Kane laat White Hart Lane in blessuretijd exploderen van vreugde

/

Tottenham Hotspur heeft ternauwernood een punt overgehouden aan de stadsderby tegen West Ham United. De bezoekende ploeg van Sam Allardyce nam na ruim een uur spelen een dubbele voorsprong op het team van Mauricio Pochettino, dat echter dankzij twee late doelpunten van Danny Rose en clubtopscorer Harry Kane toch nog een gelijkspel afdwong: 2-2. Geen enkel ander Premier League-team dan Tottenham pakte meer punten vanuit een geslagen positie; zestien stuks.

In de levendige openingsfase zorgden Nabil Bentaleb en Kane voor de eerste gevaarlijke momenten. Het schot van de middenvelder werd door Adrián gekeerd, terwijl de aanvaller na een lange pass van Rose de bal op de paal mikte. Het was echter West Ham dat als eerste op het scorebord verscheen. Aaron Cresswell werd aan de linkerkant weggestuurd en uit diens voorzet kopte Cheikhou Kouyaté het leer snoeihard achter Hugo Lloris: 0-1. Het duel kon tot aan de rust nog alle kanten op. Rose en Ryan Mason waren net niet nauwkeurig genoeg in de afwerking, terwijl Enner Valencia er niet in slaagde om de bal achter Lloris te krijgen.

/

Na de onderbreking maakte Moussa Dembélé plaats voor Christian Eriksen, met als doel zo snel mogelijk voor de ommekeer te zorgen. West Ham speelde echter een puike wedstrijd en was in de 59e minuut via Diafro Sakho dicht bij de 0-2. Lloris kon echter keren, maar moest luttele minuten alsnog de bal uit zijn doel halen. Uit een onmogelijke hoek verzilverde Sakho goed voorbereidend werk van Mark Noble en zodoende leek de wedstrijd gespeeld.

Tottenham was echter niet van slag en vocht zich terug in de wedstrijd. Rose verkleinde in de 81e minuut, met een curieze volley via de grond, de nadelige marge en in de laatste minuut van de extra tijd explodeerde White Hart Lane van vreugde. Alexandre Song beging een knullige charge op Kane, die vervolgens zelf de elfmetertrap nam. Adrián keerde de inzet van de spits, maar had geen antwoord op de rebound: 2-2. Het was voor de Engelsman alweer doelpunt nummer veertien in de Premier League.

Harry Kane is de beste Engelse spits van de Premier League

1
2

Tottenham heeft dit seizoen echt veel geluk, denk al de 7e keer dat ze in de slotminuten nog een punt pakken of wisten te winnen.

22 februari 2015 om 15:24

Met andere woorden: 7x is strijden tot de scheids affluit al belloond. Klasse dus

22 februari 2015 om 15:36

Nou sommige gevallen totaal niet hoor, zoals vandaag. Penalty in 95/96e minuut en was veel te makkelijk gegeven.

22 februari 2015 om 15:27

Dat je laat scoort betekent niet meteen dat je veel geluk hebt.

22 februari 2015 om 15:29

Als het al 7x is voorgekomen, is het geen geluk meer, maar gewoon pure klasse.

Spurs mag Moss echt op de knietjes bedanken, die 5 minuten blessuretijd waren gewoon een grote grap, en die penalty was ook te veel, Kane ging al down voordat er uberhaupt contact was.

22 februari 2015 om 15:09

Ongelofelijk toch dat de penalty in de 96e minuut gegeven word?

22 februari 2015 om 15:17

De fout gebeurde pas in de 94ste minuut, ookal was het een schwable in mijn ogen, was tijdens de speeltijd nog gegeven en niet erbuiten.

22 februari 2015 om 15:11

Tegen Liverpool lag die ook al voordat ie uberhaupt geraakt werd.. en niet 1x maar 3x, vind het een hele goede spits maar ligt nog vaker in de de 16 dan Suarez en Ronaldo bij elkaar.

22 februari 2015 om 15:23

Wauw wat hypocriet. Jullie hebben de grootste duikelaars voorin staan met Sturridge en Sterling. Die penalty van die tegen Spurs bijvoorbeeld, Gewoon een duik.

22 februari 2015 om 15:26

Hou toch op man. Dat was een duidelijke penalty.

22 februari 2015 om 15:28

Dat was duidelijk een duik. Dat is overigens niet het enige voorbeeld hoor, ga maar naar vorig jaar kijken. Anfield was net een zwembad.

22 februari 2015 om 17:26

Alsof jullie niet zouden duiken wanneer je een doelpunt- of winstpremie krijgt van luttele duizenden euros.

22 februari 2015 om 15:12

Idd, was gwn onverdiend die overwinning en die penalty al helemaal, en Kane is nou gelijk beste SP van engeland zijn jullie Sturridge vergeten?

22 februari 2015 om 15:16

Wat een onzin zeg. 6 wissels, waarbij die van West Ham maximaal stonden te tijdrekken. Ze lagen constant op de grond. Keeper was schandalig aan het tijdrekken. Corners duurde allemaal langer omdat die bal door de wind steeds wegrolde. Genoeg redenen voor die 5 minuten lijkt me zo.

Nee, 5 is te veel, 3 is meer normaal.

Er was niets aan de hand wat her spel echt vertraagde, dan heb je normaal gezien 3 minuten erbij.

Iets van 4 blessure behandelingen alleen al in de 2e helft.

Het is Blessuretijd dus het gaat alleen maar om die blessures en niet bij het tijdrekken bij uittrap en corners.

22 februari 2015 om 16:04

Wat een onzin zeg. Het is geen blessure tijd, zo heet het enkel in de volksmond. Het is extra speeltijd.

Zo wordt er per wissel standaard 30 seconden bijgetrokken. 6 wissels resulteren dus altijd in al 3 minuten extra speeltijd. Als er dan nog blessures zijn of extreem tijdrekken als de bal buiten het spel is (doeltrap, ingooi etc) kan dat makkelijk oplopen.

22 februari 2015 om 15:22

Wat een load of bull. Ze lagen met ze alle om de 5 minuten over het veld te rollen, 5 wissels en dan nog een ongelofelijk veel tijd rekken op ingooien en uittrappen.

Wel grappig dat je trouwens niks zegt over de foute van de scheidsrechter die tegen Spurs waren. 2e goal is buitenspel, every day of the week. Noble had een 2e gele kaart moeten krijgen voor een tackle die niet eens maar een beetje in de buurt was van de bal.

Sakho liep absoluut geen buitenspel. Die stond toen de voorzet gegeven werd nog 5 meter achter de verdedigng. En bij dat incident met Noble had ook Vertonghen eraf gemogen, die reageerde net zoals Matic gisteren.

22 februari 2015 om 15:31

4 blessure behandelingen? Welke wedstrijd heb je gekeken vriend? Het is gewoon ongelofelijk dat hij 5 minuten laat doorspelen, 3 minuten waren terecht geweest.

22 februari 2015 om 15:46

Valencia springt naar de bal toe en neemt deel aan de aanval vanuit een buitenspelpositie. Vertonghen had inderdaad een kaart moeten hebben voor die duw maar geen rood. Bij Matic was het duidelijk een agressieve actie terwijl Vertonghen alleen de bal wil hebben.

22 februari 2015 om 23:19

Jij probeert spurs echt altijd zwart te maken... dus praat maar niet meer want we weten toch wel datbje iets negatief gaat zeggen.

@stravven

We speelde tot de 80e minuut een ongelofelijk goede wedstrijd. Twee klasse doelpunten en een verdiende 2-0 voorsprong. Inplaats van dit vast te houden, gooit Big Sam twee aanvallers erin, gevolg we worden overlopen door Tottenham in de laatste minuten, de 1-2 valt, de arbitrage besluit om er 5 minuten bij te trekken. 5 Minuten! terwijl er geen ernstige blessures of iets dergelijks waren en dan geven ze in de 96ste minuut een penalty, sorry hoor ik reageer misschien emotioneel maar wat een ongelofelijk rare actie is dit van de arbitrage.

Ik ben trots op de Hammers, boos op Allardyce en de arbitrage.
Tottenham fans proficiat met het punt, mooie derby gezien, Coyi

Met alle respect voor Kane, maar Sturridge is toch een klasse hoger. Zag je bij de penalty ookal, trapt hem vreselijk slecht de hoek in, is al z'n 3de misser vanop de stip in totaal van de 5 gegeven. Desondanks dat is hij goed ja, maar zeker niet de beste.

Jammer voor West Ham, kregen een onverdiende penalty tegen in de 94ste minuut, Adrian houdt die dan nog eens tegen, maar toch mocht het niet baten. Aangename derby gezien, met kansen aan beide kanten. Mooi om te zien dat Kouyaté het zo goed doet. Denk dat de Spurs de top vier mogen vergeten nu.

22 februari 2015 om 15:48

Sturridge is ook ouder, dus veel meer ervaring. Dan is het vrij normaal dat hij beter is. Kane is een taptalent en kan net zo goed worden als Sturridge.

Terechte penalty voor Spurs op het einde, ongelofelijk dom wat Song daar doet. West Ham had hier gewoon moeten winnen, maar je merkte al gauw dat de organisatie achteruit ging na de 1-2. Die goal van Rose had Adrian gewoon moeten pakken, liep echt te klooien na die stuit van de bal.

Vertonghen komt ook goed weg zonder een kaart toen hij Noble naar de grond duwde, en dat terwijl Matic een rode kaart kreeg voor een soortgelijke actie maar dan iets heftiger. Niet de eerste keer dat Vertonghen met een dwaze actie weg komt, tegen Sheffield Wednesday had hij ook een speler bij de keel gepakt. Maar natuurlijk gaat de FA weer eens verder met het inconsistent zijn wat betreft het oordelen van zulke gevallen, niets bijzonders meer tegenwoordig.

22 februari 2015 om 15:30

Dit kun je Allardyce voor een groot deel aanrekenen. Twee aanvallers erin sturen terwijl je 2-0 voorstaat? Dit is nou de reden waarom veel fans gek worden van Big Sam.

Wat is er met eriksen aan de hand dat hij niet gewoon in de basis stond. Is toch kwalitatief de beste aan de kant van spurs

22 februari 2015 om 15:43

Was dramatisch tegen Fiorentina, daarom zat hij op de bank.

22 februari 2015 om 15:47

Overduidelijk veel te veel gespeeld, ziet er de laatste weken vermoeid uit.

Eriksen is een goede speler,maar.
Hij haalt gewoon te veel de snelheid uit de aanval.
Vandaag was het weer zeer opvallend :1ste helf hoog tempo( Dembele heeft het eindelijk begrepen : die bal zo snel mogelijk naar voor)
Na de rust met Eriksen erin : tempo omlaag.
Het grote verschil tussen Dembele en Eriksen is de duelkracht.
Eriksen wint nooit een duel en gaat zelfs nooit een duel aan.

Het was voor mij ook helemaal geen penalty , veel te licht gegeven door de scheidsrechter.