Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Oudgediende meldt zich bij Ajax en wil per direct terugkeren in ArenA’

Laatste update:

Anwar El Ghazi heeft zich aangeboden bij Ajax, zo meldt Bart Sanders van de doorgaans betrouwbare Pantelic Podcast. De 28-jarige aanvaller uit Barendrecht zit na zijn ontslag bij FSV Mainz 05 nog altijd zonder club en zou graag terugkeren naar de club waar hij als profvoetballer doorbrak.

“El Ghazi heeft zich bij Ajax gemeld om daar een paar maanden te gaan spelen”, meldt Sanders met overtuiging. De supporter zelf ziet een terugkeer van de rechtspoot wel zitten. “Als je nu Jaydon Banel moet inbrengen als rechtsbuiten, kan je beter El Ghazi brengen. Je wordt er alleen maar sterker van.”

Volgens Sanders is het wel de vraag hoe fit El Ghazi momenteel is. “Ik denk niet dat hij topfit is. Hij is in november ontslagen bij Mainz en traint sindsdien individueel. De vraag is hoe snel hij inzetbaar is, dan is het misschien de moeite waard voor vier maanden.” El Ghazi speelde zijn laatste officiële wedstrijd op 6 oktober.

Sanders weet niet of een terugkeer ophanden is. “Ik weet niet hoe Ajax hier in staat, maar er zou nog wat kunnen gebeuren. Het is wel zo dat Ajax momenteel niet de middelen heeft om iets beters te halen, dus het moet hier van gaan komen, van dit soort spelers.” El Ghazi is volgens Transfermarkt nog altijd 3 miljoen euro waard, maar zou Ajax geen transfersom kosten.

Afgelopen week deelde de aanvaller beelden op social media. El Ghazi werkt samen met de eveneens clubloze Jean-Paul Boëtius aan zijn fitheid. Laatstgenoemde trainde geruime tijd mee bij Sparta, maar de Rotterdammer besloot zich niet definitief aan de nummer acht van de Eredivisie te verbinden.

Hoewel El Ghazi dit seizoen al in actie kwam namens PSV en Mainz, melden bronnen rondom de speler zelf dat hij in aanmerking komt voor dispensatie van de FIFA. Daardoor zou hij in theorie per direct aan de slag kunnen in de Johan Cruijff ArenA.

El Ghazi speelde tussen 2013 en 2017 voor Ajax. In Amsterdam kwam hij tot 100 officiële wedstrijden in de hoofdmacht, waarin hij goed was voor 23 doelpunten en 16 assists. Met Ajax wist El Ghazi geen enkele prijs aan zijn palmares toe te voegen.

De Pantelic Podcast wordt gemaakt door een aantal fans van Ajax. In het verleden brachten de makers van de populaire supporterspodcast zelf een aantal nieuwtjes. Zo kwam de Pantelic Podcast eind september met de primeur toen technisch directeur Sven Mislintat ontslagen werd in Amsterdam.

Is Anwar El Ghazi een versterking voor het huidige Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou zeggen, laat hem maar per direct aansluiten op de training. Als hij fit is, en goede indruk maakt, kan hij dan een contract afdwingen. Ik zou hem iig niet direct een contract geven.

Nee asjeblieft niet. We zitten echt niet te wachten op dat gedoe terwijl hij bij PSV al weinig meer liet zien. Dan bij Ajax komen met een maandenlange trainingsachterstand, dat moet je echt niet willen.

31 januari 2024 om 11:29

Inderdaad. Leuk dat die zaakwaarnemers tegenwoordig overal een podium krijgen, maar laat ze aub realistisch zijn voor hun spelers. In niets is El Ghazi nu een toevoeging voor Ajax.

Vraag me af of hij bij een Sparta, fortuna, NEC of go ahead al in de basis komt…

Moet je als Ajax zijnde niet willen. Heeft vorig jaar niet uitzonderlijk gepresteerd en is ook meer bezig met zijn insta account dan met voetballen. Ga je als Ajax zijnde niet op voorruit. Geef de jeugd maar kansen.

Dit zou niet eens kunnen. Heeft dit seizoen al voor 2 andere clubs minuten gemaakt. Een 3e club kan volgens de fifa regelement niet.

31 januari 2024 om 12:15

Ik heb gelezen dat ze wilden kijken naar een uitzondering. Aangezien hij is ontslagen bij Mainz en de rechtbank nog uitspraak moet doen over die zaak. Zo'n situatie zie je natuurlijk ook niet vaak.

simpel... meteen doen ! niet te hoog salaris en meegeven dat hij het team moet helpen warbij nodig. el ghazi is echt een kwaliteitspeler binnen de eredivisie, voor op de korte termijn ook handig om een extra rechtsbuiten te hebben, misschien wel de enige op papier. ik zeg ! hij is welkom

31 januari 2024 om 12:53

Ik vraag mij weleens af hoe goed El Ghazi nou eigenlijk is. Ik vond hem vroeger bij Ajax niet goed. Hij leek sloom, lage handelingssnelheid en had weinig echte bijdragen.Bij Villa kan ik niet over oordelen, maar daar hoorde ik vooral goede dingen over. Zelfs dat hij in het Nederlands elftal moest.Zag hem weer voetballen bij PSV, nog steeds sloom, lage handelingssnelheid en ik vond dat hij erg weinig toevoegde.Zit ik ernaast? Of wordt hij gewoon 'gehyped'?

Zou hij momenteel wel willen spelen voor een club met de bijnaam van Ajax? Je zag (ben er al even niet meer geweest) toch regelmatig Israëlische vlaggen in de Arena.

31 januari 2024 om 11:56

Tja Hendrik soms is het niet zo zwart/wit. Dat El Ghazi wil dat Palestina vrij is hoeft niet te betekenen dat hij geen onderscheid kan maken tussen de misdaden die de Israëlische regering begaat, en een stel voetbalsupporters dat met een vlag zwaait maar wellicht nauwelijks weet dat Israël aan de middellandse zee ligt. Iedereen kent denk ik wel de oorsprong van de adoptie van de naam Joden door Ajax supporters. Dat heeft niet zoveel verband met wat er vandaag speelt. Ik ben 100% Nederlands, hou van Ajax, heb er 25 jaar een seizoenskaart gehad maar een tijd in Libanon gewoond en geleerd over het in mijn ogen onterechte ontstaan van Israël. Ik heb niks tegen Joden, of de geuzennaam die sommige Ajacieden zich aanmeten en snap dat het Israëlische vlaggetje waarmee ze zwaaien en de Davidster daar symbool voor zijn. Maar heb genoeg gezien om evenals El Ghazi grote problemen met de onderdrukking van Palestijnen. Ik ben ook al even niet in de Arena geweest en weet het niet, maar vermoed toch dat het aantal Israëlische vlaggen is afgenomen, dat minder mensen zich ermee willen associëren. Vind het onterecht dat El Ghazi ontslagen is voor het uiten van zijn mening, slachtoffer van het doorgeslagen entschuldigungsklimaat in Duitsland. Ik vind hem als speler niet genoeg toevoegen aan Ajax, maar snap dat hij zijn carrière nieuw leven probeert in te blazen en natuurlijk is hij slim genoeg om zich niet te laten weerhouden bij een zogenaamde ‘joodse’ club te tekenen.

31 januari 2024 om 12:12

vooral de eerste zin ben ik het mee eens.
mensen bekijken dit zo zwart en wit... echt heel bijzonder.
heeft er ook mee te maken (is een aanname die ik doe) dat ze op school of niet hebben opgelet of dat er niet wordt vertelt over de geschiedenis over het gebied waar dit allemaal afspeelt.

zo'n el-ghazi maakt een onhandige tweet, is hij dan gelijk anti-joods? nee, ik denk het niet. Zo zijn er trouwens wel meer voorbeelden van bepaalde leuzen of gebaren die worden gelieerd aan een bepaalde beweging, geloofsovertuiging of iets dergelijks.

maar goed, verder denk ik dat ajax een el-ghazi wel kan gebruiken als rechtsbuiten. Maar volgens mij, zoals vele hier al gemeld hebben, is het niet mogelijk aangezien hij al voor 2 clubs in europa is uitgekomen dit seizoen.

31 januari 2024 om 12:16

Vlaggen van landen meenemen naar wedstrijden is sinds een aantal weken zelfs verboden in de Arena!

31 januari 2024 om 12:20

@manodedios: Ik waardeer je genuanceerde mening, ook al zit ik zelf totaal anders 'in de wedstrijd' wat dat betreft. Enige punt waar ik je niet kan volgen is de reden van zijn ontslag. Het is niet alleen z'n mening geven, hij gebruikt een zeer kwetsende en opruiende zin (from the river) die gelijkstaat aan de vernietiging van Israel. En dan ook nog eens dat hij die niet wil terugnemen. Ik vind het dan ook echt 'not done' om hem terug te halen (en dat is niet de enige reden overigens, hij is niet fit en hij gaat qua kwaliteit weinig toevoegen denk ik).

31 januari 2024 om 12:22

Jammer en typisch Nederlands om alles kapot te regelen. Een vechtpartijtje over een Palestijnse vlag en iedereen die eens een Mexicaan of Braziliaan met een vlag van zijn land wil aanmoedigen moet er onder lijden. Lijkt me altijd mooi voor die spelers ver van huis. Dat een club of bond sport en politiek wil scheiden snap ik, maar laat het volk toch vrij om zich te uiten. Dat lost zichzelf wel op, desnoods met een klein knokpartijtje.

31 januari 2024 om 13:53

Even ter verduidelijking van mijn reactie. Het was oprecht iets wat ik mij afvroeg. Ik kan begrijpen dat als je dusdanig tegen Israël bent dat je radicale teksten er online over publiceert ("from the river to the sea enz" dat je het dan wellicht niet prettig vind om voor een club te spelen waar je die vlaggen wel eens ziet. Verder denk ik dat je met die laatste zin de spijker op zijn kop slaat.

31 januari 2024 om 13:54

Ah goed om te weten. Dat was mij nog niet bekend. Dan zal de issue al minder spelen.

31 januari 2024 om 14:07

@manodedios helemaal maar dan ook helemaal mee eens. Wat zijn voetbalkwaliteiten betreft: Zijn niveau vorig jaar was al niet te best en tegen de tijd dat hij nu wedstrijd fit is en iets zou kunnen betekenen is 3/4 vh seizoen voorbij… Ik wens El Ghazi succes maar hij is niet de speler die nu voor Ajax een meerwaarde heeft.

Er zou eerst ruimte gemaakt moeten worden voor Rijkhoff maar dan zou je wel El Ghazi een contract geven ? Het is een rechtsbuiten en met iets meer geluk had hij bij PSV veel betere cijfers gehad dan dat hij nu heeft (toch best wel een aantal kansen gehad) maar of Ajax hier nu op zit te wachten vraag ik mij af. Hij is wel al ouder, maar of dit nu echt een leider is die je verder helpt betwijfel ik. Daarbij zal het niet 1 van de goedkoopste opties zijn.

Heel ver vandaan blijven, vraag is of hij uberhaupt mag spelen bij een andere club (heeft dit seizoen al bij 2 clubs gespeeld). Heeft bovendien geen wedstrijdritme. Als we iemand halen, moet het iemand zijn die er direct kan staan (en kwaliteit).

Nee heeft niet het niveau. En staat ontwikkeling in de weg van andere boys. Niet doen.

De gifbeker moet echt helemaal leeg.....

Hij heeft toch al voor 2 clubs gespeeld met PSV en Mainz? Dacht wel dat hij een rechtszaak daarover had maar daar hoor je niet veel meer over. Voor de rest als die een acceptabel salaris accepteert dan waarom niet. Je hebt toch alleen maar Berghuis en eventueel Forbs die daar kunnen spelen. Voor de rest heb je helemaal niks erachter en Forbs wil zelf het liefst op linksbuiten spelen. Voor een half jaartje kan geen kwaad denk ik.

Meteen doen,

Schijt aan of hij een insta post heeft geplaatst.
Geef hem een geweer in zijn handen en hij zal er niets mee doen, vraag hem of hij al zijn geld wil overmaken om Palestina te helpen en hij zal er niets mee doen.

Laat hem lekker meetrainen, als hij fit is, is dit altijd een welkome versterking vanaf de bank.

doe mij maar Conceição terug, zit meer toekomst in

Los van of hij een aanvulling is voor Ajax, wat ik niet denk dat hij is, moet je hem nu toch ook niet willen hebben. Het is al gebleken dat hij met zijn politieke standpunten voor aardig wat heisa kan zorgen.

Nee dankje, is niet wedstrijdfit dus staat er niet gelijk. En al dat gedoe erom heen van hem wil je ook niet, brengt alleen maar schade aan de club.

Recept voor problemen en weinig rendement. Alleen mee laten trainen voor conditie en vooral niet meer. Zijn politieke statements passen niet bij Ajax

Niet (meer) van het gewenste niveau, maar wel goedkoop en Ajax heeft gewoon niet veel opties. Kan er opzich best bij, mits een gunstig contract.

Als Bergwijn lastminute vertrekt zie ik dit helaas nog gebeuren ook..

Asjeblieft niet, ver weg blijven van de club graag. Heeft het niveau niet meer en iemand die insta content plaats waarmee de vernietiging van Israël wordt bedoeld, moet heel ver weg blijven van een club waar Israëlische vlaggen op de tribune getoond worden.

Nooit aan beginnen. Voegt niet veel toe en is niet het niveau dat je moet nastreven en komt met veel rotzooi en geluid binnen. Houd de club zo rustig mogelijk aub

31 januari 2024 om 18:24

Welke rotzooi bedoel je?
Hij heeft toch niks verkeerds gezegd ofzo?
Voor de rest geef ik je gelijk en voegt hij helaas niks meer toe.

31 januari 2024 om 18:31

Daar zijn de meningen duidelijk verdeeld over, maar ik houd het maar op het voetballende gedeelte. Vind niet dat een spelers is die iets toevoegt. Heb liever dat we echte versterkingen halen of dat de jeugd de kans krijgt.

Nou niet meer aan beginnen. Ik vind deze jongen meer met zichzelf bezig dan met zijn team. Dat voetballen een teamsport is, dringt niet tot hem door.
Werd ooit tegen Utrecht volgens mij gewisseld bij een 0-0 stand. In plaats van een beetje haast te maken, sjokte hij van het veld af. Was niet fit toen Ajax voor de voorronde CL moest spelen tegen Rapid door ramadan en na een prachtige goal tegen AZ meen ik, maakte meneer rare gebaartjes omdat hij het blijkbaar ook ergens niet mee eens was. Dit soort echo's hebben we niet nodig.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren