Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Man van 1 interland kreeg onlangs belletje over terugkeer in Nederlands elftal

Laatste update:

Marco Bizot (32) is onlangs gebeld door keeperstrainer Patrick Lodewijks met de vraag of hij openstaat voor een mogelijke terugkeer in het Nederlands elftal. Dat onthult de doelman van Stade Brest, de verrassende nummer vier van de Ligue 1, in een uitgebreid interview met De Telegraaf.

Bizot is bezig aan zijn beste seizoen sinds hij in Frankrijk keept. Toch lijkt hij sinds zijn transfer buiten beeld te zijn geraakt bij het nationale elftal. “De laatste keer dat ik iets uit Zeist hoorde, was vlak na mijn transfer naar Brest. Maar onder de vorige bondscoach (Louis van Gaal, red.) was het stil op de lijn. Hij had samen met keeperstrainer Frans Hoek blijkbaar een andere visie.”

De radiostilte duurde tot vorige week, toen keeperstrainer Lodewijks plotseling aan de lijn hing. “Met hem heb ik eerder bij Oranje gewerkt. Hij wilde weten hoe het ging en hoe ik me voelde. Hij zei: ’We houden je in de gaten’ en wilde weten of ik beschikbaar was”, aldus Bizot.

Voor Bizot was er maar één antwoord mogelijk. “Ja, natuurlijk ben ik beschikbaar. Maar ook als ik niet word opgeroepen, dan nóg is het goed om af en toe contact te hebben.” Bizot lijkt dus een serieuze optie te zijn voor bondscoach Ronald Koeman en zijn staf.

Bizot zat tussen 2018 en 2021 meerdere keren bij de selectie van Oranje, maar stond slechts eenmaal onder de lat. Toenmalig bondscoach Frank de Boer liet hem in 2020 debuteren in een oefeninterland met Spanje. Dat duel eindigde in 1-1. Bizots laatste oproep dateert van juni 2021, toen hij het gehele toernooi op de bank zat tijdens het uitgestelde EK van 2020.

AZ verkocht Bizot in de zomer van 2021 voor liefst 5 miljoen euro aan Stade Brest. Daar is de Hoornaar al sinds dag één de onbetwiste doelman. De teller staat tot dusver op 96 wedstrijden voor de Franse club, waarin hij zijn doel 24 keer wist schoon te houden. 129 keer moest Bizot vissen.

Tijdens de winterse transferperiode was de Premier League even dichtbij voor Bizot, toen Nottingham Forest een serieus bod neerlegde bij Stade Brest. “Maar het was vlak voor de transferdeadline en Stade Brest liet me niet gaan, wat ik heel goed kan begrijpen. Ik stond er zeker open voor. Kijk: ik hou van deze club en de mensen. Maar gezien de afgelegen locatie en de moeilijke verbinding met Nederland, gecombineerd met onze thuissituatie, heb ik sterk het gevoel dat ik hier aan mijn laatste maanden bezig ben.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nottingham Forest wilt een elftal met alleen maar keepers, zo lijkt het. 6 keepers aangetrokken in de laatste 4 transferperiodes.

17 februari 2024 om 09:43

Ja absurd. Die Vlachodimos van Benfica is daar nu gewoon derde keeper.

17 februari 2024 om 10:16

Er zijn dan ook weer keepers vertrokken, Navas is bijvoorbeeld teruggekeerd bij Psg.

Maargoed, idd wel vrij veel. Helemaal als je nagaat dat Vlachodimos daar ook zit, ook geen verkeerde goalie.

Logisch, prima 4e of 5e keus. Doet het meer dan prima, beter in vorm dan noppert iig.

17 februari 2024 om 09:43

4e of 5e keus? Noem dan eens 4 beter presterende keepers op die op dit moment beschikbaar zijn?

17 februari 2024 om 10:08

Bijlow zal altijd 1e keus zijn. Daarna denk ik dat Verbruggen en Flekken onder Koeman gewoon 2e en 3e keus blijven. Daarna krijg je pas Bizot, Cilissen en Olij in willekeurige volgorde.

17 februari 2024 om 10:14

Ik vind dit toch wel zeldzaam bijzonder. Hier verbaasd reageren met 'noem dan eens 4 beter presenterende keepers', terwilj je 3 minuten daarvoor reageert met 'wow ik was deze gast al echt weer vergeten'.

17 februari 2024 om 10:29

Dit vind ik ook wel vreemde opmerking, omdat ik hem was vergeten betekend nog niet dat hij niet goed is of wat dan ook? Ik kom namelijk op Flekken, Verbruggen (al is die ook niet geweldig) Bijlow is altijd geblesseerd ook geen geweldenaar. Bizot doet het blijkbaar prima in Frankrijk dus kan sowieso mee als 3e keeper

17 februari 2024 om 10:37

Bijlow is nooit de vaste eerste keuze geweest. En gaat dat ook nooit worden met zijn blessuregevoeligheid. In maart is die er ook niet bij voor de laatste interlandperiode dus zijn kansen op eerste keeper is al voorbij. Verbruggen is de eerste keuze en dat is hij al voor de afgelopen 4 interlands. Die gaat hoogstwaarschijnlijk ook de keeper worden die gaat spelen.

17 februari 2024 om 10:51

Bijlow is wel de beste Nederlandse keeper, mag van mij zo naar PSV. En dat blessure gevoeligheid bij PSV hoeft hij ook niet zoveel te redden.

17 februari 2024 om 11:12

@maurootje Juist omdat je hem vergeten bent kun je er geen goede mening over hebben. Je kunt er voor kiezen om de media te volgen en dat als uitgangspunt zien, maar er een mening over hebben slaat eigenlijk nergens op.

Bijlow is de beste keeper en zal altijd 1e keeper moeten zijn als hij structureel fit is. Zo niet dan altijd kiezen voor een keeper die kan groeien in zijn rol. Bizot is degelijke keeper die vergelijkbaar is met de keepers achter Bijlow.

17 februari 2024 om 11:44

Hij raakt ook niet geblesseerd van reddingen maken, ook verkeerd stappen, bal aannemen etc. Dat zal hij bij PSV ook moeten doen natuurlijk. Als je Bijlow haalt moet je ook meteen een goede tweede keeper halen, dat is veel te veel een afhankelijkheid.

Jeetje, was deze gast echt alweer vergeten. Normaliter doet je het dan niet goed. Meestal maakt VZ wel een artikel over een goed presteerde Nederlander😉 hij presteert (qua stats) wel goed. Op 2 na minste goals tegen in de competitie, zag dat hij zelfs in de wedstrijden waar hij er bijvoorbeeld wel 1 of 2 tegen kreeg gewoon een 7,5 of een 8 als cijfer kreeg
Hij of die van Nottingham moet gaan keepen in oranje

17 februari 2024 om 10:09

Welke Nederlander keept er bij Nottingham?

17 februari 2024 om 10:25

Excuses bedoelde Brentford

17 februari 2024 om 10:32

Als je die keeper van Nottingham/Brentford niet eens bij naam kent, vraag ik me af waarom je vindt dat hij moet spelen?

17 februari 2024 om 11:15

Je kan toch niet op iemand zijn naam komen? Waarom altijd het negatieve inzien van iemand.

17 februari 2024 om 11:21

Dat kan zeker, daarom ben ik ook oprecht zeer benieuwd naar zijn motivatie.

Keeper bij de nr 4 van Frankrijk.
Momenteel heb je niet beter geloof ik.

Flekken doet het redelijk, Verbruggen niet altijd basis.

Bijlow vaak geblesseerd en Olij is ook geen eerste keeper in mijn opinie.

Dus vind bijv Bizot, Flekken en Verbruggen als je 3 keepers een prima keuze momenteel.

Je moet hopen dat talenten als van Sas of een van den Heuvel echt weer de top kunnen bereiken.

17 februari 2024 om 11:38

Ik heb nog eens op de site van transfermarkt gekeken naar de Nederlandse keepers en het is echt armoede! Dan kom je achter de jongens die jij noemt bij een Cillessen, Scherpen of Vaessen. Ik zou bijna opteren voor die laatste als 3e keeper. Niet dat hij zo’n fantastische keeper is (dat is de rest ook niet), maar hij straalt wel wat uit. Kan hij gasten met een luie mentaliteit op z’n flikker geven.

17 februari 2024 om 13:25

Jij denkt dat een speler van RKC als derde keeper, zonder ooit bij Oranje gezeten te hebben, spelers uit de vaste kern op hun flikker gaat geven..?

17 februari 2024 om 16:52

Op de training zal hij zijn verdediging tijdens een oefening niet sparen nee. Aard van het beestje. Zou wat zijn als hij bijvoorbeeld Geertruida of Blind niet mag aanspreken als ze verkeerd staan te dekken. Of heb je liever dat die overbetaalde vedettes met fluwelen handschoentjes worden aangepakt?

Logisch. Hij is in elk geval niet slechter dan Flekken, Verbruggen, Noppert en Olij.

Ik wist niet dat Bizot gestopt was als international?

17 februari 2024 om 11:46

Niet gestopt, nooit meer opgeroepen. Van Gaal moest weer Van Gaal zijn en kwam met Noppert aanzetten.

17 februari 2024 om 11:49

Das toch raar. Spelers die zich niet meer beschikbaar stellen krijgen altijd bakken met kritiek over zich heen. Maar aan zo'n speler die nooit meer opgeroepen wordt vragen ze vervolgens wel "of die nog beschikbaar is".

Het is toch wel een beetje schrikbarend dat wij al jarenlang geen keeper of spits van niveau meer hebben. Sinds VD Sar hebben wij eigenlijk geen ECHTE goede en stabiele keeper gehad.

17 februari 2024 om 15:21

Stekelenburg heeft zich magertjes ontwikkeld toen hij naar Roma ging. Daarna een avontuur gemaakt door zoveel landen als 2de keeper. Cillessen maakte helaas een Afellay overstap om jarenlang als 2de keeper te fungeren achter Ter Stegen. Ik blijf erbij dat je beter wordt van wedstrijden en niet alleen op de trainingen. En daarna naar een rumoerige club gegaan als Valencia. Word je ook geen betere keeper van. Op spitsen vlak hadden we toch betere opties gehad dan een op keepersniveau. Memphis en Weghorst raakte nog de dubbele cijfers bij subtoppers zoals Lyon en Wolfsburg. We hebben inmiddels al jaren geen keepers gehad die op subtop niveau van Europa etaleren.

Dit is inderdaad helemaal geen verkeerde optie om erbij te nemen.
Liet bij Az toendertijd ook al een hele goede indruk achter qua clean sheets en is in Frankrijk ook leuk bezig.
Met het huidige keepers bestand en de tomeloze hoop dat de man van glas dè keeper is is het wel nodig lijkt me om eens naar wat goede keepers te kijken elders.

Maakt uiteindelijk toch geen reet uit, dit gaat voornamelijk om wie de derde keeper wordt Koeman kennende. Bizot is dan ook een prima optie, want een andere keuze is er eigenlijk niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren