Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Advocaat: 'Feyenoord heeft een enorme potentie, maar het klikt niet bovenin'

Laatste update:

Dick Advocaat werd in de tweede seizoenshelft van het afgelopen voetbaljaar als adviseur voor Giovanni van Bronckhorst naar Feyenoord gehaald en heeft in zijn periode in De Kuip gemerkt dat er sprake is van een behoorlijke tweestrijd in de kleedkamer. Advocaat denkt dat Feyenoord hierdoor wordt geremd en geeft aan dat er snel een oplossing moet komen voor dit probleem.

/

Volgens Advocaat is ‘de een voor die, de ander voor die’: “Dat moeten ze toch echt een keer oplossen”, zegt de Hagenaar in gesprek met Voetbal International. “Feyenoord heeft een enorme potentie, maar het klikt niet bovenin. Onbegrijpelijk in mijn ogen. Veel mensen denken daar dat ze er ook verstand van hebben.”

Advocaat doelt daarmee op de investeerders die aan de stoelpoten van Eric Gudde en Martin van Geel zagen. “Het is alleen maar goed dat mensen geld willen geven. En dat met zulke grote bedragen, dat kan in Nederland alleen bij Feyenoord. Ze bemoeien zich alleen wel heel nadrukkelijk met het beleid”, stelt Advocaat, die de kritiek op Van Geel ‘onterecht en jammer’ noemt.

De investeerders moeten zich niet met het beleid gaan bemoeien

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wie betaalt die bepaalt, basta.

12 juli 2016 om 18:50

gelukkig werkt dat niet overal zo. Dan ziet de wereld er namelijk afschuwelijk uit, als geld de bepalende factor is. Wat dacht je van wijsheid? Zou dat ook los kunnen staan van een paar havenarbeiders die een vermogen hebben? Laten we het besturen van Feyenoord vooral aan de bestuurders overlaten

12 juli 2016 om 19:01

In het voetbal is het helaas wel de realiteit. Kijk naar hoe het mis is gegaan bij Twente. En op grotere schaal hoe clubs langzaamaan worden opgegeten door grote commerciële conglomeraten.

13 juli 2016 om 01:51

Malworld, wat heb jij een idealistische kijk op het leven. Ik weet niet hoe oud je bent, maar je komt er vast nog achter dat de alles op de wereld tegenwoordig alleen nog maar om geld draait. Triest, maar waar. In de voetbalwereld al helemaal tegenwoordig, het spelletje is verziekt.

12 juli 2016 om 19:43

Gelul, denk je nou echt dat Philips de afgelopen jaren iets te vertellen heeft gehad in Eindhoven. Of dat ziggo bij ajax iets te vertellen heeft?

12 juli 2016 om 20:10

Sponsoren en investeerders is iets heel anders. Ook verschillen de bedragen en de impact op het totaalbudget enorm.

Het is niet zo dat die kritiek ongegrond is natuurlijk. En wie betaald wil daar natuurlijk ook wat voor terug. Ze moeten die problemen maar snel oplossen want dit is niks. Feyenoord moet gewoon weer strutureel bij de eerste 3 eindigen en europees spelen.

12 juli 2016 om 18:59

Naja als je er iets voor terug wilt is het niet uit clubliefde dus. Als ik doneer aan de goede zaak van de hartstichting dan verwacht ik ook geen invloed daar, maar doe ik het omdat ik ze steun. Sowieso moet je dingen overlaten aan mensen die daar voor zijn, het is belangrijk om te weten wat je kunt maar nog belangrijker om te weten wat je niet kunt.

12 juli 2016 om 20:56

Nouja het gaat hier niet om een paar tientjes he? Als ik een paar miljoen in een club steek en zie vervolgens v d heijden, tapia en kazim gekocht worden dan zou ik mijzelf ook laten horen.

12 juli 2016 om 19:19

Ik vind de kritiek wel ongegrond, waarom is die volgens jou gegrond? Kritiek op Martin van Geel, de man die meer geld voor de club heeft verdiend dan dat de investeerders er in hebben gestoken. Onbegrijpelijk.

12 juli 2016 om 21:00

Tuurlijk heeft hij ook goede dingen gedaan maar de spelers die verkocht zijn die zijn nou niet bepaald voor de hoofdprijs weggegaan. Daarnaast was rutten aanstellen natuurlijk wel de allergrootste fout die je kon maken en aankopen zijn veelal mislukt. Pelle en guidetti zijn aan komen waaien en verder vind ik boteghin, gustafson en kramer acceptabel. De rest is gewoon slecht met bilal en tapia als uitschieters, die hebben voor feyenoord begrippen veel geld gekost.

12 juli 2016 om 22:20

Niet de hoofdprijs, maar wel allemaal voor redelijk bedragen met doorverkooppercentages. Daarbij liepen alle contracten nog maar kort. Denk bijvoorbeeld aan Vlaar, De Vrij en Clasie, die tekenden alle drie bij toen er al veel interesse was, ongetwijfeld met de toezegging dat Feyenoord de zomer erop niet moeilijk zou doen en zo geschiedde. Dat zal met Vilhena net zo zijn. Verder vind ik de transfer van Vermeer ook erg goed, er was een mogelijkheid en die is ten volle benut. Een coupe volgens velen, waar Van Geel ook credits voor verdient.

Dan Guidetti en Pelle, ik heb het al vaker hier gezegd, maar die mag je volledig aan Van Geel toeschrijven. Hij is namelijk degene die beslist, er was misschien een buitenkansje, of een toevalligheid, hij neemt de beslissing. Want stel nou dat Van Geel over Tapia zou zeggen 'ja de zoon van Van Bronckhorst heeft hem aangedragen, dar kan je mij niet aanrekenen'. Dan zou iedereen hem uitlachen, dus waarom zou je hem nu niet de credits geven voor beide transfers? Zoiets werkt twee kanten op. Bilal en Tapia wil ik nog niet afschrijven, nog jong en met name Tapia heeft nog geen kans gehad. Een international jonger dan Vilhena, het is nog veel te vroeg om al te oordelen.

Verder pleit nog voor van Geel:
-Aantrekken en twee keer verlengen Koeman
- Transfers Wijnaldum en Fer
- Relatief weinig uitgegeven ten opzichte van de inkomsten
en er zijn zo nog wel wat kwesties (aantrekken Janmaat, Immers bijvoorbeeld, verlengen van talenten)

het hoort niet dat investeerders zich bemoeien met het beleid, echter is dat een logisch gevolg. als investeerders geen geloof hebben in een persoon stoppen ze met geld investeren en dat kan een best lastige situatie zijn.

12 juli 2016 om 19:02

Het zijn dan ook investeerders en geen liefdadigers. Neem aan dat ze hier de vrienden van Feyenoord mee bedoelen, geloof dat daar een tijd geleden ook zo'n heel verhaal over verscheen op een vd fansites van Feyenoord dat stelde dat die groep een dubbele agenda had. Wellicht dat een van de Feyenoordfans daar meer over weet.

12 juli 2016 om 19:13

dat maakt idd wel een verschil, investeerders of liefdadigers.

Het zou gek zijn als je ergens tonnen of miljoenen in gaat inversteren maar er niet mee bemoeid..

Dat is jammer dat inversteerders steeds meer dingen gaan eisen

Zelfde geld voor ons ook! helaas maar diegene met geld bepalen en dat is niet altijd goed zo bleek! is toch ook zo met Jacobs het is zo dat hij niet genoeg dagen in de week aanwezig kan zijn bij onze club en dat te ver reizen is maar dat is gewoon bullshit kan je mij niet wijs maken dat ligt gewoon aan Wessels! die neemt het Jacobs kwalijk dat hij met geld aan het strooien is na de andere eredivisie clubs met compensatie

12 juli 2016 om 19:14

klopt en dat mag niet dus twente moet daar erg mee oppassen. Ik hoor er trouwens ook niks meer over, wessels en co. het gaat weer veel over voetbal en dat is prachtig

12 juli 2016 om 19:39

klopt ben ik helemaal mee eens en laten we er een mooi seizoen van maken haha!

Het supporters beleid onder beide heren is al jaren om te janken

Wie betaalt die bepaalt is zo'n onzin verhaal en slaat helemaal nergens op. Natuurlijk fantastisch dat er mensen zijn die veel geld in een club steken. En ik snap ook nog wel dat ze duidelijk willen weten wat er met dat geld gebeurt. Maar dat betekend niet gelijk dat ze verstand van zaken hebben en weten wat goed is voor de club. Daar zijn mensen voor aangenomen, bij Feyenoord dus Gudde en van Geel.

Inversteerder zijn is heel wat anders dan een rijke eigenaar die een club heeft gekocht. Dan is het zijn bedrijf en heeft zo iemand zeker wat te zeggen. Maar ook in dat geval worden/zijn er mensen aangenomen die veel beter weten wat goed is voor de club.

Het zelfde geld natuurlijk voor supporters of sponsors, die steken ook elk jaar enorm veel geld in de club. Die mogen dan best een mening hebben waar ook naar geluisterd moet worden. Maar dat zijn wederom niet de mensen die het beleid van een club bepalen.

Mocht je inversteerders, sponsors of supporters wel die macht geven is het wachten op verkeerde beslissingen die de club mogelijk flink kunnen schaden.

Zie het brexit referendum als voorbeeld. Als we even buiten beschouwing laten of de brexit een goed plan is of niet. Mensen voor zon belangrijk vraagstuk/probleem laten stemmen die er waarschijnlijk totaal geen verstand van hebben zorgt gewokn voor problemen. Deze mensen stemmen veel meer op basis van hun emoties dan op basis van kennis en feiten. Daarom stemmen we op politicie/partijen/presidenten etc. Omdat hun samen met een hele groep andere mensen die in de politiek zitten beter weten wat goed voor het land en volk is.

En natuurlijk is er dan corruptie en worden er veelal fouten gemaakt, maar daar stemmen we zelf voor en dan hebben we direct ook mensen om aansprakenlijk te stellen wanneer het fout gaat.

Probleem is dat de investeerders wel graag investeerden omdat ze dan zeggenschap hebben en bij elke wedstrijd ook tripjes naar het buitenland op de beste plaatsen zitten, verder krijgen ze ook nog dividend over de lening, het moet niet veel gekker worden.

Is dit nou enkel kritiek op de investeerders of geeft ie ook kritiek op het beleid van de beleidsbepalers zelf (gudde etc.)? Ik ben zelf van mening dat van Geel erg goed werk levert in de Kuip. Kuyt, Vermeer, Elia en Vilhena staan daar dichterbij en verlengen ook niet voor niets hun contract. Die zullen ook wel erg tevreden zijn met Gudde en van Geel.

Ik sta er niet achter dat wie betaalt, bepaalt. Maar helemaal ongegrond is de kritiek op Van Geel zeker niet. Het is namelijk totaal niet duidelijk welke koers Van Geel met Feyenoord wil varen. Concurrenten als Ajax en PSV leggen wel een goed uitgerolde visie aan de dag. In Amsterdam wordt ruim baan gegeven aan eigen jeugd, terwijl PSV nadrukkelijk met ervaren routiniers een framewerk wil maken waarin jonge spelers van de Herdgang of daarbuiten gemakkelijk kunnen inpassen. Bij Feyenoord werd de afgelopen jaren vooral 'geinvesteerd' in middelmaat van wie je van tevoren wel wist dat de club daar geen steek verder mee kwam om aansluiting te vinden in de top. Immers, Basacikoglu, Toornstra, Richards, Achabar (contractverlenging), Van der Heijden, Botteghin en Kramer zijn geen toppers in spé (gebleken) die je aan een titel helpen - ook bij Jorgensen lijkt het God zegen de greep - terwijl met een betere begeleiding Boetius en Vilhena dit wel hadden kunnen worden. Die kregen dat niet, terwijl een goed beleid erop toe zou zien dat de meest kostbare talenten de meeste aandacht zouden krijgen om te slagen.

Tja, dit is al tijden bekend. Zitten mensen die uit eigen belang denken in plaats van club belang!

Ja dat is het zure na het zoet zullen we maar zeggen. Eerst keihard onderuit gaan, vervolgens gered worden door een vermogende groep mensen. Deze figuren zijn mooi als je ze nodig hebt, maar een blok aan het been als alles weer op de rit is en je wilt echt gaan besturen en investeren. Dan komen deze figuren zich nadrukkelijk bemoeien met het beleid. Waar een ieder begrijpt dat de achterstand opgelopen de laatste 10 jaar op Ajax en PSV niet zomaar is ingelopen, maken zij zich druk om hun geinvesteerd vermogen. Niet onterecht natuurlijk het zijn je hard verdiende centen, maar daardaao rkomen verschillende belangen in het gedrang. Sportief/financieel lange termijn (club), geld terug korte termijn (investeerders).

Het is daarom ook jammer dat het gelld niet zoals bij Utrecht door 1 persoon is geinvesteerd, maar door een hele groep. Hierdoor krijg je meerdere belangen en afwijkende meningen.

Gewoon heel logisch dat er een apart orgaan is dat de directie controleert. En als die directie niet voldoet moet die vervangen worden. Is gezonde bedrijfsvoering. Beter dan bij de Knvb waar het één kliek is die elkaar de hand boven het hoofd houdt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren