Zoet baalt: ‘Al onze fouten zijn hartstikke hard afgestraft’

/

PSV won twee weken geleden tot veler verrassing van Manchester United (2-1), maar kon die knappe prestatie geen vervolg geven op speeldag twee. De Eindhovenaren beleefden uit bij CSKA Moskou een waardeloze eerste helft en stonden bij rust al met 3-0 achter. De schade werd vervolgens enigszins gerepareerd (3-2), maar toch bleef het katerige gevoel.

Jeroen Zoet zei na afloop dat hij het ‘doodzonde’ vond dat het zo moest lopen voor zijn club. “We hebben de hele wedstrijd in twintig minuten weggegeven. Al onze fouten zijn hartstikke hard afgestraft. Echt doodzonde... dan heb je nog geluk dat ze ook een penalty missen. Dit kan gewoon niet. We probeerden te vaak situaties voetballend oplossen. Soms moet je de bal gewoon wegperen”, aldus Zoet bij SBS6.

“Maar dat deden we niet en daardoor kwamen we telkens onder druk te staan”, blikte de keeper terug. Na de drie goals, die verdeeld werden over Seydou Doumbia (twee) en Ahmed Musa, kwam PSV dankzij doelpunten van Maxime Lestienne nog terug tot 3-2. Er was zelfs een kans om helemaal gelijk te maken, maar die ging er niet in.

Plaatst PSV zich voor de knock-outfase?

1
2

Je mag idd van geluk spreken dat het geen 5-0 stond met de rust. 2e helft was beter maar kom op, ook CSKA liet de kopjes zakken omdat die marge al zo groot was, daarmee laten ze psv wat komen maar buiten die 2 goals is er ook amper iets gecreëerd, nu lijkt het alsof psv nipt verloren heeft maar niks is minder waar.. CSKA wint verdient.

30 september 2015 om 23:28

PSV heeft in de tweede helft toch veel kansen gekregen, gelijkspel zou niet onverdiend zijn.

1 oktober 2015 om 00:30

@asroma8, Topprestatie dat PSV nog zo teruggekomen is, maar je moet niet doen alsof PSV veel goede kansen gekregen heeft. En zeker niet het kaliber kansen als die Musa en Doumbia (zelfs drie keer) lieten liggen. PSV was erg effectief, terwijl Cska slordig met 100% kansen omging. Neem de gemiste strafschop en de kans waarmee Doumbia oog in oog met Zoet opzichtig faalde.

Ook de analysten waren niet scherp vandaag, want die zagen (ook) een gemiste kans op meer, terwijl als je objectief bent PSV er met een nipte nederlaag genadig vanaf gekomen is. Ook de gedachte dat als PSV niet zo zwak was begonnen, dan was winst mogelijk geweest, is het omdraaien van wat er gebeurd is. Helemaal als je de Russische mentaliteit kent, snap je het verloop van de wedstrijd. De Russen zijn net als wij geen killers die een wedstrijd dood kunnen maken, dat zijn ze nooit geweest. Erger nog, het zijn kat uit de boom kijkers, die het ook niet kunnen afmaken als de tegenstanders op de slachtbank ligt, wat wij Nederlanders wel kunnen.

Beste Jeroen. Daar heb je niet helemaal gelijk in. Anders waren het dubbele cijfers.. Vooral die Brenet was een drama. Had na 10 min. Poulsen erin kunnen brengen. Wat een verademing als Willems weer terug is.

30 september 2015 om 23:38

Ja ik vind dit zon onzin altijd. "Op CL niveau wordt het afgestraft". Alsof clubs daar geen kansen en penalties missen. Vermoeiend die overgebruikte cliches.

30 september 2015 om 23:59

Ze hadden totaal geen recht op de overwinning vanwege hun zwakke spel. De twee goals verbloemen het nog enigzinds. Kan hij wel zeggen dat ze de bal hadden moeten wegperen en niet alles voetballend moet doen, maar dan moet je ook kunnen verdedigen...

1 oktober 2015 om 00:00

Haha ja en ben het helemaal eens met je cliches.

1 oktober 2015 om 08:42

Het spel in de eerste helft was inderdaad dramatisch, maar aangezien CSKA het toen verzuimde af te maken, had PSV op basis van de 2e helft wel recht op meer, want toen waren ze gewoon een stuk sterker dan CSKA

De grootste fout vind ik wel een gebrek aan lef in de eerste helft. Flankspelers die stelselmatig weigeren ook maar een poging te wagen een back uit te spelen, middenvelders die de duels uit de weg gaan. Ook Cocu gaat niet vrijuit vind ik, zijn wissels sloegen nergens op. Hoe kun je Lestienne wisselen wanneer Narsingh degene is die ook in de tweede helft pudding was? En wat moet Rai Vloet brengen in de 88e minuut als Maher aan de basis van het gevaar in de tweede helft staat?

30 september 2015 om 23:27

Lestienne raakte geblesseerd en ik vond Narsingh de tweede helft goed spelen.

Die 1-0 dat kon nog. Dat was pure pech hoe die bal daar belandde. Maar bij de 2-0 was het wel erg schandalig hoor. Bruma en Moreno stonden gewoon lucht te dekken terwijl ze alleen maar Doumbia hoefden te dekken. En dan bij de 3-0 nog een olie domme penalty weggegeven. Het was echt heel Psv onwaardig. En het vervelendste is dat Utd ook nog eens wist te winnen. Want ik zie Psv niet in Manchester of in Wolfsburg punten halen. Zelfs niet met Guardado , Wilems en de Jong. En als Psv al thuis 2x weet te winnen. Dan is het nog maar de vraag of 9 punten genoeg zullen zijn.

30 september 2015 om 23:45

Pure pech? Brenet staat eerst een goedkope corner weg te geven en laat musa vervolgens retesimpel draaien. Tjah. PSV was gemiddeld genomen erg slecht vanavond.

Wat naïef, net zoals die analisten. De eerste kansen na rust waren meteen voor CsKA. Door de grote voorsprong geloofden zij het wel. Fout natuurlijk en goed dat Psv een tandje erbij deed. Maar een puntje tegen deze simpele ploeg was toch echt teveel geweest. Complimenten overigens voor Hendrikx, speelde een goede pot !

Welkom in de CL... Tevens is dit ook zo in de EL maar goed. Europese wedstrijden draait t vooral om effectief met de kansen omgaan. Waar Nederlandse ploegen veel kansen nodig hebben, hebben al die andere ploegen er blijkbaar minder moeite mee.
Wat dat betreft is Ajax daar een mooi voorbeeld van. 5 tegentreffers van rapid wien terwijl Ajax met gemak had moeten winnen. Celtic 2 goals terwijl ze verder niks lieten zien.

Europees wordt er gewoon meer van je verwacht. Dat wil ik er mee aangeven. Waar ligt t dan aan? Onervarenheid? Mentaliteit? Inzet? Of misschien wel gewoon kwaliteit? Ik denk vooral t laatste!

Poulsen voortaan altijd de voorkeur geven op Brenet, dat scheelt al de helft.

Wat Zoet zegt, klopt natuurlijk voor geen meter:
"al onze fouten zijn hartstikke hard afgestraft, dan heb je nog geluk dat ze ook een penalty missen."
Wacht even, hoor....
Als ze een penalty missen, dan hebben ze toch niet al jullie fouten afgestraft ?