Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Verdeeldheid bij Bayern: 4 van de 5 leiders staan niet langer achter Tuchel’

Laatste update:

Er heerst grote verdeeldheid bij Bayern München, zo schetsen Christian Falk en Tobi Altschäffl in een analyse in BILD. Aanleiding is een verschil van inzicht in de te varen koers. Thomas Tuchel zou weleens de kop van Jut kunnen worden.

Voordat Tuchel werd aangetrokken door Bayern, had de club een duidelijke visie voor ogen. Manuel Neuer en Thomas Müller werden aangewezen als de gedroomde leiders, met als taak om het leiderschap door te geven aan de volgende generatie leiders: Joshua Kimmich en Leon Goretzka.

De benoeming van laatstgenoemd tweetal in de sportraad was een eerste belangrijke stap. Kimmich en Goretzka werden gezien als het kloppend hart van het elftal, die in staat zouden zijn om de toon te zetten op het middenveld.

Ook voor Matthijs de Ligt was een belangrijke rol weggelegd. De Nederlander kreeg van toenmalig directeur Hasan Salihamidzic de taak om als leider te fungeren in de nieuw te vormen driemansdefensie.

Van bovengenoemd vijftal staat echter alleen Neuer nog maar volledig achter Tuchel. De doelman en aanvoerder waardeert het dat zijn coach zijn eigen plan trekt en zich niets aantrekt van invloeden van buitenaf.

Van Müller is bekend dat hij geen vaste basisspeler is onder Tuchel. De routinier is van plan om volgend jaar met pensioen te gaan. Ook Kimmich, Goretzka en De Ligt denken na over hun toekomst bij de Beierse club.

Nu Bayern voor het eerst in lange tijd naast de titel lijkt te grijpen in Duitsland, concludeert BILD dat de clubleiding komende zomer voor een fundamentele beslissing staat.

Óf Tuchel wordt behouden en er vindt een grote renovatie van de selectie plaats, inclusief de huidige sleutelspelers, óf er wordt afscheid genomen van Tuchel en een nieuwe coach aangesteld die kan rekenen op het vertrouwen van de spelers.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met de aankopen en huidige selectie van Bayern zijn ze bijna verplicht om kampioen te worden. Daarnaast blijf ik het altijd vreemd vinden dat bij Bayern eigenlijk alleen oude vandalen het echt uitstekend doen, denk aan Flick en Heynckes. Bij de andere coaches, waaronder nu Tuchel, heb ik altijd het gevoel dat het er niet helemaal uitkomt, dit zie je vooral terug bij Sané en Gnabry, die bij hun oude teams veel meer op de voorgrond traden met hun acties.

14 februari 2024 om 08:58

Verder met je eens, maar Sane speelt z'n beste seizoen in jaren. Overigens is Leverkusen wel bezig met een vrij indrukwekkende reeks. Zelfs het beste Bayern van de afgelopen 20 jaar presteerde hooguit gelijkwaardig.

14 februari 2024 om 09:54

Tuchel blijkt toch een soort opvolger van Mourinho, alleen wordt hij er nog sneller uitgetrapt.

Pakt een prijs met defensief spel, maar stort vervolgens de club in sportief verval. Hoop dat Bayern nog snel ingrijpt, ben de connectie met de club wel even kwijt.

14 februari 2024 om 10:47

Tuchel mag de veters van Mourinho nog geen eens strikken. Tuchel heeft geen team leuk laten spelen, met heel veel mazzel de CL gewonnen met Chelsea. Mourinho had van Real echt een countermachine gemaakt, eerste periode Chelsea was mooi voetbal en ook bij Inter was het mooi om na te kijken

14 februari 2024 om 11:01

Als je van zo ongeveer de grootste club van de wereld een counterploeg maakt vindt ik dat niet bepaald een prestatie. En de goede periodes van Mourinho zijn al heel lang geleden…wat dat betreft heeft zelfs Tuchel het de afgelopen jaren dan ook veel beter gedaan. Maar goed, Tuchel is net als Mourinho niet mijn type trainer/coach!

Geen idee hoe het spel er onder hem uit ziet, maar als je kijkt naar de misgelopen prijzen in minder dan een jaar kun je zeggen dat zijn prestaties schandalig zijn. Zijn eigenaardige karakter werkt dan ook niet echt mee.

En de TD dan? Die een Dier haalt? Die laat ook volledig z’n oren hangen naar Tuchel. Achteraf was dat ontslag van Nagelsmann, zeker op dat moment, niet zo verstandig als dat ze dachten

14 februari 2024 om 09:04

Dat is nu juist de tweestrijd die heerst. Blijven ze achter Tuchel staan of kiezen ze een andere richting. Als ze Tuchel nu al z'n zin niet zouden geven kunnen ze beter meteen afscheid nemen. Verder eens, hadden beter Nagelsmann nog even kunnen houden. Begreep sowieso de keuze voor Tuchel niet maar dat terzijde.

14 februari 2024 om 09:17

Dier is gewoon een goedkope opvulling voor de breedte. Dat Tuchel hem dan opstelt tegen Leverkusen doet hij echt zelf... De Ligt zat namelijk gewoon op de bank en die was heel goed de wedstrijd ervoor.

14 februari 2024 om 13:07

De reden voor het ontslag van Nagelsmann lag toch nier op het technische vlak? Konden ze dat überhaupt wel uitstellen of was de werkrelatie al verpest?
In ieder geval is de keuze Tuchel geen beste en krijg ik steeds meer het idee dat dit soort trainers klakkeloos worden aangesteld op basis van één goede periode bij een club.

Mooie club voor Arne Slot volgend seizoen! Maar ze zullen ongetwijfeld Jurgen Klopp proberen te halen

14 februari 2024 om 09:49

Laat Slot nou eerst nog maar is wat dingen zien bij een subtopclub in Europa. Hij heeft nog niks wonderbaarlijks laten zien dat hij klaar is voor Bayern.

Hij heeft het goed gedaan bij Feyenoord, maar hij heeft geen wereldprestatie neergezet.

14 februari 2024 om 11:05

Eens, net als voetballers moet trainers ook gewoon stap voor stap naar de top.

Dan mogen de hemel poorten van het mooie Stamford Bridge wagenwijd worden opengezet wat mij betreft. Dit zou voor ons de ideale trainer zijn. Heb nooit de klik gevoeld tussen Tuchel en Bayern. Zijn genoeg mooie nieuwe kandidaten voor Munchen. Denk aan Alonso, Klopp of Slot.

14 februari 2024 om 09:01

Slot haha hou toch op man die man is niet zo bijzonder en heeft in het buitenland geen naam!

14 februari 2024 om 09:21

Aan de ene kant ben ik helemaal voor. Thomas Tuchel is natuurlijk een wereldtrainer die voor Chelsea een fantastisch uithangbord geweest is in een periode waar we er echt eentje nodig hadden. Tuchel past perfect bij wat de meeste supporters voor ogen hebben hebben als ze aan Chelsea denken. Hij behaalt resultaten, speelt geen kamikaze voetbal en maakt een goede afweging tussen aanval en verdedigen.

Aan de andere kant heeft hij een hele dikke vinger in de pap gehad bij het verlies van enkele spelers uit de jeugdopleiding die we nu nog goed hadden kunnen gebruiken. Wat dat betreft zou hij wel weer een ideale man zijn voor dit huidige regime..

Als we nog verder denken dan weten we dat deze aanstelling nooit gaat gebeuren. Tuchel en Boehly kunnen niet meer door 1 deur, het is niet zo dat ze op een lollige wijze uit elkaar gegaan zijn.

Die Tuchel is te erg bezig om de wereld te laten zien dat hij het allemaal beter ziet dan iedereen.. ik heb het echt niet met zulke eigenwijze mensen die eigenwijs zijn om 'anders' te zijn..

Een selectie die toch wel 'aardig' lijkt op papier volledig vervangen of de trainer eruit gooien? Nou ik denk dat die keuze snel gemaakt is.

Het verbaasd mij niet en toch komt hij telkens weer bij een topclub terecht. Want bij Dortmund was hij top. Daarna PSG dat was geen goede keus, gevolgd door Chelsea. Op basis van Dortmund heeft Bayern gedacht, dit moet m worden. Nu zijn ze er daar dus ook achter een one day fly te hebben aangetrokken. Toch zal er wel weer een grote club komen die voor hem kiest, al zou ik er niet aan beginnen.

14 februari 2024 om 13:00

One hit wonder zeggen ze dan 😂😂 one day fly haha

14 februari 2024 om 15:47

Top is wel overdreven hoor, speelde absoluut leuk voetbal maar had ook echt rare dingen. Dan speelde hij weer 4-2-3-1, een paar dagen later opeens 3-5-2 uit bij Darmstadt met een debuterende tiener achterin en doordeweeks dan weer 4-1-4-1 super aanvallend.
Er zat weinig vastigheid in en het feit dat hij op menselijk vlak toch wel een vreemde eend is helpen niet. Hij kan som echt als een maniak tekeer gaan, niet alleen langs de lijn.

Lijkt elke keer als die langer bij een club blijft toch fout te gaan door eigenaardigheden (inpassen jeugd? Gedoe met leiding van clubs?). Terwijl die in eerste instantie het vaak bij zijn clubs wel goed op de rit krijgt.

Blijft ook rare keuzes maken. Zoals bv tegen Leverkusen Dier opstellen ipv De Ligt. En het is mij een raadsel waarom Tel niet een keer een fatsoenlijk kans krijgt. Was tegen Leverkusen als invaller ook gelijk een stuk gevaarlijker dan de andere aanvallers. Net als bij zoveel eerdere invalbeurten. En nog niet 1x beloond met een basisplaats.

Komen ze weer. Hetzelfde gebeurde met Nagelsmann en daarvoor met Ancelotti. Selectie dat geen vertrouwen meer heeft in de trainer. Sommige spelers kunnen moeilijk zelf in de spiegel kijken.
Grootste fouten zijn gemaakt door de clubbestuur van Bayern. Zij verwachten dat Tuchel een wonder kan verrichten zonder een cvm en drie cv's begin van het seizoen. En dan heb je ook nog spelers zoals Gnabry die een godsvermogen qua salaris krijgt maar niet presteert.
Bayern kan Tuchel ontslaan en een nieuwe trainer aanstellen maar zolang je geen goede selectie hebt gaat niemand presteren als trainer.

Prachtig om deze club te zien afglijden. Sinds Hoeness en Rummenigge weg zijn kakt die club ook in. Het is net een beetje ajax. Geld over de balk smijten en kwalitatief mindere spelers halen en afstappen van hun succes door de beste van de Bundesliga te kopen. ☕️

Tuchel.. Die heeft in Engeland ook niet gepresteerd toch?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren