Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Akkefietje met Afellay zit Enoh nog steeds dwars: ‘Zou hem een tik willen geven’

Laatste update:

In de serie Ex on the Pitch komen twee ex-profvoetballers op bezoek in De Voetbalfabriek in Almere. Samen met presentator Jelle Kusters blikken ze terug op hun carrière en spelen ze een aantal minigames. In de vierde aflevering is het de beurt aan Eyong Enoh en Lesly de Sa, die tussen 2008 en 2014 samen bij Ajax speelden.

Enoh speelde in zijn carrière bijna honderd officiële duels voor Ajax. Daarnaast kwam de in Kameroen geboren middenvelder onder meer uit voor Fulham, Antalyaspor, Standard Luik en Willem II. Wanneer hem gevraagd wordt wat het mooiste moment uit zijn loopbaan is, hoeft hij niet lang na te denken. “Voor mij persoonlijk denk ik mijn thuisdebuut voor Ajax in de ArenA.” Ook geeft Enoh aan dat het winnen van de derde ster met Ajax en het kwalificeren met zijn land voor het WK in Zuid-Afrika (2010) mooie momenten voor hem waren.

Bekijk hier aflevering 4 van Ex on the Pitch met Eyong Enoh en Lesly de Sa

De Sa, die als voetballer uitkwam voor onder andere Ajax, Go Ahead Eagles, TOP Oss, Slovan Bratislava en Tsarsko Selo, vertelt over de échte voetbalhumor. “In een kleedkamer gebeurt van alles. Van ruzie tot lachen met elkaar. Tijgerbalsem smeren, iemands ruitenwissers omhoog zetten of de auto van teamgenoten helemaal intapen. Dat is echte voetbalhumor.” Niemand in de kleedkamer bij Ajax dacht er echter aan om tijgerbalsem in de onderbroek van Enoh te smeren. “Dan had ik je zeker weten getackeld op de training”, lacht de Kameroener.

Racisme
Ondanks de vele pranks heeft De Sa ook minder leuke momenten meegemaakt tijdens zijn carrière. “Ik voetbalde in Oost-Europa en ik raakte geblesseerd. Ik wilde gewoon met mijn vriendin tussen de fans op de tribune gaan zitten. Toen ik daar aankwam werd er gezegd dat ik er niet mocht komen. Er werd gevraagd wat ik kwam doen, omdat ik een kleurtje had. In het begin besefte ik niet wat er was gebeurd, maar ‘s avonds dacht ik wel: dit is echt heftig”, aldus de Sa.

Voor Enoh blijft een specifieke editie van Ajax - PSV hem bij: die in 2010. De middenvelder kreeg het tijdens dat duel veelvuldig aan de stok met Ibrahim Afellay en zou graag nog eens wraak willen nemen op zijn voormalig tegenstander. “Afellay zou ik wel een tik willen geven", aldus de oud-middenvelder. "We speelden een keer thuis tegen PSV en ik zat er kort op bij hem. Hij raakte geïrriteerd en gaf me een elleboogstoot op mijn achterhoofd. Dat was toen, als ik hem nu zou tegenkomen zullen we het erover hebben en daarna kunnen lachen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je maar geen rap gaat uitbrengen of op social media gaat janken is het goed Eyong 😁

14 september 2022 om 06:30

Helaas denken sommigen dat ze kunnen zingen/rappen… dat is echt een misvatting!
Ook denken ze dat ze een geweldige Amerikaanse rapper zijn, maar dan in een verzonnen Nederlandse taal🤮
Maar goed, je moet toch wat in je vrije tijd😉

Enoh wat een irritante speler om tegen te spelen! Maar als ie bij jouw ploeg zat was die wel fijn om te hebben natuurlijk. Verder leuk stuk!! Dat stukje van de sa in Oost-Europa is wel triestig.

13 september 2022 om 17:11

Ik zal ook nooit meer dat fragment vergeten van die wedstrijd waarin Enoh verplicht moest opbouwen van Frank De Boer wat natuurlijk helemaal misging. Volgens mij tegen de Rangers. Dat was ook echt genieten 😄

13 september 2022 om 18:35

Ja duurde niet lang daarna dat Frank tegen Eyong zei dat hij bal direct bij medespeler moest inleveren en op gegeven moment zelfs advies om in balbezit weg te zakken uit middenveld om vooral niet in de weg te lopen 😁

14 september 2022 om 23:37

Ik schaamde anders kapot voor deze slager, als Ajacied. Had goed gepast bij het Feyenoord van de jaren 90

Eyong Tarkang Enoh, leuk stukje om te lezen! Wel bizar om te zien dat dit soort spelers (met alle respect) in de basis stonden bij Ajax een aantal jaar terug. Ajax is wel zoveel sprongen in kwaliteit vooruit gegaan. ongekend.

14 september 2022 om 08:03

Het staat mij bij dat hij een paar prima wedstrijden heeft gespeeld in de Champions League. Het is wel een atypische Ajax speler, maar je kon hem er goed bij hebben.

14 september 2022 om 13:07

Jazeker, maar als ik nu bijv. een Alvarez zie bij Ajax, dan is dat wel 2 niveau's hoger.

Eyon Tarkang Enoh. Heel mooi mens en volgens mij echt mega irritant om tegen hem te spelen. Dat met Afellay was inderdaad wel zielig, die heeft geluk gehad dat er toen geen VAR was. Ajax zat hem altijd al wat diep haha

15 september 2022 om 08:45

De VAR had waarschijnlijk alsnog geen rood gegeven. Er is sprak van een gebrek aan intensiteit, net als die klap van Antony tegen Malacia en Alvarez tegen RKC. Affellay vangt hem alleen maar op met zijn elleboog, die twee gaven dan nog een daadwerkelijke klap.

15 september 2022 om 10:41

Gold die regel toen al dan?

Prachtig mens dit. Echt een jongen die altijd blij was, nooit had te klagen, en altijd stinkend z'n best deed. Voetballen kon hij niet echt, maar afbreken wel. En toch, had hij hier en daar opeens van die 360s en zo, van die gekke moves op het middenveld. Heerlijke gozer, maar geeft ook weer aan hoe ver we zijn gekomen. Een Enoh zou nooit bij dit Ajax kunne spelen.

13 september 2022 om 17:41

Juist daarom WEL zin om vanavond de wedstrijd te kijken 😉

Enoh vond ik altijd wel een prima speler bij Ajax. Ibi blijft mijn favoriete Psver ooit. Leuk gastje en een hele goede voetballer. Jammer dat hij door blessures niet meer uit zijn carriere heeft kunnen halen. Maar hij blijft het enigste toptalent met Marrokaanse roots die het wel waarmaakte bij PSV.

13 september 2022 om 23:50

Bakkal ook wel goed gedaan en nu Saibari lekker op dreef.

15 september 2022 om 10:07

Maar die staan toch nog mijlenver in de schaduw van Affelay. Die 2 kun je (nog) geen succes noemen, zeker niet als je dat vergelijkt met Affelay.

In fifa was het mooi: eyong tarkang enoh, vergeet ik nooit meer. Enoh was geen top voetballer, maar gaf altijd alles! Veel respect voor de voetballer Enoh, was een gewaardeerde speler bij Ajax!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren