Messi doet gewoon mee tegen Benfica: 'Maar niet speciaal voor het record'

Dinsdag, 4 december 2012 om 16:07

Lionel Messi staat in het kalenderjaar op 84 treffers en de dribbelaar van Barcelona heeft nog een doelpunt nodig om het legendarische record van Gerd Müller (85 doelpunten) te evenaren. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg in 2012 moet dat lukken, maar trainer Tito Vilanova lijkt niet van plan risico te nemen. Terwijl spelers als Andrés Iniesta, Xavi en Javier Mascherano rust krijgen voor het Champions League-duel met Benfica, moet Messi gewoon aan de bak.

/

Volgens trainer Tito Vilanova heeft de aanwezigheid van Messi in de wedstrijdselectie echter niets te maken met het record. “Leo kreeg afgelopen week al rust voor de wedstrijd in de Copa del Rey. Hij doet niet aan deze wedstrijd mee voor het record”, verzekert Vilanova tegenover de Spaanse media. “Ik vind ook niet dat het record een doel op zich moet worden. Het moet op natuurlijk wijze gebeuren, het mag niet geforceerd worden.”

Barcelona is in Groep G al verzekerd van de eerste plek en dus overwintering, terwijl Benfica nog vecht voor de tweede plaats. “Wij zijn Barcelona en we willen altijd winnen, zelfs de vriendschappelijke wedstrijden. We zijn in vorm en gaan proberen dat goede gevoel vast te houden. Wie er gaan spelen? Naast spelers die terugkomen van een blessure is het ook een perfecte wedstrijd voor mannen uit het tweede en jeugdspelers. Ik verwacht een gemotiveerd elftal”, aldus Vilanova.


Poll

Gaat Lionel Messi het record van Gerd Müller breken?


Gerelateerd

77 reacties (laatste reactie door appierm)

Het ziet ernaar uit dat dat record deze week aan stukken wordt geschoten, werd wel eens tijd na 40 jaar.

4 december 2012 om 17:15

Ja echt he. Daarom ben ik aan de ene kant wel blij dat er een speler is als Messi in ons tijdperk, die in staat is om records te breken en zoveel Gouden Ballen pakt. Maar aan de andere kant haat ik m'n leven als Madridista zijne dat hij voor Barça speelt.

4 december 2012 om 17:50

Het is en blijft genieten van Messi, alleen heb ik niks met de rest van Barca.

Het zal toch wel in het achterhoofd zitten van Vilanova, maar als ook Vilanova erop aast om Messi zijn record te laten breken had je hem denk ik beter in de beker kunnen spelen en nu rust geven. In de beker hadden ze namelijk een toch wat mindere tegenstander dan Benfica. Maar het maakt allemaal vrij weinig uit denk ik, als Messi zijn gemiddelde haalt dan haalt hij het record misschien vanavond al wel en anders sowieso wel een evenaring. Dan heeft hij nog vier wedstrijden om een goal te maken. Moet niet al te moeilijk zijn voor Messi.

Messie Moet niet aan de bak deze man WIL altijd spelen. JA ik hoop zeker dat het niet te geforceert wordt om messie te laten scoren (heeft hij ook niet nodig) voor de man die geen aandacht wil krijgt hij verdomt veel aandacht :P. denk dat Barca deze wedstrijd gelijk ga spelen

Lekkere kop van VZ weer. Als je het snel leest ga je er vanuit dat hij niet bij de wedstrijd selectie zit.
Snap wel dat ze dit soort teksten neer zetten want het zorgt wel voor hits op dit stukje.

on topic: Messi haalt makkelijk het record. Vanavond denk ik weer 2 doelpunten

4 december 2012 om 16:16

Dat idee had ik dus in het begin ook inderdaad, maar als je hem goed leest kun je wel zien dat je het niet zo moet lezen, want dan zou het grammaticaal niet juist zijn. Maar goed, ik moest er ook even over nadenken.

Daarnaast denk ik ook net zoals jij dat hij vanavond weer twee gaat maken, afgelopen weken scoort hij steevast twee doelpunten. Toch had Messi nu op 83 goals moeten staan en niet 84, die eerste goal van Messi van afgelopen zaterdag was namelijk gewoon een eigen goal..

4 december 2012 om 16:57

"messi doet gewoon mee tegen Benfica"

...

Hoe kun je dit nu fout interpreteren?

4 december 2012 om 17:00

De titel is aangepast.. Stond eerst dat hij niet bij de selectie zat om het record te breken, wat je dus ook kan lezen als 'messi zit niet bij de selectie', maar bedoeld werd 'messi zit wel bij de selectie, maar niet om record te breken'.

4 december 2012 om 17:51

Ah oke, dan is het inderdaad een ongelukkig gekozen titel, gebeurd wel vaker hier op vz!

4 december 2012 om 19:10

Messi doet gewoon mee!!! dat is potverdikkie de kop. Hoe haal je eruit dat Messi niet mee zou doen?
Ik klaag ook wel eens over de titels van de artikelen, maar hier is het zo duidelijk als maar zijn kan...

4 december 2012 om 19:39

Zoals ik hierboven al zei is de titel veranderd, de vorige titel was een beetje onduidelijk. Hoef je nog niet meteen zo fel te reageren, en bovendien heb je ook geen recht om zo te reageren want de originele titel was wel enigszins misleidend.

4 december 2012 om 23:58

aaaight.. excuus

4 december 2012 om 19:12

Idd helemaal gelijk dat dacht ik ook ja. Beetje uit ze verband getrokken om meer animo te krijgen wat betreft het onderwerp.

P.s Barca moet morgen pas voetballen

messi verbreekt dat record met gemak de vraag is nu wanneer der bomber gebombardeerd word door Messi :D

Edit ; dacht dat messi niet bij de wedstrijdselectie zat

Hij gaat 100% die record breken en verbeteren misschien haalt hij rond de 90/91 goals.

ik vraag me af of de nos nog deze wedstrijd wilt uitzenden, nu ze weten dat de topspelers niet zullen spelen. hun smoesje snap ik wel, dat ze deze wedstrijd willen uitzenden vanwege benfica, maar ze kunnen ook gewoon toegeven dat het om de barca spelers gaat..

edit: oh messi speelt wel

zonder iniesta en xavi word het wat moeilijker maar denk dat messi 1 doelpunt wel kan maken ma barca heeft niet z'on breed selectie dus moeilijk te zeggen morgen ma zien of messi hetzlefde mesii is zondr xavi en iniesta

4 december 2012 om 17:28

Hij heeft al miljoenen keren bewezen dat Messi nog steeds de beste voetballer van de wereld is als hij spelers als Xavi en Iniesta niet achter zich heeft staan. Dus houd alsjeblieft op met het zegen van dit soort waardeloze dingen.

Messi heeft het afgelopen seizoenen meer moeten hebben van Dani Alves dan van Xavi en Iniesta.

Messi gaat zeker wel over het record heen.
De vraag is alleen wanneer?

Ik hoop toch echt morgen of anders uit Bij Betis aankomend weekeinde.
Hij is wel die het record verdient.

Off Topic:
Vandaag zenden ze Real - Ajax uit bij de Nos, en ik weet niet welke ze morgen uitzenden.
Zelf hoop ik op Shakhtar Donetsk - Juventus.

Maar ik denk Barca - Benfica. Puur vanwege het feit dat het Barcelona is.

4 december 2012 om 16:35

Hoezo hij heeft het record wel verdient? Op basis van wat? Hij heeft hem verdient pas als hij meer dan 85 goals maakt.

Volledige selectie Barcelona: Victor Valdés, José Manuel Pinto, Gerard Piqué, Carles Puyol, David Villa, Lionel Messi, Thiago, Jonathan dos Santos, Sergio Busquets, Martín Montoya, Adriano, Alex Song, Sergi Gómez, Sergi Roberto, Gerard Deulofeu, Carles Planas, Rafinha en Cristian Tello.

Tito kan nu wel zeggen dat Messi er niet per sé bij zit om het record te breken, maar de kleine man wilde zelf graag voetballen en natuurlijk dat record breken! Gelukkig veel jeugdspelers bij Barcelona, leuk om te zien! Ik hoop op deze opstelling:

Valdés
Montoya
Puyol
Piqué
Planas
Thiago
Busquets
Rafinha
Deulofeu
Messi
David Villa
4 december 2012 om 16:29

Dat zijn best veel Barça B spelers bij de selectie. Toch leuk om te zien dat al die jeugdspelers bij de selectie zitten en toch is dit niet een veel minder team dan dat er normaal speelt. Natuurlijk lever je vooral op het middenveld aan kwaliteit in, maar er loopt nog genoeg kwaliteit rond en ik ga er ook gewoon van uit dat ze vanavond winnen van Benfica.

Is Montoya trouwens niet meer een centrale verdediger dan een back? En kan Puyol al weer spelen? Die zou er toch veel langer uit liggen of zit ik nu mis?
Nog even een vraagje off topic, misschien dat je het weet, maar zijn Thiago en Rafinha broertjes?

4 december 2012 om 16:41

Martin Montoya is naar mijn weten altijd al rechtsback geweest, misschien verwar je hem met Marc Bartra. Hij is inderdaad een centrale verdediger, maar is op dit moment geblesseerd en reist dus niet mee. Carles Puyol stond twee weken na het onfortuinlijke moment alweer op het trainingsveld en speelt alweer zeker anderhalve week volledig mee. Wat is het toch een held!

En inderdaad, Thiago en Rafinha zijn broertjes. Ze zijn zoons van Braziliaans voormalig international Mazinho.

4 december 2012 om 16:49

Haha, eerlijk gezegd ging ik meer af op het feit dat Montoya een centrale verdediger is in Fifa 12.. Puyol is zeker een held, zo'n snel herstel had ik zeker niet verwacht. Hij zou dus in principe vanavond ook kunnen spelen? Want verder zit er dan geen centrale verdediger bij uit de 'normale' selectie als ik dat zo zie.

4 december 2012 om 16:57

In Fifa 13 is hij wel rechtsback.

4 december 2012 om 17:33

Sergi Goméz is een centrale verdediger en ook Alexandre Song kan als centrale verdediger fungeren. Daarnaast is Montoya in Fifa 12 volgens mij geen centrale verdediger, maar een rechtsback. Een fout van EA dus!

4 december 2012 om 18:51

Dat kan, bij mij stond hij in ieder geval als centrale verdediger naast Sergi Goméz. Maar dan gaat hij dus starten naast Piqué of begint Puyol gewoon? Of Song?

4 december 2012 om 19:54

Nee, waarschijnlijk zal hij als rechtsback starten. Daar speel hij eigenlijk bijna altijd, maar kan ook op linksback uit de voeten. Waarschijnlijk zullen Piqué en Puyol het centrum vormen, met Montoya en Adriano of Planas op de flanken.

4 december 2012 om 16:32

Ik gok dat Adriano wel zal spelen als linksback. Misschien dat Sergi Roberto zal spelen in de plaats van Rafinha, maar het zou leuk zijn om de broers Alcantara op een middenveld te zien.

4 december 2012 om 16:43

Carles Planas speelde uitstekend in de bekerwedstrijd en zou zomaar een kans kunnen krijgen in de basis. Dit is natuurlijk het moment om wat te improviseren, fouten kunnen in deze fase nauwelijks schade aanrichten. Adriano speelde in de competitie tegen Athletic Club ook al, misschien dat hij nu op de bank begint.

Ik hoopte inderdaad op de gebroeders Alcantara, maar waarschijnlijk zal Roberto starten.

Het record gaat er hoe dan ook aan, kan me niet voorstellen dat hij niet gaat scoren in de laatste wedstrijden van dit jaar. Als hij deze wedstrijd scoort dan hoop ik dat het er bij 1 blijft.

Ik gun Benfica de volgende ronde meer dan Celtic. Die gasten uit Schotland kunnen alleen maar achteruit lopen. Counteren tot ze er bij neervallen. Te zielig voor woorden eigenlijk.
En tuurlijk hebben ze een goed excuus; ze spelen immers tegen Barça, maar waarom deed Benfica dan niet hetzelfde in de eerste wedstrijd?
In het voetbal moet het eens door gaan dringen dat winnen niet alles is. Het spel is vele malen belangrijker voor het plezier van de supporters. Benfica wil haar publiek vermaken en dat waardeer ik.

Morgenavond hopen op een gelijk spelletje en verlies voor Celtic.

4 december 2012 om 16:59

Ben ik het niet mee eens. Benfica speelt natuurlijk beter voetbal. Is ook duidelijk ze hebben immers ook kwalitatief gezien de betere voetballers dan Celtic.
Echter vind ik persoonlijk het ook mooi hoe Celtic dit compenseert met passie, kracht en meer drive erin te gooien.
Daarnaast zou het ook mooi zijn om fans van Celtic nog een keer mee te maken ergens in mooi stadion in Europa.

Snap je punt wel, maar denk niet dat je beide elftallen kunt vergelijken met elkaar.

4 december 2012 om 17:13

Wat compenseren ze dan? Het gebrek aan voetbalkunsten?
Ze zijn toch echt op basis van redelijk voetbal in de CL gekomen. Ze spelen immers elke ploeg in Schotland van de mat.
Nee, ze compromiseren zichzelf door slechts alleen te voetballen op basis van "passie, kracht en meer drive erin te gooien".
Het ziet er niet uit, helemaal als je ziet dat elke ploeg zich voor 110% inzet in de CL. Sommige sterrenteams daargelaten.

Nee, voor mij mag Celtic net als haar stadsgenoot gewoon failliet gaan want op basis van voetbal horen ze niet in de CL thuis. Helaas zullen ze daar nu wel jaar in jaar uit in staan.

4 december 2012 om 17:28

In je eerste comment kon ik je nog gedeeltelijk volgen, maar nu sla je klinkklare onzin uit.

Ten eerste ze staan 1 punt voor op nr2. (wel nog een wedstrijd tegoed volgens mij) dus met je argumentatie dat ze iedereen van de mat spelen zit je fout.

twee je zegt: ik citeer: "het ziet er niet uit, helemaal als je ziet dat elke ploeg zich voor 110% inzet in de CL. Sommige sterrenteams daargelaten

wil je daarmee zeggen dat Celtic geen inzet heeft?! want dat hebben ze juist wel. Door mij aangevoerde termen, Passie, drive, kracht.

en daarmee compenseren ze nee geen voetbalkunsten zoals alleen Barcelona maar kan, maar puur het feit dat Celtic misschien voetbaltechnisch/kwalitatief te kort komt.

Met de juiste instelling hebben ze knap gelijk gespeeld in portugal. gewoon van Spartak en dus thuis op inzet van barca.
Mijn inziens heb je dit jaar als Celtic gewoon wat te zoeken in de Cl.

Dat je daarna ook nog eens een keer aanvoert dat de club failliet mag gaan, net zo als de Rangers, slaat helemaal nergens op. Beide clubs hebben toch veel betekend voor het voetbal in het verleden en vooral voor het voetbal in schotland/uk.

Maar iedereen zo zn eigen mening.

Ik weet het, er wordt vaak zat op de titels bij VZ gezeurd.
Maar deze keer lijkt me terecht, aangezien deze titel aan lijkt te geven dat Messi juist niet in de wedstrijdselectie zit. Heb daarom de inleiding ook twee keer moeten lezen, omdat ik dacht dat Messi dus niet zou spelen.
Anyway, goed nieuws. Wordt deze wedstrijd door de NOS uitgezonden?
Zou fantastisch zijn als Messi ook daadwerkelijk het record weet te verbreken.

Waar slaat deze titel op en verwijder mijn reactie niet tot ik antwoord krijg.

4 december 2012 om 16:33

Hij zit niet bij de selectie om het record van Muller te breken, omdat hij wel bij de selectie zit voor andere redenen?

4 december 2012 om 17:23

Ze hebben nu de titel veranderd naar 'messi doet gewoon mee tegen Benfica: 'maar niet speciaal voor het record''. Eerst was de titel iets van: 'messi zit niet bij de wedstrijdselectie' of iets dergelijks, waardoor het dus voor mij (en de meeste anderen die toen op dit artikel klikten) leek dat Messi vandaag niet zou spelen tegen Benfica.

4 december 2012 om 17:34

Ik heb het gezien. Vaag dat het tussen aanhalingstekens staat, het is geen citaat..

Jongens, zouden jullie de nieuwe redacteur willen vertellen wat aanhalingstekens zijn? Sinds een tijdje worden bij veel quotes geen aanhalingstekens meer geplaatst. Wat niet alleen vervelend leest, maar ook getuigt van een ernstig gebrek aan schrijftalent.

Zodat Celtic doorgaat en Benfica eruit gaat. Daarom doet hij mee

ik gun het hem die record wel..
denk dat de gouden bal ook naar hem gaat aangezien nu al 21 doelpunten erin heeft liggen in de liga.

jammer dat er geen 2 gouden ballen zijn

4 december 2012 om 18:36

Haha dat zou voor nog meer discussie zorgen, wie is de beste van die 2 winnaars..
Wat ik net als velen wel mooi zou vinden is een gouden bal per positie.. want verdedigers en keepers zijn ook van groot belang, maar aan hen wordt de laatste jaren niet veel aandacht gegeven.

4 december 2012 om 18:51

Ik vind als een speler hem 3x achter elkaar wint, dat daarna iemand anders de kans moet krijgen.
Ronaldo heeft hem meer dan verdiend. Hij heeft gewoon pech dat Messi nu speelt.
Al mag Ajax vanavond even van jou Real winnen ?? Wij hebben het nodig !

4 december 2012 om 19:27

hahah de beste speler mag hem winnen en dit jaar is het zeker messi.
al wint hij hem 100x maakt niet uit..

zo lang hij maar presteert en zich bewijst

4 december 2012 om 23:44

Ja inderdaad en btw Gefeliciteerd met de overwinning

Wat zou het toch lullig zijn als een Luisao Messi na 5 min een doodschop geeft.. 2 maanden uitgeschakeld.
Dat zou ik zelfs sneu vinden ondanks zijn overdreven pogingen om zijn aaibaarheidsgehalte op te krikken.
Hij is natuurlijk van een ander planeet... Het is geen schande om dat toe te geven
Ronaldo verdient dit jaar wel de gouden bal.
Deze twee zijn van een ongekend niveau.. het is verschrikkelijk om tegenover ze te staan maar ook wel mooi.
Ik gun Celtic de tweede ronde van hartee.. wat een supporters !!! Wat een vechtlust ook .. prachtige club.
Ik hoop dat er een clasico komt in de finale van de CL elk andere finale is minder leuk.. wij gaan natuurlijk voor het leukste hea

4 december 2012 om 19:25

Kan ook niet anders dat juist een Madridista zo'n opmerking plaatst. Stiekem hoop je het volgens mij ook nog lijkt wel. Hoe kom je anders op zo'n rare fantasie.. Als als als.

Je zegt dat Messi van een andere planeet komt en toch vind je dat Ronaldo de goude bal verdiend? Beetje raar vind je niet. Snap ook wel waarom je Miss hoopt dat Messi geblesseerd raakt , want zolang Messi op de velden te bewonderen is zal Ronaldo nooit meer die goude bal in zijn handen krijgen. Hoe pijnlijk en saai dat ook kan zijn voor de meeste.

Verder hoop ik idd ook op een CL finale tussen die 2. Dat zou een ware clash worden.

6 december 2012 om 09:48

Wat zieliggg nouuu nouu nou
dat hoop ik helemaaal niet
Gaan jullie aaallemaal in een hoekje huilen.
Het is jammer genoeg wel gebeurd en dat gun je niemand.
Huilbalken doeeeii

hij gaat het gewoon halen hij is laatste wedstrijden elke wedstrijd trefzeker. Het lijkt met sterk als hij aankomende 5 wedstrijden niet weet te scoren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4861 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
PaulinhoMiddenvelder349
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3560 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
2014/2015 Barcelona 38 43 4 0
2013/2014 Barcelona 31 28 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona laat aanvaller van dertig miljoen terugkeren op oude nest’

Paco Alcácer keert waarschijnlijk terug bij Valencia. Onda Cero meldt dat de aanvaller zijn jawoord heeft gegeven aan de nummer vier van het seizoen in LaLiga en reeds bezig is met...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren