Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Polen vindt naam terug in fraai lijstje boven Müller, Koke en Modric

Laatste update:

Slechts tien spelers zijn trouwer aan hun club dan PEC Zwolle-verdediger Bram van Polen, zo blijkt uit een onderzoek van CIES. Ter ere van Valentijnsdag maakte het Zwitserse databureau een lijstje met de meest clubtrouwe spelers uit liefst zestig verschillende competities. De 38-jarige Nijkerker laat grote namen als Thomas Müller (Bayern München), Koke (Atlético Madrid), Marco Reus (Borussia Dortmund) en Luka Modric (Real Madrid) achter zich.

Van Polen maakt voor het zeventiende seizoen op rij deel uit van de selectie van PEC. De rechtsbenige verdediger staat inmiddels op precies 500 officiële wedstrijden namens de Zwollenaren, waarin hij goed was voor 39 doelpunten en 32 assists. Van Polen is nog lang niet klaar bij PEC, daar hij zijn aflopende contract volgens ESPN gaat verlengen.

Ondanks zijn leeftijd ontbrak Van Polen dit seizoen slechts eenmaal in de wedstrijdselectie van PEC. Tijdens het thuisduel met Feyenoord (0-2 nederlaag) was de aanvoerder niet inzetbaar. Uit bij Heracles Almelo (2-1 nederlaag) zat hij de volledige wedstrijd op de bank, maar verder speelde de routinier alles.

Van Polen moet met zijn zeventien seizoenen slechts tien spelers voor zich dulden op de lijst van databureau CIES. De 37-jarige Rus Igor Akinfeev is de meest clubtrouwe speler in het mondiale topvoetbal. De ervaren doelman maakt al 21 jaar deel uit van de selectie van CSKA Moskou.

Akinfeev stond ooit te boek als een groot talent en vergaarde bekendheid via videogames als Football Manager en FIFA, maar speelde tot dusver enkel voor CSKA. De 111-voudig international van Rusland stond in liefst 755 officiële wedstrijden onder de lat bij zijn jeugdliefde. Akinfeev hield daarin 315 keer de nul.

Top vijf competities


Müller (Bayern München) en Tony Jantschke (Borussia Mönchengladbach) zijn de meest loyale spelers uit de grootste vijf competities van Europa. De twee Duitsers spelen beiden al zestien seizoenen voor hun club. Iker Muniain (Athletic Club), Óscar de Marcos (Athletic Club) en Koke (Atlético Madrid) volgen met vijftien dienstjaren bij hun huidige werkgever.

FC Utrecht-verdediger Mark van der Maarel is eveneens al vijftien jaar speler in het eerste elftal van de Domstedelingen. De Arnhemmer, die beschikt over een aflopend contract, kan dit seizoen zijn 400ste wedstrijd voor Utrecht gaan spelen. Momenteel staat de teller voor Van der Maarel op 388 officiële duels, waarin hij goed was voor 12 doelpunten en 16 assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, zo kun je overal wel wat op bedenken. Hij staat ook boven Messi, Ronaldo, etc etc. Tja ....

Ik mis trouwens de naam van Totti in het artikel.

14 februari 2024 om 13:50

Totti is niet meer actief als voetballer.

14 februari 2024 om 13:58

Die hebben toch ook niet hun hele leven bij 1 club gespeeld, heb je het artikel uberhaupt gelezen? Holyshit zeg.

14 februari 2024 om 17:29

Modric ook niet die wel genoemd werd.

14 februari 2024 om 14:15

Gaat(overduidelijk) om actieve profs

14 februari 2024 om 14:32

@maurootje: die daarnaast nog steeds bij dezelfde club spelen. Ik snap dan ook niet waarom iemand Messi en Ronaldo opnoemt



Hoewel je je vraagtekens kan zetten bij het niveau van de Eredivisie is het gewoon enorm knap dat hij op z'n 38e gewoon topfit is en geen wedstrijd hoeft te missen. En dat terwijl hij als rechtsback toch wekelijks de nodige kilometers maakt.

Het is natuurlijk geen Ronaldo, maar toch...knap dat iemand - op zijn eigen niveau - zo voor de sport leeft.

14 februari 2024 om 16:04

Als je de Eredivisie met de premier league vergelijkt is het niveauloos, maar als je het met de rest van de wereld vergelijkt? De populairste sport ter wereld, door de meeste mensen ter wereld beoefend, en daarin 18 jaar lang professioneel spelen in een top 10 land. Dat is hartstikke knap.

Alleen in Nederland voetballen 1,2 miljoen mensen. Om dan bij de beste, laten we zeggen, 1000 te horen, dat is hartstikke knap.

Clubiconen die hun hele carriere voor dezelfde club spelen lijkt een uitstervend ras en het gebeurt steeds minder. Waar je vroeger nog veel meer dit soort spelers zag, zo switchen de meeste toch van club. Daarom is het wel eervol en knap dat van Polen zijn hele leven bij een club als Pec Zwolle blijft.

Persoonlijk heb ik altijd wel iets met spelers die hun hele leven voor een club spelen. Spelers als Maldini, Baresi, Totti, Del Piero, Giggs en Zanetti hebben voor mij altijd wel een soort elite status, omdat ze eigenlijk nooit zijn gewisseld van club. Verder heb je ook nog een categorie als Raul, Cassilias en Buffon die gedurende hun loopbaan wel zijn veranderd van club, maar wel ergens lang hebben gezeten. Echt bijzonder!

14 februari 2024 om 15:43

Del Piero heeft natuurlijk nog wel in Australië en India gevoetbald, desalniettemin een legende

14 februari 2024 om 15:50

En Juventus kocht hem natuurlijk gewoon van Padova voor 2,5 miljoen in 1993, toen een goede klap geld. Heeft daar ook paar potjes gespeeld, ja het is azijn-werk..

14 februari 2024 om 16:22

Jan Vreman, de huidige trainer van de graafschap. Mag natuurlijk niet vergeten worden.

Cultheld, wat ben ik blij met Bram, zouden andere spelers een voorbeeld aan kunnen nemen.

Zaterdagavond krijgt die van mij weer alle support op de tribune.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren