‘Ik wil sowieso in beeld blijven bij Oranje, dus valt een aantal clubs af’

Donderdag, 24 januari 2013 om 22:15

Als synoniem voor het seizoen van PSV tot dusver is wisselvallig de beste keuze. De Eindhovenaren maakten een duizelingwekkende 61 goals in de competitie en versloegen in Europa tot tweemaal toe Napoli. Toch voetbalt men na de winterstop niet meer in het buitenland en is de koppositie ondanks die karrenvracht aan doelpunten in handen van een concurrent. Jeremain Lens, mogelijk bezig aan zijn laatste maanden in de Eredivisie, erkent dat PSV soms een bepaalde matheid uitstraalt.

Door ERIK VAN DAM

/

In zijn derde seizoen bij PSV kende Lens een uitermate sterk begin, maar nu is hij iets teruggezakt. Toch heeft hij een goed gevoel, zegt hij. “We hebben als team helaas te vaak onnodig verloren. Dan doel ik natuurlijk op PEC-thuis van vorige week, maar ook op de wedstrijden tegen RKC Waalwijk, FC Utrecht en Vitesse. In dat laatste duel kregen wij zes open kansen, maar niet één ging erin. Dan kunnen we in totaal wel dik zestig keer gescoord hebben, maar dan zou ik al die doelpunten toch liever verspreid zien over andere wedstrijden”, aldus Lens. “Sommige wedstrijden hadden we gewoon kunnen winnen. Waar dat mee te maken heeft? Ik denk met de instelling. Vooraf wil iedereen uiteraard drie punten pakken, ik ook. Dat neem ik mezelf dus niet kwalijk en de anderen ook niet. Maar je ziet wel een bepaalde matheid over de ploeg heenkomen. Bovendien missen we soms wat geluk; af en toe werkt dat tegen ons”, zegt de geboren Amsterdammer.

Vrijdag in Eindhoven kwam de vijfde nederlaag van PSV tot stand tegen PEC Zwolle. Dieper dan het verlies werden echter de gebeurtenissen rond Erik Pieters blootgelegd. De back keerde na maandenlange afwezigheid terug in de basiself, maar kreeg rood en dupeerde daarmee zijn team. Uit woede sloeg hij in het stadion een glazen ruit met zijn arm kapot. “We weten allemaal wat Erik doorgemaakt heeft, hij heeft twee operaties gehad aan zijn middenvoetsbeentje en keihard zijn best gedaan om terug te komen. Hij krijgt rood, wij verliezen: ik snap dat stukje frustratie wel. Ik praat zijn actie nu niet goed, maar ik begrijp zijn emotie wel op dat moment. Ik heb het bij AZ al eens eerder meegemaakt met Sergio Romero, die sloeg ook door.”

/

“Het is niet heel slim, maar zoiets kan gebeuren. Emotie hoort bij het spelletje, dit ook”, zegt Lens troostend richting zijn teamgenoot. Zelf uitte Lens ook emotie, dit seizoen. De vroege wissel van Orlando Engelaar tegen Willem II verleidde Lens ertoe te zeggen dat zijn ploeggenoot wel iets meer respect had verdiend. Ook zei hij hardop dat het PSV-publiek soms wat te kritisch kan zijn. “Als ik wat moet zeggen, dan zeg ik het. Al zijn er ook momenten waarop ik vind dat ik iets moet zeggen, en dan zeg ik het níet. Van de momenten waarop ik me uitsprak heb ik geen spijt. Als dat weer moet, zal ik het opnieuw doen”, weet Lens.

Hij werkte woensdagavond mee aan de presentatie van de nieuwe Nike Mercurial Vapor IX in de hoofdstad. De plek waar hij in december de enige goal van PSV op zich nam in de verloren kraker tegen Ajax. Lens hoopt in de topwedstrijden die er nog aankomen voor zijn team te schitteren, belangrijk te zijn en punten te pakken. Het liefst van alles pakt hij de landstitel met de Brabanders, om vervolgens een nieuwe koers te bepalen. De 25-jarige aanvaller gaf al aan open te staan voor een ander avontuur: de leeftijd is er naar en zijn nieuwsgierigheid is groot. “Ik ben heel realistisch”, zegt hij over de stap die hij straks hoopt te maken. “Op het moment dat ik een heel goed jaar heb doorgemaakt en een club als Southampton komt opnieuw voor mij, dan zal ik misschien iets langer wachten. Maar draai ik een minder seizoen en wil een dergelijke club me hebben, dan moet ik realistisch zijn en daar ‘ja’ op zeggen.”

/

“Ik ben niet erg gecharmeerd van de Serie A. Het Duits en Engels voetbal is mij meer op het lijf geschreven, daarom spreek ik mijn voorkeur uit voor die twee landen. De ambitie is er en aan het einde van het seizoen zal ik het afwegen, of ik de stap wel of niet zal maken. Ik wil sowieso in beeld blijven voor het Nederlands elftal, dus dan vallen er een aantal competities en clubs weg. Rusland? Dat zou inderdaad zo’n land zijn dat niet geheel past in het beeld van Oranje”, beaamt Lens. Hij weet echter ook dat niets hem garandeert dat hij bij een respectabele club in de Premier League of Bundesliga terechtkomt. “Voor nu is het nog niet te zeggen wat het zal worden. Het hangt af van hoe ik het doe bij PSV.”


Poll

Jeremain Lens speelt na dit seizoen in de...


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door psvcavani)
24 januari 2013 om 12:21

Omdat dit en het interview van Fischer zijn gedaan bij de presentatie van die schoen. Tenminste, dat denk ik!

24 januari 2013 om 13:43

Ik denk iets met sponsoring. Deze site bestaat ook niet voor niets lijkt me.

24 januari 2013 om 17:35

Dat noemen ze nou: Geld verdienen!
Nike, Unibet en Google Adsense. Soms overdrijven ze wel met zo'n vervelende pop up over je hele scherm of een banner op de verkeerde plek maar je kan zeggen wat je wilt: Voetbalzone heeft met miljoenen Pv's en 100.000e clicks een heel dik 'salarisstrookje' !

En dat er dan af en toe een, voor ons nutteloze, foto of topic tussen staat maakt niet zoveel meer uit. Ze zijn groot genoeg om contractjes af te sluiten met grote bedrijven.

OT: Lijkt mij het mooiste als Lens aan zou sluiten bij Swansea, nog meer Nederlanders en ze gaan misschien nog beter presteren !

Leer eerst maar een 5 wedstrijden achter elkaar constant spelen Lens. En probeer eens een cursus 'hoe Loop Ik Niet Buitenspel' te doen.

24 januari 2013 om 12:55

Die buitenspel cursus is overbodig hoor. Je kunt de bestverdienende speler worden bij Arsenal, zonder hier ook maar iets van te begrijpen

Lens vind ik echt altijd ontzettend reëel en open en eerlijk! Hij weet wat hij kan, weet wat hij niet kan, en kijkt nuchter tegen dingen aan! Vind hem altijd erg verstandig overkomen.

24 januari 2013 om 13:34

Vind je? Dat hij hard op roept dat hij toe is aan een stap hoger op is juist een teken dat hij helemaal niet zelf kritisch of zelf bewust is. In het begin van het seizoen heeft hij 5 wedstrijden echt goed gespeeld waar in hij de betere was. De rest van het seizoen speelt hij zoals gewoonlijk onder de maat.

Lens roept al vanaf het begin van het seizoen dat hij na het seizoen wil vertrekken. Terwijl hij geeneens 5 wedstrijden constant kan spelen. Hoe wil je dan een stap hoger op?

24 januari 2013 om 16:48

Alsof ze in het buitenland wel allemaal constant spelen? Constant zijn maakt je natuurlijk een stuk beter, maar voor een buitenspeler is het niet eens zo gek dat hij de ene wedstrijd top speelt en de wedstrijd erop minder, zeker omdat ze vaak afhankelijk zijn van een paar acties per wedstrijd en de rest niet zo veel toevoegen aan het spel.

Ik zeg niet dat Lens die stap hogerop aan kan, maar ik denk dat je best een stap hogerop kunt als je goed genoeg bent, ook al ben je dan wisselvallig. (neem bijv. een Robben als voorbeeld die de ene wedstrijd geweldig is en de wedstrijd daarop 3x niks)

24 januari 2013 om 16:59

@ De-lano

lens heeft gezegd dat hij psv alleen wil verlaten voor een betere club, als die er niet komt blijft hij gewoon, maar dan moet psv wel champions legea spelen. hij gaat liever met psv op bezoek bij bijv bayern munchen, dan dat hij bij southampton speelt tegen degradatie

24 januari 2013 om 18:12

Peerk,

Lens voetbalt nu 2,5? seizoen bij PSV als ik het goed heb. In hoeveel wedstrijden heeft hij precies laten zien toe te zijn aan een stap hoger op? Naar mijn idee misschien een paar wedstrijden begin dit seizoen maar meer ook niet.

Er zit geen enkele subtopper op een speler als Lens te wachten. Om een paar vergelijkingen te treffen. Suarez was 2x op rij topscoorder en alleen Liverpool meldde zich. Vertonghen was verreweg de beste speler van de eredivisie en het waren Tottenham en Arsenal. Dsduzak ging naar Anzhi. Topscoorder Luuk de Jong naar Borussia Monchengladbach. Allemaal stuk voor stuk speler die veel meer hadden laten zien dan Lens en voor hun kwamen ook alleen maar subtoppers.

Lens heeft een paar leuke wedstrijden gespeeld. Heeft dit seizoen al 6x gescoord volgens mij, is geen vaste basisspeler en heeft pas een paar interlands achter zijn naam staan.

Met alle respect voor Lens. Maar hij mag in zijn handen klappen en juichen als clubs als Aston Villa of Fulham zich meld.

24 januari 2013 om 19:07

Ach je weet het nooit, United haalde Buttner

24 januari 2013 om 23:15

Hij zegt nergens dat hij hogerop wil, hij een andere uitdaging wil!

Bundesliga lijkt me beter, daar kan hij meteen aansluiten. Ik zie hem zichzelf eerder in de basis spelen bij Schalke, Leverkusen of BMG dan bij Tottenham, Arsenal of Liverpool. Ik ga er namelijk van uit dat hij niet direct in de top van die competities terecht komt en zich eerder moet richten op de subtop.

24 januari 2013 om 14:51

Schalke en Leverkusen zijn evenveel top in de Bundesliga als dat Tottenham, Arsenal en Liverpool dat zijn in de Epl..

Lens ging een hele sterke 1e periode door dit seizoen, maar is nu wel heel ver weggezakt. Ik denk niet dat de grotere clubs echt op hem zitten te wachten dus waarschijnlijk gaat het meer richting de Aston Villa's en Fulhams waar El Ahmadi, Vlaar etc. zijn terechtgekomen.

Leuke voetballer, maar vind hem niet sterk genoeg voor de top. Middenmotor in Duitlsnad of Engeland is voor hem een reeele stap. Ik denk dan aan een club als Hannover en West Ham United

Een Aston Villa, Everton of Fullham lijkt me het best bij hem passen en dan vooral Aston Villa. Hij is een beetje hetzelfde type als Agbonlahor(misschien opvolger als hij ooit vertrekt).

24 januari 2013 om 12:46

Of bij Newcastle United. Die spelen vaak met een 2-spitsen systeem. Ik denk dat hij daar beter tot zijn recht komt dan bij PSV als eenzame spits of rechtsbuiten.

24 januari 2013 om 12:55

Dat is waar. Ik was ook altijd wel een voorstander van een 4-1-3-2 bij PSV met Lens en Matavz in de spits.

24 januari 2013 om 17:08

Newcastle heeft Gouffran al binnengehaald als spits en hebben Cissé nog, dus Newcastle gaat 'm niet worden denk ik.

Lens is een hele bruikbare speler, ik vind het jammer dat Ajax hem niet heeft opgemerkt in z'n jeugd, hij woonde immers in A'dam.

24 januari 2013 om 22:51

Je hebt gelijk, plus Lens is niet Frans dus dan houdt het bij Newcastle ook op. Maar ik doelde vooral op een club met een 2-spitsen systeem

Haha,deze man heeft een zelfoverschatting die indrukwekkend is,geen enkele topclub in het buitenland zit op deze zeer middelmatige speler te wachten,maar liefst 6 goaltjes dit seizoen,hij heeft geen techniek,geen goede trap en is geen goede afmaker,alleen snel en sterk en dan is het op dus da word een mooi clubje in de championship.

24 januari 2013 om 13:48

Ik heb even het stukje gemist waar hij zegt dat hij denkt naar een topclub te kunnen gaan? Hij is in mijn ogen heel realistisch. Hij weet wat hij kan en zou zoals hij zelf zegt een club als Southampton ook niet weigeren.

"in dat laatste duel misten wij zes open kansen, maar niet één ging erin."

Wel vaker als je 6 kansen mist, dat er niet één in ging hè

Lens is een prima voetballer, als het mooi weer is. Dan lijkt hij vreugde uit te stralen, plezier hebben in het spelletje is belangrijker dan de vorm!

24 januari 2013 om 16:35

Gelijk, Lens was erg op dreef maar is weer flink achteruit gegaan, snap niet wat er is gebeurd, eerts kon iedereen van hem genieten maar nu begint het gewoon te dalen, dat is jammer voor een speler van zijn kaliber, hij kan zoveel meer maar laat het niet zien.

24 januari 2013 om 16:44

Ik vond Lens heel goed met Toivonen achter zich. Ze begrepen elkaar ook goed. Nu staat Wijnaldum al een tijdje achter hem en je kan gelijk merken dat het een stuk minder gaat.

24 januari 2013 om 16:49

Dat is waar, maar met Toivonen presteerde eigenlijk bijna iedereen beter hij gaf extra druk als aanvoerder, Strootman moet het eigenlijk overnemen en Lens gaan sturen dat zou beter gaan volgens mij, Wijnaldum presteert zelf matig dus denk niet dat hij Lens beter kan maken, PSV mist Toivonen gewoon.

Die man mist de doelgerichtheid van Matavz. Qua techniek en explosiviteit is hij veel beter, maar hij mist het zogenaamde neusje voor de goal en het vermogen om goed af te kunnen werken.

Na dat Lens aangaf een stapje hoger te willen en aan te kunnen speelt hij als een natte krant. Begin van het seizoen ging het echt goed ook met zijn selectie voor Oranje maar dat komt er nu allemaal niet meer uit, jammer.

Deze man kan makkelijk mee in elke top competitie, ik denk dat Clubs als Swansea,everton en Hannover wel iets voor hem is.
Maar het ligt er ook aan voor welk positie hij eigenlijk gehaald gaat worden, want bij Swansea zitten ze al met een paar goede buitenspelers en bij Everton zij Lens wel kunnen spelen als Mirallas naar het centrum vehuist inplaats van op rechts.

Arsenal lijkt me nog steeds een mooie club voor Lens, denk alleen dat Arsenal er zelf niets mee opschiet. Lens heeft veel te veel kansen nodig om te scoren en loopt veel te veel buitenspel. Hij moet wel wat aanpassen op zijn spel.

25 januari 2013 om 07:10

Walcott toch ook? En die verdient het meeste van heel de spelersselectie.

On ik vind eigenlijk swansea wel een mooie club voor hem. Lekker meedoen met de oranjeparade.

Wigan is de perfecte club voor Jeremain Lens.

Een club als Dortmund of Schalke is wel wat voor deze knul. En anders gewoon naar West Brom of Sunderland, want zo goed is hij nu ook weer niet.

De perfecte club voor Lens zou Shalke 04 zijn, Ovolger Farfan

24 januari 2013 om 22:20

Nou nee Farfan is 100 keer beter dan Lens

Ik denk dat hij na dit seizoen wel een stapje hoger kan.

lens imo een van de meest overschatte voetballers ooit, psv is zijn top als hij daar al aan spelen toekomt.

25 januari 2013 om 00:20

Als hij daar al aan spelen komt? Het is je niet opgevallen dat hij dit seizoen in 18 vd 19 duels een basisplaats heeft gehad en slechts 3 keer naar de kant is gehaald(2 keer uit voorzorg door pijntjes). De enige wedstrijd dat hij niet een basisplaats had, was hij geblesseerd.

Hele nuchtere speler, en ik denk dat hij wel hogerop kan. Zodra hij in vorm is, zoals een periode in de eerste helft van het seizoen is het simpelweg een beest die bij elk willekeurig team niet zou misstaan. Ik denk dat hij wel in zich heeft om het niveau Tottenham aan te kunnen. Hij moet alleen constanter worden in zijn presteren.

Swansea is een prachtige club voor hem, een club dat goed draait in de premier league, en mooi verzorgd voetbal..

goede voetballer, ik denk dat een club als fulham een goede club voor hem is. daar hebben ze geen denderende rechtsbuiten kan lens daar goed van pas komen. en via fulham kan je de overstap naar misschien tottenham/liverpool maken.

Lens is net niet goed genoeg voor de absolute top

Hilarisch hoe sommige mensen zich een vertegenwoordiger van een club vinden. Een wake-up call die echt nodig is: Je zit niet voor niets achter je computer op een voetbalfan website een berichtje te typen.. Hij zegt dat hij de stap Hoopt te maken, lees voordat je reageerd. Die topclub (is psv al niet een topclub voor veel spelers? Het blijft een relatief en leeg begrip.) beslist zelf wel of hij goed genoeg is of niet. Velen hier speculeren niet eens maar roepen constant dat ze van alles weten. De mensen die constant maar schreeuwen over een altijd constante speler kijken nog niet lang genoeg voetbal maar mijn mening

On: Hij is nuchter in dit stukje en die indruk krijg ik van Lens in al zijn interviews. Hij heeft mindere momenten en goede momenten, aan zijn techniek is in de goal tegen Ajax fantastisch en heb hem dit seizoen geweldige passes zien geven. Ik kan alleen maar zeggen dat ik met hem mee Hoop op een topclub, gun het hem van harte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

114 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Besiktas 24 1 1 0
2017/2018 Sunderland 0 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 26 4 7 0
2016/2017 Sunderland 2 0 0 0
2015/2016 Sunderland 20 3 4 1
Laatste voetbalnieuws

Galatasaray kroont zich voor 21ste keer tot kampioen van Turkije

Galatasaray heeft zich voor de 21ste keer in de clubhistorie gekroond tot kampioen van Turkije. De ploeg van Fatih Terim moest zaterdag minstens een punt pakken bij Göztepe en nam er...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Jean Michaël Seri moet de eerste aankoop van Unai Emery bij Arsenal worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren