Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Koeman wilde niet meer met mij samenwerken. Geen idee waar dat aan lag’

Laatste update:

Jeremain Lens maakte in de zomer van 2022 de overstap van Besiktas naar FC Versailles. Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters zocht de aanvaller op in Frankrijk in het kader van de VZ Zomertour en sprak hem onder meer over zijn ervaringen met eerdere trainers. Lens is lovend over Louis van Gaal en Dick Advocaat, maar laat tegelijkertijd weten dat hij geen goede band met Ronald Koeman heeft gehad.

De 35-jarige Lens heeft inmiddels meer dan vijfhonderd duels in het betaald voetbal achter zijn naam staan. In het verleden kwam hij onder meer uit voor NEC, AZ en PSV. Bij deze clubs heeft hij onder enkele grote Nederlandse trainers mogen spelen. In de ogen van Lens is Van Gaal de beste trainer die hij heeft gehad op tactisch gebied. “Maar degene waar ik de beste band mee had, dat waren Mario Been en Dick Advocaat.”

Met Koeman, die Lens in 2009 een half jaar trainde bij AZ, kon de aanvaller minder goed overweg. “Ik had het niet zo op Ronald Koeman en volgens mij had hij het ook niet zo op mij. Ik kon in dat jaar goede cijfers overleggen, zeker als jeugdproduct van AZ. Ik zou eigenlijk weleens van hem willen weten hoe dat zo tussen ons gelopen is. Koeman werd in juli 2009 aangesteld. Naar mijn idee was er niks aan de hand.”

“Net voor de winter gaf hij aan dat er enkele spelers mochten vertrekken óf dat hij niet meer met deze spelers wilde samenwerken”, vervolgt Lens. “Daar was ik er één van. Waar dat aan lag, dat wil ik eigenlijk wel van hem weten. Dat is er niet meer van gekomen. Kort daarna werd Koeman ontslagen en alle drie de andere spelers waar hij niet meer mee wilde samenwerken waren basisspelers en die hebben ook na het vertrek van Koeman goed gepresteerd. Ik was het niet helemaal eens met zijn keuze, maar hij zal misschien zijn redenen hebben gehad dat hij me destijds weg wilde hebben.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Koeman heeft leuk geprofiteerd van die geweldige selectie die er destijds stond bij Southampton. Maar verder bekruipt mij toch vooral de indruk dat het een beetje een vervelende man is, die sommige spelers om de een of andere reden gewoon niet mag en dat ook duidelijk laat blijken.

Niet voor niks dat hij op een gegeven moment bij Barcelona ruzie met een handvol spelers. Nu weer dit verhaal van Lens. En ook bij Oranje heeft hij van die eigenaardige beslissingen zoals omtrent Frimpong.

15 september 2023 om 15:37

Als hij voor je is zoals met Frenkie dan is het je beste vriend. Maar als die tegen je is zoals bij die verdediger bij barca dan kan het een hele lastige man zijn.

Ik vind Koeman nou niet echt de beste keus voor Oranje ik denk dat Slot Bosz of Ten Hag het toch wel beter zouden doen.

15 september 2023 om 15:39

@protheus, en van beschikbare coaches dan? Slot, Bosz en Ten Hag zijn niet beschikbaar.

15 september 2023 om 16:29

Gio denk ik. En anders gewoon een buitenlander. Scheelt ook weer vriendjespolitiek.

15 september 2023 om 17:37

Er is niemand beter met toernooi voetbal dan Mourinho en aangezien onze verdediging de beste linie is dan zou dat wel eens een mooie combinatie kunnen zijn.

Bij Roma heeft Mourinho eigenlijk al het maximale uit de selectie gehaald door 2x achterelkaar in de finale te staan in een Europees toernooi. Wellicht heeft hij er oren naar om volgend jaar ons naar de finale van het EK te helpen.

15 september 2023 om 18:49

En anders misschien voor de WK gaan met Pep, die had ook al eens aangegeven voor de Oranje selectie te willen staan. Sowieso is Mourinho een winnaar en een prijzenpakken dus met hem zou het ook wel goed gaan verwacht ik.

16 september 2023 om 07:07

Ik zou het toch echt een doodzonde vinden als een land dat bekend staat om zijn aanvallende voetbal met Mourinho aan de haal gaat.

Maar erger nog is het gedrag van deze man, die zich elke keer opnieuw lijkt te moeten profileren als een volslagen gek. Alles en iedereen respectloos behandelen en zichzelf op een voetstuk zetten. Nou nee , dank je. Dan maar geen prijzen.

17 september 2023 om 08:08

Met Mourinho een toernooi ingaan betekend dat als je kampioen wordt niet Nederland, maar Mourinho kampioen wordt, en als je uitgeschakeld wordt niet Mourinho maar Nederland uitgeschakeld wordt. De man is één brok narcisme en een losgeslagen idioot als het niet naar zijn zin gaat.
Laat maar zitten dus.

15 september 2023 om 15:38

Koeman heeft het goed gedaan bij PSV, Ajax en Feyenoord in de competitie. Ook bij het Nederlands elftal in eerste instantie (nu is het afwachten)

Dat Frimpong verhaal wordt nu als voorbeeld aangedragen om Koeman naar beneden te halen, maar is al tig keer uitgelegd. En Frimpong accepteert zijn straf.

Wat betreft Lens zijn verhaal nu.......noem mij een speler die blij is met een trainer die hem niet meer nodig heeft.... en waarom is Lens of zijn zaakwaarnemer toen niet even verhaal gaan halen?

Ik ga er eerder vanuit dat Koeman de selectie te groot vond en daarom keuzes heeft gemaakt. Dat doet men wel vaker.


15 september 2023 om 16:10

Goed gedaan bij Feyenoord? Daarin kunnen de meningen verschillen. Hij had toen wel echt een goede lichting aan spelers. Martins Indi, Janmaat, Clasie, de Vrij, Pelle, Boetius, Vilhena,.... Om dan met deze spelers geen enkele keer de groepsfase van de EL te bereiken vind ik toch wel een wanprestatie. Ook in de competitie had hij misschien wel beter kunnen presteren als je naar de selecties van Ajax en PSV keek. Nu snap ik wel dat Feyenoord zich toen in een turbulente periode bevond, maar het spelersmateriaal was echt wel aanwezig voor betere sportieve successen.

15 september 2023 om 16:33

Die spelers waren toen nog jong en onervaren en juist doordat Koeman er kwam begonnen zij goed te spelen. Pelle kwam zelfs door Koeman naar Feyenoord.
Na allerlei matige jaren deed Koeman het gewoon goed.

15 september 2023 om 23:29

Beetje kip en het ei verhaal. Die spelers deden het zonder Koeman ook prima, dus wie maakt, wie groot? Ik heb hem er vaker op betrapt dat Koeman l kwalitatief goede teams overneemt opgebouwd door de voorganger. En toch stelt die dan teleur en gooit die alle dingen om.

15 september 2023 om 15:48

Koeman vervelend mannetje? Genoeg spelers die blij zijn om met hem te mogen werken. Zelfs Strootman die gebankt werd door Koeman en waar hij het niet mee eens was prees Koeman als trainer.

Elke trainer heeft wel spelers die denken dat ze tekort zijn gedaan door hen.

15 september 2023 om 16:06

Ik kan mij ook nog die situatie bij Everton herrineren met Oumar Niasse. Die werd gewoon zonder enkele reden door Koeman naar de tribune verwezen. Koeman gaf hem helemaal geen kans en dacht het toen wel met Rooney en Sandro Ramirez in de spits te kunnen doen. Dat werkte dus voor geen meter waardoor Koeman werd ontslagen. Onder Allardyce begon Niasse ineens de ene goal na de andere te scoren.

15 september 2023 om 16:32

Tsja, trainers maken keuzes. Soms werkt het, soms niet.
Geloof dat er ook een speler is die Van Gaal enorm haat en dat regelmatig benoemd in de media, maar kan het nu even niet vinden.

15 september 2023 om 16:39

Net of die Niasse er 25 gemaakt heeft haha, ontzettend matige spits was dat zeg.

15 september 2023 om 16:45

de ene na de andere was 8 goals, weliswaar in 22 wedstrijden, dus geen slecht moyenne, maar een keuze over een speler maakt een trainer nog niet slecht.

16 september 2023 om 08:52

@ajax/barca2014

Met Rooney en Ramirez in de spits te kunnen doen? Daar had ie toch gewoon Lukaku? Die is trouwens ook helemaal weg van Koeman.

16 september 2023 om 15:07

Nee dat was het seizoen daarvoor. Nadat Lukaku was verkocht haalde Everton Sandro en Rooney.

16 september 2023 om 15:12

@FR010, bij een ploeg die toen in de degradatiezone stond is 8goals in 22 wedstrijden een heel goed moyenne. Zeker als je beseft dat Sandro Ramirez helemaal niet scoorde. Ook de productie van Rooney ging pas onder Allardyce omhoog. Bekijk het dus aub wel vanuit die omstandigheden. En dus niet van de definitieve eindstand.

16 september 2023 om 12:43

Mwa, sommige coaches renderen gewoon goed onder specifieke omstandigheden. Als je dan kijkt naar waar coaches als Koeman wel renderen en waar niet, kun je misschien wel concluderen dat Koeman goed een elftal op kan bouwen, maar in de stappen daarna tekort schiet.

Dat hebben de coaches van de oude stempel sowieso wel, vooral vanaf die generatie. Eerst de generatie Koeman, maar daarna ook de generatie De Boer, Cocu, Van Bronckhorst e.d.

Tja, moet een bondscoach dan aan elke speler uitleggen waarom hij er niet bij zit? Lens is nooit een onbetwiste basisspeler geweest, dus dan worden er soms keuzes gemaakt.

15 september 2023 om 16:01

Volgens mij doelt Lens op hun gezamenlijke tijd bij AZ, niet het Nederlands elftal. Wat dat betreft werd Lens nadat Koeman wegging wel gewoon een basisspeler die heel belangrijk was.

16 september 2023 om 00:38

Tsja, een artikel lezen voordat je een reactie plaatst is dan ook een uitdaging he

Precies zoals hij zegt. Bij NECwas hij voor de winterstop drama, net als de rest van het team overigens. Maar na de winterstop was hij levensgevaarlijk en fenomenaal. Bijna elke bal die hij op doel schoot ging er ook in.Hij was dat jaar een van de spelers die het verschil maakten, samen met Brett Holman en Bas Sibum.

15 september 2023 om 16:11

Hij had ook zo een periode bij AZ, dat hij een geweldige aanval vormde met El Hamdaoui en Dembele. Holman vond ik ook een geweldige speler bij AZ

16 september 2023 om 09:58

Dat was een fantastische reeks van na de winterstop van NEC toen. Op basis van alleen de wedstrijden na de winterstop zou NEC zelfs bovenaan hebben gestaan. Dit stond echt haaks op de hele slechte reeks voor de winterstop.

Man man. Koeman is een speler uit de absolute wereldtop. Daarnaast van een ander generatie. Die generatie was en harder op het veld. En harder naar elkaar in de kleedkamer. Dat waren veel meer echte leiders. En hele grote mannen bij hun club. Wat komt Lens uitleggen dan. Wat een gejank.

15 september 2023 om 16:37

Als je het interview gewoon kijkt zie je dat hij zegt dat hij "zijn hand in eigen boezem steekt" en dat hij niet Koeman de schuld geeft. Daarnaast heeft hij Koeman zijn ongelijk bewezen achteraf want nadat hij werd ontslagen werd Lens belangrijke basisspeler

15 september 2023 om 17:00

Heeft hij Koeman zijn ongelijk bewezen, of heeft Koeman hem zo geprikkeld dat hij goed genoeg werd?

15 september 2023 om 17:24

Dus Koeman heeft hem zo geprikkeld dat toen Koeman weg was Lens goed begon te spelen, echt sommige doen echt alles om een redelijke coach goed te laten lijken

15 september 2023 om 18:13

Ja op die manier kan je echt alles omdraaien. Zat Koeman er naast of was het bewuste reverse psychologie van Koeman?

15 september 2023 om 23:34

Nee Wandering. Ik bedoel dat Lens misschien nog helemaal niet zo goed was als dat hij dacht/dat hij er minder hard voor werkte, maar doordat Koeman hem uit de selectie zette er juist hard voor is gaan werken. Dat hoor je wel vaker hoor

15 september 2023 om 16:58

Lens jankt niet maar vraagt zich bepaalde dingen af. Hij komt ook niet met verwijten, maar gewoon met de vaststelling dat hij en Koeman niet zo goed met elkaar overweg konden. Niks vreemds aan, komt vaker voor. Dat Koeman destijds een speler uit de wereldtop was, heeft geen vervolg gekregen in zijn trainerscarrière. Nooit langdurige aanstellingen, wel altijd behendig op andere treinen gesprongen, en over de hele linie hier en daar wat incidentele successen, maar geen blijvende herinneringen. Daarentegen een topper op het veld. Verschil moet er zijn....

Had het stukje gezien, Lens die zegt dat hij zijn hand in eigen boezem stak om vervolgens 5 seconde later te zeggen dat het niet aan hem lag...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren