Feyenoord in bloedeloze vertoning naar eerste overwinning van 2015

Feyenoord heeft de eerste wedstrijd van 2015, een oefenduel met Jupiler League-club FC Emmen, gewonnen: 2-1. De wedstrijd, die in het teken stond van de Feyenoord Foundation, was alleen in de eerste twintig minuten enigszins spannend. Nadat Feyenoord in kort tijdsbestek twee keer had gescoord viel er niet veel meer te genieten, al scoorde FC Emmen in de slotfase nog tegen.

/

In de openingsfase liet FC Emmen zich nog even zien voor het doel van keeper Kenneth Vermeer, maar na 25 minuten opende Feyenoord de score. Even nadat Terence Kongolo de bal al op de paal had gekopt, tikte Jean-Paul Boëtius binnen voor de openingstreffer. Nauwelijks twee minuten later was het ook 2-0, toen Miquel Nelom omver werd geduwd in het strafschopgebied. Colin Kazim-Richards ontfermde zich over de bal en hij schoof koel binnen.

Kazim-Richards had vervolgens pech toen hij de bal met een prachtige inzet op de kruising deed belanden. De spits nam het doel met buitenkant voet onder vuur, maar vond dus het aluminium. In de rust wisselde trainer Fred Rutten tien spelers; alleen Anass Achahbar mocht nog even blijven staan. Toptalent Jari Schuurman maakte zijn officieuze debuut in Rotterdam.

Na de onderbreking gebeurde er helemaal niets meer in Rotterdam. Keeper Erwin Mulder, die Vermeer was komen vervangen, kreeg geen bal en ook aan de andere kant was het rustig. Acht minuten voor tijd knalde Niklas Tarvajärvi namens FC Emmen plots de 2-1 tegen de touwen, voor de fans van Feyenoord het sein om de fluitconcerten aan te heffen. FC Emmen wilde nog wel een gelijkmaker, maar kreeg die niet.

1
2

jammer die fluitconcerten..heb nog nooit een team daardoor beter zien gaan spelen..

4 januari 2015 om 16:25

Dat was meer tegen Emmen omdat hun hadden gescoord..

4 januari 2015 om 17:29

De rest van de wedstrijd kon je idd een speld horen vallen op 1 moment van een wave na. O en het klappen voor Coen in de 12e minuut.

4 januari 2015 om 20:29

Was dan ook vooral gevuld met kinderen, weinig supporters die er normaal zaten. Ideale kans dus om mensen voor het eerst kennis te laten maken met De Kuip, de complete 2e ring was ook gereserveerd voor vakantieveilingen (of één van de andere veilingsites, maar dacht dat het die was). Het was voor het goede doel, het was gezellig, maar het was geen wedstrijd vol sfeer, passie en fantastisch voetbal.

4 januari 2015 om 16:28

Een fluitconcert omdat de tegenstander scoort. Echt raar ja...

Het fluiten was al weer over voordat de aftrap weer werd genomen. Ik heb nog nooit supporters zien juichen als er tegen werd gescoord, jij wel?

Leuke 1e helft gezien met aardig wat talenten. 2e helft was niet zo veel meer. Ook wel verklaarbaar met zo ongeveer 18 nieuwe spelers op het veld...

Goede oefenpartij, 30.000 man publiek aanwezig dus een mooie opbrengst voor de Feyenoord foundation en een prima oefenpartijtje.

4 januari 2015 om 20:33

2e helft was Tony wel heel gretig! voor de rest was de 2e helft niet veel, niet dat de 1e helft zo hoogstaand was maar wel beter

Slechte pot. Eerste helft was gewoon goed, tweede helft was zonder beleving en dreiging. Toch vreemd dat veel bankzitters zich niet willen laten zien. Vilhena mag van mij verhuurd worden. Die jongen moet een laatste kans krijgen maar niet meer bij Feyenoord. Manu ook dramatisch in vorm. Benieuwd wie er overeind blijven na de winterstop, ik vermoed een andere basiself als waarmee we geëindigd zijn. Toornstra mag naar het middenveld en Bilal of Achahbar op rechts.

Vilhena was goed in de tweede helft Feyenoord moet Immers lozen voegt niks toe Tony wel.

4 januari 2015 om 16:30

Hé? Welke wedstrijd heb jij gekeken? In de 2e helft was er vrijwel niemand goed. Als je dan toch nog iemand moet kiezen, ga dan maar voor Bilal.

Daarnaast heeft Immers zijn waarde al vaak genoeg bewezen. Hij speelde deze wedstrijd ook niet omdat er zoveel concurrenten op zijn positie zijn maar toch presteert hij beter dan alle andere.

4 januari 2015 om 16:34

Hahahaha... De enige helft waar Vilhena goed in is, is de derde helft denk ik. Want doorgaans laat hij het in de eerste twee helften nooit zien. Immers is de box to box koning. Mag Vilhena van dromen (als hij dromen wel langer dan 5 minuten volhoudt dan).

4 januari 2015 om 16:57

Lol, Vilhena kan bij het derde elftal van Feyenoord nog niet meekomen.

4 januari 2015 om 17:01

Immers voegt 0,0 toe... met als dieptepunt zijn wedstrijden tegen AZ en PSV man man... een talent als Vilhena mag op &^%* van het legioen maar Immers moet blijven staan die is heilig. 2de helft vond ik wel oke Vilhena had veel drive naar voren en Bilal viel goed in.

4 januari 2015 om 17:02

Waar komt alle vilhena haat vandaag ....

4 januari 2015 om 17:25

Is geen haat maar een simpele constatering, Vilhena speelt al tijden drama maar dat mag niet gezegd worden van jullie jochies? Hij staat er niet voor niks naast en moet zijn plekkie gewoon opnieuw verdienen en karakter tonen ipv te gaan huilen en dreigen met vertrek. Dan ga je maar, niemand is groter dan de club

4 januari 2015 om 18:28

Wat Dordt78 zegt. Laat Vilhena een voorbeeld nemen aan Boetius die ook op de bank kwam maar zich terug geknokt heeft. Dat is lastig, met een El Ahmadi en Clasie in deze vorm, maar hij moet het ermee doen. En dan kan je hem wel laten concurreren met Immers op de 10 positie, maar Rutten geeft de voorkeur aan extra verdedigend overwicht bij balverlies. En dat doet Immers nu eenmaal (veel) beter dan Vilhena.

Zakelijke overwinning.snap wel dat ze niet 100% gaven, zitten met hun hoofd al bij het snoepreisje naar Dubai.

Oefenduel is oefenduel. Het hoeft niet mooi en spannend te zijn. Mooie gelegenheid voor Rutten om verschillende spelers aan het werk te zien. Niets meer, niets minder..

4 januari 2015 om 19:56

Te vrede was vandaag inderdaad niks. Maakte alleen maar kleine overtredingen en stond 5x buitenspel ofzo. Achabar speelde inderdaad wel aardig. Eigenlijk heeft Feyenoord niet de perfecte positie voor hem. Hij is een schaduw spits, iemand die om de target man heen speelt. Het zou vanaf rechtsbuiten kunnen of vanaf 10, hopen dat het talent, wat die zeker wel heeft er alsnog uitkomt.

Anders kan het wel eens een soort Bojan verhaal worden. Record brekende spits in de jeugd, maar in het 1e niet zo heel veel soeps...

5 januari 2015 om 00:26

Ik vond Achahbar eigenlijk best wel tegenvallen om eerlijk te zijn, Te Vrede was inderdaad zeer zwak vandaag. Woudenberg vond ik dan in aanvallend opzicht voornamelijk erg goed bezig, alleen jammer dat hij bij de tegengoal een beetje inhoudt, bang om een strafschop weg te geven misschien?

Ik moet daarbij wel zeggen dat ik alleen de tweede helft heb kunnen zien, dus het kan best zijn dat Achahbar wel goed speelde in de eerste helft waardoor zijn (in mijn ogen) niet bijzondere spel in de tweede helft wat minder negatief opviel.

5 januari 2015 om 13:47

Dat van Achabar was voornamelijk op de 1e helft gebaseerd ja.

Als ik eerlijk ben vond ik helemaal niemand goed spelen in de 2e helft. Wellicht dat Bilal nog een voldoende haalde maar verder niet echt.

Woudenberg was bij het tegendoelpunt zwak ja, Ik hoop dan maar dat hij bewust inhield omdat het een oefenwedstrijd was.

Anderzijds, in de competitie mag je er nooit zo inkomen/hem laten gaan. Gewoon die bal blocken desnoods met het risico op een penalty.