Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opnieuw kanker geconstateerd bij Jean-Paul Boëtius

Laatste update:

Bij Jean-Paul Boëtius (29) is opnieuw kanker geconstateerd. De momenteel clubloze aanvaller meldt vrijdag via Instagram dat de kanker is uitgezaaid naar zijn retroperitoneale lymfeklieren. Hij moet hierdoor wederom chemotherapie ondergaan, om vervolgens aan het hersteltraject te beginnen.

"Na een uitdagende periode vol keihard werken aan een mooie stap voorwaarts, moet ik helaas dit nieuws melden. De kanker die ik eerder heb overwonnen, is uitgezaaid naar mijn retroperitoneale lymfeklieren. Dat betekent dat ik binnenkort begin aan chemokuren, waarna hopelijk snel de revalidatieperiode start", schrijft Boëtius op zijn Instagram-pagina.

"Ik ben iedereen enorm dankbaar voor de liefde en steun die ik heb ontvangen. Jullie aanmoedigingen zijn een baken van hoop voor mij. Ik kan niet wachten tot ik weer in een volgepakt stadion kan spelen. Ik zie jullie daar dan", aldus de aanvaller die de tekst 'tel je zegeningen' bij een foto waarop hij naar buiten kijkt gebruikt.

Boëtius werd eerder in september 2022 behandeld voor teelbalkanker. Omdat de tumor toen in een vroeg stadium werd geconstateerd, was alleen een operatie noodzakelijk. De voormalig Feyenoorder kon daarna weer voetballen, al zit hij momenteel zonder werkgever.

Omdat er uitzaaiingen naar de lymfeklieren achterin de buik zijn geconstateerd, moet Boëtius, die laatstelijk voor Hertha BSC uitkwam, dus opnieuw chemotherapie ondergaan. Het is nog onduidelijk hoe de artsen aankijken tegen een vervolg van zijn voetballoopbaan.

Het nieuws over de nieuwe vorm van kanker komt hard aan in de voetbalwereld. Onder meer Joshua Zirkzee, Denzel Dumfries, Steven Bergwijn en Ian Maatsen steken hem een hart onder de riem via een bericht op zijn Instagram-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heftig nieuws zeg, zo jong nog en al 2x een dergelijk traject. Laten we hopen dat hij hier goed uitkomt.

Heel heftig nieuws voor Boetius zeg.. Ik had compleet gemist dat hij in eerste instantie al eens ziek geweest is. Boetius is de eerste voetballer waar ik me opeens bewust van was dat hij jonger was dan ik zelf, het is heel vreemd om dan toch weer eens te beseffen dat deze ziekte echt niet kijkt naar leeftijd. Gadverdamme, hopelijk slaat de chemo aan

Hopelijk komt ie hier goed uit. Helemaal ontgaan dat ie eerder ziek was.

Pfff heftig. Zelf ook teelbalk*** met uitzaaiingen gehad, wat is het toch ook een rotziekte. Hoop dat Boëtius volledig herstelt en weer lekker kan voetballen na het traject!

Vreselijk nieuws, ik hoop dat alles goed komt.. 😔❤️

Heh bah, gadverdamme. Ik ben al diverse familieleden en onlangs nog een vriend (33 jaar) aan die rotziekte verloren dus dut komt wel binnen.... Ik hoop zo dat Boetius er op tijd bij is en de behandeling aanslaat. 🙏

Man sinds je 27ste al in een constant gevecht moeten zitten gun je niemand. Verschrikkelijk bericht dit.

Laten we hopen dat hij deze ook weer 'even' verslaat! Overduidelijk een echte vechter, dus daar zal het niet aan liggen. Ik hoop over een jaar te lezen dat hij het wederom doorstaat!

Vind het altijd heftig om te lezen als (bekende) voetballers wat overkomt. Net als toen met Eriksen op het EK. Dan voel je je toch wel erg betrokken en zijn we toch wel 1 familie. Succes/sterkte Boëtius met het herstel. Zal in ieder geval nooit vergeten hoe je me voorbij rende op Curaçao met een bodyboard in je handen.

9 maart 2024 om 09:40

Dat klinkt als een warme herinnering.

Echt stil van... vreselijk.. hopelijk slaat de behandeling nu aan. Heel veel sterkte

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren