Enoh: ‘Een bosje bloemen opsturen? Nee, dat ben ik niet van plan’

Donderdag, 22 november 2012 om 17:50

Eyong Enoh vindt niet dat hij zijn excuses hoeft aan te bieden aan Sven Bender voor het breken van diens neus. Na een uur spelen zwaaide de middenvelder van Ajax woensdagavond zijn arm in het gezicht van de Borussia Dortmund-middenvelder. Die ging met een hevig bloedende neus van het veld en onderzoek wees uit dat hij zijn neus had gebroken. Enoh deed op het veld navraag hoe het met Bender ging en laat het daar ook bij.

/

“Ik heb nog geen beelden gezien, dus ik weet nog steeds niet of ik hem op zijn neus raakte of niet. Ik dacht van niet, maar zijn neus blijkt gebroken. Tsja. Ik vind het vervelend voor hem. Het is alleen niet zo dat ik me er schuldig over voel. Een bosje bloemen opsturen? Nee, dat ben ik niet van plan. Deze dingen kunnen gebeuren tijdens een wedstrijd”, vindt Enoh in een reactie bij Ajax Life.

Terugkijkend op de wedstrijd zegt Enoh, die door velen als zwakste schakel werd aangewezen aan Ajax-kant, dat zijn opdracht was om druk te zetten op het middenveld. Coach Frank de Boer wilde het creatieve middenveld van de Duitsers ontregelen via Enoh en diens partner Christian Poulsen, maar dat mislukte hopeloos. “Zij hebben veel kwaliteiten en dat bleek ook wel. Als we de bal verspeelden, was Dortmund weg en stonden onze verdedigers direct een op een. Dat was erg moeilijk voor ons, vooral ook omdat we bij balverlies niet goed druk zetten”, aldus Enoh.Gerelateerd

94 reacties (laatste reactie door ajaxxxlove)

Dat is de minst wat je kan doen, maar Frank stel deze speler nooit meer op, want het bezorgt mij alleen maar hoofdpijn.

22 november 2012 om 18:27

Niet alleen jou, maar Bender ook

22 november 2012 om 18:45

Inderdaad, keer op keer op keer de verkeerde kant open draaien, domme passes afleveren en acties zoals deze maken. Ik snap niet wat hij nog bij Ajax doet. Was ook gisteren weer veruit de slechtste man op het veld, en dat zegt wel wat over zijn spel.

22 november 2012 om 19:04

Misschien kan Enoh met zijn bijbel langs en doen alsof zijn neus bloedt...

22 november 2012 om 20:33

Wil je niet zo spottend doen over het cristendom aub

23 november 2012 om 09:05

Helemaal eens, spottend doen over iets dat 2000 jaar geleden is verzonnen, waar een boek van is samengesteld, waar in de periode 50 na Christus 350 na Christus stelselmatig dingen in zijn veranderd omdat dat beter uitkwam, is echt niet terecht. Het geloof brengt overal op de wereld vrede en zorgt ervoor dat er geen conflicten zijn.

23 november 2012 om 13:47

Het is uberhaupt verboden om hier opmerkingen te maken over het geloof.

23 november 2012 om 09:10

Het minste at hij kan doen is het Toegeven!

"dus ik weet nog steeds niet of ik hem op zijn neus raakte of niet. Ik dacht van niet, maar zijn neus blijkt gebroken."

Hoe dan je dacht vanniet? Dieneus brak uit het niets, je hebt je elleboog af staan spoelen voor het bloed wat er op zat??? Nu heb ik wel vaker het idee dan Enoh niet echt een helder licht is maar kom op hoor! niemand vind deze uitspraak ook maar een beetje vreemd?!?! hahaha

Hoop dat hij zelf een keer zijn neus breekt. Ook al deed hij het niet met opzet hij had zich tenminste wel even kunnen verontschuldigen

22 november 2012 om 17:59

En daarom gun jij hem natuurlijk een gebroken neus. Nee, dat is heel normaal..

22 november 2012 om 18:01

Ik praat zijn reactie niet goed maar kan het enigszins wel begrijpen, is toch gewoon heel smerig hoe Enoh hier handelt.

22 november 2012 om 18:06

Enoh hoeft hier gewoon zijn excuses niet aan te bieden, al zou het wel netjes zijn. Zulke dingen gebeuren eenmaal in de sport. Kan gewoon gebeuren.

22 november 2012 om 18:07

Loop niet zo de moraalridder uit te hangen Pulga10, je weet heus wel wat hij bedoelt. Niet zo zeiken. Ik vind dat Feyetti gewoon gelijk heeft. Enoh is een lompe dolle hond en deze reactie past daar perfect bij. Je slaat die vent gewoon een gebroken neus met je woest-zwaaiende armen en gaat het vervolgens nog half ontkennen in de media en dan duidelijk maken dat je in ieder geval geen bloemetje zal sturen. Ik hoop dat Enoh geen seconde meer speelt voor Ajax, kan zo een waardeloze voetballer en persoon echt niet in een Ajax-shirt zien spelen.

22 november 2012 om 18:23

Ik vind dat je een speler geen blessure moet toewensen. En jij weet als ex-moderator dat, dat ook gewoon niet mag op deze site. Enoh lijkt me een ontzettend aardige gozer, ik weet niet waar je het vandaan haalt dat het een waardeloos persoon is. Dat hij in het veld lomp is en zijn excuses niet aanbiedt betekend nog niet dat je hem dit mag toewensen. En dat van dat bloemetje zal hij niet zomaar zelf hebben gezegd, dat is vast en zeker eerst gevraagd.

22 november 2012 om 18:29

Jongejongejonge. A4tjes vol met text om hem te verdedigen, terwijl het zo simpel is als wat: of ie het nou wel of niet bedoelt heeft (lijkt me duidelijk van niet), er zit een speler met een gebroken neus door zijn toedoen, en dan is het minste dat je kan doen je excuses aanbieden, ook al deed je het niet expres. Dat hij en jij zoiets niet als vanzelfsprekend ervaart komt wereldvreemd over.

22 november 2012 om 18:36

@tristan

nee het is een zeer trieste reactie verwacht ook niet dat hij lang zal blijven staan aangezien je op dit forum mensen niets toe mag wensen, ik ben het volledig met lapulga dit gebeurt gewoon met voetbal het is niet alsof hij er veel aan kon doen.

ont: eerlijk gezegd vond ik enoh niet eens zo heel slecht bood zich constant aan, en verdeelde het spel echt niet zo slecht. werd vaak dramatisch aangespeeld of in een zeer slechte positie.

maar het was ook niet de juiste man voor deze wedstrijd, slechte keus van frank. dortmund maakt het spel niet zelf het is een en sorry voor mijn bewoording vieze counter ploeg, en ik noem het zo omdat ik het het lelijkste voetbal ooit vind. enoh is een man die je goed kan gebruiken tegen een voetballende ploeg.goede bal afpakker maar als er verwacht word van hem dat hij het spel moet maken en de spelmaker van ajax moet zijn gaat er gewoon iets mis. de slechtse naar mijn mening was de jong was niet aan speelbaar op het middenveld en liep niet in de spits als ie al een bal kreeg was het bal verlies en hij deed pas zijn best na 80 minuten....

22 november 2012 om 22:15

Iedereen weet dat het kan gebeuren ook al is het per ongeluk. Maar is het dan zoveel moeite om je excuses aan te bieden? Een telefoontje, kaartje of bloemetje teveel gevraagd? Enoh moet het zelf weten maar het pleit niet voor hem. Hopelijk doet karma zijn werk.

22 november 2012 om 22:34

Noem je Pulga nou serieus een moraalridder? Ik vind jou zelf er meer een hoor. Je zag duidelijk dat Enoh het niet expres deed en dat het puur pech was. Het was ook geen bijzonder wilde beweging dus ik vind dat je een beetje te koop loopt met je eigen domheid als je zegt dat Enoh iemand een gebroken neus slaat door woest te zwaaien en dan te ontkennen? Hij doet geen van die dingen, je vergroot ze gewoon veel te erg uit. Als verdedigers voor elke stevige tackle nu sorry moeten gaan zeggen zal voetbal wel echt een mietjessport worden, maarja dan zal jij wel een topspeler kunnen worden

22 november 2012 om 18:55

Op het veld heeft hij navraag gedaan, wat wil je nog meer?

"hallo Sven, Enoh hier. Alles goed?"
"nein, mijn ficking nase ist gebroken!"
Het was niet expres, het was geen doodschop, het is 'maar' een gebroken neus. Hoeven we allemaal niet zo spastisch over te doen.

Lijkt me ook niet dat bender op Enoh zit te wachten en misschien leert Bender het op deze manier wel af om iemand aan zijn middel te grijpen.

22 november 2012 om 18:57

Helemaal eens met je laatst zin, zou wel zo collegiaal zijn om even een bloemetje te sturen! Niet verwacht zo een opmerking van Enoh.

22 november 2012 om 19:10

Mensen, jullie kennen het verschil toch wel tussen sterkte wensen, en excuses aanbieden?
Excuses impliceren dat enoh schuld heeft aan Benders gebroken neus, sterkte wensen doet dat niet, er wordt hier gepraat over excuses maken

22 november 2012 om 20:09

Hij hoeft geen excuses aan te bieden, het ging niet expres
Wel is zijn neus gebroken,dus een bloemetje is gewoon netjes, ongeschreven regels.

22 november 2012 om 22:34

Dus jij vindt het normaal dat wanneer je iemand zijn neus breekt, per ongeluk, niet eventjes je excuses aanbiedt?
Wanneer dan wel, als je met opzet zijn neus breekt?

ongeschreven regels, wat een gelul.

22 november 2012 om 19:03

Wat heeft Bender nou aan een excuus van Enoh? Is Bender een kind waarbij je wanneer je perongeluk het iets aandoet gelijk sorry moet zeggen en uitleggen dat dit niet zo bedoeld is?
Ik denk eerlijk dat ze hier allebei niet wakker van liggen en het zoals Enoh zegt, gewoon zien als een beroeps ongeluk.

Achja aan de ene kant een beetje een lullig antwoord van hem. Aan de andere kant begrijp ik hem wel, als hij het zonder opzet deed is het logisch dat dit weleens kan gebeuren. Hij zounogmaals sorry kunnen zeggen, maarja iedere vortballer is anders.

22 november 2012 om 18:01

Hoe kan je zoiets verantwoorden, als jij iemand aanrijdt die je kent, als het niet jou fout is en hij breekt iets rijdt je toch ook niet zomaar door en vraag je later aan vrienden van hem hoe het gaat.
Vindt het nogal misselijk van hem eerlijk gezegd.

22 november 2012 om 18:29

Misschien omdat doorrijden na een ongeval met persoonlijk letsel een (zwaar) misdrijf is?
Niet bepaald een goede vergelijking dus.

22 november 2012 om 18:50

Zelfde situatie, je doet onopzettelijk iemand pijn en kijkt er amper naar om.

22 november 2012 om 19:52

Yamiown,

Jij vergelijkt een auto-ongeluk met een ongeluk tussen beide spelers tijdens een voetbalwedstrijd? Wat een domme vergelijking. En verder zeg je nog dat Enoh er amper naar omkijkt? Wat moest Enoh dan doen? Zijn handje vasthouden en meelopen naar de behandelkamer?

Het enige wat Enoh gewoon moet doen is zijn excuses aanbieden en meer hoeft hij niet te doen.

22 november 2012 om 20:13

Ik geloof dat je de term "misdrijf" niet helemaal begrijpt. Bij de situatie die jij omschrijft riskeer je vervolging door het openbaar ministerie, waarna gevangenisstraf kan volgen. Google voor de grap eens artikel 7 van de wegenverkeerswet.

22 november 2012 om 21:33

In de wedstrijd tijdens de blessurebehandeling is Enoh wel langs geweest!

22 november 2012 om 23:02

@yamitown

Dan vraag je inderdaad hoe het met hem gaat. Precies wat Enoh gedaan heeft. Maar als jij er niets aan kon doen, dan ga je later toch geen bloemetje sturen en excuses maken?

Wat verwacht je dan, een "ja sorry, ik reed gewoon netjes door groen, hield me aan de snelheid maar zal niet dat jij toch overstak. Mijn excuses daarvoor, hier heb je een bloemetje om het goed te maken"?

Enoh heeft niets verkeerds gedaan, de scheidsrechter stond er bovenop en ook de beelden spreken voor zich. Heel vervelend voor de speler maar dat is voetbal. Het is en blijft een contactsport.

22 november 2012 om 23:53

Yamiown*
Verder: Als een fietser(bender) een auto(enoh) afsnijdt(vastpakt) en de auto raakt perongeluk de fietser(enoh raakt perongeluk Bender), en de fietser valt en breekt zijn neus, dan doe je toch wel wat meer moeite.
Ik vind het asociaal en dat mensen dit goedpraten vind ik nog asocialer.

23 november 2012 om 01:48

@ Yamiown Jij vergeet dat voetbal een topsport is en binnen topsport komen ongelukjes nou eenmaal voor. Als ik met 80 op een 50 km iemand van zn fiets afknal, dan is het logisch dat ik kijk hoe het gaat en de politie laat komen enz. Uiteraard gaat deze vergelijking hier nooit op!

Gewoon smerige overtreding. En dan maken mensen Toivonen kapot, maar Enoh kan er nog meer van ..

22 november 2012 om 18:42

Wat een gelul zeg.. Enoh deed hier Niets met opzet, en ga hem asjeblieft niet vergelijken met Toivonen.. Dat hij soms wel eens onbesuisd inkomt, heeft niets met deze gebroken neus te maken.. Voetbal je zelf? Dan weet je toch wel dat je armen zwaaien? Of bind je ze vast elke wedstrijd?

22 november 2012 om 18:59

@saus Ja! Ik bind me armen elke wedstrijd vast! Hierdoor maak ik nooit hands! Slim he, moet je ook eens proberen!

Tuurlijk zwaai je met je armen, maar op de manier hoe hij het doet is niet natuurlijk. Je rent niet zo raar met je armen (tenzij je gehandicapt bent) en je houdt niet iemand van je af door je arm omhoog te houden (aangezien enoh kleiner is dan Bender).

22 november 2012 om 19:03

En Enoh is echt de enige die zo loopt natuurlijk.. Wie weet heeft die wel een aandoening in zn armen, weet jij wel.. Dan nog, ik zie er niets vreemds aan, zeker gisteren niet.. hij wilt zich breed maken, dat zijn elleboog dan precies zn neus aanraakt kan gebeuren.. Of heeft Enoh ogen in zn achterhoofd die wij niet kunnen zien?

22 november 2012 om 18:46

Smerige overtreding?
Dit was hartstikke per ongeluk , hij had het zelf niet eens door...
Het is niet dat ie hard inkwam ofzo , en ook niet dat ie met zn armen aan het zwaaien was , maar Bender die kwam nogal dicht achter hem staan.
Beiden kunnen er niks aan doen.

22 november 2012 om 19:00

Ja hij had zelf niet door net als Luiz adriano van Shaktar toen hij afgelopen dinsdag die goal maakte. Als iemand zegt dat hij het niet doorheeft, hoeft niet te betekenen dat hij de waarheid spreekt

22 november 2012 om 19:25

Ja want dat zijn 2 vergelijkbare momenten toch?
Je bent gewoon een hater ofzo iets...
Ik ben ook geen fan van Enoh maar je zag duidelijk dat het onbewust was.

"het creatieve middenveld ontregelen" door Enoh en Poulsen daar te plaatsen? Wat een grap dit. Als Frank De Boer dit echt dacht of heeft gezegd lach ik hem toch wel uit.

Het enige dat gaat gebeuren als je Enoh en Poulsen op het middenveld zet is dat ze er compleet worden uitgelopen door die veel snellere en betere middenvelders.

22 november 2012 om 17:58

Het idee was inprincipe wel goed, Reus en Gotze uitschakelen, maar dat moet je dan niet met Enoh en Poulsen doen. Denk ook dat Frank de Boer zijn fout wel doorheeft en dit niet nog een keer gaat proberen. Zo zie je maar weer dat Frank de Boer nog veel moet leren, maar dat is niet erg hij past perfect bij Ajax in die zin.

22 november 2012 om 18:01

Zo'n fout mag en kan hij toch niet maken, daar is hij te slim voor of zou hij te slim voor moeten zijn. Zelfs wij de supporters weten dat je dan op je bek gaat als je zoiets probeert.

Jammer dat hij dit toch heeft geprobeerd.

22 november 2012 om 18:03

Kan maar door schade en schande wordt je wijs, gisteren is dat allebei gebeurd dus ik ga ervan uit dat Frank dat ook wel doet.

22 november 2012 om 20:03

Medellin,

Het was zeker wel een goed plan van Frank de Boer door Gotze en Reus te laten dekken door Poulsen en Enoh, maar bij een goed plan hoort een goede uitvoering en dat ontbrak eraan. Was dus niet de schuld van De Boer.

Poulsen is zelfs een zeer ervaren middenvelder en heeft al op top-niveau gespeelt en van zo iemand moet men eigenlijk verwachten dat zo´n taak geen probleem moet zijn, maar helaas stelt Poulsen mij nog steeds teleur. En Enoh kan zijn tegenstander heel erg moeilijk maken, maar als hij de bal heeft, moet hij de bal altijd maar zo snel mogelijk inleveren bij een medespeler en verder zich nergens meer mee bemoeien met het spel.

22 november 2012 om 23:34

Dat is een leuk idee voor als ze balbezet hebben.

Maar zoals je zag hadden wij tussen de 60 en 70 balbezit. Hoe vaak hebben Enoh en Poulsen in hoog tempo Eriksen/de Jong/boerrighter/lukoki aangespeeld? Iedere keer waren ze ZO ontzettend traag dat de lijnen naar die spelers dichtgelopen werden. Dat was de enige rede dat Ajax zo waardeloos was gisteren. Had geneens iets te maken met dat gigantische klasseverschil waarop v. Marwijk en v Halst wezen. Door Enoh en Poulsen op te stellen op zulke cruciale plaatsen in het elftal haal je al het voetbal uit het elftal. Vooral als je Eriksen als valse spits plaatst. Dan heb je helemaal geen voetbal in het elftal. Siem de Jong is te statisch en zijn handelingssnelheid ligt veel te laag om hem te belasten met het verdelen van het spel.

Het elftal draaide pas toen De Jong, Schone en Eriksen veel meer op het middenveld liepen.

23 november 2012 om 00:01

Het is natuurlijk moeilijk om je tegenstander al van tevoren in te schatten. Iedereen heeft wel gezien hoe Dortmund tegen Real speelde, dus dan ga je van tevoren al vanuit dat de kans heel groot is dat Dortmund het spel zal gaan maken. En aangezien Dortmund gewoon veel sterker is dan Ajax, ga je toch daarop anticiperen. Vandaar dus ook dat Poulsen en Enoh op Gotze en Reus werden gezet om zo te proberen hun aanvalsspel te verstoren. Maar wat jij dus zegt is dat Ajax juist diegene was die de balbezit had en toen moest De Boer wel ingrijpen door meer voetbal op het middenveld te krijgen.

Voetbal is nou eenmaal een schaakspel. Je zet eerst je stenen (spelers) neer op een dusdanige wijze waarmee je denkt je tegenstander lastig te maken en vervolgens moet je tijdens een wedstrijd je stenen aanpassen.

Enoh was wat mij betreft niet de slechtste speler.. 1e helft speelde hij zelfs best goed, tweede helft wel wat onrustiger in de passing en paar foutjes.. Vond Poulsen veel slechter.. Hem vind ik sowieso niet goed

Hoezo arrogant;

Ik vind ondanks dat hij dit denk Ajax hier tegen op moet treden en hem netjes zijn excuus moet laten aanbieden want hierdoor komt Ajax ook in een slecht daglicht te staan!

Pff snel deze onsportieve speler wegdoen en dan klagen mensen over van Bommel en Toivoinen terwijl hij nog veel erger is!

22 november 2012 om 18:49

wat is dit nou voor een onzin enoh is een harde doch altijd verschrikkelijk sportieve jongen! totaal niet vergelijkbaar met kaarten aannaaiers en spijkerharde overtredingen makers als van bommel en tiovonen....

en denk je echt dat ajax die als ontzettend sportieve club bekend staat nu in een keer met de nek word aangekeken om dat een speler na een ongelukkige gebeurtenis niet een bloemetje stuurt?

22 november 2012 om 20:58

Natuurlijk jongen gewoon blijven verdedigen dat hij geen spijkerharde overtredingen maakt!

Gisteren zeker het wedstrijdje niet gezien he, oh ja het is een ajaxspeler dan mag je niks zeggen.

Gewoon de meest onsportieve speler van de Eredivisie.

23 november 2012 om 01:16

dat maakt hij inderdaad niet hij krijgt vaak geel voor optelsommetjes enzo en heeft hij gister dan zo'n onsportieve overtreding gemaakt dan?...

wat een onzin dat je hem de meest onsportieve speler noemt met afstand toivonen daarna van bommel, zoveel kaarten nee heel sportief!!! (':

en jawel zat in het stadion en daarna alleen samenvatting meestal wel de hele wedstrijd alleen had ik nu geen zin om die pulp nog eens te kijken zat op een goede plek om het allemaal te zien.

Beetje onsportief van Enoh, ook al had hij geen enkele schuld aan de gebroken neus. Was een ongelukkige botsing niet meer en niet minder al zullen veel mensen Enoh wel als schuldige aanwijzen vanwege de naam die hij tegen heeft.

Rest me nog een ding te zeggen en dat is dat Enoh niet meer opgesteld moet worden, stel nog beter Daley Blind als CVM op dan Enoh.

22 november 2012 om 18:12

ik heb opgelet op daley, en ik zie vaak dat hij zich uistekend uit druk voetbalt en ook mooie paasjes heeft. Ik hoop dat hij op het middenveld terechtkomen en dijks of boilesen op linksback. Op het middenveld heb je ook minder vaak snelheid nodig, iets wat hij wel mist

Nee Enoh jij hebt hem niet geraakt, het was de wind die zijn neus brak.
Ik vind het persoonlijk een slechte zaak dat Enoh niet op zijn minst een bloemetje stuurt of zelfs zijn excuses aanbiedt...
Slechte persoonlijkheid.

Het kan zeker gebeuren tijdens een wedstrijd, maar als ik hem was had ik gewoon een bosje bloemen naar Bender gestuurd. Kleine moeite, mooi gebaar. Ook al boeit het je niet of je nu wel of niet zijn neus gebroken hebt.

22 november 2012 om 18:02

Hoewel ik het met je eens ben, vraag ik me toch af wat het nut is als je er 1 stuurt zonder dat je het meent. Enoh is in elk geval eerlijk.

22 november 2012 om 18:04

Hij is zeker eerlijk, maar het zet niet alleen Enoh in een 'kwaad daglicht', maar ook de rest van Ajax. Het is een toch een beetje arrogant.

22 november 2012 om 18:08

Hij is eerlijk. Maar als je iemand z'n neus breekt en daarna te belazerd bent om eventjes een bloemetje te sturen ben je gewoon een l*l met vingers

22 november 2012 om 18:33

@afca
Ik snap je punt, maar het is toch vaak zo dat het meer om het gebaar dan de inhoud gaat? Vroeger moest je toch na een ruzie ook een handje geven en sorry zeggen. Ik geloof niet dat ik daar ooit iets van meende

22 november 2012 om 23:14

Ik zeg ook alleen dat hij eerlijk is, daarvoor zeg ik al dat ik het er mee eens ben

Het minste wat je kunt doen? Ik persoonlijk vind het niet nodig al zou het een mooi gebaar zijn.
Dat Enoh slecht speelde had niet alleen met Enoh te maken maar ook met de tactiek, Die werkte totaal niet omdat hun middenveld te sterk bleek.

Snap niet wat Enoh bij een club als Ajax doet, goed om de tegenstander kapot te maken, maar kan totaal niet voetballen.

22 november 2012 om 18:09

Elke keer als Enoh speelt hou ik me hart vast: Haalt hij het eind van de westrijd? Hoe fataal is een verkeerde pass dit keer? En je ziet het aankomen. Nee, met alle respect,die jongen voegt niets toe. Lijkt ook steeds slechter te worden want een paar seizoenen speelde hij veel beter.

22 november 2012 om 18:26

Ja letterlijk en figuurlijk te tegenstander kapot maken. Moet constant overtredingen maken om zijn slechte voetbalkwaliteiten te corrigeren.

enoh is het ajax shirt niet waardig, nooit geweest hij komt veelste kort met zijn handelingssnelheid

Rare reactie van Enoh. Ken hem toch als een sportieve voetballer en lijkt me een aardig persoon. Verkeerd ingeschat dus. Speelde een draak van een wedstrijd tegen Dortmund. Snap niet wat Ajax nog met deze speler op de loonlijst moet.

Al gaat het perongeluk, elk normaal mens op deze wereld bieddan zijn excuses aan als je iemand zijn neus gebroken hebt.

Het is meer zo dat Enoh zich niet schuldig voelt voor de gebroken neus. Was hij ook niet schuldig aan was gewoon ongelukkig. Hij komt nu wat hard over maar Enoh is gewoon een lieve knul hoor.

Elke keer als Enoh aan de bal kwam gister was het meteen schrikken geblazen. Elk balcontact van die gozer resulteerde in het herstellen van zijn balaanname. Daardoor was de enige mogelijkheid nog de bal terug of breed leggen maar van een pass vooruit is het niet gekomen. Bovendien heeft hij na vijf minuten spelen al de laatste waarschuwing te pakken.

Als je sportief bent dan stuur je geen bosje bloemen maar dan nodig je de speler, Bender, uit voor een etentje of zo. Enoh verdiend toch genoeg.

Hij moest nota bene zijn arm schoon laten maken omdat er bloed op zat! Heb de persoon Enoh hoog zitten, maar deze reactie is een beetje raar. Bloemen sturen is ook bs, maar sorry zeggen mag ook wel zonder dat je ergens schuld aan hebt.

Die Enoh wat een speler hopelijk speelt ie tegen psv om stier Strootman aan de lijn te houden. Een bloemetje is wel op zijn plaats ondanks dat hij absoluut niet de intentie had om te raken.

Achjaa ik vind enoohtje wel goede speler zo'n wedstrijd als gister kan een keer gebeuren, alleen is het nu wel heel lang wachten op zijn topniveau die hij eens onder Jol bereikte... En wat hij zegt het gebeurt niet bewust en als er voor elke blessure een bloemetje over en heen gestuurd moet worden zijn we miljoenen bloemen verder, beetje onnodig vraag v journalist

Voetbal is een contact sport en daar kunnen zulke dingen gebeuren. Dit gebeurd vaak genoeg ook op amateur niveau en dan zeg je ook sorry en je ga weer verder. Dit had hij natuurlijk wel even moeten doen. Op welke manier dan ook.

De vergelijking met Toivonen gaat hier totaal niet op want ik heb Enoh nog nooit smerige overtredingen zien maken. Wel harde domme overtredingen maar dat is wat anders dan wat die viking doe.

“Ik heb nog geen beelden gezien, dus ik weet nog steeds niet of ik hem op zijn neus raakte of niet. Ik dacht van niet, maar zijn neus blijkt gebroken.

Typische opmerking ook weer, waar heb je hem dan geraakt? Op zijn knie?
Hij had zelf ook nog last van zijn elleboog, kom op.

Het zal niet bewust geweest zijn, zag er wat mij betreft niet zo uit iig, maar vond het toch wel een vrij lompe actie. Zijn arm was vrij hoog, normaal kom je niet op die hoogte met je arm.
Een bloemetje, een belletje, ff langslopen na de wedstrijd, het zou hem sieren.

Wat een domme gozer is het toch. Weet nog steeds niet of ik hem op de neus raakte? Nee die gaat spontaan vanzelf bloeden. Het feit dat je zelf een zere elleboog hebt geeft wel aan dat je hem goed geraakt hebt lijkt me. Was zeker niet expres, maar beetje meer medeleven kan geen kwaad.

Echt een rare speler die Enoh. Oke, hij deed het niet bewust maar dan kun je toch wel even je excuses aanbieden. Hoeft niet eens een paar bloemen, zeg gewoon even sorry. De neus van Bender is niet zomaar gebroken he, iemand moet het toch wel gedaan hebben Enoh of ben je nou zo dom? Was dom dat Frank daar Enoh op had gesteld. Had liever Poulsen gezien daar.

echt een vies ventje die enoh. bied gewoon je excuses aan. maarja vooral zulke dingen blijven zeggen enoh maak je echt vrienden mee.

Aach joh stuur die gozer gewoon even een bloemetje of geef hem even een belletje om te vragen hoe het gaat. Niemand zegt toch dat hij zijn excusses moet aanbieden. Maar je kan toch ook een bloemetje sturen met ''beterschap'' als gebaar? Dan hoeft hij niet eens zijn excusses aan te bieden als hij zich daar te goed voor voelt.

Daarbij vindt ik het ook niks voor Enoh, ik vind het juist altijd zo meelevend en sympathiek overkomen.

Daarbij was het natuurlijk niet met opzet, maar Enoh heeft een waardeloze motoriek en beweegt altijd heel wild met zijn armen. En ja, je hebt weinig kracht nodig om een neus te breken.

Wat een enorme moraalridders hier zeg.. Hij is in het veld al even naar hem toe gelopen, waarschijnlijk om zich te verontschuldigen.. Dit ging ook nog eens puur ongelukkig..
Hebben jullie zelf wel eens iemand een blessure bezorgd? Dan verontschuldig je je toch ook in het veld, maar ga je geen bloemetje sturen o.i.d? Voetbal is een sport waar zulke dingen kunnen gebeuren..

Ben het overigens wel met de meeste hier eens dat zijn rol in het eerste wel is uitgespeeld.. komt gewoon tekort.. Bij zn debuut zat ik in het stadion en was ik echt onwijs onder de indruk.. Maar dat niveau heeft die zelden gehaald..

Maar hem in het rijtje van Bommel, Toivonen plaatsen? hahaha

Netjes zou het natuurlijk zijn, maar het is niet verplicht natuurlijk. Getuigt van klasse als je het wel doet, ook al deed je het onbewust.

Nee, ik sta achter Enoh. Voetbal is oorlog, zolang het hard en fair is en bovendien zonder opzet, zie ik geen reden om je te verontschuldigen, dan had je geen profvetballer moeten worden. Hij [ Enoh ] is een pruts-voetballer, maar dat betekent nog niet dat hij zich moet verontschuldigen voor het feit dat een ander een blessure oploopt. Had die Bender maar geen shirtje moeten trekken. En bovendien, het is een gebroken neus; masker erover en hij speelt weer. Het is niet dat hij zijn carriere moet staken, hij heeft gewoon een onopzettelijke elleboog gekregen.

Het zou mooi zijn als Enoh voor een wedstrijd of 12 geschorst zou worden, dan is Ajax de komende twee Europese seizoenen van hem af.

Wat een moraalridders hier zeg. Enoh is normaal de rust zelve buiten het veld. Dat hij in het veld oorlog maakt is zijn goed recht dat zouden er meer bij Ajax mogen doen.hij is de gangmaker in de selectie en gaat als een van de weinigen altijd naar de ernstig zieke kinderen in de ziekenhuizen of op straat ballen met kinderen die het minder goed hebben. Dat dit zijn slechtste wedstrijd was doet er niks aan af. Vaak staat hij er juist wel in de topduels dus dat hij niet kan voetballen is pure onzin. En dan valt iedereen hier weer over een suggestief stukje wat een journalist weer verdraaid heeft. Als het andersom was geweest hadden jullie Ajax haters niks gezegd.

Hij mag het dan niet met opzet hebben gedaan, ik zou het toch wel netjes hebben gevonden had hij het wel gedaan. Hoe je het wendt of keert, hij heeft nog steeds zijn neus gebroken. Hij is natuurlijk nergens toe verplicht, maar ik had het niet meer dan een normaal gebaar gevonden dat hij even zijn excuses had aangeboden.

Enoh..als ik jou een bosje geef, rot je dan op naar een andere club?

Ik vind dat we Enoh een bosje bloemen moeten geven en bedanken voor de bewezen diensten

Gebeurde niks tijdens de wedstrijd, was een loopactie van Enoh en Bender knalt er met z'n neus tegenaan. Op het moment dat het gebeurt is sorry meer dan genoeg, een bosje bloemen daarna is te overdreven.

Kon hij Niets aan doen. Maar hij speelde wel als een natte krant. Wat een matige speler toch. Telkens weer verkeerd open draaien en risico volle situaties creeren.

Ik snap de tactiek van Frank zoals hier uitgelegd niet helemaal. Ze moesten het spel van het Duitse middenveld ontregelen en dan? De bal breed tikken? Hoe kun je nou druk willen zetten op het middenveld met twee tegenhoudende middenvelders.

Als je tegen een dergelijke ploeg druk wil leggen, dan speel je met een speler als Boccara als verdedigende middenvelder en Serero en Eriksen als creatieve middenvelders. Ook in de verdediging zul je het anders moeten doen. De verdediging zal positioneel goed moeten staan en ondersteunende druk geven naar voren toe, dus instappen als ze voorbij de lijn Boccara komen. Bijvoorbeel met Blind in het midden of Denswill.

Nu snap ik heel goed dat dit helemaal niet uitvoerbaar is, omdat Serero nog niet helemaal fit is en Boccara nog niet klaar voor het niveau Gotze. Maar dat je dan denkt dat je met Poulsen (controleur) en Enoh (balafpakker). Ik had anders gespeeld met een veel bewegelijkere voorhoede. En ja, ook met deze opstelling kun je hard op je bek gaan, maar als de spelers de vorm van de dag hebben, dan kun je druk geven.

Vermeer
Van Rhijn
Alderweireld
Blind
Dijks
Eriksen
Schone
Fischer
Lukoki
Hoesen
Sana

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

30 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Patrick Vieira staat voor zijn eerste klus als hoofdtrainer in Europa. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren