacinovic, Da Costa, Hijteregger en Trapp.

Dost gaat juist goed kunnen zijn bij Frankfurt. Kan heerlijk bediend worden door Kostic en Da Costa. Kan ook een goeie partner voor Rebic zijn.

20 augustus 2019 om 14:23

Over open deuren intrappen gesproken kan je zo wel verder gaan, om maar een voorbeeld te noemen: Dost gaat juist goed kunnen zijn bij Ajax. Kan heerijk bediend worden door Ziyech en Neres. Kan ook een goeie partner voor Tadic zijn.


Overigens vindt ik dit een transfer van niks. Leuk scoren tegen kkd teams in portugal maar in duitsland is het een andere koek.

20 augustus 2019 om 15:38

Nu ben je 2 flankenspelers die bijna altijd naar binnen gaan aan het vergelijken met 2 vleugelverdedigers die vaak voorzetten geven, beetje raar. Wat Angelo hier zegt is gewoon een hele logsiche beredenering. Dost moet ballen krijgen van de zijkanten. Gaat die bij Ajax nooit krijgen.

20 augustus 2019 om 15:42

Echter is dit niet de Portugese competitie waar je van de 34 wedstrijden zo'n 28 keer tegen zeer matige ploegen speelt. In de Bundesliga gaat Dost het een stuk moeilijker krijgen, want het niveau ligt er simpelweg een stuk hoger, terwijl z'n ploeggenoten kwalitatief zo'n beetje hetzelfde blijven. Ik zie Dost er eerlijk gezegd geen 20 in schieten daar in Duitsland, terwijl hij voetballend niets kan toevoegen.

20 augustus 2019 om 17:48

Hij scoorde bij Wolfsburg ook aardig wat goals.

20 augustus 2019 om 18:06

Hij is niet voorbij de 16 doelpunten geweest:

2012-13: 8 goals en 2 assists in 1.990 minuten.
2013-14: 4 goals en 1 assist in 588 minuten.
2014-15: 16 goals en 4 assists in 1.528 minuten.
2015-16: 8 goals en 2 assists in 1.364 minuten.

Zo heel indrukwekkend is dat nou allemaal ook weer niet, in acht nemend dat hij bij Wolfsburg niet eens structureel verzekerd was van een basisplaats. Bovendien hebben we in Oranje ook kunnen zien dat Bas Dost een hele beperkte voetballer is als de boel niet afgestemd is op hem.

20 augustus 2019 om 19:15

Als je vooral die laatste 3 seizoenen ook nog is kijkt naar de gespeelde minuten, zijn de verhoudingen natuurlijk best wel in zijn voordeel sprekend. Ik zeg ook niet dat hij de BL aan flarden gaat schieten hoor, maar de manier waarop Frankfurt speelt, is wel gunstig voor een spits als hij.

“Hij moet worden bediend in het strafschopgebied, daarbuiten heb je hem niet nodig.”

Doe je dit goed, heb je garantie op 20-25 goals per seizoen. Vind hem vergelijkbaar met Haller, alleen is die natuurlijk jonger en technisch wat sterker.

20 augustus 2019 om 13:21

25 goals haalt die niet eens in portugal. Zelfs Lewandowski haalt dat aantal niet eens. Het is niet dat Dost ik een B competitie speelt. Jovic en Haller haalde de 20 ook niet eens en zijn heus wel beter dan Dost.

20 augustus 2019 om 13:29

Haalde hij niet.... kerel, je laat me lachen, je vergeet even voor het gemak dat hij op 1 goal na op Messi topscorer van europa was.

Edit) 32
excuus, 31 goals

20 augustus 2019 om 13:37

Je weet dat dost 1 x 30+ en 1x 25+ heeft gehaald bij Sporting.
En dan hebben we het alleen over competitiegoals.

Je maakt duidelijk de indruk dat je Dost niks vindt.
Eerlijk gezegd ben ik ook geen fan van Bas Dost.
Maar je probeert zijn prestaties wel naar beneden te praten zeg.
Met de juiste aanvoer kan Dost zeker wel de 20+ halen.

20 augustus 2019 om 13:41

Dost speelde in 2014-2015 zijn beste seizoen in Wolfsburg met 16 goals in de Buli, het opvallende daaraan was wel dat hij totaal geen constant seizoen speelde. De eerste 12 speelronden speelde hij maar 1 wedstrijd de rest zat hij op de bank of niet eens in de selectie. Zijn eerste doelpunt maakte hij pas in december. Maar in de periode van 20 december tot 1 maart scoorde hij uit het niets 12 doelpunten in 7 matchen en daarna viel het terug stil.

Iedereen onthoudt die periode met twaalf doelpunten van Dost, maar buiten die korte periode (met een toen werkelijk geniale De Bruyne) heeft hij het absoluut niet bewezen in de Bundesliga. Dus om te stellen dat hij zeker en vast 20+ goals maakt in de Buli alleen op basis van topseizoenen in een B-Competitie als de Nederlandse of de Portugese gaat me toch wel iets te ver. Hij is absoluut een goede spits, maar ik snap deze man wel. Van Jovic en Haller is echt wel een ferme stap terug.

20 augustus 2019 om 13:47

Afgelopen jaar heeft die de 25 in de competitie niet gehaald. Dan praten we dus over het heden. En ik vind de Portugese competitie niveau Eredivisie. Huntelaae schiet erin Portugal ook 30 i.

20 augustus 2019 om 14:13

Elphenomeno

Je draait nu al terug... Inderdaad, afgelopen jaar haalde hij de 25 goals niet, waren er maar 22 in de competitie. Het seizoen ervoor 30, daarvoor 31. Dat je nu gaat bagatelliseren dat jij die competitie ED niveau vind is een dooddoener. Zo ook dat KJH er 30 inschiet, daar weet je niks van, dat is puur giswerk.

20 augustus 2019 om 14:43

Net zon giswerk als het feit dat mensen beweren dat Dost er 15 maakt in Duitsland. Vind dat nogal pure nonsens.

20 augustus 2019 om 14:59

25 bedoel ik uiteraard. 15 is overigens al lastig zat.

20 augustus 2019 om 15:17

Dat ben ik met je eens. Alleen de 'kans' dat Dost er 15 in t mandje legt is wel heel groot gezien zij stats de laatste jaren. 25 zie ik m er ook niet maken. De tijd zal het ons gaan leren. Maar gezien het andere topic word het nog de vraag of hij af gaat reizen naar de BL.

Als je het over een getalenteerde kopkrachtige spits hebt, dan moet je Dost juist wel halen Berthold. Je spreekt jezelf een beetje tegen hier.

20 augustus 2019 om 14:10

Hij bedoelt met getalenteerd, een jonge goede spits. Dost is relatief oud.

Ik ben het eigenlijk volledig eens met Berthold... niks ten nadele van Dost, en gun hem absoluut succes!

Maar als je twee dynamische, jonge en uitstekende spitsen kwijt raakt dan verwacht je toch dat er iets anders wordt aangedragen dan, met alle respect, Bas Dost. Een 30 jarige, statische spits met een neusje voor de goal..

Hij zal vast wee 15 goals gaan maken, maar verder gaat hij denk ik niks toevoegen aan deze ploeg, die er kwalitatief gezien dus enorm op achteruit gaat. Hij mag mijn ongelijk bewijzen, maar ik begrijp Berthold wel.

"Hij moet worden bediend in het strafschopgebied..."

Volgensmij werkt dat bij de meeste spitsen zo in de voetballerij. Hoor je hem straks ook nog als Bas er straks weer 20+ in heeft liggen?

Waarvoor haal je een spits? Juist, voor doelpunten!

Als Frankfurt de spelers heeft die zorgen voor de nodige aanvoer in het strafschopgebied is Dost een uitstekende aankoop. Hebben ze die niet, tja, dan wordt het idd een wat moeilijker verhaal.

Dost liep bijna 1 op 1 bij Sporting Portugal en dan kraak je deze spits af?

Ok, het is niet de meest sierlijke aanvaller met de mooiste bewegingen, maar hij is wel super effectief in de 16. Jammer dan het NL elftal bedankt heeft (en nog meer dat hij steeds gepasseerd is). Dit is wel de perfecte pinchhitter die je kan inbrengen)

20 augustus 2019 om 18:08

Waarom jammer? De keren dat hij speelde liet hij nog minder zien dan Vincent Janssen. Dost is een zeer beperkte voetballer die alleen kan afmaken. Op zo'n speler ga je de aanval niet aanpassen op een dergelijk niveau. Verder zegt het ook wat over Dost als je stopt met internationaal voetbal op die leeftijd omdat je niet met kritiek kunt omgaan terwijl je geen pepernoot raakt. Dan zeg ik liever: Opgeruimd staat netjes.

Ik wil best begrijpen dat Thomas Berthold liever een jongere spits bij Frankfurt ziet komen. Maar als hij beweert dat de Portugese competitie "niet veeleisend" is dan haak ik toch af. Kennelijk is Berthold nog nooit in Portugal bij een competitiewedstrijd geweest, anders zou hij deze domme uitspraak niet gedaan hebben.

Tuurlijk is van Haller naar Dost een downgrade, in eigenlijk alle opzichten. Maar Dost was goedkoop en schiet er heus wel 15+ in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren