Scorende Robben krijgt staande ovatie bij rentree; Wolfsburg ontsnapt

Arjen Robben heeft zijn rentree bij Bayern München opgeluisterd met een doelpunt. De aanvaller zette zijn elftal met de openingstreffer op het juiste spoor tegen FC Köln (4-0) en het team van Josep Guardiola gaat nu met dertig punten uit tien speelronden aan kop in de Bundesliga. VfL Wolfsburg gaf de overwinning op PSV een passend vervolg, want SV Darmstadt werd met 0-1 verslagen.

/

Bayern München - FC Köln 4-0
De van een bovenbeenblessure herstelde Robben maakte zijn eerste minuten voor Bayern sinds 29 augustus en kwam dus direct tot scoren. Na 34 minuten raapte hij een vrijgekomen bal in het strafschopgebied op en schoof de bal voorbij doelman Timo Horn. De voorsprong was verdiend, want Bayern was al een paar keer gevaarlijk geweest. Horn tikte na zeven minuten een inzet van Robben uit de hoek en Thomas Müller schoot recht op de keeper. Na het eerste kwart zwakte de enorme druk van de gastheer wat af en kroop Köln uit zijn schulp, maar door de treffer van Robben werd het dus alsnog 1-0. Arturo Vidal bepaalde de ruststand op 2-0 door droog en hard raak te schieten.

Robert Lewandowski pikte ook zijn doelpunt mee in de Allianz-Arena. De Pool knikte raak uit een vrije trap van Douglas Costa en maakte zijn dertigste competitiedoelpunt voor Bayern in veertig wedstrijden. In dienst van Borussia Dortmund had hij voor dat aantal 67 duels nodig. Na 64 minuten werd Robben vervangen door Joshua Kimmich en kreeg hij een staande ovatie. Bayern speelde de wedstrijd professioneel uit en was via Douglas nog dicht bij de 4-0, maar de Braziliaan mikte recht op de keeper. Via een benutte strafschop van Thomas Müller werd het alsnog 4-0 in het voordeel van der Rekordmeister. Bayern boekte zodoende zijn duizendste overwinning in de eerste klasse van Duitsland.

SV Darmstadt - VfL Wolfsburg 0-1
Bas Dost kwam in alle vijf thuiswedstrijden van Wolfsburg in het huidige competitieseizoen tot scoren, maar slaagde er op bezoek bij Darmstadt niet in om het doel te vinden. Het verschil werd gemaakt door Daniel Caligiuri, die na 78 minuten middels een van richting veranderd schot de drie punten voor het bezoek veiligstelde. Het team van Dieter Hecking had veel balbezit, maar creëerde niet veel open kansen tegen Darmstadt. In de tweede helft was de grootste mogelijkheid voor Dost, die na een pass van Dante naast schoot. Voor rust verdedigde Darmstadt opnieuw geconcentreerd en drie minuten voor rust had men zelfs op voorsprong kunnen komen, maar Konstantin Rausch trof het zijnet. Door de relatief late treffer van Caligiuri gingen de punten dus toch nog mee naar Wolfsburg: 0-1.

/

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 4-3
Leverkusen en Stuttgart scoorden er zaterdagmiddag op los, maar de toeschouwers in de BayArena zagen voor rust geen doelpunten. In een onderhoudend eerste bedrijf kreeg Javier Hernández de beste kans, maar na voorbereidend werk van Wendell mikte hij over. Martin Harnik opende na vijftig minuten de score en maakte daarmee een einde aan zijn doelpuntendroogte van 672 minuten in de Bundesliga. Daniel Didavi verdubbelde de voorsprong voor Stuttgart, maar Karim Bellarabi deed na een klein uur wat terug. Lukas Rupp scoorde vervolgens op aangeven van Timo Werner zijn eerste Bundesliga-goal (1-3), maar door treffers van Sebastian Boenisch, Hernández en Admir Mehmedi werd het toch nog 4-3.

/

Hannover 96 - Eintracht Frankfurt 1-2
Luc Castaignos moest voor de tweede keer dit seizoen op de bank beginnen bij Eintracht Frankfurt en in tegenstelling tot de vorige keer, toen hij mocht invallen, bleef de spits nu de gehele wedstrijd langs de kant. Vanaf de reservebank zag Castaignos een eerste helft zonder doelpunten, maar kort na rust kwam Hannover op voorsprong. Hiroshi Kiyotake legde de bal klaar voor Felix Klaus, die de score met een hard en geplaatst schot opende. Frankfurt moest dus in de achtervolging en draaide de rollen nog binnen een kwartier om, dankzij twee goals van Marc Stendera. Eerst promoveerde hij een pass van Alexander Meier tot een assist, terwijl hij even later zijn teentje tegen een kopbal van Stefan Aigner kon zetten. Met deze dubbelslag werd Stendera de matchwinner.

FSV Mainz 05 - Werder Bremen 1-3
Werder Bremen beleefde een opvallend gemakkelijke middag bij FSV Mainz 05, dat toch echt hoger op de ranglijst terug te vinden is. De manschappen van Victor Skripnik wonnen met 0-3 en het verschil werd in een tijdsbestek van zeven minuten in de eerste helft gemaakt. Anthony Ujah opende met een rake kopbal de score en verdubbelde kort voor rust ook de marge, door een lage voorzet van Santiago Garcia bij de eerste paal binnen te lopen. Even hierna maakte Fin Bartels ook nog eens de derde goal van de middag en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Bij Mainz ontbrak de overtuiging om in de tweede helft nog terug te komen, al maakte Yoshinori Muto kort voor tijd nog wel de 1-3, en dus boekte Werder na vijf competitienederlagen op rij weer eens een zege.

JAWOHL! Bayern München boekt ten koste van 1. FC Köln de duizendste competitiezege en in het stadion wordt bekendgemaakt dat er voor alle fans gratis bier is!!! FEESTJE 󾦇