Napoli wint niet zonder Milik en verliest tweede plaats aan AS Roma

Napoli is er niet in geslaagd om de eerste wedstrijd zonder de geblesseerde Arek Milik als winnaar af te sluiten. AS Roma, dat in de tweemaal trefzekere Edin Dzeko de grote man had, was in il Derby del Sole met 1-3 te sterk voor de Napolitanen en verovert zo de tweede plaats in de Serie A. I Lupi hebben nu alleen nog Juventus, dat twee punten voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld heeft, boven zich, terwijl Napoli op twee punten van de Romeinen volgt.

/

Roma, dat zonder Kevin Strootman aantrad, leek aan de wedstrijd te beginnen met een verdedigingslinie van slechts drie spelers en die aanvallende intenties leverden Dzeko meteen een aardige kans op. Zijn volley scheerde echter net over het doel van Pepe Reina. Napoli liet zich daarna ook zien en Kostas Manolas moest tot drie keer toe handelend optreden. Faouzi Ghoulam verraste de keeper bijna in de korte hoek, maar Wojciech Szczesny kreeg nog net zijn hand achter de bal.

Een slippertje van Kalidou Koulibaly kwam Napoli vlak voor rust duur te staan: de verdediger verloor de bal aan de zijkant aan Mohamed Salah, die met een panklare voorzet Dzeko in staat stelde de 0-1 binnen te knallen. Na rust was het opnieuw onoplettendheid bij Napoli achterin die de Bosniër de mogelijkheid gaf te scoren. Alessandro Florenzi slingerde een vrije trap het strafschopgebied binnen, waarna Dzeko met het hoofd voor de 0-2 zorgde.

/

I Partenopei kwamen vier minuten later echter alweer terug in de wedstrijd, toen Koulibaly zijn eerdere fout herstelde. Hij sprong het hoogst bij een corner en kopte de aansluitingstreffer tegen de touwen. De thuisploeg ging daarna nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden. Salah besliste vijf minuten voor tijd de wedstrijd: de Egyptenaar werd door Daniele De Rossi weggestuurd en schoof de bal beheerst langs Reina.

Denk jij dat Napoli veel punten gaat verspelen zonder Arek Milik?