Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Woedende PSV-fans kondigen massale protestactie aan: ‘Dit is schandalig!’

Laatste update:

PSV heeft het officiële uittenue voor het seizoen 2024/25 gepresenteerd. Het shirt lekte enige tijd geleden al uit en dat ging gepaard met een overvloed aan negatieve reacties. Op de clubwebsite werd vrijdag definitief bevestigd dat de Eindhovenaren hun uitduels inderdaad gaan spelen in ‘het donkere shirt met de opvallende felle kleuren’, waardoor fans nu zelfs een protestactie aankondigen tegen het shirt.

“Puma en PSV lanceren met trots het nieuwe uittenue voor het seizoen 2024-2025. Het donkere shirt met opvallende felle kleuren is een verwijzing naar het testbeeld van Philips. Onze founding father die onlosmakelijk verbonden is met de opkomst van voetbal op TV”, zo valt er te lezen op de clubwebsite.

“Het uittenue voor 2024-2025 is gebaseerd op het testbeeld, dat een iconische status in de TV-geschiedenis verwierf. Tegelijkertijd kijken Puma en PSV met het design naar de toekomst en naar de nieuwe generatie. De innoveerders van de toekomst.”

Het tenue zal komende zondag, bij de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard, voor het eerst gedragen worden door de Eindhovenaren. Het grootste deel van de supporters van de kersverse kampioen van de Eredivisie gaat rond die wedstrijd protesteren tegen het tenue, zo valt te lezen op X.

Zij kunnen zich namelijk niet vinden in het feit dat het clublogo niet de traditionele clubkleuren bevat, maar in de felle gele kleuren op de borst is geprint.

“Je club na zo'n jaar associëren met een testbeeld waar niemand naar kijkt is schandalig. We zijn de beste club van dit jaar en met wat mazzel de komende jaren, en jezelf dan zo wegzetten. Triest”, zo luidt een reactie van een supporter.

Vervolgens wordt er een oproep tot protest verspreid. “Niet groen, niet paars, maar rood en wit! Neem daarom je retro PSV-shirt mee naar Sittard en houd het omhoog bij opkomst! Samen laten we zien dat er maar één logo is!”, zo valt te lezen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moet zeggen dat ik het wel een moderne uitstraling hebben. Heeft wel wat, heb ze lelijker gezien.

10 mei 2024 om 14:02

Ik dacht aanvankelijk dat ze boos waren om de regenboogvlag op het shirt (wat ikzelf dan weer een tof statement zou vinden), maar dat blijkt een testbeeld te zijn en het protest gaat om de kleur van het logo.

Dat laatste vind ik dan weer raar als je een heel seizoen niet in het tenue rood/ wit maar rood/rood hebt gespeeld zonder protest.

10 mei 2024 om 14:20

Welke regenboogvlag? (zucht)

10 mei 2024 om 17:16

Een tof statement omdat een voetbalclub een regenboogvlag zou dragen? Wat voor statement zou een voetbalclub willen maken daarmee? We zijn echt volledig aan het doorslaan. Juist omdat er zoveel aandacht aan wordt gegeven en er allerlei statements komen krijgt het onnodig veel negatieve reacties.

10 mei 2024 om 14:27

Ben niet zo van al die kleurtjes, maar een protestactie tegen de organisatie van het kampioensfeest zou ik wel steunen. Al maanden kunnen voorbereiden, zo versnipperd, en de toiletten waren echt een schande! Met name voor vrouwen!

10 mei 2024 om 14:58

Omdat er lelijkere shirts bestaan doet niets af aan dit gedrocht, de supporters hebben volkomen gelijk.

10 mei 2024 om 16:54

Hahah nou scheer even niet alle supporters over één kam. Het zal wel aan mijn wansmaak liggen, maar ik ben PSV-supporter en vind het dus wel een mooi shirt, mooier dan het uitshirt van dit seizoen in ieder geval (al vond ik het derde shirt van dit seizoen wel erg mooi). Prima wat mij betreft om af en toe wat te variëren in uitshirts.

Ik denk dat ik hiermee een boel mensen voor het hoofd stoot, maar dat blauw geblokte uitshirt in 12/13, dat vond ik echt een lelijk shirt

10 mei 2024 om 20:46

Vind je het dan ook een mooi shirt dat bij de club PSV past dan? Als je het shirt zo ziet lijkt het eerder het alternatieve tenue te zijn van een BvB Dortmund bijv.

Het idee erachter is top. Maar de uitvoering is schandalig slecht.

10 mei 2024 om 13:41

Smaken verschillen en dit ontwerp lijkt niet in de smaak te vallen. Maar om dan een protest actie te gaan organiseren?? Persoonlijk vind ik dat ook wel kneuterig. En kneuzerig. Heb je dan echt zo’n last van een lelijk shirt dat je daarvoor de barricade op moet gaan? Koop het niet en ga gewoon voetballen kijken.

10 mei 2024 om 14:09

Het gaat niet om het ontwerp van het shirt, het gaat om het clublogo in niet de originele kleuren.

10 mei 2024 om 14:23

Maar als je je daar zo druk om kunt maken moet je het wel erg goed voor elkaar hebben. Denk dat er wel belangrijkere zaken zijn.

11 mei 2024 om 10:26

Nog steeds kneuterig

10 mei 2024 om 13:41

Wat is er dan precies slecht aan? Ik snap het idee erachter juist niet. Wat heeft PSV met het oude TV testbeeld te maken?

10 mei 2024 om 14:06

Was dat niet dat het kleuren testbeeld van philips dit jaar 50 jaar bestaat?

10 mei 2024 om 20:15

Ik vind het wel wat eigenlijk. Moet zeggen dat ik de pogingen tot 'authentieke' shirts van m'n eigen club (Feyenoord) over het algemeen ook niet zo geslaagd vind, dus ik ben wat dat betreft ook niet zo getrouwd met traditie

Normaal gesproken snap ik de frustratie over een shirtje niet zo goed, maar deze is wel erg lelijk. Lijkt meer op een carnaval shirt van RKC.

10 mei 2024 om 12:56

Ik vind het juist een heel erg mooi shirt.

10 mei 2024 om 18:35

Ik vind het carnaval shirt van RKC ook wel wat hebben.

Een protestactie tegen een voetbalshirt, het moet niet gekker worden. Hebben deze mensen niets anders om zich druk over te maken?

Vind het shirt trouwens best oke.

10 mei 2024 om 12:56

To be fair: als PSV-fan heb je op dit moment inderdaad erg weinig om je druk over te maken.

10 mei 2024 om 13:00

Geluid laten horen met als doel cultuur bewaking is toch prachtig? Voetbal is al sterk onder hevig aan kapitalisme. Laat sommige dingen gewoon in ere.

10 mei 2024 om 13:26

Had dan ook gewoon Philips op het shirt laten staan... Kapitalisme?

10 mei 2024 om 13:33

Dat is geen keuze van psv volgens mij...

10 mei 2024 om 13:42

Cultuurbewaking? Wie zorgt daar voor en welke cultuur moet bewaakt worden, wat blijkbaar niet met dit ontwerp wordt gedaan?

10 mei 2024 om 13:43

Dat lijkt me wel. PSV gaat toch echt zelf voor de partij die ze de meeste centjes geeft.

10 mei 2024 om 13:19

Als je niet begrijpt dat het shirt en het logo van jouw club een belangrijk onderdeel van de cultuur is, dan heb je inderdaad een erg gemakkelijk leven Walram.

10 mei 2024 om 13:20

Komt omdat men reacties van X als nieuws gaan betitelen. Kan mij het nou schelen wat een paar gekken op X roepen maar tegenwoordig ziet men dat als nieuws.

Anonieme meningen van debielen op social media.. Het wordt eens tijd dat we X niet meer gebruiken als Bron, wat het is allemaal onzin wat er op staat.

Zodra er 3 gekken op X hier iets over zeggen wordt het gemeld als een feit en dat het voor een hele grote groep van toepassing is. Gebaseerd op anonieme reacties op X.
Het niveau daalt op nieuwssites zodra ze zulke onzin als nieuws gaan presenteren. Doet voetbalzone wel vaker, zonde.

10 mei 2024 om 13:28

Verschil is dat deze uiting vanuit drie supportersgroepen kwam; Lighttown Madness, BFTS en Vak-T dus niet zomaar van een willekeurige X gebruiker.

10 mei 2024 om 13:51

Lighttown Madness... haha wat een naam zeg. Dat vind ik dus totaal niet bij PSV paden l passen, maar dat terzijde.

Ik vind het geen mooi shirt maar er zijn de afgelopen jaren wel lelijkere en gekkere shirts voorbij gekomen. Om hier nou een protestactie voor op te zetten

Als PSV/Puma niet zelf een testbeeld in dit filmpje stoppen, maakt volgens mij niemand die associatie?
Meestal als er commentaar is op weer een lelijk uitshirt is, ben ik het er volledig mee eens. Maar ik vind dit juist een vet shirt.

10 mei 2024 om 13:44

Ik snap sowieso de link tussen PSV en het testbeeld niet? Testbeeld kwam als er geen uitzending was of als er een storing was. Is er een storing bij PSV?

10 mei 2024 om 20:22

Het test beeld is ontwikkeld door Philips

10 mei 2024 om 14:02

Vind het testbeeld inderdaad ook vergezocht. Desondanks vind ik het best een tof shirt. Wel weer jammer dat het logo geel is ipv het originele clublogo

Volgens mij is het protest niet zozeer tegen het shirt, maar tegen de kleur van het logo op het shirt? Kan me daar wel wat bij voorstellen iig. Verder vind ik het shirt best oke, heb veel lelijkere shirts gezien.

Vind het wel een fris shirtje, en tegenwoordig komen er 148 shirts in 12 maanden uit dus er is keuze genoeg om je 90 euro aan uit te geven.

Protest gaat om de verandering van kleur in het logo, niet om het shirt.

10 mei 2024 om 13:10

Technisch gezien wellicht maar dit shirt was onhoudbaar als het logo in de traditionele kleuren zou zijn.

10 mei 2024 om 13:45

Wat ook bijzonder is voor een protest actie…. waar kan een mens zich druk over maken,
En t is ook niet de eerste keer dat er geen rood wit logo op een uitshirt staat.
Sterker nog. Als dat hele oude psv logo er op staat in afwijkende kleuren wordt dat op verschillende fora behoorlijk goed ontvangen zelfs.

Ikzelf als PSV supporter vind t wel mooi, is duidelijk gericht op de jongere generatie fans. Ik kan me best voorstellen dat anderen t niet mooi vinden, maar god, het is maar een shirtje, waar je je druk om kan maken. Dan koop je t toch gewoon n keer niet. Als ze er weer kampioen in worden hoor je niemand meer.

10 mei 2024 om 14:59

Als niet heel jonge niet PSV supporter vind ik het ook gewoon een mooi shirt.

Een groep supporters die het belangrijker vinden om altijd in zwarte North Face kleding te komen en tijdens de kampioenswedstrijd zelfs niet eens rood aan konden trekken, komen hier nu klagen over een logo op een uitshirt. Kijk, als het bij het thuisshirt gebeurt zou ik er ook wat van vinden maar kom op man...

Het verbaasd me eigenlijk ook niet.

10 mei 2024 om 13:48

Eens woenselaar. Ik pleit er voor om veldbestormende malloten ook in een ander outfit te steken, zonder geel zwarte maskers, liever dat de mede psv supporter daar eens tegen op staat ipv een uitshirt wat je gewoon kunt laten liggen in de winkel

10 mei 2024 om 14:00

Over het algemeen worden dat soort lui ook wel aangepakt door de betreffende groepen hoor. Daarbinnen is het echt not done om zoiets doms uit te halen. Daar hou je het alleen niet mee tegen helaas.

Verder heb je gewoon helemaal gelijk, laat het shirt dan lekker liggen. Het is een uitshirt nota bene..

11 mei 2024 om 10:30

Er zit inderdaad wel enige vorm van zelfcorrigerende mechanisme in zo’n groep, maar volgens mij meer op individuele basis. Heb je het echt verkloot, kun je beter weg blijven uit het vak.

Jammer dat het niet alle uitwassen aanpakt.

Dit shirt, dat wordt echt wel verkocht, misschien niet zo vaak, wat het over een paar jaar weer een collectors item maakt. Zeker als psv nog besluit een rood wit logo te plaatsen, dan zullen de gele logo-shirt in waarde stijgen 😬

11 mei 2024 om 11:01

Haha wie weet. Ik vind het persoonlijk ook een beetje meh. Daar had zo veel meer potentie in gezeten. Denk wel dat het zo'n shirt is waar je op een gegeven moment aan gaat wennen.

Wat een lelijk shirtje zeg. Maar om hier voor de protesteren 🤯

Shirtje zelf vind ik best wel mooi, ziet er strak en modern uit. Dat de kleuren van het clublogo veranderd zijn is wel wat apart, maar om daar nou een protestactie om te beginnen?

Er zijn zoveel problemen in de wereld en dan willen mensen protesteren tegen een shirt... beetje triest voor woorden

10 mei 2024 om 14:09

Nou sommige mensen bij de uva protesteren ook maar om het protesteren

10 mei 2024 om 14:45

Ik vind protesteren om een genocide (ruim 35.000 mensen, waaronder heel veel vrouwen en kinderen) nou niet echt protesteren om te protesteren.

10 mei 2024 om 14:52

Het is niet goed wat daar nu aan de hand is, ook van de Palestijnse kant.
Maar genocide kan je het niet noemen.
Als Israël dat echt zou willen hadden ze dat allang gedaan, ze hebben de mogelijkheden.
Andersom zou Hamas het wel gedaan hebben als ze de mogelijkheid zouden hebben (zie hun statuten)

Ik begrijp deze actie niet. Het blauwe uitshirt van dit seizoen heeft ook geen rood en wit logo, maar daar hoorde ik niemand over.

10 mei 2024 om 13:22

Zolang het logo bij het thuisshirt, maar wel normaal blijft.
En niet ala Leverkusen en komende seizoen Bayern. (Of nog erger het logo in het midden....)

Haha wat een titel weer..

Massa Protest!
1 iemand roept op X dat ze retro shirt mee moeten nemen...

En terecht dat ze gaan protesteren. Ze moeten niet alleen protesteren tegen de kleuren van de club logo, maar tegen het hele shirt. Wat een oerlelijke shirt is dit zeg. Het lijkt wel of ze een belachelijk lelijke shirt hebben gemaakt en om het enigszins verkoopbaar te maken aan de fans dat Phillips verhaal er achteraf bij hebben verzonnen. 😆

Je moet mee gaan met de tijd. Ik vind dit een winnaarsshirt het straalt energie kracht en kleur uit. Kampioenen ik snap de reactie niet echt een shirt met een geweldige gedachte erachter

10 mei 2024 om 13:50

De gedachte en de verwijzing vind ik nog oké, maar symboliek er achter…testbeeld associeer ik met het einde, afgelopen….stilte…dus dat vind ik minder ;p

Maar ik ga er niet over protesteren hoor.

Van alle sportmerken die voetbalclubs als shirtsponser hebben vind ik Puma met afstand echt de verschikkelijkste zeg. Maken al jaren dramatische shirts. Nike, Adidas, Castore, Under Armor en New Balance maken naar mijn mening echt veel mooiere shirts dan dat Puma aan het doen is.

Het is maar waar je je druk om maakt... Een zwart shirt met al die extra kleuren zou erg vloeken met het normale clublogo denk ik...

50 miljard van de Brainport bedrijven krijg je niet voor nop, die willen hun boodschap uitdragen, nu ook op het shirt van PSV.

10 mei 2024 om 13:34

Kregen we maar 50 miljard…

10 mei 2024 om 14:48

Sooo 50 miljard. Dan waren we meteen de rijkste club vd wereld.

Alsof PSV het nieuwe shirt aan gaat passen na een protest van wat mensen ?
Kennelijk hebben deze mensen weinig beters te doen..... dat zegt al genoeg.

Als je een protest actie gaat houden tegen een shirt neem je jezelf wel veel te serieus als supporter

Mooi lhbti shirt met die 🌈

Afschuwelijk shirt. Die randjes bij de mouwen ook. Jeeez.

Beetje nuance hier; dit is een voetbalzone bericht gebaseerd op 2 tweets en "heel psv komt in opstand". Ik heb mooiere shirts gezien, maar de ervaring leert dat fans echter ieder shirt kopen. Ik sluit zelfs niet uit dat Puma en psv zelf deze hype veroorzaken.

Ik vind het eigenlijk wel een mooi shirt. Denk dat dit straks een shirt is dat je als PSV-er juist in je collectie wil hebben.

De Lhbt....weet ik wat beweging zal vast heel blij zijn met de kleurtjes. Maar het is niet echt wat, maar termen als schandalig, woedend en protest gaat toch nergens over? Het is maar een shirtje...

10 mei 2024 om 15:15

Het verwijst naar het jubileum van het testbeeld. Niet alle regenbogen zijn gay hoor.

Van boeren naar rainbow warriors vind ik best een sympathieke vooruitgang. Al bekt dat wel iets minder makkelijk voor de liedjes in het stadion

Begreep dat die protest actie voortkomt uit een supportersgroep die zelf altijd in het zwart komt zonder enig PSV logo. Daarbuiten is dit al het 5e shirt afgelopen 10 jaar waar het logo van een andere kleur is. Zo bijzonder is het allemaal niet, maar een beetje hypocriet komt het wel over. Het is een uitshirt. Begreep dat het thuisshirt weer rood wit gestreept is aankomend seizoen, dus dan zal de hetze wel weer afzwakken.

Ik bekijk het maar zo; in een seizoen van records is het misschien wel toepasselijk om het record van lelijkste shirt ooit ook gelijk te vestigen.

Ja dat zien we helaas al jaren, dat die logo's meegekleurd worden. Vind het zelf ook jammer. Maar het zal wel verkopen, want je ziet het overal de laatste tijd. Beste protest lijkt me om het gewoon massaal niet te kopen, want daar draait het uiteindelijk om

Vind het wel een gaaf shirt eigenlijk, enne...om hier nou woedend over te worden beetje overdreven. Heb je serieus niets anders om je druk over te maken dan een uit shirt

Past toch perfect bij PSV. Lelijk shirt voor een lelijke stad + club

Vind het shirt wel gaaf, maar snap het verkleuren van het logo ook nooit... Mooi een BVBtje pullen en de shirts vanaf nu met rood-wit logo drukken

Met het shirt is niets mis. Maar vind het ook raar dat het logo wordt aangepast. Dat hoort niet...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren