Luis Enrique: ‘De eerste helft was weergaloos, de tweede moeilijker’

Barcelona toonde dinsdagavond ijzersterk voetbal in de eerste 45 minuten van de uitwedstrijd tegen Manchester City. De Catalanen vlogen erop en creëerden de nodige kansen. Luis Suárez benutte er twee en zette zijn team zo op een comfortabele voorsprong. Na rust hield Manchester City het achterin beter dicht en klauwde het zich zelfs nog terug tot 1-2 dankzij Sergio Agüero.

/

Luis Enrique prees zijn team voor de excellente uitvoering in de eerste helft. “De eerste helft was weergaloos”, sprak de trainer enthousiast. “Daarin creëerden we vele, vele kansen. Ik geef mijn oordeel over de complete wedstrijd, maar dit was een wedstrijd met twee verschillende helften. Voor rust speelden we heel erg goed, vonden we voortdurend de vrije man en ging de bal snel rond. Bovendien verdedigden we goed.”

“In de tweede helft ging het minder en kregen we meer druk van hun kant, maar dit resultaat is niet meer dan fair. Of dit onze beste wedstrijd van het seizoen was? Nee. We hebben gaandeweg dit seizoen meer wedstrijden op dit niveau gespeeld en zelfs een hoger niveau gehaald”, verzekerde Luis Enrique. Lionel Messi verweet hij niets aangaande het missen van de strafschop, dé kans op de 1-3.

“Penalty’s worden genomen door hen die het durven en onze man bij uitstek daarvoor is Messi. De ontmoeting met Manchester City ligt nu nog open, maar tegen clubs van dit formaat mag je met geen enkele stand ontspannen. De bedoeling is om ook de returnwedstrijd met vertrouwen in te gaan”, aldus de coach.

Maakt Barcelona het karwei volgende maand in eigen huis af?

1
2

In eigen huis maakt Barca het gewoon af. Als die eerste erin ligt voor barca worden ze gewoon weer zoek getikt.

25 februari 2015 om 00:48

Normaal gesproken wel.
Maar met Aguero weetje het nooit!
En City heeft nu ook niks meer te verliezen.
Dus die Champions League koorts zal meschien voorbij zijn.

25 februari 2015 om 06:28

Heb jij een obsessie voor Kun? Elke reactie die ik lees prijs je hem helemaal de hemel in. Tuurlijk is het een geweldige speler maar hij is niet beter dan Suárez of Neymar.

Barça scoort 9/10 keer thuis. City zal dus minstens 2x moeten scoren om er verlenging uit te slepen. Lastig karwei

Dit zie ik niet meer fout lopen voor barca

Ik zou een 0-3 of 1-3 nog fairer hebben gevonden, maar misschien ben ik niet heel objectief . Verder magistrale eerste helft, als ze dit ook op de mat kunnen leggen in Camp Nou dan wordt weer smullen geblazen. Ik verwacht van wel.

Een ding wat misschien ook nog meespeelt komende wedstrijd is de classico die het weekend erop volgt. Ik hoop niet dat ze zich dan inhouden omdat er een classico voor de deur staat.

24 februari 2015 om 23:48

Ik weet niet of ze volle bak gaan. 4 dagen later is het ook el clasico.. daarom was die 1-3 zo ontzettend belangrijk geweest

24 februari 2015 om 23:59

0-3? City heeft toch wel wat kansen gehad in de tweede helft, maar op basis van de eerste helft is Barcelona natuurlijk de verdiende winnaar. De uitslag was een goede weerspiegeling van de wedstrijd denk ik.

Eerste helft was inderdaad van een hoog niveau. De tweede helft ging vrijwel zoals altijd als ze met een ruime voorsprong gaan rusten: rem erop en lekker rondtikken. Daar moeten ze echt eens mee gaan stoppen. Scoor nou eerst maar die derde want ook nu zie je weer dat het zomaar fout kan gaan. Gelukkig stond Pique achterin. Hij speelde een bijna foutloze wedstrijd! Misschien wel de beste aan Barca zijde. Mag ook wel eens gezegd worden

25 februari 2015 om 10:09

Pique was heel sterk gister jaa klopt.. Iniesta ook hoor onopvallend sterk spelend

Barcelona heeft het nu in eigen handen net als de Copa return tegen Villareal. Gaan ze City thuis ruimte en vrijheid geven zullen we bestraft worden, maar als we snel de eerste goal maken zie ik het wel goed komen. City moet dan toch verplicht aanvallender gaan spelen en daardoor zullen we weer ruimte creëeren en kansen krijgen op doel.

Eerste helft behaalde Barca een heel hoog niveau. Ik hoop dat ze die vorm in de aankomende topwedstrijden weer kunnen tentonen.

Oh ja en wat was Messi weergaloos goed in de 1ste helft. Gewoon absurd, meerdere ballen afgepakt, volgens mij geen enkele keer de bal verloren en zoveel gevaarlijke dribbels/passes.. Een "maradonna" performance.

25 februari 2015 om 10:12

Nevirus.. Die sfgekeurde goal dan van messi brrr kippenvel hoe hij de bal chipt over Joe Hart hoor.

Op Hart, Silva en Aguero na bakte City er niets van. Gelukkig is Clichy in de return geschorst. Want die verloor letterlijk elk duel. En als ie de kans kreeg om vrij een voorzet te geven dan vlogen die ballen gewoon achter. Ik zie Willems zo slagen bij City. Hij is defensief niet de allerbeste. Maar voorzetten kan hij wel degelijk geven. Want City had 3x dat het vanaf links helemaal vrij een voorzet kon geven. En met iemand als Willems die zo'n bal wel goed kan voorgeven dan had City misschien nog wel uit die kansen kunnen scoren.

24 februari 2015 om 23:45

Gelukkig is clichy inderdaad geschorst. Kolarov en toure in de opstelling

Ledenis, ga je clichy nou vergelijken met willems? Doe normaal zeg

25 februari 2015 om 00:15

Clichy stond wel aan de wieg van de 2-1 door Messi die ene keer wel van de bal af krijgen.

25 februari 2015 om 00:22

Doe maar Rodriguez van Wolfsburg. Dan heb je een topper in huis. Willems vertrouw ik niet op dit niveau en is veel te aanvallend btw

25 februari 2015 om 00:35

Haha willems veel te aanvallend en dan Rodriguez noemen. Willems is beter dan Rodriguez. Geloof me, ben een halve Wolfe

25 februari 2015 om 09:10

Is Rodriguez niks? Ik vond hem veel belovend spelen. Ben benieuwd naar wat jij van hem vind.

Volgens mij wad het niet barca dat zo goed was, maar toch echt de onkunde van city. Je zag gewoon dat ze bang waren toen barca de bal had, niemand durfde uberhaupt druk te zetten op de bal. Ze verstijfden gewoon snap ook niet echt wat pellegrini wilt, zoveel beter dan mancini doet ie niet in europa wat gewoon raar is met zn elftal. Krijg gewoon medelijden met aguero en silva.

Ouderwets genoten van Barca de eerste helft. Er was een fase dat ze op balbezit speelden en City liep toen zeker 3 minuten achter de bal aan. Het gemak waarmee er wordt over gespeeld naar elkaar, geen enkele vorm van paniek als een tegenstander in de rug zit. Ik vond echter wel dat Busquets dit enkele keren overdreef. Hij nam een keer teveel risico en stopte met spelen alsof er een overduidelijke overtreding werd begaan. Dat vond ik wel vreemd om te zien.

Eerste helft was echt van een ongelooflijk hoog niveau van Barca. Ik heb weer echt kunnen genieten de eerste helft. De tweede helft was een stuk lastiger en kwam Barcelona op het begin redelijk goed weg. Maar ik heb wel vertrouwen dat Barca doorgaat deze ronde. Wel echt zonde dat Messi die penalty mistte maar verder weer een prima wedstrijd van hem.

Ben benieuwd hoe het zal gaan de volgende wedstrijd. In de tweede helft was te zien dat City ook heel aardig kan voetballen en volgende keer is Toure er ook weer bij. Ik verwacht dat het in Camp Nou weer 2-1 wordt.