'Als we zo blijven spelen, zullen we nog veel teams gaan verslaan'

/

FC Groningen ging zondagmiddag voor eigen publiek met 1-2 onderuit tegen Ajax, maar het vertoonde spel biedt volgens spits Alexander Sörloth aanknopingspunten. Wanneer de efficiëntie stijgt, kan de ploeg van Erwin van de Looi volgens de Noor nog ver komen.

“Ik vond ons in de eerste helft beter spelen, maar Ajax heeft een goede ploeg”, zegt Sörloth op de website van de Groningers. Het verschil zat hem vooral in de afronding. “Wij scoren niet uit onze kansen. Als we op de manier blijven spelen zoals we het in de eerste helft hebben laten zien, zullen we veel teams verslaan.”

Invaller Danny Hoesen wist wel te scoren, maar zijn 1-2 in blessuretijd kwam te laat. “Het is zonde dat we in de tweede helft achter kwamen, want voor rust vond ik ons beter dan Ajax, maar hebben we de kansen niet afgemaakt”, aldus de ex-Ajacied. “In de tweede helft probeerden we via de zijkanten met voorzetten iets te forceren, maar dat zat er niet in.”