De Boer vol zelfvertrouwen: 'We gaan een stunt van AZ voorkomen'

Vrijdag, 10 augustus 2012 om 14:00

Ajax moet het zondagmiddag om 16.30 uur in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen AZ stellen zonder Christian Eriksen, Miralem Sulejmani en Derk Boerrigter. Het drietal is nog niet fit. Afgelopen week speelde het drietal en Gregory van der Wiel met Jong Ajax in het Supercupduel met Jong FC Twente. "Ze zijn daar allemaal goed uitgekomen", vertelt Frank de Boer op de clubsite.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat doet Ajax tegen AZ?


Gerelateerd

93 reacties (laatste reactie door ajaxtotenmet)

Als De Boer Van der Wiel op rechtsback zet en Van Rhijn naast Alderweireld zit dat er misschien wel in ja!

10 augustus 2012 om 14:03

Dat is wellicht de beste optie op dit moment inderdaad. En op een later moment zie ik het liefst Boilesen in het centrum met Alderweireld en Van Rhijn als rechtsback.

10 augustus 2012 om 14:06

Heeft Van Rhijn wel eens samengespeeld met Toby of niet, ik heb ze in de voorbereiding niet samen zien spelen namelijk. Ik denk dat Blind wel zal starten, helaas maar waar.

10 augustus 2012 om 14:09

In het vorige seizoen heeft van Rhijn toch regelmatig gespeeld. Denk dat hij er helemaal klaar voor is.

Voor Ajax is het te hopen dat ze een goede start maken en die lijn doorzetten. AZ is een moeilijke tegenstander zo in de eerste speelronde en ze kunnen Ajax gelijk een tik uitdelen.

10 augustus 2012 om 14:09

Ik denk dat Blind gaat spelen zie Frank de Boer niet vaak de opstelling veranderen. Volgens mij zal Ebecillio rechtsbuiten staan Frank de Boer gaat niet in zo'n beladen wedstrijd Sana laten starten. Als Theo nog vertrekt zal Schone op zijn plek starten.

10 augustus 2012 om 14:13

Eerlijk gezegd verwacht ik niet dat De Boer al na 1 wedstrijd Blind gaat vervangen. Iedereen kon zien dat hij tegen PSV niet goed speelde, maar om Blind als zondebok aan te wijzen is niet helemaal eerlijk. Daarnaast als je Daley Blind een kans wilt geven moet je hem gewoon een half jaar laten staan en kijken of hij zich verbeterd en er een goede samenwerking ontstaat met Alderweireld.

10 augustus 2012 om 14:14

We kunnen er vanuit gaan Blind start De Boer kennende inderdaad. Of Sana start is lastig te zeggen. Sana is topfit, als een van de weinige buitenspelers. Ik zou het wel eens willen zien vanaf het begin.

10 augustus 2012 om 14:45

De verdediging mag tegen AZ niet het allergrootste probleem zijn.
AZ heeft een goed team maar ik ben niet super onder de indruk van de aanvallers die AZ op dit moment op kan stellen. Krijg er geen gevoel bij ala wat iedereen vorig seizoen bijv bij de Heerenveen aanval had of wat ze tegen PSV in de JC schaal tegenkwamen.

Het moet de verdediging van Ajax toch lukken ervoor te zorgen dat spelers als Altidore, Boymans of Beerens niet scoren

Of anders gezegd: Als deze aanvallers van AZ de verdediging in de problemen weten te brengen en twee of drie keer weten te scoren dan staat Ajax een heel zwaar seizoen te wachten.

10 augustus 2012 om 15:08

in een half jaar kan je makkelijk de aansluiting met de top verliezen kwa punten ,.... na een half jaar sta ik liever in de top 3 dan in de subtop,... Blind is niet goed genoeg en dat is al vaker gebleken.... wat een onzin ... half jaar laten staan ,...

10 augustus 2012 om 14:06

Maakt Ajax er een sport van ,eerst op 10 pnt achterstand komen en dan proberen nog kampioen te worden (wat ze vaak nog lukt ook)

10 augustus 2012 om 16:58

Het is niet te hopen voor Ajax. Een goede start en eerste seizoenshelft zou een keer goed zijn. Maar ze hebben gelijk een belangrijke wedstrijd waar AZ een tikje uit kan delen.

10 augustus 2012 om 14:46

ben ik het voor de volle 1000000000% mee eens!

dijks, toby, ricardo, greg

Nou laten we onszelf maar moed inspreken.

AZ zal idd wel weer superfit aan de start verschijnen. Wij zijn dat zeker nog niet. We hebben geen echte buitenspelers speelklaar en we hebben de lakse Blind nog centraal achterin. En nog een onrustige keeper in het doel staan.

Waarschijnlijk wordt Ajax wakker, nadat er weer wat punten verspeeld zijn ...

10 augustus 2012 om 15:03

Als we zo gaan spelen zoals ik het nu aangeef, winnen we makkelijk van AZ. In de wetenschap dat de transfer van Aissaidi zo goed als rond is. Zal deze opstelling het moeten worden.

Kenneth
van der Wiel
Alderweireld
van Rhijn
Dijks
de Jong
Anita
Eriksen
Assaidi
Sigthorsson
Boerrigter
10 augustus 2012 om 15:27

Denk dat jij het stukje niet gelezen hebt he... Eriksen en Boerrigter zijn er niet bij! Voor de rest ben ik het helemaal met je eens dat van Rhijn in het centrum moet ipv Blind!!

10 augustus 2012 om 17:01

Van Rhijn zal spelen i.p.v. v/d Wiel, Boerrigter en Eriksen zullen nog niet meespelen en ook Assaidi is nog niet binnen. Het is een mooie opstelling, maar je hebt er niks aan.

AZ kan hier al een eerste tik uitdelen, maar verwacht dat Ajax ook goed wil starten. Ze hebben tegen PSV al kunnen zien waar de zwakke punten liggen, dus daar nu op inspelen.

Wie speelt er dan eigenlijk op de flanken, Lukoki? Lijkt me dat Sana sowieso wel gaat spelen.

10 augustus 2012 om 14:07

De Boer heeft wel aangegeven dat Sana Hoogstwaarschijnlijk wel bij de selectie zit. Dus hij zal wel speel minuten krijgen of misschien wel basis plaats.

10 augustus 2012 om 14:07

ik denk Fischer op links dan.

Deze opstelling hoop ik al denk ik dat Blind wel gaat spelen

Vermeer
van der wiel
alderweireld
van rhijn
dijks
de jong
Anita
Janssen
Sana
Siggthorson
fischer
10 augustus 2012 om 14:12

Lorenzo Ebecilio zal rechtsbuiten gaan spelen. Schone zal de plek van Theo overnemen als hij nog vertrekt. Blind zal gewoon Centraal staan, Frank de Boer veranderd niet snel van spelers bij een opstelling hij gaat hem weer een kans blijven geven. Het zal een lastige pot worden tegen AZ.

10 augustus 2012 om 14:22

Verdediging is prima met Van Rhijn op centraal.

Janssen zou ik vervangen voor Schone.

En Sana zou ik toch op de bank zetten en daar Lukoki voor in de plaats.

10 augustus 2012 om 14:08

Sana heeft nog totaal geen minuten gemaakt dus ik denk niet dat die gaat starten tegen AZ. ik zet mijn geld op Lukoki, zeker nu Ozbiliz is verkocht.

10 augustus 2012 om 14:15

Vraag me dan af waar al die berichten vandaan komen dat Lukoki verhuurd gaat worden. Ik snap dat het nuttig is voor zo'n speler maar voor de rest heeft Ajax amper spelers op de flanken wanneer Sulej/boerrigter geblesseerd zijn. Sana kent niemand dus dat kan een hit of miss zijn. Hopelijk komt Assaidi nog.

10 augustus 2012 om 14:52

Lukoki word misschien nog wel verhuurd, maar moet voolopig nog bij de selectie blijven omdat Sana nog geen minuten heeft gemaakt en Micky en Derk nog niet fit zijn. Als die deze maand nog fit worden is de kans zeker aanwezig dat die word verhuurd.

Assaidi zal wel komen, wordt een sensatie in Amsterdam let maar op, dat is een speler waarvoor je naar het stadion gaat. Wat betreft Sana, ja dat is koffiedik kijken, maar ik ga ervan uit dat de Boer en consorten hun huiswerk hebben gedaan.

10 augustus 2012 om 14:15

Waarschijnlijk starten Fischer en Ebicilio. Sana heeft nog geen wedstrijd gespeeld voor Ajax. Laat Sana eerst wennen aan de nieuwe omgeving en het spel dat Ajax wilt spelen. Gewoon rustig brengen die jongen. Zondag beginnen met een half uur en daarna verder kijken hoe snel hij en gewenste niveau oppakt.

Zal belangrijk zijn hoe de flanken worden ingevuld. Ik verwacht Fischer met Sana of Lukoki met Sana.

10 augustus 2012 om 21:48

De Ajax buiten spelers zijn gewoon altijd beter dan de rest.

We hebben allen enkele mindere spitsen de laatste seizoenen

Maar met een fitte Sigiston, zijn we onverslaanbaar!

Lekker Daley Blind in het centrum. Deze jongen verdiend het vertrouwen

10 augustus 2012 om 14:13

Cynisch neem ik aan?

Afgelopen zondag was gewoon het laatste, alleszeggende bewijs dat Daley Blind juist niet het vertrouwen verdiend?

10 augustus 2012 om 14:19

Na 1 wedstrijd het vertrouwen opzeggen in Daley Blind is wel heel erg makkelijk. Als Ajax deze jongen een eerlijke kans wilt geven. Zeg dan tegen hem dat hij tot de winterstop is verzekerd van een basisplaats en ga dan kijken of hij zich verbeterd als centrale verdediger. Ik kan me nog herinneren dat Jan Verthoghen ook niet heel goed begon bij Ajax. Hij werd uitgeleend aan RKC deed daar de nodige ervaring op en begon pas echt grote stappen te maken toen Vermaelen naar Arsenal ging. Laten we hopen dat Daley Blind de zelfde stappen kan zetten als Jan Verthonghen destijds heeft gemaakt.

10 augustus 2012 om 14:34

Ik baseer mijn mening niet op 1 wedstrijd, dat is erg kortzichtig. Ik heb Blind altijd ongeschikt gevonden voor deze positie. Hij kan niet verdedigen, fysiek niet sterk genoeg en veels te traag. De potentie die Vertonghen had zie ik totaal niet bij Blind. Daarbij had Vertonghen echt uitstraling, tegen het arrogante aan(niet negatief bedoelt). Blind vind ik meer de uitstraling van een loser hebben.

10 augustus 2012 om 15:55

Keizerstad je hebt helemaal gelijk maar uitstraling van een loser? Eerder een achter een computer gehaalde WOW nerd die bang is om naar de kapper te gaan, en zijn scheermachine/mes kwijt is.

Sorry voor me frustratie.

Ff of top.
Op ajax netwerk zeg De Boer: 'komst Assaidi zo goed als rond' tegenover eredevisielive

Nou Frank, ik hoop het. Al kon je Gregory net zo goed niet meenemen, want die laat het nu zelfs liggen bij Jong Ajax. En ik denk dat je de fans wel mag trakteren op een glimp van een nieuwe aanwinst, geef Sana wat minuten, of zelfs een plek in de basis als hij fit is, want de vleugels zijn zwak bezet (zonder Boerrigter).

Hoop dat Blind er in staat die maakte wel een goede indruk tegen Psv.. Die is wel opgewassen tegen Jozi Altidore... Voor de rest ik zou niet weten wie er zou moeten gaan stunten bij Ajax....

10 augustus 2012 om 14:07

Ik hoop echt dat Denwil de voorkeur krijgt. Hij is i.t.t Blind wel snel, kan wel koppen, en is wel sterk in duels. Op werkelijk alle fronten is hij beter dan Blind.

10 augustus 2012 om 14:11

Ik hoop het ook ja, snap ook niet dat die niet de voorkeur krijgt boven Blind, die op mij totaal geen zekere indruk maakt en door het ijs zakt zodra die een tegenstander heeft van formaat.

Als AZ wint van Ajax, is het geen stunt hoor Frankie. Ajax is erg verzwakt, en AZ zoals vanouds een sterke en lastige tegenstander. Ook in de Arena.

Ik zie AZ minimaal 1 punt pakken. Boerrigter, Eriksen en Sulejmani zijn er wéér niet bij. Zelfse tieam als tegen PSV dus, m.u.v. Van der Wiel. Hier wordt AZ helaas niet warm of koud van.

10 augustus 2012 om 14:13

Nou, AZ is anders ook flink verzwakt. Elm weg, daar een mindere Elm voor terug. Poulsen weg, daar een mindere Gorter voor terug. Benschop weg, dus staat Altidore erin, zwakke spits.

En dan nog even kijken voor de rest van de transferperiode of ze Maher en Moisander kunnen behouden. Als ze die nog kwijt raken zie ik ze spelen om plaats 5-7.

10 augustus 2012 om 14:17

Maar de basis die er staat is nog steeds zeer degelijk, beter dan die van Ajax op dit moment denk ik. AZ zal hoogstwaarschijnlijk zo gaan spelen. Lijkt me totaal niet onmogelijk om Ajax te verslaan met dit elftal. Sterker nog, ik denk dat we licht favoriet zijn gezien de afwezigen bij Ajax.

Esteban
Marcellis
Moisander
Viergever
Gorter
Maher
Falkenburg
Elm
Beerens
Altidore
Martens
10 augustus 2012 om 15:00

Hij heeft er wel 15 inleggen, met alle respect tegenover Sigi maar die moet het ook nog even laten zien. (wat wss wel gebeurd)

Benschop weg, dus staat Altidore erin, zwakke spits. Heeft volgens mij bijna alle wedstrijden gespeeld?

10 augustus 2012 om 20:01

@ Az-jw

Weet ik, maar de wedstrijden dat Benschop speelde vond ik hem de betere voetballer en de betere afmaker. Iets minder kracht en body, maar ik had Benschop echt gehouden als ik het voor het zeggen had bij AZ

Poe, ik neem aan dat of Van Rhijn, of Vander Wiel naast Alderweireld in het centrum staat. Anders kunnen we deze wedstrijd ook meteen even afdoen. Wat een armoede. Geen buitenspelers, geen Eriksen, geen centrale verdediger en de competitie start alweer. Wedden dat Theo er ook al niet meer bij is terwijl Assaidi pas na het weekend komt?

AZ speelt inmiddels zo lang bovenin mee dat ik me afvraag in hoeverre je nog van een stunt kan spreken, enigzins onverwachts als ze winnen misschien. Maar een stunt? Nee, dat zeker niet.

Ik schat de kansen 50/50 voor aanstaande zondag.

Een stunt van AZ? Vorig jaar heeft AZ geen enkele van de 3 ontmoetingen tussen Ajax en AZ verloren, dus waarom zou het vanzelfsprekend zijn als Ajax zondag wint? Mogen ze wel uit een ander vaatje tappen dan vorige week

10 augustus 2012 om 14:09

In de historie heeft AZ maar 1 keer gewonnen, in 1980 geloof ik.

10 augustus 2012 om 14:23

jah in de eredivisie maar ze wonnen vorige jaar wel de bekerwedstrijd in de arena .

10 augustus 2012 om 14:24

Ik denk dat er vergeten word dat zowel Rasmus Elm als Brett Holman weg zijn bij AZ.
AZ heeft alleen Viktor Elm terug gehaald. 2 sterkhouders van dit elftal zijn weg. Moisander zag zijn transfer naar Anderlecht in het water vallen en zit emotioneel in een dip hierdoor. Heeft hij zelf en Verbeek toegegeven.

Is Maarten Martens alweer inzetbaar? Heb weinig gezien van AZ in de voorbereiding.

10 augustus 2012 om 15:04

Maarten Martens is beschikbaar ; Is eigenlijk nog steeds fit volgens mij (wonder).
En start als het meezit als linksbuiten, voor de rest heb je echt gelijk over Elm en Moisander zit even in een dip. Maar AZ heb echt hele goeie vervangers gehaald, niet dat ze meteen gelijkwaardig zijn maar wel knap hoor.

Zo'n Rosheuvel heeft het in de voorbereiding uitstekend gedaan samen met Ondaan.
En dan zijn volgens mij beide spelers die je ook op die positie kunt posteren.

10 augustus 2012 om 15:27

Met Martens weet je het nooit natuurlijk.
Ik ben benieuwd want weet niet waar dit AZ nu staat. En wat Ajax betreft, JC schaal is verloren maar zegt niks. In een week kan er weer een hoop veranderen.

Wordt gewoon afwachten hoe er gespeeld wordt zondag.

Ik had het van de week ook al gezegd en hoop dat de Boer het ook gaat doen maar waarschijnlijk is het gewoon van rhijn - Toby- blind en Dijks maar ik hoop ook op Van der wiel- van Rhijn - Toby en Dijks

waarom probeerd de boer het niet gewoon met enoh in het centrum, die verliest tenminste niet zo makelijk de duels als blind, hij komt alleen wel lengte te kort.

10 augustus 2012 om 14:13

Dan kan je beter gewoon Denswill daar neer zetten

10 augustus 2012 om 14:17

Enoh oogt af en toe wat onbeholpen waardoor hij best vaak een vrije trap tegen krijgt. In het centrum zou dat zo een penalty kunnen zijn. Denk niet dat dat een veilige oplosssing is.

Met van Rhijn heeft de Boer al een goed alternatief voor Daley Blind. En Boilessen zou ook nog gkunnen, mits hij fit is.

10 augustus 2012 om 14:25

Omdat Enoh sowieso nog geblesseerd is. En dit absoluut geen centale verdediger is

10 augustus 2012 om 15:40

Als je met Enoh in de verdediging speelt kun je al rekening houden met een paar penalty's voor de tegenstander.

AZ is niet het AZ van vorig seizoen jongens.
Geen Elm en geen Holman
Ja eigenlijk wel een Elm , maar niet Rasmus :P

10 augustus 2012 om 14:17

Dat neemt niet weg dat ze nog steeds een sterk collectief hebben. Overigens vergeet je Simon Poulsen ook een zeer belangrijke schakel.

10 augustus 2012 om 14:41

Nog maar de vraag hoe Donny Gorter, Viktor Elm hun voorgangers gaan vervangen.

Wie Holman vervangt is niet echt duidelijk, zowel Martens, Gudmundsson als Berghuis hebben op linksbuiten gespeeld in de voorbereiding.

Ik ga uit van Martens want hij speelde daar de laatste 2 wedstrijden tegen Dusseldorf en Mallorca.

10 augustus 2012 om 15:06

Ik wil het opvangen inderdaad ook wel zien, maar op de magische wijze waarmee Verbeek spelers van zelfs een oudere leeftijd beter kan laten spelen geloof ik er eigenlijk wel weer in.

Martens gaat waarschijnlijk linksbuiten spelen ;

Na het resultaat van Ajax afgelopen zondag zou het eerder een stunt zijn wanneer Ajax weet te winnen.

met een middenveld met janssen en de jong is ajax kansloos.
daarom hoop ik ook snel dat janssen eens gepresenteerd wordt of zo zodat we er zeker van zijn dat dat absurde statische middenveld niet zal spelen.
fischer zal beginnen neem ik aan samen met lukoki of sana. (sigthorsson in de spits natuurlijk)
en ja ik hoop dat denswil gewoon bij de selectie zit, daar hoort hij.
dijks zal ook wel weer beginnen.
ja en als ebecilio begint in de basis dan snap ik er echt helemaal niks van hoor, dan wordt ik gewoon pissig

ik verwacht dus een opstelling als dit: vermeer, van rhijn, alderweireld, blind, dijks, anita, de jong, janssen, lukoki/sana, sigthorsson, fischer.

terwijl het beter vermeer, van rhijn, alderweireld, denswil, dijks, anita, de jong, schone/serero, lukoki/sana, sigthorsson, fischer kan zijn...

ja of van der wiel rechtsback en van rhijn in het centrum in plaats van denswil, kortom, genoeg goede keuzes, hopelijk kiest frank niet de foute keuzes...

Hoezo stunt, ik denk dat deze 2 elftallen op dit moment meer dan gelijk zijn aan elkaar. Ajax heeft misschien het thuisvoordeel, maar daar houdt het dan wel mee op.

Psv-ajax heeft een hoop duidelijk gemaakt en als Ajax een topfit AZ (wat normaal is bij Verbeek) treft, hebben ze dat nog lang niet gewonnen...

10 augustus 2012 om 14:29

Als iedereen fit is zijn we misschien gelijk.

Ajax heeft het thuisvoordeel, maar AZ heeft een fitte selectie. Al de hele voorbereiding en dus ook een hele voorbereiding met dezelfde groep aan tactische aspecten kunnen werken. Ik denk dat AZ meer ingespeeld is dan Ajax. Ajax heeft nu al een paar geblesseerde basisspelers die ze dus moeten missen en een selectie die nog niet compleet is (tenminste ik hoop dat er nog wat bij komt.

Als Blind niet speelt geef ik Ajax wel een goede kans. De F-side gaat weer als echt sfeervak door het leven. De spelers zullen in ieder geval dus geweldig aangemoedigd worden. Hopelijk heeft dat veel effect op de spelers.

10 augustus 2012 om 14:40

Met Rasmus Elm, Poulsen en Holman zijn toch 3 basis krachten vertrokken bij Az.
Tevens is de ''ideale'' 12de man Ragnar Klavan ook weg die het systeem snapt.
Tel daarbij (hoe slecht dan ook) Benschop bij op en er zijn flink wat spelers die nog moeten wennen bij Az.

De Winter, Berghuis, Rosheuvel, Viktor Elm en Donny Gorter moeten allemaal ''de AZ manier'' nog leren. Namelijk 4-3-3 met vleugel verdedigers. Want hun vorige clubs speelden anders (rosheuvel en Gorter dan vooral).

Geef het voordeel aan ajax, zoals het altijd zal zijn als zij thuis spelen en AZ daar nog heen moet.gebeuren altijd rare dingen. Penalties (2008/2009, 2 stuks) vorige keer een dubieuze.

Maaaaaaaaaaaaaar, AZ heeft ook wel ''dramatische'' wedstrijden gespeeld daar, dusja.

Wat een goede instelling.... We gaan een stunt van AZ voorkomen..

Normaal gesproken kan ik me uitstekend vinden in de woorden die de Boer kiest, maar dit klinkt wel heel erg verdedigend. Dit klinkt alsof we met een gelijkspel al tevreden zijn, omdat AZ dan niet gewonnen heeft..

Wij spelen thuis en de supporters gaan hun uiterste best doen om Ajax een onoverwinnelijk gevoel te geven. Las net al op een supporters site van Ajax dat er vanaf dit seizoen officieel weer sfeeracties gehouden worden op de F-side. De laatste jaren neemt de sfeer al toe in heel het stadion. Als er dan ook nog meer georganiseerde sfeervakken bij komen word de Arena steeds meer een stadion met gevoel, voor zover het dat niet al was.

De supporters doen er in elk geval alles aan en dan hoor ik de Boer veel liever zeggen dat ze gaan stunten tegen AZ, dan dat ze gaan voorkomen dat AZ stunt.

10 augustus 2012 om 14:37

Ik snap de Boer ook niet helemaal.

- Ajax speelt thuis
- AZ speelt of dramatisch slecht (in Amsterdam) of vergeet het af te maken (zie competitie wedstrijd vorig jaar) en heeft dus al (afgezien van de beker) heel lang niet gewonnen in de competitie.

- AZ is Rasmus Elm kwijt, hoe Viktor Elm dat opvangt is zeer de vraag, ben er niet gerust op.
En natuurlijk Poulsen en Holman. (gorter ipv Poulsen, Martens/gudmundsson/berghuis ipv Holman)

10 augustus 2012 om 15:18

Ajax is er alleen heel erg op achteruit gegaan met het vertrek van Vertonghen. AZ heeft het nog wel goed op weten te lossen. Elm is erbij gehaald en Falkenburg lijkt zich goed te ontwikkelen.

Dit wordt hopelijk de opstelling...

Van Rhijn voor Blind.
Schone voor Janssen.
Fischer de kans gunnen.

Denswil op de bank in plaats van Blind.

Vermeer
VD Wiel
Van Rhijn
Alderweireld
Dijks
De Jong
Anita
Schone
Lukoki
Siggi
Fischer
10 augustus 2012 om 14:32

Dan komen we op de vleugels denk heel veel te kort om AZ kapot te spelen. Dan kan misschien beter Serero ergens in het elftal geplaatst worden en voor de rest misschien nog een beetje schuiven, maar Lukoki en Fischer kunnen het niveau, dat nodig is om van AZ te winnen, nog niet halen verwacht ik zo.

10 augustus 2012 om 14:34

Is dat al zeker dat Blind eruit gaat? Maak je dan die jongen niet definitief kapot (bij de ajax fans is dat volgens mij al gebeurd?)

Rhijn is dat een rechtsback van nature? Of centraal van nature?

10 augustus 2012 om 14:39

Je zou Schone een linie verder kunnen zetten. Daar heeft hij ook regelmatig bij NEC gespeeld.
Je hebt verder niet veel op het moment dan Fischer en Lukoki.

10 augustus 2012 om 14:40

Blind vind ik juist een goede Vmc, back up van Anita.
Hij is niet snel maar wel een goede afstopper.

10 augustus 2012 om 14:44

Blind krijg je niet zomaar kapot. Hij weet zelf ook dat hij heel slecht speelde en dat hij niet goed ligt onder de Ajax supporters.

Daarbij gaat het om het team belang en Blind gaat tegen AZ weer met een hele snelle spits te maken krijgen. Als ik de Boer was zou ik Blind niet weer in die positie brengen, want hij word er dan continue uit gelopen. Ook Verbeek heeft vorige week namelijk kunnen zien dat daar de zwakte van Ajax ligt en met Altidore heeft hij een ideale spits om van onze zwakte te kunnen profiteren.

Ajax kan best met Blind spelen, maar dan moet Ajax wel domineren. Als Ajax niet domineert word de zwakte van Blind duidelijk. Op elk gebied komt Blind namelijk te kort.

10 augustus 2012 om 14:47

@de toekomst
Onze Jozy is niet zo snel hoor haha, misschien in vergelijking met mede spierbundels wel. Maar het is geen lukoki of Lens

De verdediging en keeper (zoals het nu blijft) is best degelijk.
De grootste slag (zal zoals gewoonlijk) op het middenveld plaats vinden met V. Elm, Maher & Falkenburg vs. Janssen/de jong/anita??

En natuurlijk de meeste effectieve ploeg die wint (en ik ben bang dat AZ dat dit jaar weer niet is, want effectiviteit zat er vorig jaar niet echt in).

10 augustus 2012 om 15:01

Altidore is gewoon snel hoor. Misschien niet extreem snel, maar wel veel te snel voor Blind (maar wie is dat niet?).

Als ik het middenveld vergelijk met dat van AZ vind ik dat Ajax een beter middenveld heeft.

10 augustus 2012 om 15:08

Haha @ De Toekomst, inderdaad hij oogt wat lomp maar op de eerste meters kan hij (per wedstrijd) best rap zijn.

Ben benieuwd hoe mijn AZ er voor staat! Want tegen Dusseldorf was het goed, tegen Mallorca het resultaat wat minder en de overige wedstrijd zeggen eigenlijk niets (tegen eerste divisie en amateurs)

Hoe Viktor Elm, Donny Gorter etc. zichzelf houden kijk ik naar uit, ga er van uit dat de opstelling zo wordt:

Middenveld invulling;
Viktor Elm LCM (plek van Rasmus Elm)
Adam Maher RCM (rol van Wernbloom, deed hij vorig jaar 2de seizoenshelft)
Erik Falkenburg op ''10'' (dit omdat Martens als linksbuiten wordt geposteerd afgelopen oefenwedstrijden).

Esteban
Marcellis
Moisander
Viergever
Gorter
Maher
Falkenburg
V. Elm
Beerens
Altidore
Martens

Een stunt nog wel.... Als ik op dit moment iets geen stunt vind, is dat AZ bij Ajax gaat winnen, dat kan gewoon gebeuren en ik schat die kans zeer reeel in. Ajax is nog zoekende, heeft geblesseerden en moet nog een a twee versterkingen hebben. AZ daarintegen is (redelijk) compleet en harstikke fit, zoals bijna alle teams van Gertjan Verbeek.

Ik gok een gelijkspel, maar een kleine overwinning voor een van beide zou ik ook niet gek vinden.

10 augustus 2012 om 14:48

Poulsen, Holman & Rasmus Elm weg van de basis van vorig jaar.
Benschop en Klavan weg als vaste wissels.

Aangevuld met nieuwe (jonge) spelers als Berghuis, Rosheuvel etc en een iets meer ervaren Viktor Elm. (gorter er tussen in).

Thomas Lam, Giliano Wijnaldum etc (eigen jeugd beide) zitten ook dicht tegen de eerste 18 aan (of zitten er zelfs bij beide!) wat dat betreft is de breedte van de selectie jonger, maar vooral zwakker geworden.

Dan zie ik het zwaar in.

Sowieso zal De Boer Van Rhijn in het centrum moeten zetten ipv Blind. Voorin spelen met Sana misschien. Op het middenveld Schone erin.

Vermeer
Vd Wiel
Alderweireld
Van Rhijn
Dijks
Anita
De Jong
Sana
Schone
Fischer
Sigthorsson
10 augustus 2012 om 15:50

Dan komt het dus zo te staan aangezien we zoinzo 433 gaan spelen.
Ik hoop zelf ook op deze opstelling alleen denk ik dat Blind Cv gaat spelen, maar laten we er het beste van maken en hopen op een mooien pot met ons als uiteindelijk winaar

Vermeer
van der wiel
alderweireld
van rhijn
dijks
de jong
Anita
shone
Sana
Siggthorson
fischer

Zou het dan een stunt zijn wanneer AZ deze pot wint?
Het zijn beide toch echt teams uit de top van de competitie en ze zouden dus beiden van elkaar moeten kunnen winnen....
Klinkt toch gelijk weer alsof een AZ geen echte concurrentie zou zijn en een winst meteen een stunt is...
Nou, laat AZ dan maar mooi "stunten"!

10 augustus 2012 om 15:25

Elke eredivisie club die in de Arena van Ajax weet te winnen stunt. Tenminste normaal gesproken is Ajax (op uitzonderingen, maar die zijn er echt niet vaak, na) onverslaanbaar in de Arena (geld enkel voor Nederlandse wedstrijden).

Daarbij speelt Ajax thuis en worden ze, na twee jaar achter elkaar kampioen te zijn geworden, weer gezien als titelkandidaat. AZ presteerde vorig jaar echt heel goed, maar heeft veel spelers 'verloren'. Poulsen, Elm en Holman zijn vertrokken.

Ik zie het helemaal niet als een stunt meer tegenwoordig als AZ van Ajax wint. Als Zwolle wint van Ajax dat is dat een stunt. Als Blind in de verdiding staat is AZ zelfs de favoriet in Amsterdam.
AZ word zwaar onderschat anders doet de Boer deze uitspraken niet over stunten.

hoe is het toch mogelijk dan v/d Wiel en Erriksen niet fit zijn!! Die hebben toch gewoon op hetzelfde EK gespeeld als al die andere spelers die wel allemaal fit zijn . Ik vind het maar raar

Hmm , ik als Ajax fan hoop het natuurlijk dat ze de 3 puntjes pakken , maar AZ is wel een lastige tegenstander om tegen te openen, oo omdat de verdediging met name in het centrum nog niet staat , het middenveld is OK en de aanval als Assaidi vandaag gehaald wordt kan hij dan Zondag spelen? .. Dan staat het voorin ook aardig , ik hoop dat Sana zijn debuut kan maken Met Assaidi/Boerrigter op links en Sana op rechts (later Sulejmani) kan Sightorsson nog veel goaltjes gaan maken .. Ben benieuwd hoe De Boer het gaat doen als Sulejmani en Boerrigter terug zijn..

Dat AZ vorig seizoen niet won was bizar, dichterbij zullen we waarschijnlijk niet meer komen. Ajax heeft de betere selectie dus normaliter begint AZ met een nederlaag. Ik hoop alleen dat de bijna jaarlijkse arbitrale blunders in Amsterdam in et nadeel van AZ een keertje uitblijven.

Ik heb een ondermaats Ajax tegen PSV gezien. Ze hebben geen lering uit deze wedstrijd getrokken.
De miljoenen komen binnen rollen (cl, Transfers, minder salariskosten).. Ik snap niet dat Ajax. de selectie op een Ajax-waardig niveau brengt. Een nederlaag tegen AZ zal me niet verbazen en dan zullen er wel, te laat, paniek aankopen worden gedaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1252 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax

In de wandelgangen

Vrijdag 27 april
Juventus wil Paul Pogba op huurbasis terughalen naar Turijn. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren