Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mazraoui maakt indruk op nieuwe positie: ‘Hij speelde heel zelfverzekerd’

Laatste update:

Thomas Tuchel is tevreden over de manier waarop Noussair Mazraoui dinsdagavond heeft gespeeld tegen Preussen Münster (0-4 winst). Bayern München speelde tegen die club in de eerste ronde van de DFB-Pokal, en door een aantal defensieve problemen trad der Rekordmeister aan met Mazraoui in het hart van de verdediging, naast Leon Goretzka.

Tuchel kan voorlopig niet over een aantal centrale verdedigers beschikken, daar Matthijs de Ligt, Dayot Upamecano en Kim Min-Jae allemaal geblesseerd zijn. Daarom moest hij dinsdagavond puzzelen, en koos hij ervoor om met Mazraoui en Goretzka als centrale verdedigers te spelen. Normaliter is eerstgenoemde rechtsback, terwijl Goretzka doorgaans op het middenveld staat.

Over Mazraoui en Goretzka was Tuchel erg tevreden, gaf hij na afloop van het duel aan. “Het was een professioneel optreden. We waren sterk in de duels en hebben geen counters toegestaan. Goretzka en Mazraoui hebben het erg goed gedaan als centrumverdedigers, ze speelden heel zelfverzekerd. Over het algemeen ben ik erg tevreden en dat heb ik ook gezegd tegen de spelers.”

Het feit dat Mazraoui als centrale verdediger speelde, kon dus niet los worden gezien van de blessure van Matthijs de Ligt. De verdediger viel afgelopen weekend uit met een knieblessure. Aanvankelijk werd er gevreesd voor een ernstige kwetsuur, maar al snel werd bekend dat het meeviel. Tuchel verwacht dat De Ligt begin oktober terug zal keren bij Bayern. Ook Upamecano en Kim lijken snel hun rentree te gaan maken, daar zij voor het duel met Preussen Münster slechts twijfelgevallen waren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schei toch uit Tuchel.
Laimer gebruik je als rechtsback.
De Ligt als Cvm Maz nu als CV.
Volgende week is Linksback en Davies Rechtsbuiten.

27 september 2023 om 17:16

Op dit moment kan je Tuchel niks kwalijk nemen. Hoewel ik geen fan van hem ben als trainer, heeft hij het toch aardig op de rit gekregen de laatste weken. Centraal achterin spelen Kim en Upamecano terecht, daar komt gewoon een stukje meer voetbal uit dan bij De Ligt.

Natuurlijk vindt hij De Ligt geen middenvelder maar er zijn niet veel middenvelders dus probeert hij wat uit te vinden met de wisselspelers. Laimer heeft enorm veel loopvermogen en verdedigend ook stabieler dan Mazraoui. Vooral om dat laatste speelt hij denk ik rechtsback

27 september 2023 om 17:21

Mazraoui gaat genoeg spelen, is aanvallend heel sterk. Laimer staat Rechtsback niet zozeer om dat hij super goed kan verdedigen, maar meer om het feit dat ze nu gewoon een mannentje extra op het middenveld hebben. Verwacht dat tegen de grote ploegen Mazraoui gewoon speelt.

28 september 2023 om 00:08

Mazraoui is groot geworden als dat mannetje meer op het middenveld. Ik vind het zonde dat Laimer speelt en niet hij. Hij is verdedigend beter en kan voetballend net zoveel.

27 september 2023 om 17:23

Wie had hij dan achterin moeten zetten? Bayern heeft een enorm tekort aan verdedigers.

27 september 2023 om 17:25

Tuchel had gisteravond echt bijna geen andere optie dan Mazraoui op CV te zetten. Goretzka (!) stond al naast hem om de personele problemen op te vangen. Dit valt Tuchel eens niet aan te rekenen mijn inziens.

27 september 2023 om 18:12

Heb je überhaupt het artikel wel gelezen?

28 september 2023 om 09:24

Rechtsbuiten Davies staat jaren linksback maar als je zijn interviews leest/kijkt dan weet je dat hij zichzelf nog steeds als aanvaller ziet en wacht op zijn kans voorin. Van Laimer is bekend dat hij zowel op het middenveld als rechtsback kan. En De Ligt was in de jeugd middenvelder voor hij cv werd.

28 september 2023 om 13:37

Precies Davies was voor dat hij naar Bayern ging juist een rechtsbuiten. In Duitsland is hij omgetoverd tot linksback.

Mooi om te zien dat Mazraoui het prima doet bij Bayern München. Onbetwist basisspeler is hij nog niet helemaal, maar is wel aan het groeien en zal waarschijnlijk wel toegroeien naar onbetwiste basisspeler. Vorig seizoen had hij wat problemen met zijn fitheid en blessures, maar in de eindfase vorig seizoen speelde hij zich in de basis en dit seizoen op de wedstrijden tegen Manchester United (heel de wedstrijd op de bank) en Bayer Leverkusen na, ook alles vanaf het begin gespeeld (tegen Augsburg na 71 minuten gewisseld en tegen Mönchengladbach in de rust).

In de jeugd bij Ajax speelde Mazraoui ook zowat overal. Volgens mij alleen niet als keeper, diepe spits en linksbuiten. Kan zich een positie blijkbaar dus heel goed eigen maken, maar moet vooral gebruikt worden als rechtsback en niet als een speler die maar overal neergezet kan worden. Dat lijkt Mazraoui gelukkig ook te doen, aangezien hij vrijwel altijd bij Ajax en hedendaags bij Bayern op rechtsback speelt.

Anders krijg je hetzelfde als Emanuelson. Die vond ik persoonlijk het beste als linksback, maar werd ook zowat overal neergezet en werd een beetje het slachtoffer van zijn eigen multifunctionaliteit.

27 september 2023 om 17:13

Hij mag in de beker spelen tegen een club uit een lagere divisie. Verder zit ie vrijwel altijd op de bank.

Hoe is dat prima?

27 september 2023 om 17:17

Altijd? Hij speelde altijd basis, op een paar (laatste 2?) wedstrijden na. Waarom? Weet ik ook niet, Laimer krijgt ineens de voorkeur..
Trouwens, laatste interland met Marokko speelde Maz op de 6, deed het wel voortreffelijk. Misschien iets voor in de toekomst

27 september 2023 om 17:22

Mazraoui 6 wedstrijden gespeeld 460 minuten gespeeld.
Zijn concurrent Laimer heeft 359 minuten gespeeld dit seizoen.

Maar blijf jij maar lekker verder haten

27 september 2023 om 17:24

Tegen Bochum gewoon 90 min gespeeld? Assist geleverd, zijn erg tevreden over hem daar, Tuchel paar x nu Laimer op ''rechtsback uitgeprobeerd. Maar die loopt meer op het middenveld rond. Volgende x ff na checken voordat je wat plaatst.

27 september 2023 om 17:29

Mikeyduff,

Wedstrijden die Mazraoui dit seizoen heeft gespeeld:

- 45 minuten tegen RB Leipzig in de DFL Supercup. Begon op de bank, kwam meteen in de tweede helft erin (bij een 0-2 achterstand).
- 90 minuten gespeeld tegen Werder Bremen.
- 71 minuten gespeeld tegen FC Augsburg.
- 45 minuten gespeeld tegen Borussia Mönchengladbach. Begon in de basis, werd in de rust gewisseld.
- 29 minuten gespeeld tegen Bayer Leverkusen.
- 90 minuten gespeeld tegen VFL Bochum
- 90 minuten op de bank gezeten tegen Manchester United.
- 90 minuten gespeeld tegen Münster.

Zoals ik hierboven in mijn reactie al schreef; volledig onbetwist basisspeler is hij nog niet. Maar in de minuten die hij krijgt is hij altijd wel goed. En vorig seizoen kwakkelde hij wat met blessures en zijn fitheid en speelde daardoor in het gehele seizoen maar 26 wedstrijden (waarvan 18 als basisspeler en 8 wedstrijden waar hij de 90 minuten volmaakte). De andere basisplaatsen speelde hij altijd wel tussen de 65 en 85 minuten en hij speelde zich in de eindfase vorig seizoen ook in de basis.

Nu moet hij fit blijven en geen blessures krijgen, dan zal hij veel (meer) minuten gaan maken en ook gewoon een vaste basisspeler worden als rechtsback.

28 september 2023 om 00:42

Zo zonde dat hij niet bij Ajax is gebleven. Deze jongen had nu zo vreselijk belangrijk kunnen zijn. De ideale aanvoerde voor dit Ajax. Maar het mag niet zo zijn. Hopelijk verovert hij zijn basisplek, en anders is hij voor ieder (top)team de ideale 12e man. Geweldige voetballer.

27 september 2023 om 18:32

Wat Mazraoui vooral heeft is de drive en het tactisch inzicht om een positie in te vullen. Als iemand het spelletje snapt en de wil heeft om volgas te geven, dan kom je ver met de voetballende kwaliteiten van Mazraoui.

Beetje lopen slijmen om mazraoui tevreden te houden. Volgende week staat ie er gewoon weer naast

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren