Augsburg geeft Europees succes passend vervolg tegen Schalke 04

FC Augsburg heeft de smaak te pakken. Nadat de club zich donderdag met de hakken over de sloot plaatste voor de knock-outfase van de Europa League, werd zondagmiddag Schalke 04 verslagen. Zonder aanvoerder Paul Verhaegh verzekerde de thuisploeg zich in extremis van een 2-1 overwinning. De Zuid-Duitsers rukken daarmee op naar plek dertien. Schalke blijft achtste.

/

Augsburg hoopte de euforie van het Europese succes om te zetten in een nieuwe zege, nadat vorig week ook 1. FC Köln al werd verslagen. De thuisploeg kwam tien minuten voor rust met enig fortuin op voorsprong: een afgeslagen hoekschop belandde voor de voeten van Dominik Kohr, die via ploeggenoot Jeong-Ho Hong het net vond. De Zuid-Koreaan kreeg de treffer op zijn naam.

Philipp Max was vlak na rust in de buurt van de 2-0, maar hij zag zijn vrije trap rakelings over het doel vliegen. Schalke werd daarna sterker. Augsburg ontsnapte nog na een waanzinnige knal van Leon Goretzka, die op de lat uiteen spatte, maar moest twintig minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker toestaan. Klaas-Jan Huntelaar zette de aanval op en vond Maxim Choupo-Moting, die de bal perfect klaarlegde voor Sead Kolasinac. De eerste treffer van de Bosniër in het profvoetbal was er een om in te lijsten.

Huntelaar werd vrijwel meteen na de 1-1 naar de kant gehaald ten faveure van Franco Di Santo. Het sorteerde weinig effect. In blessuretijd gaf Schalke het punt zelfs weer uit handen. Francisco Caiuby werd gevonden door Markus Feulner en de Braziliaan liet zich die buitenkans niet ontnemen: 2-1. Augsburg verlaat daarmee de degradatiezone.