wk2018

'We hadden ook geëvalueerd in de winter als we zesde hadden gestaan'

Donderdag, 6 december 2012 om 20:00

Roda JC Kerkrade staat na vijftien speelronden gedeeld onderaan in de Eredivisie en dat is normaliter reden voor paniek. Directeur Marcel van den Bunder verklaart in gesprek met L1 echter dat men intern de rust probeert te bewaren. In de winterstop zal er wel een evaluatie plaatsvinden, zo geeft hij te kennen. “Maar dat hadden we ook gedaan als we zesde hadden gestaan.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ruud Brood krijgt Roda JC weer op de rit


Gerelateerd

19 reacties (laatste reactie door vvv!)

Ik heb ook het vertrouwen in Brood.
Alleen er moet versterking komen op het middenveld en hij moet het middenveld beter laten organiseren.
We hebben nu geen bal afpakker want De Beule liet tegen Feyenoord, Heracles en Ajax voortdurend zijn directe tegenstander lopen.
Als we die extra impulsen krijgen gaat het dit seizoen wel lukken.

Eerder zei Roda nog dat ze geen brood zagen in een langere samenwerking..

On: deze trainer heeft bewezen bij RKC dat hij een goede trainer is, dus ga hem aub niet ontslaan Roda!

met andere woorden: bij de volgende nederlaag ligt hij eruit!

Ik zou me ook zorgen maken. Zeker omdat er weinig kwaliteit in de selectie zit. Ze hebben soms hun momenten in wedstrijden, maar kijk naar de selectie. Malki is goed, tja en verder? Nemeth maybe, maar veel meer is het niet. Ze hebben voor Roda-begrippen niet echt een sterke as, iets wat zo belangrijk is.

Dat Roda rond plek 15 zou spelen had ik persoonlijk wel verwacht. Maar niet dat ze onderaan zouden staan, al kan dat gebeuren met zo'n selectie. Gewoon zorgen ze de nacompetitie ontlopen, daarbij zijn Vvv, Nac, en Zwolle geduchte concurrenten. Zwolle zie ik als sterkste van dit groepje, ook omdat ze echt willen voetballen.

Als je kijkt naar die spelersgroep, kan je de trainer moeilijk verwijten dat er geen resultaten behaald worden. Op een enkeling na, zijn het gewoon erg matige spelers en haalt meer dan de helft zijn niveau niet. Wellicht een goede verdediger in de achterhoede neerzetten en Danilo een linie opschuiven. Die jongen komt daar overduidelijk het best tot zijn recht.

Ruud Brood is een goede trainer voor in de subtop. Niks mis mee, het is dan wel een zorg als je niet de spelers tot je beschikking hebt om in de subtop mee te spelen. Roda JC heeft gewoon niet de kwaliteit dit seizoen, er moeten dus aankopen of spelers gehuurd worden om een goed team neer te zetten.

Als Roda niet snel een andere weg inslaat als club zal het een trainerskerkhof worden. en is degradatie op korte termijn het logische gevolg. Brood is in mijn ogen een goede trainer, bij Heracles het grootste gedeelte al en zeker bij Rkc. Daarnaast vind ik het ook een prettig persoon (ook al ken ik hem natuurlijk alleen van TV) geen cliches, eerlijk en wel een winnaar.

Die is dus weg binnenkort. En terecht als je het mij vraagt, na die treurige wissel Wielaert voor Malki tegen Ajax...

6 december 2012 om 17:52

Nee brood zit veilig. Roda heeft het geld niet om hem te ontslaan.

Nou van mij mogen ze zich meer dan lichte zorgen gaan maken. De trainer ontslaan heeft geen zin, want het spelersmateriaal is beperkt. Maar in mijn ogen zouden we wel 13/14 mogen staan en geen 17e!
Het ligt er natuurlijk volledig aan wat we de laatste 3 wedstrijden doen, maar naar mijn mening moeten daar minimaal 5/6 punten uit voortkomen (heereveen, VVV en Nac), anders kunnen we zeker spreken van een groot probleem.

Vind persoonlijk dat ze nog altijd een betere selectie hebben dan Vvv, Nac, Willem 2 en PEC Zwolle. Als Brood het zelfs niet lukt om tegen die ploegen te winnen, dan moet hij toch echt gaan ingrijpen.

Wat wil je dan. Werp een blik op de selectie van Roda en menig analyticus had kunnen voorspellen dat Roda zou strijden om een plek boven de degradatiestreep. Degraderen doen ze niet, maar ze zullen wel hard hun best moeten doen. Ik vind het moeilijk om Brood nu te beoordelen. Bij RKC had hij immers wel kwaliteit in zijn selectie. En wordt een goede trainer niet gekenmerkt om van niets, iets te maken? Dit gaat misschien een beetje ver, maar ik zie de hand van Brood niet echt. Roda zal het meer van vechtvoetbal moeten hebben en punten pakken tegen de kleintjes.

alleen malki en 2 keeprs zijn goed en daar blijft het bij...
dit maakt het brood niet makkelijk

Achja, het niet echt de schuld van Brood als je kijkt naar de selectie. Ik vond die van RKC van vorig jaar, en tevens ook dit jaar, gewoon weg beter. Ik heb helaas wel zo'n gevoel dat Brood uiteindelijk wel het kind van de rekening zal worden, wat ik toch zal betreuren. Vind het toch een redelijke trainer.

Normaal gesproken zeggen teksten als 'we hebben het volste vertrouwen in...' meer over het naderende ontslag dan over een langdurig dienstverband. In dit geval kan Brood er niet zoveel aan doen dat zijn ploeg het niet goed doet. Zijn selectie is gewoon niet goed genoeg.

Je kunt het vertrek van Vormer en Tyton en het gebrek aan gelijkwaardige vervangers niet in Brood zijn schoenen schuiven, als je het mij vraagt.

Als ze zeggen we hebben het volste vertrouwen in je dan weet je wel hoe laat het is. Denk alleen wel dat de trainer ontslaan weinig tot geen zin heeft. Het team is gewoon niet goed genoeg en heb ze ook tegen Vitesse uitgebreid gezien. Maar heb wel het gevoel dat er een paar inlopen het lijkt wel als of ze er een hekel aan hebben om te voetballen. Die zal er alleen nog wel spijt van hebben dat die niet bij Rkc gebleven is. Dan had die er nu beter voor gestaan en er was geen druk op hem geweest

De mindere resultaten van Roda dit seizoen ligt volgens mij voor een groot deel bij het vertrek van Vormer en Junker, dat waren echt misschien wel de twee belangrijkste spelers van het elftal. Aan Brood ligt het denk ik niet, ik vind hem een goede trainer.

In de voorhoede hebben we naar mijn mening genoeg kwaliteit, maar wat er volgens mij ontbreekt is een echte stofzuiger op het middenveld die het team op sleeptouw kunnen nemen, iemand als Vormer. Een rol waarin de Beule en Fledderus in mijn ogen tekortkomen.

Als we in de winterstop een dergelijke speler kunnen halen en misschien nog een sterke verdediger zodat Danilo naar het middenveld kan, heb je best een leuke opstelling:

Kurto
Monteyne
Wielaer/Aank
Biemans
Tamata
Danilo
Aankoop
Hupperts
Donald
Nemeth/Affan
Malki

Roda heeft net als NAC gewoon een pover team dat de nacompetitie moet zien te ontlopen. Ik zie Roda en NAC niet direct degraderen, daar hebben ze het over het algemeen een beter team dan PEC VVV of Willem II voor. Maarja, de bal is rond

Edit: typfoutje

Ik vind het toch raar dat Roda zo laag staat. Op papier hebben ze toch zeker een beter elftal dan Nac, Willem2 en Zwolle. Ik denk dat het grootste probleem van Roda is dat ze een veel te smalle selectie hebben. Ze kunnen schorsingen en blessures gewoon heel lastig opvangen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Hidde JurjusKeeper10
Daryl WerkerVerdediger10
Ard van PeppenVerdediger10
Christian KumVerdediger10
Adil AuassarMiddenvelder10
Ognjen GnjaticMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

10 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2015- PSV
2014-2015 NEC
2012-2013 Roda JC Kerkrade
2008-2012 RKC Waalwijk
2006-2007 Heracles Almelo
Laatste voetbalnieuws

PSV verschaft geen duidelijkheid over eventuele rol voor Van Marwijk

PSV heeft vrijdagmiddag een toelichting gegeven op het vertrek van hoofdtrainer Phillip Cocu. Algemeen directeur Toon Gerbrands bevestigde dat opvolger Mark van Bommel een contract tot medio 2021 heeft ondertekend, maar...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Het lijstje met geïnteresseerde clubs in Daniel Arzani neemt zienderogen toe. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren