Hodgson doet voorstel om oefeninterlands anders te laten eindigen

Dinsdag, 25 december 2012 om 11:06

Roy Hodgson denkt dat het goed zou zijn, wanneer oefeninterlands na een gelijke stand op strafschoppen beslist zouden worden. De bondscoach van Engeland weet als geen ander hoeveel moeite de nationale selectie in het verleden heeft gehad met penaltyseries. Slechts één van de zes strafschoppenreeksen die Engeland sinds 1990 meemaakte op EK’s en WK’s in winst eindigde.

/

Hodgson zou graag wat van de spanning van een penaltyreeks willen ensceneren in een vriendschappelijke interland. “Misschien kun je de tegenstander voorstellen om, wanneer een vriendschappelijke wedstrijd eindigt in een gelijkspel, strafschoppen te nemen. Er komt dan meer spanning bij kijken dan wanneer je na de training nog penalty’s gaat nemen. Je staat immers wel voor een grote massa mensen.”

“Op de training zie je de internationals de strafschoppen vrij vrolijk binnenjagen. Maar in een wedstrijd moet je ook nog die lange aanloop nemen met het publiek dat toekijkt”, aldus Hodgson. “Engeland heeft het verleden van falen boven zich hangen. Iedereen denkt tegenwoordig wanneer gaat het ons weer overkomen?. Dat moeten we er echt uit zien te krijgen.”


Poll

Ik vind dit een goed idee van Roy Hodgson


Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door hewal)

Belachelijk plan, strafschoppenserie bij een gelijkspel in een oefenwedstrijd. Hoort enkel in toernooivorm afgewerkt te worden als er gelijkgespeeld is. Laat Engeland lekker trainen op penalties als ze er zoveel moeite mee hebben.

25 december 2012 om 11:14

Zo belachelijk is het niet toch? Ikzelf zou het wel mooi vinden en een oefenwedstrijd is een oefenwedstrijd dus waarom niet strafschoppen er aan toevoegen

25 december 2012 om 11:22

Bij oefenwedstrijden staat er niks op het spel dus zijn ze al niet te vergelijken met penalties in bijv. de CL. Dan hangt er heel veel vanaf en staat de penaltynemer onder echte druk. Bij oefenwedstrijden is dit niet het geval. Daarnaast moeten strafschoppen wel "bijzonder" blijven in mijn ogen. Wanneer ze ook na oefenwedstrijden gegeven worden is dat voor een groot deel weg.

25 december 2012 om 12:45

Fijn om een medestander te hebben gevonden na de duimpjes naar beneden. De exclusiviteit van penalties moet niet worden aangetast. Het is een laatste middel om een winnaar te krijgen. Bij oefenwedstrijden zie ik daar het nut niet van in. De spanning kan niet worden geëvenaard en welk doel streeft het nou na?

25 december 2012 om 18:34

@drogba Dus jij vindt dat strafschoppen een soort loterij moeten worden? Met zoveel miljoenen int spel, vind ik het niet meer dan normaal dat er iig op geoefend moet kunnen worden, en wel in een oefenwedstrijd. Want laten we wel zijn.. De druk is hoger dan opt trainingsveld. Hoe je het ook wend of keert. Het lijkt me ook wel fijn om als coach een beetje zekerheid te hebben of de spelers de druk wel aan kunnen. Want als coach staat ook je naam en baan opt spel. Dan kun je wel zeggen als je penalty's verliest, het is een loterij, maar de coach wordt er hoe dan ook op afgerekend

25 december 2012 om 21:08

Als ze willen oefenen doen ze dat toch lekker in een training.. Ik vind het eigenlijk onzin. Alleen omdat die Engelsen er niet zoveel van bakken willen ze nou gaan oefenen in oefenwedstrijden wat dus eigenlijk totaal geen nut heeft slaat nergens op.

25 december 2012 om 11:41

maak je niet druk joh, het zijn maar strafschoppen.
Ik vind het een prima idee. Is ook wel interessant voor het publiek en kost nauwelijks moeite om te introduceren.
Wat mij betreft bespreken de landen gewoon onderling vooraf aan de wedstrijd of er eventueel strafschoppen bij komen of niet.

25 december 2012 om 13:27

Jongen, als de tegenstander het ook wilt, wat is er dan verkeerd aan? Helemaal niets toch? Bovendien is het ook leuk voor de toeschouwers om toch nog een winnaar te hebben.

Het zou wel leuk zijn na een gelijk spel penalty's te gaan spelen maar England is niet sterk in dit situatie's

25 december 2012 om 11:20

Dus omdat Engeland niet sterk is geweest in hun strafschoppenseries moet het plan maar niet doorgevoerd worden?

On: Lijkt me een leuk idee maar niet echt iets voor een vriendschappelijke wedstrijd. Bij deze wedstrijden komt toch minder druk kijken dan op grote eindtoernooien.

Penaltyseries zijn voor het publiek altijd leuk om te zien, maar ik vind niet dat dit ingevoerd moet worden bij oefeninterlands. Penaltyseries zijn juist leuk omdat ze relatief weinig voorkomen, als dit bij gelijkspelen van oefenpotjes erin komt verliest het zn magie. Daar komt ook nog eens bij dat een oefenpotje nergens om gaat, dus dan kunnen spelers alsnog niet ''oefenen'' met de druk die bij een pingelserie komt kijken als het er echt om gaat.

Dit is inderdaad een goede manier om te oefenen. Toch denk ik dat ze wel minder druk voelen dan wanneer ze penalties moeten nemen tijdens een Wk/ek
Daarnaast ook nog leuk voor de fans om een penaltyreeks te zien

Lijkt me een goed plan, Nederland heeft hierbij ook niet een al te goede reeks.

Het zou de amusement waarde van menig oefeninterland in ieder geval aardig verhogen als er nog een strafschoppenserie volgt...

Ik kan mij nog laatst een vriendschappelijk potje herinneren waarbij strafschoppen toch wel het laatste is waar ik op hoopte. Die lijdensweg van Nederland - Duitsland duurde al lang genoeg.

25 december 2012 om 11:18

Lijdensweg? Overdrijven is ook een vak. Duitsland is al een tijd bezig met een nieuwe stijl/selectie en Nederland is pas begonnen.

25 december 2012 om 11:27

Als je 3 uur reist om er te komen, 's nachts pas om half 3 terug in Groningen bent om half 9 's ochtends weer tentamen te hebben en je verwacht een degelijke pot: lijdensweg

25 december 2012 om 11:34

Zie met dit antwoord geen link richting het geplaatste bericht.

25 december 2012 om 11:58

@jasperge...
Ow, dus omdat jij lang onderweg was voor een wedstrijd en een tentamen had moeten er maar geen strafschoppen genomen worden bij oefeninterlands.......

25 december 2012 om 12:01

Moeten en van mij hoeven zijn toch echt 2 verschillende dingen hoor Jeroen. Ik dacht dat dit reageren vooral bedoeld was voor het geven van meningen en ronaldo-messi / madrid-barca flamewars.

25 december 2012 om 11:58

Precies.
En ik stel daarom voor , om of de oefenpotjes in besloten kring te spelen, of niet meer dan drie wissels toe te passen in wedstrijdvorm.
Waarom zijn oefenpotjes zo slaapverwekkend, juist omdat er zoveel en onsamenhangend wordt gewisseld; soms een heel elftal.
Als je de toeschouwer al niet wegpest, moet je het houden bij drie wissels.
Oefenpotjes zeggen meer over het team dan over de toeschouwers.
Die moeten er voor niets in kunnen en hopen op een mooie pot.

Een oefenpot opleuken door strafschoppen op het eind is geen optie.
Beginnen met strafschoppen, dat is mijn voorstel.
Dat verhoogt de speelopvatting.
Een team begint dan al aan of een voorsprong/ achterstand.
Die moet worden weggewerkt, of verdedigd worden.
In ieder geval het gaat al meteen ergens om.

Ook als je bij oefen wedstrijd bijv. Frankrijk tegen Duitsland en het eindstand is 0-0 je hebt dan toto gezet op de Franse of Duitsers en ze winnen via penalty's kan dat.

En dan iedereen panenka's lol.

Was ook een keer bij Nederland tegen Uruguay als ik me niet vergis en was best leuk om naar te kijken dus waarom niet?

25 december 2012 om 11:48

Na afloop werden er strafschoppen genomen omdat het nationale telecommunicatiebedrijf van Uruguay had bedacht dat het wel aardig zou zijn om de zogenaamde Copa Confraternidad uit te reiken aan de winnaar van dit oefenduel.

Desondanks ben ik het met je eens. Zo spannend zijn oefeninterlands niet, dus een penalty serie kan het wat leuker maken!

Reis je helemaal van groningen naar brussel. Spelenze 0-0 Yeah doemij maar penaltys erbij

Er zijn meer dan genoeg oefeninterlands die wat mij betreft met alleen een strafschoppenserie mogen worden afgedaan. Ik denk dat de clubs die hun dure spelers af moeten staan voor wedstrijden om des keizers baard, het hier van harte mee eens zijn.

Engeland mag best strafschoppen oefenen na de wedstrijd, maar dan moeten ze het niet erg vinden dat het andere team al is gaan douchen!

is een goed idee om dat in de toekomst te gaan doen.. Iedere ploeg wil winnen, ook al is het maar een oefenpotje..
Neem bijvoorbeeld een nederland-duitsland, of andersom.. Het thuispubliek is altijd anti-tegenstander en gaat fluiten.. Dan heb je bijna dezelfde druk als tijdens een toernooi..

Ik stel voor om die oefenpotjes helemaal af te schaffen, gaat nergens om!

Ik heb een nog veel beter idee: Oefeninterlands afschaffen!!
Voor niemand interessant, spelers zijn niet gemotiveerd, fans vallen 9 van de 10 keer bijna in slaap. Enige voor wie deze wedstrijden zin heeft zijn de bonden, die verdienen weer aan de reclame's om en tijdens de wedstrijden.

Begrijp ook niet dat er nog steeds veel mensen naar zo'n wedstrijd gaan, en dan achteraf klagen dat er geen beleving en spanning is.

Schaf die strafschoppen toch gewoon af. Na 90 minuten doorgaan met 10 spelers elk en afbouwen naar 7 of 6. Spanning genoeg en er zal wel snel een doelpunt vallen!

Kappen met onzinnige oefenpotjes. Misschien alleen strafschoppen dan, zijn webyrlijk van die competitieloze weekenden ag!

Misschien werkt het , maar als er niks op het spel staat, zullen er meer spelers zijn die wat gaan uit proberen in de vorm van een panenka. Het mooie van een panenka is, dat je de volle 100% risico ermee neemt, en daardoor een keeper moet denken dat je hem in de hoek schiet.

Het ligt er ook aan als de wedstrijd geen bijzonderheden komen kunnen ze ook naar die penalty's. Ik bedoel dan als de wedstrijd heel erg saai is dan.

Het lijkt er ok op dat ze dan nog in de Fjes zitten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 13
104 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Joe HartKeeper60
Kyle WalkerVerdediger60
John StonesVerdediger50
Gary CahillVerdediger51
Dele AlliMiddenvelder51
Eric DierMiddenvelder50
Adam LallanaMiddenvelder42
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

1 fan
Coach, 70 jaar

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren