Müller wijst Bayern de weg met hattrick; Schalke pijnlijk onderuit

Bayern München heeft zaterdag geen fout gemaakt in de Bundesliga. Der Rekordmeister won door een hattrick van Thomas Müller met 0-4 van Eintracht Frankfurt en heeft nu zeven punten meer dan de runners-up VfL Wolfsburg en Borussia Mönchengladbach. Bayer Leverkusen verspeelde twee punten en Schalke 04 ging met 2-0 onderuit bij SC Freiburg. Die Knappen staan nu tiende.

/

Eintracht Frankfurt - Bayern München 0-4
Bayern had in het eerste kwart van de wedstrijd zijn handen vol aan Frankfurt. De ploeg uit Beieren werd geregeld fanatiek onder druk gezet en kon nauwelijks tot uitgespeelde kansen komen. Hoewel: na één minuut hadden de gasten al de leiding kunnen nemen, maar Robert Lewandowski kon net niet worden bereikt door Müller. Laatstgenoemde opende na 22 minuten uiteindelijk de score: na een demarrage van Franck Ribéry kon Müller de bal in twee instanties van dichtbij binnentikken. De thuisploeg uit Hessen gaf echter niet op en was vlak voor het einde van de eerste helft nog dicht bij de gelijkmaker, maar Dante voorkwam dat Takashi Inui kon scoren en doelman Manuel Neuer keerde een vrije trap van Alexander Meier op spectaculaire wijze.

Ook na rust kwam het Frankfurt van Thomas Schaaf brutaal voor de dag. Men speelde heel behoorlijk pressievoetbal, maar de eerste mogelijkheid was weer voor Bayern. Lewandowski werd gevonden door Müller, maar stuitte op keeper Felix Wiedwald. Müller nam vervolgens zijn elftal bij de hand, want hij scoorde na 64 minuten op aangeven van Franck Ribéry de 0-2 en maakte een paar minuten later zijn derde, door een mooie pass van Mario Götze met een doelpunt af te ronden. De Duits international maakte daarmee zijn tweede Dreifacher in de Bundesliga ooit. Ruim twintig minuten voor tijd kwam Arjen Robben in de ploeg; hij loste Lewandowski af.

/

De Oranje-international was op de bank begonnen omdat hij pas net hersteld was van een maagdarminfectie. Hij was drie minuten voor tijd nog betrokken bij het vierde doelpunt van de avond: Robben legde de bal immers klaar voor Sebastian Rode en aan diens schot gaf Xherdan Shaqiri nog het laatste zetje voor de 0-4. Robben kreeg in de blessuretijd ook nog een doelkans, maar hij mikte rakelings naast. Bayern blijft door de overwinning nog altijd ongeslagen; de laatste nederlaag in de Bundesliga dateert van 12 april, toen Borussia Dortmund met 0-3 te sterk was. Frankfurt verloor daarentegen voor de derde maal op rij.

/

Bayer Leverkusen - FSV Mainz 05 0-0
Leverkusen en Mainz hielden de rijen in de beginfase goed gesloten en kansen waren dan ook schaars in de Bay-Arena. De thuisploeg nam wel het initiatief, maar was niet bij machte om de verdedigend spelende bezoekers tot verlegenheid te brengen. Die Werkself van Roger Schmidt hanteerde in het eerste kwartier na rust een hoger tempo, maar meer dan twee schoten van Hakan Calhanoglu en Karim Bellarabi leverde dat niet op. De grootste kans in de tweede helft was nog voor Bellarabi, na 64 minuten spelen, maar zijn inzet werd gekeerd door Loris Karius. Leverkusen hield zijn ongeslagen thuisstatus intact (de laatste Bundesliga-wedstrijd die op eigen bodem werd verloren, was op 23 maart), maar leed wel voor de tweede keer op rij puntverlies. Vorige week was Hamburger SV immers al met 1-0 te sterk geweest.

/

SC Freiburg - Schalke 04 2-0
Schalke leed zaterdag alweer zijn vijfde competitienederlaag van het seizoen. Het team van Roberto Di Matteo, dat woensdag ook al onderuitging tegen Sporting Portugal, begon nog wel iets beter dan de tegenstander en kreeg via Klaas-Jan Huntelaar een eerste goede kans, maar zijn schot werd goed gekeerd door Roman Bürki. Freiburg was ook dicht bij een goal, maar Ralf Fährmann hield Sebastian Freis met één voet van scoren af. Na een kwart wedstrijd kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong: Christian Günter schoot van dichtbij binnen, na een voorzet vanaf de linkerflank. Schalke leek na die 1-0 van slag, want in het restant van de eerste helft liet men niet veel meer zien.

De bezoekers trachtten de druk op het doel van Freiburg in de tweede helft te verhogen, maar de gastheer bleef scherp verdedigen was bovendien gevaarlijk in de counter. Na een uur trof de Fransman Jonathan Schmid de lat, Vladimir Darida mikte even later net naast en halverwege de tweede helft was Schmid wel trefzeker. Dennis Aogo kopte de bal niet goed weg en daardoor kon de rechtsbuiten doeltreffend uithalen: 2-0. Verder dan een kansje voor Eric-Maxim Choupo-Moting kwam Schalke niet meer en een punt zat er dan ook niet in. Freiburg won pas voor de tweede keer dit seizoen.

/

TSG Hoffenheim - 1. FC Köln 3-4
Zes doelpunten in een helft, dat komt toch niet vaak voor. TSG Hoffenheim en 1. FC Köln vermaakten zaterdag de toeschouwers en gingen rusten met een 3-3 tussenstand. Adam Szalai opende het doelpuntenfestival al in de tweede minuut, maar Pawel Olkowski trok de score drie minuten later alweer in evenwicht. Köln liep vervolgens uit naar 1-3, dankzij doelpunten van Matthias Lehmann en Anthony Ujah, maar die marge kon dus niet verdedigd worden. Door een dubbelslag van Roberto Firmino gingen Hoffenheim en Köln in evenwicht aan de thee en de fans van beide ploegen konden niet wachten op de tweede helft. In dit tweede bedrijf werd maar een keer gescoord: Olkowski bezorgde Köln de drie punten, door acht minuten voor tijd zijn tweede van de middag te maken.

FC Augsburg - SC Paderborn 3-0
Paul Verhaegh stond als aanvoerder in de basis bij FC Augsburg tegen SC Paderborn en had met een assist een aandeel in de 2-0 overwinning van zijn ploeg. Verhaegh brak kort na rust door op rechts en gaf de bal goed voor op Tobias Werner, die volledig vrijgelaten zijn tweede van de middag kon binnenkoppen. In de zevende minuut had Werner namelijk ook al de score geopend, door balverlies van Marvin Bakalorz genadeloos af te straffen. Paderborn probeerde na de tweede goal van Werner nog wel om terug in de wedstrijd te komen, maar dat lukte niet: Augsburg stond goed te verdedigen en liep twintig minuten voor tijd uit naar 3-0. Nu was Werner de aangever: zijn vrije trap belandde bij Jan-Ingwer Callsen-Bracker en die verzorgde het slotakkoord.

Denk jij dat Schalke 04 in de top vijf eindigt?