Kansloos Ajax prijst zich gelukkig met Europa League

Dinsdag, 4 december 2012 om 22:35

Voor de zesde keer in drie jaar tijd heeft Ajax een kansloze nederlaag geleden tegen Real Madrid. De Amsterdammers werden met name in de eerste helft volledig overlopen en mochten van geluk spreken dat de teller na 45 minuten bij 2-0 bleef steken. Na rust herpakte de ploeg van Frank de Boer zich enigszins en kwam het zelfs tot een kortstondige opleving. Ondanks de 4-1 nederlaag en een evenaring van het negatieve record van vier punten uit zes Champions League-optredens, is het Europese avontuur van Ajax niet voorbij. Na de winterstop wacht namelijk de Europa League.

/

Voor doelman Antonio Adán moet het even slikken zijn geweest. Eindelijk mocht hij Iker Casillas eens aflossen in het doel bij Real, maar aan echt werken kwam de sluitpost niet toe. De thuisploeg had in de eerste 45 minuten namelijk geen kind aan Ajax. In tegenstelling tot PSV afgelopen weekend, zette Real de Amsterdammers namelijk vroeg onder druk en dat bleek dodelijk. Real bepaalde, dicteerde en leek zelf het moment van scoren uit te (mogen) kiezen. Nadat Fábio Coentrao de paal raakte, was het na een klein kwartier spelen raak. Benzema, die overigens uit buitenspelpositie leek te starten, vond de meegelopen Ronaldo. Zijn harde schot bleek onhoudbaar voor Kenneth Vermeer.

Het 61e doelpunt van het kalenderjaar van de Portugees bleek de opmaat voor nog veel meer ellende achterin bij de bezoekers. Vermeer, die vrijwel iedere twee, drie minuten wel een bal op zich af zag komen, kon nog voorkomen dat Benzema vlak na de 1-0 de marge verdubbelde, maar ook voor de doelman was er op een gegeven moment geen houden meer aan. José Callejón ontsnapte aan de attentie van de Ajax-defensie, werd op maat bediend door Luka Modric en schoot vervolgens beheerst via de binnenkant van de paal binnen. Ajax, zelf in aanvallend opzicht onmachtig, had nadien het geluk dat Real niet al voor rust uitliep naar een monsterscore.

/

Dat leek na de pauze alsnog te gaan gebeuren. Vlak na de hervatting schoot Kaká na een prachtige combinatie namelijk prachtig de 3-0 binnen, maar daarmee vond de thuisploeg het meteen ook welletjes. Ajax werd meer de ruimte gelaten om aanvallen te ontplooien en dat leidde zelfs tot cynisch gejuich van de Spaanse fans, omdat Boerrigter het eerste schot op Adán loste. Een kleine tien minuten later had de buitenspeler zelf reden tot juichen. Adán liet zien waarom hij normaliter op de bank zit en tastte mis bij een hoge voorzet, waarna Boerrigter de afvallende bal simpel binnen kon schieten.

Het bleek het definitieve sein voor Real om de voet van het gaspedaal te halen. Ajax mocht doen en laten wat het wilde op de helft van de Spaanse landskampioen en kreeg dan ook goede mogelijkheden op de 3-2. Zo verscheen Danny Hoesen in kansrijke positie, maar schoot de spits te gehaast en te ongecontroleerd in. Zijn inzet vloog hoog over. Ook Christian Eriksen nam Adán onder vuur. Het bood de doelman de gelegenheid om te laten zien dat hij wel degelijk iets in zijn mars te heeft. In de slotfase, op het moment dat de eerste toeschouwers allang waren vertrokken, kopte Callejón zijn tweede en Reals vierde van de avond binnen. Die 4-1 bleef de eindstand.


Poll

Ajax is een kanshebber op Europa League-winst


Gerelateerd

371 reacties (laatste reactie door shakhtar)

Real speelde een erg goede eerste helft en verompelde Ajax helemaal. Tuurlijk nam Real gas terug en speelde ze met een b-elftal(nog steeds een boel geld waard) en tuurlijk lieten ze Ajax het spel maken, maar dan nog moet je die grote kansen afmaken!

Effectiviteit moet omhoog en dat is duidelijk in de Champions League.

4 december 2012 om 22:38

ajax had gewoon meer effectief mogen zijn. dit is zeker iets dat ze in de EL meer moeten doen

4 december 2012 om 22:46

Effectiviteit komt ook met ervaring. Dat ontbreekt nog echt. Ajax moet zorgen dat het dit team bij elkaar houdt en nog vervanging haalt voor Boerrigter en Poulsen. Want Enoh en Sana zijn 3x niets.

4 december 2012 om 22:56

idd, had een dikke face-palm toen die twee erin kwamen

4 december 2012 om 23:24

Dat Hoessen de wedstrijd niet vol zou maken is zeer begrijpelijk, liep al langer met z'n knie waar die last van had. Fischer is nog jong, speelt in korte tijd 2 top wedstrijden. Helaas komt Enoh er dan in waar je niks aan hebt, zeker niet op dat moment. Sana overtuigt totaal niet. Daarvoor had je beter een lukoki er nog in kunnen gooien.

4 december 2012 om 22:40

Real Madrid is gewoon sterker en Ajax liep achter de feiten aan. Niet dat ik het erg vind dat we hebben verloren, maar ik had wel meer durf en lef willen zien van de boys.. maar dat lieten ze helaas na.

(kortom) Thank you Dortmund Europa League, here we come!

4 december 2012 om 22:56

Met alle respect naar als ipv city een echt team in hun plaats zat, dan was het ook gewoon vierde plaats, dit bedoel ik niet provocerend hoor maar ga gewoon na:

Alleen gewonnen van city wat geen team heeft met een coach die een tactiek van lucht heeft en elke wedstrijd hoopt op individuele kwaliteiten. In de CL wordt dit afgestraft, dat heeft Ajax city laten zien, Mancini vatte die hint niet (duhh) .

Leuk dat Ajax van city wint , maar de jongens dachten dat ze tegen Dortmund en real punten zouden pakken. Vond dat heel jammer dat ajax na de winsten op city dacht dat ze iets konden maken tegen een echte ploeg. Dat gaat hem echt niet worden.

4 december 2012 om 23:18

@ Elephantman

" Met alle respect naar als ipv city een echt team in hun plaats zat, dan was het ook gewoon vierde plaats,"

Sorry maar dit vind ik zo'n onzin, ten eerste is het een "als als" verhaaltje, daar heb je dus niks aan omdat het niks te maken hebt met hier en nu. Wanneer worden goede prestaties van Ajax nou wel aan ons toegekend ? United stelde een b-team vorig jaar op wat hen bijna opbrak. Maar van te voren riep iedereen dat het b-team van United Ajax wel simpel zou oprollen. Dan gebeurd vervolgens het tegenover gestelde en dan wint Ajax alleen omdat United met een b-ploeg speelde. Dezelfde b-ploeg waar vooraf van gezegd werd dat die Ajax wel even zouden oprollen omdat ze zoveel meer kwaliteit zouden hebben

Datzelfde geld voor de goede prestaties van Ajax tegen City, in potentie zijn zij op alle fronten beter. Maar niemand had van tevoren gedacht dat zij zo slecht voor de dag zouden komen. In principe bagataliseer je de prestaies van Ajax gewoon door te stellen "ja als een echt team mee deed dan...". Ik bedoel dit niet provocerend maar wat goed gegaan is is gewoon goed. Het heeft dan ook totaal geen zin om er hypothetisch een team bij te halen die niet in deze poule zit.

Sorry, ik bedoel dit niet provocerend maar dezelfde teksten hoor je nooit als een andere underdog onverwacht een goed resultaat neerzet. Als meest recente voorbeeld verwijs ik naar de wedstrijd van Celtic tegen Barcalona. Hopelijk komt het goed over wat ik probeer te zeggen.

4 december 2012 om 23:50

tja...als ze tegen real, barca, en bayern moesten waren ze idd 4e geworden.
Maar de meese ploegen hadden een veel makkelijkere tegenstander dan man city als 4e in de poule

5 december 2012 om 00:55

@elephantman

als city echt zo veel onder doet voor andere tegenstanders waarom spelen ze dan gelijk tegen dortmund en real? city is de kampioen van engeland.. niet van estland ofzo..

wat ajax betreft.. het lijkt wel of we pap in de benen hebben als we tegen real moeten... en daarbij... mourinho heeft het spelletje van van Gaal geleerd.. en dat geeft hem gewoon een voordel als hij tegen Ajax speelt.. en ja dan geeft de selectie de doorslag... en die is in madrid nou eenmaal beter dan bij ons..

kan ook niet anders.. zij hebben 3 - 4 - 500 miljoen schuld op het veld staan.. als dit real b is.. dan kan je net zo goed stellen dat dit Ajax b is.. zonder babel en sigi...

5 december 2012 om 01:44

Afca leeds

Vorig jaar werd er van utd B gewonnen, er heerste euforie. Meneer de boer was zoooo tevreden.

Maar in feite win je alleen omdat utd jonkies ervaring op laat dien. En ja de Europa league is te min voor clubs als man utd etc.

Dus wees blij dat je die ronde doorkomt, evenals dit seizoen, Ajax wint van 11 spelers waarvan alleen y Touré redelijk bezig was. Madrid wordt aks verdedigende mid gebruikt, doordat die " tactiek" faalt van Mancini, profiteren clubs daarvan. Omdat er grote banen in t veld staan hoef je nog niet te verliezen en het is knap als je zo een wedstrijd wint, maar hou in hè achterhoofd dat city geen team is. Heb je de kampioens match wel gezien ? Hoe ze 2-2 gelijk stonden en in de laatste minuut scoorden haha wat een grap, als city een team was wonnen ze die met 3-0 en niet met de hakken over de sloot tegen een degradatie kandidaat.

Hoe city gelijkspeelt tegen Dortmund? Thuis heh dat besef je toch wel? Haaf weer tactiekloze match met de hoop gevestigd op individuele kwaliteiten dat gaat je niet weer een kampioen opleveren.

5 december 2012 om 03:16

Dus kan je concluderen uit jouw stuk dat ze kampioen werden, ómdat ze bijna kampioen werden. Dan willen ze wel. Maar nu is het geen team meer, omdat hun team zo veranderlijk is.

5 december 2012 om 09:10

United B ? Ach triest mannetje. United speelde duidelijk met met hun a team. Je weet toch dat SAF altijd rouleert? Kijk naar de spelers die hij opstelde! City speelde zeker ook met een B team

5 december 2012 om 09:33

olifantenman...

city is kampioen geworden op basis van 38 wedstrijden. daarin haalde zij de meeste punten. niet op basis van die ene wedstrijd...

in dat zelfde seizoen wonnen ze met 6-1 van utd.(als je dan toch op 1 wedstrijd wil beoordelen) of was dat ook tegen utd c??
komop zeg, de prestatie van ajax is gewoon goed geweest in deze poule. vooraf riep iedereen 0 punten maar tegen city hebben ze t geweldig gedaan en ook uit met dortmund had er meer in gezeten.

nu gewoon hopen op een beetje gunstige loting in de europe leage en wie weet spelen we de finale in de arena!!

4 december 2012 om 22:40

Ik vind sowieso niet dat je een elftal een b-elftal kunt noemen, als de 2 duurste aankopen ooit van real, Cristiano en Kaka in het veld staan..
Ajax was hier duidelijk de mindere, maar EL is ook niet mis.

4 december 2012 om 22:42

Kaka is de op 2 na duurste, komt vlak achter Zidane.

4 december 2012 om 22:50

Juist daar heb je gelijk in , maar mijn punt blijft gelden vind ik, met zo'n toppers noem ik het geen b-elftal

4 december 2012 om 22:55

Nou ja.. Als je "toppers" nooit aan spelen toekomen.. dan blijft het een "b" elftal hoe je het wendt of keert.

B-elftal = reserves (hoe duur die ook zijn).

4 december 2012 om 22:58

@gerrarddeulofeu

Ik vind dit team bijna sterker als het A team, behalve de verdediging dan. Je hebt geen Di Maria die alles verpest..

De aanval is echt goed.. het middenveld idem dito..(je mistte zelfs geen Alonso).

4 december 2012 om 23:00

Alles wat bij een eerste selectie zit, of ze nu wekelijks spelen of op de bank zitten zijn gewoon A -selectie spelers.

In Spanje heeft men daadwerkelijke B-elftallen (barcelona B, Real Madrid B etc etc). Die kun je vergelijken met de beloftes hier, alleen dan een paar klassen beter.

Spelers als Kaka, Modric tot de 'b' categorie rekenen vind ik vrij kansloos als je kijkt naar voornamelijk de staat van dienst van Kaka.

4 december 2012 om 23:16

Barcelona B - Real Madrid B zijn gewoon jeugd elftallen/elftallen die in de 2e divisie (of een lager niveau) uitkomen En ja, ik vind ze persoonlijk ook beter dan wat er hier in NL rondloopt, hehe.. Maar...

Een B-elftal bestaat uit A-selectie spelers die niet genoeg aan de bak komen. Zoals Carvalho, Kaka, etc. Het klinkt ongelooflijk (omdat we het over Kaka en Modric etc hebben), maar het is gewoon zo hoor.

4 december 2012 om 22:40

De enigen van de basisopstelling die je tot de B selectie zou kunnen rekenen zijn Nacho en Adan.

Sommige anderen staan niet altijd basis, maar zeker geen B-spelers.

5 december 2012 om 08:54

Ja dat vind ik ook, Ik vind ook dat ze sneller moeten passen. De grootste fout van gister was dat ze met Poulsen begonnen. Toen schone erin kwam gingen ze meer naar voren spelen. De wissel van Enoh vond ik ook niet echt prettig, hij geeft alleen maar balletjes terug, riskante ook nog. Ook missen we een echte killer-spits. Maar ik zie wel enige potentie in Hoesen om dat te worden. Een prima aanspeelpunt. Ik hoop dat Ajax de Europa League finale haalt, want die vindt namelijk plaats in de Amsterdam Arena !!

Moet toch vermelden dat Hoesen mij in zeer positieve zin verrast. Kan aardig mee vanavond en is zelfs een van de betere aan ajax-zijde. Knap hoor. Met de juiste begeleiding kan ajax hier nog veel plezier aan deze sympathieke jongen gaan beleven. Je ziet aan hem dat het een echte spits is. Vind hem wat weg hebben van Kluivert.

4 december 2012 om 22:38

Je ziet dat er potentie in zit, maar de reuze kans die hij had, daar moet je echt beter mee omspringen. Hij schoot gewoon keihard zonder na te denken en dan krijg je een grote misser. Dat is er spijtig, maar verder een goede, bewegelijke spits. Voorlopig de beste oplossing.

4 december 2012 om 22:45

Precies, hij is nog piepjong he en tot voor kort speelde hij in de jupiler league bij Fortuna. En nu bij het grote Ajax waar altijd druk op de ketel staat. Ik heb er vertrouwen in dat hij er gaat komen en de kansen wel gaat benutten. Komt wel. Nogmaals met de juiste begeleiding een nieuwe Kluivert in Amsterdam. Zeer veel potentie is me vooral vanavond opgevallen. Kaatste een paar keer super snel en subliem. Flink trainen op afwerken en Ajax heeft haar vaste spits voor een prikkie, win-win. Goed gedaan door de technische staf.

5 december 2012 om 01:10

Ik moest eigenlijk gelijk terug denken aan zn doelpunt tegen VVV volgens mij.
"hij zij na de wedstrijd ik heb extra hierop getraind met Dennis Bergkamp. Die gaf mij de tip. Rustig blijven en altijd laag in de lange hoek te schieten dus deed ik dat dan maar."

je zag vanavond dat die soms te gehaast was met zn acties en dus ook vooral bij die ene kans. Hoog over, niet geconcentreerd, te gehaast geschoten.

Echter zie ik wel potentie in hem. Heb hem zelf niet gevolgd, maar hoor van mensen om mij heen dat die echt stappen maakt.

Ben benieuwd wat het gaat worden met Hoessen.

4 december 2012 om 22:40

Toch vind ik het jammer dat ajax geen meer ervarene killer heeft staan ipv Sigtorsson. Iemand die makkelijk scoort en er gewoon veel maakt. Dat had je vanavond wel nodig vond ik en helemaal als je in de Champions League speelt.

Buiten dat is Hoesen een leuke talent die er wel komt!

4 december 2012 om 22:49

Misschien ben je nog jong en heb je Kluivert nooit zien spelen vanaf 1995. Had je dat wel gezien dan had je zo'n uitspraak nooit gedaan. De hoop naar een nieuwe Kluivert is groot, maar Hoessen komt daar in de verste verte niet. Natuurlijk hoop ik ook dat Ajax weer echte resultaten gaat neerzetten op Europees niveau, maar er zijn teveel spelers die goed zijn voor de Eredivisie maar tekort komen op Europees niveau.

Hoessen die heeft nog weinig ervaring dus hij moet zeker nog niet afgebrand worden maar zijn aannames, draaien en schoten stellen mij tot op heden nog zeggen dat hij nooit een hoger niveau dan Ajax zal halen. Fischer, De Jong, Eriksen, Van Rhijn, en zelfs Blind gaan dat wel ooit doen. Met dat soort jongens moet een Ajax werken. Zet daar nog twee ervaren jongens bij en je hebt een prima team. Heren als Moisander, Boerrighter, Schone en Enoh dat zijn jongens die prima bij Ajax meedraaien in de Eredivisie maar nooit een transfer zullen maken naar een grotere club.

Ik zeg kwestie van tijd dat hij wel elf man in het veld heeft staan die of terugkomt van hoger niveau (babel, Poulsen) of potentie heeft naar het hogere niveau (eriksen, Fischer, Van Rhijn, etc.)

Fijne avond!

Dit verlies maar voor lief nemen(2de helft leuk gespeeld, domme wissels!), Ajax moet gewoon trots zijn dat ze deze ‘groep des doods’ overleeft hebben, en met opgeheven hoofd de Champions League verlaten. Al is het de Europa League, op voorhand was dit realistisch gezien het hoogst haalbare, en dat is behaald. Ik zou het mooi vinden als Ajax in eigen huis de finale zou spelen, als Feyenoord supporter ben ik toch blij dat er nog een Nederlandse club het Nederlands voetbal vertegenwoordigd in Europa. Succes nog verder in Europa Ajax!

5 december 2012 om 08:20

ik kan me wel voorstellen dat De Boer deze wissels toepaste. Ze stonden al 3-1 achter op dat moment en Dortmund stond 1-0 voor. Dan kan je gerust wat spelers rust geven en wisselspelers wat minuten geven op dit niveau. Ik ben het ermee eens dat Enoh en Sana geen Cl-waardige spelers zijn, maar het is wel goed voor hun ontwikkeling dit

Wat gaat Cruijff nu weer zeggen met zijn fluwelen revolutie ? Hij is vernederd door de club die hij het meest haat. Dit Ajax is nog slechter dan het Ajax van Jol. Maar het is natuurlijk Frank de Boer die is een god in Amsterdam. Cruijff heeft gefaald !!! Na 3 jaar niets en niets verder. Allemaal leuk en aardig die talentjes als Blind en Van Rhijn maar daar ga je de Europese top niet bestormen..

4 december 2012 om 22:39

Feyenoord mag niet eens dromen dat ze tegen Madrid spelen.

4 december 2012 om 22:48

Niemand droomt ervan om met 4-1 afgemat te worden.
Zowel, dan ben je een sm type.

4 december 2012 om 23:24

@gforce
maar wel met 3-1 winnen van mancherster city is een leuke droom toch

Of droomt feyenoord ervan 2-0 kansloos te verliezen tegen en middelmatige ploeg als sparta praag :D?
2de plaats vieren alsof je kampioen bent maar uiteindelijk nog eerder uit de EL dan PSV Lol.

5 december 2012 om 11:13

Zoiets noem je sadomasochist. Niet sm-type. Als je wijs doet, doe het dan goed. Daarbij ben jij al feyenoorder maar wat jaloers dat jouw club al jaren niet doordeweeks op televisie verschijnt om een wedstrijd te spelen.

4 december 2012 om 22:39

Volgens mij is jou haat voor Ajax groter dan Cruijff voor Real heeft. Oftewel, jij hebt er geen verstand van en provoceert alleen maar. Maar verwacht ook niks anders.

Ajax is door naar de Europa League waar ik Ajax ver zie komen.

4 december 2012 om 23:12

Als ze uit naar Vladivostok moeten, komen ze ver. Maar als je op de finale doelt? Nee, die zullen ze niet halen. Ajax is niet beter dan PSV of Twente. Je hoeft dus ook niet verwachten dat ze kanshebber in de EL zijn.

4 december 2012 om 23:51

Niet beter, dat zijn jou woorden, ik kan je wel verzekeren dat Ajax meer inzet toont, maar dat lijkt me ook niet moeilijk gezien het feit wat PSV en Twente hebben gepresteerd en dan vooral Psv.

4 december 2012 om 22:39

Oja, want Cruijff zei zeker dat Ajax binnen 2 jaar, want het is niet 3 jaar maar 2 jaar, tegen clubs als Real kon winnen? Haha ben jij de leukste thuis, wil je provoceren of à la Louis: Ben jij nou zou dom of zijn wij nou zo slim?

4 december 2012 om 22:39

Gaat het goed jochie? Ik wil feyenoord wel eens tegen Madrid zien, kijken of zij zo goed spelen.

4 december 2012 om 22:40

Wat kraam je onzin gast. Wie ben jij dat jij Cruijff zo kleineert? Moeten we nu over Feyenoord beginnen ofzo? Die mogen alleen dromen om tegen Madrid te spelen in hun stadion.

Ajax speelt met veel meer vertrouwen en durf, en speelt gewoon beter dan 2 jaar terug. Je ziet dat Ajax ervaring heeft opgedaan.

Dit kan je Cruijff tog niet verwijten? De Boer toch ook niet? Alleen de spelers toch? Die hebben zo matig gepresteert op het veld.er kon nog een treffer bij hoor, die kans van Hoesen. Maar goed, Ajax als enige club in de EL. Iets wat ons nog meer trots maakt.

4 december 2012 om 22:50

Hoezo dromen.
Als Feyenoord vorig jaar een paar puntjes meer had dan stonden ze boven Ajax en hadden ze pricies hetzelfde als Ajax gepresteerd in de CL dus doe niet alsof ze europees geknalt hebben dit jaar.
Dat je tegen Real speelt ligt gewoon aan de loting Einstein.

4 december 2012 om 22:52

Hadden ze precies hetzelfde gepresteerd in CL? Waarom dat? Zou Feyenoord 4 punten behalen tegen City dan? Ajax heeft een iets sterkere selectie en heeft meer ervaring op Europees niveau

4 december 2012 om 22:59

en als me broertje een doos had gehad was het me zusje.
Voetbalzone dit soort mensen moeten jullie gewoon bannen vind ik hoor wat zijn dit nou weer voor reacties.

4 december 2012 om 22:59

Die paar puntjes meer hebben ze niet gepakt dus dat wil zeggen dat ze minder zijn dan Ajax, daar gaat je theorie..

4 december 2012 om 23:05

Oja ?
Daarom weet Ajax al 2 jaar niet meer te winnen van Feyenoord en is Feyenoord ook de bovenliggende partij al 2 jaar.

4 december 2012 om 23:13

@gforce

Je kan maar beter gepast stil zijn , als Nijhuis niet zo dramatisch had gefloten in de Kuip eerder dit seizoen was dat alweer jullie zoveelste nederlaag geweest in een klassieker van de afgelopen jaren.

Koop een taart en vier het verder , breng van mij part een dvd uit of huldig ze zelfs terwijl ze voor het zoveelste jaar op rij geen prijs hebben gewonnen. Ondertussen gaan wij verder op jacht naar de 4de ster.

4 december 2012 om 23:26

omdat ajax uiteindelijk toch bovenaan staat in mei

4 december 2012 om 23:27

Gforce laat feyenoord eerst eens kampioen worden dat is al 13 jaar gelden ofzo. En probeer eerst maar een te kwalificeren voor EL dat lukte ook nog niet eens tegen sparta praag.

Daarna mag je praatjes krijgen.

5 december 2012 om 08:19

@ Gforce :
Maar ajax heeft ook al 5 wedstrijden in de competitie op rij niet van onze FC gewonnen, maar je hoort mij toch ook niet zeggen dat utrecht beter is?

ajax mag blij zijn met de goede resultaten tegen city, en nu mogen ze de nederlandse eer hoog gaan houden in de El.
en ja ik hoop dat ze het er goed van af gaan brengen, ook al heb ik er een hard hoofd in.

4 december 2012 om 22:40

Zegt een Feyenoorder die volgens mij gewoon dezelfde weg probeert te bewandelen als Ajax, namelijk met jeugd en talent. Iets waar tijd voor nodig is en je niet in 3 jaar de champions league meer wint. Dit Ajax is goedkoper en beter dan dat onder Jol, deze jongens kunnen voetballen, maar tippen aan Real die meteen druk zet kunnen ze niet. Komt nog hopelijk, ooit.

4 december 2012 om 22:40

Wat had je verwacht? Dat Ajax dankzij die revolutie nu al Real Madrid van de mat zou spelen? Wees realistisch.

Dit Ajax is wel degelijk beter dan het Ajax van Jol, alleen geven er teveel spelers regelmatig niet thuis als ze er moeten staan. De passie van afgelopen zaterdag was er bij de meerderheid absoluut niet vandaag. Met die passie had je ook niet gewonnen, maar was het geen beschamende vertoning geweest.

5 december 2012 om 00:34

Mee eens... daarbij heb ik nog wat puntjes:
Ajax speelde op een gegeven moment toch zeer goed combinatie-voetbal. Zichtbaar frustrerend voor sommige Madrilenen. Voor de rest is het voorlopig duidelijk, maar hebben de analisten van de NOS soms een wat kortzichtige blik op deze wedstrijden. Hoe kunnen ze in godsnaam de vergelijking trekken met het Ajax van voor de Cruijff-revolutie en dit.
1: Dit RM is alvast stukken beter dan dat team (2 jaar verder, sterren zijn ingespeeld)
2: Ajax had Suarez(!)
3: Ajax speelt bijna compleet met eigen jeugd en zijn er niet slechter op geworden.

Dat Real nog wint heeft puur met het feit te maken, dat zei toen nog net niet tot de top van Europa behoorde, maar nu wel. Champions League is niet te hoog gegrepen voor dit Ajax, maar met iets meer geluk in de loting, hardheid en ervaring, zie ik dit Ajax volgend jaar nadrukkelijker meedoen voor de tweede ronde.

4 december 2012 om 22:40

Laxhwekkend dom commentaar. Je wordt gewoon weggecounterd tegen de top, doe je niets aan. Als je elk jaar je beste spelers moet verkopen dan zal je nooit mee kunnen doen. Feyenoord kan niet eens de Europese middenmoot verslaan, idem voor Twente en Psv. Dus als er mensen die geen recht van spreken hebben...

4 december 2012 om 23:08

Dinamo Kiev is alles behalve europese middenmoot. Daarnaast was Praag enorm sterk, Feyenoord had in alle 4 partijen moeten winnen maar het was toen nog zoekende. Is een beetje kut als je eerste wedstrijden van het seizoen direct europees zijn.

4 december 2012 om 23:17

Hahah lachwekkend

4 december 2012 om 23:30

praag hoor je gewoon te winnen als je tegen madrid wil spelen

4 december 2012 om 22:41

We zijn zeker wel verder maar tegen real wilt het niet lukken. Kij kmaar naar city. 2 wedstrijden de betere. Ook van manu en milan gewonnen door de jaren heen. Alleen is de boer meer een motivator dan een goede tacticus. Hij mist vaak het inzicht. Maakt domme wissels of juist niet. Real is ook echt 1 van de beste van de wereld en hun spel ligt ajax niet. Maar moet toegeven dat ajax bijna hetzelfde het veld opstapte al die keren als met jol. En ze moeten niet gierig inkopen maar goed scouten en meer geld willen leggen. Dan met de jeugd. Komt het helemaal goed. Ben geen cruijff fan maar kzie wel lichte vooruitgang.

4 december 2012 om 23:04

Het spel van Ajax, beetje bal rondtikken op helft tegenstander, speelt Real gewoon heel erg in de kaart. Een eigen filosofie is leuk maar bij uitzondering zou Ajax er gewoon van moeten afwijken. Doe je dat niet dan verlies je 6keer oprij kansloos van Real.

8 december 2012 om 20:42

Klopt vind wle dat ajax zich soms op de juiste manier moet aanpassen aan de egenstander om te winnen. We kunnen maar 1 ding en dat hebben tegenstanders snel door.

4 december 2012 om 22:42

Iedereen zij vooraf dat Ajax als 4e zou eindigen, met 0 punten. Wat dat betreft heeft Ajax boven verwachting gepresteerd, en op eigen kracht EL gehaald.

Waar Feyenoord in de voorronde EL uitgeschakeld wordt door een clubje uit Praag, is Ajax in januari / februari nog actief in Europa.

4 december 2012 om 22:45

@bobby_haarms
'zo goed'. op 15 minuten is het een aanfluiting voor Ajax geweest. Rampzalig verdedigd, ze mogen van geluk spreken dat er 2x voor buitenspel werd gefloten (wel terecht).

Rkc had het de 1e helf beter gedaan.

4 december 2012 om 22:52

Real Madrid speelde niet eens op 10%... Ze zetten ff bij en hoppa meteen 4 goals !

4 december 2012 om 23:02

@ Brunoclasie,

Leuk dat provoceren maar jij vergeet iets heel belangrijks. Ajax heeft weer miljoenen opgehaald vanuit de CL. Ajax heeft weer ervaring op gedaan tegen de wereld top en wordt daar alleen maar beter van. Ajax heeft in de poule des doods een ticket voor EL bemachtigd waar andere nederlandse clubs dit hebben nagelaten in een poule met veel mindere tegenstanders.

Dus als speelde Real Madrid op 5%, dan nog heeft Ajax hier winst uit gehaald.

4 december 2012 om 23:10

Als jij zijn mening als provocerend ervaart zegt dat meer over hoe makkelijk jij uit de tent te lokken bent dan over hem.
Het is gewoon bar slecht, 4-1 verliezen. End of story !

4 december 2012 om 23:20

Zelfs toen Madrid niks meer deed was Real oppermachtig, dat geeft te denken over het niveau van Ajax.

4 december 2012 om 23:32

Geeft te denken over het niveau in nederland. Nagaande dat Ajax, psv vorige week helemaal zoek speelde. Al 2 jaar op rij kampioen is en dus de beste van nederland is.

Feyenoord kan zich niet eens plaatsen voor EL, die zouden van real 8-0 krijgen.

5 december 2012 om 02:38

@ Bruno

Steker nog ik hoorde uit betrrouwbare bron dat Real nieteens op 1procent speelde....ongelooflijk wat kan ik altijd lachen om reacties als de jouwe. Het begint wel opvallend te worden dat elke Europese tegenstander waar Ajax tegen speelt altijd maar op 50% speelt. Toch wel vreemd.

5 december 2012 om 03:16

super triest dat mannetjes zoals jij, niet positief naar ajax kunnen kijken en niks positiefs over ajax kunnen zeggen.
Er is helemaal niks wat er op wijst dat feyenoord beter is.
Ajax heeft een hele knappe prestatie neergezet door 3de te worden in deze poule, dan mag jij zeggen dat het bar slecht is om 4-1 te winnen van Real Madrid, maar jou club heeft t in geen veeeeeeele jaren zover geschopt dat ze überhaupt tegen real madrid mogen spelen, of welke willekeurige topclub dan ook.
Ik kan je vertellen dat heel feyenoord ervan droomt om eindelijk weer is CL te spelen, dat wat ajax al 3 jaar op rij doet

ps. verliezen van praag is gewoon bar slecht. end of story
Laatste landstitel in 1999, terwijl ze toch zoveel beter zijn dan ajax? bar slecht, end of story.
+ 2de worden en het vieren alsof je zojuist de cl hebt gewonnen, zegt genoeg over het verschil tussen ajax en feyenoord, 2de worden is namelijk verliezen en ajax speelt elk seizoen om het kampioenschap, en never voor de 2de plek. ( en ik kan btw wel zeggen dat ik deze 2de plaats een knappe prestatie van feyenoord vind

5 december 2012 om 08:12

Brunoclasie provoceert alleen, maar ga me nou niet vertellen dat je niet gezien hebt dat Real na de 3;0 gas terug nam. Ze dekten op 2 meter afstand, lieten ajax de bal aannemen, draaien, inspelen.

Ik heb respect voor Ajax dat ze van city hebben weten te winnen, maar reeel gezien heeft Real jullie weer belachelijk gemaakt door na 55minuten de wedstrijd niet meer serieu te nemen.

4 december 2012 om 22:42

Wat een onzin zit je hier te verkondigen Ajax is kansloos tegen Real Madrid, maar wij kunnen dromen om in de CL te voetbalen. Daar kunnen spelers en de technisch staff veel van leren op zulke podiums om actief te zijn.

Wees trots dat een Nederlandse ploeg nog te bewonderen is in de Miljoenenbal!

4 december 2012 om 22:42

Ach kind moet jij weer eens zeiken? Niks opgeschoten in drie jaar? Elk jaar CL deelname (ervaringgg) en 2x kampioen noem ik heel wat! Vooral als je het vergelijkt met andere clubs in NL. Elk andere club uit de Eredivisie zou hier weggespeeld worden, dat is een feit. En dat Ajax 3e geworden is in zo een zware poule, dat zegt heel veel en dat is zeer zeer knap. Tuurlijk gaat Ajax geen CL winnen, maar bijna elk jaar deelname met nu en dan uitschieters is al fantastisch. En je moet ook geluk hebben met de loting!!!

4 december 2012 om 22:42

Na drie jaar twee landstitels, noem dat maar niets. Daarover kunnen ze in R'dam alleen maar dromen,. En nee, op dit moment doe je niet mee in de CL, dat wisten we al voordat de CL poulefase begon maar door de knappe overwining op Manchester City toch netjes derde geworden.

4 december 2012 om 22:43

Jij snapt het zeker nog steeds niet De revolutie van johan cruijff is pas nu een paar maanden gewonnen en ze zijn vanaf het 0 punt begonnen. Wat er nu moet gaan gebeuren gaat nog wel een paar jaar duren, aangezien de jeugd (15 jaar of jonger) niet van de ene dag op de andere dag 18-20 jaar is.

4 december 2012 om 22:46

Ik geloof dat je even vergeet wanneer je de reslultaten van de fluwelen revolutie echt kan verwachten , over een jaar of 3 a 4.

scorebord journalistiek dat het onder Jol beter was , Ajax heeft dit seizoen 2x met 4-1 verloren en 2x verzuimt Ajax de score draaglijk te maken. In Amsterdam verzuimde Ajax de 2-2 te maken en in Madrid mist zijn kansen op 3-2. De 1-0 van Real had sowieso niet goedgekeurd mogen worden , dat was namelijk buitenspel.

Ik prijs me gelukkig met Europa League voetbal in de zwaarste CL poule aller tijden en kan alleen maar trotst zijn op Ajax. Er had veel meer in gezeten in deze groep en dat wil wat zeggen. Nu komen we op het podium waar je de absolute wereldtop van Dortmund en Real ontwijkt, tegen clubs die soms wel sterker zijn , maar waar je wel betere kansen op resultaat tegen hebt.

Hopelijk krijgen we een mooie loting in de Europa League , waar we ook sportief wat tegen kunnen uitrichten. Dortmund en Real veel succes in de CL , wij gaan met opgeheven hoofd een treetje naar beneden.

4 december 2012 om 23:15

De 1-0 was geen buitenspel. Heeft de Nos duidelijk laten zien

5 december 2012 om 08:19

Er had veel meer ingezeten in deze poule? Zou niet weten waar je het dan over hebt. Denk je dat er een echte kans was om 2e te worden ipv Real?
Jullie zijn weer 2x scheel getikt door ze, is geen schande hoor maar hoe kom je erbij dat er meer in zat?

Dortmund was 2x de betere, pech dat er pas in de laatste minuut gescoord word maar was wel verdient.

Tegen city knap 4 punten, op basis van de prestaties in de 2e helft kan je niet zeggen dat het er 6 moesten zijn..

Kortom er zat meer in, meer gele kaarten? meer tegendoelpunten?

4 december 2012 om 22:46

Brunoclasie
Wat ben je nu allemaal aan het brabbellen? Johan Cruijf is pas dit seizoen echt begonnen met de organisatie neer te zetten. Hier gaan flink wat jaren over heen voordat de effecten zichtbaar worden in het eerste elftal. De talenten die momenteel in het eerste spelen zijn nog opgeleid vanuit de "oude" stijl. Of johan succes gaat hebben met zijn manier van werken weet ik niet. Nu kan je hier echter nog niks van zeggen.

Over de wedstrijd van vandaag. Dit elftal verschild niet veel in kwaliteit met het team van 3 jaar geleden, dat zal je ook niemand horen zeggen. Er zit nu echter wel een idee achter en er wordt verzorgd gevoetbald

4 december 2012 om 22:48

Ben het volledig eens met Brunoclasie.
Zwak om dan weer de pijlen te richten op Feyenoord omdat hij een Feyenoord plaatje heeft.
Altijd naar andere wijzen. Dat deed ik in de kleuterklas.

4 december 2012 om 22:48

Wat wil je? Real Madrid speelt nog steeds met hetzelfde elftal als 3 jaar geleden. Wat nou als Ajax dat deed. He, met Suarez, Vertonghe en stekelenburg enz. Denk je dan dat het verschil niet kleiner was geweest. Jij weet niet waar je over praat. Je kan niet ieder jaar je beste spelers verkopen en nog steeds presteren. Ik vind het zeer knap dat ajax derde is geworden. Niemand gaf ze een kans. Jij lult onzin.

4 december 2012 om 22:51

Feyenoord is veel verder dan Ajax hoor...ze hebben een betere jeugd maar die wordt niet zo overschat. Boetius speelt die Van Rhijn helemaal blind. Vilhena is 17 en speelt briljant maar voor dat Eriksen of Fischer Ajax1 heeft gehaald zijn ze al wereldtalenten. Ajax mag dromen dat ze zo'n goede organisatie als Feyenoord hebben. Dat worden nog 3 lange jaren !

4 december 2012 om 22:53

Het heeft al veel titels opgeleverd. Blijven dromen jongen!

4 december 2012 om 23:12

Is gewoon de waarheid, Feyenoorders doen niet aan dromen is een nuchtere omschrijving. Klaar.

4 december 2012 om 23:24

Tegen wie moet Feyenoord donderdag ook alweer voetballen?

5 december 2012 om 02:39

@ Bruno

Oh vandaar de vele kampioenschappen van Feyenoord de afg jaren. Ik denk al hoe komt dat toch maar nu snap ik het...hun jeugd is zo geweldig. Fijn dat je het even uitlegt voor de leek.

4 december 2012 om 22:54

gozer ik heb een vraag voor je: als dit ajax slechter is dan dat van jol hoe slecht is jouw clubbie al 10 jaar dan wel niet? hou je bezig met je eigen clubbie man.

clasie zal toch nog heel veel moeten bij gaan schroeven wilt hij het niveau van een fisher of een eriksen gaan halen !!
en hoe lang is feyenoord al bezig met terug te komen van een bijna faillesement duurt ook al 5 jaar (of langer). daarbij komt nog dat cruijff pas zijn zin heb gekregen dit jaar.

5 december 2012 om 08:24

Dus als feyenoorder mag je niet zeggen dat Ajax gister weer eens afgeslacht is door Real, net als onder Jol. Sterker nog onder Jol was het 2:0, nu 2x 4;1. Misschien speelde Jol wel afbraakvoetbal tegen Real om de schade te beperken. Frank de Boer toont veel lef en speelt op de typische hollandse manier, maar tegen betere ploegen word je dan simpel weggecounterd.

8 december 2012 om 20:40

tuurlijk zijn we gewoon verslagen door een 10 x beter real madrid, en ik vind dat je dat als feyenoorder mag zeggen. Maar deze Brunoclasie beweert dat feyenoord veel verder is dan ajax, waardoor hij dus indirect aangeeft dat feyenoord hier een beter resultaat zou halen dan ajax. en dat vind ik niet kloppen.

je hebt gelijk, jol zou de schade misschien ook wel beperken maar er is toch geen betere leerschool dan lekker vrijuit te voetballen tegen real madrid, daar waar de wedstrijd van tevoren toch al zo goed als zeker verloren is.
daar steken die jongens want van op en daar leren ze van naar mijn mening.
elke club kan met ze 11en in en rondom het strafschopgebied gaan staan en de hele wedstrijd verdedigen maar wat heb je eraan als je toch verliest?

4 december 2012 om 22:59

Na drie jaar niets verder? Twee maal kampioen, alle aankopen en grootverdieners verkocht en een elftal dat bestaat uit bijna allemaal jeugdspelers dat in een groep met de beste ploegen van Europa de helft van de wedstrijden beter is dan de tegenstander. Lijkt mij iets om van te dromen in Rotterdam. Had ik al gezegd dat in dezelfde periode de volledige directie is vervangen en er jaarlijks tientallen miljoenen euro's worden verdiend. Ook best redelijk.

5 december 2012 om 08:33

Ik ben het met je eens dat Ajax onder F. de Boer een stuk beter en aantrekkelijker voetbalt. Maar dat feyenoorders alleen maar kunnen dromen dat ze de helft van de wedstrijden in de C.l. beter spwlen dan de tegenstander geldt ook voor Ajax hoor; tegen wie waren jullie echt beter dan? Ik heb Ajax 2x een helft lang zien domineren tegen City (knap natuurlijk). Tegen dortmund en Real 4x overklast, alleen uit de pech gehad dat Dortmund pas laat scoorde maar was wel dik verdient.

5 december 2012 om 09:40

Trouwens. Zegt Dinamo Kiev jou iets?

Dortmund bedankt; Ajax in Europa wordt vervolgd!

4 december 2012 om 22:39

Nu hopen op beetje interessante loting met perspectief, en niet gelijk tegen n Man Utd zoals als vorig jaar.

4 december 2012 om 22:48

Ajax moet morgen hopen dat minstens één van Juventus of Celtic derde in zijn poule wordt dan heeft Ajax een beschermde status tijdens de loting, dus duimen maar!

Ajax, zoals verwacht, overklast,kwaliteit speelde weer een grote rol van de nederlaag vanavond.

1e helft speelde Ajax met angst,durfde niks. 2e helft kwam er verandering in, Hoesen miste gewoon weer een levensgrote kans. ALs hij daar de 2-2 had gemaakt, zou Madrid ruimte achterlaten en wie weet wat er dan kon gebeuren.
Neemt niks vanaf dat Madrid verdient won. 2e helft speelde Ajax wel veel beter dan Madrid, je kan zeggen dat Madrid geen druk zetten, maar na die kaart van Ronaldo zag je de frustratie van Madrid,en dat was onbewust gedaan.

Man of the Match:cristiano Ronaldo
Gelukking verloor City, mooi voor Ajax.

4 december 2012 om 22:40

Meen je dat nou serieus ? Ronaldo man of THE match ? Buiten ze opgelegde goal was hij vrijwel onzichtbaar en dan vooral de 2de helft !

Modric absolute man of THE match !

4 december 2012 om 22:46

Geen echt geluk dat City verloor. Matig team en geen enkele interesse in de EL.

4 december 2012 om 23:06

@klopper

Ik bedoelde, gelukkig dat ze verloren, zodat wij doorkonden.

4 december 2012 om 23:12

En ik bedoel dat je dit van te voren wel kon incalculeren en dus niet echt gelukkig is, maar meer logisch. EL is alleen maar een last voor City.

4 december 2012 om 23:49

Motm: Kaka zonder twijfel

in de tweede helft was ajax heel moedig. dat wil niet zeggen dat een gelijkspel terecht zou zijn, maar dat ajax wel die 3-2 verdiende. real speelde sterk in het begin, ajax de 2de helft in mindere maten.
leuke wedstrijd, toch blij dat city weer faalt

Op naar de Europa League! En Ajax gaat er wel voor hoop ik!!!

Real - Ajax, daar kan je ook gewoon verwachten dat Ajax niet gaat stunten; zo'n klasseverschil.

In de eerste helft leken de Ajacieden wel op de bekende Girl Scouts die in Amerika langs de deuren gaan om koekjes te verkopen in schattige pakjes. Het was echt om te huilen wat ze lieten zien en zodoende kwam Real ook dik en dik verdiend op een 3-0 voorsprong. In de tweede helft liet Real de touwtjes wat varen en zo kreeg Ajax wat meer grip en lef. Dat resulteerde in de 3-1 en wat kansjes. Die maakten ze verder niet af maar zo houden ze misschien toch enigszins een goed gevoel over aan de wedstrijd. Verdedigend blijft het wel een groot probleem want zodra Real wat aanzette was het meteen weer gevaarlijk, getuige de 4-1 en de grote kansen op 5-1.

Het was een lekker avondje voor het Spaanse voetbal door de winst voor Real en het punt voor Malaga. Hopen dat Barcelona en Valencia morgen zullen volgen. Voor Nederland is het een pleister op de wond dat in ieder geval één club overwintert. Het wordt echter oppassen dat de andere landen op de coëfficiëntenlijst niet te dichtbij komen, zeker nu PSV en Twente zo kansloos uit de Europa League vlogen, het wordt billenknijpen voor het Nederlandse voetbal. Ik wens ze in ieder geval succes.

4 december 2012 om 22:39

Het wordt ook billenknijpen voor het Spaanse voetbal, want alle clubs zitten zwaar in de schulden en met de Financial Fair Play op komst, gaat er nog wel wat veranderen in het Spaanse voetbal

4 december 2012 om 22:42

Eerst maar zien of Fifa wat ze beweren ook echt gaat toepassen op topclubs. Misichien heb ik het verkeerd, maar je mag best schulden hebben voor de Ffp, maar je moet, onafhankelijk van europees succes, winst maken. Dat kunnen de spaanse clubs wel als ze dat willen.

4 december 2012 om 22:43

Mooie woorden voor iemand met een Vitesse-hart.

Shakhtar, als je niks zinnigs te melden hebt, doe het dan ook alsjeblieft niet.

4 december 2012 om 22:44

Clubs staan eerst op een soort van zwarte lijst (echt veel Spaanse teams) en worden wellicht uitgesloten (zie Gyori, Aek, Besiktas).

4 december 2012 om 22:44

Hebben jullie een haat liefde relatie ofzo? Maar het is wel vrij grappig inderdaad dat een Vitesse fan het nota bene heeft over de Ffp

4 december 2012 om 22:45

Spanjeee, het zijn alleen maar feiten (zo gaat de Uefa nu te werk). Ik weet dat je dit niet wilt horen, maar toch is het zo.

4 december 2012 om 22:47

De FFP gaat erom dat je niet meer uitgeeft, dan er binnenkomt. Dat is bij Vitesse het geval. Bij die miljarden verenigingen niet.

4 december 2012 om 22:51

@shakhtar

Real Madrid en Barcelona zullen geen problemen hebben met de FFP regels. De andere Spaanse clubs wel inderdaad. Maar eerst maar eens zien hoe strikt de Uefa gaat zijn met de FFP regels.

4 december 2012 om 22:56

Ik denk dat Real en Barca eerder moeite gaan krijgen met de overheid die keiharde bezuinigingen van de EU moeten doorvoeren. Dat betekend dat de spelers van Real en Barca er fors op achteruit gaan straks. Het zou me niks verbazen als de rekening van de bezuinigingen ook zijn dreun in het voetbal nalaat. En terecht , aangezien topvoetballers jarenlang ontzien zijn.

4 december 2012 om 22:58

Er is straks geen ene Spaanse club die problemen krijg met de FFP regels, want de minister van sport in Spanje wil alle schuld van de clubs kwijtschelden, maar dat vind Brussel niet erg, die maken wel een paar extra miljarden over.

4 december 2012 om 23:03

@armenchick Ik denk inderdaad dat Shakhtar een hekel aan me heeft, hij reageert altijd vol afschuw op mij. Beetje raar aangezien ik niks raars zeg, of hij moet beledigd zijn door een zinnetje als dat van die Girl Scouts.

@shakhtar Met de omzetten van de meeste clubs zit het wel goed hoor. Als er wordt bezuinigd op spelerssalarissen maak je al heel wat goed dus zullen de meesten ook netjes winst gaan draaien. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, zoals je die hier in Nederland ook hebt.

Bovendien wil ik wel zien hoe Vitesse straks haar dingen gaat betalen als Jordania niet meer het salaris mag betalen van bijvoorbeeld Bony. Ook Psv, Twente, Feyenoord, AZ, NAC en Utrecht gaan/gingen door zware tijden. Vaak schoot de gemeente echter te hulp waardoor die clubs nog overeind staan. Snap niet waarom je dus altijd bij Spaanse clubs over de financiën moet beginnen.

4 december 2012 om 23:17

@wilmpie71

De Spaanse minister is sinds Spanje officieel steun aan vraagt niks maar dan een marionet van de mannen in Brussel. Zodra je steun aanvraagt ben je niks meer dan een pion die moet doen wat hem word opgedragen. De Spaanse minister kan nog zoveel willen , maar beslissen doet hij eigenlijk niet meer.

5 december 2012 om 16:16

Over die zware tijden van de Nederlandse clubs, die zijn al jaren aan het saneren. Hier gebeurd dat tenminste, uit eigen initiatief. In Spanje gebeurd dat maar mondjesmaat.

Zo zou een Nederlandse club een Falcao al lang verkocht hebben, om de financien op orde te brengen. Atletico houdt hem nu al twee jaar aan boord en dat met zwaar rode cijfers. Het is algemeen bekend dat Spaanse club de grootste schuldverkwanselaars zijn. Meer dan 3 miljard euro schuld in de Primera en Segunda Division. De Uefa heeft een lijst uitgebracht met clubs, die moeten oppassen dat ze hun startbewijs in Europa niet kwijtraken, hierop staan heel wat Spaanse teams. Dus als jij begint over ''moeilijk'' dit of ''moeilijk'' dat, in verhouding tot de Nederlandse club, dan moet je eerst maar naar je eigen landje kijken. Die krijgen he namelijk véél zwaarder de komende jaren

7 januari 2013 om 23:52

nederlandse clubs dan niet?

8 januari 2013 om 02:42

Nee, juist niet. Nederlandse clubs zijn bijna allemaal uit de schulden (op Feyenoord na dan). Dus die hoeven niet te vrezen voor de nieuwe sancties

5 december 2012 om 09:43

Ik gun het Spanje ook, dat arme land in crisis.

We mogen trots zijn op Ajax ! Toch EL in zo'n poule!

Fuck it, we hebben een ploeg die overwintert. Daar was ik meer mee bezig

4 december 2012 om 22:40

We? Ben je ook Ajacied? Ajax heeft het gewoon zeer goed gedaan. We zijn 3e geworden en dat is gewoon een hele knappe prestatie. Vanavond was het gewoon achter de feiten aanlopen, maar wat wil je het is Real Madrid samen met Barcelona de beste teams van de wereld.

4 december 2012 om 22:42

''we'' verwijst naar Nederland.

4 december 2012 om 22:55

Klopt, ik ben oprecht blij dat Ajax gekwalificeerd is voor de EL.

4 december 2012 om 22:40

Hoezo moet je nou weer gaan schelden? Nergens voor nodig dit.

4 december 2012 om 22:42

Dat is frustratie van dit walgelijke jaar in Europa

4 december 2012 om 23:26

@ Chocokroko

Sorry maar overdrijf je nou niet een beetje ? In vroegere tijden had je podverdorrie, podverdomme etc etc, wat ongetwijfeld een hoop mensen toen des tijds onbeschoft vonden. Tijden veranderen en dat betekend ook dat er andere (scheld)woorden komen of leef jij nog in de jaren dertig ofzo ?

5 december 2012 om 14:41

Tja afca_leeds als jij nou niet kan zien dat ik gewoon een grapje loop te maken.

En alsjeblieft de komende 10 jaar geen Madrid als tegenstander.... Heb het wel gehad nu met dat team.

4 december 2012 om 22:39

Tja als je jaar na jaar kletsen blijft krijgen kan ik het wel begrijpen

4 december 2012 om 22:42

Dat heeft er weinig mee te maken in mijn geval.

4 december 2012 om 22:40

Nou ik eigenlijk ook wel.
Ik was al klaar met alle twee de de Milanese clubs maar Madrid zit daar nu ook bij.
Volgende keer Barcelona of united.

4 december 2012 om 22:48

Precies, er zijn genoeg clubs waar bijna nooit tegen wordt gespeeld, een keer wat anders zou leuk zijn. Trouwens we moeten wel eerst CL halen anders krijgen we Fc Aljsjoasahsu uit Moldavië

4 december 2012 om 22:57

Dat gaat goed komen de eindspurt is ingezet.

5 december 2012 om 02:43

United hebben we vorig jaar ook al gehad dus dat hoeft van mij niet zo perse. De afgelopen jaren hebben we al veel mooie tegenstanders gehad. Ik zou het nu wel eens een keer prima vinden als we een makkelijk poule loten (die van Shalke en Arsenal bijv) waar je veel grotere kansen hebt om te overwinteren ipv elke keer maar die sterke ploegen. Het mag nu wel een keer meezitten maar ik zie a.s vrijdag ook gewoon weer een Inter of A.madrid uit de koker komen....let maar op want die pech hebben we de laatste jaren.

Lekker overwinteren Ajax! Leuke tweede helft maar eerste helft wel kansloos, geen schande. Toch een mooi resultaat in de CL met de bijkomende miljoenen.

Dramatische 1e helft. Goede 2e helft. Real is gewoon te hoog maar wat maakt het uit we gaan toch naar de el. Iedereen lachte ajax uit dat Ze 0 punten zouden krijgen. Hebben toch een leuk cl seizoen gehad. Met als hoogtepunten tegen city. Hoop op een leuke poule in de el en mogen we ver komen!

Ja logisch dat je hier kansloos verliest. Heel knap gewoon van Ajax dat ze in een poule met de kampioen van Engeland, Spanje en Duitsland (3 beste competities ter wereld) 3e weten te worden, kan niet anders zeggen. Trots.

Prima prestatie Ajax. Ongelooflijk hoe prima dit team presteert, want op papier is het niet echt dusdanig sterk (deze match uitgezonderd).

Hier worden we weer even met beide benen op de grond gezet: het kwaliteitsverschil met dit soort ploegen is gewoon te groot. De aannames, de voorzetten, de passing... Alles is gewoon van een lager niveau. Jammer, maar helaas...

4 december 2012 om 23:29

@ Lupus

Weet je, ik snap deze reacties nou totaal niet, je doet het voorkomen alsof iedereen van te voren had gedacht dat het anders zou verlopen. Dus hoezo staan we weer met beide beentjes op de grond, dat stonden we toch al ?

Yesss ajax is door naar de Europa League en die Man city mag lekker 4e staan!

Overwinteren in deze poule is voor Ajax al een godswonder. Had nooit verwacht dat ze een puntje zouden halen, toch knap gedaan.

Tweede helft was Real Madrid gewoon niet aanwezig, hoefde eigenlijk ook niet. Waren minuten bij de les en Morata geeft hem aan Callejon en mijn held maakt zijn tweede van de avond. Geweldig.
Dit was gewoon een te verwachte resultaat.
Modric, was prachtig vandaag. 2 terechte doelpunten afgekeurd. Maar die van Morata was zeer mooi
Proficiat dat Ajax toch Europa mag spelen.

5 december 2012 om 08:14

Callejon speelde een dijk van een wedstrijd inderdaad! En Morata's doelpunt mocht nooit afgekeurd worden..
Maar we moeten wel kritisch blijven, Real speelde de 2e helft slecht. Dit mag niet in de CL, ook niet als je al voorstaat met 2-0 / 3-1.
De wisselspelers zullen toch zin moeten hebben om te voetballen? Die ene kans die ze krijgen en dan direct CL spelen. Had wel iets meer passie verwacht.

Nevertheless heeft Ajax prima gespeeld, het is ze gegund.

Nou, Ajax gewogen en te licht bevonden. Spelopvatting is goed, maar er is gewoon niet genoeg dreiging, gecombineerd met effectiviteit, om topploegen te laten zweten. Dreiging komt voort uit creativiteit en kwaliteit en effectivteit uit ervaring. Dat laatste komt wel, maar dat eerste is er bij een paar spelers gewoon niet.
Er zitten gewoon een 3 zwakke schakels tussen en dat zijn er 3 te veel.
Poulsen en Enoh te oud/niet goed genoeg, Alderweireld compleet uit vorm en Boerrigter en Sana zijn Ajax onwaardig. De rest van het elftal kan nu mee of over een paar jaar.
Ajax moet gewoon die 3 vervangen en de rest behouden. dan komen ze er wel.

De logica zelf. Maar toch prachtig om 3e te worden in deze poule, proficiat vanuit België.

Het is toch wel lachwekkend hoor, iedereen valt weer over Ajax heen terwijl dit gewoon een heel normaal resultaat is voor een Nederlandse ploeg. Mensen die serieus denken dat een andere Nederlandse club dan Ajax beter resultaat zouden halen zijn totaal niet serieus te nemen, durf er veel geld op te zetten dat die clubs nog harder zouden afgaan.

We hebben gewoon de Poule des doods overleefd en dat is zeer goed te noemen, een van de zwaarste CL poules van dit decennia overleven met zo jeugdig elftal is een dik compliment waard. Mede tot stand gebracht door het twee luik tegen City.

Europa League na de winter is altijd interessanter en het zorgt weer voor meer minuten in de benen van de jongens, is nooit verkeerd.

4 december 2012 om 22:50

je haalt de woorden uit mijn mond..
tegen city schreeuwden sommige fans dan geld niks was.

nu opeens beginnen ze te zeuren over de schuld van real?

het boeit me niet totaal hoeveel een club geld uit geeft gaat om resultaten .
en geld brengt geen succes met zich mee

4 december 2012 om 22:48

praat niet als je niks weet
voetbal zorgt juist voor beter economie
want zonder rente kunnen banken allemaal morgen sluiten..

Maar gefeliciteerd met El
tenminste 1 ploeg nog actief in europa

4 december 2012 om 22:48

Het enige punt wat ik heb, is dat veel Real fans vergeten dat Real twee keer al zichzelf ontiegelijk in de schulden heeft gestoken om op dit punt te komen, overigens veel clubs in de spaanse competitie.

Dat is geen probleem, maar het wekt irritatie bij mij op dat fans van Real dan neerbuigend naar Ajax toe doen. Wat jij ook doet, "zelfs met 11 jeugd spelers maakt ajax geen kans". Ajax is een van de netste jongentjes uit de klas, wat financien betreft. Hierdoor is het gat op dit moment te groot.

Natuurlijk blijft het gat voorlopig nog wel groot, maar als de FFP is ingevoerd zal het gat langzamerhand kleiner worden. Maar zolang Ajax elk jaar zijn beste 2-3 spelers kwijt raakt en Real elk jaar 2-3 goede spelers erbij kan halen, zal het gat groot blijven.

4 december 2012 om 22:52

real zal helaas geen last hebben van Ffp
ze draaien elke jaar 500mil omzet

krijgen meer binnen en maken netto winst
het is niet neerbuigend bedoel maar met een callejon,varane,nacho,jese,jose en veel jeugdspelers zal ajax helaas geen kans maken
jammer dat jullie dit niet willen toegeven

4 december 2012 om 23:01

Ik wil het wel toegeven, vind het gewoon niet leuk.

Het is niet moeilijk om een goede jeugd te hebben als je een omzet hebt van 500mil. Ajax doet het in verhouding met veel grote clubs prima qua jeugd, zeker als je het vergelijkt met de omzet die Ajax heeft en de omzet die grotere clubs hebben.

Dit Ajax had veel meer weerstand kunnen bieden als ze Anita en Verthongen hadden kunnen behouden. Dat had gekund als ze meer omzet hadden gedraaid. Of als de FFP er was geweest en niet iedere club in staat was geweest om Verthongen en Anita op te halen.

De FFP wordt veel te laat ingevoerd.

4 december 2012 om 23:12

dan is het meer eigen schuld dat ze anita verthongen hebben laten gaan...

kijk ik snap je wel .ajax kan natuurlijk niet hun salaris betalen.

heb respect voor ajax en de fans ook maar wat ze zeiden dat kon niet
pas 2-0

5 december 2012 om 10:10

Als Madrid 516 omzet maakt en 480 kosten heeft en een schuld van 124 dan is hun netto winst toch een vals masker. Niet dat ik denk dat Madrid ooit failliet gaat, maar is alleen aan dit spelersmateriaal gekomen om zich eerst diep in de schulden te steken. Zolang de Spaanse voetbalbond dit door de vingers ziet de Banken ze tegen extreem lage rente EU geld blijft lenen en de overheid hun belasting schuld tot 2020 opschort en gemeente Madrid in valse geschriften een trainingscomplex koopt voor 500 miljoen... ja dan red je het wel als Real. In een normaal land waar je economische crisis zo ver gedaald is dat je bevolking 30 procent werkloos is was Real Madrid al lang failliet geweest.

5 december 2012 om 10:13

Als hun jeugd zo goed is waarom spelen ze dan niet met ze?
Heb je minder lasten en meer winst.

Mooi dat Morata, jose en nacho minuten mochten maken, Callejon scoort wel vaak. Man verdient basisplek in plaats van Di Maria! Kaka heeft het ook goed gedaan, jammer dat Morata op het laatst niet had gescoord.

Verschillen blijven te groot. Gelukkig deed Dortmund zijn sportieve plicht. Allemaal even een bedankje naar Duitsland A.u.b !!!

4 december 2012 om 22:41

Bedankt Dortmund. Hier het bedankje.

Gewoon doorgaan waar we gebleven waren.
Dat ging prima tegen Roda en Psv en dat is het niveau waar het eigenlijk om draait.
De europese wedstrijden zijn mooi meegenomen qua ervaring en qua geld.
In andere poules hadden we misschien een kans gehad maar deze poule was te sterk.

Dat geldt ook voor de wedstrijd van vandaag.
Op naar de volgende wedstrijd die weer gewonnen moet worden en op naar de Europa League die wij wel serieus nemen om de Nederlandse eer te verdedigen!

3e plaats in deze poule is uitstekend, bijna niemand had dit gezegd vooraf dus op zich heeft Ajax het wederom goed gedaan in de Cl, net zoals vorig jaar.

Who cares, Ajax overwinterd in Europa in de moeilijkste poule in de Champions League, 1 van de zo niet dé moeilijkste poule die ik ooit heb gezien. Ik denk dat wij (en ja, ondanks mijn Arsenal logo ben ik voor Ajax ) hier heel, heel blij om mogen zijn. Ondanks dat de 1e helft niets was, ben ik tevreden over de 2e helft en heeft Hoesen mij wederom verrast!

4 december 2012 om 23:06

Over jou reactie waarin je reageerde over Nacho, hij is geen groot talent. Het is een goede speler maar ik zie in hem geen toptalent of hij moet mij echt gaan verbazen de komende tijd. Daarnaast speelde hij vandaag als back terwijl die eigenlijk een cv is. Dat verklaar dat Boerrigter een paar keer langs hen gekomen is. De grote talenten van Real zijn in mijn ogen Derik, Benavente, Feibas, Jose rodr, Jese, Raul en Morata. Meeste van die jongens xijn 17/18. Alleen Feibas is 16 en Morata 19. Er zullen vast wel andere grote talenten zijn maar ik volg niet zoveel van de juvenil en de cadettes.

4 december 2012 om 23:32

Kijk dit is tenminste info waarmee ik wat kan. Ik hoor namelijk vaak dat Nacho dé speler is en dergelijke, terwijl ik hem vrij vond tegenvallen vandaag maar als centrale rechtspoot op de linksback positie kan ik me voorstellen dat het nogal anders is. De jongens die jij op noemt zijn dus de spelers waarvan je veel verwacht? Verwacht je op termijn dat zij ook de basis gaan vormen of dat niet?

Ik weet dat Wenger interesse zou hebben in Morata maar ik zie dat niet snel gebeuren.

5 december 2012 om 19:55

In mijn ogen is Nacho niet een toptalent, hij is een talent maar om bij real te slagen heb je meer nodig. Het helpt natuurlijk ook niet dat die als CV op de back speelt ook al kan hij daar uit de voeten. Ik hoop dat hij mij verrast en zich stormachtig ontwikkelt. Ik zou het namelijk prachtig vinden om hem in het eerste te zien samen met zijn broertje Alex die wel een groot talent is.

We hebben echt veel broertjes in de jeugdopleiding zitten zoals Merchan's, Adan's, Pozo's, Expecto's en Suarez bij het basketbal gedeelte. Vind het echt prachtig om dat te zien, vooral omdat ze allemaal echte fan zijn van Real Madrid.

Alex zit op het moment wat stil in zijn ontwikeling maar het is logisch aangezien dit de 3e jaar is dat die bij Castilla zit. Kwam al op zijn 17e bij Castilla terwijl die toen nog in de juvenil moest zitten. Hij moet zo snel mogelijk ervaring gaan opdoen in de eerste divisie.

Ja dat zijn inderdaad de grote talenten maar je weet het maar nooithoe het loopt. Er zijn nog andere grote talenten zoals Merchan. Cadette A zit met een aantal grote talenten zoals Rivero, Nani en Rubn die ik later kans geef Iker op te volgen. Hij heeft echt een reflex waar je van opkijkt.

Wenger had niet alleen interesse in Morata maar ook in Jose Rodriguez en Pozo vorige jaar. Helaas ging Pozo die echt een groot talent is naar Manchester City terwijl ook Chelsea achter hem aanzat, Manc heeft maar liefst 3miljoen voor hem terwijl die nog maar 16 jaar is maar hij is echt een heel groot talent. Vind het echt jammer dat die niet bij Real is gebleven of anders naar Arsenal


Haha ik heb jou allemaal informatie gegeven waar je niet om had gevraagd. Was niet echt mijn bedoeling om zo veel te typen.

Edit: Laatste stukje eraan toegevoegd.

4 december 2012 om 23:08

Dus Real heeftwel degelijk grote talenten, als Wenger zich voor sommige van hun heeft gemeld dan weet je wel genoeg.

Ajax kan simpelweg niet dekken. Nota bene 2 doelpunten tegen daardoor, sorry hoor, maar dat getuigt meer van een gebrek aan intelligentie dan aan kwaliteit denk ik zo.

Alderweireld blijft een matige speler. Verdedigend en opbouwend niet goed genoeg. Na dit jaar mag hij best van mij weg voor een mooi bedrag. Kan Veltman, waar ik heel veel potentieel in zie, het overnemen.

Wat is die Boerigter een verschrikkelijke voetballer. Heeft Ajax werkelijk niks beter lopen voor de rechter vleugel?

4 december 2012 om 22:42

Lukoki vind ik een goede speler (al vinden veel mensen hem ook niet goed) maar ja, als hij niet opgesteld wordt...

4 december 2012 om 22:45

Boerrigter was vandaag ook prima hoor, haast de enige die een actie durfde te maken. Boerrigter kan er niet aan doen dat de Boer faalt en hem op rechts zet (voorzetten zijn dan niks waard). Lukoki erin en Boerrigter naar links verplaatsen was beter geweest, nee we moeten het weer met Sana doen...

4 december 2012 om 22:48

Boerrigter was helemaal niet prima.
Echt absurd veel balverlies en heel veel slechte aannames.
als "actie durven maken" al prima is dan heb ik toch echt een hele andere standaard voor dat woord...

4 december 2012 om 22:53

Azijnpisser. Kom op zeg geef die jongen ook wat krediet.. Hij is super slecht met zijn rechterbeen, wist er toch nog vaak genoeg langs te komen. Je hebt mensen nodig die een actie durven maken, dat zorgt voor wat diepte in het spel. Eriksen heeft veel balverlies, zelfs in de eredivisie en daar hoor je niemand over. Boerrigter heeft wat tijd nodig, gun hem die. Maar prima als jij het liever doet met Sana die 1. geen body heeft, 2. zn acties te ver doorvoert en 3, geen rendement heeft. Of wil je Sulejmani die 2x op en neer sprint waarin ie al zn halve lichaamsgewicht verliest + de bal. Bah dat negatieve gezeur altijd.. Het is moeilijk om individuen te beoordelen op basis van een wedstrijd tegen absolute wereldtop.

Ik vond de verdediging schrijnender. Moisander die toch als de verlosser binnen werd gehaald faalt behoorlijk vaak. Blind is de enige die constant speelt, maar ook nog fouten in zijn spel heeft. De uitblinker vandaag voor mij was Hoesen. Hij bracht rust en gevaar. Misschien een niet heel voor de hand liggende keuze, maar het spel werd duidelijk minder toen hij eruit ging.

5 december 2012 om 14:19

Typisch dat ik nota bene eerder aan heb gegeven wie ik wel een goede speler vindt op rechts en dat je die dan vervolgens niet noemt naast sulejmani en sana....

Boerrigter is het hele seizoen al ondermaats, ook toen hij op links speelde.
Sana heeft het overigens uitstekend gedaan toen hij op links speelde, sinds heerenveen werd hij misbruikt als rechtsbuiten en dat deed hij niet goed (daar hoort hij ook niet).
Boerrigter hoort er in principe ook niet maar zoals ik al zei liet hij het als linksbuiten ook totaal niet zien dit seizoen in tegenstelling tot Sana... (maar voor de duidelijkheid, nee Sana moet ook niet op rechts, degene die ik daar het liefst zie heb ik al in mijn reactie hierboven gezet dus ik weiger die naam nog een keer te noemen, dan moet je maar lezen...)

4 december 2012 om 22:44

Jawel Suljemain, maar die wil niet bijteken dus mag hij niet spelen.

4 december 2012 om 22:45

Boerrigter is zo ontzettend houterig geworden. Is helemaal niet flexibel en dat is wel handig en broodnodig als je wil dribbelen. Lukoki is voorlopig ook geen beste oplossing, omdat zijn voorzetten niet aankomen, iets wat ook wel handig is. Fischer en Sana blijven voor mijn op dit moment de beste vleugelspelers in Ajax 1, spijtig dat ze op dezelfde flank spelen.

Op die Duitsers kun je op rekenen

Uiteindelijk toch nog weten te overwinteren. Iets wat ik zeker niet verwacht had toen de poule bekend kwam. De twee wedstrijden tegen Madrid en de thuiswedstrijd tegen BvB waren natuurlijk vreselijk. Maar met onze beperkte middelen hebben we het uiteindelijk naar behoren gedaan.

Moooi Man City onder ons gehouden, ik zie ajax echt wel als kanshebben voor de EL! Ajax is in de CL veelal te angstig geweest en heeft teveel respect gehad voor de tegenstanders.. nu ook weer 4-1 verliezen en geen een keer geel pakken.. veel geleerd dat wel.. Toch heeft ajax tegen Dortmund en Real ook laten zien dat het goed kan voetballen.. maar het heeft niet de ervaring en mentaliteit om dit meteen op te pakken.

4 december 2012 om 23:07

Je vergeet iets. Ajax heeft ook de kwaliteiten niet om her dit Real moeilijk te maken. Ze zijn twee klassen of meer minder dan Real en Dortmund en echt geen kandidaat voor winst in de EL.

Blind, Boerrigter, Van Rhijn, Enoh, Sana, Moisander... Dat is allemaal grauwe middenmoot. Echt toptalent? Nou, Fischer misschien. Ik vind Eriksen in dit soort wedstrijden altijd ook tegenvallen.

Ach ja boeiend, we zijn door in de Europa league, vind ik al een prestatie opzich.

Alle Ajax fans kunnen trots terugkijken op de 6 wedstrijden in de CL. Ajax verdiende het uit bij Dortmund helemaal niet om te verliezen. Thuis werd City weggespeeld en met een beetje meer geluk hadden ze ook nog uit bij City kunnen winnen. Knappe prestatie van Ajax!

Heerlijk City niet meer in Europa :D! Enige nadeel kan zijn dat ze zich nu vol kunnen concentreren op de Bpl.

Kansloos of niet de feiten laten zien dat we 3e zijn en gewoon verder in Europa gaan.
De grote Manchester City is gewoon laatste!

4 december 2012 om 22:47

City is niet groot is maar een klein clubje die groot gemaakt word.

5 december 2012 om 15:38

wve, blijf dit aub herhalen, want je hebt gelijk, zelfs Aston Villa en Nottingham Forrest hebben groter geschiedenis

Wat een goall van Kakaaa!!!!!!!!!!!

Geen enkele speler van Real krijgt hem met zijn slechte been zo erin.. behalve Kaka!!

4 december 2012 om 22:43

Heeft die man een slecht been dan?!
Man of the match was overigens niet Kaka, maar Modric die heel sterk speelde op het middenveld.

4 december 2012 om 22:50

Wil je dan dat hij elke 2 maanden 1 keer speelt zonder wedstrijdritme etc. en ook nog elke keer motm word?

Krijgt hij meer kansen, dan word hij de ster.. en niet Ronaldo.

4 december 2012 om 22:57

Nee ik had liever dat hij hopeloos gefaald had, maar dat heeft meer met mijn clubvoorkeur te maken. Kaka is zo'n bewonderenswaardig speler. Ongenaakbare techniek en dynamiek en bovenal een zeer goede persoonlijkheid. Misschien juist wel iets te lief en moet ie wat meer voor zichzelf opkomen.

4 december 2012 om 22:44

Ja inderdaad geloof mij als Kaka in plaats van Real die heletijd bij een club speelde waar hij iedere keer een basisplaats had dan was hij nu 1 van de beste ter wereld echt waar.

4 december 2012 om 22:47

@shorty
Ik vond Varane eerder Motm. Speelde ontzettend sterk zowel in verdedigend als opbouwend opzicht. Liet zo goed als geen steekje vallen en zorgt ervoor dat Ramos / Pepe niet worden gemist.

@ac

Kaká speelde veel en veel beter dan die prutser Di Maria heeft laten zien in de afgelopen 4 weken, onbegrijpelijk dat hij niet gewoon start vanaf het begin en zo weinig kansen krijgt.

4 december 2012 om 22:48

Varane was prima ja, verraste me zeer positief. Maar Modric is beslissend geweest en dat gaf voor mij de doorslag.

4 december 2012 om 22:52

Varane kan moeilijk beslissend zijn van achteruit.

Hij speelt al een lange tijd zo goed en misschien overdrijf ik wel maar ik vind het het grootste verdedigende talent dat er momenteel rondloopt. Modric was inderdaad ook meer dan prima, lijkt z'n draai meer en meer te vinden de laatste tijd en wat een schitterende pass op Calléjon was dat zeg! laat toch zien zich meer thuis te voelen als cm dan als 10, laat dat lekker over aan Özil en Kaká.

4 december 2012 om 22:58

Vond Varane anders niet zijn sterkste wedstrijd spelen. Had af en toe wat verkeerde passjes naar voren. Verdedigend was hij wel fenomenaal. Hij heeft betere wedstrijden gespeeld. Desalniettemin was het wel een goede wedstrijd. Heeft die man eigenlijk wel een slechte wedstrijd in het maagdelijk wit gespeeld?

4 december 2012 om 22:59

Eens met allbei je stellingen. Varane is zonder twijfel het grootste verdedigende talent ter wereld. Met afstand. Je ziet aan alles dat dit de beste verdediger ter wereld gaat worden. Wellicht ook aanvoerder.

Modric speelde inderdaad veel beter als CM, vind hem als 10 geen wereldtop. Kaká en Özil zijn veel beter op die positie inderdaad. Geeft niets. Het is wel jammer dat Modric het pre-season niet heeft meegemaakt. Dan had hij zich misschien wat sneller aangepast.

@ Jeffrey
Tegen Benfica was hij wel matig, net als de andere 10 trouwens.

4 december 2012 om 23:04

Voor zover ik me kan herinneren niet echt nee. Elke wedstrijd was hij wel een 7 minimaal. Vandaag vond ik hem ook weer een 7.5 spelen, wat je aangeeft opbouwend een paar kleine steken. Benz, Benfica was een oefenduel, ik vind niet dat je iemand daarop moet beoordelen. De wedstrijden waar het om ging was hij èèn van de, zoniet de beste op het veld

@benz

Varane mist alleen leiderschap maar dat komt met de tijd. Gozer is pas 20? en zal de fijne kneepjes van het vak wel leren van Ramos. Verdedigend hoef je hem niks te leren hij beheerst het allemaal, rust, inspeelpass, lange pass, game reading, onderscheppingen. Hij maakt bizar weinig tackles heb je dat wel eens gemerkt? heeft ontzettend weinig overtredingen nodig.

4 december 2012 om 23:09

@max

Tjah, dat was een oefenwedstrijdje. Maar bij wedstrijden die tellen, geeft hij altijd thuis. Die wedstrijd heb ik trouwens moeten missen omdat ik in de auto naar Italie zat, renember?

4 december 2012 om 23:13

19 jaar oud is hij. Word in april 20. Dat komt dus nog wel ja. In de toekomst het duo Varane - Ramos inderdaad. Hij maakt alleen slidings als hij zeker weet dat hij hem heeft. Ook hapt hij niet zo snel als andere verdedigers. Hij leest de bewegingen goed en wacht op de beweging. Ajax spelers hadden dit al snel door en kozen vaak voor het tikkie breed.
Tegen City en Dortmund heeft hij bewezen de absolute wereldtop aan te kunnen. Hij kan op elk moment Sergio of Pepe opvangen. Hij straalt zo veel vertrouwen en rust uit.

Weet je wat het mooiste is? Hij speelt nooit smerig.

@ Jeffrey
Ja klopt, misschien maar beter ook dat je die hebt gemist

4 december 2012 om 22:50

Kaka speelde ook gewoon een goede wedstrijd. Kan me geen balverlies heugen vandaag van hem. Veruit de beste man van Real. Modric was ook geweldig! En Morata, ik was al aan het juichen. Die bal had er in gemoeten!

Moet we zeggen dat de Ajacieden beetje triest aan het doen zijn. Allemaal smoesjes verzinnen over geld en dergelijke. Real is beter, groter en rijker. Klaar. Wat hadden ze verwacht? Dat Hoessen die in zijn carrière nog geen bal in het net heeft zien vliegen, moest scoren tegen Real?

Hier kon je het verschil tussen Eriksen en wereldklasse ook overduidelijk zien. Na vandaag ben ik er 100% van overtuigd dat hij niet de klasse heeft om wereldtop te worden. Het gevoel, de aannames, de passjes, het overzicht. Het is het hem niet. Dat zijn geen dingen die met de jaren komen, daar word je mee geboren.

4 december 2012 om 22:52

Morata is zo'n goede speler! Damnn, ik ben zeer gecharmeerd van hem!
Het is ook makkelijk om van hem te houden want hij lijkt op Kaka

4 december 2012 om 22:56

Khedira lijkt van ver af en toe echt op Kaka.. vooral omdat zijn 6 op een 8 lijkt hahaha... maar als je ze ziet "lopen/sprinten", dan weet je gelijk wie Khedira is en wie Kaka hahaha

4 december 2012 om 22:56

Ja vind ik dus ook hahaha. Heb vaak gekeken of het nu Kaka was of Morata.

Maar goed, drukt toch wel even een stempel op de wedstrijd. Een assist en had moeten scoren!

Jammer van de geflatteerde nederlaag, maar toch mooi dat Ajax in deze poule nog EL weet te halen. En dan nog boven de Engelse landskampioen eindigen ook. Ik kan niets anders als trots zijn op Ajax.

4 december 2012 om 22:51

Je zal zeker wel balen dat Coentrao eruit viel? Anders had Denis zeker zijn CL debuut gemaakt.

Maar goed, hoezo vind je het geflatteerd? Ajax had geen schijn van kans. Schiet Morata die bal er op het laatst in (wat had gemoeten) stond het 5-1. Coentrao had die bal aan het begin van de wedstrijd er ook in kunnen schieten en Benzema wist het voor elkaar te krijgen voor open goal te missen. Dan had het zo 7-1 kunnen zijn. Ajax was helemaal nergens. Stonden allemaal beetje stil te wachten.

4 december 2012 om 23:04

Ja man, had hem graag zien spelen.

De uitslag is geflatteerd omdat Ajax in de tweede helft veel meer kansen afdwong en Real tegenstand bood. Toegegeven: voor Real hoefde het al niet meer, maar Ajax had de pech dat ze de onervarenheid missen om die kansen af te maken. De 3-2 hing eerder in de lucht als de 4-1 had ik het idee, dus vandaar dat ik de uitslag geflatteerd vond.

Er worden mij een aantal dingen duidelijk:
1. Ajax heeft een spits nodig waar ze het spel aan op kunnen hangen, Het verschil werd pijnlijk duidelijk toen Hoesen plaats moest maken en Schöne in de spits moest. De goede fase was gelijk afgelopen.
2. Enoh hoef ik niet meer te zien in het shirt van Ajax, heb het jaren voor hem opgenomen maar oh oh wat viel hij dramatisch in.
3. Sana? Don't get me started please.. Fischer bracht niet veel, maar Sana is gewoon uitermate zwak en staat er puur om zelf in de spotlight te komen. Boerrigter gewoon op links en Lukoki op rechts was een betere wissel geweest.
4. Eriksen was de tweede helft erg goed, dit kwam mede omdat de Jong iets gedurfder ging spelen. Laatst genoemde was erg zwak in de eerste helft.
5. Blind is werkelijk de enige die een constant niveau laat zien, jammer maar helaas: Ajax is veel te wisselvallig. Zelfs in 1 wedstrijd zien we twee compleet verschillende Ajaxen.
6. De Boer is een topcoach in wording, maar moet nog wat leren op het gebied van wissels. (enoh, Sana en dan nota bene één van je meest bepalende spelers (hoesen) eruit halen).

Wel verwacht dat we hier zouden verliezen. Maar ik ben trots op Ajax dat ze de Europa league in gaan. Nu hopen dat we een leuke tegenstander krijgen.

Het is weliswaar wel mooi om het veldspel van Ajax te zien. Maar zonder effectiviteit kom je nou eenmaal niet ver. De kansen worden niet afgemaakt. (grootste kans voor Hoessen) Je zag ook in de 2e helft dat wanneer Real even druk ging zetten, alles meteen vastliep bij Ajax. We zullen dit ook in de EL zien, denk niet dat Ajax al te ver zal komen.

4 december 2012 om 22:51

Een Rodriguez nog 0.0 heeft laten zien in zijn korte carrière als voetballer in tegenstelling tot Fisher die Ajax in de Next Gen op sleep touw nam samen met Klaassen.

Eerste helft geen durf.tweede helft wel durf, maar geen overtuiging.
Bepalende spelers zoals De Jong en Eriksen onder maat.

Ik was onder de indruk van Hoesen, niet dat hij geweldig speelde, maar bleef goed op de been in zijn eerste CL wedstrijd in de basis.

Slechtste man van het veld: Van Rhijn

Offtopic: Hoe vaak heeft die flapfluit van de NOS nou al gezegd dat Ajax al 6 keer van Real heeft verloren? Weg met die vent!
Verder terecht en verwachte nederlaag!

proficiat voor ajax, want 3de eindigen in een poule met de 3 kampioenen van de 3 beste competities ter wereld (in mijn ogen.. niet komen zeiken) dan mag je wel trots zijn.. en zeker die wedstrijden tegen city waren echt top!

4 december 2012 om 22:51

Nette reactie. Real wederom maatje te groot. Ajax goed op weg.

Trots op Ajax, gewoon EL voetbal in een poule met 3 wereld ploegen, Ajax heeft gedurfd gevoetbald en ja dan kun je verliezen met 4-1, maar we hebben ons laten zien.

Ajax heeft de Nederlandse trots in Europa hoog gehouden!

Real Madrid is niet te benaderen qua kwaliteit en het is ook totaal logisch dat het verschil tussen Ajax niet kleiner wordt als nog steeds de beste spelers elk jaar weg gaan en Real elk jaar voor 50+ miljoen mag uitgeven. Kunnen we ons wel calimero gaan gedragen maar zolang die bedragen doorgaan en Ajax spelers niet langer kan binden blijft het verschil tussen Real en Ajax exact gelijk.

Goede tweede helft van Ajax waar Real toch soms paniekerig ging voetballen en gefrustreerd raakte, zie de gele kaarten. Boerrighter was weer matig en eigenlijk vond ik alleen Vermeer en Blind een voldoende scoren grote delen van de wedstrijd. Eriksen bezweek onder de druk en de Jong was nog moe van Zaterdag.

Van Real was Modric toch wel echt schitterend, vooral zijn pases. Ronaldo was ook weer een genot en wil altijd scoren en alles geven. Kan mij dan best voorstellen dat je gefrustreerd raakt omdat je team het wel welletjes vind, zeker als de hongerige Kaka verdwijnt.

Het is een schande dat spelers zoals Modric, Kaka, Song, Fabregas etc in Spanje gewoon gekocht worden voor het kopen. Europa zou er een stuk leuker uit zien als de toppers eerlijker verdeeld waren. Dan zou Ajax ook langer vast kunnen houden aan een speler zoals Eriksen. United heeft immers een type Eriksen of Modric nodig maar Real kaapte Modric weg voor een schandalig bedrag en dat maakt dat Ajax voor Eriksen moet gaan.

Europa league. van tevoren zou je ervoor kunnen tekenen. In ieder geval City onder ons gehouden. Prima! Donderdagavond!

Ik zeg Mancini pak je koffers maar aan en plak bij raiola als zaakwaarnemer misschien mag je trainer worden van Ajax
even zonder dollen dit is werkelijk een schande van City en ben trots op mn cluppie ajax !

Welcome EL we gaan er voor de volle 100 voor !

Bedankt Borussia Dortmund, sportieve plicht gedaan. Topprestatie om derde in deze poule te worden.

Knap hoor, bij de loting dacht ik toch echt, dit wordt niets.
Nu 3e en de finale in de tempel, wie weet.
Moet wel beter, mogen gekochte spelers tijdens de transfer periode in de El meedoen?

Tja, Real is nou eenmaal een klasse of twee beter. Het resultaat was gewoon te verwachten. Je zag dat als Real aanzet, ze gelijk een aantal grote kansen krijgen. Modric had een aantal vreselijk mooie passen, zoals bij die tweede goal. Morata vond ik ook goed invallen, gelijk een grote kans en een assist. Laat die maar vaker invallen.

Ondanks de 4-1 nederlaag ben ik zeer tevreden dat Ajax zich plaatst voor de Europa League, knappe prestatie tegen het bij elkaar gekochte zooitje van City, dat nu klaar is in Europa! Super!

De verdediging is dramatisch, 16 doelpunten tegen in 6 wedstrijden. Daar moet eerst aan gewerkt worden.

4 december 2012 om 22:49

Een nieuwe Verthongen haal je niet zomaar, Het zijn tenminste we spelers uit de jeugd en ik vind dat Blind echt goeie wedstrijden heeft gespeeld en Vermeer vind ik echt 1 van de beste lijnkeepers van Nederland.

4 december 2012 om 22:55

niet om leuk te doen.. maar het waren er 20 tegen en 2 voor ajax.. just sayin..

4 december 2012 om 22:59

Begroting Ajax 62 miljoen, begroting Real 512 miljoen..just sayin..

5 december 2012 om 09:54

Op teletekst staat een doelsaldo van 8 voor en 16 tegen vermeldt.

" Kaká na een prachtige combinatie namelijk prachtig de 3-0 binnen "

De stukjes worden toch kwalitatief steeds minder door dezelfde woorden te gebruiken.
Maar goed dik verdiende zege niets op af te dingen.

Tweede helft was leuk om te zien. De eerste helft was pijnlijk om te zien. Hoesen, Fischer en Eriksen kunnen nog stappen zetten. Met Boerigter weet ik het op dit moment niet zo goed. En als Enoh in het veld komt schrik altijd even. Ach, we blijven talenten opleiden zodat ze bij een 'top' club kunnen schitteren.. Op naar de EL!

dat is een xavi 1 2tjes en die jongen is pas 17!!!

Wat een terechte afstraffing, die staan nu wel weer met beide pootjes op de grond.

van te voren had iedereen er voor deze stand in de poule getekend maar als je ziek hoe zwak ajax speelde in beide wedstrijden tegen real madrid en in de thuiswedstrijd tegen dortmund ben ik toch lichtelijk teleurgesteld.

en hoessen die kan als het aan mij zou liggen snel terug gaan naar fortuna sittard want dat is het niveau waar hij thuis hoort. als je de wedstrijden bekijkt inclusief de wedstrijd tegen psv dan zie je over duidelijk dat hij tekort komt voor het niveau dat ajax wil nastreven. de kansen die deze jongen laat liggen als spits zijnde zijn ongelofelijk.

eriksen waar veel over gezegd is de afgelopen week draaide voor geen meter en zodoende draaide ajax niet het bewijst maar weer hoe belangrijk het is voor ajax dat die jongen lekker draait anders is het niet om aan te gluren.

trouwens een hele vieze overtreding van ronaldo. dat soort overtredingen zouden gewoon met rood bestraft moeten worden gewoon de tegenstander onder uit trappen puur uit frustratie en om die speler pijn te doen. maar natuurlijk welke scheidsrechter durft er nou de op 1 na best speler van de wereld naar de kleedkamer te sturen? het heeft helemaal niets met voetbal te maken.

het leuke is nog dat de kromme staat te verkondigen heel verontwaardigd dat ajax niets verder is gekomen ten opzichte van vorig jaar. natuurlijk niet willem ajax heeft hun beste spelers moeten afstaan aan koop clubs in het buitenland. als dit ieder jaar zo gaat en ajax niet in staat is om spelers iets langer te behouden dan zie ik de droom van alle ajacieden inclusief mijzelf en natuurlijk cruijff in duigen vallen. want verder in europa kom je op deze manier niet.

4 december 2012 om 23:04

Je reageert wat overdreven zowel over Ajax als over Ronaldo. Was natuurlijk nooit rood, hij komt gewoon te laat maar niet gevaarlijk en het was zeker geen natrappen.

Ik ben ook Ajacied maar vind het vreemd dat je je zo opwind. Natuurlijk is het respect te groot maar wij als fans zorgen daar ook voor. Wij zijn de mensen die Messi een halfgod noemen als hij weer eens een verdediger van de lokale fc voorbij is gestreefd. Wij zijn het die bakken met geld naar Spanje sturen om teams te bouwen met louter topspelers. Wij kijken immers naar de Cl..

Als je boos bent op Ajax en diens instelling, of Ajax en diens kwaliteit dan ben je boos op het systeem!

4 december 2012 om 23:20

het leuke is nog dat de kromme staat te verkondigen heel verontwaardigd dat ajax niets verder is gekomen ten opzichte van vorig jaar. natuurlijk niet willem ajax heeft hun beste spelers moeten afstaan aan koop clubs in het buitenland, en daarbij natuurlijk vergeten dat ze zelf ook zo zijn.

4 december 2012 om 23:37

jarno je bent weer lekker dom bezig mijn kind. ik geef ajax de schuld van het weggeven van hun spelers niet de clubs die de spelers kopen.

ik zeg toch niet dat die clubs ook maar iets verkeerd doen.

Ik heb de match zelf niet kunnen zien,maar hoe speelde José Rodriguez?

4 december 2012 om 22:51

Om eerlijk te zijn niet erg goed. Maar dan hij is nog maar 17 he! Dat moeten we niet vergeten. Vergeleken met zijn leeftijdsgenoten is het natuurlijk prachtig dat hij zijn debuut maakt in de CL. Het fysiek heeft hij in ieder geval wel, hopelijk zal hij het maken.

5 december 2012 om 01:20

Hij speelde beetje met angst

Gelukkig is dat team van City brandhout, anders hadden we na de winter geen Nederlands team in Europa terug gezien. De tranen springen je toch in de ogen als je ziet noemde Nederlandse ploegen tegen een beetje Europese tegenstander weggespeeld worden. Ik doel daarmee niet specifiek op Ajax, dat forse tegenstanders had (behalve City), maar in de volle breedte.

We staan er slecht voor met het Nederlands clubvoetbal.

Helaas, tegen dit Real kon Ajax niet veel klaarspelen. Ronaldo, Modric, Kaka, Benzema, allemaal wat te veel van het goede. Wel mooi om te zien dat het spel bijna een helft lang gewoon goed is. Real nam wel duidelijk wat gas terug maar de slordigheden waren er uit en het baltempo was aanzienlijk hoger. Dan doet Ajax gewoon leuk mee en ziet het er allemaal wat beter uit. Hopelijk een mooie loting nu met wat perspectief in plaats van telkens die wereldtoppers allemaal.

4 december 2012 om 22:57

Ajax was ook wel erg matig. Dekte op 2 meter. Geen overtreding die in de buurt van geel komt. Tsja dan wordt het tegen dit soort ploegen. Het leek af toe wel of Ajax dacht dat ze tegen Roda speelde.

4 december 2012 om 23:08

Het is zoals ik De Boer net hoor zeggen. Je kan van Real verliezen maar je kunt pas tevreden zijn als je zelf je eigen niveau haalt. Dat is inderdaad niet gelukt de eerste helft.

4 december 2012 om 23:15

Maar je maakt het Real ook wel heel makkelijk als je op 2 meter gaat dekken, zeker met niet snelle spelers als Blind, Alderweireld en Moisander achterin.

Kansloos wil ik niet zeggen. De eerste helft wel zeker, maar de tweede helft kreeg Ajax toch wel een vinger in de pap. Het was niet zo dat ze domineerden, maar kansen waren er zeker. Maar Real hoefde niet meer en dus lieten ze Ajax een beetje komen. Het belangrijkste is dat toch nog een Nederlandse club door is in Europa. Zou mooi zijn als Ajax de finale haalt in hun eigen Amsterdam Arena.

Wat heb ik me trouwens weer gestoord aan dat irritante commentaar van Frank Snoeks. Zou er bij de NOS nou ook niet eens iemand zeggen dat deze man niet meer kan.

4 december 2012 om 22:55

Real 20 kansen,15 op doel waren,4 in doel en 1 tegengoa en in de eerste helft had het al 4 of 5-0 moeten staanl.ga jij man dan zeggen dat Ajax zoveel kans had?!

4 december 2012 om 22:59

In de eerste helft had Real rood moeten krijgen. Zo kunnen we wel door blijven gaan...zeer zeer niet-neutraal. Bij 3-1 heeft Ajax gewoon 2, 3 goede reele kansen die er in mogen/moeten.

4 december 2012 om 23:04

Als je even goed leest zeg ik nergens 'dat Ajax zoveel kans had'. Ajax had zeker kansen bij zoals Klopper1900 zegt een 3-1 tussenstand.
In de eerste helft is Ajax duidelijk overklast.

Gelukkig deed real niet veel meer in de tweede helft, zodat ajax met een redelijk gevoel van het veld ging.
Hopen volgend jaar dat weer eens een nl ploeg door de groepsfase CL heen komt.
Maar gelukkig speel ajax nog EL , waar ze met een gunstige loting nog paar rondes kunnen overleven

Wat is daar nou vreemd aan, ze hadden nu toch gewoon kunnen winnen Mc.

Het is en blijft jammer dat Ajax nog steeds zwaar onder de indruk is van Madrid. Madrid heeft verdiend gewonnen en is gewoon beter. Toch blijf het stevig balen dat Ajax de kansen die ze krijgen amper benutten. Daarom kan ik gewoon niet tevreden zijn met deze uitslag, ja ik weet dat Madrid gas terug nam maar dat wilt gewoon niet zeggen dat je de goede kansen die je krijgt niet moet benutten. Zoals altijd kunnen sommigen goals verkomen worden als men gewoon beter bij de les is.

Persoonlijk hoop ik nog steeds dat Ajax in de winterstop een spits haalt. Want op het moment hebben we alleen Hoesen, helaas mist die jongen een hoop kansen en hij gaf onlangs al aan vermoeid te zijn. Mocht hij daardoor tegen een blessure aanlopen hebben we geen echte spits meer. Sigthorson is voor onbepaalde tijd uit de roulatie, Babel is nog een vraag teken, de Jong zou dan in de spits kunnen maar ik denk toch dat het verstandiger om een lange spits te halen.

Het is jammer dat de Boer al het voetbal eruit wisselde, wat ik echt niet snap waarom hij Enoh erin bracht. De beste man heeft er zo lang uitgelegen en heeft totaal geen wedstrijd ritme, ik vind het elke keer weer onverantwoord.

Al met al heeft Ajax dit Champions League avondtuur beter gedaan dan iedereen van te voren gedacht had. Daar ben ik als Ajacied toch blij om, Ajax kan evengoed met opgeheven hoofd het tournooi verlaten. Alleen is het te hopen dat het te vaak kinderlijke weg geven van goals en het niet benutte van kansen in de nabije toekomst verbeterd.

P.s. Wat is die Youri Mulder toch een eng hypocriet mannetje zeg.

Haha ik heb trouwens de groepsfase goed voorspelt toen de loting bekend werd gemaakt voorspelde ik al

1. Borussia Dortmund
2. Real Madrid
3. AFC Ajax
4. Manchester City

Brunoclasie! Ga lekker slapen en houd je met je eigen club bezig joh! De revolutie is nog geen 3 jaar bezig vriend en niemand verwacht dat Ajax wel even in Madrid wint. ja FdB is god in Adam. En terecht. Dat Ajax europees matig is is een afspiegeling van het nederlandse voetbal. Weet je nog? Zaterdag psv kansloos in Adam... Maar gelukkig heeft Ajax een beleid en is het sowieso al een prestatie om in deze groep EL te halen.hou je Ajaxfrustraties lekker voor je.

Wat een ouwehoer die de jong speelde zelf weer een drama wedstrijd en die gaat wat zeggen over anderen pffffff

Barcelona en Madrid verkrachten het Europese voetbal. Het is ronduit schandalig hoe deze teams spelers verzamelen om de concurrentie te verzwakken. De spelers zitten gewoon op de bank of op de tribune. Dit zie je echt alleen in Spanje op dit niveau. Spelers die bij United of Arsenal of Chelsea in de basis zouden staan die maar weg rotten in dienst van het kapitaal(marx).

4 december 2012 om 23:01

Wat zit je te mekkeren joh.bijna de hele ploeg van Barca komt uit de eigen jeugd.en deze avond hebben er 5 jeugd spelers van Real minuten gemaakt.waar onder andere Callejon 2 maal wist te scoren.wat zit je dan hier op Real Madrid en Barcelona te janken.heb je ploegen als Psg,city,anzhi en Chelsea de voorbije 3 jaar misschien niet bezig gezien.die hebben elk een hele vrachtwagen van spelers gekocht.

4 december 2012 om 23:08

Song en Fabregas zijn gewoon voor belachelijke bedragen gehaald. Wat te denken van spelers zoals Ibrahimovic?

Bij Anzhi PSG en Chelsea zitten geen spelers zoals Song, Fabregas, Modric, Kaka, Higuain etc op de bank. Dan misschien alleen City. Het gaat mij vooral om het wegrotten van spelers. Bij PSG enzo spelen ze ten minste.

Barcelona heeft toch zon geweldige jeugd? Waarom dan Song en Fabregas etc halen?

5 december 2012 om 01:33

Voor de bank waar jij zo om jammerd,

Best wel goede prestatie om derde te eindigen, maar moet wel gezegd worden dat City op europees nivo Topploeg CL onwaardig

Mooi door in de EL, in ieder geval nog één ploeg dat zijn stinkende best doet in Europa en punten gaat pakken in de EL.

In elke andere poule had Ajax kans gemaakt om door te gaan in de CL, maar dit is wel zo'n enorm zware poule, dat is dit uberhaupt mogelijk was. Enorm knappe prestatie van Ajax om hier 3e in de poule te eindigen, chapeau!

Vanuit Ajax perpectief:
Tja, het blijft toch altijd moeilijk om mijn beide ploegen tegenover elkaar te zien spelen...ik hoopte zo dat Ajax nu eindelijk de ban zou doorbreken, maar het gat is gewoon te groot, geen schande maar wel jammer. Ik ben trots op wat Ajax heeft gepresteerd in de Champions League over het algemeen. Als je op voorhand had gevraagd naar de uitslag van de poule dan hadden denk ik veel mensen toch gezegd 1. Real Madrid, 2.manchester City, 3. Borussia Dortmund en 4. Ajax. Ajax heeft gewoon gedaan wat het kon en heeft een hele knappe prestatie geleverd, een prestatie waar ik trots op ben! veel mensen hadden niet eens verwacht dat Ajax ook maar één puntje zou pakken, gelukkig blijft het voetbal en blijft dus ook alles nog mogelijk. Ik ben blij dat City heeft verloren van Borussia Dortmund, want dat betekent dat Ajax nu ook Europees overwintert.

Vanuit Madrid perpectief:
Ik vond Real goed starten en zeker Kaka en Modric vond ik hartstikke goed spelen vanavond, Kaka moet sowieso meer kansen krijgen als je het mij vraagt. Verder vond ik Nacho een beetje onzichtbaar spelen...maar daarentegen vond ik Morata goed invallen, met een goede voorzet op Callejon en vooral de pas 17-jarige José Rodriguez erg goed invallen, ik denk dat als we volgend seizoen een coach hebben die met de jeugd kan werken dat we dan een bijzonder talent in ons midden hebben.

Overall: Ik ben blij dat deze wedstrijden erop zitten, want natuurlijk zijn het mooie wedstrijden om mijn beide ploegen tegenover elkaar te zien...maar ik vind het moeilijk om Real Ajax weg te zien spelen op veel momenten helaas. Maar alsnog niks om je voor te schamen als Ajax zijnde, wij vervolgen onze weg 'gewoon' naar de finale in Amsterdam!

Eerste helft was echt geweldig, goede combinaties, mooie goals.. Tweede erg zwak, maar goed, wat wil je. Je staat 3-0 voor en je bent sowieso al door.

Kaka wat een wonderschone goal. Lijkt me dat Di Maria nu toch wel eens aan de kant gehouden mag worden. Modric twee geweldige assists en sterk spel. Varane, geen woorden voor hem. Je merkt gewoon aan alles dat hij de beste verdediger ter wereld in wording is. Ronaldo ook geweldig, had veel oog voor medespelers en speelde vooral in de eerste helft ook met veel mooie hakjes en trucjes. Af en toe een leuk steekballetje.

Ik ben tenminste blij dat Ajax niet laatste geworden is en als enige Nederlandse ploeg nog in Europa gaat spelen.

4 december 2012 om 23:01

En dik en dik verdiend natuurlijk. City heeft zowel thuis tegen Dortmund als tegen Real schijt geluk gehad, want ze werden helemaal weggespeeld.

Ondanks dat ik vond dat de mannen vandaag weer erg laf speelde, ben ik trots op ze. Trots dat ze de moeilijkste poule ooit afgesloten hebben met een derde plek. Trots dat ze 4 punten tegen de Engelse kampioen hebben gehaald en trots op het feit dat we dit met een heleboel broekies hebben gedaan.

Ik zou nog heel wat kritiekpunten kunnen geven, want vandaag was allesbehalve goed. Maar de opluchting overheerst toch bij mij. Nu op naar die finale in eigen stadion!!

''finale in de arena'', wat een geweldige droom zou dat zijn zeg. Ik zeg dat ze als ze goed spelen, en niveau halen, een gevaarlijke outsider zijn voor de titel. Ajax voor de EL titel!!!!

Knap van Ajax 3 de eindigen in pool des doods Succes verder ..

Wat speelde Modric gruwelijk goed in de eerste helft. Die pass op Caletti, echt genieten. Heerlijk aangenomen en afgemaakt ook door Caletti. Ook een heerlijke goal van Kaká.

Verder mooi dat Morata en José Rodríguez minuten mocht maken. Morata speelde in de minuten die hij kreeg goed en had ook nog een assist. José Rodríguez vond ik wat slordig spelen. Had een paar keer dom bal verlies en slechte passes. Jongen kan veel beter voetballen, dat heeft hij ook al laten zien in het eerste.

Calletti is ook een baasje. Haha, mooi voor hem dat hij twee keer scoort. Toch een heerlijke speler. Toch jammer dat hij niet een basis plaats heeft, is echt gewoon goed genoeg om basis speler te zijn voor een Europese (sub)topper.

4 december 2012 om 23:03

Helemaal aan het einde zag je heel even de echte Jose Rodriguez, combinatie, meteen 3 man kwijt. Hij kan veel beter, maar er moet niet te veel druk op hem worden gelegd, hij is pas 17 he.

4 december 2012 om 23:13

Klopt, soms vergeet ik even dat hij pas 17 jaar is haha. Die actie aan het einde was inderdaad wel lekker. Hij komt er wel, hopelijk ontwikkelt hij zich goed door.

Echt kansloos vond ik Ajax niet, zeker niet in de tweede helft. Alleen je kon zien dat het om spek en bonen ging, vooral voor Real.

4 december 2012 om 23:04

En ach. Heb liever dat ze kansen missen in deze wedstrijd een gelijkspel had ook helemaal niks uitgemaakt. Dan liever een keer effectief zin in een wedstrijd waar we wat aan hebben in de competitie of EL.

Ajax de Europa League winnen. Nou, dat lijkt me een kansloze onderneming. Veel teams daar zijn echt veel verder dan welke Nederlandse club dan ook, inclusief deze jongetjes van Ajax. Vreemde poll.

Yes! EL

Psv'ers en Feyenoorders duim voor ons!!

4 december 2012 om 23:09

Ja, alsof ze dat gaan doen.

Als Real Ronaldo en Kaka voor de aankoopsprijs verkoopt, dan kan het Ajax opkopen en profijt trekken uit de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Wat ik hiermee wil aangeven? Real is gewoon te goed. Kan nog een stuk of wat spelers met een marktwaarde van 30 miljoen vanaf de bank brengen. Te hoog gegrepen voor elke Nederlandse club. Het hoeft je echter niet dunnetjes door de broek te lopen als Ajacied zijnde, eerste helft was schrijnend om te zien. Beetje meer durf en strijd en ik zie Ajax ver komen in de Europa League. Je ziet hoe lastig een club als PSV het heeft met een gedurfd en vertrouwend Ajax. Europa League is het niveau waar we momenteel horen, nu hopen op een beetje een gunstige loting en dan doorstoten naar de Arena :D

Modric en Kaka, daar moet je altijd plaats voor hebben. Khedira en die Coyote op rechts eruit.

4 december 2012 om 23:07

Dit lijkt me een heerlijke opstelling voor Real als iedereen fit is.

Casillas
Ramos
Pepe
Varane
Marcelo
Modric
Alonso
Ozil
Kaka
Ronaldo
Benzema
4 december 2012 om 23:17

Ben bang dat er dan toch weer te weinig balans is op het middenveld zoals we al vaker hebben gezien dus voorlopig zou ik nog Khedira - Alonso doen. In de toekomst natuurlijk Modric i.p.v. Alonso.

4 december 2012 om 23:12

Khedira zou ik niet meteen eruit doen.die presteert buiten deze match echt wel goed vind ik.zeer onderschat

4 december 2012 om 23:29

Ik mag Khedira wel, kan voetballen, is sterk en loopt gaten dicht. Maar met Modric kan je veel beter domineren waardoor een Khedira niet nodig zou moeten zijn.

4 december 2012 om 23:14

Khedira eruit? Die man verzet bakken met werk en is ongelooflijk sterk in looplijnen doorzien. Als je er iemand niet uit moet halen, is hij het. Maar goed, ben het wel met je eens. Voor Kaka en Modric moet je plek hebben. Dan zie ik liever Di Maria eruit en Kaka rechts.

Het moet fysieker. Niet alleen verdedigend, maar ook aanvallend. De aanval moet een keer op een agressieve manier worden afgerond, i.p.v dat eindeloze zoeken naar de vrije man. Hoe bij het eerste doelpunt beide centrumverdedigers naar rechts richting Benzema sprinten, waardoor Ronaldo helemaal vrij komt in het lege strafschopgebied is ontroerend in z'n domheid.

Het zou toch wat zijn. 15 mei 2013. Weer op zijn verjaardag, de Europa League binnenhalen in de Amsterdam Arena. Dromen mag.

Ik zie Ajax wel ver komen in de Europa League. Je bent natuurlijk zwaar afhankelijk van de loting, zeker met zo groot verschil tussen de teams. Maar aangezien de grote clubs de EL niet echt serieus nemen en Ajax 100% gemotiveerd is, extra door de finale in de Arena, zou het mij niet verbazen als ze de finale halen.

het klasseverschil tussen madrid en ajax was gewoon schrijnend om te zien. De spelers van real liepen gewoon door de verdediging heen. Daar ben ik echt van geschrokken vanavond. Als je ook maar even versnelde was het alarmfase 1 in de verdediging van ajax. Een aantal spelers zakte echt door de ondergrens waaronder boerrigter. Die vond ik echt heel matig spelen ondanks zijn goal. Ajax heeft gewoon geen buitenspelers a la overmars en finidi die nog eens hun tegenstander voorbij komen. Maar toch ben ik wel trots op ajax dat het in de verreweg zwaarste poule van de CL de derde plaats weet veilig te stellen ten koste van miljoenenploeg manchester city. Vind ik echt knap van ajax en is een groot compliment. City moet zich schamen. Ajax kan niet op tegen de absolute wereldtop maar in de subtop zoals de EL kan het misschien nog wat klaarspelen als de loting meezit. We moeten de galavoorstelling tegen psv maar als maatstaf nemen en deze wedstrijd maar zo gauw mogelijk vergeten. Dit was pijnlijk maar ook leerzaam en geeft de boer ook inzicht waar nog flink gesleuteld moet worden

Allé zijn de Ajax supporters weer daar met hun goedkoop gezever."zij hebben meer geld,wij hebben niets.real Madrid heeft duurdere spelers,real Madrid heeft Kaka" en bla bla bla.wat voor een zielige bende is me dat?! Jullie hebben Manchester United en Manchester City weten verslagen.die ploegen zijn ook 3 keer meer waard dan wat er nu bij Ajax op het veld loopt.ga toch weg met dat geween.real Madrid is als club dan ook 3 keer zo groot als Ajax.je gaat toch niet verwachten dat Real Madrid zijn geld de vuilbak gaat in smijten puur omdat enkele Ajax supporters met tranen voor hun tv zitten.komaan e.

5 december 2012 om 00:57

Oh wacht even, meer geld verdienen is 1 ding, maar geld lenen en de tegenstander die dit niet mag is een andere. Madrid had vroeger ook meerdere begrotingen tov Ajax maar de ellende van het voetbal de laatste jaren gaat gewoon buiten alle perken. Dus het mag wel degelijk een excuus zijn.

Als je weet hoe de markt werkt, vraag en aanbod, en je hebt een markt met een paar clubs met flinke overschotten dan betekent dat niet alleen dat het heel veel goede spelers aan kan trekken maar ook dat de prijs van alle overige spelers ook stijgt en juist dat laatste wringt bij clubs zoals Ajax die dan mensen minder lang vast kan houden.

Dat United en City zijn verslagen mag een uitzonderingsgeval heten, maar bij de eerste was het het eerste ongelukkige CL seizoen sinds tijden en bij de tweede betreft het een club zonder echte basis, jong geld dus. Madrid heeft de bodem van Ajax maar met een hele hele flinke zak geld, dat is een bridge too much.

Maar ik geef je op een papiertje dat indien Ajax (net zoals vroeger) zijn topspelers van de laatste jaren wel vast had kunnen houden, een duurder team ja maar nog steeds vele malen 'goedkoper' dan dat van Madrid, de kansen behoorlijk evenwichtiger geweest zouden zijn, Vertonghen, Suarez, Huntelaar etc etc. Maar dat is dus net waar de schoen wringt.

Overigens gaat het feest echt niet door op deze manier hoor, als Italië al zo wegzakt, dan moet dat nog wat worden met een economisch spookschip zoals Spanje. Ik kan niet wachten iig, ben de hele EU en diens '' slecht gedrag loont ' gedoe van de laatste jaren flink B E U H !

Vind het toch altijd grappig dat een Paar Feyenoord supporters niemand wat gunnen buiten Feyenoord om.br Ajax heeft het zeker niet goed gedaan over het algemeen maar wel boven verwachting. Als je van Man C. wint en gelijkspeelt is dat best netjes. Tegen Bor. D hadden ze nog een puntje verdiend, maar je krijgt niet altijd wat je verdiend. Ajax vanavond schandalig slecht niet scherp en ongemotiveerd. Voor alle mensen die wel zo sportief zijn en Ajax feliciteren met de plaatsing in de EL, er is dus blijkbaar wel een kleinbeetje fatsoen op deze site. Voor alle mensen die gaan zeuren dat Ajax het slecht heeft gedaan, wie stond er dit jaar niet in de CL? Juist, de rest van de Eredivisie dus ook Feyenoord niet Brunoclasie. Heb overigens niks tegen Feyenoord, mooie club met geweldige historie maar niet meer dan dat.

Nou magajax bewijzen dat de EL op donderdag geen invloed heeft op de competitie. Hoop dat ze aantal rondes verder komen!

5 december 2012 om 02:34

Wat een onzin zeg. Ik denk dat een zware uitwedstrijd bij Real, Man City of Dortmund heel wat meer kracht kost dan een wedstrijden tegen een matig team in de EL.
Echter is de tegenstand voor Ajax in de EL nu wel sterker als dat wat PSV in haar poule tegen kwam want hoe je jullie eigen prestatie nu ook probeert te verdoezelen het was gewoon een enorme wanprestatie van PSV om in die poule niet door te gaan...vooral als je bekijkt dat Napoli vrijwel al haar wedstrijden speelde met een B-elftal.

6 december 2012 om 20:56

Heb het niet over de wedstrijden in de EL, maar over het puntverlies in het weekend erna.
Dat zou volgens veel ajaxieden geen goede reden zijn om de EL te laten lopen.

Prima mogelijkheid voor jullie om te laten zien dat het geen punten kost! We zullen het zien.

En napoli B is net door PSV B verslagen. Het kan dus wel blijkbaar.

7 december 2012 om 17:27

Ja dus...... Ajax speelde toch ook midweekse wedstrijden in de CL of niet dan??? Dus ze hadden het weekend erna daar toch ook last van. En geloof mij een wedstrijd op woensdag tegen Madrid, Man City of Dortmund voel je op zondag beter in je benen dan een wedstrijd die je donderdag hebt gespeeld tegen die matige clubjes die PSV als tegenstand had.

In principe is deze uitslag normaal, krachtsverschillen zijn te groot. Men vergeet alleen dat Real gewoon op 60% speelt. Als je ziet hoe de verdedigers keer op keer schutteren in de Champions League dan moet je als de Boer zijnde toch een keer moe worden. Van mijn part gaan Veltman en Denswil het centrum vormen. Deze spelers maken fouten, maar als jonge spelers zullen zij er vast van leren. Alderweireld en Moisander lijken het gewoon niet te begrijpen. Simpele dekkingsfouten, timing ed is gewoon barslecht !!

Voor de rest mag Ajax trots zijn op plek 3

5 december 2012 om 00:46

Tja, gedeeltelijk heb je wel gelijk hoor, maar door het angstvoetbal dat gespeeld wordt speel je de tegenstander wel enorm in de kaart. Voetbal zit voor een heel groot gedeelte tussen de oren en als je het idee hebt dat je overal mee weg kan komen dan ga je ook makkelijker spelen en heb je alle rust om balletjes te geven die je onder druk niet geeft.

Als je Madrid in de CL ziet de laatste jaren dan valt mij op dat wanneer ze echt gewoon onder druk worden gezet, of iig het gevoel hebben dat het niet een heel makkelijke pot wordt ze gewoon dikke kansen missen, passes ineens niet aankomen of simpelweg niet toekomen aan het echt goede voetbal. Alleen op het moment dat Ajax aantreed op het veld dan voel je al dat die op zijn van de zenuwen en dus net niet de scherpte hebben om instinctief het juiste te doen en op tijd en dat hierdoor Madrid alleen maar meer gezonde arrogantie tankt en dat je dan eigenlijk de wedstrijd al verloren hebt.

Spelen zonder druk met alle rust van dien, ja, dan kun je ineens heel relaxed gaan spelen en zal alles lukken terwijl de tegenstander alleen maar meer en meer tegen zichzelf eigenlijk worstelt.

Dat is mijns insziens Madrid vs Ajax de laatste jaren. Ik kan het ook wel begrijpen enigszins, die angst, maar van de andere kant, als je de hele dag op het veld staat dan moet je toch een keer de knop om zetten.

Gefeliciteerd. Poule des doods toch nog enigszins overleefd. Vandaag was het niet veel, maar toch mooi boven een van de rijkste clubs ter wereld geeïndigd.

Belachelijk dat cynische filmpje van de NOS aan het einde van de uitzending zeg... Haha, een schiettent..

Wees trots dat een Nederlandse ploeg zo'n moeilijke poule overleeft en laat dan wat hoogtepunten uit deze editie van de CL van Ajax zien man...

Anyway, ik kan alleen maar zeggen dat ik heel erg trots op de jongens ben dat ze deze poule toch enigszins hebben overleefd. Tegen Dortmund uit en vooral in de wedstrijden tegen City heeft Ajax ons verblijd met goed voetbal, meer zat er nog niet in maar dat komt nog wel

Hopen dat we volgend jaar een wat makkelijkere loting hebben!

5 december 2012 om 00:27

Ik vond dat filmpje wel mooi eigenlijk.
Een keer wat anders.

Eens, wat mij betreft denswil en veltman erin, want de rest bakt er ook weinig van in de verdediging. Er werd heel slecht gedekt, bij dat eerste doelpunt echt genant. En die Blind, wat is hij traag zeg. Eriksen kan het top niveau niet aan en is door de mand gevallen. Boerrigter komt niet uit de verf op links, onbegrijpelijk dat De Boer hem daar laat spelen. Jammer dat Suljemani niet meer speelt, heeft veel meer dreiging. Kapitaalvernietiging!

5 december 2012 om 04:24

Boerrigter stond op rechts vriend..... ensulejmani heeft helemaal geen dreiging want meneer doet niks in het veld. Meeverdedigen al helemaal niet.

Als Ajax met de Europa League zo'n route uitgestippeld krijgt dat de lastige tegenstanders elkaar uitschakelen dan is een finale misschien wel mogelijk.

Gaan in de 2e ronde leuke wedstrijden komen.
Zeker nu Arsenal en Real Madrid 2e zijn geworden, moeten ze tegen een nr 1.
Ik hoop dat op Real - Barca.

Ook Chelsea/juve kan nog 2e worden,

Ajax verdient de 3e plek wel op basis van de wedstrijden tegen City.
Nu een gunstige loting, maar dat geluk heeft Ajax nooit eigenlijk.

5 december 2012 om 08:17

De eerstvolgende wedstrijd zal nooit tussen twee teams uit hetzelfde land gaan.
Dan kan pas de daar op volgende ronde.

5 december 2012 om 11:20

Je hebt gelijk.

Eight of the 16 teams in the draw – those that win their sections in the group stage – are seeded, with the eight runners-up unseeded. The runners-up are drawn first and play the first-leg matches at home. They cannot be paired with either the winners from their section or clubs from the same association.

Dan zal het wel Arsenal - Barca worden. Die loten elkaar zo wat elk jaar.

5 december 2012 om 11:29

Haha inderdaad.
Hoop op een wedstrijd in de buurt (europa) voor Real, dan ben ik weer van de partij!

5 december 2012 om 11:54

weer zo'n onzin regel van de fifa/uefa mogen niet tegen elkaar omdat ze uit hetzelfde land komen

Dat ajax derde is geworden in een poule waar real , dortmund en man c aanwezig waren is toch een kanppe prestatie ! Ajax gaat gewoon verder in de EL waar ze eventueel wel verder kunnen komen dan in de CL . Qua financien is het tuurlijk een stapje terug , maar ajax zou , mochten ze een ronde verder zijn in de CL , tegen nog zwaardere tegenstanders uitkomen waardoor hun kansen zouden slinken .

Ajax moet gewoon het beste maken in de EL ! Tis ook goed voor de jonge spelers dat ze nog aktief zjn in europees verband !

Ik blijf erbij, aanvallend en tactisch gezien kunnen we best mee, met uiteraard enige realiteitszin betreffende kansen, maar dat mag dan ook niet meer dan logisch zijn in deze oneerlijk verdeelde tijden. Maar we moeten toch echt een keer werken aan een modernere verdedigingslinie, dat hoeft helemaal niet kostbaar te zijn, sterker nog, dat is goedkoper en makkelijker realiseerbaaar ten opzichte van alle overige linies en dit geldt voor alle (grotere) Nederlandse clubs. Kijk maar op Ek's en Wk's waar middelmatige landen behoorlijk weerstand kunnen bieden tegenover goede aanvallers van goede landen, die missen altijd creativiteit en aanvalskracht maar op de been blijven kunnen ze vaak prima voor het doel.

Grote fysieke spelers met een behoorlijk loopvermogen en goede mandekking, hoeft niet spectaculair te zijn maar gewoon voldoende.

Doen we dit niet dan blijft het dweilen met de kraan open, geen rust in het team, angst en opportunisme bij de tegenstander.

alle mensen die nee antwoorden op de poll begrijpen niet wat 'kans hebben op' betekent. Als je ergens aan meedoet maak je kans, of die kans nou groot, redelijk groot, klein of bijna nihil is maakt niet uit, de kans is er!

on: hele knappe prestatie en ik denk dat het overgrote deel niet verwacht had dat ajax 3de zou worden in deze absurd sterke poule.

Na de loting achtte iedereen Ajax kansloos om ook maar in de buurt van de 3e plek te komen en het is ze toch mooi gelukt wat een hele grote prestatie is in een poule met de kampioen van Engeland, Spanje en Duitsland. Ajax houd de eer voor Nederland nog enigzins hoog. Nu hopelijk voluit in de EL met nog een paar leuke wedstrijden.

5 december 2012 om 04:26

Idd eerst kansloos achten en nu hoor je de anti's de prestatie tegen Man City gewoon naar beneden halen.

5 december 2012 om 08:20

Het is heel knap dat Ajax 4 punten heeft behaald tegen City en zich staande heeft gehouden tegen Dortmund.

Maar ik ben wel geschrokken over hoe slecht City wel niet is. Is dit nou de kampioen van Engeland?!

Inderdaad kansloos verloren ja.. Maar wat verwacht je ook tegen Real. Zelfs hun B team is een paar klassen beter dan Ajax.

Toch mooi dat Ajax de EL heeft gehaald. Hopelijk(!) halen we de finale. .

Voor mij is de EL plaatsing een bonus. Tegen ploegen met zo veel sterren moet je gewoon niks meer willen en zeker niet verwachten. Ajax heeft het olieteam van de City achter hun gelaten, iets waar ik erg trots op ben. Die Arabier zal Manchester City ooit wel CL kampioen maken, maar geen een beker zal te vergelijken zijn met de CL overwinningen van alle Nederlandse ploegen!

Dortmund en Ajax hebben toch laten zien dat men af en toe kan winnen van olie Bosmanploegen. De CL wint Ajax niet meer, maar voor mij voelt deze derde plek als een echte overwinning van het pure voetbal.

3e plaats is uitstekend, 4 punten tegen city doe het ze maar eens na ook al is city geen team, 4 punten tegen hun is gewoon top!

Geen excuses, Ajax is gewoon uit het Bernabeu geblazen... Als Real ook maar even zin had viel er een goal... Zelfs met een half 'b' team... Real is gewoon wereldtop, Ajax speelde de eerste helft weer eens erg bang, de tweede helft wilde ze voetballen en liet Real het een beetje toe... Niet meer over nadenken en apetrots zijn dat je in deze poule 3e bent geworden!

Wat maken wij ons nu druk,wat hoesen aan transfer geld kosten,verdienen ze bij Real per dag.
Als je de waarden van de spelers tegen over elkaar zet is het ongeveer 40 tegen 800 miljoen.
Toch logisch.

Ik ben blij dat ze nog door gaan in de Europa league dan hebben we nog een club die ons Nederlanders vertegenwoordigt

4-1 voor real, ligt duidelijk aan het feit dat de scheidsrechter 2 weken geleden ook al een wedstrijd van real floot. Als Hoesen die vrije kans had gemaakt was hadden we makkelijk gewonnen. Vond trouwens ook dat Boerigter een penalty moest hebben.

Zeer eenvoudige overwinning van real madrid, mooie goals en uigespeelde kansen ajax had niks in te brengen, wat was modric kaka en ronaldo goed bezig vond het een zeer aantrekkelijke wedstrijd!

Het toch weer ongelofelijk hoe ajax slordig kan zijn gewoon simpele ballen naar een medespeler ging al fout. ik vond dat ze met schone moesten beginnen en zonder hoessen alles op het voetbal zetten gewoon veel tikken dan hadden ze het madrid nog moeilijk gemaakt denk ik maja. Eriksen Fischer. boerighter komt eindelijk weer terug

Ik weet niet hoor.. Ik vond benzema erg egoistish gisteren. Hij bleef maar uit de onmogelijkste hoeken op goal shieten, terwijl er mensen vrijstonden bij de 1ste en 2de paal.. Zeker wel 4 of 5 keer dat ik dacht van 'he pass die bal nou af!' en dan verloor hij hem of kwam er zoeen krom schotje

Is pipita trouwens nog geblesseerd??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4214 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8364
4.Valencia6626
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
IscoMiddenvelder286
Karim BenzemaAanvaller275
MarceloVerdediger252
CasemiroMiddenvelder255
Keylor NavasKeeper250
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

Nederland
88 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 25 april
Manchester United kan Luke Shaw betrekken in een deal rond Danny Rose. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren