Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Robben als redding van de club gaat heel ver, maar het zou schitterend zijn’

Laatste update:

Hans Nijland zou het fantastisch vinden als Arjen Robben iets gaat doen voor FC Groningen. De voormalig aanvaller (39) begon en eindigde zijn loopbaan bij de degradant en zit geregeld op de tribune bij thuiswedstrijden. Robben ziet een functie in Groningen voorlopig niet zitten, maar Nijland, tussen 1996 en 2019 algemeen directeur van de club, hoopt dat de oud-speler van onder meer PSV, Real Madrid en Bayern München alsnog de helpende hand toesteekt op korte termijn.

"Is het niet tijd voor een functie bij de club voor Arjen Robben?", vraagt Hans Kraay junior zich zondagochtend hardop af in Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Het is een kind van de club, zoals ze dat dan zeggen", antwoordt Nijland. "Vanaf zijn elfde, twaalfde zat hij bij Groningen en zelfs bij clubs als Real Madrid en Bayern München hield hij altijd contact met de club. Ik ging ook regelmatig bij hem op bezoek in München en ook wij hebben diverse pogingen gedaan om hem te betrekken bij de club. Maar dat moet hij wel zelf willen."

Hans Nijland hoopt dat Arjen Robben ooit terugkeert bij FC Groningen.

"Op dit moment, zo heb ik begrepen, kiest hij ervoor om wat in de luwte te opereren", geeft Nijland aan waarom Robben nog geen trek heeft in een functie binnen de organisatie van Groningen. "En ik moet je eerlijk zeggen: na een carrière zoals hij die heeft gehad begrijp ik dat ook wel. Om nou te zeggen dat het de redding van de club zou zijn, dat gaat heel ver. Maar het zou schitterend zijn als hij op welke wijze dan ook iets voor de club zou willen doen. En of dat nou bij de jeugd is, het eerste elftal of in de scouting. Dat zou een heel belangrijke stap voorwaarts zijn."

Robben debuteerde in december 2000 op zestienjarige leeftijd bij Groningen, om er vervolgens jaren later terug te keren. De verrassende comeback was door aanhoudend blessureleed geen succes en de voormalig Oranje-international zette in juli 2021 definitief een punt achter zijn loopbaan. Robben volgt zijn grote liefde nog steeds op de voet, al is een functie op technisch vlak voorlopig geen optie voor de in Bedum geboren oud-aanvaller.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Da’s in ieder geval een groot gezicht die dicht bij de club staat, maar ik denk juist dat kennis, expertise en bestuurservaring vereist is om Groningen op het juiste pad te krijgen.

21 mei 2023 om 12:23

Mee eens. Robben heeft een geweldige carriere gehad uiteraard en heeft een aantoonbare sterke binding met de club. Echter is het een wat geromantiseerde naam geworden binnen alle geledingen van de club. Als uithangbord zou het natuurlijk geweldig zijn maar wat voor functie zou hij moeten bekleden vraag ik me af.

21 mei 2023 om 12:31

Instappen bij een club die op volle toeren draait is dan ook echt een mooie kans voor een boegbeeld van zijn imago.

Groningen is nou echter momenteel niet een club die op volle toeren draait..

Laat Robben nou maar lekker zijn eigen ding doen. Heeft lang genoeg in de schijnwerpers gestaan en als hij dat nu even liever niet heeft, lekker die kans geven.

Ik hoef niet zo nodig al die oud voetballers er bij de (spreekwoordelijke ) haren bij gesleept te laten worden. Ik word al behoorlijk moe van de Sneijders, van der Vaarten en van Hooijdonken.

En om nou te zeggen dat elke voetballer meteen ook een meerwaarde is op bestuurlijk vlak is natuurlijk ook de grootste mogelijke onzin. Hoewel ik het wel een intelligente vent vind (in tegenstelling tot een aantal van de andere oud-voetballers ).

21 mei 2023 om 15:23

Volgens mij is Robben een echte liefhebber. Die hoeft niet bepalend te zijn, die kan geloof ik ook genieten door als trainer de d'tjes te trainen en met die jongens te genieten. Waarschijnlijk kan ie als jeugdscout ook prima zijn plezier hebben, maar toch lijkt het me iemand die graag met een groep werkt, plezier maakt en dan resultaten behaald. En laat hem dan achter de schermen af en toe even zijn licht schijnen op bepaalde zaken, want hij is intelligent en heeft kennis van de echt grote organisaties.

21 mei 2023 om 17:10

Robben is natuurlijk wel een heel ander soort persoon dan Sneijder, Van der Vaart en Van Hooijdonk. Dat zijn niet bepaald de slimste gasten en dat merk je ook wel aan alles. Robben wist wat er nodig was om te slagen, om met tegenslagen om te gaan, hoe slim te spelen en hoe je het maximale uit je carriere moest halen. Buiten Van Hooijdonk die nooit de Europese top gehaald heeft en wat dat betreft helemaal niet in dergelijke rijtjes genoemd hoort te worden, hadden Sneijder en Van Der Vaart die eigenschappen niet. Robben lijkt me vele malen verstandiger dan die drie bij elkaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren