Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ongeloof na penaltymoment KKD: ‘Heb hem verteld dat hij er faliekant naast zat’

Laatste update:

TOP Oss verloor vrijdagavond in eigen huis met 0-1 van FC Emmen, maar na afloop ging het vooral over de niet gegeven strafschop aan de thuisploeg in de 75ste minuut. Konstantinos Doumtsios ging alleen op Emmen-keeper Jan Hoekstra af, probeerde hem te omspelen en werd door de doelman naar de grond gewerkt. Tot woede van thuisfans werd de bal door scheidsrechter Michael Eigelsheim niet op de stip gelegd. In plaatst daarvan werd Doumtsios bestraft met een gele kaart.

Het gebeurde niet lang nadat Ahmed El Messaoudi Emmen op 0-1 had gezet, twee minuten nadat hij binnen het veld was gekomen. Toen TOP een kwartier voor tijd vervolgens geen penalty kreeg nadat Doumtsios in het strafschopgebied van Emmen naar de grond ging, werd er uit onvrede een bekertje bier op het veld gegooid. Daardoor werd het duel tijdelijk gestaakt.

Na afloop blikte TOP-trainer Ruud Brood terug op het moment. “Ik kreeg binnen een halve minuut de beelden al. Ik zei tegen de scheidsrechter nog: ‘Ik kom zo bij je terug’. Hij stond hierbinnen te praten over veiligheid, maar dat interesseerde me niet zo veel, dus ik brak in en heb hem verteld dat hij er faliekant naast zat. Je kunt vanachter de goal zien dat de keeper te laat uitkomt en beide benen wegveegt. Dat is cruciaal in een wedstrijd. De bal moet er dan nog wel in natuurlijk, maar de keeper is weg, rood”, aldus Brood. "Onze spits krijgt geel. Wij maken fouten, spelers ook. Maar dit zijn cruciale fouten. Je zag aan Kostas’ reactie dat dit nergens op sloeg."

Ook op X, het voormalige Twitter, wordt er vol ongeloof gereageerd op de beelden van het penaltymoment. “100% penalty... zo zie je maar weer dat de scheids (helaas) niet altijd alles kan zien. Nu was het in ons voordeel”, reageert een fan van Emmen. Iemand anders is het daarmee eens. “Dit is inderdaad een 100% strafschop, Doumtsios had die bal bij niet neerleggen nog kunnen hebben en in een leeg doel kunnen schuiven. Blunder van de scheids en grens.” Weer iemand anders spreekt van ‘een schandalige beslissing’.

Had TOP Oss hier een strafschop moeten krijgen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Twijfels of hij nog bij de bal zou komen, maar dit is natuurlijk een penalty.

Gezien de reacties van scheidsrechter en spelers wordt er denk ik gefloten voor buitenspel

30 september 2023 om 15:06

Dan hebben we wel een unicum te pakken, de eerste gele kaart ooit voor buitenspel staan!

toch wel lachwekkend dat we in een land als Nederland nog geen VAR hebben in de KKD.

Hoe is het mogelijk dat je hier niet voor fluit? Dit zijn toch gewoon prof scheidsrechters zou je denken, te bizar voor woorden dat de aanvaller een kaart heeft gekregen.
Overigens had hij die bal nooit gered, maar dat doet er dan niet meer toe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren