Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Liverpool stelt maximumbedrag vast voor Ryan Gravenberch’

Laatste update:

Liverpool is serieus van plan om Ryan Gravenberch los te weken bij Bayern München, zo schrijft BILD. Volgens de Duitse boulevardkrant zijn the Reds bereid om maximaal 23 miljoen euro te betalen. In dat geval maakt Bayern een slordige 5 miljoen euro winst, daar de middenvelder vorig jaar zomer voor 18,5 miljoen euro werd overgenomen van Ajax.

Liverpool is sinds het begin van de transferwindow geïnteresseerd in Gravenberch, daar men in de gaten heeft dat de Nederlander ontevreden is over het aantal kansen bij Bayern. Gravenberch krijgt niet de gewenste speeltijd en verscheen afgelopen seizoen slechts zes keer aan de aftrap. Ook tijdens de strijd om de Duitse Supercup bleef hij negentig minuten op de bank. Bayern begint het seizoen vrijdagavond met een uitwedstrijd bij Werder Bremen.

Als het aan Liverpool ligt maakt de elfvoudig Oranje-international echter snel de oversteek naar de Premier League. Geruchten dat Bayern bereid zou zijn te praten vanaf een bedrag van 30 miljoen euro worden naar het rijk der fabelen verwezen. Liverpool heeft het maximumbedrag vastgesteld op 23 miljoen euro. Liverpool zag met Jordan Henderson en Fabinho twee geroutineerde middenvelders naar het Midden-Oosten vertrekken en hoopt met Gravenberch het aantal weer op peil te krijgen.

In juli meldde Kicker dat Bayern openstaat voor een tijdelijk vertrek van Gravenberch, al is onduidelijk hoe men nu aankijkt tegen de situatie rondom de Nederlander. De verwachting is dat de grootmacht alleen wil verhuren, en niet over een definitieve deal wenst te praten. De concurrentie op de positie van Gravenberch is overigens fors, daar der Rekordmeister ook de beschikking heeft over Joshua Kimmich, Leon Goretzka en Konrad Laimer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Gravenberch maar 23 miljoen kost zijn er toch veel clubs aan het slapen.. Zelfs voor 30 miljoen zou ik als subtopper in Engeland/Spanje de gok nog nemen.

18 augustus 2023 om 13:49

Absoluut, Gravenberch wordt door kenners omschreven als de nieuwe rijkaard, er zit zoveel potentie in deze jongen. Hij heeft een trainer nodig die dat eruit haalt en hem vertrouwen geeft. Klopp kan zo'n type trainer zijn.

18 augustus 2023 om 17:21

Door welke kenners? Jezelf? Ik heb dat namelijk niet of nauwelijks voorbij horen komen.

Clubs van statuur zijn leuk voor zijn Cv, maar waar hij het meest behoefte aan heet is constante speeltijd, zeker gezien zijn leeftijd en afgelopen seizoen.

Gravenberch kan absoluut niet op 6 spelen met zijn nonchalante houding en Mac Allister & Szobo gaan sowieso gewoon basis spelen. Daarnaast zijn Jones, die echt veel potentie heeft in dit systeem en dat eind vorig seizoen ook liet zien, en Klopps lieveling Elliot er ook nog. Zelfs Gakpo speelt op 8 nu, zij het één wedstrijd, waar het hopelijk ook meteen bij blijft.

Tuurlijk zou Gravenberch hier ook wat minuten in maken, maar hij heeft bij een topclub als Liverpool weer opnieuw alles te bewijzen en staat nu alweer met 1-0 achter doordat de andere aankopen al wel mee hebben gedraaid. Precies iets wat hij niet nodig heeft.

‘De nieuwe Rijkaard’ moet indien hij een transfer maakt een treetje omlaag gaan zodat hij gewoon een vol seizoen basis kan spelen en zich kan ontwikkelen.

Daar is Liverpool echt de club niet voor.

18 augustus 2023 om 17:49

Door kenners als van Basten, gullit, de mos, van halst, tevreden, verweij, canut, vink, tadic. En je mag mij best toevoegen aan dat rijtje, als je wil

18 augustus 2023 om 18:17

LoL als je dat soort gasten kenners noemt dan zijn Sneijder Van der Meyde en Mulder dat ook. Gravenberch is nou niet de speler die Liverpool terug brengt naar de absolute wereldtop. Leuke speler hoor, maar echt niet het niveau van Thiago, prime Fabinho etc.

18 augustus 2023 om 20:09

Die uitspraken zijn, los van De Mos waarover je kan twisten of je die überhaupt serieus kan nemen, al van 1 á 2 jaar geleden. Sindsdien heeft hij behoorlijk of eerder compleet, stilgestaan in zijn ontwikkeling.
Dat je Verweij als kenner aanduidt is al helemaal hilarisch.

Verder goed inhoudelijk antwoord hoor.

18 augustus 2023 om 13:50

Ik denk dat subtoppers zijn salaris niet kunnen betalen. Of hij wil zelf echt niet naar de subtop. Zonde want dat is het best voor zijn ontwikkeling. Hij moet elke week spelen

18 augustus 2023 om 14:03

Ik zie dat hij 8 mio per jaar verdient, dan wordt het inderdaad iets begrijpelijker.

18 augustus 2023 om 13:51

En dan? Deze jongen moet echt nog een hele hoop leren voordat hij een club in de subtop van pakweg Engeland aan een hoger niveau helpt.

Dat hij talent heeft staat buiten kijf maar hij moet er ook voor willen werken om beter te worden. Het vraagt in de subtop toch wel iets meer dan wat hij nu heeft laten zien.

18 augustus 2023 om 14:05

Gravenberch kost niet 23 miljoen. Liverpool is bereid die bedrag te betalen. Het probleem is dat Bayern hem niet wil verkopen. Maximaal een huur is mogelijk - zonder koopoptie.

18 augustus 2023 om 14:08

Er gaan ook al geruchten dat Liverpool tot £30m wil gaan.. maar goed we shall see.

18 augustus 2023 om 19:16

Die jongen speelde erg matig in zijn laatste seizoen bij Ajax en heeft een seizoen nauwelijks gespeeld. Ook staat hij al zo'n drie jaar stil in zijn ontwikkeling. Potentie is ook maar relatief en als kwaliteit achterblijft, is potentie niet meer dan een leuke term om een speler beter te doen lijken dan hij in werkelijkheid is op dat moment.

Sowieso vind ik het bijzonder dat Liverpool zoveel geld voor hem wil betalen. Of nou ja, het is wel te verklaren aan de hand van de groei die er eventueel nog in zit en het al aanwezige talent. Echter; bij Bayern had hij moeite om zich staande te houden, bij Ajax eigenlijk ook al wel een beetje. De PL gaat nog sneller dan de Bundesliga en het niveau ligt er nog hoger. De kans dat hij van invaller naar tribuneklant gaat, is op dit moment veel hoger dan de kans dat hij van invaller naar basisspeler gaat. Die jongen moet eerst ergens z'n tekortkomingen gaan op-trainen en dat lukt niet als je enkel ergens op de bank zit. Natuurlijk zeg je niet zomaar 'nee' tegen Bayern, maar die jongen was nog lang niet uitgeleerd bij Ajax en was absoluut nog niet klaar voor een top competitie.

Tsja. Dan ziet Klopp toch wat in hem. Ik ook wel, maar hij moet wel minuten maken en vertrouwen krijgen.
Zie hem wel slagen in de BPL hoor!

Slangenmens, longen, techniek. Goede speler. Jong, te kneden. Ideaal!

Ik denk dat een vertrek bij Bayern Munchen een goede stap is voor Gravenberch.
Echter denk ik dat een overstap naar de Liverpool / PL niet veel voor zijn ontwikkeling zal doen.
Op zijn positie moet je als speler veel duelkracht en loopvermogen hebben en dat vond ik in zijn Ajax tijd al niet zijn sterkte kant.

Op zich voor Liverpool een goede deal: je haalt een talentvolle CM binnen voor op de bank. (met de aanname dat Liverpool ook nog een CVM haalt.)

Maar voor Gravenberch zn ontwikkeling is dit echt niet goed. Hij gaat daar echt niet zomaar basis spelen... Van bank tot bank. Wat is het toch met deze speler?

Hij zal een stap omlaag moeten maken maar dat wil hij niet vrees ik.

Dit zou oprecht nog eens een heel goede match kunnen worden denk ik. Denk dat zijn uitzicht op speeltijd bij Liverpool groter is dan bij bayern en gezien zijn fysiek denk ik dat hij ook goed in de Premier League past.

18 augustus 2023 om 13:52

Qua hoe zijn fysiek eruitziet wel, ja. Mooi gebouwd. Maar kan deze speler de intensiteit van de PL en Klopp aan? Kan hij er echt volledig voor gaan? Hij is toch wat flegmatiek.

Ik twijfel daar wel eens aan bij hem.

Zou een mooie match zijn denk ik. Klopp krijgt wel wat power in Gravenberch, verder heeft hij natuurlijk alles wat een moderne middenvelder moet hebben, alleen het is wel een persoon die vertrouwen nodig heeft volgens mij.

Ik vind het een beetje een domme speler, ziet nooit de oplossing. Moet eigenlijk een trainer hebben waar alles voorgeprogrammeerd is en niet zelf hoeft te doen. Een beetje wat Stengs ook mist naar mijn mening. Voor de rest heeft Gravenbergh namelijk alles.

Liverpool blijft een slechte keuze imo. Ik zie hem met de huidige concurrentie al niet meteen als uitgelezen kandidaat voor de basiself en de concurrentie is al zwak te noemen voor een topclub. Zal vast genoeg minuten maken dit seizoen maar ik verwacht dat Liverpool volgend seizoen de markt op gaat om dan toch eindelijk eens die topper op het middenveld te halen na mis te grijpen bij Tchouameni, Bellingham en Caicedo en dan wordt Gravenberch weer 5e keus. Zet je trots toch opzij en maak die stap omlaag voor 2-3 seizoenen. Tenzij het om het geld gaat natuurlijk en dan is Liverpool een prima keuze. Zal er wel wat meer minuten krijgen dan Bayern en ongeveer hetzelfde betaald krijgen.

18 augustus 2023 om 14:15

Dit soort jongens hebben vanaf jonge leeftijd, in dit geval de jeugd van Ajax, telkens gehoord hoe goed ze zijn en hoeveel talent ze wel niet hebben. Dan is het mentaal nogal een stapje om van Bayern een stap omlaag te gaan ipv opzij. Voor zijn carrière zou het echter wel het beste zijn.. die jongen heeft echt veel talent en hoort gewoon al in Oranje te spelen. Meer talentvol dan een de Roon, Wieffer of Veerman bijvoorbeeld. Hij moet het nu echter wel eens een keer laten zien, een seizoen basisspeler zijn bij een club als Leverkusen, Betis, Brighton, Roma zou hem goed doen denk ik..

18 augustus 2023 om 14:27

Betrouwbare Turkse bronnen melden dat Gala stappen heeft gezet om Gravenberch los te weken bij Bayern. Een soort Zaniolo constructie: kom effe een jaar of twee bij ons de pannen van het dak spelen en je mag weg voor een bedrag van om en nabij de 30 miljoen. Met Torreira naast hem en Ziyech/mertens voor hem kan het een succesvol huwelijk worden. Beetje in de luwte op een veel lager niveau de Turkse competitie heet maken om vervolgens weer een stap hoger te zetten. Ik zou het weten, maar ik ben dan ook zeer biased.

18 augustus 2023 om 14:32

Bestaat er zoiets als een betrouwbare Turkse bron?

18 augustus 2023 om 14:40

Die stap zou ik nou ook weer niet maken. Dan zou ik (puur sportief gezien) nog eerder terug naar Ajax gaan.

18 augustus 2023 om 15:34

Bongiorno, haha, goeie! Het lijkt misschien niet zo van buitenaf maar er zijn wel degelijk een aantal betrouwbare .

18 augustus 2023 om 17:51

Jij zou die stap niet maken uiteraard, want het is immers Turkije en geen Nederland. Turkse clubs komen hard terug op het wereldpodium na een val van tien jaar. Gala speelt tevens CL en heeft daarnaast gewoon een solide team gebouwd. Ik zou persoonlijk niet begrijpen waarom een speler Ajax boven Gala zou verkiezen, gebaseerd op sportief én financieel vlak. Ajax breekt op dit moment echt geen potten en dat je aanvoerder de achterdeur heeft opgezocht spreekt nochtans boekdelen.

18 augustus 2023 om 18:26

Omdat de Turkse competitie bezig is met een race to the bottom, terwijl de Eredivisie gigantische stappen zet en zelfs mag dromen over 4 UCL tickets...

Toch zou ik als Ajax zijnde eens polsen om die man niet een jaar te huren. Een goedkope oplossing plus een Nederlander en het geeft je veel meer opties op het middenveld. Daarbij heeft Gravenberch dan zicht op veel speeltijd iets wat bij Liverpool ook een stuk minder zal zijn.

Een maximale transfersom van 23 miljoen is voor clubs als Bayern München en Liverpool gewoon peanuts, kleingeld. Misschien krijgt Gravenberch bij Liverpool onder Jürgen Klopp wat meer kansen op speeltijd, net zoals Gakpo regelmatig speelt. Gakpo was natuurlijk wel duurder en is een aanvaller maar Liverpool heeft Henderson en Fabinho zien vertrekken op het middenveld en zoekt dus aanvulling. Ook na deze transfer, als die er komt, blijft de bank warmhouden nog steeds een risico voor Gravenberch.

Liverpool Liverpoor toch, zoveel geld neertellen voor een (in mijn ogen) overschatte en soms luie voetballer als Gravenberch? Deze jongen zal de intentisiteit van de PL en van Liverpool/klopp totaal niet aan kunnen. Als je dan geluiden hoort dat ze zelfs tot en met 30 miljoen pond willen gaan vraag ik me af waarom ze niet voor Kokcu hadden gegaan? Met zijn ontwikkeling van de afgelopen 2 seizoen en z'n drive, werklust eb voetballend vermogen had die zeker meegekund in het spel van Liverpool en Klopp. Dit valt van Gravenberch echter nog maar zeer te betwijfelen.

Dit zou ik enorm toejuichen.
Hij moet sowieso weg bij Bayern daar krijgt hij geen minuten.

Dat doen ze wel goed bij Bayern, de flops snel doorverkopen voordat ze te lang slecht presteren en hun waarde gekelderd is.

Wordt ie dan voor de breedte gehaald of wat? Zie hem (nog) geen basisspeler bij Liverpool zijn. Na afgelopen jaar is het wellicht verstandig dat ie verhuurd word aan een goede middenmoter in een van de topcompetities om zo veel minuten te maken met oog op het EK 2024. Zeg niet dat ie op dit moment bij oranje hoort, maar hij heeft wel de potentie als ie veel kan spelen aankomend seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren