Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oud Oranje-international onthult: ‘Ben wel eens in de rust naar huis gegaan’

Laatste update:

Jeremain Lens is naar alle waarschijnlijkheid bezig aan zijn laatste jaren als profvoetballer. De inmiddels 35-jarige buitenspeler staat op dit moment onder contract bij FC Versailles 78, spelend op het derde niveau in Frankrijk. In het kader van de VZ Zomertour zocht Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters hem op in Frankrijk, waar hij met Lens terugblikt op zijn periode in Turkije en zijn samenwerking met Dick Advocaat.

Lens vertelt dat de stap naar Besiktas in 2017 voor hem als een verrassing kwam. Doorgaans gaan spelers naar Turkije om daar hun carrière af te sluiten. Bij Lens had het een heel andere reden.

“De belangrijkste reden was dat Dick Advocaat me belde”, verklaart Lens. “Hij had het gevoel dat hij me eerder in mijn carrière bij Sunderland in de steek had gelaten. Hij werd door de club in de steek gelaten en vertrok, terwijl ik puur voor hem naar Sunderland was gekomen.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Ik kon daarna niet ineens zeggen: ‘Ik zeg mijn contract op en vertrek’. De volgende zomer belde hij me op en stelde hij me voor om bij Besiktas opnieuw te beginnen. Daar heb ik niet lang over na hoeven denken. Ik heb nooit spijt gehad van die keuze.”

Lens doet ook een bijzondere onthulling over de betalingswijze van de Turken. “Veel spelers vertrekken naar Turkije, omdat ze daar een goed salaris betalen. Maar soms moet je daar wel zeven maanden op wachten. Dat is gewoon mismanagement.”

“In Turkije hebben ze een salarisbudget, maar willen ze toch op het laatste moment nog een speler kopen. Er wordt met het salarisbudget nog een nieuwe speler gehaald en na een paar maanden kom je dan in de knoop, want dat geld is er niet meer. Dat resulteert in achterstallige betalingen, omdat ze dat geld nog ergens vandaan moeten halen.”

Bij Besiktas had Lens het ook niet altijd makkelijk. Hij werd gehaald als topaankoop, maar kon de verwachtingen nooit helemaal waarmaken. “Als je met die status wordt gehaald en je wordt dan in de eerste vier of vijf wedstrijden al in de rust gewisseld, dan is dat ‘killing’”, aldus Lens.

“Als dat één keer gebeurt, kun je je daar makkelijk overheen zetten. Na twee of drie keer begint het een beetje aan je te knagen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik na de vierde keer gewoon in de rust naar huis ben gegaan.”

Lens kan gelukkig realistisch terugkijken op die periode. “Ik kan ook goed in de spiegel kijken. Misschien heb ik in die periode niet het uiterste uit mezelf gehaald, maar het helpt natuurlijk ook niet als je je niet gesteund voelt door de mensen daar. Ik werd in mijn eerste seizoen al uitgefloten door de Besiktas-fans.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik weet hoe die zich voelt, menig wedstrijd heb ik ook in de rust afgezet 😉

Ik ga altijd naar huis na een 1e helft Oranje. Snap jou goed Jeremy

Advocaat haalde hem naar Fenerbahce, het jaar erop haalde Besiktas hem nadat die gevlamd had bij fener. Weer aardig wat slordige fouten van de admins..

20 oktober 2023 om 00:52

Ik begon al aan mezelf te twijfelen: "dacht dat Dick bij Fenerbahce had gezeten, misschien toch ook Besiktas dan"

Was een geweldig talent in zijn AZ tijd. Had meer van hem verwacht. Snelheid en techniek. Leuke speler. Jammer dat het niet is geworden wat er van hem werd verwacht.

20 oktober 2023 om 15:17

Ik vind oprecht dat hij na AZ nog een mooie carrière heeft gehad. Bij AZ was hij heel sterk met Dembele en Mounir, maar daarna bij PSV en in Oekraïne (wat destijds een hele sterke competitie was) gewoon een sterkhouder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren