NRC: 'Bijna niemand wil nog met Huntelaar voetballen'

Zaterdag, 23 juni 2012 om 10:31

Klaas-Jan Huntelaar heeft het helemaal verbruid bij Bert van Marwijk. Volgens de NRC heeft de spits zich de afgelopen weken gedurende het trainingskamp van Oranje in Polen ‘onmogelijk’ gemaakt bij de bondscoach en zijn staf. Van Marwijk zou ‘niet eerder zo’n vervelende speler hebben meegemaakt’, zo meldt het dagblad. Daarvoor vertrouwt de krant op ‘betrokkenen’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Klaas-Jan Huntelaar nog terugkeert in Oranje?


Gerelateerd

507 reacties (laatste reactie door sander1410)

Gelukkig heeft het NRC een totaal andere doelgroep en richten zij meer op de sectoren politiek, economie en cultuur. Waarom wil je niet met huntelaar spelen, als hij de doelpunten maakt voor het team. Daarvoor staat een wereldspits als huntelaar in de basis.

23 juni 2012 om 10:50

ach ja spelers vinden dat huntelaar weg moeten maar 16 miljoen mensen zijn der over eens dat er andere mensen weg moeten dus jaa

23 juni 2012 om 11:13

@dordt078,
Misschien dat de spelers er dichterbij stonden dan die 16 miljoen bondscoaches.

23 juni 2012 om 11:28

Ga heel gauw voor jezelf spreken en zeker niet voor 16 miljoen man! want ik ben het daar dus totaal niet mee eens! en de mensen die verstand hebben van voetbal ook niet. aangezien nederland opeens 6 miljoen voetbalfans meer kent bij het ek die nog geneens weten wat buitenspel is maar wel een mening hebben over de spitsen. Maar die mening neem ik niet serieus.

23 juni 2012 om 11:30

ja maar zoude dat die spelers niet zijn die denken aan ego en niet aan een voorzet dat alles alleen maar voor hun zelf kunnen doen..

23 juni 2012 om 11:32

ja dat van die mensen die niet wete hoe het werk dat is wel waar man want dat zijn ook de mensen die niet eens wete wie waar speel maar der zijn er wel een hoop die vinden dat er meer moet gebeuren dan alleen huntelaar weg..

zeg ook niet dat huntelaar moet blijven want zie liever een van wolfswinkel daar staan...geef die maar de kans voor het wk...

23 juni 2012 om 12:05

16 miljoen? Praat lekker voor jezelf, Als dit waar is hoeft Huntelaar van mij part nooit meer uit te komen voor het nederlands elftal, Hij heeft zichzelf blijkbaar gewoon onmogelijk gemaakt en heeft de druk proberen op te voeren bij de bondscoach enzovoort, Haha wat een lachertje waar zijn die tijden dat spelers als Huntelaar resoluut naar de tribune werd gestuurd? van Basten Kluivert in de tijden van die spitsen zou huntelaar er 100 mogen maken in de bundesliga maar hij zou gewoon naar de tribune worden verwezen, Houten-ik-scoor-nooit-tegen-de-top-7-klaas.

23 juni 2012 om 12:22

afca_1995

Waarom meteen zo hard tegen Huntelaar, misschien is dit wel van de kant van Affelay en v Persie. Ik geloof hier echt weinig van en Huntelaar mag wel houterig zijn, maar zag al die aannames van v Persie, ballen helemaal verkeerd raken en op de bal gaan staan wanneer je hem wilt schieten. Dan ben je pas een houten klaas.

En het heeft niets met het systeem te maken, maar belachelijk slecht van hem. Ik begon bijna te geloven dat v Persie het expres deed. Zo slecht was hij.

23 juni 2012 om 12:46

15999999 man dan, klinkt dat beter, want ook in de voorbereiding op het ek speelde huntelaar geweldig, en ik dacht dat een spits garant moest staan voor doelpunten, en dat staat huntelaar ook... Duitsland en Portugal waren gewoon beter, daar was niks op te zeggen, Nederland maakte in die 2 wedstrijden geen kans, maar tegen denemarken hadden we in iedergeval een punt moeten halen, en daar waren ook genoeg kansen voor, en in een wedstrijd dat je gewoon je tegenstander domineert moet je een spits erin zetten die, die doelpunten kan maken inplaats van eentje die goed meedoet in het spel, meer heb ik hier niet over te zeggen, maar dit hele artikel slaat natuurlijk alles, ze moeten eens een keer stoppen met het ruzie stoken binnen de selectie, en niet iedereen moet alles geloven wat er word geschreven, want ik weet heel zeker dat niemand binnen de selectie erop tegen is als Huntelaar er de volgende keer gewoon weer bij is.

23 juni 2012 om 12:50

Dus jij hebt wel verstand van voetbal? De nummer 1 spits heeft na het WK op het EK weer gefaald. Dat kan je aan de pers wijten, zijn mede spelers of tactiek, maar twee doelpunten in twee toernooien is niet best voor de beste spits van de PL, daar hoef je niet eens voetbalverstand voor te hebben. Niet zo heel gek dat mensen dan om een andere trainer, opstelling en spits vragen

23 juni 2012 om 13:10

Alles beter dan Houten-arrogante-ik-scoor-nooit-voor-oranje-persie

23 juni 2012 om 13:17

Volgens mij heeft die wel gescoord, dus kijk eerst naar de feiten voor je hier onwaarheden plaatst! Stuntelaar trouwens ook geen bal zien raken tegen Portugal!

23 juni 2012 om 13:23

Van Persie ook helemaal niet gezien tegen Portugal! Had liever gezien dat sneijder op 10 stond inplaats van Houten Persie.

23 juni 2012 om 13:26

Je bedoelt geen bal gehad zeker? Kijk de hele wedstrijd even na en oordeel dan nog een keer. En dan ook even in het achterhoofd houden wat voor ballen hij kreeg.
Je weet namelijk als medespeler wat voor spits hij is en hoe je hem moet gebruiken maar blijkbaar deze jongens niet.

23 juni 2012 om 13:42

En Huntelaar was zeker vet goed?
Volgens mij miste hij een nog grotere kans tegen Denemarken als van Persie zelf.

Huntelaar heeft nog minder klaar gespeeld, heb hem tegen Portugal niet eens gezien, die mafkees heeft alleen een grote bek en loopt rondjes meer niet

23 juni 2012 om 13:45

Als dit bericht op waarheid berustte, was er geen enkele aanleiding om hem op te stellen de laatste wedstrijd en hadden de spelers zich uitgesproken als een groep voor die beslissing. Integendeel.

Oftewel: kolder-berichtgeving.

Oranje gaat wel ten onder aan spelers zonder besef waar ze de rest kunnen helpen, maar Huntelaar had alle aanleiding om zich noodzakelijk te voelen en dat wist de groep ook. Het blijft lastig voetballen met Robben op rechts en Van Persie op 10, spelers die bijna nooit een hoofdprijs pakken in teamverband omdat ze zich op de voorgrond willen profileren en daar echte spitsen (bijv. soort Van Basten/ Pele/ Messi) en aanvallers (bijv. soort Cantona/ Maradona/ Stoichkov) in de weg staan.

23 juni 2012 om 14:08

@sudnes

Die kans tegen de Denen kwam voort uit een geweldige pass van Sneijder (op 10) en een prachtige aanname van Klaas Jan, Die bal had houten Persie niet eens aan kunnen nemen. Jammer dat hij er dan niet ingaat en van Persie vervolgens bij de rebound in de weg loopt en een overtreding maakt.

23 juni 2012 om 14:16

Huntelaar heeft ook geen pepernoot geraakt en miste ook een paar 110% kansen, dus waar praten we over. Met Van Persie speel je met elf man, met Huntelaar met tien, zo simpel is het.

23 juni 2012 om 14:23

Huntelaar viel tegen, tegen Portugal maar kreeg ook geen bal/kans omdat sneijder niet op 10 stond (met zijn geniale steekpasjes) maar Persie.
Van Persie viel net zo zwaar tegen, tegen Portugal ook helemaal niet gezien.
En toch zie ik liever Huntelaar (topscorer EK kwalificatie van alle landen) dan Van Persie. Van Persie heeft zijn kans gehad, het is nu de beurt aan Huntelaar, maar dan wel met sneijder op 10 en op de vleugels mensen met een goede voorzet.

23 juni 2012 om 14:35

Ik quote:

Uit een interview met Robben:
Robben beschrijft de frustratie van Van der Vaart en Huntelaar als 'begrijpelijk': ''op het moment dat er een basiselftal staat, mag je boos zijn en kun je boos zijn'', zegt hij. ''dat is ook normaal. En wat mij betreft scheld je de trainer uit, individueel. Maar als het begint, moet je er met z’n allen staan. Als er dan jongens zijn die daar niet in meegaan, verstoort dat. Dat kan gewoon niet. Je moet het accepteren of je moet naar huis gaan.''

Artikel over Spaan en van Gelder hun bevindingen die onafhankelijk van elkaar informatie hebben verkregen:
''spaan zegt zich te baseren op twee bronnen: ''wat Jack van Gelder zei over Huntelaar (dat men op het punt stond hem weg te sturen), is het topje van de ijsberg, zei de ene. De andere meldde dat volgens hem Huntelaar niet meer zal worden geselecteerd, mocht Van Marwijk aanblijven.''

Interview Huntelaar door Ad:
''in gesprek met het Algemeen Dagblad stelt Huntelaar dat hij een flink beroep heeft moeten doen op zijn incasseringsvermogen, dit toernooi. Wel heeft hij zijn zegje gedaan binnen de selectie. “Ik ben intern vaak genoeg opgestaan, maar in de pers hoef ik dat niet te roepen. Ja, ik heb daar ook met de coach over gepraat. Tuurlijk.”''

Interview Huntelaar door Anp:
''the Hunter legt zich daarbij neer, al is het met lichte tegenzin; de goalgetter is het liefst van niets en niemand afhankelijk en noemt zichzelf ‘een beetje links’. “Ik trap mijn hele leven al naar mensen met macht”, laat Huntelaar weten. “Ze maken daar namelijk vaak misbruik van. Dat irriteert me.”''

En zo zijn er nog wel veel meer voorbeelden van voor en tijdens het Ek.

Dit alles tekent met elkaar wel een redelijk beeld volgens mij zeker met wat Robben zegt en wat later dus bevestigt wordt door van Gelder en Spaan. Dus het is niet even dat RVP of een Afellay stiekem wat roept.

23 juni 2012 om 14:47

@maestro.7
Dat was misschien wel de reden dat niemand hem aanspeelde. Tegen Portugal werd er ook een alles of niets door BvM gespeeld. Verder als hij weer KJH niet had opgesteld was zijn positie nog meer onder druk komen te staan. Nu heeft iedereen gewoon kunnen zien dat hij niets kan brengen tegen de betere ploegen. Want ben je reel in de Bundesliga scoorde hij bijna alleen tegen clubs uit het rechterrijtje, tegen clubs uit de top6 wist hij nooit te scoren. Kijk je naar de kwalificatie reeks dan is dat redelijk vergelijkbaar.

23 juni 2012 om 15:08

ga toch fietsen met je van persie, einstein heeft ooit een uitspraak gedaan: toppunt van insanity; doing the same thing over and over again and expect different results every time!,,,precies wat hier gebeurd is. Van Persie heeft keihard gefaald tijdens het WK en toch nog proberen...ik zou als Huntelaar er ook moedeloos van worden. Getuigd alleen maar zijn wilskracht om te winnen,,,ten koste alles wou hij erin om eventueel Nederland toch naar de Kwartfinale te schieten. En jah, de anderen dachten waarschijnlijk die Huntelaar krijgen we nog wel...die passen we gewoon niet aan, kan ie ook niet scoren.

23 juni 2012 om 15:13

waarom wordt er altijd zo over die andere 16 mil gesproken? wij zeggen wat we denken en hun handelen hoe hun denken.. niet meer dan logisch toch? het is hier geen China waar een hoge functionaris wat zegt en wij met zijn allen maar ja moeten knikken...

Daarbij als Huntelaar dus ook bij die spelers hoort die zijn eigen ego boven de groep zet, Gelijk per direct uit het Nederlands Elftal.. ik ben voor Arsenal, maar als van Persie inderdaad arrogant rond liep en ook zijn ego boven het groepsbelang zet... Per direct UIT het Nederlands Elftal, jammer dan als dat betekend dat Robben, Sneijder, van der Vaart, RVP en Huntelaar niet meer geselecteerd worden, maar deze selectie heeft dit EK ook niet geholpen... dus wat maakt het uit, gewoon iedereen die zijn ego boven groepsbelang zet, Eruit!!! (als zijn het er 23.. en moeten we weer 10 jaar bouwen naar een enigsinds respectabel elftal..)

23 juni 2012 om 15:48

En al is dit artikel waar. wat is er fout aan dat een speler die "ook" een wereld spits is en topscoorder van een grote competitie een keer zegt, "hej ik ben er ook nog!!" waarom moeten er 3 wedstrijden dan gespeeld worden als hij het in beide wedstrijden niet redt?

misschien had Huntelaar het wel terecht verdiend om 3 wedstrijden te spelen, misschien had hij tegen Duitsland moeten beginnen. misschien misschien misschien.

het gaat er gewoon om dat huntelaar een wereld spits is, en hij geen genoegen hoeft te nemen met een stoeltje op de zijlijn als je al 2 wedstrijden ziet dat het niet werkt. en dat is logisch en daar heeft hij alle recht toe om wat over te zeggen, hij is immers een speler van Oranje.

23 juni 2012 om 16:41

@eazy-e: Als dat 'niet willen samenspelen' zo was, had dit vooraf bekend moeten worden gemaakt door Sneijder en Van der Vaart, en was Huntelaar of waren de anderen nooit opgesteld. Het gaat pas om een paar jongens die niet wilden dat er aan hun plek werd getrokken.

Ik vind het normaal dat Huntelaar de spits positie claimde, want Van Persie vroeg vroeger aan Van Marwijk ook niet Van Hooijdonk of Tomasson voor hem op de bank te zetten. Dan hadden ze nooit iets kunnen bereiken, datzelfde verhaal was nu: Huntelaar op de bank.

23 juni 2012 om 17:10

Jouw vergelijking slaat kant noch wal een ervaren kracht met een jeugdig talent vergelijken kan niet. Verder hadden ze dat mogelijk bekend kunnen maken maar wat voor scenario had je dan wel nooit gehad? Feit blijft dat meerdere bronnen anoniem of niet noemen dat zowel Huntelaar als van der Vaart vervelend gedrag vertoonden.

En natuurlijk mag iemand iets claimen omdat hij of zij denkt daar recht op te hebben. Maar vlak voor of tijdens een EK is daar niet echt de tijd voor volgens mij. Als je dan vervolgens ook nog spelers gaat proberen te beinvloeden dan ben je bezig met stemmingmakerij. Je bent dan ook niet bezig met de prestaties van Oranje maar met je eigen ego, die de rol van invaller niet kan accepteren.

23 juni 2012 om 17:13

@jersonaik
Wat jij noemt is iets heel anders dan hoe KJH zich gedragen heeft. Je zegje doen over jouw positie is één ding maar vervelend gedrag vertonen is iets anders. Dit is blijkbaar zover gegaan dat andere spelers zoals Robben, die gaf het eerder in de media al aan het storend vonden. Je kan dan veel zeggen over RVP zijn ego of arrogantie maar KJH heeft daar meer last van anders vertoon je niet zulks gedrag.

23 juni 2012 om 17:14

jullie kunnen hem nu allemaal wel afzijken maar ikw eet zeker dat jullie allemaal riepen huntelaar moet erin! huntelaar was in de voorbereiding veel beter dan van persie, van persie hoort niet in de spits klaar zet hem dus op en andere positie

23 juni 2012 om 17:21

@barca22

Ik wil je erop wijzen dat Huntelaar maar 2 goals meer heeft dan Van Persie....
Van Persie is nummer 8 topscorer aller tijden van Oranje met gewoon 29 goals!

In Oranje
Huntelaar 31 goals
Van Persie 29 goals

Daarbij heeft van Persie veel meer assists en voegt hij wat aan het spel toe door acties te maken en andere vrij voor het doel te zetten.

23 juni 2012 om 17:28

@ravish, dit klopt inderdaad wat je zegt hoor. Denk er echter wel aan dat het gemiddelde van Huntelaar met 0,56goal per interland toch wel hoger ligt dan dat van van van Persie(0,43).

Dit was wel z'n beetje mijn toevoeging, want wordt echt moe van deze discussie.....laat de (nieuwe) bondscoach gewoon bepalen wie er speelt en juich gewoon lekker voor "ons Oranje"!!!!

23 juni 2012 om 18:24

ga er maar van uit dat RVP vergelijkbaar of erger gedrag had vertoond dan KJH nu deed als hij niet gespeeld had, je kan niet zeggen dat KJH arroganter is dan van Persie omdat hij dit gedrag vertoonde en RVP niet, omdat KJH niet speelde en RVP wel

23 juni 2012 om 20:44

Het meest vreemde in het hele verhaal is natuurlijk dat Huntelaar al 56 interlands gespeeld heeft. Beetje raar dat bvm en zijn staf nu ineens ontdekken dat het een ettertje is. De meest vervelende speler ooit meegemaakt. Poeh, wat een opgeblazen woorden. Hoe kan ie dan 56 interlands hebben gespeeld want bvm zit er niet bepaald sinds gisteren?

2e vreemde is natuurlijk dat hij zich in de rust van Denemarken zo erg misdragen zou hebben dat de hele selectie hem zat is. Als dat straks waar blijkt mag bvm blij zijn dat zijn contract nog 4 jaar loopt want bij een andere club komt ie dan nooit meer aan de slag.

Hij had Huntelaar gewoon de kleedkamer uit moeten gooien ipv in de 71e minuut in laten vallen. Een 1-2-3-tje. Pak je spullen maar en sodemieter op naar huis. Goed voor het groepsgevoel van de rest, schokeffect en de boel staat weer op de rails. De rust keert terug en iedereen gaat weer voetballen.

Nee, lekker nog twee wedstrijden rond laten lopen terwijl iedereen hem zat zou zijn. En nog laten spelen ook! Wat voor prutscoach ben je dan en hoe ver sta je dan wel niet van je spelers af? Als niemand met hem wilde spelen dan stuur je toch Kuijt of de Jong het veld op en Huntelaar naar huis!

Tenzij een groot deel van de groep niet Huntelaar maar de niet te volgen keuzes van de bondscoach zat waren. En dus niet alleen Huntelaar maar ook een groot deel van rest met hem mee naar huis was gegaan.

Het is heel simpel: bvm had Huntelaar op elk moment dat hij wilde naar huis kunnen sturen en gezien wat er allemaal staat: Als Huntelaar niet de steun van een groot deel van groep heeft gehad was hij waarschijnlijk wel zelf naar huis gegaan.

24 juni 2012 om 00:42

@eazy-e: Juist gaat het daarover. Van Persie maakte zich ondergeschikt, niet omdat iemand hem dat zei maar omdat hij dat het makkelijkst deed. Toen zei Van Marwijk al tegen hem dat hij zich moest etaleren hoger in het veld, terwijl hij dat belachelijke aanwijzingen vond. Zie je dan niet dat daar de aard van het beestje te zien is? Hij vond dat hij in dienst van Ono, Bosveld, Van Hooijdonk en Tomasson moest spelen, Van Marwijk zat hem te treiteren met wissels dat Leonardo erin kwam als Van Persie niet gehoorzaamde. Daarom was hij zo van slag, en als een kind zo blij dat Arsenal kwam. In dienst bij Henry, Pires, Ljungberg en Bergkamp, heerlijk vond hij dat. Later gingen ze weg, moest hij van de trainer het gaan invullen en is Arsenal gedegradeerd in rang.

Mijn punt is: als Van Persie weet dat hij beter zich voelt als hij zich nederiger opstelt, waarom maakt iets dan dat hij nu denkt dat hij de grond onder de voeten van Huntelaar moet wegslaan? Waarom denkt hij niet, Huntelaar is de Tomasson of Bergkamp van het team, ik in elk geval niet: laat ik gewoon mijn ding doen op de achtergrond en dan zien we wel hoever we komen. En Huntelaar heeft gewoon die waanzin van Van Persie niet geaccepteerd, dat lijkt me terecht. Door die jochies Van Persie, Robben, Afellay zijn Seedorf, Janssen en Boerrigter in de aanloop gewoon genegeerd, zwaar onterecht want we hebben het resultaat in creativiteit allemaal mogen aanschouwen.

24 juni 2012 om 09:24

Henk Spaan is dikke mik met van Persie, net als Frits Barend die een nieuw blad heeft met Robin op de cover, dus lekker objectief. Henk Spaan heeft wel vaker onjuistheden verspreid waar hij later op terug is gekomen. Het bericht uit de NRC is gisteren alweer ontkracht door diverse personen waaronder Sneijder, maar was weer goed voor de media aandacht. Door het verspreiden van veel disinformatie is het overigens lastig de waarheid te achterhalen. Zolang de heren zelf niet in de pers verschijnen blijft het speculeren.

24 juni 2012 om 20:25

Naah ik kies liever Van wolfswinkel dan Huntelaar hoor.

23 juni 2012 om 10:51

Huntelaar is helemaal geen wereldspits. Hij wordt door iedereen zo opgehemeld omdat hij zoveel gescoord heeft in de Bundesliga, maar dat moet ie volgend jaar maar weer doen. In de andere competities vond ik hem maar tegenvallen, bij Madrid en Milan stelde hij toch vrij weinig voor. Verder is het NRC doorgaans redelijk betrouwbaar maar ik vraag me af wie de bronnen zijn.

23 juni 2012 om 11:38

Volgens mij had hij bij beide clubs het hoogste aantal doelpunten per minuut gemaakt hoor en bij Ajax daarvoor ook, alleen kreeg hij niet zoveel speeltijd bij die clubs, da's lullig maar wel de realiteit.
Trouwens, vroeger was Feyenoord nog blij dat van Persie weg ging bij die club, die heeft in Nederland nauwelijks iets bewonderingswaardigs gepresteerd, dus kun je dan ook concluderen dat die in andere competities tegenvalt?
In Engeland vallen vrijwel alle 30-ers tegen, het hele Engelse voetbal is behoorlijk in verval.

23 juni 2012 om 11:39

hahaha wat een totale onzin zeg ! Bij madrid in een seizoen 12 doelpunten in ooh zo weinig speelminuten bij Milan 17 goals in nog geen 13 volledige wedstrijden . en nu topscorer in duitsland en al 2 x topscorer in Nederland , nee die jongen kan helemaal niks ! Vreemd overigens dat het bij Derksen dan speculeren is die overigens beter is ingevoerd in dit wereldje dan wie dan ook en zeker dan iemand bij het NRC , maar nu dus dat toevallige kereltje van het NRC is dan is dit opeens de enige en eeuwige waarheid ? hoe kortzichtig is dat ?

23 juni 2012 om 11:47

Huntelaar is geen wereldspits maar wel een spits die altijd zal scoren.

Aks dit verhaal klopt is de technische staf bij het Nederlands elftal een stelletje loser.
Huntelaar heel vervelend doen zonder eruit gezet worden, Robben de coach BEK Houden zeggen zonder direkte strafwissel. De gehele technische staf is ervoor om een elftal het veld in te sturen die met elkaar voor een goed resultaat te sturen.
Kortom een technische staf die er niets van hebben gebakken.

23 juni 2012 om 11:49

Topscorer eerste divisie, 2 x topscorer ere divisie, topscorer aller tijden Jong Oranje en het EK -21, topscorer Bundesliga, 31 goals in 56 interlands, dit jaar na Messi en Ronaldo de meeste doelpunten gescoord in alle competities bij elkaar, ja hij kan er inderdaad helemaal niks van. Het is niet zo gek dat je een plek opeist wanneer je in de kwalificatie bijna alles hebt gespeeld, topscorer bent van de kwalificatie en tijdens het toernooi op de bank wordt gezet voor iemand die over de bal heen maait en ondanks zoveel kansen niet weet te scoren tegen Denemarken. Wel apart dat de ene bron vermeld dat van Persie en Affelay zich onmogelijk hebben gedragen en zich boven de groep hebben geplaatst, en de andere bron vermeld dat juist Huntelaar onmogelijk was. Zoveel mogelijk disinformatie verspreiden maakt het moeilijk de waarheid te achterhalen. Het wordt Bert van Marwijk haast onmogelijk gemaakt om verder te gaan. Van een schone lij is al geen sprake meer. Dat hij te maken heeft gehad met grote ego's en onhandige keuzes heeft gemaakt is wel duidelijk. Wat een verschil met Duitsland waar de hele voorhoede even vervangen wordt...

23 juni 2012 om 11:51

Van Persie heeft gewoon een aandeel gehad in de Uefa Cup winst hoor none dus geen idee waar jij het over hebt. Het probleem van Nederland zit hem in het feit dat er teveel sterren zijn die claimen te moeten spelen. Dan krijg je gerommel en gezeur in de selectie en is er geen opofferingsgezindheid. 3 sterren in je team is meer dan genoeg met daar omheen de waterdragers. Dan weet iedereen waar die aan toe is en heb je veel minder gezeur.

Overigens is het ook vervelend dat bepaalde kranten heel duidelijk een kant kiezen. De Telegraaf beschermt alle Ajax spelers overduidelijk. Dat is niet goed voor de informatie voorziening.

23 juni 2012 om 12:07

ach ja ek 2012 huntelaar: 2 invalbeurten 1 basisplaats: 0 goals

23 juni 2012 om 12:20

@totti - ach ja en Van Persie WK - EK - kwalificatie Ek??? Beetje rare redenatie.
Als je met een spits speelt dien je ook met buitenspelers te spelen die een bal voor kunnen en willen geven. Niet van die ego-trippers zoals er bij Nederland lopen a la Robben en Affelay.

23 juni 2012 om 12:27

Hij heeft ook geen enkele bal gekregen van de egoisten Robben, Afellay en van Persie. Onder de nieuwe bondscoach gewoon beginnen met de voorhoede Boerrigter, Huntelaar en Narsingh.

23 juni 2012 om 12:40

Gaat het weer over het kadotje van Inter pfff, on topic eningsten die uit het elftal moeten zijn van Marwijk, van Bommel, Stootman, Bouma, Schaars.

van Persie op 10 anders wegwezen, Huntelaar hoort in de spits van Nederland!

Huntelaar had gelijk, alleen van Marwijk vergat Narsingh op te stellen, dan had de Hunter ook voldoende aanvoer om de belangrijke goals te maken!

Dit bericht moeten we met een korreltje zout nemen, dit is alleen leuk voor de Bert van Marwijk fan club!

23 juni 2012 om 12:49

Jij bent zooooo verschrikkelijk dom. Waarom moet je feyenoord er nou weer bij betrekken alleen door zijn naam en plaatje? Heel triest hoor... en het is gewoon zo dat Huntelaar een beperkte spits is alleen gevaarlijk in de 16 maar mee voetballen kan die niet. Overigens RvP geen slechte statistieken bij feyenoord 76 wedstrijden 21 goals dat terwijl hij daar 3 seizoenen heeft gespeeld waarvan hij in het laatste seizoen pas echt veel aan spelen toekwam. Hij is niet voor niets op zijn 21e weg gegaan Wenger wist toen al dat het een grote zou worden en kijk nu maar eens.

23 juni 2012 om 13:05

Nou behalve bij ajax en dit jaar scoorde huntelaar er niet veel in dus waarom al dat gezeik als ik bert was zou ik lekker met de jong beginnen klaarmet dat gezeik

23 juni 2012 om 13:25

Ga jij voortaan eerst aub even de statistieken bekijken voordat je dit soort domme dingen roept?

23 juni 2012 om 14:03

Ken je feiten.. Real 20 wedstrijden 7 goals, milan 25 wedstrijden 8 goals.. Geen idee hoeveel invalbeurten maar dit zijn wel de feiten.
Ben het wel met je eens dat hij op het EK basis had moeten staan. Laten we maar afwachten hoe dit afloopt. Als dit echt waar is merken we het vanzelf wel in de voorbereiding op het WK in Brazilië.

23 juni 2012 om 15:45

@daanbanaan
Er is maar één bron die kwaad spreekt over RVP en Afellay er zijn meerdere die kwaad spreken over KJH en in mindere mate van der Vaart. Die bron die kwaad spraak over RVP en Afellay sprak niet lang geleden ook kwaad over Sneijder. Die zou hebben opgeschept over zijn salaris tegenover Velthuizen, achteraf bleek de waarheid heel anders en genuanceerd te liggen. Zo zijn er trouwens nog wel meer voorbeelden van de VI (tv programma).

Wat de bronnen betreft KJH hier een kleine opsom:

Ik quote:

Uit een interview met Robben:
Robben beschrijft de frustratie van Van der Vaart en Huntelaar als 'begrijpelijk': ''op het moment dat er een basiselftal staat, mag je boos zijn en kun je boos zijn'', zegt hij. ''dat is ook normaal. En wat mij betreft scheld je de trainer uit, individueel. Maar als het begint, moet je er met z’n allen staan. Als er dan jongens zijn die daar niet in meegaan, verstoort dat. Dat kan gewoon niet. Je moet het accepteren of je moet naar huis gaan.''

Artikel over Spaan en van Gelder hun bevindingen die onafhankelijk van elkaar informatie hebben verkregen:
''spaan zegt zich te baseren op twee bronnen: ''wat Jack van Gelder zei over Huntelaar (dat men op het punt stond hem weg te sturen), is het topje van de ijsberg, zei de ene. De andere meldde dat volgens hem Huntelaar niet meer zal worden geselecteerd, mocht Van Marwijk aanblijven.''

Interview Huntelaar door Ad:
''in gesprek met het Algemeen Dagblad stelt Huntelaar dat hij een flink beroep heeft moeten doen op zijn incasseringsvermogen, dit toernooi. Wel heeft hij zijn zegje gedaan binnen de selectie. “Ik ben intern vaak genoeg opgestaan, maar in de pers hoef ik dat niet te roepen. Ja, ik heb daar ook met de coach over gepraat. Tuurlijk.”''

Interview Huntelaar door Anp:
''the Hunter legt zich daarbij neer, al is het met lichte tegenzin; de goalgetter is het liefst van niets en niemand afhankelijk en noemt zichzelf ‘een beetje links’. “Ik trap mijn hele leven al naar mensen met macht”, laat Huntelaar weten. “Ze maken daar namelijk vaak misbruik van. Dat irriteert me.”''

En zo zijn er nog wel veel meer voorbeelden van voor en tijdens het Ek.

Dit alles tekent met elkaar wel een redelijk beeld volgens mij. Zeker met wat Robben zegt en wat later dus bevestigt wordt door van Gelder en Spaan en nu ook andere kranten zoals het Nrc.

23 juni 2012 om 17:24

@javaking

Jouw cijfers zijn dikke onzin
Real Madrid 20 wedstrijden 8 goals
Milan 30 wedstrijden 7 goals

Enne hoeveel Champions league goals?
Huntelaar is zwaar overschat in Nederland

23 juni 2012 om 17:34

Leuk dat je dit feit geeft maar de spelers die jij noemt hebben vaker naar Huntelaar gepasst dan Van der Vaart en Sneijder die hebben in totaal 0x naar Huntelaar gepasst hebben........

23 juni 2012 om 21:39

@ easy-e - wat wil je nou eigenlijk zeggen met je eigen verzameling aan krantenberichtjes? Dat Huntelaar voor zichzelf op durft te komen? Wil je voorbeelden hebben van Robin of Robben waarbij ze op beeld lopen te mopperen op de trainer als ze gewisseld worden. Vraag me ook af hoe van Persie op de bank was gaan zitten als hij niet in de basis zou staan. Het zijn stuk voor stuk ego's, dus waarom je Huntelaar eruit moet halen als het grote probleem omdat hij volkomen terecht zijn plek opeist omdat de persoon die daar weer mag staan weer staat te falen is mij een raadsel. Deze hele discussie leidt ook af van het echte probleem, de speelstijl en het opstellen van spelers die een heel seizoen geblesseerd zijn geweest en het oproepen van een jeugdspeler. Als er goed gespeeld wordt dan maakt het niet uit wie er in de spits staat. Wat mij betreft gaat de spits die per toernooi 1 doelpunt scoort eruit, hoe goed hij ook kan voetballen of wat zijn status bij de club is.

23 juni 2012 om 10:53

Huntelaar is gewoon geen wereldspits, wanneer gaan mensen dat nu eindelijk eens begrijpen. 1 goed seizoen bij Schalke en je bent meteen een wereldspits? Mag ik er ook even wijzen op het feit dat Schalke niet bepaald een topclub is? Het is niet alsof hij Aguero en Benzema uit de basis hield. Onbegrijpelijk hoe mijn 'mede-nederlanders' zichzelf blijven wijsmaken dat Huntelaar een topspits is omdat hij er bij Ajax veel inschoot, vervolgens mislukte bij Real Madrid en AC Milan en uiteindelijk bij, met alle respect, Schalke 04 op zijn plaats is. Huntelaar staat nog niet in de top 20 spitsen ter wereld, hij is geen wereldspits.

Voetballers lijken chronisch te lijden aan zelfoverschatting. Een Huntelaar begrijpt werkelijk niet dat overal ter wereld (behalve in Nederland triest genoeg) iedereen RvP als een veel betere spits ziet dan hij is. Toch heeft hij zichzelf aangepraat dat hij zo geweldig is dat hij altijd hoort te spelen in de spits. Nou we hebben gezien waar dat toe heeft geleid op het EK. Hij heeft ruim anderhalve wedstrijd in de spits gestaan en werkelijk geen énkele bal goed geraakt. RvP was veel beter in de spits. Als het aan mij ligt wordt Huntelaar nooit meer opgeroepen, irritant mannetje.

23 juni 2012 om 11:01

van persie is wel een wereld spits heb jij het gezien op het ek.
je hoef geen wereld spits te zijn als je er maar staat voor de doelpunten dat hij die niet maak omdattie bijna niet aangespeelt wordt kan huntelaar niks aan doen.

23 juni 2012 om 11:04

Ja leuk allemaal, wereldspits of niet, in Oranje is HIJ de spits, en niet van Persie. En daar gaat het nu om.

23 juni 2012 om 11:06

@ Tristan

Wat raar. Ik dacht toch echt te zien dat jij voor Real bent. Zal wel een vergissing zijn, want KJH heeft geen kans gehad bij Real en Milan. Veel invalbeurtjes en dan toch nog zo'n hoog moyenne. RVP laat zich dit jaar echt bij Arsenal zien.
De wereld heeft ook gezien dat RVP er niks van bakt bij Oranje. Soms heb je van die spelers die een wereld van verschil zijn bij hun club en bij het nationale elftal.

23 juni 2012 om 11:07

Kijk alsjeblieft de cijfers er even op na. Hij was voornamelijk invaller bij beide clubs en bij AC Milan heeft hij zelfs vanaf rechts gespeeld. Als hij de kans had gekregen had ie er gewoon bij beide clubs meer dan 20 ingelegd. Hij legt er bijna 50 in dit seizoen, dan ben je geen goede spits?

23 juni 2012 om 11:16

Ik heb hem bij beide clubs regelmatig in actie gezien en hij kwam simpelweg kwaliteit te kort. Kijk eens wat er nu bij Real rondloopt, Higuain en Benzema, en vergelijk dat eens met Klaas-jan Huntelaar. Lachwekkend toch? Benzema is geblinddoekt nog een betere spits dan Huntelaar is, zelfde geldt voor Higuain. Hij komt gewoon vooral op voetballend vlak veel tekort om mee te doen op zo een niveau, iets wat we ook zagen tegen Duitsland en Portugal. Bij Milan en Real zagen ze dingen die jullie duidelijk niet zien; als Huntelaar niet scoort voegt hij ook werkelijk niets, maar dan ook niets toe. Huntelaar geeft nooit een assist, bereidt nooit een doelpunt voor, verovert nooit een bal, het enige wat hij doet is scoren. Als hij er dus niet gemiddeld elke wedstrijd 1 inlegt is het een vrij waardeloze speler om in je team te hebben. Nou dat deed hij bij Milan en Real niet en daar concludeerden ze dus dan ze dan beter iemand anders in de spits konden zetten. Iemand die ook daadwerkelijk kan voetballen.

Ik heb Benzema zowel Pique als Puyol zien wegzetten een hele wedstrijd lang lang, zie je Huntelaar dat al doen? Haha. Huntelaar is zo een ontzettend matige spits en jullie geloven werkelijk dat hij wereldtop is, hoe blind kun je zijn...

23 juni 2012 om 11:17

Bij Madrid en Milan is hij gewogen en te licht bevonden, moeilijker is het niet.

23 juni 2012 om 11:30

Ben het helemaal met je eens wat Huntelaar betreft.
RvP was wel beter dan Huntelaar maar niveau van Rvp was ook wederom bedroevend.
Oranje heeft een spitsenprobleem door de manier van voetballen!!

23 juni 2012 om 11:31

@ Tristan

En dit moet dan een mod voorstellen....triest.

Ook triest dat je nu de billen van Benzema likt, terwijl die hondstrouwe "fans" in zijn begin periode nog op hem kotste en hem zsm weg wilde hebben. En u maar likken, nu het goed gaat.

Als je iets beter je huiswerk deed had je kunnen zien dat ze helemaal niet meer assists hadden gegeven dit seizoen in de comp.

Het enige wat ze wel vaker hebben gedaan dan Huntelaar is op doel schieten (en dan alsnog minder goals maken.....)

Maar goed, iemand die eerst Ajax in zn nick had (dacht ik?) en dan wegens een gebrek aan successen maar ineens besluit die-hard Madrid-fan te worden kunnen we niet zo serieus nemen toch?

23 juni 2012 om 11:37

Als er 1 persoon is die down to earth is, dan is dat wel Huntelaar, hij heeft de bescheidenheid die past bij iemand die uit het oosten van het land komt. Van Persie heeft al bij Feyenoord laten zien dat hij naast zijn schoenen loopt, hij wou niks aannemen van de oudere spelers en is toen naar Engeland gegaan. Hij heeft dit seizoen aardig gescoord, maar hij is geen echte spits, dat hij beter kan voetballen maakt niks uit, een spits staat er om doelpunten te maken en niet om de bal 30x hoog te houden!

Huntelaar werd bij Milan en Madrid niet goed gebruikt, maar heeft daar ook zijn doelpunten meegepikt. Dat je Schalke afschilderd als een of ander amateurclubje is een lachtertje, ik raad je aan om daar eens een wedstrijd te bezoeken.

23 juni 2012 om 11:39

Goed seizoen? Oke, hij scoort makkelijk en veel, maar analyseer die goals en dan zie je dat hij zo'n 90% tegen het rechterrijtje scoort. In de kwalificatie speel je ook tegen mindere tegenstanders, dan weet Huntelaar wel te scoren. Maar op het EK speel je tegen betere spelers en dan scoort hij niet, terwijl hij nog aardig wat minuten heeft gemaakt.

Van Persie scoort ook tegen de moeilijkere tegenstanders, zoals Liverpool uit (2x), AC Milan thuis. Dat zie ik Huntelaar niet doen. Kijk van beide spelers de goals na en je ziet dat Van Persie ook tegen de topclubs weet te scoren, en Huntelaar tegen de kleinere clubs.

23 juni 2012 om 11:42

@epl_prof

Wat een ongelooflijk trieste reactie, iedereen heeft een recht op zijn mening, en dan kom jij hier echt als een ongelooflijk lulletje uit de hoek, mijn god, ben jij 9 jaar ofzo?

@tristan volledig gelijk hier, vpersie heeft tenminste gescoord, Huntelaar niet.

23 juni 2012 om 11:43

je moet kijken naar de laatste 2 jaar bij Oranje ? Daar gaat het nu toch om of niet ? En ja Huntelaar bewijst al 2-3 jaar op rij de spits te zijn voor Oranje met een geweldig doelpunten moyenne ! Wie dat blijft ontkennen is of stekeblind of heeft de ballen verstand van wat een spits moet zijn en doen ? En die anderhalve wedstrijd waar jij het over hebt , daar heeft ie geen bal gehad omdat vooral diva van Persie hem geen bal gunt , omdat er vanaf de flanken geen voorzetten komen en omdat onze bondscoach daarin niet in durfde te grijpen en ik zeg maar wat een Narsingh erin te zetten ! .

23 juni 2012 om 11:43

Aah EPL gaat natuurlijk ook even reageren. Die ziet namelijk dat iemand kritiek heeft op zijn grootste held, de Hunter. Werkt bij jou als een rode lap op een stier, komisch gewoon. Wat weet jij btw van Real-fans? Alsof jij daar zo in thuis bent? Iedereen wist dat Benzema een geweldige voetballer was, dat had hij namelijk al bewezen in Frankrijk. Verschil tussen Benzema en Huntelaar is dat Benzema goals maakt tegen Barcelona, Huntelaar tegen Hoffenheim. Huntelaar scoorde ook dit seizoen vooral tegen de teams uit het rechterrijtje en kon niets klaarspelen tegen de grote teams als Bayern Munchen en Dortmund. Logisch ook want Huntelaar is gewoon een buitengewoon matige voetballer die nooit een duel wint van een topverdediger (behalve in de lucht dan, koppen kan hij inderdaad geweldig).

Ajax is zojuist 2 x kampioen geworden van Nederland, over welk gebrek aan succes heb jij het? De term Ajax heb ik uit mijn naam gehaald toen ik moderator werd om begrijpelijke redenen. Niet proberen goedkoop te scoren mannetje, daarmee haal je jezelf flink naar beneden. Beetje zielig dit.

23 juni 2012 om 12:13

Jammer dat jij niet tegen de feiten en cijfers kan. Want juist KJH laat zien dat hij wel een wereld spits is. Oja die Duitse competitie stelt ook geen bout voor.
KJH heeft in Oranje meer bewezen dan RVP ooit zal doen.

23 juni 2012 om 12:14

Het gebrek aan succes in de 2 jaar daarvoor....

Huntelaar is niet mijn grote held, dat is Mourinho of Cr.

In feite heb ik niet eens zoveel met Huntelaar. Wel heb ik alles met Oranje en Huntelaar vind ik veruit(!!!) de beste spits voor dit Oranje.

De feiten steunen mij, daarom kan ik er niet tegen dat er figuren komen die alleen op basis van hun geweldige voetbalverstand komen reageren en doen alsof de feiten niet bestaan.

In La Liga scoort iedere blinde, als die maar bij Barca of Madrid speelt. De tegenstander is namelijk 10 niveau's lager. Alsof je met Ajax tegen Top Oss speelt..... In de Bundesliga is het een stuk moeilijker, helemaal bij Schalke.
Bovendien heeft Huntelaar vaker tegen de top 10 gescoord dan Higauin en alsnog evenveel als supervoetballer Benzema ..............

Higuain die 7 vn zn 22 tegen de top 10 scoort
Benzema 10 vd 21
En Huntelaar die er 10 van 29 scoort.

Trouwens, dit gaat over Oranje. Niet over Schalke, Arsenal of Madrid. Daarin heft Huntelaar in de kwalificaite bewezen niet alleen 2x zoveel te scoren als van Persie, maar ook exact evenveel assists af te geven. DAT zijn de feiten

Krijg ik nu de waardering van de grote,boze mod, nu ik zoveel moeite heb gedaan

23 juni 2012 om 12:17

@broflovski
Oke dus hij legt er 50 in, nou dan moet hij echt meteen in de spits zeg, dat Bert dat niet snapt. Wat jammer dat Janko geen Nederlander is, die legde er een paar jaar geleden misschien wel 60 in en werd Europees topscorer. Hadden we Janko maar, dan was er geen discussie geweest want die heeft zo'n hoog moyenne dat Van Persie en Huntelaar meteen snappen dat ze geen basisplaats hebben. Dus..

23 juni 2012 om 12:19

Huntelaar heeft op het EK geen pepernoot geraakt. Het was zielig om te zien hoe hij elk duel tegen Portugal verloor en hoe zwak zijn loopacties waren.

23 juni 2012 om 12:23

@ dordt078

Dit vind ik zo krom he, als Van Persie in de spits staat en hij krijgt geen goede ballen, dan is het zijn eigen schuld, maar als Huntelaar geen goede ballen krijgt, dan is het opeens de schuld van het team en kan hij er niks aan doen. Zowel Huntelaar als Van Persie krijgen geen goede ballen, voorzetten of steun van de flanken, maar het verschil tussen deze twee is dat Van Persie zich veel meer vrij loopt en ruimte creëert voor de andere spelers. Daarom loopt RvP van zijn spitspositie weg om zo de bal te krijgen, anders sta je zoals Huntelaar daar lekker op een eilandje in de spits en daar heb je dus niks aan.

Huntelaar heeft in mijn ogen totaal niet gepresteerd op het EK. Robin heeft ook slecht gepresteerd, maar toch branden mensen RvP meer af dan Huntelaar en ik snap werkelijk niet waarom. RvP presteerde wel beter dan Huntelaar, hij liep vaak vrij en creëerde tenminste kansen en ruimte voor andere spelers. Natuurlijk is het jammer dat hij deze kansen niet afmaakt, maar hij creëert ze tenminste. Ik heb Huntelaar dit niet zien doen.

Als Huntelaar werkelijk door iedereen in het team en de staf wordt uitgekotst dan blijft hij van mij part weg uit het Nederlands Elftal. Zulke jongens wil je er toch niet bij hebben? Mensen die de sfeer totaal verpesten. Maar zoals ik al zei je moet waar even afwachten of het waar is of niet. Ik denk niet dat als Huntelaar de sfeer verziekte, dat hij dan de enige was. Alsof één persoon daarvoor kan zorgen. Denk het niet.

23 juni 2012 om 12:25

Bericht zal wel verwijderd worden maar volgens mij is Tristan zelf degene die goedkoop wil scoren en bijkans de mogelijkheid pakt om zijn Real op te hemelen.

Deze moderator haalt zichzelf wel heel erg naar beneden qua objectiviteit.

23 juni 2012 om 12:31

@ El fenomeno

Ik word er serieus depressief a la Gijp van, om zulke reacties te moeten lezen.
Ik zag ook dat jij Tristan dat groene randje hevt gegeven. Met nog een dikke van Persie plaatje ook.....triest....

Bovendien moet je wat beter de feiten checken. Ondanks 1 helft speeltijd tegen Duitsland, was Huntelaar de speler die de meeste duels had gewonnen van iedereen. Tegen Portugal (op Coentrao na) exact hetzelfde verhaal. Tel daarbij op dat die tegen Portugal ook nog eens nauwelijks de bal heeft gekregen en het lijkt me allemaal vrij duidelijk.

Maar ach, het stoort me nauwelijks meer. Ieder figuur komt tegenwoordig de wijze uithangen, zonder ff naar de feiten te kijken.

23 juni 2012 om 12:32

Jongens ik wil deze zeer boeiende discussie niet storen maar ik heb het gevoel dat we een beetje afdwalen. Volgens mij gaat het er niet om of Huntelaar of V. Persie beter is maar hoe Huntelaar zich heeft opgesteld ten opzichte van zijn teamgenoten en de staf.

Huntelaar heeft volgens dit bericht gewoon het gezag van Marwijk lopen ondermijnen en lopen stoken tussen spelers etc. Dan kan je Huntelaar nog de beste spits ter wereld vinden maar dan moet je hem in dit geval toch gewoon niet meer oproepen?

Als het waar is dan.

Huntelaar had ale recht om boos te zijn aangezien hij alle kwalificaties heeft gespeeld, hij had moreel gezien in de basis moeten staan. Maar wanneer je eenmaal op het EK bent heb je gewoon te schikken in de keuzes van de bondscoach. Als je er niet mee kan leven moet je gewoon zeggen ik ga niet mee of je mond dichthouden.

Maar het EK gaan saborteren voor V. Persie en Marwijk omdat je niet leuk vind dat je op de bank zit kan gewoon echt niet. Als dit een trend word kan je de komende 10 jaar alle prijzen vergeten aangezien spelers altijd zullen ' muiten '.

Lijkt me geen fijn vooruitzicht ..

Dus als dit waar is vind ik dat je Huntelaar gewoon nooit meer moet oproepen.

23 juni 2012 om 12:36

@tristan

Leuk inderdaad dat al die spelers het goed doen bij hun clubs.
Totaal irrelevant ook.
Het gaat hier om het Nederlands elftal, en feit is dat Van Persie daar alleen heeft gepresteerd op momenten dat hij niet in de spits stond, maar eromheen zwierf.

Maar ik vind het ook stuitend dat iedereen voorbij gaat aan het feit dat Huntelaar de gehele kwalificatie heeft gespeeld en gepresteerd, mede omdat Meneer Van Persie de voorkeur aan Arsenal gaf. Maar een eindtoernooitje is hij dan wel weer voor te porren. Dat kan gewoon niet en is ook niet collegiaal of hoe je het ook wilt noemen. Huntelaar heeft bijna alles gespeeld in de kwalificatie en iedere wedstrijd gescoord. Dan kan je het als bondscoach gewoon niet maken om hem vervolgens niet te belonen voor zijn inzet en prestaties. Nee, BvM beloont zelfs onwil. En dat is ronduit oneerlijk en ongelooflijk.

23 juni 2012 om 12:38

@ Zola

En Huntelaar wordt altijd als het bescheiden en lief jongetje neergezet en Van Persie altijd als de arrogante vedette, gelukkig zien we nu hoe het echt zit. Wat mij betreft komen alle verhalen op straat te liggen, ben wel benieuwd wat er nog meer gebeurd is.

@ Epl

Die kwalificatie duels hoef je niet mee te rekenen, daar speel je tegen kleine en zwakke landen. Tegen toplanden moet Huntelaar er staan en tegen Duitsland en Portugal heeft die gewoon gefaald. Ook in de Bundesliga scoorde hij bijna alle goals tegen ploegen uit het rechterrijtje en dan kun je eigenlijk wel concluderen dat hij voor de echte top tekort komt. Dit is ook weer sinds 4 jaar dat hij een goed seizoen heeft gekend, bij Milan en Real was hij gewoon te slecht en het eerste seizoen van Schalke was ook niet erg succesvol.

Van Persie moest ook meer scoren op dit EK, maar die kan met zijn voetballende vermogen nog iets voor zichzelf en andere creeëren, Huntelaar kan dat niet. Als Huntelaar dus weinig ballen krijgt, dan is hij volkomen nutteloos.

23 juni 2012 om 12:40

@zola

Zoals je aangeeft heeft Huntelaar de hele kwalificatie gespeeld.
Dat houdt dus ook in dat er in al die wedstrijden bepaalde automatismen in de ploeg zijn geslopen.
Vind jij het persoonlijk dan slim om op het moment dat het er echt om gaat inene andere mensen op te gaan stellen?
Ik denk dat we het resultaat hebben kunnen zien.

23 juni 2012 om 12:48

Real Madrid maakt nou een maal misbruik van Nederlandse spelers, geen 1 is daar geslaagd omdat daar alleen op naam werd in gekocht, maar alleen maar grote namen maakt geen goed team! Daarom kon onze Hunter daar niet slagen!

En bij Milan werd het verkeerde spel gespeeld om Hunterlaar optimaal te gebruiken, waarom hij wel bij Schalke en Ajax slaagde, omdat die het ajax Systeem spelen met echte vleugels, dat perfecte systeem kent meneer van Persie niet daarom is hij niks bij Nederland!

Boerrigter, Huntelaar en Narsingh dat gaat vlammen let maar op maar niet met Bert van Marwijk, voordeel is dat Boerrigter en Narsingh waarschijnlijk beiden bij Ajax spelen en dan zijn ze het spelen met Anita en van Rhijn ook gewend, dat is toch ideaal voor het Nederlands elftal!

23 juni 2012 om 12:51

Allereerst wil ik even zeggen dat een moderator Nooit z'n persoonlijke oorlogjes moet gaan voeren in de reacties op een artikel, erg kinderachtig.

Ontopic: Huntelaar heeft alle reden pissed off te zijn. Hij heeft het hele seizoen bewezen dat hij de gevaarlijkste diepe spits in Europa is (samen met Gomez)(messi en CR zijn geen diepe spitsen). Ook heeft hij in de kwalificatie bewezen een garantie voor succes te zijn. En nu, tijdens het toernooi, wordt hij zomaar aan de kant gezet.
Je kunt dan wel zeggen dat hij anderhalve wedstrijd gespeeld heeft en geen pepernoot heeft geraakt maar dat komt natuurlijk met name omdat onze 'vleugel'-aanvallers op de verkeerde kant staan en Altijd naar binnen trekken. Onze backs zouden er dan overheen moeten komen en de voorzetten geven maar je hebt waarschijnlijk gezien dat dat (zelden tot) nooit lukte.
Huntelaar heeft dus geen bruikbare bal gehad...
En als je dan ook nog Vlaar in het elftal zet tegen CR weet je iig zeker dat je na afloop kunt zeggen dat (ondanks de opstelling die 'iedereen wilde' het niet heeft gewerkt.

23 juni 2012 om 12:53

Feit is dat Huntelaar geen kansen kan creëren maar anderen dat voor hem moeten doen. Robben, Sneijder, Afellay denken allemaal geweldenaars te zijn ( Sneijder heeft daar nog het krediet voor gezien het spel wat hij op de mat legde ). Robben die in de wedstrijd tegen Portugal pas zijn eerste voorzet van het toernooi gaf en dat was ook meteen de laatste. Afellay die ontzettend lang geblesseerd is geweest en vond dat hij wel even weer in de basis kon spelen want wie had er nou ritme nodig. Als je dat op de vleugels hebt en vervolgens een speler bent die echt een bal op z'n kop of in de voeten moet hebben om er wat mee te kunnen dan presteer je niets.

Van Persie creëert zijn eigen kansen en past daarom beter in DIT Oranje. Hij heeft ook geen fluit gepresteerd maar past beter in het systeem. Met andere vleugels en een ander systeem scoort Huntelaar en dan presteer je. Maar wat moet er dan gebeuren? Narsingh en van der Vaart op de vleugels? Robben en van Persie op de bank? Dan begint sowieso Robben weer te mekkeren. Het spel waarmee je ( waarschijnlijk ) het meeste resultaat haalt gaat niet door de egotrippers die bij Oranje rondlopen. Huntelaar is efficiënt maar creëert geen kansen en van Persie is niet efficiënt maar creëert wel kansen. Van Marwijk kiest voor de egotrippertjes opstelling dan is van Persie de beste keuze.

Dan die discussie over Huntelaar geslaagd en tegen wie hij de goals maakt etc. Je kan zeggen wat je wil maar ook al maakt hij er 5 tegen San Marino, hij maakt ze wel. Van Persie heeft ook genoeg tegen dat soort landen gespeeld en die heb ik er geen 5 zien maken in 1 wedstrijd. Van Persie is geweldig bij Arsenal, spel is om hem heen gebouwd. Huntelaar is geweldig bij Schalke, spel is om hem heen gebouwd. Beide presteren niet in Oranje omdat de andere mannetjes die daar rondlopen allemaal een basisplaats moeten hebben. Als iedereen zijn ego aan de kant had geschoven waren we waarschijnlijk wel doorgegaan maar dat is niet zo. Nu is het Huntelaar, anders waren het Robben en een paar andere zeikers. Zelfs Kuyt heeft lopen janken dat hij niet in basis stond. Tja, dan is de oorzaak van deze ellende niet erg moeilijk te bedenken of wel..

23 juni 2012 om 12:58

@zola# volgens mij hebben meer spelers het gedrag van de coach wel eens ondermijnd. Hoe vaak heeft hij boze gezichten tijdens wissels gekregen, enz. Huntelaar is tot nu toe de enige die recht van spreken had en daarom is er waarschijnlijk stress ontstaan...

23 juni 2012 om 13:00

Daar had ie wel 270 minuten voor nodig en scoorde de enige goal spelend achter de spits, maar dat geheel terzijde

23 juni 2012 om 13:00

@ El Fenomeno

Klopt, Huntelaar werd nooit bekritiseerd en moet je kijken als het wel gebeurd. Dan komt men met ja hij maakt doelpunten. Lijkt mij niet meer dan logisch, hij is een spits, die moet doelpunten maken. Maar zijn gedrag word buitenbeschouwing gelaten en dat vind ik apart, want die van V. Persie word openlijk in elke show bekritiseerd. Meten met 2 maten denk ik...

@eenopine

Je hebt gelijk en dat geef ik ook toe. Marwijk heeft het niet kunnen verantwoorden naar Huntelaar waarom hij al het voorspel mag doen en dat V. Persie dan mag knallen als het erom gaat. Hierin blijkt dat Marwijk als coach absoluut geen people manager is en gewoon had gehoopt dat V. Persie zou vlammen. Zoals vaker is gezegd, in dit systeem zou wellicht alleen Ibracadabra kunnen vlammen.

Maar dat hij boos is, teleurgesteld is en het belachelijk vind kan ik allemaal begrijpen, alleen niet dat hij dan meegaat. Als je het zo zwaar vind dan moet je toch niet mee gaan, want je gaat mij niet wijsmaken dat hij de verwachting had om te gaan spelen..

En als je dat weet waarom ga je dan mee en ook nog eens muiten? Dat doe je toch gewoon niet. Dan hou je mond dicht en wacht je tot het EK is afgelopen. En zeg je tegen Marwijk ik vind het niet leuk wat je me hebt geflikt ...

Ipv samen met Vdv, Kuyt in de media te gaan zeuren en huilen hoe moeilijk het is en dat hij teleurgesteld is en weet ik wat. En dan ook nog gaan saborteren..

Al had hij 90 goals in 7 wedstrijden gemaakt, als Marwijk besluit je op de bank t zetten en je weet dat dan schik je in die rol of je gaat pro om met de situatie en probeert in iedergeval je team te helpen. Maar ga niet zo kinderachtig doen en beetje stoken.

Nogmaals ik zeg dit alleen als dit bericht waar is.

23 juni 2012 om 13:07

@ Eplf_prof

Tristan moet je niet eens serieus nemen man. Huntelaar heeft de afgelopen twee jaar tegen elke club in de top 9 gescoord met uitzondering van Bayern. Daarnaast is de Duitse competitie één van de zwaarste aangezien het gelijk op gaat. Iets wat niet op gaat in de Spaanse en Engelse competitie. Daar naast heeft Huntelaar maar één wedstrijd verloren tegen de top 9 waar hij tegen gescoord heeft. En in het Nederlands elftal is het gewoon duidelijk dat Huntelaar de betere keuze is mits de juiste tactiek word toegepast. Dus flank spelers die Niet naar binnen snijden. Dat heeft tot nu toe voor resultaat gezorgd. Dus niet een Affely, Sneijder en robben op de flanken. Tenminste niet op de verkeerde. Als we zo hadden gespeeld had Nederland er veel meer uit kunnen halen. Met name omdat dan ook Vd Wiel nog eens voor extra gevaar kan zorgen aangezien hij verdedigend er helemaal niets van bakt. Het lulkoek verhaal van el fenomeno gaat dus ook niet op. vpersie rendeert in geen één opstelling of wel soms? Daar naast heeft Huntelaar ze er bij Heerenveen, Ajax, RM, schalke, jong orange en Nederland in geschoten. vpersie doet het sinds dit jaar pas erg goed. Dus allemaal leuk en aardig dat vpersie een geweldige techniek heeft maar dat heeft geen nut als je met die geweldige techniek zoveel 100procent kansen krijgt en ze vervolgens alsnog mist. Die jongen rendeert voor geen meter bij het Nederlands elftal niet als spits en niet achter de spits.

23 juni 2012 om 13:09

@ el f....

Wow, ik typ nog letterlijk de feiten neer en voor de 2e keer op rij kom je weer met foute argumenten.

"tegen toplanden moet Huntelaar er staan en tegen Duitsland en Portugal heeft die gewoon gefaald."

Tegen beide landen heeft hij de meeste duels van zijn tegenstander gewonnen. Gefaald heeft hij zeker, maar nog altijd minder dan zijn concurrent.

En dan:

"ook in de Bundesliga scoorde hij bijna alle goals tegen ploegen uit het rechterrijtje en dan kun je eigenlijk wel concluderen dat hij voor de echte top tekort komt."

Feit is dat Huntelaar er 10 tegen het rechterrijtje heeft gemakt en van Persie 11, maar blijkbaar zit voor jouw daar precies de grens tussen top en flop?
Bovendien speelden ze vorig seizoen beide in de CL en daarin heeft Huntelaar vaker weten te scoren dan van Persie............

23 juni 2012 om 13:09

V Persie heeft op het WK en EK genoeg kansen gehad maar geen perpnoot geraakt, Het was zielig om te zien hoe die man elke goede kans verprutste, of het nu tegen Denemarken, Duistland of Portugal was, die man bakte er niks van.

Oow zo selecteief en dan ook nog je mede- Robin v Persie- aanbidders groene randjes geven, zoals EPL ook al aangaf, redelijk triest.

23 juni 2012 om 13:10

@ Epl_prof
Wat sla jij hier en slecht figuur zeg! Continu lees ik reacties van jou waarin jij structureel andere leden aanvalt, schoffeert en beledigd. Telkens val jij leden persoonlijk aan en maak jij de discussie persoonlijk. Dat doe jij enkel en alleen omdat men een andere mening heeft. Hiermee kom jij echt over als een gefrustreerd klein kind.

Speel op de bal en niet op de man. Net als Van Persie heeft Huntelaar keihard gefaald. Huntelaar is al meer dan één maand bezig met een vies pr campagne waarin hij zichzelf verkoopt. Daarnaast heeft Huntelaar zichzelf onmogelijk gemaakt in het team. Vies gedrag gewoon.

23 juni 2012 om 13:24

@ Epl_prof

Huntelaar scoorde niet 10 goals tegen ploegen uit het rechterrijtje, maar veel meer. Ga aub niet dingen verzinnen om je eigen standpunten te versterken, want dat is een beetje zielig.

23 juni 2012 om 13:25

@matthaus

Speel niet zo op de man. Reageer inhoudelijk op Epl_prof of reageer niet. Je komt over als een gefrustreerd kind.

Dat het Nederlands elftal met als uitzondering Sneijder/steek gefaald heeft is niet nieuw. Wat dat betreft is het normaal dat de discussie ontstaat rondom het collectieve falen. Jammer dat jij niet daarop reageert maar het nodig vindt om op de man te spelen.

23 juni 2012 om 13:34

@ el f....

Je hebt idd gelijk. Ik had het over de andere kant.

Het linkerritje maw: de top 10.

Maar alsnog heb ik gelijk, want dit houdt alsnog in dat zowel rvp als Huntelaar evenveel gescoord hebben tegen het rechterrijtje, dus eigenlijk is het alsnog onzin wat je verkondigt......

23 juni 2012 om 13:36

Maar Van Persie scoorde wel tegen Man U, City, Chelsea, Spurs, Liverpool etc. terwijl Huntelaar droog stond tegen Bayern, Dortmund en Gladbach... Huntelaar laat het zowat altijd afweten tegen topploegen met top verdedigers...

23 juni 2012 om 14:02

Topscorer van de kwalificatie van Nederland...

Nou, gefeliciteerd. Tegen landen als Andorra, Armenie en weet ik wat voor landen er nog meer zijn kan elke spits scoren. Huntelaar bewijst alleen dat hij tegen kleintjes kan scoren. Het is geen verkeerde spits, en in de kwalificatie zou ik hem ook laten spelen. Maar op het EK speelt hij tegen de grote jongetjes en die zijn veel te gemeen voor Huntelaar. Dan kan hij beter veilig naast Bertje op de bank gaan zitten want straks doen die stoute mannen hem nog pijn.

Nee serieus. Van Persie scoort tegen de kleintjes, maar net zo goed tegen de topclubs. Huntelaar heeft dat niet. Bij Schalke wordt hij gewaardeerd om zijn goals, en ook voor Nederland heeft hij belangrijke goals gemaakt in de kwalificatie. Alleen op het EK heb je geen verdedigers die parttime prof zijn en vakantiedagen moeten opnemen om een interland te spelen. Van Persie rendeert niet zo goed in het Nederlands elftal, maar of dat aan Van Persie ligt betwijfel ik. Huntelaar heeft ook verrekte weinig laten zien op het EK. De ploeg moet in dienst spelen van de spits, maar Robben op rechts trekt alleen naar binnen om vervolgens hoog over te schieten. Laat hem maar mooi op links dribbelen, dan komt er ook nog eens een voorzet. Want hij is vrij voorspelbaar op rechts vind ik. Bert moet gewoon een team samenstellen waarin Van Persie het best wordt benut. Op die manier zal hij, en ook Oranje, genoeg scoren. Want het afgelopen EK hadden ze gewoon te weinig stootkracht voorin met slechts 2 doelpuntjes in 3 wedstrijden.

23 juni 2012 om 14:02

In de afgelopen 2 seizoenen heeft Huntelaar in totaal tegen elk team in de Bundesliga weten te scoren (bayern met Oranje)

Van Persie daarentegen heeft in de afgelopen 2 seizoen geen enkele keer tegen bv Citeh weten te scoren...

Bovendien waren die 3 goals tegen Chelsea dit seizoen wel tegen een Chelsea dat in dezelfde periode in eigen huis werd verslagen door Blackburn Rovers...tja

Maar ik besef me nu dat je een beetje stiekem de discussie probeert te verleggen van nationaal naar clubverband. Jij beweerde dat Huntelaar geen enkel duel won tegen Duitsland en Portugal, terwijl hij toen juist de meeste duels van iedereen won.

En om je ongelijk te camoufleren ga je meteen verder over de clubprestaties, een beetje zwak vind je niet?

23 juni 2012 om 14:21

Die 3 goals tegen Chelsea stelde niet veel voor omdat Blackburn daar ook had gewonnen? Jezus, je verzint ook alles om Van Persie af te zeiken en Huntelaar met alles en nog wat te verdedigen. Ik kijk kritisch naar Van Persie, zou je ook eens bij Huntelaar moeten doen.

Doe je Huntelaar pyjama maar weer aan en hang een foto van Van Persie op je dartbord. Reageer je agressie daar maar even op af. Ik reageer verder niet meer op je.

23 juni 2012 om 14:47

Epl_prof

Robin van Persie heeft afgelopen seizoen tegen 17 van de 19 ploegen gescoord waar hij tegen speelde. Je noemt nu bijvoorbeeld Manchester City op maar waarom heb je het niet over de 17 teams waar hij wel tegen scoorde?

Vorig seizoen heeft hij in een halfjaar 18 keer gescoord(een record).

Dat zijn feiten jongeman.

"feit is dat Huntelaar er 10 tegen het rechterrijtje heeft gemakt en van Persie 11, maar blijkbaar zit voor jouw daar precies de grens tussen top en flop?
Bovendien speelden ze vorig seizoen beide in de CL en daarin heeft Huntelaar vaker weten te scoren dan van Persie............"

Nog een leugen van Epl_prof. Ik heb het voor je uitgezocht en dit zijn de feiten.

Rank name team goals minutes played
1 Lionel Messi Barcelona 14 990'
2 Mario Gómez Bayern Munich 12 1003'
3 Cristiano Ronaldo Real Madrid 10 930'
4 Karim Benzema Real Madrid 7 760'
5 Didier Drogba Chelsea 6 670'
6 José Callejón Real Madrid 5 307'
Roberto Soldado Valencia 5 515'
Bafétimbi Gomis Lyon 5 530'
Alexander Frei Basel 5 611'
Seydou Doumbia Cska Moscow 5 611'
Roman Shirokov Zenit St. Petersburg 5 658'
Edinson Cavani Napoli 5 701'
Zlatan Ibrahimović Milan 5 720'

14 Robin van Persie Arsenal 4 493'
Pedro Rodríguez Barcelona 4 497'
Hulk Porto 4 528'
Gustavo Manduca Apoel 4 607'
Óscar Cardozo Benfica 4 612'
Arjen Robben Bayern Munich 4 669'
André Ayew Marseille 4 809'

Ik zie geen Huntelaar, jij wel? Het grappige is dat van Persie tegen Dortmund in beide duels had gescoord Dat was Huntelaar niet gelukt.

"bovendien waren die 3 goals tegen Chelsea dit seizoen wel tegen een Chelsea dat in dezelfde periode in eigen huis werd verslagen door Blackburn Rovers...tja"

Een Chelsea in mindere doen is nog altijd veel beter dan een sc freiburg of hoffenheim -_-.

23 juni 2012 om 14:59

@epl_prof Dat jij die oefenpartij tegen Bayern mee moet rekenen zegt eigenlijk al genoeg. En als je wat beter had opgelet, had je gezien dat een doelpunt van van Persie tegen City onterecht werd afgekeurd, hij 2x de paal raakte en Vermaelen een zeker doelpunt van RvP van de lijn haalde.

23 juni 2012 om 15:37

Matthaus

Klopt als een bus wat je zegt. Wel wil ik iets toevoegen, namelijk: op VZ kunnen bewezen leden niet met elkaar opschieten door meningsverschillen. Hoe verwacht je dan empathie en welwillendheid van Robben, Sneijder, van Persie, Affelay en Huntelaar? Die jongens kunnen elkaar schieten en ze hebben allemaal keihard gefaald.

23 juni 2012 om 15:41

Ik snap al jou duimpjes omlaag eigenlijk niet. Tristan heeft hier zo 10000% gelijk. Huntelaar kan maar één ding en dat is scoren. Van Persie heeft helemaal niet slecht gespeeld bij Nederland alleen hij miste de kansen. Hij gaf goede passes en mooie ballen. Hij speelde niet eens slecht. En inderdaad.. zoals hij hier al zegt speelt klaas-jan bij Schalke 04. RvP heeft in zijn ééntje als een echte leider (aanvoeder) Arsenal naar Champions League geschopt en heeft bewezen zo erg ontzettend veel kwaliteit te hebben. Het enige wat Huntelaar heeft bereikt is een beetje ballen er in schoppen en op de goede plek staan. v. Persie heeft veel assist gegeven, alle medespelers beter laten spelen, topscorer worden van de Premier League(dat moeilijker is dan topscorer worden in de Bundes Liga).

En als Huntelaar de beslissing van de coach niet accepteert en als een smerig rot ventje zich zelf beter gaat vinden dan (misschien wel de beste spits ter wereld) dan is hij inderdaad super blind net zoals eigenlijk elke Nederlandse voetbalfan. Klaas-jan mag een voorbeeld nemen aan bijv. v/d Vaart, die zich pas echt gedraagt als een professional, hij verdient pas echt een basisplaats.
Van Persie heeft bewezen bij de ongv. 3 beste spitsen ter wereld te horen. Ik vond hem het afgelopen seizoen de beste spits ter wereld.(mijn mening)
-messi die tel ik niet echt mee als "een pure spits", hij speelt niet echt als een spits hoort te spelen.- (hij speelt zoals geen enkele spits kan spelen;)

23 juni 2012 om 15:56

Jij zegt eigenlijk:het Nederlands elftal moet gewoon met spelers spelen die de ajax school kennen,en/of gespeeld hebben en waarschijnlijk het liefst wil je ook een bondscoach met een Ajax verleden.en de hele staf ook nog toch???

Gullit is niet naar ajax gegaan omdat hij dan rechtsbuiten zo gaan spelen hij koos voor Haarlem, en hij speelde volgens mij in het Nederlands elftal dat het EK won in 88 en daar speelde zij echt niet het ajax systeem en wonnen wel de belangrijkste voetbal prijs in de NL voetbal histortie,dus waar jij mee aankomt is lariekoek van de bovenste plank.

23 juni 2012 om 17:39

Nee Van Persie werd veel aangespeelt wil je zeggen?
Van Persie had dezelfde vleugelspelers als Huntelaar, maar voor Huntelaar is het een excuus maar blijkbaar geld dat niet voor Van Persie.

Huntelaar heeft 0x de bal gehad van Van Der Vaart en Sneijder dat zegt ook toch wat. Huntelaar heeft bijna elke bal die hij heeft gehad verloren en tevens had hij tegen de Denene en Portugezen een passing accuracy van 50%! Dus de helft van de ballen leverde hij in bij de Denen en Portugezen en toch blijven mensen hem verdedigen

In Oranje heeft Van Persie gewoon 29 goals gemaakt en veel meer assists gegeven dan Huntelaar!

Hij (van Persie) heeft vorig jaar meer gescoord in Oranje dan Huntelaar en dit jaar ook maar mensen beseffen dat niet.

Huntelaar scoort dus al 2 jaar minder dan Van Persie in Oranje!

23 juni 2012 om 17:44

Je vergelijkt nu Benzema en Higuain, maar weet je waarom Mourinho kiest voor Benzema?

Heb je de laatste El Classicos gezien? Daar was Benzema het allergevaarlijkst en scoorde hij 3x. Benzema laat Cristiano, Ozil en Di Maria ook beter voetballen .

Huntelaar heeft 31 goals in Oranje en Van Persie 29
Van Persie heeft vorig jaar en dit jaar meer goals en assists gegeven dan Huntelaar.

Huntelaar heeft dit EK een passing accuracy van 50% dus hij levert de helft van de ballen gewoon in bij de tegenstander.

Tegen Portugal passten Sneijder en Van Der Vaart 0x naar hem omdat het anders toch een verloren bal is.

Ook het argument ja Huntelaar heeft geen vleugelspelers.......ja Van Persie speelt toch ook met de zelfde vleugelspelers?

23 juni 2012 om 17:47

@epl_prof

Nu ben je glashard aan het liegen
Hij heeft tegen ELK team in de PL gescoord behalve City.

Hij scoorde ook tegen City maar daar haalde Vermealen per ongeluk zijn bal van de lijn. Ook werd tegen zijn goal onterecht afgekeurd!

Hij heeft gewoon tegen elk team gescoord punt uit!

23 juni 2012 om 18:21

je weet dat champions league is, he. Huntelaar speelde geen champions league. Het vershil tussen van persie en Huntelaar is dat van Persie in een veel beter team speelt. Schalke maakt geen kans tegen Dortmund. Arsenal is minstens gelijkwaardig.

23 juni 2012 om 20:39

Jij kijkt nu enkel naar de statistieken, zoals zovelen doen als ze over Huntelaar bij Milan en Real spreken, maar wat Tristan zegt is gewoon waar. Als je Huntelaar had zien spelen (met name bij Real) zag je overduidelijk dat hij tekort kwam voor het niveau, als hij echt zo goed was hadden ze hem echt niet zo gemakkelijk laten gaan hoor. Bij Milan was dit eigenlijk hetzelfde, maar dan in iets mindere mate. Bij Schalke is hij op zijn plek, de subtop van Europa

24 juni 2012 om 09:33

Van Persie heeft geen pepernoot geraakt op het WK en op het EK. Het was zielig om te zien hoe ballen van zijn voet sprongen en hoe hij over de bal heen maaide. Dat hij maar 1 doelpunt heeft gescoord die hij scoorde spelend achter de spits. Achter de spits heeft hij tegen Portugal de hele wedstrijd 1 x de bal naar Huntelaar gespeeld die de hele wedstrijd maar 3 ballen heeft gehad

23 juni 2012 om 10:55

In een analyse van NL vs. Portugal bleek dat Huntelaar van niemand de bal gepassed had gekregen in de wedstrijd. Je kan hem dus wel opstellen maar de spelers hem de bal niet gunnen en geven willen dan speel je effectief met 10 man, zonder spits. Het is een team sport en het team moet zeer zeker ook met elkaar willen voetballen,
. Ook op amateur nivo is het zo dat als een speler buiten het team valt hij beter naar een ander team kan.

23 juni 2012 om 12:23

Dan vind ik het ontzettend knap dat ik minimaal 5 keer zag dat hij een bal niet of verkeerd aannam en daardoor balverlies leed. Waren die passes dan van spelers van Portugal of wat? Onzin verhaal. Hij heeft geen geweldige steekpasses gehad nee, maar dat kan ook aan zijn loopacties liggen en het feit dat 9 spelers van Nederland al moeite hadden om de middellijn over te komen. Maar dat was voor Van Persie hetzelfde verhaal op het EK, hij kreeg ook geen fatsoenlijke bal, maar nee Van Persie wordt tot op het bot afgekraakt daardoor maar Huntelaar in de zelfde situatie krijgt continu de opmerking mee ' hij kreeg geen ballen' . Wat een onzin.

23 juni 2012 om 12:56

Datzelfde probleem zou Van Persie ook hebben als hij vaststond in de spits, maar hij snapt tenminste wat je hoort te doen als er amper aanvoer is: Bewegen! Van Persie gaat van links naar rechts en weer terug om zich aanspeelbaar te maken voor zijn medespelers en werkt zich de tering om aan die ballen rond en in de 16 te komen. Huntelaar staat er maar een beetje en verwacht dat alles rond hem zich vanzelf oplost en die kansen zich op magische wijze alsnog aandienen. Die aanpak zou alleen maar werken als je te maken hebt met een goed ingespeeld team. Bij die 11 one-man shows die zichzelf het Nederlands Elftal noemen is het gewoon kansloos om het zo te proberen tegen de top van de top.

23 juni 2012 om 13:07

Maar dat was juist het probleem in de eerste twee wedstrijden iedereen kwam naar de bal toe en op een gegeven moment stonden ze met zes man in een halve cirkel op 20 meter van het doel...en dan?

Af en toe kwam er dan een steekpasje die maar zelden aankwam of werd er van afstand geschoten maar er gebeurde niks. Er stond niemand te wachten die het af kon maken...

23 juni 2012 om 15:00

Geweldige reactie. Eindelijk iemand die het snapt. 4barca4, je bent een held. Niet alleen omdat Van Persie een veel betere spits is moet hij in de basis staan bij Oranje, ook om jouw redenen. En die snapt niemand. Want 'van Persie staat nooooooit in de spits!!'. Irritante mensen....

23 juni 2012 om 11:04

Huntelaar wereldspits?

Bij Milan gefaald, bij Real Madrid gefaald. En hij scoort niet tegen de topploegen in Duitsland.

Is hij van het niveau Rooney of Ibrahimovic dan?

23 juni 2012 om 11:19

Bij Milan werd hij vaak misbruikt als rechtsbuiten en bij Real had hij gewoon een beter gemiddelde als je naar het aantal goals en speelminuten kijkt dan Benzema en Higuain nu hebben. Dus echt mislukt wil ik het niet noemen, eerder misbruikt bij Milan en omdat Real van de Nederlanders afwilde en een nieuwe start wilde maken moest Huntelaar naar een half jaar ook maar vertrekken.

23 juni 2012 om 11:27

Alsjeblieft zeg, als je de feiten niet kent Luzacovic en gewoon blind wil haten hou dan gewoon je waffel dicht. Hij scoorde bij Real juist een geweldig gemiddelde en zoals hector al aangaf werd hij bij Milan verschrikkelijk verkeerd gebruikt.

23 juni 2012 om 18:42

@2 bovenstaande.

Weet je wie wereldspitsen zijn?

Ibrahimovic, Rooney, Benzema, Aguero en ga zo maar door? Huntelaar is van het niveau Welbeck, Bendtner, gewoon een erg goede spits, maar bij lange na niet wereldtop.

@jk-ajax

Ik zie geen haat in mijn bericht. Het is gewoon een mening en in mijn ogen een feit dat hij verre van geslaagd is bij Milan en Real Madrid of wil je anders beweren?

Het is duidelijk dat je het voor een ex-ajacied opneemt, geen probleem, maar beticht me niet van dingen die niet waar zijn.

23 juni 2012 om 11:59

Wat een sneue reactie. Dat NRC een andere doelgroep heeft betekent toch niet dat de sportjournalisten niet goed zijn? Integendeel zelfs, Koen Greven is een heel goede journalist, die zijn sporen meer dan verdiend heeft.

Dat je het er niet mee eens bent, okay. Maar om dan maar te suggereren dat ze er geen verstand van hebben is flauw.

23 juni 2012 om 13:59

Huntelaar een wereldspits??? volgens mij ben je nog dronken van gisteravond of zo. Huntelaar scoort tegen de kleintjes,tegen top clubs en landen scoort hij nooit.
ik denk dat ze de Jong maar een kans moeten geven,die is nu al beter dan die praatjesmaker en daar zit nog veel rek in.huntelaar kan alleen balletjes afwachten en totaal niet meevoetballen.

23 juni 2012 om 14:04

Wereldspits... Laat me niet lachen... Ik heb Huntelaar nog nooit zien excelleren op het hoogste niveau. Die paar doelpuntjes tegen voetbaldwergen als San Marino zeggen helemaal niks. Ja hij is dit jaar topscorer van de Bundesliga geworden, vorig seizoen was hij niet eens onbetwiste basisspeler en daarvoor zijn er nog mislukte seizoenen bij AC Milan en Real Madrid aan vooraf gegaan. Wereldspits, nee.. Topspits, nee.. Subtopspits, ja en niet meer dan dat.

23 juni 2012 om 14:52

Je geeft het precies goed weer het NRC is een serieuze krant. Als zij dus berichtgevingen als deze doen dan zit daar minstens een kern van waarheid in. Dat in tegenstelling tot de Telegraaf of de VI die in het verleden herhaaldelijk foute berichtgevingen hebben gepubliceerd.

En waarom je niet met KJH zou willen spelen staat beschreven in het artikel. Die jongen heeft zich onmogelijk gemaakt en misdragen. Het vedette gedrag waar RVP van wordt beticht zeg maar. Dat men zulke uitspraken doet zegt genoeg over zijn rol tijdens het EK.

23 juni 2012 om 14:53

Wat een kul. De NRC heeft verschillende soorten kranten. Het Handelsblad focust zich op politiek en dergelijke. Maar NRC Next had tijdens het EK een prachtige sportbijlage. Tevens is de NRC een kwaliteitskrant en vind ik sportnieuws van de NRC geloofwaardiger dan het merendeel van de sites waar Voetbalzone negen van de tien keer het nieuws vandaan haalt.

23 juni 2012 om 15:08

De NRC is weer eens bezig met een misselijk vilein spelletje.

Het gaat erover dat de trainer en de staf klaar is met Huntelaar en opeens zijn de spelers het ook??

Zoals we nu wel weten bestaan "de spelers" niet uit één geheel dus kunnen ook nooit alle spelers klaar met Huntelaar zijn.

Het groepje van Marwijk gaat nu via de NRC in de tegenaanval, wat heeft de Telegraaf hier mee te maken? Die zagen alleen terecht na Denemarken-nederland dat van Persie (zoals zo vaak in het Nederlands elftal) niet scherp in de afronding was en alleen maar losse flodders afvuurde ipv voor scherpschutter te spelen.

Bij de Telegraaf zie je als je een beetje hersenen hebt heel goed wat nieuws en wat sensatie is. De NRC noemt zichzelf de krant voor intellectuele mensen maar maakt zich ook gewoon schuldig aan goedkope stemmingmakerij.

Het is gewoon tijd voor een nieuwe bondscoach die erin slaagt de kwaliteiten van van Persie, Schneider én Huntelaar te combineren in een goede basisopstelling.

Bullshit dat deze twee jongens niet samen kunnen spelen, alleen moet van Marwijks heilige systeem eraan.

23 juni 2012 om 18:05

@greece Hero
Open je ogen het is niet alleen het NRC laat staan een gevecht van de ene krant tegen de andere. Er zijn meerdere bronnen die deze rol van KJH melden zelfs interviews met KJH zelf of met medespelers (o.a. Robben). Zoek maar eens in de reacties van dit artikel ik heb het al een paar keer delen geplaatst van slechts enkele interviews of artikelen er zijn veel meer!

23 juni 2012 om 15:12

Lijkt mij een beetje onzin om te stellen dat Huntelaar niet meer opgeroepen zou worden. Samen met Vlaar de enige van het hele stel dat met Oranje (jong oranje) bewezen heeft dat ze winnaarsmentaliteit bezitten. De enige die prijzen hebben gepakt met oranje. Ik heb niet liever dat ze verder gaat met deze spelers en de rest niet meer selecteren, dan viseversa.

Trouwens als het zo zit als gesteld wordt door deze krant, dan vind ik het niet meer dan logisch als de telegraaf het nu ook voor The Hunter gaat opnemen. Beetje triest van al die spelers om nu Huntelaar als zondebok aan te wijzen. Zowel Heitinga als vd Wiel waren vorige week nog de verschoppelingen en nu ineens zou Huntelaar alles verpest hebben. Jaja.

23 juni 2012 om 15:52

RVP is het lek dat lijkt me duidelijk. Hij was toen niet met zijn vrouw aan het praten, maar aan het lekken en hield de schijn op dat hij niet met de pers wou praten omdat hij het al op een andere manier deed.

23 juni 2012 om 17:34

Laat Oranje het maar lekker uitzoeken als bange Bert blijft! Kom maar lekker over een paar jaar naar Ajax Kjh, wij zijn heel blij met je!!

23 juni 2012 om 19:45

@moettoes

"waarom wil je niet met huntelaar spelen, als hij de doelpunten maakt voor het team."
Dat zagen we tegen Portugal wel ja.
Kom op zeg, als die jongen allen maar irritant loopt te doen, dan wordt je toch ook helemaal gek van hem? Volkomen logisch zou ik zeggen.

23 juni 2012 om 20:52

gaat er niet om hoe goed hij is het gaat om zijn gedrag ,als dat heel erg slecht is.
En als spelers niet met hem willen spelen kun je hem ook beter niet selecteren.
Wat 16 miljoen mensen ervan vinden is niet belangrijk,gaat erom wat de kenners vinden,de meeste kenners vinden rvp beter dan huntelaar.
Ik zou als coach zeggen,we gaan keihard het gesprek aan maar ik als coach bepaal.als dat niet bevalt is het exit.

23 juni 2012 om 20:54

Wereldspits vind ik erg overdrefen. Hij speelt met alle respect bij Schalke 04. Ik zou hem wel weer zien bij een topclub.

BvM en RvP moeten juist weg !
Hunterlaar had alle reden om kwaad te zijn.
V Persie saboteerde de boel duidelijk, door opzettelijk slecht te spelen en zijn taken niet uit te voeren als hij niet in de spits werd opgesteld. Dit deed hij niet alleen in de oefencampagne , maar zelf tegen Portugal toen de rest v/h elftal voor zijn laatste kans vocht.
Daarnaast is het lachwekkend dat zijn vriendje affelay werd opgesteld, door al dat gemanipuleer door Rvp.

23 juni 2012 om 10:40

Kerel doe je aluminium-hoedje toch af...
Ik snap dat Huntelaar je grote voorbeeld is, maar dit lijkt natuurlijk nergens op.

23 juni 2012 om 10:40

Opzettelijk zal het niet geweest zijn.

Maar zelfs een blinde kon zien dat het tandem Sneijder en Rvp elkaar totaal niet begreep, maar die zgn coach weigerde gewoon om1 vd 2 op te offeren, alleen maar omdat hij bang was dat zijn ongelijk aangetoond zou worden.

23 juni 2012 om 10:46

Dat is toch raar, vanaf 2010 is/was het tandem Sneijder/rvp juist geweldig. Kijk bijvoorbeeld alleen naar naar het balletje in de voorbereiding naar dit EK, volgens mij tegen Bulgarije geeft Sneijder een magistrale pass op Persie en die maakt het heerlijk af.

23 juni 2012 om 10:49

Dat was op het moment dat van Persie op de flank stond en naar binnen kond knijpen, in de spits zal dat een stuk moeilijker gaan.

Bovendien is dat slechts een moment, daar tegenover kan je minsten 5 momenten noemen dat ze elkaar nodig hadden, maar niet konden vinden. Of omdat Sneijder weer te diep zakt of omdat van Persie weer bij een cornervlag aan het zwerven was ipv in de punt.

23 juni 2012 om 10:51

Het gelijk van van Marwijk heeft Huntelaar zelf wel aangetoond. 135 minuten voetbal en geen bal geraakt. Gewoon een subtopspits met grootheidswaanzin.

23 juni 2012 om 10:56

@korenaar

Je moet ballen krijgen als je een spits bent. Een spits die geen ballen krijgt maakt geen goals. Aangezien van Persie alleen maar op het middenveld staat te draven en er geen ei van bakt, omdat hij altijd uit de spits is als de voorzet van de zijkant gaat komen. Praat eens niet mee met het artikel en geef een keer je eigen mening.

23 juni 2012 om 11:09

@ Korenaar

Jij snapt er dus geen hout van. RVP heeft nog wel wat ballen gekregen van de vleugels, maar toen Klaas de 3e wedstrijd speelde heeft hij niet 1 bal gekregen. Ja dan wordt het heel moeilijk voor een spits.

23 juni 2012 om 11:16

@voetbal777,waarom denk je dat v persie na middenveld gaat dan?omdat hij ook geen goeie bal van de zijkant krijgt
het ligt niet aan de spitsen maar aan de spelers die op de flanken staan die geen bal fatsoenlijke voor kunnen geven
huntelaar is een voetballer die de bal in de 16 in de voeten moet hebben en dan scoort ,gebeurt dat niet heb je niks aan huntelaar want mee voetballen kan hij niet en dat is juist wat v persie wel kan
al met al heeft huntelaar dit toernooi meeste minuten gespeeld in de spits en niet gescoord dus vind dat hij zichzelf aardig voor schut heeft gezet met zn grote bek

23 juni 2012 om 10:41

Ben jij Huntelaar zelf ofzo,dat je in elke topic dezelfde reactie plaatst..... Ik weet net of je de wedstrijd tegen Portugal hebt gezien? Maar toen speelde Huntelaar in de spits!! En hij bakte er niks van...!! Huntelaar is een betere afmaker, dat weet iedereen maar om alle schuld bij van Persie te leggen dat Huntelaar niks heeft klaar gemaakt is absurpt!

23 juni 2012 om 10:48

@acm
Als je goed leest of de wedstrijden goed had gevolgd , dan had je kunnen weten dat , die paar keer dat Hunter in de spits begon, RvP de boel aan het saboteren was in het veld. Zodat hij zijn plek in de spit niet ging kwijtraken.

23 juni 2012 om 10:52

Nee het ligt aan de bondscoach. Het is toch vrij logisch dat Huntelaar een keer op komt voor een basisplaats wanneer van Persie EK naar EK word opgesteld en niks presteert. En dat terwijl je als Huntelaar zijnde wel alles erin schiet.

De vraag is eerder wat je dan bezield als bondscoach zijnde, want geen enkele speler zou het accepteren dat zijn concurrent die er week in en week uit niks van bakt een basisplaats krijgt terwijl je zelf bijna elke wedstrijd een bal in het net schopt.

23 juni 2012 om 11:33

haha staat huntelaar eindelijk in de spits, is van Persie zogenaamd de boel weer aan het saboteren. Ben jij misschien een beetje zwakzinnig? De foute balaannames en de verloren duels in die wedstrijd was zeker de schuld van de Portugezen? Of misschien toch iets anders?

Huntelaar wordt zwaar overschat, door zichzelf, maar blijkbaar ook door veel mensen hier. Toch sneu om te zien...

23 juni 2012 om 10:45

Edit: Dit was een reactie op J.staatsen, waarom voetbalzone dit onder jou plaatst is mij een raadsel..

Werkelijk elke bron beweert dat men zich zeker aan Van Persie ergerde doordat hij niet met de pers ging praten (wat van Arsenal kwam, en dat is gewoon zijn werkgever), maar dat Huntelaar de enorme onruststoker was.

Jij gaat nu elk topic vullen met je complottheorieën, we weten nu wel dat volgens jou het hele EK en WK de schuld is van Van Persie. En toen Huntelaar wél werd opgesteld lag zijn falen natuurlijk aan andere dingen, Van Persie deed bijvoorbeeld met opzet zijn best niet. Hahaha, lees je post nog eens na, je kraamt de grootste onzin uit man.

Huntelaar is gewoon een beperkte spits, bij Schalke heeft hij Raul om zich heen in een 4-4-2 systeem, waardoor Huntelaar ruimte krijgt en zijn goals maakt. Dat ligt grotendeels op het conto van Raul. Nu hij alleen in de spits staat (méér minuten dan Van Persie) bakt hij er he-le-maal niks van, maar dat je dat niet in wilt zien is best.

23 juni 2012 om 10:56

Je screennaam geeft je subjectiviteit al weer.
Als je de voorbereiding had gevold , dan had je moeten weten dat alle analisten , pers etc. meteen benoemde dat RvP zijn best gewoon niet deed aan de buitenkant. Daarnaast zag heel Nl dat Rvpheel graag zijn vriendje affelay aan de buitenkant had staan. Het was zo erg dat het wel leek of ze met zijn 2en aan het voetballen waren . En maar duimpjes opsteken na weer een mislukt pas......

23 juni 2012 om 11:15

@ V_persie10

Heb je VI gekeken ofzo. Die laatste alinea van jou. Dit hebben ze dus over RVP gezegd dat hij juist met een speler als Walcott ook de ruimte krijgt. Waarom is het zo moeilijk toe te geven dat RVP er niks van bakt in Oranje.

23 juni 2012 om 11:40

@ J.staatsen

Als je me gaat beoordelen op m'n screennaam, zegt dat meer over jou dan over mij. Van Persie heeft inderdaad gezegd dat hij graag met Afellay speelt, maar dat mag toch? Sneijder geeft ook aan dat hij graag met Kuyt speelt, omdat die verdedigend werk voor hem opknapt. Ik snap je probleem niet. En analisten hebben helemaal niet benoemd dat Van Persie aan de buitenkant z'n best niet deed; of heb je een bron voor me? Die zou ik dan graag willen zien. Het is duidelijk dat Van Persie op de rechterkant minder goed uit de verf komt, maar ik heb Huntelaar bij AC Milan ook op rechts zien spelen. Daar kwam hij ook niet uit de verf. Punt is dat Huntelaar een beperkte spits is, tegen Portugal was elke aanname en pass verkeerd. Als je dat dan corrigeert door te scoren, prima. Ow wacht..

@ paisa!

Van Persie had gewoon moeten scoren op het EK, dat is duidelijk. Maar die analisten aan tafel kijken alleen maar naar een spits en zijn goals. Jan Mulder is daar koning in. Maar Van Persie deed wel goed mee met het spel; zet andere spelers vrij voor de goal (sneijder, Robben..). Ook tegen Portugal, waarin Van Persie op het einde naast Huntelaar stond, kreeg Van Persie een kans. Daar waar Huntelaar geen knikker heeft geraakt. Zou dat niet liggen aan slimme loopacties die Huntelaar gewoon niet bezit?

23 juni 2012 om 10:46

Agh ja, van Persie voelt zich alleen thuis bij zijn Marokaanse vriendjes. Affelay en hij zijn de slangen binnen het team geweest. Van Persie kan bij een intervieuw niet eens normaal antwoord geven op vragen die hem gesteld worden. Hij reageert altijd als een klein zielig ventje die gefrustreerd is. Dat soort jongens moet je niet in het Nationale elftal willen hebben, zet dan de Hollandse nuchterheid maar in de spits ( Huntelaar ). Affelay mag ook thuis blijven, heeft niks gepresteerd en vind zich zelf nu al de beste van NL omdat hij bij Barca speelt waar hij overigens geen enkele rol van betekenis speelt en gaat spelen. Ik vind ook dat BvM en RvP mogen wegblijven en niet meer terugkomen. Ook Affelay mag thuisblijven, want wees eerlijk wie kan mij vertellen wat deze twee spelers ooit in de geschiedenis van het Nederlands elftal hebben toegevoegd? Juist helemaal niks...

23 juni 2012 om 14:31

Als er iemand gefrustreerd is dan ben jij het volgens mij. Verschillende bronnen berichten nu over het wangedrag van Kjh. Toch begin jij nog steeds over Afellay en RVP en ga je de waarheid uit de weg. En welke interviews? Hij mocht van de Knvb en Arsenal niet eens geinterviewd worden.

Jouw bericht zit vol suggestieve beweringen die je nergens kan onderbouwen. Dat KJH vervelend is geweest is wel een feit inmiddels. Dat is gewoon bewezen uit interviews met hem zelf, een interview van Robben, berichtgeving van Jack van Gelder, berichtgeving van Spaan en nu het Nrc. Kortom daar kan je gewoon niet meer omheen en toch blijf je hem krediet geven. Steek je kop nog even verder in het zand joh...

23 juni 2012 om 10:47

Gast Huntelaar heeft genoeg minuten gehad en kansen om een doelpunt te maken. van Persie scoorde zelfs een goal zonder hulp van zijn medespelers

23 juni 2012 om 11:08

Bij de goal van Van Persie trok Huntelaar het gat, kijk de beelden er nog maar eens op na. De verdediger moest kiezen tussen Huntelaar dekken of happen op de man met de bal, toen deze uiteindelijk voor de bal koos schoot Van Persie die bal heerlijk door de benen van de verdediger.

Mijn mening: stel ze beiden op en maak gebruik van de kwaliteiten die beiden bezitten.

23 juni 2012 om 11:09

Zonder hulp? Huntelaar maakte daar de ruimte voor van Persie ;

23 juni 2012 om 11:29

Huntelaar deed niks, zet je Ajax bril af.

23 juni 2012 om 11:49

@gunneradict

Als je het over brillen heb! Jij kan er wel 1 gebruiken zowel teen Bulgarije als tegen Duitsland trok Huntelaar het gat voor van Persie

23 juni 2012 om 12:09

Die kans werd helemaal niet ingeleid door Huntelaar, dus misschien moet jij je bril afdoen en gewoon de waarheid zien. De centrale verdedigers gingen niet eens met hem mee. Ze trokken allemaal naar Van Persie en de back voegde zich daar ook bij waardoor hij dus tegen 3 man stond en Huntelaar alleen in het 16 meter gebied.

Zie het anders maar op deze video.

Link van de video
http://www.youtube.com/watch?v=mh3k4po9tf8

Daarnaast is maar een iemand geweest die bij allebei de goals van Nederland een aandeel erin had en dat was Van Persie. Bij die goal van Van der Vaart passte hij de bal naar Robben en ging daarna achter hem langs. Coentrao ging eerst met hem mee waardoor Robben alleen een iemand voor zich had en genoeg tijd en ruimte had om de bal breed te leggen op Rafael.

23 juni 2012 om 13:40

Huntelaar heeft helemaal niets met Ajax te maken, zal me een worst wezen waar de spelers van het Nederlands Elftal hebben gespeeld. Het gaat hier om Nederland, zet jij je arsenalbril maar af, als je het toch over brillen hebt.

23 juni 2012 om 14:48

@freek81
Kijk jij die beelden nog maar eens even na, hij scoorde door de benen van één verdediger en er waren meer rondom hem. Dus ben benieuwd welk gat hij dan gecreeerd heeft.

Het gat in de benen van die verdediger misschien?

23 juni 2012 om 15:19

Huntelaar is een subtopper, niet goed genoeg voor de topclubs(milan en Real) en voor Schalke scoort hij niet tegen grote clubs

23 juni 2012 om 11:50

zielig mannetje ... KJH is de grote saboteur tijdens dit EK, omdat hij niet kan voetballen. Meer minuten in de spits tijdens het EK --- 0 goals. Hahahahaha ... wat een domper voor de Telegraaf en al die Huntelaarfans. En dan gaan ze nu opeens met complottheorien komen, het moet niet zieliger worden met die gefrustreerde fans en Huntelaar himself.

Huntelaar: Oprotten BIJ Oranje!!!!!!!!!!! Dat ik je rotkop nooit meer hoef te zien in dat mooie oranjeshirt, walgelijk figuur.

En hopeloos gefaald bij Real en AC en nu alleen maar goed tegen dwerglanden en ten hoogste subtoppers en nog mindere tegenstanders in de Bundesliga. Hoeveel goals heeft houten Klaas ooit gescoord tegen topploegen of toplanden???? Nou. Geen 1!!!!! Omdat hij een zeer beperkte spits is, niveau Garisteas. En door zijn gedrag als mens nog minder.

23 juni 2012 om 13:16

Goals tegen topploegen of toplanden? Laatst nog tegen Engeland een geweldige goal! En kan me ook nog een goal herinneren tegen Inter met Ajax en zo zal hij er nog wel meer hebben gescoord tegen topploegen of toplanden. Een beetje triest om daar weer mee aan te komen, vergeet niet dat Huntelaar in een minder team speelt dan Arsenal en dus tegen sterkere tegenstanders ook minder mogelijkheden krijgt.
Daarnaast zet je echt een ontzettend belachelijke post neer, ga je schamen. Blind door haat aan Huntelaar(zal wel komen omdat hij bij Ajax heeft gespeeld, triest..) zie je de werkelijkheid niet meer.

23 juni 2012 om 13:40

ik weet geen enkel topteam waartegen Huntelaar gescoord heeft. Alleen Engeland, en dat was een oefenpot. maar daar heb je gelijk. Maar veelmensen zien Engeland allang niet meer als een topteam als ik VZ moet geloven.

En blinde haat tegen Ajax? Laat me niet lachen ... ik heb waardering voor veel spelers, ook voor veel Ajaxieden, maar KJH wordt gewoon zo goed gemaakt. Ik heb soms het idee dat het de beste spits ter wereld is hier.

Ik heb juist het idee dat, aangevoerd door de Telegraaf en toevallig ??? een Amsterdamse krant, er een grote hetze aan de gang is tegen Rvp, van marwijk en (in mindere mate) Vlaar. (oud) Feyenoorders.

Ik snap waarom Urby niet mee mocht. Wie roept er al jaren dat hij niet linksback wilde spelen? Dan neem je hem toch niet mee, of wel?

23 juni 2012 om 13:55

Ik vond je post gewoon wat aanvallend en te grof overkomen dus vandaar kreeg ik dat gevoel, excuses. Ik snap je gevoel over de Telegraaf maar dat is andersom net zo met, normaalgesproken, het AD en nu het Nrc. Heb alleen niets gemerkt van een hetze tegen Vlaar?
Misschien wordt KJH misscien wel beter gemaakt dan hij is hierzo, maar wanneer je naar de feiten kijkt zie je dat Huntelaar velen malen beter presteert in Oranje dus gaat een groot deel van Nederland roepen om Huntelaar als van Persie niet presteert. Dit zou andersom ook zo zijn gebeurd.

23 juni 2012 om 14:04

Vlaar werd ook op VZ als slechtste speler neergezet in het topic over vd Wiel. Ik heb het AD thuis, maar lees daar niks over anti Ajax in. Sterker nog, het Ad heeft jaren ajax gesponsord. Dus waarom dan Ajax aanpakken?

23 juni 2012 om 14:24

Dat Vlaar bij lange na het niveau voor Oranje heeft is voor mij duidelijk, en dat vd Wiel het steeds te hoog in zn bol heeft na 1 goede wedstrijd en voorlopig mag banken bij Ajax en voor Oranje niet in aanmerking komt is voor mij ook duidelijk. Maar even terug naar de kranten, heb zelf de telegraaf niet maar juist het AD en vind het AD nou nooit echt positief als het over Ajax gaat. Ook nou niet echt anti, maar hebben wel een duidelijke voorkeur voor Feyenoord. Maar misschien kijk ik dit wat te veel door een Ajaxbril.

23 juni 2012 om 15:39

Laatst nog tegen Engeland, dat was verleden jaar tegen Engeland in een oefeninterland waar niet eens de eerste keuze van verdedigers speelden (hij heeft in de oefeninterlands tegen Duitsland en Slowakije ook niet gescoord). Dat het volgende voorbeeld van jouw dateert van zijn Ajax periode zegt toch wel genoeg. Afgelopen seizoen in de Bundesliga heeft hij geen één keer tegen de top6 gescoord. Al die doelpunten zijn gescoord tegen clubs uit het rechterrijtje. Bekijk je de kwalificatiereeks dan zie je daar dezelfde lijn goals tegen Moldavië etc. Verder kan je niet ontkennen dat hij heeft gefaald bij Real en AC Milan. Voor die clubs kwam hij simpelweg te kort (geen techniek of kwaliteiten om mee te kunnen voetballen).

Wat Vlaar betreft, als een groentje het niet slechter doet dan dan vaste krachten dan krijgt hij inderdaad niet veel kritiek idem dito voor Willems. Huntelaar heeft zich gewoon vervelend gedragen zelfs Robben heeft dit indirect aangegeven.

23 juni 2012 om 15:42

Ik quote:

Uit een interview met Robben:
Robben beschrijft de frustratie van Van der Vaart en Huntelaar als 'begrijpelijk': ''op het moment dat er een basiselftal staat, mag je boos zijn en kun je boos zijn'', zegt hij. ''dat is ook normaal. En wat mij betreft scheld je de trainer uit, individueel. Maar als het begint, moet je er met z’n allen staan. Als er dan jongens zijn die daar niet in meegaan, verstoort dat. Dat kan gewoon niet. Je moet het accepteren of je moet naar huis gaan.''

Artikel over Spaan en van Gelder hun bevindingen die onafhankelijk van elkaar informatie hebben verkregen:
''spaan zegt zich te baseren op twee bronnen: ''wat Jack van Gelder zei over Huntelaar (dat men op het punt stond hem weg te sturen), is het topje van de ijsberg, zei de ene. De andere meldde dat volgens hem Huntelaar niet meer zal worden geselecteerd, mocht Van Marwijk aanblijven.''

Interview Huntelaar door Ad:
''in gesprek met het Algemeen Dagblad stelt Huntelaar dat hij een flink beroep heeft moeten doen op zijn incasseringsvermogen, dit toernooi. Wel heeft hij zijn zegje gedaan binnen de selectie. “Ik ben intern vaak genoeg opgestaan, maar in de pers hoef ik dat niet te roepen. Ja, ik heb daar ook met de coach over gepraat. Tuurlijk.”''

Interview Huntelaar door Anp:
''the Hunter legt zich daarbij neer, al is het met lichte tegenzin; de goalgetter is het liefst van niets en niemand afhankelijk en noemt zichzelf ‘een beetje links’. “Ik trap mijn hele leven al naar mensen met macht”, laat Huntelaar weten. “Ze maken daar namelijk vaak misbruik van. Dat irriteert me.”''

En zo zijn er nog wel veel meer voorbeelden van voor en tijdens het Ek.

Dit alles tekent met elkaar wel een redelijk beeld volgens mij. Zeker met wat Robben zegt en wat later dus bevestigt wordt door van Gelder en Spaan en nu nog eens door het Nrc. Ik snap dan dus ook niet dat je het wanhopig op een kranten complot houdt.

23 juni 2012 om 13:13

Wow maar in de tweede helft kreeg van perzie bijna geenhal dus je theorie klopt niet helemaal en huntelaar verloor zelfs een kopbal van die o zo lange coentrao

23 juni 2012 om 20:26

Ik kan me niet voorstellen dat Van Persie opzettelijk slecht speelt terwijl de ogen van de wereld op hem gericht zijn. Maar dat het lachwekkend is dat Afellay in de basis stond, daarmee ben ik het wel eens, al denk ik niet dat het komt door Rvp, maar doordat Van Marwijk een behoudende coach is die het liefst zijn team nooit verandert.

ongelooflijk dit, ga zo door huntelaar dan willen ze je nergens meer

23 juni 2012 om 10:40

dat van marwijk het niet snapt betekent niet dat heel de voetbalwereld blind is. huntelaar zou altijd basis moeten staan, dat werd in zuid-afrika al duidelijk. spitsen zoals hij heb je nodig, voetballend vermogen is er al genoeg. je moet een afmaker hebben en die zijn afhankelijk van momenten - dus moeten ze zoveel mogelijk minuten maken om de die momenten te pakken. en vertrouwen krijgen.

23 juni 2012 om 10:44

Huntelaar is nog afhankelijker dan van Persie van ballen die hij krijgt. Denk je dat als hij in Zuid Afrika in de spits stond, dat hij dan ballen had gekregen? Sneijder die van 40 meter op goal schoot. Robben die naar binnen trok. Kuyt die altijd moet kappen om met zijn rechter een voorzet te geven?

Over het afgelopen EK heeft Huntelaar zelf ook niets laten zien. Dan ligt het wel opeens aan de aanvoer. Van Persie heeft de paar kansen die hij kreeg niet benut, maar je moet niet alsof doen of het 100% scoringskansen zijn. Van Persie creeert ook vaak zijn eigen kansen, omdat hij mee doet.

Van Persie heeft geen geweldig EK gespeeld, maar we moeten het wel van beide kanten bekijken he.

Zou verklaren waarom hij geen één nuttige bal kreeg tegen Portgal... naast dat we ook slecht speelde natuurlijk.

Maar als hij opgesteld staat maakt hij wel het verschil.

23 juni 2012 om 10:40

Ja dat heeft hij dit EK wel weer bewezen, compleet onzichtbaar.

23 juni 2012 om 10:43

compleet geen goede bal gekregen dus wat jij zecht slaat nergens op

23 juni 2012 om 10:46

tegen denemarken miste hij 1 op 1.
tegen duitsland eemgoede mogelijkheid
en tegen porutgal een vrij schiet kans.

kan niet zeggen dat hij geen kansen heeft gekregen,,

23 juni 2012 om 10:47

Eigenlijk is het zinloos om te reageren, maar onzichtbaar is hij geweest omdat hij niet opgesteld is geweest, en in de wedstrijden waar hij mocht invallen, heeft hij geen enkele bespeelbare bal gehad, waar hij iets mee kon. En in vergelijk met van Persie, die heeft toch wel in die drie wedstrijden zo'n 10 kansen gehad waarvan hij er dank zij Huntelaar 1 van inschoot. (zie die loopactie van Huntelaar nog maar eens terug)

23 juni 2012 om 10:48

@rentree
tegen denemarken zat de keeper te dicht op de bal dus kon hij hem niet binnen schieten

23 juni 2012 om 10:56

omdat zijn eerste aanname verkeerd was.
oftewel gebrek aan functioneel techniek.
of verwacht je dat je op dit nivea allen ballen van5 meter voor een leeg doel kan schieten? iets wat hij in de eredivisie liet zien heel bedrven in te zijn.

23 juni 2012 om 10:59

Gek he zonder goede voorzetten

23 juni 2012 om 11:02

en hoe kan het dat van persie WEL die 100% kansen krijgt? ( perfecte bal controle tijdens eerste aanname, positionering, indivivduele klass? ) en als huntelaar speelt hij juist niet? waarom komen de ballen dat net niet aan , of zij de ballen net iets te hoog , te laat , te laag .?
het zijn dezelgde spelers die de ballen geven!

denk daar maar eens over na...

23 juni 2012 om 11:06

@rentree
ik heb er over nagedacht de CIA zit er achter !!
man hou is op the hunter kreeg geen goede ballen punt uit.

23 juni 2012 om 11:10

Poepon " ik kreeg bij de graafschap geen goede ballen anders was ik europees topscorer en had ik meer gescooord dan messi en ronaldo samen

23 juni 2012 om 11:11

Van Persie kan zijn eigen kansen creëren en Huntelaar niet omdat het zo'n beperkte voetballer is. Jammer voor al die Ajaxfans en Ajax-blaadje De Telegraaf maar hun held Houten Klaas blijkt een zeikwijf te zijn waar niemand mee wil spelen.

23 juni 2012 om 11:12

@rentree
heb je de aannames niet gezien van van Persie? drama.. laat balletje onder zn voet door gaan, laat de bal van zn voet springen? of kan dat bij hem wel gebeuren maar bij Huntelaar is het een gebrek aan techniek?
En op je vraag waarom van Persie wel de ballen krijgt en Huntelaar niet zal ik je proberen uit te leggen:
Ibrahim staat links en die geeft alles af aan van Persie, die hebben een zogenaamde goede klik dus die spelen de ballen naar elkaar over. Dit doet Ibrahim trouwens niet bij Huntelaar, kijk maar naar de laatste oefenwedstrijd, Huntelaar komt er in de tweede helft in, Ibrahim probeert de bal van een onmogelijke hoek met zijn zwakke linkerbeen in te schieten in plaats van voor te geven naar Huntelaar die hem alleen maar hoeft in te tikken!
Sneijder op 10 en je krijgt gegarandeerd heerlijke passjes, en sneijder stond met van Persie in de spits gewoon op 10. Toen Huntelaar basis stond moest meneer van Persie opeens op 10 staan, omdat hij zogenaamd een van de beste nummers 10 van de wereld is.. Als van Persie op 10 staat gaat hij natuurlijk niet de bal gunnen aan zijn concurrent Huntelaar. Van Persie wil alles zelf gaan doen in plaats van Huntelaar aan te spelen die er beter voor staat. Robben is altijd et zelfde, naar binnen en schieten die geeft de bal niet aan van Persie en ook niet aan Huntelaar.
Daarom heeft Huntelaar weinig tot geen bespeelbare ballen gehad en van Persie juist wel.
Denk jij daar maar is over na..

23 juni 2012 om 11:18

Dat is nou net het probleem. Als hij geen ballen van de zijkant krijgt, heb je niks aan hem. Hij is erg goed in één ding en dat is scoren. Van Persie is in dat opzicht veel meer allround.

Beide spelers faalden echter, maar als ik moet kiezen (op basis van kwaliteiten), dan toch maar Van Persie.

Btw: zecht?

23 juni 2012 om 11:45

Probleem van jou is dat jij ook echt gelooft dat Van Persie, Huntelaar ziet als concurentie.... Huntelaar mag van Persie zijn veters nog niet strikken.

Denk jij daar maar is over na..

23 juni 2012 om 12:15

Tuurlijk perfecte bal aanname!! Wordt alleen voor de keeper gezet, wil de bal even laks met buitenkant links aannemen, bal schiet onder z'n voet door, dag 100% kans! Ja z'n aanname is ook heel goed.

23 juni 2012 om 13:21

Jammer voor de Arsenal/persie fans maar Houten Persie is dit EK echt van zijn voetstuk afgevallen. Ik denk dat ik al weet wie die twee "betrokkenen" zijn:
1 Houten Persie “een nieuwe bondscoach moet met een schone lei beginnen. Ga ik met Huntelaar verder of met Van Persie? Samen gaat niet meer. De onvrede is groot. “De spelers zijn klaar met Huntelaar"
2 Affelay "bijna niemand wil nog met hem voetballen”, voegt een tweede betrokkene toe.

Zou wel typisch zijn voor de arrogantie van beide heren.

23 juni 2012 om 13:22

Afcajanw
dat stiftje tegen denemarken was toch een mogenlijk heid maar schiet tegen keeper aan

23 juni 2012 om 12:07

Omdat hij geen bal krijgt, ben je blind? Dat heb je toch de vorige wedstrijd gezien. Lekker Bert, allemaal dankzij jou, stel ze dan ook direct beide op!

Ik zou ook pisnijdig worden als ik hunterlaar was. Met het wk 2 jaar geleden stond van persie de hele tijd in de basis. En nu je zelfs topscoorder bent van duitsland wordt je weer geen 1ste keus ondanks dat van persie weer niet top speelde.

23 juni 2012 om 10:43

Lol het is topscorer... En van Persie is ook topscorer in pl! In mijn ogen een sterkere competitie en hij heeft gescoord tegen verdedigers van topniveau terwijl Huntelaar niet heeft gescoord tegen Bayern München of dortmund! Dus je argument dat hij pisnijdig mag zijn slaat nergens op!

23 juni 2012 om 10:46

En nu je zelfs topscoorder bent van duitsland wordt je weer geen 1ste keus ondanks dat van persie weer niet top speelde.

Dit stukje snap ik totaal niet ? En wat is Vpersie geworden in engeland ?
Als dit zo is mot ik die huntelaar niet. Wat een vervelend mannetje dan zeg

23 juni 2012 om 13:25

Uh topscorder

23 juni 2012 om 17:00

van Persie speelde beter dan Huntelaar. Scoorde meer dan Huntelaar en liet andere beter spelen dan Huntelaar. Oftewel, Van Persie heeft een beter EK gedraait (voor wat het waard is) dan Huntelaar

23 juni 2012 om 10:48

Ja idd... Ik ben eigenlijk ook een voorstander voor Huntelaar in de spits, omdat hij bij Oranje veel vaker laat zien dat hij ze erin knalt dan V persie. Hij heeft ook heel veel gescoord in de EK kwalificatie. Maar aan de andere kant snap ik de andere partij ook heel goed die voor V persie zijn in de spits. Als Huntelaar geen ballen voorkrijgt is hij eigenlijk niks... en die wedstrijden zitten er gewoon tussen. En met V Persie kan je dan veel meer. Maar het blijft gewoon een gok. want V Persie zal ze er gewoon minder snel inschieten dan Huntelaar, maar aan de andere kant heb je veel meer aan V Persie als de ballen niet voorkomen.

23 juni 2012 om 11:37

En van Persie was topscoorder in Engeland.
Ik pleit toch maar voor een nieuwe bondscoach en eentje de de groep weer met beide benen op de grond kan krijgen zodat ze weer voor elkaar willen werken.
Want als er serieus een keuze gemaakt moet worden tussen van Persie en Huntelaar ben ik toch bang dat van Persie dat zal winnen.

Ik stem nog steeds voor een Frank Rijkaard of misschien een Guus Hiddink als bondscoach te maken en opnieuw te beginnen. Weer lekker vertrouwd 433 spelen met vleugelspelers aan de goede kant zodat ze voorzetten geven.

23 juni 2012 om 17:49

persie is topscoren EN beste speler in Engeland. En de PL is toch een veel betere competitie dan de Bundesliga. En RvP laat spelers bij Arsenal ook scoren, terwijl KJH meer het aanspeelpunt is.

Dus is de keuze als trainer makkelijk.

De zondebok wordt al aangewezen.
BvM zou gewoon het veld moeten ruimen, dit is iemand die achter de man staat en dan zulke verhalen naar buiten brengt.
Ik zeg niet dat het waar is, maar terecht dat KJH zo reageert, ik vind dat hij het vertrouwen zou moeten krijgen boven RvP

23 juni 2012 om 11:48

Ja KJH heeft het echt goed gedaan dit EK, de boel verziekt, sfeer verpest, door hem ligt het Nederlands elftal eruit en volgens jou heeft hij meer vertrouwen nodig dan Rvp.

Realistisch ben jij zeg...

23 juni 2012 om 13:16

heeft van persie het dan goed gedaan, nee man op de ek niet, maar in het voorseizoen, is duidelijk geworden dat de hunt beter scoort voor oranje dan an persie en dat is moeilijk voor heel veel mensen te begrijpen. En begrijp me niet verkeerd, maar ik vindt van persie een geweldenaar in het voetbal, maar dan als schaduw spits. Als hij ruimte en vrijheid van de coach krijgt en die krijgt hij van bertje is hij geweldig.
Wou dat de spelers gewoon met zijn alle eens gingen praten en zorgen dat dit soort problemen niet meer voorkomen.

Agh rot toch op met die bullshit. Die verwende miljonairs moeten zich een keer gaan bezig houden met voetballen en niet de hele dag lopen te janken over de opstelling. Echt wat een zeikerds zijn het allemaal, ze denken allemaal aan zichzelf en vinden zichzelf belangrijker dan het teambelang. Ik vraag me af waarom landen als Spanje, Italie en Duitsland dit soort problemen niet hebben? Want die spelers spelen ook bij topclubs en verdienen soms nog meer geld. Heel apart allemaal.

23 juni 2012 om 10:45

Waarom vraag je je af?

Wat kan Klose zeggen om ipv Gomez te mogen spelen? Heeft Gomez het slecht gedaan bij Duitsland?

Wat kan Llorrente zeggen, als hij zijn eigen cijfers met die van Villa of Torres vergelijkt?

Huntelaar is de topscorer van Oranje, heeft in de kwalificatie meer dan welke Oranje-spits ooit, aangetoond dat hij de nr 1 spits moet zijn. En dan, een week voor het EK, kiest van Marwijk ineens voor een totaal andere spits. Een spits die op het vorige WK faalde. Dan zou het eerder vreemd zijn als er geen irritaties waren geweest....

23 juni 2012 om 10:47

Ach ja en andy carrol deed het aardig in de eerste 2 wedstrijden op het Ek.
Rooney is terug van een schorsing en hij meteen banken...

23 juni 2012 om 11:16

Het feit dat je Llorrente en Klose vergelijkt met Van Persie is al van de zotte. Het zou juist andersom moeten zijn.

Wat heeft Huntelaar in zijn carriere bereikt behalve een goed seizoen bij Schalke en Ajax? Niks.

Je speelt met Robben op de linkerkant en Afellay aan de rechterflank? Hoe in hemelsnaam wil je Huntelaar dan in de spits gaan zetten. Huntelaar kan niet eens een man passeren.

Je doet je naam echt geen eer aan. Als Epl-volger, zou je toch moeten weten wat voor abnormaal goed seizoen Van Persie heeft gehad. Heeft Arsenal gewoon eigen handig 3e gemaakt en is topscoorder geworden, terwijl er niet eens een aangever was (!).

23 juni 2012 om 11:20

Wat is dit voor een idiote redenatie???

Die jongen vraagt zich af waarom deze problemen er niet zijn bij andere landen. Ik geef aan waarom en dan kom jij met dat ik ze vergelijk??

Ik weet ook wat voor seizoen hij bij Arsenal heeft gedraaid ja, maar om wederom het niveau van je betoog duidelijk te maken: Nergens in dit topic worden de prestaties van Rvp bij Arsenal in twijfel getrokken....

23 juni 2012 om 11:29

Sorry hoor, maar je vergelijkt Klose en Gomez toch? Nou, ik kan je zeggen dat Klose veel meer gepresteerd heeft in het shirt van die Manschafft. Maar waarom wordt Gomez gekozen? Ja, omdat hij gewoon een betere voetballer is en ook veel beter heeft gepresteerd dan Klose.

Dan gaan we Torres even vergelijken met Llorrente. Lorrente heeft in 20 wedstrijden, grotendeels als invaller, 7 goals gemaakt terwijl Torres bijvoorbeeld in 86 wedstrijden maar 27 goals heeft gemaakt. Waarom zou Llorrente dan zijn plek niet gaan opeisen, omdat hij een veel betere gemiddelde heeft dan Torres?

Juist ja, omdat Torres en Gomez gewoon beter voetballers zijn dan Klose en Llorrente. En juist daarom word Van Persie gekozen boven Huntelaar. Dat Huntelaar toevallig deze kwalificatie-reeks veel goals heeft gemaakt, is leuk voor hem maar dat waren grotendeels doelpunten tegen laag genoteerde landen. Elke man met een beetje voetbalhersens weet dat je Huntelaar niet kan opstellen, als je Van Persie in je elftal hebt..

Cijfers zeggen niet alles jongen.

En nu jij weer, met je 'idiote redenatie'. Als je een echte man bent reageer je nu

23 juni 2012 om 11:39

Haha ik gok dat je heel trots bent op deze post, gezien je laatste stukje...

Heb je uberhaupt opgelet gisteren? De reden dat Klose er in werd gezet is omdat hij Ozil beter laat voetballen. Gomez wordt juist gezien als te statisch, Einstein.

Dat je dan vervolgens denkt dat je een eerlijk gemiddelde kunt trekken uit een peler met 20 interlands en een speler met 86 interlands, zegt genoeg over je vestand.

Als Bost Dos morgen debuteert voor Oranje en meteen scoort loopt hij dus gemiddeld 1 op 1 en mag hij pronken met zijn gemiddelde? hahaha....

Huntelaar heeft duizenden minuten minder gespeeld bij Oranje en alsnog meer gescoord, hoe kan je dan uberhaupt durven te vergelijken.........

Hopelijk ben ik nu een echte man....

23 juni 2012 om 12:01

Het heeft niks te maken met trots zijn jongen, ik reageer normaal op jou terwijl jij gelijk komt met je 'idiote redenatie'.

Verder weet ik niet waar je het vandaan haalt om de wedstrijd van gisteren, Duitsland-griekenland naar voren te halen. Jij zegt in je eerste post dat spelers met een lager gemiddelde niet hun plek kunnen eisen, tegen spelers die beter gepresteerd hebben. Nou, Klose heeft veel meer gepresteerd dan Gomez, maar toch staat Gomez er voorlopig in. Dat Klose gisteren toevallig speelde, was omdat het bekend was dat Griekenland met zijn 11 achterin zou spelen en een spits als Klose handiger was dan Gomez.

Je kraamt weer totale onzin uit. Waar heb ik in mijn post iets gezegd over de wedstrijd van gisteren? Jij hebt het over Klose-gomez, terwijl je stelling niet klopt als je de cijfers erbij haalt.

Daarbij noem je nu heel leuk Bas Dost als voorbeeld, terwijl je geen 'einstein' hoeft te zijn om het verschil tussen 1 interland en 20 interland te zien. Llorrente loopt veel langer mee dan Dost, dus je vergelijking slaat weer nergens op. Llorrente is ondertussen een grote meneer, terwijl Dost nog een jonge speler is. 7 goals uit 20 wedstrijden, grotendeels als invaller, is een prachtige gemiddelde terwijl het bekend is dat Torres niet echt een goalgetter is in het shirt van Spanje.

Verder adviseer ik jou om even de statistieken erbij te halen. Als je ziet dat Klaas-jan Stuntelaar al zijn doelpunten maakt tegen pakweg San Marino. Hij heeft deze Ek-kwalificatie 5 goals gescoord tegen San Marino en tegen Moldavie al 2, dan lijkt mij dat Van Persie hetzelfde zou presteren als hij in de basis zou zitten tegen landen als San Marino.

Maar dan krijgt Huntelaar eindelijk de kans tegen Portugal en wat doet hij? Niet eens in het spel voorgekomen. Huntelaar heeft deze EK in totaal meer minuten in de spits gespeeld, terwijl van Persie wel meer heeft gescoord. Dus wie presteerd nou beter in Oranje?

Ik hoop dat je inziet dat je de hele tijd met onzinnige argumenten komt en vergelijkingen die nergens op slaan, ik hoop dat ik je het duidelijk heb gemaakt. Zo niet, dan gaan we wel verder. :D

23 juni 2012 om 12:17

In de kwalificatie speel je tegen B en C landen, op het EK wist hij niet te scoren en in de Bundesliga kon hij alleen maar tegen ploegen uit het rechterrijtje scoren. Na 4 jaar heeft die eindelijk weer een keer een productief seizoen en dan moet hij direct in de basis? Het is gewoon een subtop spits, dat zagen Real en Milan ook wel...

23 juni 2012 om 12:24

Hehe hoewel ik eigenlijk niet verder moet gaan, geef je me gewoon een paar intikkers waar ik op moet reageren, de verleiding is te groot.

Waarom stond Klose er dan in gisteren? Volgens jou is Gomez toch de betere voetballer?

Dus het verschil tussen 1 en 20 interlands zie je wel, maar het verschil tussen 20 en bijna 100 interlands zie je niet?

En je volgende stukje is eigenlijk het meest lachwekkende:

van Persie heeft in kwalificatie 6 goals gemaakt, waarvan 4 tegen San Marino. Huntelaar maakte 5 vd 12

Het meest pijnlijke is dat de enige goal die van Persie maakte, op het moment was dat hij niet meer in de spits stond........

23 juni 2012 om 12:45

Haha, je word echt om de minuut lachwekkender. En dan nog overkomen alsof je zelf de discussie hebt gewonnen, terwijl wat je zegt helemaal nergens op slaat.

Sinds wanneer is Klose de eerste spits van Duitsland? Gomez staat er in de halve finale gewoon weer in hoor, het was logisch van Low om Klose te laten starten tegen Griekenland. Gomez zou te statisch zijn tegen Griekenland.

In jou eerste post zeg jij dit:

Wat kan Klose zeggen om ipv Gomez te mogen spelen? Heeft Gomez het slecht gedaan bij Duitsland?

Je beweert dat Gomez het beter doet dan Klose, terwijl cijfers wat anders zeggen. Toch speelt Gomez dit toernooi veel meer dan Klose, en zal in de halve finale weer in de basis staan. Waarom? Omdat Gomez gewoon beter is.

Hetzelfde geld voor Huntelaar en Rvp. Huntelaar maakt misschien wel meer goals in de Ek-kwalificatie, maar tijdens het EK bakte hij er niks van. Hij heeft meer minuten dan Van Persie gespeelt in de spits, maar heeft letterlijk voor niks gespeeld.

Van Persie, die nog wat bijdraagt aan het veldspel in tegenstelling tot Huntelaar, scoort dan wel weer eentje. Wat maakt het uit dat hij niet in de spits stond? Hij scoort gewoon, iets wat Huntelaar niet heeft gedaan in 3 wedstrijden.

Ik kan je niet eens serieus nemen. Je zegt dat iemand die 1 interland speelt, kan vergelijken met iemand die 20 wedstrijden heeft gespeeld. Waar is de logica ervan dan? In 20 wedstrijden kan je jezelf goed laten zien, even eens als de 86 van Torres. Maar 1 wedstrijd is toch geen goeie maatstaf, dan zou je Vlaar zelfs als een goalgetter kunnen zien.

Van Persie heeft ook tegen San Marino gescoord, maar ik zeg nooit dat Van Persie in de spits moet omdat hij in de Ek-kwalificatie reeks 6 heeft gescoord. Simpelweg omdat San Marino, Moldavie en Finland geen goeie maatstaffen zijn. Jij daarintegen, gebruikt het wel als een argument terwijl het nergens op slaat. Zelfs de spits van de Graafschap zou er 5 kunnen inschieten tegen San Marino, maar dat zegt toch niks over zijn kwaliteit? Hoe kan je dan op basis van ek-kwalificatie reeks zeggen dat Huntelaar erin moet..

Ik hoop dat je vannacht nog goed kan slapen.

23 juni 2012 om 12:53

Klose stond erin omdat die in de kleine ruimtes iets sterker is dan Gomez en omdat hij ook beter kan koppen. Tegen de defensieve Grieken was hij denk ik een betere optie dan Gomez.

Die tweede snap ik niet.

Ja, maar aan die kwalificaties moet je niet zoveel waarde aan hechten, op de grote toernooien moet je er staan! In dit systeem worden zowel Huntelaar als Van Persie benadeeld, want de nummer 9 krijgt te weinig ballen, dan vind ik dat je tegen grote ploegen met grote beren achterin toch beter voor Van Persie kan kiezen die nog iets kan creeëren voor zichzelf en anderen terwijl Huntelaar dat niet kan en juist puur afhankelijk is van ballen.

23 juni 2012 om 13:00

Discussie gewonnnen? Voor mij is dit nooit een discussie geweest grote vriend. Lees je posts eens door. Je houdt de discussie zowat met jezelf....

Eerst zeg je dat Gomez de betere voetballer is tov Klose. Dan zeg je weer dat Klose er stond, omdat Gomez te statisch is.......

Quotes van jou:

"maar waarom wordt Gomez gekozen? Ja, omdat hij gewoon een betere voetballer is en ook veel beter heeft gepresteerd dan Klose."

en dan:

"gomez staat er in de halve finale gewoon weer in hoor, het was logisch van Low om Klose te laten starten tegen Griekenland. Gomez zou te statisch zijn tegen Griekenland."

Een beter voetballer, die wel te statisch is.....juist ja...

Maar wacht laten we verder gaan:

"dan gaan we Torres even vergelijken met Llorrente. Lorrente heeft in 20 wedstrijden, grotendeels als invaller, 7 goals gemaakt terwijl Torres bijvoorbeeld in 86 wedstrijden maar 27 goals heeft gemaakt. Waarom zou Llorrente dan zijn plek niet gaan opeisen, omdat hij een veel betere gemiddelde heeft dan Torres? "

Hierop reageer ik met:

"dat je dan vervolgens denkt dat je een eerlijk gemiddelde kunt trekken uit een peler met 20 interlands en een speler met 86 interlands, zegt genoeg over je vestand.

Als Bost Dos morgen debuteert voor Oranje en meteen scoort loopt hij dus gemiddeld 1 op 1 en mag hij pronken met zijn gemiddelde? hahaha...."

Jouw antwoord:

"ik kan je niet eens serieus nemen. Je zegt dat iemand die 1 interland speelt, kan vergelijken met iemand die 20 wedstrijden heeft gespeeld. Waar is de logica ervan dan? In 20 wedstrijden kan je jezelf goed laten zien, even eens als de 86 van Torres. Maar 1 wedstrijd is toch geen goeie maatstaf, dan zou je Vlaar zelfs als een goalgetter kunnen zien."

Ten eerste ben ik daar sarcastisch, maar dat je dat niet niet door had, zegt eigenlijk al genoeg...

Ten tweede is het belachelijk dat je denkt dat een gemiddelde na bijna 100 wedstrijden even representatief is als een gemiddelde na 20 wedstrijden.

23 juni 2012 om 13:02

@ El Fenomeno

Die reactie van Epl-prof was voor mij bedoeld.

Maar ik ben het met je eens. Klose is alleen gebruikt tegen de Grieken om Gomez te laten rusten en Klose past beter in het systeem tegen een verdedigende team dan Gomez. Hij is daar te statisch voor..

En zoals elke Huntelaar-aanbidder als argument gebruikt dat Huntelaar meer heeft gescoord in de Ek-kwalificatie, slaat kant noch wal. Dat hij toevallig een paar keer tegen San Marino en Moldavie scoort maakt hem niet beter dan Van Persie. Van Persie beheerst alle aspecten van voetbal, terwijl Huntelaar een simpele spits is die het moet hebben van de aanvoer.

Alsof je moet kiezen tussen Milito en Messi bij Argentinie. En 3x raden wie Milito is en wie Messi is

23 juni 2012 om 13:10

@ Epl_prof

Dat iemand te statisch is voor een tegenstander, hoeft dus toch niet te betekenen dat iemand slechter is dan de andere?

Iemand met een slechte redenatie als jou heb ik nog nooit gezien, zelfs niet op VZ. Dus als iemand te statisch is, is hij automatisch slechter dan anderen? Oh Oh ...

Je maakt jezelf helemaal belachelijk. Iedereen kan zien dat Gomez een betere spits is dan Klose. Maar als je beide heren vergelijkt, dan zie je dat Klose meer een loper is die de ruimte induikt en Gomez meer een spits die het moet hebben van voorzetten etc. Het was al bekend dat Griekenland met zijn 10e voor de goal zou gaan staan, dus de keuze voor Klose is logisch. Dat jij dat niet begrijpt, toont aan dat je totaal geen voetbalverstand hebt.

Vervolgens kom je met een argument dat nergens op slaat en zo te zien sarcastisch was, maar wat maakt dat uit? Je maakt jezelf belachelijk. 20 wedstrijden is een uitstekende maatstaf om iemand te beoordelen hoor, zeker als van die 20 wedstrijden de meeste als invaller zijn. Dat er een verschil tussen 20 en 86 is, lijkt me duidelijk. Maar dat betekent niet dat je beide heren niet kunt vergelijken hoor.

Het is beter dat je stopt, want buiten je argumenten slaan nergens op. Eerst zeg je dat Llorente en Klose niks te zeggen hebben, omdat Gomez en Torres betere cijfers hebben. Vervolgens haal ik je stelling neer, omdat Klose zoiezo betere cijfers heeft dan Gomez en Llorrente gemiddeld gezien ook.

Dat versterkt gewoon mij argument. De betere voetballer staat altijd erin, ook al is er een spits die meer doelpunten ( gemiddeld als absoluut ) maakt. Zo ook RVP dus, in plaats van Huntelaar. Wat Huntelaar is niks behalve een afmaker, terwijl RVP alle aspecten volledig beheerst.

23 juni 2012 om 13:28

Met zo'n iemand valt niet te dicsusseren. Van Persie is voor hem een koekenbakker en Huntelaar is een mix van Messi en Ronaldo.

Het is jammer dat Van Marwijk het systeem nooit om Van Persie heen heeft gebouwd, want dan zagen we de Van Persie van Arsenal ook in Oranje.

23 juni 2012 om 13:34

Inderdaad, maar aan de andere kant heb ik het gevoel dat Nederland Van Persie niet waard is. Laat Huntelaar maar spelen, hoeft RVP ook niet meer het gezeur van het Nederlandse elftal aan te horen. Die jongen doet niks fout, probeert het beste uit het elftal te halen en wordt vervolgens uitgescholden etc. omdat de bondscoach logisch voor hem kiest? Waar is de logica

Doet zo zijn best, maar met zo een elftal valt niks te presteren. VDV op de 10 zou al een eerste stap zijn geweest om RVP beter te laten renderen.

23 juni 2012 om 13:46

van Persie doet niets fout? Praat niet met de pers, zondert zich af van de groep samen met vriendje Affelay, doet arrogant omdat hij de zogenaamd(is officieel niet eens zo) de beste speler van de overschatte PL was.

Als beide verhalen waar zijn, gewoon Luuk de Jong een kans geven. Laat ze het maar voelen.

23 juni 2012 om 13:55

Hahaa stoppen, ik heb de tijd van mn leven....

Dus eerst was het Klose tegen de Grieken, omdat Gomez te statisch is. En nu is het omdat Gomez rust moest krijgen tegen de Grieken?

Grote vriend, je moet niet boos op mij worden. Ik quote jouw woorden letterlijk

Alles wat ik hierboven heb getypt, zijn letterlijk jouw eigen woorden.

Dus als iemand 5 goals in 10 wedstrijden heeft gemaakt, is hij even goed als iemand die 40 goals in 80 wedstrijden heeft gemaakt?
Dan ging ik er van uit dat jij vast ook wel iemand die 1 goal in 1 wedstrijd heeft gemaakt even goed vind als iemand die 20 goals in 20 wedstrijden heeft gemaakt.

20 wedstrijden is idd een goede maatstaaf, maar niet als je het vergelijkt met iemand die bijna 100 wedstrijden heeft gespeeld. 50 goals in 100 wedstrijden is nog altijd knapper dan 10 goals in 20 wedstrijden, of wordt het nu te moeilijk voor je?

@ EL f...

Ja, je hebt me door. Ik vind van Persie een nietsnut.... Dat ik deze betweter en jou hierboven op de feiten wijs, geeft jou geen reden om je frustraties op mij te uiten.

Ik vind van Persie 1 vd betere voetballers van deze generatie. Maar ik vind hem ook alles behalve dé spits voor dit Oranje.

23 juni 2012 om 17:22

@hector
Wie zegt dat hij niets fout dat?

Dat van de pers is ook zo'n uitgekauwd kul argument. Dat is vanwege een afspraak tussen zijn werkgever, Arsenal en de Knvb. Daar heeft van Persie dus helemaal niks over te zeggen. Het afzonderen is net zoiets, onderlinge groepjes vormen heb je overal. Sneijder vormde toch ook een groepje met bijvoorbeeld van der Vaart of Robben met Kuyt? Waaruit blijkt dat hij arrogant is dan? Ik heb hem nog nooit horen showen met de persoonlijke prijzen die hij heeft gewonnen dit jaar.

Overigens werd dit alles alleen door de VI erg negatief gebracht. De VI die ook Sneijder probeerde zwart te maken. Volgens hun zat Sneijder arrogant te doen en op te scheppen over zijn salaris. Later bleek dit om een grap te gaan tussen Sneijder en Velthuizen.

Zet je echter alle bronnen, media en interviews over en met Huntelaar naast elkaar dan kun je niks anders concluderen dat hij zich ondermijnend gedragen heeft. Als je het dan over arrogantie hebt dan is dat dus een heel goed voorbeeld. Je eigen boven het succes van Oranje zetten omdat je niet kan verkroppen dat de coach jouw niet opstelt.

23 juni 2012 om 17:50

Van Persie scoorde vorig jaar meer dan Huntelaar en dit jaar weer.

Dus Huntelaar moet spelen omdat hij 2 jaar geleden de meeste goals maakt?
Van Persie heeft zelf ook gewoon 29 goals gemaakt......

Hij kan misschien wel emigreren naar een ander land waar ze nog een spits zoeken. Denk niet dat het nu nog zin heeft om hem op te stellen als je spelers als Sneijder en Van Persie en Robben in je team hebt. En aangezien ze dezelfde leeftijd hebben is dit het einde voor Huntelaar in Oranje.

Vroeger had je kluivert en van nistelrooy en inmindere mate Makaay.
Dat zijn spelers die bij clubs als barcelona,manchester uniteed, real madrid en bayern munchen de absolute sterspelers zijn. Dat zij af en toe een basisplek wanneer hun concurrenten even minder scherp zijn is te begrijpen.
Maar klaas Jan huntelaar wie is dat?
mislukt bij real madrid, mislukt bij ac milan, heeft een leuk seizoen bij een subtopper als Schalke gaat nu eisen stellen? is hij helemaal niet goed bij zijn hoofd?

23 juni 2012 om 10:46

Verschil is wel dat Kluivert altijd presteerde in het Nederlands elftal en toen hij werd vervangen scoorde Van Nistelrooi ook. Als die 2 nooit presteerde in nederlands elftal dan zou Makaay of een andere spits ook terecht boos worden. Van Persie heeft nog nooit gepresteerd in het nederlands elftal dan is het logisch dat een speler als Huntelaar boos word en het als vriendjes politiek ziet.

Want laten we eerlijk zijn toen Torres op het wk van 2010 niet presteerde werd hij onmiddelijk vervangen voor Pedro. En niemand zei er wat van want dat is gewoon logisch. Als je niet presteerd word je gewoon vervangen dat is bij ieder team zo behalve bij het nederlands elftal.

23 juni 2012 om 10:51

Dus robben, sneijder en van der vaart zijn ook mislukt bij real? moesten ook allemaal weg. Zelfs daar scoorde hij nog als hij speelde. BIj milan als rechtsbuiten was het minder, maar dat slaat ook nergens op.

Wij buitenstaanders kunnen nauwelijks goed reageren op wat er is gebeurd. Het complete verhaal hoor je nooit en als we wat horen, dan is het altijd maar vanuit een standpunt.

We horen wel vaak dat Huntelaar voor ophef gezorgd heeft. Hem vallen de mensen meestal niet af, maar hij is voetballend veel te zwak om als negen te firugeren. Het is ook een ander systeem dat bij Oranje gespeeld wordt als bij Schalke. Met Robin is het ook geen optimale samenwerking, maar hij brengt voetballend toch wel wat meer.

Is er trouwens ook geen spelersraad bij het Nederlands elftal?

De soap die het Nederlands elftal heet. Je schaamt je toch verdorie dood als je dit allemaal leest.

Wat er van waar is is altijd de vraag maar waar rook is is vuur en het blijkt uit alles dat deze zogenaamde profs zich als een stel kleuters hebben gedragen daar.

Deze "spelletjes" hebben ons een mooi toernooi ontnomen. Wat mij betreft schorst de Knvb alle betrokkenen per direct. En ja, daarbij hoeven ze de bondscoach echt niet te ontzien.

Wat een kletskoek van het Nrc... Alsof Van Marwijk zich laaat sturen door Huntelaar. Het zegt genoeg over Van Marwijk als dit waar is. Dan moet hij direct vertrekken...! Huntelaar is m.i. meer een teamplayer dan Van Persie. Ik denk dat Johan Derksen met zijn verhaal lijn dichter in de buurt van de waarheid zit.

De nieuwe coach moet gewoon de beste spelers selecteren en ermee praten, niemand kan eenbasisplaats eisen RVP niet maar Huntelaar ook niet.

Als dit waar is moet Huntelaar (tijdelijk) verbannen worden uit het Nederlands Elftal. Je mag/kan niet je basisplaats eisen bij je trainer.

Ik denk dat het Nl-eltal toe is aan vernieuwing. Dit zijn de jongens waarvan ik denk dat ze weg moeten wil Nederland gaan presteren:

Van der Wiel (presteert niet en is niet met voetbal bezig) , V.bommel (maar die heeft zelf al aangegeven dat hij stopt), Robben (zijn ego staat boven een team, dit moet je niet willen), Huntelaar (zet het hele team onder druk)

Ook moet de (nieuwe) bondscoach aan Affelay en V. Persie duidelijk maken dat je met een team bent en niet met zn 2e. Lijken wel een stel homo's. Wanneer ze dan nog niet luisteren moet je ook hun 2 verbannen uit het nl elftal!

Vervangers:

Van der Wiel - Van Rhijn
V.bommel - Strootman / Schaars / Anita
Robben - Narsingh
Huntelaar - De jong / V. Wolfswinkel / Dost

Als het nodig is

Van Persie - De jong / V.wolfswinkel / Dost
Affelay - ?

23 juni 2012 om 13:56

voor affeley-ola jhon heitinga-douglas mathijsen-nuythinick
dat vind ik goede vervanger ola john is snel goed voorzet en een goed schot douglas sterk , goed verdedigen nuythinck sterk , goed verdedigen/opbouwen

Huntelaar heeft 20 min als spits gespeeld tegen denemarken 45 tegen duitsland 90 tegen portugal.
150 min NUL doelpunten en NUL doelkansen gecreerd.
Van Persie heeft 70 tegen denemarken 45 tegen Duitsland en 0 tegenporugal als spits gespeeld.
115 min 1 doelpunten en minimaal 3 assists als robben en sneijder hun werk hadden gedaan.

Wie is dan de meest efficiente spits?

Klaas jan( ik ben bij Alle topclubs misluklt) Huntelaar? Proest

23 juni 2012 om 10:49

Ja, maar nu ligt het falen van Huntelaar weer aan andere dingen (aldus de Huntelaar-fans). Het enige waar Huntelaar juist op terug kon vallen waren zijn betere statistieken (meer doelpunten in kwalificatie etc). Zelfs dat is nu in het voordeel van Van Persie, en nog komen er complottheorieën :-)

23 juni 2012 om 10:49

als je zou gaat kijken, had sneijder dit toernooi 5 assist gegeven en al had huntelaar goede voorzetten gekregen had hij er 3 gescoord, ze hebben nou eenmaal niet gescoord dus is het geen assist

23 juni 2012 om 10:54

Dat is dus precies waarom huntelaar fanboys hypocrieten zijn.
Als ik stel dat als robben een beetje precies had , dan van persie 3 assists opzijn naam had, dat schijnt dat niet te mogen.

Dezelfde beargumentatie passen ze echter wel toe op huntelaar.
Als huntelaar wel de ballen had gehad dan hij hij ...... etc

Facts

Huntelaar 0 doelpunten in 3 wedstrijden waarvan 150 min in de spits
Van Persie 1 doelpunt in 3 wedstrijden van 115 min in de spits.

Ja Huntelaar is echt een enorme verbetering..

23 juni 2012 om 11:39

Je gaat de minuten van beiden in de spits tellen? Maar van Persie scoorde toen hij op 10 stond. Dus dat mag je dan niet meerekenen. En hij heeft ook geen assist gegeven. Als je naar afgelopen seizoen kijkt hebben beide spitsen het geweldig gedaan, maar van Persie heeft op het WK geen bal geraakt en op het EK ook heel weinig. Daarom zou Huntelaar vertrouwen moeten krijgen. En inderdaad een spits met vertrouwen scoort veel meer dan een spits zonder vertrouwen. On; dit verhaal is sowieso onzin want een aantal dagen geleden werd nog beweert dat van Persie en Afellay de onruststokers waren.

23 juni 2012 om 10:50

Wat een onzin, iedereen weet dat Huntelaar niet een voetballer is die enorm goed met de bal is maar je moet 2 spelers op de flanken hebben die hem wel die bal kunnen geven en dan maakt Huntelaar ze met gemak af.

Real Madrid 20 wedstrijden - 8 goals

Ac Milan 25 wedstrijden - 7 goals

Zo ontzettend slecht of falen kun je dit niet noemen en dan werd hij ook nog eens op een foute positie opgesteld.

Als er iemand moet oprotten is het Robin Van Persie wel met zijn irritante gedrag.

23 juni 2012 om 11:00

ach ja .
Op het allerhoogste niveau ( oranje , real madrid, acmilan) had geen enkele trainer vertrouwen in hem. en dat ligt natuurlijk niet aan huntelaar? want al die coaches willen natuurlijk geen doelpunten maken...
ze lieten zelfs een 36jarige veteraan (inzhaghi) in de spits spelen ipv huntelaar.
zegt volgens mij genoeg.

23 juni 2012 om 11:04

Het zegt genoeg dat hij maar zoveel (weinig) wedstrijden heeft gespeeld voor topteams.

Huntelaar is gewoon een B-speler die door 1 goed seizoen bij Schalke (subtopper in de Bundesliga) denkt dat hij alles verdient en moet krijgen.

23 juni 2012 om 11:07

idd,
kijk soms kan je een foute keuze maken of in een team terecht komen dat absoluut niet bij je past.
zie bijvoorbeeld zlatan, faalde dan wel bij barcelona, maar is een absolute topspits. en doet het nu bij milan gewoon top. Je ben van topniveau of niet. Kluivert was ook slecht bij milan maar bloeide op bij barcelona.
maar als je tot Drie keer tot door de mand gevallen ben, zeg het meer dan genoeg.
Huntelaar is gewoon een B speler.

23 juni 2012 om 11:08

idd,
kijk soms kan je een foute keuze maken of in een team terecht komen dat absoluut niet bij je past.
zie bijvoorbeeld zlatan, faalde dan wel bij barcelona, maar is een absolute topspits. en doet het nu bij milan gewoon top. Je ben van topniveau of niet. Kluivert was ook slecht bij milan maar bloeide op bij barcelona.
maar als je tot Drie keer tot door de mand gevallen ben, zeg het meer dan genoeg.
Huntelaar is gewoon een B speler.

23 juni 2012 om 11:15

Als je even goed nadenkt, heeft van Persie ook maar 1 topseizoen gehad, en dat was bij een subtopper in de Premier League. Zo veel verschil zit daar dus ook weer niet tussen. Dus is van Persie ook een B-speler als ik jou redenering gebruik.

23 juni 2012 om 11:18

"kijk soms kan je een foute keuze maken of in een team terecht komen dat absoluut niet bij je past."

En dit is exact het geval met Van Persie bij Oranje. Die jongen past er al jaren niet in, scoort amper en is jammer genoeg niet productief.zo iemand moet je vervangen, jammer dat Van Marwijk dit niet durft.

23 juni 2012 om 11:24

Gunner Addict

Toch knap dat je bij Milan en Real Madrid dan 1 op 2 kan lopen. Dat hij dan niet wordt opgesteld is een 2e. Je weet zelf net zo goed dat er bij Milan en Madrid standaard 3 a 4 prima spitsen rondlopen. Sterker nog bij Milan stond die rechtsbuiten...

En wat nog irritanter is, is dat al Arsenal supporters Arsenal een topclub vinden, maar wat is dat nou? Het gaat jaarlijks tussen United, City en dit jaar Chelsea even niet.

Van Persie heeft nog nooit voor een echte topclub gespeeld!!

23 juni 2012 om 11:28

In tegenstelling tot Huntelaar presteert van Persie wel tegen clubs als Chelsea, Man. U., Man. City., Tottenham terwijl Huntelaar het laat afweten tegen Bayern en Dortmund. Tevens is de 3e plaats van Arsenal die behaald is met een "mindere spelers" dan verleden jaar voor een groot deel te danken aan van Persie. Van Marwijk had de oefeninterlands moeten gebruiken om een systeem te creëren waarin ze beiden kunnen spelen of een systeem waar de beste van de twee tot bloei komt. En Van Persie is op basis van afgelopen seizoen gewoon de betere speler.

23 juni 2012 om 11:03

Denk eens aan het WK, Van Persie speelde misschien wel 630 minuten en heeft 1 keer gescoord. Oftewel, van Persie is een grote prutser.

23 juni 2012 om 11:18

van persie heeft tegen denemarken ook gewoon de hele wedstrijd in de spits gelopen hoor.. en tegen de Portugezen stond hij wel op 10, maar heeft hij grote delen van de wedstrijd naast Huntelaar gespeeld..
zoals ik al eerder aangaf, van Persie creëerde kansen omdat Sneijder achter hem stond! Toen Huntelaar in de spits stond, stond er niemand achter hem.. ja van Persie maar zijn ego is te groot, die gaat zijn concurrent niet de bal gunnen heh;

23 juni 2012 om 12:05

het feit blijft dat KJH nog nooit tegen toplanden of topclubs heeft gescoord. En bij die topclubs waar hij zat hopeloos gefaald heeft.

Huntelaar heeft alle recht om boos te zijn, hij heeft overduidelijk bewezen de nr 1 spits voor Nederland te zijn!! Van Persie is gewoon niet de juiste spits voor NL. We hebben genoeg creatieve spelers en hebben daarom een man nodig in de spits die ze er gewoon inschiet. ]

Achter de spits moet Sneijder spelen, voor van Persie is daarom helaas geen plaats. Daarnaast zet ik ook mijn vraagtekens bij het karakter van Rvp, arrogant mannetje.

23 juni 2012 om 10:59

Echt volledig met jouw eens. Ik zit me al 3/4 jaar te verbazen waarom we met 6 middenvelders spelen ipv 5 middenvelders en een spits.

23 juni 2012 om 12:18

Ik vind het vrij raar dat opeens iedereen RvP een arrogant mannetje noemt. Hoe wee je dat? Ken je hem persoonlijk? Huntelaar is dan nog arroganter, aangezien hij in elk interview maar weer eens onderstreept hoe goed hij wel niet is. Dat interview met Van Persie voor het EK zegt toch alles. Hij mocht totaal niks zeggen en terwijl hij keurig zijn mond hield en zei dat de bondscoach beslist, vonden mensen alweer dat hij arrogant is. Ik volg RvP sinds dat hij naar Arsenal is gegaan, en ik heb hem nog nooit een arrogante uitspraak horen doen, in tegenstelling tot Klaas-jan.

Trouwens, hier laat ik buiten beschouwing wie ik in de spits wil zien. Ik heb het nu gewoon over zijn karakter.

Hij heeft inderdaad recht om boos te zijn. Als je als topscorer van de Bundesliga het EK ingaat, de kwalificatie al bewezen hebt dat jij de betere spits bent en dit ook blijkt uit de statistieken maar vervolgens nog niet opgesteld wordt...wat moet ie dan nog meer doen om uberhaupt een plaats te krijgen?

23 juni 2012 om 10:58

Wat hij nog meer moet doen: Hij moet zijn land stellen boven zijn ego. Huntelaar was de topscorer van de Bundesliga, maar Van Persie was de topscorer van de Premier League en bovendien Player of the Year. Daarnaast heeft Van Persie in de Champions League gescoord tegen Dortmund (waarvan Hummels de verdediger van Duitsland en Dortmund is). Alles bij elkaar heeft Van Persie net zo goed (of misschien zelfs beter) gepresteerd dan Huntelaar.

Daarnaast heeft een bondscoach het recht om zelf de spelers op te stellen die in zijn visie bij elkaar passen.

Kortom, Huntelaar had zijn mond moeten houden en geen interviews moeten geven over zijn teleurstelling en voor mijn part net doen alsof hij het Van Persie wel gunt eerste spits te zijn.

23 juni 2012 om 11:01

Als je 10 wedstrijden iemand voor je hebt staan die slecht speelt in de spits en jij komt pas in de 11 wedstrijd in de basis en je krijgt totaal geen ballen, dan zou ik ook ontzettend boos worden. Ik snap niet dat er nu op Huntelaar gezeken wordt, want er zou juist op Van Persie gezeken moeten worden!

23 juni 2012 om 11:10

@voetbal777: natuurlijk snap ik dat Huntelaar boos is. Waar ik kritiek op heb, is dat zijn boosheid/teleurstelling in de media heeft geuit en blijkbaar ook intern heeft geuit.

Je moet volwassen genoeg zijn om je teleurstelling voor jezelf te houden en je te kunnen verbijten en te denken aan het teambelang in plaats van je ego. Of anders bedanken voor Oranje als je niet op de bank wilt zitten.

23 juni 2012 om 11:13

Als je over ego's gaat praten moet je juist net bij RvP zijn.

En ik heb ook absoluut niets tegen op de RvP die in de PL loopt, maar in het Nederlands elftal gaat het gewoon niets worden met hem. Hij heeft 2 toernooien de kans gehad, en op beide toernooien mogen we toch wel concluderen dat hij hard door de mand gevallen is.
Bert had dit moeten voorkomen door zoals iedereen hier al zoveel zegt, pas het systeem aan je spelers.

En Huntelaar mag best zijn mening geven voor een camera en zeggen dat hij het er niet mee eens.

23 juni 2012 om 11:23

Met je laatste zin ben ik het absoluut niet eens. Stel je voor dat elke wisselspeler gaat blaten in elke microfoon dat hij het niet met de opstelling eens is, waardoor de media zich nog meer dan ze al doen gaan storten op deze verhalen. Neem dan een voorbeeld aan een speler als Gomez die gisteren zelfs na 3 gescoorde doelpunten niet in de basis stond in een kwartfinale en desondanks toch niet bij een camera is gaan huilen. Dat is discipline.

23 juni 2012 om 11:04

@ Godsfather

Hoe kan Huntelaar in hemelsnaam een betere spits zijn dan Van Persie? Vergeet je expres dat Van Persie zelf topscoorder is geworden in de beste competitie van de wereld? De competitie met de beste verdediging? En niet de vergeten, een flut team die hij naar de 3e plaats heeft gelootst?

Terwijl Huntelaar het alleen maar bij Ajax en Schalke heeft laten zien .

23 juni 2012 om 11:07

Uit de statistieken is gebleken dat Huntelaar beter is in het NL eltal dan van Persie? En kom a.u.b niet aan dat hij niet een complete voetballer is, we hebben allemaal gezien wat van Persie ons op het Wk en Ek gebracht heeft. Helemaal niks! Van Persie is gewoon bagger in het Nederlands elftal, so be it.

23 juni 2012 om 11:12


En het merendeel van die goals was tegen kleine landen en geen toplanden. Vergelijk het met zijn statistieken in de Duitse competitie.
Daarnaast speelde van Persie toen op een andere positie.
Face it, als Huntelaar er had gestaan was het net zo goed op niks uitgelopen, omdat het probleem van Oranje niet in de spits ligt. Dat is na 2 toernooien nu wel duidelijk. Als je dan toch geen voorzetten krijgt, heb je meer aan van Persie.

23 juni 2012 om 11:15

In de kwalificatie kom je ook echt veel toplanden tegen, dus dan gaat dat moeilijk. En probleem ligt niet in de spits? Misschien niet nee, maar de kansen die van Persie had glijdt ie weg of schiet ie compleet mis. Op dat ene moment heb je meer aan een Huntelaar dan een RvP die zich zo nodig moet bewijzen ten koste van alles.

23 juni 2012 om 11:17

En wat heeft Huntelaar dan gedaan in de wedstrijd tegen Portugal? Ik heb zijn naam niet eens gehoord..

En kom niet met de argument; hij kreeg geen ballen. Van Persie wel dan?

23 juni 2012 om 11:21

Aangezien jij toch niet je mening kunt onderbouwen en waarschijnlijk een van Persie poster boven je bed hebt hangen en daardoor niet objectief kunt oordelen ga ik het anders proberen. Wat heeft van Persie dan de afgelopen 2 jaar laten zien in het Nederlands elftal? En waarom moet hij dan volgens jou erin ipv Huntelaar?

23 juni 2012 om 11:14

Ik vind het zo'n onzin om telkens die statistieken erbij te halen. Van Persie heeft in de kwalificatie bijna niet in de spits gespeeld. Natuurlijk maakt Huntelaar dan meer doelpunten. Maar tegen de echte top raakt ie geen pepernooit. In de echte top raakt die geen pepernoot. Ik hoop dat Van Marwijk, want ik hoop dat hij aanblijft als bondscoach, Huntelaar snel opbelt en hem vertelt dat hij niet meer terug hoeft te komen. Ook moet hij aan de rest van de groep duidelijk maken dat je een Team bent en je altijd in teambelang moet spelen.

23 juni 2012 om 11:18

Oh ja, natuurlijk...huntelaar zeggen dat ie niet meer terug moet komen op basis van dit verhaaltje dat hierboven staat? Dan moet ie Robben ook thuis laten want die zei ''hou je bek'' tijdens eens wedstrijd tegen de trainer. Waar gaat het over...

Het loopt gewoon niet en de ego's gaan dit dan vanzelf op den duur elkaar verwijten. Dat is vanaf de voorbereiding al aan de gaan, komen allemaal uit een kut seizoen behalve de spitsen. Was gewoon een tijdbom.

23 juni 2012 om 11:24

Wie zegt dat Robben niet gewoon gezegd heeft, Ik houd die back toch??? Want anders had Van Marwijk hem er echt wel afgehaald. Media kunnen hoop verdraaien he. Maar ik heb wel het gevoel dat Huntelaar echt irritant is geweest en zichzelf redelijk geweldig vind. Nu ben ik nooit een echte fan van hem geweest dus is het ook mijn mening dat hij Huntelaar eruit moet zetten en niet alleen gebaseerd op bovenstaand verhaal.

Ondanks dat Huntelaar dit EK tijdens zijn speeltijd ook niets gepresteerd heeft mag hij van mij gewoon boos zijn.
Bert had zijn ideale opstelling al lang in zijn hoofd en wil nooit iets aanpassen. Affelay had niets gespeeld en kreeg gewoon een basisplek.
Sneijder liet al 2 jaar niks zijn maar stond er gewoon in. Ik bedoel niet dat Sneijder met zijn kwaliteit er naast hoor te staan en hij heeft ook een aardig EK Gespeeld,maar de man mag bij zijn club jaren slecht spelen zijn plek in oranje zal ie nooit verliezen.

Die ene helft toen Huntelaar tegen de Duitsers inviel en er niets van bakte kun je hem niet aanrekenen want wat heeft het voor zin om in te vallen als de wedstrijd als gespeeld is.
Tegen Portugal had ie niets in te brengen tegen Bruno Alves en Pepe.

23 juni 2012 om 11:16

Natuurlijk niet!!! Teleurgesteld wel, maar boos gaat natuurlijk te ver.als iedereen boos zou worden omdat ze niet is de basis stonden dan kan je al gelijk naar huis gaan. Ik bedoel Kuyt had voor het EK alles gespeeld, dus had net als Huntelaar ook reden tot klagen, idem voor Strootman, Heitinga/van Bommen in wedstrijd tegen Portugal.

Boos betekent voor mij dat je geen respect hebt voor de keuze van de bondscoach, en dat moet je wel hebben wil je als team opereren. Bert had lekker Dost moeten meenemen en Huntelaar niet, om dit soort gezeik te voorkomen.

Dit slaat gewoon weer helemaal nergens op. Iedereen die eerst zat te zeiken dat RVP uit de selectie moet ( terecht ), zit nu te zeuren dat Huntelaar uit de selectie moet omdat er 1 bericht door de NRC wordt verspreid. Die twee betrokkenen die weet ik ook wel, want dat zijn RVP en Afellay, de twee vriendjes die hand in hand lopen.

Wat een kleuterschool. Het maakt niet uit met wie je wil voetballen, de bondscoach bepaalt de opstelling en jij moet je er gewoon bij neerleggen als speler. Het is geen schoolpleintje waarbij je zelf je groepje kunt kiezen. Ik kan ook niet al mijn collega's uitstaan, maar ik moet met ze samenwerken, of ik dat nou wil of niet, dus ik werk ook met hun samen.

23 juni 2012 om 10:57

Inderdaad, je speelt voor je land en als je je land ten schande maakt dan moet je oprotten. De bondscoach bepaalt wie er speelt en niet Huntelaar. Als hij niet voor zijn land in de basisopstelling wordt gekozen dan moet hij er zich maar bij neerleggen.

23 juni 2012 om 11:00

helemaal mee eens niet zeuren maar voetballen. gewoon focussen op het wk 2014 en hopen dat er dan al verjongt is

Bedankt bert, pak jij maar als eerste je spullen. En hopelijk ziet de volgende coach dat het zo niks wordt en speelt die wel met vleugelspelers, robben mag ook als hij niet ego doet op links.
En nrc, is dat een nieuwe sensatiekrant? als bvm toe zou geven aan de eis om een basisplaats moet hij gelijk opzouten en anders ook, want dan heb je niks geleerd van af het wk tot aanvang ek.

23 juni 2012 om 11:02

Hahaha, meneer is niet zo pro Van Marwijk? Als hij toe zou geven aan de eis dat moet hij opstappen en anders ook? Dus eigenlijk kan hij het niet goed doen ;

23 juni 2012 om 11:06

Klopt bvm is verantwoordelijk dus die reken je er als eerste op af. Dat kan na een evalutie, maar als blijkt dat hij zou hebben toegegeven aan de eis van 1 speler moet je hem direct op straat zetten, dat kan niet als coach. En hij laat het zover komen door vaag selectiebeleid en onduidelijkheid over wie er speelt.

23 juni 2012 om 11:13

Mee eens dat hij dit soort debiele eisen gewoon weg moet lachten. Met de rest van je stukje ben ik het dan weer niet eens want ik vind dat Van Marwijk nog wel even mag blijven. Hij is wel eindverantwoordelijke, maar je moet de schuld al te makkelijk bij één persoon leggen; de hele selectiegroep heeft net zo hard (of harder?) gefaald.

Zijn selectiebeleid is misschien voor ons vaag, maar dat is geen reden om iemand in twijfel te trekken; hij hoeft toch niet alle keuzes uitgebreid toe te lichten aan de pers? Hetzelfde geldt voor zijn opstelling; die is zelfs heel duidelijk geweest want iedereen zag de basis tegen Denemarken aankomen en tegen Duitsland koos hij voor bijna dezelfde spelers.

‘met ruggesteun van De Telegraaf eiste Huntelaar een basisplaats’?! Wat is dat nu weer voor zinnetje? Is Huntelaar naar Van Marwijk gestapt met een krant in zijn handen en heeft hij gezegd dat er uit een of andere poll is gebleken dat hij moet spelen dus dat Van Marwijk hem wel moet opstellen? Als dat zo is dan snap ik inderdaad wel dat ze tegen hem gezegd hebben dat hij zijn bel moest houden en dat hij anders uit het hotel geflikkerd zou worden.

Zoals vele al hebben gezegd, alleen in Nederland gebeurt zoiets. Een statische houthakker die boven een complete voetballer word gekozen. Zo te zien is Huntelaar ook niet de liefste, terwijl Van Persie juist bekend staat om de team voorop te stellen. Wat kan hij doen dat Bert hem (terecht) in de basis zet?

Moet hij tegen Van Marwijk zeggen dat hij het niet wil, omdat de meerderheid ( die toevallig ook weer Ajacieden zijn ) Huntelaar in de spits wil? Laat me niet lachen joh, Huntelaar heeft nergens wat geraakt.. Is mislukt bij Real Madrid, bij AC Milan was hij niet goed genoeg voor de spits positie en werd bij nood op de rechterflank gebruikt. Ook bij Schalke, waar hij het geluk heeft dat hij met een wereldspits als Raul speelt die veel ruimte voor hem maakt.

Nooit meer oproepen deze oerlelijke Huntelaar. Wie ben jij om jezelf boven het team te verkiezen?

Wanneer stoppen ze eens met roddelen en komt de waarheid naar boven, want het is vanaf het begin duidelijk geweest dat de hunt in de spits moest en dat zei bijna heel nederland en nu dat hij zich heeft laten horen dat hij niet tevreden was dat van persie in de spits staat. Mag dat niet gezegd worden en zou niemand meer met hem spelen. Dit geloof ik totaal niet, en van persie heeft het gewoon niet gebracht al die jaren bij oranje en komt nog arroganter over dan Cr7.

23 juni 2012 om 11:19

Kun je mij vertellen waarom van Persie zo arrogant over komt? Want hij mocht van zijn baas niet met de pers praten. In mijn ogen is Huntelaar juist arrogant die het niet binnenkamers kan houden dat hij in de spits wil voetballen en gaat zeiken bij de pers... Hij voelt zich te goed om in dienst van het team op de bank plaats te nemen. Blijkbaar voldeed Huntelaar niet aan de eisen die van Marwijk verwacht van een spits en Huntelaar gaat dan zeiken en vind zichzelf beter dan de anderen in het elftal wan hij moet en zal in de spit staan.

23 juni 2012 om 13:08

Niet alleen niet mt de pers praten,maar heb je niet gezien hoe hij zich apart houdt buiten de groep met affelay en bouly, of wil je dat niet zien, en hintelaar, is toch normaal als door iedereen geroepen wordt dat hij in de spits moet, samen met van persie. En hij wordt op de bank gezet, vindt ik normaal dat hij wat van laat horen. En met de pers praten, daar heeft zijn baas niks over te zeggen, wanneer van persie bij oranje is. Dit is dan voor zijn land en niet voor arsanal. Dat de baas hem wel kan vragen om niet over eventueel transfers moet praten, dat vindt ik wel normaal, maar voor de rest heeft van marwijk het voor het zeggen. Maar gebleken is toch dat hij daar te laf voor is en zich laat inpakken door de verschillende egotjes. Ik blijf erbij dat ze de boer hebben gemist, is overduidelijk dat die meer deed dan naast van marwijk te zitten, zoals cocu en faber, de ja knikkers.

In de wk2010 was de boer duidelijk aanwezig en liet van zich horen bij de spelers en die hadden schijnbaar toch gezag voor de boer.

23 juni 2012 om 15:01

Dus dat hij graag optrekt met Boulahrouz en Afellay is een teken van arrogantie? Vroeger had je toch ook altijd kampen binnen het Nederlands elftal met Ajax, Feyenoord, PSV spelers? Het is aan de bondscoach om te zorgen dat deze kampen elkaar wel kunnen vinden op het veld en buiten het veld elkaar de kop niet in slaan. Ik hoor niemand over dat Huntelaar en van der Vaart elkaar elke keer zochten op de bank moet daar niet ook wat achter gezocht worden?

En over het niet met de pers praten is gewoon een kwestie van respect naar de wensen van Arsenal dat vind ik niks te maken hebben met arrogantie. Hij weet dat de pers toch gaat vragen naar waar hij volgend jaar voetbald. Ik heb liever dat je dan gewoon niet praat met de pers dan dat hij zichzelf in een lastige situatie brengt waardoor hij zich laat afleiden van het doel dat was gesteld met dit elftal.

Maar we gaan steeds verder van het artikel weg... Als Huntelaar zich echt zo heeft gedragen als er beschreven staat zou ik hem uit de selectie schoppen. Er is geen speler die boven de coach staat.

Die Klaas Jan toch. Komt over als de ideale schoonzoon maar is ondertussen een wolf in schaapskleren. Tijd voor een nieuwe start met Luuk in de spits zou ik zeggen.

23 juni 2012 om 11:06

Zelfs Luuk de Jong vind ik serieus een betere speler dan Huntelaar. Het enigste wat Huntelaar doet is afwachten op de 16, totaal geen bijdrage aan het veldspel en ik heb hem nooit een pass zien geven.

Luuk maakt niet slechter af dan Huntelaar, kopt niet slechter en is veel meer betrokken in het spel.

Ik zou zeggen, laat Huntelaar thuis en Luuk de Jong als 2e spits achter van Persie. Wie weet wel met zijn 2e in een nieuw systeem?

23 juni 2012 om 11:56

Dat klinkt eerder als Van Nistelrooy en Inzaghi. Allemaal balletjes afwachten in de zestien meter gebied. Hun hadden ook nooit een bijdrage aan het veldspel...

23 juni 2012 om 13:20

daarom is hij spits man, lul niet. Hij is een spits die afmaakt en luuk moet zich nog gaan bewijzen, wat jammer genoeg niet is gebeurd, omdat hij ook niet de kans heeft gekregen.
Dit had bij de denen goed gekund, samen met narsingh.

23 juni 2012 om 11:12

En ik denk dat we met Dost een waardige backup hebben!

23 juni 2012 om 11:22

Ik zou toch RVP als eerste spits houden, met daarachter De Jong, Wolfswinkel en Dost. Huntelaar gewoon niet selecteren. Ik had al het hele EK het gevoel dat hij de oorzaak was van het slecht spelende Oranje.

Zwaar irritant gedrag van hem. Eerst beweren dat hij hoort te spelen en vervolgens laat hij zien dat hij het niveau niet aankan en dat we net zo goed met 10 man konden spelen tegen Portugal.

Het NL Xi-tal was op het WK in Afrika sterk omdat het een team was. Nu met bijna dezelfde spelers, maar zonder dezelfde teamspirit was het dus opvallende slap. Wat BvM op het WK wel voor elkaar kreeg is hem nu niet gelukt. Van het NL Xi-tal een team smeden. Wat de reden ook mag zijn het was nu gewoon geen team. Je kunt nu RvP de schuld gaan geven, maar de bonds coach is verantwoordelijk voor het maken van een team. De juiste poppetjes opstellen, en soms een hard woord (kein gelull). Dat gezag lijkt BvM kwijt te zijn, dus is het beter voor het team dat hij opstapt. Zeg ik niet mee dat hij slecht is, maar soms kun je beter weg gaan om iets in gang te zetten.

Wat een beerput. Het begint met z'n alle op een stel keline kinderen te lijken die in de F-jes spelen.

We hebben een slecht EK gespeeld, deal with it. Al dat gezeur en vingergewijs gaat dat echt niet oplossen. Gewoon bekken dicht en op naar het volgende tournooi. Ik vind van Marwijk hier wel gefaald als manager.

Wat betreft de discussie wie beter in de spits is, is niet relevant. Beide rendeerde niet omdat het als geheel niet klopte. Voor de rest denk ik dat je alles wat in de media komt maar met een zak zout moet nemen.

Kan zo zijn, maar iedereen wil dan wel met Van Persie spelen? Wat ik zo zag vond ik Van Persie meer een storende factor, maar misschien in de groep Huntelaar. Zou dit wel vreemd vinden, ik vind Huntelaar niet echt hier een type voor. Dat hij teleurgesteld is etc. snap ik en geloof ik ook, maar onmogelijk?

23 juni 2012 om 11:17

Ik snap niet waarom iedereen denkt te kunnen oordelen dat Huntelaar niet het type is om dit soort dingen te doen? Kennen wij Huntelaar allemaal ofzo? Volgens mij hebben wij hem alleen maar op TV of in het stadion zien spelen en wat interviews zien geven? Je weet toch niet hoe iemand met teleurstellingen en frustraties omgaat voordat je dat een keer gezien hebt? Dus hoewel het inderdaad een gerucht is, is niet gezegd dat het onwaar is 'omdat wij denken dat Huntelaar niet zo is'.

23 juni 2012 om 11:30

Zeg ik dat? Nee, alleen dat ik het vreemd zou vinden. Dus ik oordeel nergens over..

23 juni 2012 om 11:32

Het gaat niet alleen om jouw reactie, maar ook jij zegt 'daar vind ik Huntelaar niet echt hier een type voor'? En dat vind ik vreemd zoals je kan lezen

23 juni 2012 om 14:54

Mij lijkt het als Afellay, Robben en Sneijder-zijnde veel fijner om met Van Persie te spelen. Waarom? De eerste twee trekken vaak naar binnen en willen vaker de combinatie zoeken. Dat kan met Van Persie veel beter. Daarnaast maakt Van Persie ook nog ruimte voor andere spelers, echter moeten wij dan wel 1 controleur inwisselen voor Van Der Vaart.

Iedereen praat nu over klaas jan huntelaar dat hij heeft gefaald maar vind dat zelf niet zo.
van persie kreeg alle vertrouwen nadat huntelaar alles had gespeeld en veel had gescoord in de kwalificatie en veel scoorde in de competitiedaarnaast scoorde van persie ook veel in de engelse competitie.
Huntelaar mocht invallen met een 1-0 achterstand en mocht invallen bij een 2-0 achterstand hij mocht ook basis spelen terwijl het bijna onmogelijk is om door tegaan.
klaas jan huntelaar kreeg tegen portugal geen 1 normale bal en dan heb ik et niet over dat hij op de middelijn de bal op komt halen, maar over de teamgenoten van klaas jan die kregen de ballen niet bij hem zoals het moet .
Huntelaar heeft niet goed gepresteerd maar om nu huntelaar af te schrijven hij kreeg geen vertrouwen en van die ondankbare invalbeurten.

23 juni 2012 om 11:21

Ach, zoals altijd als er gekozen 'moet worden' heb je twee kampen. Het vervelende is dat de twee kampen hier eigenlijk iets te overtuigd zijn van hun eigen gelijk en dat moeilijk een objectief op feiten gebaseerd oordeel hierover kan vellen. Dan krijg je dus automatisch wat modder gegooi en loze kreten.

Ze hebben het gewoon allebei niet goed gedaan en waren allebei ook afhankelijk van de aanvoer die in ieder geval niet vanaf de flanken kwam (want dat geldt natuurlijk ook voor Van Persie). En op het moment dat ze een kans kregen waren ze wellicht teveel gebrand op het moeten scoren dat ze de kans niet grepen.

Jooooh, schrijf een boek of roddelkrant over die primadonna's! Wat een onzin allemaal, lijkt dames hockey 3 van Hckz wel. Bah. Iedereen wilt spelen das logisch, onenigheidjes vecht je uit op de training.

Wat een Huntelaar haters hier! Hoe vaak moet het nog gezegd worden; RVP is geen spits en huntelaar wel dus Bert, had hem van het begin opgesteld en we waren waarschijnlijk wel doorgegaan.

23 juni 2012 om 11:25

Heb je Huntelaar wel zien spelen dit EK :
RVP heeft wel gescoord, mooi gecombineerd, mensen voor het doel gezet etc.
Huntelaars momentjes zijn tamelijk beperkt gebleven. Volgens mij denkt die dat hij de nieuwe Van Nistelrooy is, maar dan moet hij zich eerst eens in de top bewijzen, zoals Ruud.

23 juni 2012 om 11:29

Ja ik heb Huntelaar zien spelen en ik heb ook gezien dat hij nauwlijks de kans heeft gekregen doordat die spelers van oranje fucking egoisten zijn! Huntelaar moet een bal in de voet krijgen maar ze gingen allemaal voor eigen succes, hoe moet klaas jan dan aan scoren komen? Kijk ik ben geen fan van RVP en vind dat een enorme kwal maar hij kan wel voetballen, maar niet in de spits, Huntelaar is inderdaad wel een type Van Nistelrooy, een echte spits en dat is de sleutel die we nodig hadden naar mijn mening.

23 juni 2012 om 11:31

van persie heeft toch geen knikker geraakt man. mooi combineren, als spits moet je scoren ipv een bal compleet missen of vanaf 10 meter niet op goal mikken. Kjh was met zijn inval beurt en 2 balcontacten gevaarlijker, 1x op keeper en 1x hands

23 juni 2012 om 11:31

Als Huntelaar gelijk van het begin vertrouwen had gekregen, dan had hij dit terugbetaald. Tegen Denemarken had Huntelaar wel 1 van de 2 levensgrote kans van van Persie gemaakt, ben ik van overtuigd.

Van Persie heeft mooi gecombineerd, nou dat heb ik gemist zeker, hij heeft ook gescoord, dat mag ook weleens, hij staat toch in de spits, mag hij best 1x in de 10 wedstrijden een doelpunt maken hoor.

23 juni 2012 om 11:32

Dat is juist het probleem van Huntelaar. In het moderne voetbal krijg je tegen topteams bijna geen intikkertjes meer, maar zul je ook zelf wat moeten kunnen met een bal. Hij kan altijd scoren tegen de wat kleinere teams, omdat hij daar makkelijk in stelling kan worden gebracht, maar een topverdediger wordt niet bang van Huntelaar.

23 juni 2012 om 11:46

Gevaarlijker was lijkt me sterk. KJH in het elftal is net zoiets als met 10 man spelen. Hij heeft 90 min. erin gestaan tegen Portugal. Ga je nu serieus beweren dat hij gevaarlijker is geweest? RVP heb ik toch echt meer acties zien maken toen hij het vertrouwen kreeg met een hijgende Huntelaar in zijn nek.

23 juni 2012 om 12:21

@ Lucaij

Ja dat zien we aan Gomez en Klose wel ..

en intikkertjes klinkt zo makkelijk maar ik heb RVP veel kansen zien krijgen die hij had moeten maken. Huntelaar maakt dergelijke 'intikkertjes'

Topverdedigers worden niet bang, wat een geklets toch allemaal zeg. Daar denken de meeste bundesliga verdedigers heel anders over.

23 juni 2012 om 13:41

Met huntelaar ind spits waren die kamsen er niet geweest.

23 juni 2012 om 11:28

Wat is dit nu weer voor subjectief gebrabbel? Ben je alleen een spits als je daar je hele carrière speelt ofzo? Volgens mij heeft Van Persie dit jaar een topseizoen gedraaid in de spits bij Arsenal dus dan ben je toch een spits?

En natuurlijk volkomen onzinnig om te stellen dat Huntelaar wel het verschil had gemaakt want dat kun je nooit onderbouwen omdat hij gewoon niet in het veld stond en we dus ook niet kunnen weten wat hij op bepaalde momenten anders had gedaan dan Van Persie. Op de momenten dat hij er wel in stond schot Huntelaar de ballen er toch ook niet in?

En nu niet aankomen met 'ja maar Huntelaar kreeg geen ballen' en 'huntelaar moet je goed gebruiken en met echte vleugelspitsen laten spelen'. Van Persie kreeg ook geen aanvoer vanaf de flanken en een 'echte' spits kan ook uit de voeten met ballen die niet vanaf de flanken komen.

Mijn idee is dat er gewoon te veel druk op die twee stond dat ze op de schaarse momenten dat ze een kans kregen ze wellicht teveel gebrand op het moeten scoren dat ze de kans niet grepen.

23 juni 2012 om 14:59

Correctie: Van Persie is een modernere spits, kan beter meevoetballen. Huntelaar is heel goed in de 16, daarbuiten heeft hij totaal geen spelinzicht. Van Persie wel, hij creeert ruimte voor anderen. Wat er doen wel moet gebeuren is dat dat dan ook gebeurt. Daarom graag een controleur inwisselen voor Van Der Vaart, dan speel je veel aanvallender met meer mensen voor de bal.

Wie wil dan met van Persie spelen, die raakt in het nederlands elftal geen pepernoot en heeft nu al op 2 grote eindtoernooien niets laten zien. Van Huntelaar lijkt me zwaar overtrokken en al zou er iets van waar zijn er spelen aardig wat galbakken in de basis bij grote landenteams, de beste moeten spelen maar moeten zich in het veld wel in het teambelang opstellen.

Iedereen zeurt wel dat KJH geen bal heeft gekregen, maar dat kwam doordat hij vast in de punt liep. En als je geen loopacties maakt dan krijg je geen bal aangespeeld. Dat was het verschil met Rvp, die bewoog veel en kreeg daardoor veel de bal. Dat hij er vervolgens niks mee deed, dat is voor mij nog steeds een raadsel.

23 juni 2012 om 11:25

o schei uit zeg.
tegen denemarken kan iedere spits ballen krijgen.
van persie is tegen de betere ploegen ook onzichtbaar geweest, op 1 doelpunt na omdat hij toen niet in de punt speelde...
als je huntelaar opstelt (en ook van persie) dan moet je gewoon met 2 vleugelspelers spelen die voorzetten geven, niet alles kan afhankelijk zijn van steekpassjes hè, het is geen pes of fifa online...
als sneijder het niet heeft namelijk krijg je helemaal niks en dat was het geval tegen met name portugal...

23 juni 2012 om 11:29

Hou toch op man; elke spits die je opstelt is afhankelijk van de ballen die hij krijgt (behalve misschien de Messi's van deze wereld). Dus dat argument gaat echt niet alleen op voor Huntelaar maar ook voor Van Persie!

wat derksen destijds zei kon ik geloven en ik denk dat dat dicht bij de waarheid zit maar over die bericht twijfel ik sterk.
huntelaar heeft wel zijn mond open getrokken, dat is duidelijk en het zal me niet verbazen dat al die ego's nogal bot gereageerd hebben daarop en dat daardoor ook iets ontstaan is maar ik denk echt niet dat huntelaar zelf heel erg ver is gegaan.
ik hoop het ook niet, dat past niet bij hem maar laten we wel zijn, die jongen heeft gewoon gelijk hè.
heel de kwalificatie gespeeld, veel gescoord daar, topscorer duitsland en dan uiteindelijk op het echte toernooi gewoon weer op de bank gezet worden zo van ''bedankt voor je diensten, je was belangrijk maar nu kun je wegrotten op de bank''.
dat kan toch niet joh, al dit soort dingen heeft van marwijk helemaal aan zichzelf te danken en die man moet daarom ook gewoon weg.
de spelers willen ook niet meer met hem volgens mij, dit hele toernooi was het bert zijn systeem tegen de spelers heel nederland met de/het beste opstelling/systeem.

weet je wat ik niet begrijp dat sommige zeggen dat huntelaar het goed deed in de ek kwalificatie.tegen landen als finland en moldavie.dan schiet ik ze er ook nog in!

Lijkt voornamelijk op een persoonlijke afrekening van een anonieme bron. NRC heeft al eerder aangetoond met de huidige hoofdredacteur een onbetrouwbare krant te zijn die bronvermelding en verificatie voor lief neemt.
Dat gezegd hebbende kan ik mij voorstellen dat enkele spelers, danwel staff, moeite hebben met Huntelaar. Het is natuurlijk ook bedreigend om een speler in de gelederen te hebben die een eigen mening heeft, die weet te formuleren in correct Nederlands en niet van de bling-bling is (en trofeevrouw). Je zou je door minder bedreigd voelen.

De schuld van het falen ligt bij Bvm. Om geen onrust te willen veroorzaken in het team durft hij de egotrippers/ de grote jongens niet aan te pakken.

In een omgeving waar altijd angstvallig de goede vrede bewaard moet worden, ondanks dat de prestaties zeer slecht zijn, kan er niet optimaal gepresteerd worden en is er geen teamgeest. Ik denk dat KJH de bom in de kledingkamer heeft gegooid door dit bespreekbaar te maken. Als niemand dan nog met hem wil spelen (wat ik niet geloof), bevestigt dit alleen maar mijn mening dat Oranje geen team is en gedomineerd wordt door de grote egotrippers.
Wat betreft de spitspositie; het maakt niet uit wie je in de spits zet zolang je geen goede ballen krijgt. Of je nou de betere voetballer (rvp) of DE afmaker (kjh) met Affelay en Van Robben op de flanken die altijd naar binnen komen, creeer je geen kansen voor de spits. Gevolg is dat je een spits hebt die ballen komt halen (rvp) of een spits die wacht op een kans, maar die niet krijgt.

Conclusie: BvM is verantwoordelijk en heeft teveel geprobeerd om de vrede in het team te bewaren in plaats van de sterren op hun plaats te zetten.

Ach blijkt de lieve schoonjongen toch een verwende vedette te zijn en die Derksen maar zeiken over Robin.
Terwijl Huntelaar precies het zelfde doet als Duitse topschutter de basis op eisen.
Natuurlijk snap ik dat je ontevreden bent als je niet speelt (dat mag ook) maar als dit waar is dan is je eigen ego dus groter dan het teambelang.
Ook deze man heeft bijna 2 wedstrijden de kans gekregen en niks klaar gespeeld! en dan zoekt iedereen wel weer een excuus maar Van Persie was voetballend gewoon 3 klasse beter dat ziet iedereen.
Alleen krijgt die ook een terecht verwijt dat hij meer had moeten scoren. Maar roep het wel vaker de meeste kansen zorgt hij zelf voor door zijn slimme loop acties bovendien maakt hij vaak ruimte voor anderen.
Huntelaar heeft een uitstekend jaar bij Schalke gehad maar laten we eerlijk zijn bij de echte top heeft hij zich niet niet kunnen bewijzen en vorig seizoen bijna een jaar! niet gescoord zo geweldig is die man nou ook niet weer en dan nog is hij echt puur afhankelijk van aanvoer en mensen vergeten dat Van Persie ook deels afhankelijk van aanvoer is want ook hij scoort geregeld uit vooorzetten bij Arsenal!

Belachelijk, je hebt gewoon op dit moment met 2 kampen te maken in het Nederlands elftal. Een kamp Huntelaar en een kamp van Persie. Je moet gewoon nu afscheid nemen van 1 van deze 2 spelers, of ze moeten een goed gesprek hebben en aangeven dat ze door 1 deur kunnen.

Ik vind dat van Persie nu wel lang genoeg heeft aangekloot, hij heeft zijn kans nu gehad en het werkt gewoon niet. Het kamp Huntelaar staat voor het Ajaxspel en daar ben ik ook een voorstander van, flitsend voetbal, dat wil toch iedereen!

Stekelenburg
23 juni 2012 om 11:33

dus ook dag van marwijk, er moet verfrissing komen. Het resultaat op het wk was top maar het voetbal dramatisch en het geluk was er in overvloed. Natuurlijk goed gedaan toen en in veel duels oook, maar nu na dit ek is het op en tijd voor een frisse wind bij de leiding en ook een frisse wind door de selectie, doorselecteren.

23 juni 2012 om 11:38

Het kan gewoon niet langer met van Marwijk, dan zou hij zichzelf compleet belachelijk maken en wordt het WK ook weer een lachertje!

Oranje heeft 2 wedstrijden met hun (bvm) sterkste opstelling gespeeld. 2 wedstrijden verloren.
tegen Poortugaal met een gewijzigd team, nou ja gewijzigd. ook verloren.
op dit toernooi die nog niet afgelopen is staat oranje op de 15e plaats. omdat de Ieren meer tegen doelpunten hebben staat oranje niet laatste.
dus over falen gesproken. het hele team heeft gefaald.

ik zou zeggen stop met het vingertje wijzen en nagaan wat er moet gebeuren. over 2maanden spelen we tegen de Belgen. 1 ding is zeker met dit team (bondscoach +staff+spelers) verliezen we ook van de Belgen, en dat vrienden is een nog grotere Drama dan verliezen van de Duitsers.

.

Des te meer is hier de onmacht van Van Marwijk aangetoond. Hij had 2 dingen kunnen doen: òf hij had Huntelaar zijn zin moeten geven na Denemarken, òf hij had hem naar huis moeten sturen. Om dit nu op de spits af te schuiven is natuurlijk onzin. Een coach hoort hier de baas in te zijn, maar die was niet sterk genoeg om de groep de groep te laten worden die hij voor ogen had. Net als in een klas heb je dan te maken met bepaalde individuen en die moet je tot de orde roepen. Doe je dat niet, dan ben je niet goed genoeg voor de baan. Huntelaar had misschien wel gelijk door een plaats in de basis op te eisen en hij mag voor he belang van het team opkomen, niet te verwarren met het eigenbelang wat natuurlijk ook meespeelt, maar als je zag dat hele horden van mensen in Nederland vonden dat hij een plaats in de basis verdiende dan zal hij ook overtuigd zijn geweest van zijn toegevoegde waarde voor Oranje. Als Van Marwijk dat niet vond en geen gevolg gaf aan de uitbarsting van Huntelaar moet dat gevolgen hebben voor de coach en niet voor de speler. De coach gaat over de discipline en hoort die te handhaven en als een speler vervelend is, dan moet je daar tegen optreden.

Als iedereen net zo graag had gewild als Huntelaar waren we nu nog op het EK

Ach ja, Derksen zegt het compleet tegenovergestelde.

Van Persie en Afellay worden uitgekotst!

Wie geloof je eerder op het gebied van voetbal.. NRC handelsblad, of Voetbal International (nederlands best verkochte voetbalblad)

Wat mij betreft, een heel goed gesprek en als dat nergens op uitkomt of na de eerste beste training weer geouwehoer de bezem erdoor! (dag meneer Afellay, van Persie, Robben, van der Wiel) en daarnaast worden Mathijssen, Bouma (was het al) en van Bommel te oud... ajuuuu!

Wat een arrogantie van Huntelaar. Een plaats in de ploeg opeisen en dan geen bal raken als je erin staat. Ik snap niet dat Van Marwijk hem niet naar huis heeft gestuurd. Ik zou zo gedrag niet pikken als coach.

23 juni 2012 om 12:13

Veel slechter dan van Persie deed Huntelaar het niet. Vond hem zelfs niet eens belabberd spelen tegen Portugal. Alleen als spits kan je je niet onderscheiden als er geen aanvoer is en als de slag op het middenveld al verloren wordt.

23 juni 2012 om 12:50

Ik heb hem tegen Portugal nochtans niets spectaculairs zien doen. Een paar keer balletje aannemen en terug achteruit spelen ... dat kan ik ook. Wat mij vooral stoorde aan Huntelaar was dat hij zich niet fatsoenlijk vrij speelde. Hij had totaal de scherpte niet die ik van een topspits verwacht. Daarnaast, als je zo arrogant bent dat je een basisplaats opeist, dan verwacht ik dat je veel beter bent dan Van Persie. Als je "niet veel slechter" speelt of ongeveer hetzelfde, dan heb je geen positie op te eisen. Dan is het een subjectieve keuze die van de trainer afhangt. Zorg eerst dat je stukken beter speelt dan Van Persie en eis dan een plaats op.

En dan nog ... zelfs als is het onterecht ... moet je dan de sfeer van je team verzieken ? Er zijn andere teams waar topspelers die veel beter dan Huntelaar zijn, op de bank zitten en geen kabaal maken. Klose, Podolski, Muller, Di Natale, Javi Martinez , Llorente, Mata, Cesc, Valdes, ... Ook allemaal toppers maar geen enkele die de sfeer verziekt uit eigen belang. Als ik coach zou worden van Nederland dan kon Huntelaar het vergeten om ooit nog geselecteerd te worden voor Oranje.

23 juni 2012 om 13:23

Het zijn gemanipuleerde uitspraken die naar buiten komen, dat begrijp je hoop ik zelf ook wel. Het is te makkelijk om Huntelaar de schuld te geven van het onrust stoken. Het is al veel eerder mis gegaan. Het teamproces was al veel eerder dan dit EK verstoord. Dat zag je al tijdens de kwalificatie.

Daarnaast kan je Huntelaar eigenlijk niet vergelijken met van Persie. Beide hele andere type spitsen. Huntelaar moet het hebben van momenten. Van Persie probeert meer mee te voetballen. Beide konden dit EK niet functioneren. Waarom niet? Het systeem daarachter was op beide spelers niet ingesteld.

Als je met een type Huntelaar speelt dan moet je het centrum vrij laten en Sneijder erin zetten. Die heeft de splijtende pass voor de vleugel spelers of kan Huntelaar voor de keeper zetten. Een lopende man achter Huntelaar als van der Vaart is niet nodig. Die loopt juist in de ruimte die Huntelaar probeert te maken. Daarnaast heb je ook niets aan Robben en Affelay. Beide spelers die veel naar binnen trekken. Ideaal voor van Persie.

Het begint op een soap te lijken. De een roept dit de ander dat en samen maken we er een complex verhaal van. Wat zestien miljoen bondscoaches al dan niet kunnen uitrichten als men ontevreden is.

Gisteren was dat zo mooi bij Studio Sportzomer. Geen idee wie het precies was maar hij had ten minste een goed verhaal. Het groepsproces is stil blijven staan na 1 juli 2010. In plaats van naar elkaar toe is men van elkaar af gegroeid. Ontstonden er kampen en is het nu niet meer dan samengevoegde topspelers die elkaar amper kunnen vinden.

Wat Oranje nu nodig heeft is een periode dat het opnieuw opgebouwd gaat worden. De ego's worden aangepakt en dat het teambelang boven het individu komt te staan.

IK dacht eerst ook met Huntelaar gaan we het reden. Maar na het ek heb ik toch steeds meer het idee dat hij niet goed genoeg is. hij legt ze er wel in bij schalke maar bij nl ook alleen tegen de 'kleintjes'.

maarja wie wil je er wel neerzetten.

van persie. bij arsenal top bij nl flop
Huntelaar. bij schalke top bij nl alleen goed tegen de 'kleintjes'

wie dan?

heitinga was informant van de telegraaf en boulavard dus die kan ook oprotten.

Ik vind dat Klaas Jan Huntelaar recht van spreken heeft. Bert van Marwijk heeft hem gedurende de kwalificatie voor Euro2012 (bijna) altijd in de basis gezet als spits. Huntelaar heeft veel gescoord.

Dan begint de voorbereiding op het EK en plots verliest Hunterlaar zijn plaats (de spitspositie) aan Robin van Persie. Een teleurgestelde en boze reactie van Klaas Jan kan ik dan begrijpen.

Het zijn beide topspelers, mijn mening is echter dat Huntelaar een echte diepe spits is en Van Persie een aanvaller die rond zwerft en om een diepe spist heen speelt.

off. Ik zeg Henk ten Cate als bondscoach van Oranje! Dat is weer eens wat anders en een goede trainer/coach

Ze moeten niet allemaal de dramaqueen uitgaan hangen want dan mogen ze van mij allemaal wegwezen.! Dat oneindig gezeur altijd ze verdienen weet ik hoeveel miljoen per jaar iets waar mensen jaloers op zijn. Ze hebben alles wat ze willen, krijgen alles wat ze willen en dan gaan ze zeuren dat een speler dwars zit.!

Wat ik verder vind is dat vpersie zich schandalig heeft gedragen afgelopen EK. Als een koning deed hij net alsof hij boven andere stond. Verder heeft hij het aardig verkloot de eerste 2 wedstrijden in de spits dus misschien is het beter dat vpersie weggaat want zo gaat het nooit meer wat worden en kunnen we nog wel 30 jaar wachten voordat we weer eens in een finale staan

23 juni 2012 om 11:49

Je eerste alinea ben ik het volledig mee eens, maar die tweede... toen ik je eerste twee zinnen las, dacht ik serieus dat je een typefout had gemaakt met betrekking tot 'van persie' en 'huntelaar', maar dat bleek dus niet zo te zijn. Als je als spits speelt en je hebt vóór het toernooi al de stempel dat je erin staat als vriendje van de coach, speel je echt niet lekker hoor. Want even eerlijk, dit is wel de stempel die Huntelaar Van Persie oplegde in de media...

23 juni 2012 om 12:06

Oke maar bij het vak voetballer hoort dat je gewoon de pers te woord staat, en het is toch ook zo dat hij het oogappeltje van van Marwijk is.! Dat is niet erg helemaal niet maar als hij slecht presteert en er gebeuren randzaken dan wordt dit onder de loep genomen!

Ik vind gewoon ze moeten eens gaan voetballen en niet zo zitten zeuren. Dat gedoe allemaal wat een onzin

23 juni 2012 om 12:09

Als voetballer hoor je inderdaad de pers te woord te staan, helemaal mee eens, maar dat betekent nog niet dat je je collega met de grond gelijk moet maken ;-)

Inderdaad, gewoon volgend seizoen met een schone lei beginnen en op naar Brazilië! Alhoewel, we moeten eerst maar eens proberen de kwalificatie door te komen!

Wat leuk: weer een topic waar we RvP de grond in boren omdat al die Ajax fans vinden dat hun grote held KJH Houten Klaas huntyelaar in de spits moet.

Deze gast kan echt niks ... ja scoren tegen San Marino, balletjes die ik met mijn XXX nog gescoord zou hebben. Ik heb hem voor het EK al de splijtzwam van de selectie gneomd, doordat hij in elke krant schreeuwde dat hij de spits moet zijn van Oranje.

Jeemich ... ik heb nog nooit zo'n slechte spits gezien als KJH in Oranje. Die gozer kan echt helemaal niks en is een regelrechte ramp voor je team met het domme geblaat van hem in de pers. Ik ben blij dat er steeds meer negatieve verhalen naar buiten komt waaruit blijkt dat deze zwaar overschatte en geflopte aanvaller van Real en AC waar hij niet uit de verf kwam omdat hij totaal geen toegevoegde waarde heeft voor een team gewoon de verrotte plek in de selectie was.

Oprotten MET Huntelaar

23 juni 2012 om 11:49

Heb je van Persie aan gezien die maait royaal over de bal heen.! Staat nooit in de spits, scoort toevallig in eeen afstandschot en bakte er vrij weinig tot helemaal niets van.! Wat denk je als je 3 keer verliest en er wordt 2 keer gescoord dat meneer van Persie op handen wordt gedragen door zijn wan prestatie omdat hij bij Arsenal soms laat zien dat hij aardig kan voetballen? Nou denk het niet kerel hij heeft het EK en op het afgelopen WK helemaal niets laten zien toen had Nederland het geluk dat ze een goede Robben hadden. Dus optiefen met van Persie. En van Persie speelt bij een middenmotor in Engeland vergeet dat niet!

23 juni 2012 om 11:52

kun je nagaan waar het niveau is van Schalke..., de kelder van de subtoppers en hij scoort alleen nog maar tegen nog mindere clubs.

Huntelaar: Oprotten!!!!!

RVP presteet al jaren op een constant niveau bij een van de grootste clubs van de wereld, Huntelaar heeft alleen nog maar gefaald bij dat soort clubs.
Dus: Huntelaar Oprotten!!!!!

23 juni 2012 om 12:09

Ik vind Arsenal niet echt een supertopclub als ik eerlijk ben! En het niveau van de Duitse competitie is niet mis het is ook een van de sterkste competities maar goed ieder zijn eigen voorkeur.

Hij presteert goed bij Arsenal maar bij het Nederlands elftal is dit helemaal anders. Als je kijkt naar een spits die moet in de punt staan en niet gaan rondzwerven aan de zijkanten.

Of je in de basis thuishoort of niet, Huntelaar moet zich gewoon schikken in de rol die hij toegewezen krijgt. Een beetje tegengas mag natuurlijk, maar wat Huntelaar op het EK liet zien sloeg echt alles. Dan mag je nog wel topscorer van de Bundersliga zijn, dat betekent nog niet dat je je concurrent in de media praktisch met de grond gelijk moet maken. Het is gewoon oncollegiaal wat hij heeft laten zien! Vergeet niet dat het hier niet om een speler van het formaat Ibrahimovic, Messi of Ronaldo gaat, maar 'slechts' om Klaas-jan Huntelaar...

Mensen die hier trouwens aankomen met het feit dat Huntelaar topscorer is in de Bundesliga: Van Persie is topscorer in de Premier League, een competitie die mijns inziens groter is dan de Bundesliga. Dat Huntelaar meer scoort in Oranje is ook een feit, maar ik kan me eigenlijk geeneen fatsoenlijke tegenstander herinneren waar Huntelaar tegen heeft gescoord. Bovendien heeft Van Persie dit jaar in Engeland bewezen dat hij ook tegen grote teams kan scoren. Tel daarbij op dat Van Persie veel beter in het systeem met naar binnentrekkende spelers past dan Huntelaar en je komt al automatisch uit bij een spitspositie voor Van Persie

23 juni 2012 om 11:48

Goede inhoudelijke reactie.

Waarschijnlijk zullen de mensen die pleiten voor Huntelaar, een jaartje geleden ook Bendtner in de basis zetten ipv RVP bij Arsenal :P

23 juni 2012 om 11:56

Huntelaar is na Ronaldo en Messi de meest scorende speler van Europa.
En de Bundesliga is een wereldcompetitie die de Serie A al is gepasseerd.
Huntelaar heeft iets van 110 keer meer gescoord dan Van Persie in zijn carrierre.
Huntelaar heeft ook wel tegen grote teams gescoord in zijn carriere.
Tegen Inter Milan met Ajax, tegen Atletico Madrid met Real etc.
Huntelaar scoort in Oranje bijna 2 keer sneller dan Van Persie.
Als spits gaat het er om hoeveel je scoort en tegen welke clubs dat zijn maakt echt geen flikker uit.
Daarbij komt bij dat Nederland met Robben,sneijder,afellay,van der Vaart etc geen voetballende spits als Van Persie nodig heeft.

23 juni 2012 om 12:07

Van Persie heeft dit jaar méér gescoord in een sterkere competitie. Het verschil zit hem in de goals in Oranje, waardoor het rendement van Huntelaar hoger uitpakt. Dat de Bundesliga een grotere competitie is dan de Serie A is een feit, maar in mijn ogen staat de Premier League daar nóg een stapje boven. Zelfde geldt trouwens voor de Primera Division. De grote clubs waartegen Huntelaar heeft gescoord zijn op twee handen te tellen.

Als spits gaat het er inderdaad om hoeveel je scoort. Voor Huntelaar en Van Persie was dit praktisch gelijk (van Persie scoorde er één meer). Dan lijkt het me toch logisch dat je ook het niveau van de tegenstander meeneemt? Dan lijkt het me logisch dat je bij Van Persie uitkomt.

Het spel van Oranje is niet iets wat afgestemd moet worden op een speler als Huntelaar. Als Oranje zijnde wil je zoveel mogelijk scoren en probeer je zoveel mogelijk spelers op te stellen die vanuit de positie waarin ze spelen tot scoren kunnen komen (lees: Robben op rechts en Afellay op links). Wat heb je in dit geval aan Huntelaar? Inderdaad: helemaal niets. Huntelaar is een type speler waarbij alles om hem heen moet kloppen. Als het niet klopt, is hij ook nergens. Van Persie kan het spel openbreken met een snelle actie, iets wat Huntelaar niet kan

23 juni 2012 om 17:31

Ja maar Huntelaar scoort tegen het rechterrijtje in de Bundesliga
Van Persie heeft dit jaar tegen Elke club in de PL gescoord alle topploegen en tegen alle topverdedigers en heeft een karrenvracht aan assist gegeven in tegenstelling tot Huntelaar.

Tegen Inter dat is iets van 7 jaar geleden! Hoeveel goals heeft hij in totaal gemaakt in de Champions league???

110 meer keer gescoord ja leuk dat je dus de Jupiler league doelpunten en eredivisie doelpunten meetelt! Tel dan gelijk alle doelpunten die hij Buiten Nederland heeft gemaakt en dan is het heel erg magertjes gesteld..

Haha het maakt niet uit tegen welke ploeg je scoort volgens jou?
Dan moet Messi maar gewoon in de Jupiler league gaan voetballen en per jaar 100 doelpunten maken?

Moet toch verdorie niet gekker worden met die over het paard getilde vedettes. Die jongens moeten blij en trots zijn dat ze uberhaupt voor het Nederlands elftal uit mogen komen. Als je je dan zo gedraagt dan rot je toch lekker op, gatverdamme.

als niemand nog met huntelaar wilde spelen is het wel heel erg raar dat hij de laatste wedstrijd een basisplaats kreeg.br en wat moet je verstaan onder ruggesteun van de Telegraaf??

23 juni 2012 om 12:18

Dat de Telegraaf een krant is die plaatst wat het wil plaatsen, in dit geval alle positieve dingen van Huntelaar en de negatieve van Van Persie. Met 'ruggesteun' wordt bedoeld 'zich gesteund voelen door', snap je ; ?

23 juni 2012 om 13:51

Haha ja dat snap ik wel. Alleen in deze context snap ik niet wat er onder verstaan moet worden. Een basisplaats eisen met de ruggesteun van een van de slechtste kranten van Nederland vind ik gewoon heel raar klinken.

23 juni 2012 om 17:32

Maar je moet ook toegeven dat het raar was dat Van der Vaart en Sneijder 0 keer de bal naar hem hebben gepasst.....waar rook is is vuur.

Reageren op de poll: Nee ik denk niet dat Klaas Jan Huntelaar terugkeert bij Het Nederlands Elftal (als dit waar is). En zolang Bert Van Marwijk daar coach is, zal Huntelaar nooit 'n echte kans krijgen, ookal blijft hij bij Het Nederlands Elftal.

On:-

Ongelooflijk wat er in 2 weken tijd bij het Nederlands Elftal is gebeurd.

Voor het EK was de sfeer redelijk, toen ging Nederland naar het EK en binnen 2 weken waren ze uitgeschakeld. En de sfeer is in een keer enorm slecht.

Eerst gaan er geruchten dat Ibrahim Afellay en Robin Van Persie niet goed in de groep liggen, omdat ze niet vaak communiceren met hun andere team genoten, en ze zoeken elkaar vaak op.

Dan gaan er weer geruchten dat Gregory Van Der Wiel niet goed in de groep licht. Omdat hij meer bezig is met muziek, z'n kledinglijn en andere dingen, dan met voetbal.

Dan gaan er weer geruchten dat John Heitinga niet goed in de groep ligt, omdat hij waarschijnlijk alles heeft door verteld over de sfeer bij Het Nederlands Elftal.

Dan gaan er weer geruchten dat Arjen Robben niet goed in de groep ligt, omdat hij te schijnheilig doet. En ook dat hij waarschijnlijk 'hou je bek' tegen Van Marwijk heeft gezegd.br Dan gaan er weer geruchten dat Bert Van Marwijk weg moet als trainer van Het Nederlands Elftal, omdat hij verkeerde keuzes maakt en verkeerde spelers oproept. Want er gingen ook geruchten dat de spelers van Het Nederlands Elftal het er niet eens mee waren dat Jetro Willems en Wilfred Bouma waren opgeroepen, en dat ze vonden dat Royston Drenthe of Urby Emanuelson moesten opgeroepen worden voor de linksback positie, en iemand als Nick Viergever of Stefan De Vrij voor de plek van Bouma. En er gingen toen ook geruchten dat Rafael Van Der Vaart gezegd zou hebben dat Bert Van Marwijk wegmoest.

En nu gaan er weer geruchten dat Klaas Jan Huntelaar ook niet goed in de groep licht. Omdat hij, net als Rafael Van Der Vaart, waarschijnlijk alleen maar aan het zeuren was.

Volgens mij is Nederland gewoon toe aan 'n nieuwe bondscoach. Want ik ben bang dat als Van Marwijk bondscoach blijft, dan wordt de sfeer denk ik met de wedstrijd die Nederland speelt erger.

Maar ik denk ook niet dat als Bert Van Marwijk weggaat bij Nederland, dan vind hij denk ik niet zo snel 'n nieuwe club, en waarschijnlijk ook niet de club die hij wilt. Want dan moest Bert Van Marwijk wel 'n betere prestatie moeten leveren dan deze wan prestatie.

Als opvolger van Bert Van Marwijk zat ik te denken aan Louis Van Gaal. Ik weet dat hij iemand met 'n handleiding is als je hem binnenhaalt, maar in mijn ogen is hij 'n uitstekende coach voor Het Nederlands Elftal. En misschien kan hij dan ook revanche nemen bij Nederland op z'n eerdere periode, en misschien ook op Bayern Munchen, aangezien hij daar best vaak is afgekraakt door onder andere Karl Heinz Rummenige en Uli Hoeness.

23 juni 2012 om 12:03

Stel dat we LvG als nieuwe coach krijgen, dan moet hij binnen komen omdat hij wil presteren met een getalenteerde groep, en niet uit wraakgevoelens. Dat is een verkeerde instelling en zal alleen maar averechts werken.

Ik vind wel dat er duidelijkheid moet komen bij de groep die de kwalificatiereeks gaat beginnen en dat elke nieuwe spelers die gedurende deze reeks de groep betreed zich aan die regels moet houden.

Gisteravond bij de NOS was hockeycoach Frank Lammers, die legde haarfijn uit goed regels kunnen werken in een groep, met name een groep waarin zich grote vedetten (klinkt positiever dan ego's) bevinden. En wie niet wil meedoen ligt eruit, hoe groot/goed je ook bent. Duidelijkheid!

Waarom accepteren Duitsers (gomez, Podolski, Muller) het wel als ze worden gewisseld. Gomez is ook een geweldenaar maar makt zonder te morren plaats voor Klose. Teambelang boven individuele belangen noemen ze dat. Bah, ik baal van al die omhoog gevallen ego's bij Oranje. Tijd voor een grote schoonmaak.

23 juni 2012 om 13:49

Gomez zei na de wedstrijd tegen Nederland. Als ik speel, supportert Klose voor mij, als Klose speelt supporter ik voor hem. Spelers die zich niet in het teambelang opstellen, hebben bij Löw gewoon geen kans.

DAt je als spits in topvorm ziet dat je collega in de basis 5 kansen per wedstrijd mist daar mag je zeker tegen in opstand komen. Dat je minder vriendjes hebt in de selctie dan je concurrent dat breekt je dan weer op in de vorm van assist die je niet krijgt en daarna wordt je de zondebok. Voorspelbaar gedrag van de vrienden/mietenclub van persie en consorten.

Ik walg zo van dit ned team met zijn misplaatste sterallures en stuurloze capitein Bvm...ik heb de wedstrijd tegen Duitsland al niet meer bekeken.

Ik wacht wel op een nieuwe generatie die voor eer gaat voor het vaderland en trots is op het oranje shirt.

No guts no glory...!

23 juni 2012 om 17:54

dan moet je lang wachten

wat een zielige reactie van jou. Ik mer dat de telegraaf veel mensen bereikt heeft met het anti v Persie verhaal. Overigens, raar dat heel veel spelers in de richting van Huntelaar wijzen, zou dat zomaar uit de lucht komen?

Huntelaar moet lekker bedanken voot Oranje. Voor hem geen eer aan te behalen. word ziek van die arrogante stoere mannetjes als Affelay en billenmaat v Persie. Als je net na een nederlaag je vrouw en public gaat bellen heb je schijt aan de hele wereld en hoor je helemaal nergens bij!

Het niet accepteren en ontevreden zijn mag natuurlijk maar je dusdanig opstellen dat je (mede) de groep in de sfeer (verder) verziekt kan natuurlijk niet.
Niemand heeft het recht op een basisplaats in Oranje, ook niet als je topscorer van de Bundesliga bent.

Mag ik jullie er aan herinneren dat Huntelaar meer heeft gescoord dan topspitsen Lewandowski en Gomez.

Je mag dan nog zo'n grote goede spits zijn als je jezelf niet ondergeschikt kan maken aan het team dan is er binnen geen enkel team plaats voor je. Als bovenstaande waar is dan moet de bondscoach (nieuw of oud) zich afvragen of je zo'n splijtzwam wel in je team wil hebben.

Als KJH zich idd op een dergelijke manier gedragen hebben dan kan ik me voorstellen dat overige spelers niet langer met hem in 1 team willen spelen. Grotere namen zijn hem voorgegaan die ook niet in staat bleken hun eigen belang ondergeschikt te maken aan het teambelang.

Overigens zag je in de wedstrijd tegen Portugal wel dat KJH geen enkele bruikbare bal kreeg, waardoor hij geen enkele rol van betekenis heeft kunnen spelen. Misschien dat je dan in gaat zien dat je een team van 11 spelers nodig hebt om goals te maken.

Overigens ben ik van mening dat in een goed draaiend Nederlands team Van Persie een beter optie is zolang die in de punt van de aanval blijft staan en niet gaat zwerven op het middelveld.

Maar laten we de zwarte Piet nu niet alleen naar KJH schuiven, er zijn er meerdere die hebben gefaald!!

23 juni 2012 om 12:19

Hij heeft zich jaren ondergeschikt aan het team gemaakt. RVP staat al ruim 2 jaar zonder iets te laten zien in de basis en telkens als Huntelaar erin kwam voor RVP in de kwalificatie, scoorde Huntelaar wel. Op het WK presteerde RVP niet, in de kwalificatie was Hunter beter dan Rvp, en dit EK presteert RVP weer niet. Als je dan 2 jaar jezelf ondergeschikt hebt gemaakt maar wel beter presteert in Oranje, mag je na zo'n lange tijd wel een keer je mond opentrekken.

23 juni 2012 om 12:42

Je mag altijd voor jezelf opkomen maar het gaat erom de manier waarop je dat doet. Alle tekenen wijzen erop dat hij dat op een egocentrische manier heeft gedaan. Als dat zo is blijft mijn punt overeind, niemand is groter dan het team.

Overigens zal de discussie altijd blijven RVP of KJH beide topscorer in een grote Europese competitie, dus daarover mag iedereen zijn eigen visie hebben.

Ik ben van mening dat RVP de completere voetballer is waardoor hij voor mij altijd de betere keuze is.

23 juni 2012 om 12:57

Hoe op een egocentrische wijze dan? Het is toch in het teambelang dat we goals maken?

Wat het tweede punt betreft, ik ben het daarmee oneens. Ik denk niet dat het erom gaat dat ze allebei topscorer in hun competitie zijn, of wie de completere voetballer is. De vraag is simpel: Wie heeft er de afgelopen 2 jaar beter gepresteerd in Oranje? Huntelaar, toch? Dan kan RVP completer zijn maar wat maakt het uit als Huntelaar in Oranje beter presteert. Wat ze bij hun club doen maakt ons niet zoveel uit dan.

23 juni 2012 om 14:32

Op je vraag wie de afgelopen 2 beter heeft gepresteerd kun je geen antwoord geven zonder dat je weet welke prestatie je meet. Goals of een bijdrage aan een beter spelend team? Dat wordt dus een eindeloze discussie waar ik niet eens aan begin.

Ik ben van mening dat RVP de betere keuze is voor Oranje, dat andere mensen het daar niet mee eens zijn veranderd daar niets aan. Ik vind KJH een te beperkte voetballer, weliswaar met een neusje voor de goal, maar ik geef de voorkeur aan completere spelers. In Oranje zal daarom LDJ ook altijd mijn pinch-hitter zijn.

23 juni 2012 om 15:21

Wat heb je aan complete spelers die geen goals maken? Ik heb van Persie een paar keer een bal zien krijgen, waarvan als dat een goal was geweest, Oranje een stuk minder hard was afgegaan dan nu. Nu gaan we naar huis maar wel met een complete speler in de basis.

Van een spits meet ik de goals, van een keeper de ballen die hij tegenhoudt, dat moet je denk ik niet ingewikkelder maken dan het is.

Zonder de goals van Huntelaar was de kwalificatie een stuk moeizamer geweest. Wat koop je dan voor de compleetheid van van Persie? Hij laat anderen zo lekker meevoetballen? Hij staat in de punt van de aanval en dan kun je, wat je voorkeur ook is, niet zonder goals.

KJH heeft totaal geen kans gehad ... Wil je hem echt goed hebben dan moet je vanaf het begin een systeem om hem heen bouwen dan scoort die er iedere wedstrijd 1 a 2 ... (zie Schalke)

Liever KJH dan BVM vind ik !

Oooh Bertje Bertje hoe kan je Nederlands beste spits zo behandelen...schandalig. Van Persie er uit heeft in 3 jaar tijd niets laten zien

Nu begint dus iedereen maar wat te roepen.

Dit zijn stukken die ik ook kan verzinnen. Ik wacht vooralsnog op duidelijkere bronnen met duidelijke verklaringen.

Eerst was Vd Wiel de grote schuldige, toen Van Persie en Afellay (wat mij nog het meest logisch lijkt), daarna Robben, nu Huntelaar.... Wie is er hierna aan de beurt?

23 juni 2012 om 12:29

Ik denk allemaal. 1 ding is zeker, de sfeer was allesbehalve goed. Dat komt mede door een gefrustreerde Robben die niks goed deed, door Van Persie en Afellay die zich afzonderden, door Van Der Wiel die zijn kledinglijn en muziek belangrijker vond en door Huntelaar die dus schijnbaar voor extreem veel onrust heeft gezorgd. Wat mij betreft, eerst de Coach eruit, vervolgens kijken hoe het gaat met een nieuwe trainer, en anders deze spelers of eruit gooien of een goed gesprek mee hebben, tot ze door 1 deur kunnen.

23 juni 2012 om 12:35

@ vanpersie14

Het is in ieder geval duidelijk dat Van Marwijk de grip op deze groep totaal verloren is. Een nieuwe bondscoach is in mijn ogen ook de eerste stap. Ik persoonlijk zou Van Gaal nog wel een keer aan het werk willen zien, maar dat gaat niet gebeuren natuurlijk.

23 juni 2012 om 13:02

Helemaal mee eens, Van Gaal lijkt me echt geschikt voor deze groep. Maar het is inderdaad onrealistisch. Verbeek of De Boer lijken me wel goede opties, of misschien zelfs Koeman. Maar De Boer gaat denk ik niet weg (daar weet jij meer van dan ik), Verbeek geen idee en Koeman gaat ook nog niet weg. Maar dat Van Marwijk weg moet zijn we het in ieder geval beiden mee eens.

23 juni 2012 om 12:39

De schuld ligt dus bij meerdere spelers die niet voor Nederland wilden spelen om het land zelf, maar meer wilden spelen voor Nederland om hun eigen ego en te laten zien hoe ''goed'' ze wel niet zijn. Dit elftal is helemaal verscheurd, helemaal geen teamspirit bijvoorbeeld ala Brazilie die een hecht groep uitstralen. Helemaal geen nationalistisch gevoel gemerkt van deze jongens op van Bommel na hoe slecht hij ook heeft gespeeld. Dit is vooral de schuld van de media en het volk zelf in Nederland die vlak voor het toernooi weer komen met het Van Persie-huntelaar onderwerp. Vooral dat heeft er voor gezorgd dat er net als bij het volk ook bij de selectie 2 partijen zijn ontstaan. Dat kan je natuurlijk niet hebben, de coach bepaalt en daar hoort naar geluisterd te worden. Huntelaar heeft blijkbaar nog voor extra problemen gezorgd door te zeggen dat hij de spits zou moeten zijn en niet Van Persie, tsjaa wat moet Van Persie daar nou van denken? Die zal niet normaal meer met Huntelaar omgaan natuurlijk. Huntelaar had gewoon moeten luisteren naar de trainer en niet zijn eigen ego vooropstellen, dat heeft alleen voor meer problemen gezorgd.

23 juni 2012 om 12:45

@ arsenal101

Ik kan me het gedrag van Huntelaar nog wel voorstellen. Vrijwel iedere analist en trainer die aan het woord is geweest wilde Huntelaar in de spits. Van Persie liep arrogant te doen, maar prestaties bleven achterwege. Dan vind ik het begrijpelijk dat je ontploft. Maar goed, het is wel duidelijk dat het een grote bende was.

23 juni 2012 om 13:16

''van Persie liep arrogant te doen''
Verklaar dan wat hij precies deed? En voor je met het voorbeeld komt dat hij niet heeft gepraat met de pers, dat was een afspraak tussen Arsenal, Knvb en hem.

Volgens de bronnen tot nu toe, is het enige wat je Van Persie kwalijk kan nemen dat hij een apart groepje heeft gevormd met Affelay, verder heeft Van Persie bijvoorbeeld wel de tijd genomen om handtekeningen uit te delen aan de mensen bij schiphol. Huntelaar deed dat niet, terwijl juist hij werd aangemoedigd door het grootste deel van het Nederlandse volk terwijl Van Persie alleen maar werd uitgekotst, arrogant toch!? Huntelaar heeft echter volgens de zoveelste bron een scheur veroorzaakr in de selectie en dat heeft voor grote problemen gezorgd, maar nu proberen sommige dat weer goed te praten door te zeggen dat hij gelijk heeft enzovoorts en dat iedereen behalve Huntelaar fout zat. Het was inderdaad een grote bende daar en dat kwam door de meeste spelers. Het lijkt dat alleen Van Bommel in dienst heeft gespeeld voor het land en niet voor zichzelf en zijn ego, groot respect daarvoor.

Volgens de media is het hele elftal fout joh!!
Huntelaar gooit met knuppels.
Bouma slaat een dokter.
Van der Wiel loopt alleen maar met koptelefoon en ligt slecht in de groep.
Van Bommel zeikt alleen maar..

Waar gaat het heen met de media. Alsof ik dit allemaal moet geloven van het slaan en knuppels gooien..

Haha en ik weet nog toen Nederland verloor met 1-0 tegen Denemarken dat iedereen zei 'huntelaar moet spelen i.p.v Van Persie' Ik wist wel dat het geen verschil ging maken Huntelaar of Van Persie
De ploeg heeft gewoon slecht gepresteerd en volgende keer beter , voetbal is een teamsport..
Heel zwak om iemand anders de schuld te geven, Nederland heeft een nieuwe coach nodig en moet terug met een nieuw begin beginnen als ze verder ruzie blijven maken dan doen ze het volgende keer weer .

Ik zou zo gaan spelen, want: Als Huntelaar in de goal staat krijgt hij genoeg ballen! Van Persie kan lekker heel de wedstrijd over Mathijsen heen komen. Sneijder zorgt voor de goede opbouw en Robben zorgt ervoor dat de snelle spitsen worden tegengehouden. Van der Vaart op linksback, kan over vd Wiel heen komen en voorzetten geven. De Jong moet de maar wat om zich heen schoppen en Willems die moet maar wat trucjes doen als hij zin heeft. Daarvoor dan op rechts Mathijsen hij kan naar binnen komen en schieten maar kan ook buitenom en doet zijn verdedigende taken. In het midden als '10' Heitinga die doet verdedigend ook zijn werk en kan bijkomen in de spits en koppen. Op links dan van der Wiel die kan goed ballen terugspelen op Heitinga of Willems en die mogen dan uithalen. En tenslotte in de spits Stekelenburg, als het opbouwen niet lukt dan moet je maar hoog op hem spelen hij is tenslotte groot genoeg om een bal te koppen.

Heerlijk team dit, hier win je het WK in Brazilie mee!!

Huntelaar
van Persie
Sneijder
Robben
vd Vaart
de Jong
Willems
Mathijsen
Heitinga
vd Wiel
Stekelenburg

Het eerste wat de aankomende bondscoach moet doen is duidelijk maken dat er bij Oranje geen ruimte is voor ego's. Sinds Van Persie en Huntelaar beiden topscorer van hun competitie zijn geworden is hun ego flink toegenomen. Bezem door die selectie halen, met als eerste die Van Der Wiel eruit!

23 juni 2012 om 12:25

Of Huntelaar's ego is toegenomen weet ik niet. Hij ziet gewoon een speler voor zich die in Oranje al jaren niet presteert. Hij ziet RVP ballen missen die hij zou maken, ook in Oranje. Hij weet dat hij topscorer is van de kwalificatie. En dan merk je dat wat er ook gebeurt, RVP in de basis staat en jij geen kans krijgt. Als je daar dan na ruim 2 jaar een keer je mond over opentrekt, heeft dat weinig te maken met je ego. Dat heeft gewoon te maken met prestaties in Oranje en om onduidelijke redenen geen kansen krijgen.

23 juni 2012 om 12:34

Nauurlijk is Huntelaar zijn ego toegenomen, wat geheel logisch is als je topscorer bent geworden van een sterke competitie. Ook geheel begrijpelijk als dat zelfs geen aanleiding is om een basisplek te krijgen in Oranje. Maar kun je het falen van RvP niet beter afschuiven op Bertje? Misschien deugt zijn hele systeem wel niet en komt het er daardoor bij Van Persie niet uit. Huntelaar heb ik ook zien stuntelen op het EK, en kansen zien missen die hij geblinddoekt er in rost in Duitsland. Het is daarom zo jammer dat als het niet loopt er gasten als Huntelaar op de bank gaan zitten mokken en de hele teamgeest verpesten.

23 juni 2012 om 12:56

Ja, maar in tegenstelling tot RVP scoorde Huntelaar wel in de kwalificatie he!

Op het EK heeft hij veel minder kansen gehad dan van Persie.

Huntelaar moet zich gaan het teambelang houden en niet iedereen tegen elkaar opstoken, als dit waar is. Evenals Van Persie trouwens. Ik denk dat je deze hele soap op het conto van Van Marwijk kan schrijven. Het is toch ongelooflijk, dat onze Bert geen systeem kan verzinnen waarin de beste speler van Engeland en de topscoorder van Duitsland samen in kunnen voetballen. Een redelijke coach bedenkt een systeem en kiest dan de spelers uit. Grote coaches(ferguson, Wenger etc.) maken een systeem om hun beste spelers, zodat zij optimaal kunnen renderen. Maarja, aangezien Van Marwijk echt geen topcoach is, moet hij eerst de laan uit voordat deze 2 voetballers weer samen kunnen spelen.

ik stel voor: een persconferentie met alle 23 achter de tafel, wordt lachen!

gewoon heel simpel.
De nieuwe bondscoach gaat wel bepalen wat er gebeurt.
Johan Cruyff kom eens van je plek af. Tis toch een erebaantje voor je ??

Volledig terecht dat de spelers en Bert klaar zijn met Huntelaar. Hallo, moeten we voor Klaas-jan Huntelaar zowat het halve systeem om gaan gooien? Dan moet Van Persie op de 10, Sneijder op links, dat zijn twee hele grote en ingrijpende veranderingen. Nee natuurlijk niet. Er moet in de spits gewoon een keuze gemaakt worden, en bij mij is het na het EK geen enkele twijfel meer dat dat Van Persie moet zijn. Huntelaar bracht niks extra´s, en Van Persie heeft een streepje voor omdat het een veel betere voetballer is.

En volgens VI wil ook niemand meer werken met Van Persie, Afellay, Van der Wiel en Heitinga. Nou dan houden we heel weinig spelers over. Zowel het VI als NRC zijn betrouwbare bladen en ik ga ervan uit dat ze niet zomaar dingen publiceren. Het wordt nog heel lastig om hier weer een team van te krijgen, want het blijkt nu dus eigenlijk dat niemand met elkaar wil werken. We moeten hopen op een Frankrijk scenario, die hadden hetzelfde gezeik in Zuid Afrika maar lijken nu weer hersteld en doen het tot nu toe niet slecht op het EK. Een nieuwe bondscoach is helaas wel een vereiste denk ik.

23 juni 2012 om 12:34

Daarom is het ook heel moeilijk om iemand te geloven. Mischien is de bron van NRc Van persie , maar mischien is de bron van vi Hunterlaar

Ja,en als vd Vaart'elke wedstrijd op de plek van Sneijder had gestaan,dan had die zich onmogelijk gemaakt.
Als Huntelaar elke wedstrijd had gespeeld,dan had van Persie zich onmogelijk gemaakt,en zo kan je elke speler wel opnoemen.

Ik ben alleen het vertrouwen in Bert verloren,vast blijven houden aan een onmogelijk systeem,en van je 18 jarige back en een pas 2 weken fitte back eisen dat die 90min op en neer rennen,verdedigen en voorzetten vanaf de achterlijn geven,elk ander team gebruikt hun vleugelspitsen daarvoor...

Ik had als Huntelaar zijnde nog geeneens mee gegaan als ik had gehoord dat de trainer hoe dan ook vast zou houden aan zijn systeem en zijn vaste 11.
Bij Bert kan niemand zich in het elftal spelen,al is de ander 11 maanden geblesseerd geweest,spelen zal hij,hoe goed zijn vervanger ook speelde.

Huntelaar heeft zich jarenlang inschikkelijk opgesteld oa met het WK toen van Persie eindeloos vertrouwen kreeg. Huntelaar zat indertijd op de bank omdat hij bij Real en Milan nauwelijks speelde. Dat werd als reden opgegeven. Nu krijgt zelfs Afellay die nauwelijks bij Barcelona speelt de voorkeur boven Huntelaar en van der Vaart terwijl Huntelaar een topseizoen draaide bij Schalke. Na jaren opgekropte irritatie werd het Huntelaar teveel en eindelijk barstte de bom. Om nu te gaan zeggen dat Huntelaar een moeilijke jongen is is kort door de bocht. Huntelaar is juist altijd inschikkelijk geweest en nu wordt het hem teveel en terecht.

23 juni 2012 om 19:13

KJH was tijdens het WK in 2010 nog niet de speler die hij het afgelopen jaar is geworden. Dus de vergelijking gaat helemaal mank.

Het is toch al duidelijk dat van Persie 3 jaar lang niet presteerd in Oranje..alleen 4x gescoord tegen San Marino maar dat kan iedereen die hier op dit topic reageert ook.

Ben je topscorer van de Bundesliga, Topscorer van de Ek-kwalificatie en nog sta je er naast. Onbegrijpelijk!

Afellay die dit seizoen een x 20 minuten heeft gespeeld staat in de basis, Robben die een slechte periode achter de rug heeft en heel voorspelbaar voetbalt staat in de basis.

Doe dan Narsingh er in die onbevangen kan spelen en ook een voorzet kan afleveren waar Huntelaar van kan profiteren.

Van mij hoeven Van Persie, Afellay, Robben, van der Wiel, Heitinga en Matthijssen niet terug te keren in het Nederlands elftal

Om te beginnen word ik langzamerhand ook wel schijtziek van al die media die met allerlei onthullingen komen. Een betrokkene hier, een bron daar...zo blijft het allemaal wel heel erg vaag en subjectief hoor. Laat degene die info heeft gewoon eens met naam en toenaam in de media komen, maar daar is men te laf voor.
Verder in algemeenheid..begrijp goed dat als je bij je club het mannetje bent je heel graag in de basis wilt en enorm pissed bent al je niet speelt. Maar ik vraag me af of die gasten wel beseffen hoeveel zo'n EK teweeg brengt bij de mensen, wat het betkenet voor ons simpele zielen.
Ik weet...klinkt super naief..maar is het nou zo moeilijk gewoon je bek te houden, te zorgen dat je superscherp bent als je in moet vallen en deel uit willen maken van een groep.
Kenmerk van een echt team is dat je geen vrienden hoeft te zijn, elkaar af en toe wel gewoon de waarheid moet kunnen zeggen maar uiteindelijk een gezamelijk doel voor ogen hebt wat persoonlijk belang overstijgt.
Bij Oranje hing al vanaf de voorbereiding rare, negatieve en chagrijnige sfeer en dat komt achteraf steeds meer naar voren, sterker dat straalde men in alles uit.
Forza Italia zondag.

Waar rook is, is vuur. Al dit soort verhalen, waar of niet, overdreven of niet, maken 1 ding wel heel erg duidelijk. Van Marwijk heeft het met zijn geschipper volledig uit de klauw laten gieren en hij dient dus op zeker degene te zijn die niet meer bij Oranje terugkeert . Hij en zijn gehele technische staf.

Huntelaar heeft zich altijd al netjes opgesteld en ondergeschikt geweest aan het team.
Bij Real,milan en al helemaal op het WK 2010. Nu mag hij wel eens een keer voor zichzelf opkomen want dit was misschien zijn laatste kans op een Ek.

Bert kan gewoon niet omgaan met grote spelers. Urby heeft hij afgeserveerd alsof hij bij de amateurs speelde en Seedorf heeft hij met een smoes niet opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Huntelaar werd lastig omdat hij gewoon voelde dat Van Persie zonder dat hij zichzelf moest bewijzen een basisplek kreeg. Huntelaar kreeg gewoon geen eerlijke kans en hij had dat door. Op het WK van 2010 kropte hij alles op en zag hij dat Van Persie er niet veel van bakte in de spits.

Het is toch vreemd, Huntelaar wordt altijd verweten alleen te scoren tegen de kleintjes, terwijl de feiten ook hier anders zeggen.

Huntelaar heeft afgelopen seizoen 10 goals weten te maken tegen het rechterrijtje tov van Persie die er 11 heeft weten te maken.

Is het dan zo dat voor sommige figuren die ene goal bepalend is ofzo? Of heeft men gewoon niet gekeken naar hoe het echt zit en gewoon maar wat geroepen?

23 juni 2012 om 13:14

Daar gaat het toch niet om; Huntelaar scoort alleen tegen de kleintjes, Van Persie scoort tegen de kleintjes én maakt 3 goals tegen Chelsea op Stamford Bridge, scoort tegen Manchester United, scoort tegen Barcelona.. Wat wil je nou duidelijk maken met die cijfers

23 juni 2012 om 16:14

Van Persie heeft dit seizoen gescoord tegen:

-chelsea 3x
-tottenham 1x
-liverpool 2x
-manchester 2x
-AC Milan 1x
-dortmund 3x

Verder heeft hij talloze beslissende goals gemaakt tegen subtoppers in Engeland zoals Everton, Newcastle United enzovoorts. Hoe heeft Huntelaar het gedaan tegen de topclubs in Duitsland zoals Munchen en Dortmund? Vrij weinig lijkt mij, weet je waarom? Omdat hij tegen de topclubs bijna altijd faalt! En weet je waarom dat is? Dat is omdat hij geen echte topspits is wat jij wel beweert.

Leuk weetje: Huntelaar heeft nog een langlopend contract en clubs willen niet eens 25 miljoen betalen voor hem, het bedrag dat voor hem gevraagd wordt. Van Persie heeft nog maar een 1jarig contract en clubs zijn bereid om meer dan 25 miljoen uit te geven voor hem. Toeval? Of zien de mensen gewoon dat Van Persie een betere aanvaller is dan Huntelaar?

Maar beantwoordt mijn vraag: Tegen welke topclubs heeft Huntelaar goed gespeeld? En kom niet met clubs zoals Werder Bremen ofzo...

Weg met Huntelaar wat een arrogant kereltje is dat zeg. Voelt zich teveel voor op de bank dat soort spelers kunnen we missen als kiespijn. Van Persie is gewoon een veel betere spits en een completere voetballer dan Huntelaar. Leuk spitje voor Ajax en Schalke maar niet meer dan dat. Ik hoop dat hij nooit meer terugkomt in Oranje.

23 juni 2012 om 13:02

Ik hoop dat Van Persie nooit meer opgeroepen wordt. Arrogant als de pest maar presteert niks in Oranje.

Hoe kan je als bondscoach nou je beste spits op de bank zetten ten faveure van iemand die al 3 jaar he-le-maal niets heeft laten zien in Oranje maar wel een grote bek heeft.

Oja en trouwens Van Persie is Geen spits

Ik denk dat van onze ''vedettes'', niemand behalve Sneijder een basisplaats mag eisen. Van Persie, Huntelaar, Van der Vaart, Robben en Affelay, allemaal hebben ze dit EK niks toegevoegd.

Van Persie creerde wel kansen voor zichzelf en anderen, maar was op belissende momenten zo rampzalig in de afwerking dat dat kansen creëren er niet meer toe doet.

Huntelaar heeft in alle minuten die hij heeft gemaakt, slechts 2 doelpogingen afgeleverd. Tegen Denemarken een mislukte stift waarmee hij onze allergrootste kans omzeep hielp, en tegen Portugal in minuut 87 een volley naast de goal. Voetballend voegt hij niks toe, en als aanspeelpunt verloor hij vrijwel elk persoonlijk duel.

Van der Vaart viel tegen Denemarken en Duitsland zo ontzettend slecht in dat ik hem tegen Portugal niet eens een basisplaats gunde en dan vooral niet als ''controleur'', Ja, tegen Portugal maakte hij een prachtig doelpunt, maar dat doelpunt schoot hij binnen vanaf de ''nummer 10'' positie. Verdedigend was het ruim onder de maat en verzoop Nigel de Jong in het loopwerk. Mede doordat Van der Vaart het niet kon belopen, viel er lachwekkend veel ruimte tussen het middenveld en de verdediging.

Robben heeft alle wedstrijden tot het einde meegespeeld en niet één goede voorzet afgeleverd. Bij de meeste individuele actie's liep hij zichzelf vast, of wist zijn tegenstander al mijlen ver van te voren dat hij wederom naar zijn linkerbeen zou kappen. Wanneer hij zich wel in een kansrijke positie wist te klungelen en de mogelijkheid had een beslissende eindpass te leveren, maakte hij steeds de verkeerde keuzes.

Affelay heb ik al helemaal geen goed woord voor over. Ik weet ook dat hij dit seizoen bij Barcelona vanwege zijn blessure en de moordende concurrentie bijna niks gespeeld heeft, maar stel hem dan gewoon niet op. Hij heeft namelijk aangetoond helemaal niks toe tevoegen wanneer hij vanaf de vleugel start. Hij is dit toernooi niet één keer langs zijn directe tegenstander gekomen, en heeft ook niet één fatsoenlijke eindpass geleverd.

Maarten Stekelenburg, Jetro Willems, Nigel de Jong en Wesley Sneijder zijn in mijn ogen de enige vier spelers die aantoonden er nog wat van te willen maken in het veld. En afgaande op de media berichten zijn dit ook de enige vier spelers waar geen negatieve berichten over naar buiten komen. Dat dit elftal niet als collectief heeft kunnen functioneren is dan ook niet zo verwonderlijk aangezien je het met vier man niet gaat redden. Alle 23 selectiespelers heb je nodig, ookal speelt een groot gedeelte daarvan geen minuut, toch kunnen ze bijdragen aan een positieve teamsfeer en scherpte in de kleedkamer.

De discussie Van Persie en Huntelaar ben ik eigenlijk ook wel klaar mee. Er zijn nog mensen die beweren dat het ''terecht'' is dat Huntelaar een basisplaats eiste want hij scoorde zoveel in de kwalificatie en heeft een fantastisch seizoen achter de rug bij Schalke. Nou jongens, Huntelaar heeft die basisplaats gekregen en volgensmij heeft iedereen kunnen zien dat ook dat totaal geen uitkomst biedt.

En de Van Persie fans die van mening zijn dat Persie meer techniek in zijn grote teen heeft dan Huntelaar in beide benen, dat mag dan wel zo zijn maar ook Van Persie heeft niet gepresteerd. Het voordeel van Van Persie tenopzichte van Huntelaar is dat Persie een type spits is die ook kansen voor zichzelf en anderen creeert. Huntelaar is afhankelijk van de aanvoer die hij krijgt. Maar alsnog is gebleken dat kansen creeeren niet genoeg is, en dat je het alleen niet kan. Ookal heet je Van Persie.

Beide spitsen gingen beter spelen als ze samen speelden, de (nieuwe) bondscoach moet alleen een formule weten te vinden dat de balans in het elftal dan nog wel in orde is. Twee spitsen die zo verschillende zijn, maar allebei op topniveau presteren en topscorer worden kunnen juist veel aan elkaar toevoegen inplaats van afbreken. Ik blijf van mening dat Van Persie en Huntelaar een dodelijk spitsenduo kan zijn, zeker met Sneijder er vlak achter. Alleen dan moet je de rest van je elftal op die drie afstemmen, en dus ook regelmatig kiezen om met Robben op de bank te beginnen of hem wel te belasten met defensieve taken.

Zolang onze sterren zichzelf allemaal een vrijerol toebedelen, zal dit Nederlandse elftal onder welke bondscoach dan ook nooit meer presteren. Iedereen moet in de spiegel kijken en samen moeten ze er weer voor gaan. Want aanvallen en de grote man zijn is leuk, maar zonder meeverdedigen en als collectief voor elkaar door het vuur gaan valt er niks meer te winnen.

Het zal wel meevallen met het waarheidsgehalte van dit artikel.
Maar wat ik wel kwijt wil over de discussies rond |huntelaarversus van Persie. Net of dat het probleem was van dit Nl-elftal. WE Hadden Geen Middenveld!!! en dus geen goede veldbezetting. Huntelaar heeft anderhalve wedstrijd van de drie !!! gespeeld. En geen deuk in een pakje boter geschoten. Maar dat ligt aan de aanvoervlgs zijn fans. Maar datzelfde argument geldt ook voor van Persie hoor !!!!
Dus richt de aandacht eens op het werkeleijke probleem. Het is volgens mij nu toch al lang bewezen dat de oplossing (en dus het probleem) niet in de invulling van de spitsenpositie ligt maar doodgewoon in het feit dat er een goede veldbezetting moet zijn en dat er sprake moet zijn bvan een Team!!!!!!!! Ga aljeblieft niet allemaal weer lopen raaskallen tegen Huntelaar of tegen van persie!!!

Ik wordt dit gezeur en gezever over het Nederlands elftal helemaal zat.
Ik had me eigen al voorgenomen om oranje maar eens een tijdje niet meer te gaan bekijken, spelers die niet bereid zijn om te realiseren dat ze voor het volk en vaderland aan het spelen zijn en hun eigen egootjes belangrijker vinden hoeven niet meer op mijn sympathie te rekenen.

Dikke onzin dit natuurlijk. Als je het echt beweert, laat dan ook gewoon even je naam achter.... anonieme bronnen neem ik voor geen meter serieus in het voetbal.

Huntelaar moet trouwens ook weg bij het Nederlands elftal, zolang Kuyt, Pieters en Narsingh er niet in staan. Dit zijn de enige spelers met een goede voorzet in huis, maar worden allen niet op gesteld, in tegendeel tot de ek kwalificatie waar de 1'e 2 wel werden opgesteld, en Huntelaar de goals wel maakte. Met 4 middenvelders achter je ( sneijder, robben, van der vaart, affelay en eventueel van persie ) heb je zoveel scorend vermogen, dat een pure goalgetter als Huntelaar niet nodig is, maar Van persie die ruimtes creert wel nodig is.

Huntelaar heeft gewoon recht van spreken. In de kwalificatie schopt hij Nederland naar het EK maar mag niet meedoen. Van Persie laat al op twee toernooien zien dat hij niet de juiste spits is voor het Nederlands elftal en staat gewoon in de spits.
Ik zou me ook verneukt voelen als v Marwijk ook nog eens zegt dat hij een eerlijke kans maakt. Van Marwijk heeft deze situatie zelf gecreerd.

Ik zie alleen maar reacties dat Huntelaar of van Persie moet spelen maar, zulke toppers stel je toch altijd op? Dat er niets uit kwam dit ek is puur en alleen aan de onkunde van van Marwijk te wijten. In 2002 won van Hooydonk zo ongeveer in zijn eentje de UEFA cup en in 2010 had Sneijder een gouden p!k. Dat hij met zijn hoofd scoorde tegen Brazilië zegt al genoeg. Verder had Nederland een bedroevend slecht toernooi en had van Marwijk geluk dat ook Stekelenburg alles pakte. Dit jaar kwam de onkunde van van Marwijk weer mooi naar voren door tegen Portugal Vlaar op te stellen naast Mathijssen. Maar, ze moeten dan wel van achteruit opbouwen. Dat kan met deze 2 cv's niet. Zij kunnen een man uitschakelen en meer niet. Verder zette hij Sneijder als linksbuiten en van der Vaart naast de Jong! Sneijder is een veel betere verbindingsspeler dan van der Vaart terwijl van der Vaart de beste nr 10 van Nl is. Robben laat al maanden zien dat vanaf rechts komen niks voor hem is. Als je dan bedenkt dat hij tegen Duitsland en Denemarken maar met Affelay blijft spelen terwijl die dit seizoen beter tot zijn recht zou komen in de tour de France met alle kilometers die hij heeft gemaakt op de hometrainer, begrijp ik niets meer van deze bondscoach. Je zou zelfs van der Vaart als rechtsbuiten kunnen gebruiken. Doet verdedigend meer dan Robben en komt naar binnen zodat van der Wiel er overheen zou kunnen gaan om de voorzet te geven. Robben op links en van Persie zwervend om de statische Huntelaar. Heb je alle toppers er in staan, creativiteit om een wedstrijd open te breken of op slot te gooien en meer voetbal in de ploeg dan van Marwijk in 2 toernooien bij elkaar heeft laten zien. En als klap op de vuurpijl zou je ook nog eens alle ego's laten spelen zodat je al dit geneuzel over ego's niet zou hebben.

De discussie wie er nu beter is, Huntelaar of Rvp....het zijn gewoon andere spelers. De kunst voor een coach is om te proberen (in ieder geval te proberen, daar zijn oefenwedstrijden voor!!) ze allebei te laten spelen. Niet je eigen halsstrarrrige systeempje, maar de kwaliteiten van de spelers die je hebt moeten bepalen met welk systeem je speelt.

Als je de selectie van Oranje bekijkt is het toch o zo eenvoudig. Huntelaar in de spits, Van persie daarachter (als 2e spits dus niet op 10!). Sneijder op 10, Robben op links (ja op links, niet op rechts uiteraard) en iemand (affelay of Kuyt of vd Vaart of Narsing) op rechts....hele discussie opgelost. Ik begrijp best dat de Hunter heel gefrustreerd raakt als een coach niet verder kijkt dan zijn eigen systeem dat ondertussen al zo achterhaald is dat iedereen in het buitenland zich rotlacht.

Probleem is dat bertje denk ik best wel weg wil naar een topclub in de PL of zo...maar wie wil Bert hebben???

Sorry maar iedereen zit te zeiken op Huntelaar, Willems, Van der Vaart, Van der Wiel, etc, etc. Het lijkt nu net of het de schuld is van hen, dat het EK mislukt is.

Als Van Persie, Robben, Sneijder, Van Bommel gewoon hun niveau hadden gehaald en gescoord hadden dan was er niets aan de hand.

Het probleem is dat Bert eerder een keuze had moeten maken of RVP of the hunter,
de reden dat rvp het zo goed doet bij Arsenal is dat er een heel team om hem heengebouwd
is. Dit was bij oranje niet het geval. Ik had eerder ook gedacht dat die 2 wel in 1
team konden maar dat werkt dus niet.

23 juni 2012 om 14:13

Kan wel, maar dan moet je ook met 2 spitsen spelen...en dus niet RVP op de plek van Sneijder en Sneijder naar linksbuiten schuiven. 4-1-3-2...ik weet zeker dat dat werkt.

Van Marwijk heeft Huntelaar vanaf dag 1 als een klein kind behandeld. Niet gek dat Huntelaar zich daar op een gegeven moment dan ook naar gaat gedragen

Van Marwijk had Huntelaar voor het toernooi nooit moeten toezeggen dat ie kans maakte op een basisplaats, als Bertje dat duidelijk nooit van plan is geweest. Hij heeft Huntelaar voorgelogen en is er vervolgens ook niet in geslaagd om aan Huntelaar uit te leggen waarom ie blind voor Van Persie koos.

Als er frictie is ontstaan tussen Huntelaar en (een deel van) de spelersgroep is dat geheel en alleen aan Van Marwijk te wijten, en pas als laatst aan Huntelaar

Opzouten met Bert!

Oke, deze situatie is echt niet meer houdbaar: Van Marwijk moet opstappen. Er moet een onbevooroordeelde bondscoach komen, want het is wel erg duidelijk geworden dat hij pro-feyenoord was.... onvoorwaardelijk vertrouwen in Van Persie, Vlaar in de basis boven de zekerheid Heitinga, en V.d. Vaart en Huntelaar op de bank terwijl de schoonzoon het toernooi verpest (hoe sneu het ook is voor V. Bommel).

Koeman zou wat mij betreft prima aangesteld kunnen worden, want hij heeft bij Ajax, PSV en Feyenoord gewerkt. Het beste voor Nederland zou Frank de Boer zijn, hij is een goudeerlijke man die geen politieke agenda verschuilt achter zijn keuzes. Maar hij blijft lekker bij Ajax zodat ze nog een aantal jaar kampioen worden en structureel Cl-niveau halen.

Alsof Huntelaar de enige is die zich onmogelijk heeft gemaakt. Zet v. Persie, Afellay en Robben eens 4 wedstrijden achter elkaar op de bank (volledig gerechtvaardigd als het over prestaties gaat) en je hebt de boel veel verder aan het schijten. V. Marwijk heeft zichzelf onmogelijk gemaakt met zijn selectiebeleid en basisgaranties.

Alsof v. Marwijk trouwens zijn oren heeft laten hangen naar de Telegraaf en daarom Huntelaar opstelde? Na die eerste 2 wedstrijden was toch al duidelijk dat er wat moest veranderen? Daar heeft v. Marwijk geen Telegraaf voor nodig.

Problemen hebben altijd een oplossing nodig mijne luidt dan ook: Gooi v.persie en Huntelaar eruit en ga door met V.wolfswinkel

Als je het hele stuk leest zie je dat dit de mening is van één van de ingewijden. Ook vpersie heeft veel ergernis gewekt. Vdvaart zou liever doorgaan met Huntelaar. Vdwiel voelde zich in de steek gelaten door Robben. Het hele elftal viel in brokken uiteen. Dat krijgt deze coach niet meer op de rails. Door Huntelaar als zondebok aan te wijzen hebben de makers van de kop in de NRC én alle volgers het verhaal veel te simplistisch samengevat.

Zonde dat Huntelaar zo tegen gewerkt wordt. Als hij sinds 2006 (toen er discussie was over of Van Basten hem mee moest nemen) gewoon standaard in de basis had gestaan was hij nu onze topscorer aller tijden.

Nog even over zijn kwaliteiten: als je Huntelaar in een systeem weet te krijgen waar zijn kwaliteiten ten volle benut worden is hij wel degelijk een wereldspits. Een van de beste afmakers ter wereld, maar technisch eigenlijk te zwak om hem ook voetballende taken mee te geven,

Het probleem was dat er 11 plaatsen zijn in de basis en wel een stuk of vijftien mondjes die riepen daar wel bij te horen.(v.d.vaart, huntelaar, kuyt o.a.).
Bij dit nederlands elftal snappen mensen niet dat er ook kwaliteit op de bank nodig is en dat je zo'n toernooi alleen kan spelen als ieder zich schikt in z'n rol (in dienst van het elftal en goede vertegenwoordiger van je land).
Tip voor Bert....selecteer eerst een bezem en ga alleen verder met de jongens die trots op het shirt zijn en genoeg zelfkennis hebben om het "ego'tje" thuis te laten.

Grappig dat nu ook de media in kampen uiteenvalt. Telegraaf Huntelaar, NRC & Volkskrant ...van Persie...grappig ook dat dit een beetje de afspiegeling is van de beide spelers tegen elkaar...huntelaar de no-nonsens (althans...zo lijkt het) man die die bal erin trapt no matter what vs Van persie...de artiestmet een fluwelen techniek, maar geen killer en wel sterallures....

Ik zeg: ga eindelijk eens met 2 spitsen spelen!!

23 juni 2012 om 14:34

RVP wel sterallures en KJH niet? Onderbouw eens zou ik zeggen, want als iemand last heeft van een te groot ego dan is het Kjh. Die moeite heeft om zich professioneel op te stellen en zich neer te leggen bij de genomen keuzes. In plaats daarvan is hij vervelend vedette gedrag gaan vertonen door onrust te gaan stoken in de groep.

24 juni 2012 om 13:32

Jezelf buiten de groep plaatsen, gaan staan bellen meteen na een wedstrijd terwijl de rest in de kleedkaner zit, niet met de pers willen praten, bewust de boel sabboteren in de oefenwedstrijd tegen Bulgarije als hij rechtsbuiten staat.....wil je nog meer voorbeelden?

24 juni 2012 om 17:40

Jezelf buiten de groep plaatsen is enkel beweerd door de VI. Gesugereerd wordt dat hij een kliekje vormt met Afellay. Het klopt dat hij het goed kan vinden met Afellay ook op privé vlak. Echter hebben andere spelers daar net zo goed 'last' van. Zie bijvoorbeeld Sneijder met van der Vaart of Robben met Kuyt. Kortom non-argument dat selectief gebruikt wordt om iemand zwart te maken.

Dat bellen na de wedstrijd klopt. Maar zoals van Hanegem zei, dat heb ik nog nooit iemand zien doen. Zou het dan niet heel goed mogelijk zijn dat het een erg belangrijk telefoontje was?

Dat met de pers praten is ook al zo vaak uitgelegd, ik zal het dan nog maar een keer doen. Arsenal, de werkgever van Robin van Persie heeft met de Knvb een afspraak gemaakt betreft interviews met van Persie. Daar komt van Persie dus helemaal niet aan te pas. Het is dan ook heel makkelijk om hem daar op proberen te pakken terwijl als je het daar niet mee eens bent de Knvb moet aankijken. Het feit dat van Persie als één van de weinigen (hoor ik je ook niet over) wel tijd had voor de fans in zowel Polen als Nederland haalt dit zwakke argument nog verder onderuit.

Je vind het raar dat van Persie minder presteert wanneer hij niet op zijn natuurlijke positie speelt? Heb je ook zo'n hard oordeel over bijvoorbeeld Sneijder? Die speelde tegen Portugal 0 keer de bal naar Huntelaar.

Dus ja kom maar met meer voorbeelden want dit was nou niet bijzonder indrukwekkend. Dit is gewoon selectieve kritiek met slechte argumenten die niet eens kloppen.

Ik ben eerlijk gezegd klaar met meer dan de helft van deze selectie vol met pseudo-vedettes.. bah we zijn gewoon het Frankrijk van 2010..

Vanaf nu gewoon met een schone lei beginnen, opnieuw beginnen, BvM heeft ons een mooi WK gebracht, maar een waardeloos EK, zijn tijd is geweest in mijn ogen.
Vd Wiel, Afellay, Van Persie, Robben, Huntelaar voorlopig even niet meer selecteren en Bouma, Van Bommel, Kuyt, Mathijssen als het aan mij ligt nooit meer, hebben zich niet misdragen maar hun tijd is gewoon geweest (alhoewel Bouma wel het een en ander heeft gedaan als ik 1 van de 828 verhalen moet geloven)

Het is tijd voor jongens als Van Wolfswinkel, Van Rhijn, Maher, Narsingh, Clasie, De Vrij etc om te laten zien wat ze kunnen, en Rekik lijkt me ook een grote belofte voor de toekomst, maar die is nog wel erg jong.

Overigens wel complimenten voor Sneijder, kwam terug van zo'n kloteseizoen bij Inter en heeft toch nog geprobeerd er iets van te maken in de groep, de sfeer erbij te houden, praatte normaal met de pers en presteerde van alle spelers die speelde nog het beste, dikke pluim voor Wesley!

23 juni 2012 om 14:35

Niets aan toe te voegen!

Ten eerste is het complete falen van Oranje veroorzaakt door Bert van Marwijk wat gewoon een matige coach is. Van Persie is een geboren schaduwspits en Huntelaar een geboren diepe spits en beide zijn topscorers geworden. Huntelaar werd ook nog eens topscorer van de kwalificatie. En wat doet handige Bert? Hij zet Huntelaar op de bank en van Persie in de spits. En een Afellay die het hele jaar nauwelijks heeft gespeeld op links en Robben op rechts terwijl iedereen gewoon ziet dat dat helemaal niks oplevert.

Vervolgens viel zijn schoonzoon ook nog eens door de mand als te oud en traag. Laatste wedstrijd, als het eigenlijk al te laat is en iedereen elkaar niet meer kan luchten, zet hij eindelijk Huntelaar diep en van Persie daarachter. Krijgt hij het toch nog voor elkaar om Robben rechts te zetten en Sneijder links.

Kom op hee. Dan ben je gewoon een slechte coach.

Ten tweede lijkt het me erg duidelijk dat de 2 bronnen van NRC van Persie en Afellay zijn.

Nee het beste is om een nieuwe bondscoach te zoeken en de eerstvolgende wedstrijden met Boerrigter - Huntelaar - Narsingh te spelen met Sneijder en van der Vaart daarachter en de Jong als verdedigende middenvelder. Laat van Persie, Afellay en Robben maar even thuis dan zich beraden of ze nog in eeteam willen voetballen.

Al shiet Huntelaar er iedere week 1000 in, met zijn metaliteit hoeft hij van mij niet meer in oranje. Als je vlak voor de start van het EK zaken gaat eisen en tegen de teamgeest in gaat kun je wat mij betreft opdonderen. Het is ten eerste een teamsport! Als je het niet samen doet komt de bal niet voor de goal en schiet niemnad 'm erin.

Deze instelling en dit soort gedrag laten zien dat Huntelaar niet geschikt is voor oranje. Hij kan beter op een landje met z'n eigen voetbal een balletje gaan trappen!

23 juni 2012 om 15:58

Wie eist wat? Het is gewoon vriendjespolitiek van de bondscoach en zijn kornuiten.

Als al zelfs nuchtere Achterhoekers gaan denken dat dit normaal gedrag is, is het niet meer te redden.

Spelers die een basisplek eisen, het moet niet gekker worden......

Als bertje en de team huntelaar er niet bij wilden hebben en helemaal gehad hebben met huntelaar na denemarken. Waarom speelde huntelaar dan nog wel tegen duitsland en zelfs tegen portugal als basispeler. Bertje had dan toch ook voor luuk de jong kunnen kiezen. Dus dit verhaal is natuurlijk weer zwaar overdreven. Er zou natuurlijk wel een kern van waarheid kunnen zijn. maar dit is gewoon zwaar overdreven.

Dit heeft totaal niets met Huntelaar te maken maar alles met Bert v Marwijk. Als je niet om kan gaan met vedettes en spelers met een mening dan moet je geen bondscoach worden want dan behoor je 2de 23 beste nationale spelers te selecteren met een garantie tot ontevreden bankspelers. Dat moet je kunnen managen en Bert heeft laten zien dit niet te kunnen.

Kan mij het nu schelen of Huntelaar boos, ontevreden of moeilijk was. Dit was niet alleen maar Huntelaar maar ook v Persie, Vbommel, Nigel de Jong, Affelay. We hebben ze allemaal gehoord en gezien. Dit was een collectief falen met als hoofdverantwoordelijke de bondscoach him self.

Bert is ongeschikt bevonden.

Van Marwijk heeft liever een spits die zijn eigen kans kan creeeren. Ik heb liever een spits die een kans verzilvert. Als voetballer is van Persie vele malen beter maar als spits gewoon niet. Sneijder is een betere 10 dan van persie dus laat Robin maar op de bank of buiten het elftal als hij de bank rol niet aan kan. Robben ook maar een possje buiten het elftal laten want die denkt dat hij niet hoeft mee te verdedigen en aanvallend laat hij al lange tijd geen meerwaarde meer zien. Van de Wiel lijkt zich te ontrekken aan het groepsproces dus ook die kan je beter buiten het elftal laten totdat hij tot beter inzicht is gekomen. Al tijden roept van Marwijk dat je moet spelen bij je club om kans te maken op een plaats bij Oranje en vervolgens stelt hij Affelay op die het hele seizoen niet heeft gespeelt.

van Marwijk heeft niet ingegrepen toen het groepsproces werd verstoord en heeft daanraanst vastgehouden aan zijn eigen visie waarmee hij compleet onder de voet werd gelopen door Duitsland en Portugal. Ik neem aan dat hij zelf de conclusie trekt om op te stappen.

Het is te hopen dat de broertjes de Jong nog een stap gaan zetten en hun karakter behouden. Dan heb je spelers die zonder sterallures en met trots het oranje dragen.

ik snap huntelaar wel, als je al 7 wedstrijdne op het wk achter een spits staat die maar 1 goal maakt en slecht speelt in die wedstrijden. En ook dit ek weer dramatisch speelt. Ik geeft toe je kunt niet om de kwaliteiten van van persie heen, maar in het nl elftal komt het er gewoon niet uit, hoe goed hij ook is gewoon huntelaar er in zetten . En ook spelers als affelay maar niet selecteren , hij was ook niet best, oke hij heeft dan wel een jaar bijna niet gevoetbald, maar als ik die verhalen hoor van "je kunt mij toch niets maken ik speel bij barcelona"dan moet je hem gewoon niet selecteren , hij brengt niets meer dan een narshing

Het is simpel jongens:

Weg met de kliek Afellay/rvp/boulahrouz en van der Wiel.

Huntelaar in de spits, Sneijder achter. Narsingh en Robben (als Boerrigter zich blijft ontwikkelen bij Ajax zou je ook nog aan hem kunnen denken) op de vleugels. Probleem opgelost.

Stekelenburg
Van Rhijn
Heitinga
Mathijsen
Emanuelson
De Jong
Sneijder
vd Vaart
Narsingh
Huntelaar
Robben/Derk

EN terecht ! Huntelaar moet gewoon blij zijn dat hij geselecteerd word. Punt ! Deze man vind zichzelf belangrijker dan de rest van het team. Ik zeg , weg met huntelaar en selectuur Ricky Van Wolfswinkel maar. Verder mag van mij die Robben er ook uit tot hij zich normaal kan gedragen. Liever een Kuyt die kwalitatief minder is maar 200% geeft voor het team dan een egoist die de sfeer verziekt of continu voor eigen succes gaat.

Wat een dom gelul in de ruimte, "bronnen" zeggen zogenaamd iets? Noem die bronnen dan ook, of zijn er misschien helemaal geen bronnen?!

Van deze verhalen is 99% uit de duim gezogen puur en alleen uit eigen belang! Beste voorbeeld is Derksen bij VI ook. Iedereen snapt natuurlijk dat hij graag kijkcijfers wil en vooral zijn blaadje goed wil verkopen, maar dit doet hij op zo'n doorzichtelijke slechte en trieste manier. Allemaal populistisch gelul.

Het is duidelijk dat er binnen Oranje het een en ander gebeurd is en dat er totaal geen team op het veld stond, maar deze verhalen is wel heel gemakkelijk scoren en spelers zwart maken!

23 juni 2012 om 15:03

Ben je nieuw in de voetballerij/wereld ofzo? Alles komt via anonieme bronnen naar buiten, altijd al zo geweest en zal nooit veranderen.

Als je niks geloofd van dit soort dingen kan je beter nooit meer iets bekijken of lezen wat gerelateerd is aan voetbalnieuws.

Duidelijk dat er mensen voor van percil zijn en mensen voor huntelaar.
Maar als mensen opjectief gaan kijken en eerlijk zijn, dan is het duidelijk
dat Bart van Merwijk heeft gefaalt. Als een opstelling niet werkt dan gaan
mensen er van uit dat er iets nieuws gebeurt. En dat het wel lukt Van Percil
is geen 9 dat is huntelaar. Die huntelaar is qua speel minuten en doelpunten
ongekend goed. Hij is de topscoorder van dat elftal. Nee die moet niet opgesteld
worden. IK zou ook zuur zijn als ik op de bank zit, als zo een spits zijnde. En zie vervolgens
kans na kans verspild worden.

v Marwijk heeft nog nooi zo'n vervelende speler mee gemaakt ? Hmm v Persie bij Feijenoord waar geen land mee te bezeilen was ? V Hooijdonk die zich destijds boven de groep stelde en uitgekotst werd (maar het wel waar maakte overigens) ..
Nou ik heb nog nooi zo'n blinde en slecht voorbereide coach gezien ? Een ieder kon toch zien dat we te kort kwamen op het middenveld en op links , nee bijtertjes als Anita thuis laten en een ouwe geit op het middenveld laten grazen dat is slim? Een jochie van net 18 opstellen die notabene nog bij Psv 2 speelt normalerwijze? Kom op zeg waar ben je dan mee bezig ? Geen enkele speloplossing in de vorm van een systeem of plan b , 2 weken van te voren op zoek naar vervangende spelers terwijl je daar 2 jaar de tijd voor hebt gehad ? Nee onze coach treft geen enkele blaam , en dan zwijg ik nog maar over het feit dat ie de boel niet in de hand kon houden .

Ik zou dat hele zooitje van vedettes niet meer oproepen op Sneijder en Stekelenburg na. Wordt tijd voor de nieuwe generatie: Willems, van Rhijn, Douglas, Strootman, Narsingh, De jong (misschien wl beide), enz enz. Liever jongens voor wie het een eer is en graag willen dan die volgevreten miljonairs die er alleen maar lopen voor zichzelf.

Van mij mag de de hele basielftal/selectie eigenlijk wel een paar interlands aan de kant blijven met uitzondering van Sneijder, Willems en Stekelenburg.

De rest mag lekker thuis blijven een tijdje en nog iever een aantal gewoon helemaal niet meer oproepen. Tijd voor een frisse storm.

Er is er maar eentje die zich onmogelijk heeft gemaakt en dat is Bert van Marwijk. Heb je Huntelaar 2 jaar geleden horen klagen dat hij niet in de basis stond? Nee, daar kon hij enigszins inkomen, omdat hij weinig wedstrijden had gespeeld. Hij heeft toen aan Bert van Marwijk gevraagd wat hij moest doen om de 1e spits van Oranje te worden. Antwoord was: altijd spelen en veel scoren.

Dat heeft hij dit seizoen gedaan. Ook in de kwalificatie is hij zeer belangrijk geweest voor Oranje. Als je dan voor het toernooi hoort dat hij niet aan die basis vasthoudt, maar alles omgooit (ter faveure van beschermelingen Van Persie en Affelay), dan snap ik heel goed dat je er even goed klaar mee bent. De coach is dan niet duidelijk en neemt feitelijk een loopje met hem.

Dit heeft Van Marwijk ook geflikt met Urby. Ik denk dat er meer spelers zijn die niet meer onder Bert als bondscoach willen voetballen, dan andersom. Bert van Marwijk is onduidelijk naar spelers toe. Als je een speler niet selecteert, moet je aan kunnen geven waarom je de voorkeur geeft voor een ander. Kun je dat niet, dan stond het feitelijk al vast. Roep die spelers dan gewoon niet op.

achman, huntelaar heeft geen fatsoenlijke bal gehad. Niet 1 bal in de 16meter gebied!! Waar hij zich toch het best profileert! Al dat gezeur op Huntelaar. Die jongen zag vanaf de bank van persie klunzen in de spits en dan zou iedereen met de wetenschap dat je topscorer bent geworden in de Bundesliga en tijdens de kwalificatie ook gaan tegenstribbelen. Huntelaar wou spelen en kon het gewoon niet aanzien dat Nederland er niets van bakte. Dat ze daarna hem niet aanspelen is niet zijn schuld maar de egoisme van zijn medespelers die individuele gevoelens hoger hebben staan dan het teambelang..

Meest overschatte speler van Oranje is Huntelaar. Voor het EK riep íedereen: Van Persie presteert nooit bij Oranje, terwijl Huntelaar aan de lopende band scoort bij Schalke. Misschien is het ook leuk om weten dat Huntelaar enkel scoort tegen kleine teams & helemaal niet kan meevoetballen & aanvoer nodig heeft. Terwijl van Persie zich wél kan redden tegen grote teams, een goeie techniek heeft & zelf kansen kan creëren. Huntelaar heeft geen bruikbare voorzetten gehad, met dank aan Robben die telkens voor eigen succes ging en VD Wiel die 9 van de 10 keer de bal teruglegt en de 10e keer de bal in de voeten van de tegenstander schuift. Op de andere flank deed Afellay hetzelfde & Willems kon je niet vragen om én 90 minuten stand te houden in verdediging én dan nog eens om de 5 minuten een mooie voorzet af te leveren.

23 juni 2012 om 15:39

Klopt. Ik wil Huntelaar trouwens wel eens topscorer zien worden van de Bundesliga zonder Raul. Ben benieuwd of hij dan nog zo veel scoort. Ik betwijfel het namelijk. Het is gewoon een bijzonder matige speler die 'hunter'.

De Grootste faal van het toernooi is Ber van Marwijk, affelay in de basis die nog geen hele wedstrijd dit seizoen heeft gespeeld, Willems en schaars meenemen als linksback, inplaats van Urby die al 10 keer zoveel heeft laten zien op linksback dan schaars en willems bij elkaar( niet te nadelen van willems en schaars)

hij heeft zijn eigen regels heeft hij gewoon aan de laars gelapt, en als je als bondscoach al niet te vertrouwen meer hebt, dan word de sfeer binnen het team er niet beter op. en snap ik de reacties we.

ROT op met die Van Persie, die prutser heeft het NRC gebeld om te klagen over huntelaar.

Want het is huntelaars schuld dat van persie het doel niet kan vinden.

WAT EEN Clown!

Hier ff een opstelling:

Het middenveld moet er staan voor sneijder, de beste speler.

Sneijder in de punt en de Jong en Anita om achter hem op te ruimen kan ie zelf lekker pasjes strooien: Hoppa!

PS: douglas > moet emanuelson zijn in mijn opstelling!

Stekelenburg
Douglas
Vlaar
Heitinga
v Rhijn
Anita
Sneijder
De Jong
Narsingh
Huntelaar
Robben
23 juni 2012 om 15:22

Zelden zo een beroerde opstelling gezien als de jouwe. Anita? Dit is het Nederlands efltal, voor een basisplaats kan hij beter voor de Antillen uitkomen

23 juni 2012 om 16:49

Anita is de toekomst op de VM positie. Enige wat ik jou zien doen is elke keer wanneer de naam Anita verschijnt negatief doen. Ik zou eens een wedstrijd van Ajax gaan kijken waar Anita op VM speelt, dan kan je pas echt oordelen. En hem vooral niet beoordelen op een positie waarop hij niet thuishoort, zoals linksback.

23 juni 2012 om 17:17

denk toch echt dat bijvoorbeeld Clasie meer toekomst heeft op de vm positie dan Anita

23 juni 2012 om 17:23

Dat irriteert mij vooral aan die Ajaciedjes. Ze vergeten het grootste talent Maher en dan nog de revelatie Clasie, als hun ajacied Anita er maar in staat(speelt een goed half jaartje ofzo en is ook al 23)

Ik heb liever een dynamische mee voetballende spits á la Van Persie dan een statische spits á la Huntelaar. Hij hoeft van mij niet weg, maar basisplaats? Nee! Wat andere clubs betreft moeten hun zelf weten!

23 juni 2012 om 15:17

ik heb liever een Scorende spits.

anders kun je net zo goed met 10 middenvelders aantreden, kun je de hele dag fijn rond tikken en weer naar huis in 3 wedstrijden, goed idee!

24 juni 2012 om 14:54

Onzin! Spanje en Barça spelen de grootste gedeelte van de wedstrijden zonder spits maar met Messi bij Barça en Fabregas bij Spanje en dat gaat volgens mij prima!

Vervelend kereltje die Huntelaar. Heeft niks, maar dan ook echt helemaal niks gepresteerd in de tijd die hij speelde. Je kunt wel blijven zeggen dat hij geen ballen heeft gekregen, maar op dit niveau kan dat niet. Tegen een promovendus in de BL krijg je ballen op een presenteerblaadje, maar tegen teams als Portugal en Duitsland kan je niet 20 ballen per wedstrijd op een presenteerblaadje verwachten. Dan moet je zelf ook iets creëren, zelf iets kunnen forceren. Maar dat kan Huntelaar totaal niet. Dat hebben we ook gezien tegen Portugal, het team mistte gewoon iemand voorin die de kaats kan aangaan, iemand die de bal kan vasthouden, iemand die vrijloopt, iemand die een actie kan maken. Maar hij heeft gewoon keihard gefaald. Eerst een grote mond opzetten, en dan zo slecht spelen. Dan hoeft hij van mij niet meer opgeroepen te worden.

23 juni 2012 om 15:48

haha jij snapt het wel he! vpersie had 3x gescoord man, die creeert zoveel zelf......

Het is moeilijk te oordelen vanaf de zijlijn, maar als het waar is wat er nu naar buiten komt dan is het duidelijk wat er moet gebeuren. Wie zich niet wil schikken moet lekker wegblijven. Van der Wiel die zich aan de groep onttrekt. Lekker naar huis gaan en met je website spelen. Affelay is een eng mannetje "weet je wel tegen wie je het hebt ... ik speel bij Barcelona". Die man heeft 38 minuten gespeeld en bakt er niets van. Wegwezen met dat ventje. Huntelaar een goede spits? Ik denk dat Chiellini, Barzagli er niet van zullen slapen (ha ha). Huntelaar speelt op het niveau Schalke en bakte er bij Milan en Real geen pepernoot van. Vuilnisman ... kan deze zak ook mee? Van Persie wil niet met 16 miljoen supporters praten? Ga maar lekker naar huis en tegen je kinderen praten dan. Spelen voor Oranje doe je met je hart. 100% achter je team staan. Neem een voorbeeld aan Italie. Nu al 4x wereldkampioen. Denk je dat Del Piero dwars deed in 2006? Integendeel, terwijl Huntelaar en Van Persie niet eens zijn voetbalschoenen mogen aanraken. Ik zie hierboven namen als De Jong, Anita en Douglas. Andere landen gieren van het lachen .....

De laatste zin hierboven in het artikel vind ik wel opvallend:

Door toe te geven aan de eisen van Huntelaar (huntelaar begon in de basis tegen Portugal) zou Van Marwijk zijn gezag bij de overige spelers ook zijn kwijtgeraakt.

Van Marwijk zou het gezag bij de spelers verloren hebben, maar als dat waar zou zijn...dan zijn eerdere artikelen deze week waarin werd gesuggereerd, dat de meeste spelers nog steeds achter Van Marwijk zouden staan en met hem door zouden willen ook niet juist of volledig.

Dan is het opmerkelijk, dat Johan Derksen dit ook al niet meldde, want die kwam dus met andere geruchten op woensdag/donderdag....waarvan hij een dag later weer wist te melden, dat hij gebeld zou zijn door één van de 23 internationals, die hem weer wist te melden dat hij heel dicht bij de waarheid zat met zijn eerdere uitlatingen.

Het is een chaos en het is tijd voor een grote schoonmaak. En als bij de grote schoonmaak één of meerdere grote namen sneuvelen, dan zij het maar zo....het gaat om het groepsproces en de daaruit volgende prestatie's. Dan maar spelen met niet voor de hand liggende namen, maar wel spelers die passen binnen het groepsproces en resultaten halen/presteren, dan spelen met grote namen, heibel en geen prestatie.

weer gezeik over huntelaar
maar word niet eens tijd te zeike over van persie die weer kans na kan heeft gehad en weer het heeft laten liggen
of robben die weer aan de verkeerde kant speelde
of affelay die leuk vakantie kan verdienen op training maar in de wedstrijd niet meedoet
of een jochie met tien wedstrijden eredivisie terwijl we emanuelson hadden
of een opa die de dokter slaat omdat die niet speelt
of om vlaar die zichzelf een basis plaats toeeigent maar niks brengt
of heitinga die iedere spits de ruimte geeft
of mathijsen die gelbeseerd is maar toc hspeelt
nee ik blijf zeiken over van marwijk vind het een slechte coach met slecht beleid en dat huntelaar wou spelen vind ik logisch hij scoort ook vaker en dan ka nje zeggen niet tegen grote teams nee logisch dan krijgt ie de kans niet
dan speelt altijd kontkruiper van prsie die nooit scoort als het moet

Ik kreeg toch sterk het idee dat andere spelers, waaronder Sneijder een voorstander waren van Huntelaar in de spits.

Nou, de beerput gaat open he. Over welke speler is inmiddels nog niks gezegd Het is werkelijk ongehoord, maar helaas kenmerkend voor Nederland. Heitinga zou het lek zijn, van Bommel wordt als assistent bondscoach getypeerd, niemand wil nog met Huntelaar voetballen en van der vaart zou net zo vervelend zijn. Robben roept houdt je bek naar de coach en de tandem affelay/van persie vormt een naar groepje en denken boven de rest te staan.

Wat hier allemaal van waar is, is een tweede. Alleen het irritante gedrag van de mannetjes Affelay en van Persie is voor het hele volk duidelijk te zien geweest op trainingen, in interviews of het juist niet verschijnen bij interviews en bijvoorbeeld het 'bel-incident'. Deze twee hoef ik dan ook niet meer in een oranje-shirt te zien, maargoed.

Het allerbelangrijkste lijkt me dat deze coach het op alle gebieden verkeerd heeft aangepakt en zo snel mogelijk zijn conclusies moet trekken. Bert, ga snel weg en laten we hopen dat we er een geschikte coach voor terug krijgen die de jongens goed in de spiegel kan laten kijken en wij weer het idee krijgen dat we naar 'ons elftal' kijken.

23 juni 2012 om 16:54

bel-incident? Deze heb ik niet meegekregen, wat was er aan de hand?

23 juni 2012 om 18:13

Groepjes vorming binnen een grote groep heb je altijd. Zo heb je Sneijder met o.a. van der Vaart en Robben met Kuyt. Vrij selectief om dan alleen Afellay en van Persie er tussen uit te halen. Er is eigenlijk maar één die negatief spreekt over de hele selectie en dat is de VI. En die heeft in het verleden met bijvoorbeeld Sneijder (incident waarin hij van arrogantie werd beticht, zou hebben opgeschept over zijn loon bleek later een grap tussen Sneijder en Velthuizen te zijn) al laten zien niet objectief en goed te kunnen nieuws schrijven. Belincident vind ik ook zwaar overdreven, jij bent gewoon erg bezig om te zoeken naar iets waar je een probleem van kan maken. Net als dat met interviews het is al zo vaak gezegd en geschreven. Arsenal, de werkgever en club die het salaris betaald van van Persie heeft met de Knvb afgesproken dat van Persie niet met de pers gaat praten. Waarom probeer je dat als negatief punt van van Persie te noemen? En waarom noem je niet het feit dat hij als één van de weinigen met de fans in Polen en Nederland stond te praten en handtekeningen uitdelen? Waarom noem je geen andere spelers die zowel geen interviews als de fans links hebben laten liggen?

Of jij bent erg naïef of je bent gewoon selectief kritisch zoals men dat men Seedorf een aantal jaren terug ook was.

Edit: De verhalen rondom KJH stapelen zich inmiddels op, komen bij verschillende kranten en andere media vandaan? Waarom geen kritiek op hem? Het is van KJH gewoon feitelijk bekend dat hij storend was. Van RVP zijn alleen suggestieve dingen bekend geen enkele feit.

Dit had ik niet van Huntelaar verwacht.
Ik had wel door dat hij niet blij was met zijn rol in het Nederlands elftal, maar ik dacht dat hij alleen keihard ging trainen om te bewijzen dat hij in de spits hoort.
Als het waar is dat Huntelaar zich onmogelijk heeft gemaakt dan is het inderdaad verstandig om hem voortaan alleen op te roepen als hij zich goed gedraagt en anders niet.

Ik zie iedereen klagen over Van Persie of Huntelaar..komaan , iedereen of toch bijna iedereen speelde ver onder zijn niveau bij Oranje..

Voor het volgend toernooi met een nieuwe lichting spelen, Huntelaar en van Persie zijn tegen die tijd over hun top heen.

Krul
van Rhijn
Viergever
Bruma/Vlaar
Willems
Strootman
Maher/Nigel
Narsingh
Sneijder
Afellay/John
Wolfswinkel

Het is volgens mij nog steeds een eer om voor het nationale elftal te mogen spelen. Als je dan de boel haar saboterwn omdat je vindt dat je er in hoort te spelen, wordt je voor mijn part direct uitgeknikkerd. Dat is in het verleden gebeurt, zou nu ook gepast zijn

Iedereen zou irritant worden als hij onterecht genegeerd wordt door zijn coach

Mijn opstelling in Brazilië is:

Stekelenburg
Van Der Wiel
Bruma
Nuytinck
Willems/Rhij
Sneijder
De Jong
VDV / Urby
Narsingh
Huntelaar
Robben
23 juni 2012 om 18:20

Feit is dat de coach er maar 11 kan opstellen of je dan terecht of niet terecht in de basis staat maakt tijdens een toernooi niet uit. Je gaat niet tijdens een toernooi op oorlogspad binnen de selectie. Dan geef je jouw positie prioriteit boven het team want de groepswedstrijden waren immers in een week gedaan. Er is dan geen ruimte voor ruzies met mensen die denken dat ze moeten spelen. Kuyt speelde toch ook niet? Was 2e qua aantal doelpunten tijdens de kwalificatie en leverde de meeste assists. Ja, de meeste assists bijna 2x zoveel als bijvoorbeeld Sneijder!

KJH heeft gewoon geen professioneel gedrag vertoont dat blijk nu wel uit alle interviews en artikelen.

@paranoid

Enkele minuten na de schandalige vertoning van Oranje (en niet in de laatste plaats van van Persie) tegen Denemarken, vond meneer van Persie het nodig om direct zijn mobiel te pakken en naast de dug out zijn vrouw te bellen. In plaats van met de rest van het team te balen van deze afgang en eens goed bij jezelf en elkaar te raden gaan moest hij zijn vrouw bellen. Hij was ook nog eens zo snugger dit voor het oog van de camera te doen. Het tekent de instelling van deze jongen.

Ik geloof er geen snars van wat die NRC beweerd.
Je ziet altijd wanneer het slecht gaat, dat kranten dingen gaan verzinnen(altijd eigenlijk), eerst zitten ze te zeggen dat Huntelaar in de basis moet en nu zitten de kranten hem af te kraken en ja ik geloof wel dat hij om een basisplaats heeft geëist, maar dat is meer dan logisch als je de statistieken bekijkt.
Maar het lijkt me niet zo dat al die spelers nu een hekel aan hem hebben, volgens mij hebben ze meer een hekel aan de media dan aan de spelers. En Kranten zijn eigenlijk gewoon een van de grootste oplichters van de wereld op gebied van beroemdheden. Ze verzinnen bijna iedere dag nieuwe leugens en nonsens en nu zeker over Oranje, en ja ze hebben slecht gespeeld en dit over hun heen geroepen, maar geef Van Marwijk nou is ook wat krediet, als je is gaat kijken naar alle Nederlandse spelers, dan is het toch gewoon logisch dat hij ervoor kiest, om alle spelers te selecteren die bijna iedere week tegen topspelers staan. het heeft toch geen zin om spelers op te roepen uit de eredivisie, op de paar goeie talenten en spelers na dan.

Ach, laat ze het lekker uitzoeken bij Oranje Kjh! Zolang bange Bert mag aanblijven valt er toch geen eer te behalen daar.
Kom maar lekker terug naar Ajax, samen met Johnny en Raf! Bij ons worden jullie wel gewaardeerd en win je tenminste prijzen, ipv bij de nichtenclub van van Persie en Afellay!

23 juni 2012 om 18:15

Samen met Van der Wiel waren Huntelaar, Van der Vaart en Heitinga de slechtste spelers van Oranje. De nichtenclub van Ajax zeg maar...

Ik denk eerder dat huntelaar niet meer met de rest zou willen voetballen.. en gelijk heeft ie ook nog hij is gewoon een zware killer die man, gewoon een andere coach voor de ploeg zetten en eentje die Geen hollander is want die kan het ze misschien wel duidelijk maken!

Is maar weer een voorbeeld van alle Bvtjes die weigeren samen te werken. Zo jammer dat een talentvolle generatie kapot gaat aan ego's en eigenbelang. Erg jammer en niet nodig. Ook huntelaar dient in teambelang te denken en zich te schikken naar de wensen van de coach. Die is uiteindelijk verantwoordelijk voor het resultaat en men mag hem daarop afrekenen en naar mijn weten is de Huntelaar BV de VDV BV of de van Persie BV niet aangesteld als bondcoach. In hetvervolg de zogenaamde "grote" spelers maar thuis laten. Je grootsheid wordt uiteindelijk bepaald door je karakter en daar hebben deze verwende mannetjes een chronisch gebrek aan.

Pff, Huntelaar is ook wel een hype geworden, hoor. 90% van zijn goals zijn gewoon simpele schuivers in een bijna leeg doel. RVP is kwalitatief veel beter. Zet de goals van Huntelaar naast die van RVP in een compilatie en je zal het duidelijk kunnen zien. Bovendien, Huntelaar heeft toch zijn kans gehad dit EK? Hij raakte geen bal tegen Portugal. Zelfde geldt voor Rvp. Dus moet het probleem bij de aanvoer vanaf de flanken liggen. Bij Arsenal heb je Walcot die RVP goed bediend. Huntelaar moet het alleen maar van de bediening hebben. Rvp kan nog en individuele actie maken. IK heb Huntelaar nog nooit een actie zien maken.

ik geloof hier niets van.. Maarja als het zo is heeft Bertje het er zelf naar gemaakt.. Hoe kun je KJH nou niet opstellen en van Persie die nooit maar dan ook nooit Berts vertrouwen heeft waargemaakt laten staan? We hebben toch met zijn allen kunnen zien dat dat niet werkt maarja.. Bert houdt wel van een beetje vriendjespolitiek.. Zijn vaste elf mogen nog zo slecht spelen hij haalt ze er toch niet uit helaas.. T wordt tijd voor een harde hand. Louis, je bent van harte welkom!

Of Huntelaar zich inderdaad als een ongelikte beer heeft opgesteld, ik weet het niet. Wat ik echter wel weet is dat Huntelaar en Van Persie in 1 elftal niet werkt.

Huntelaar is een prima speler met een een enorm Tor-instinct en dit was dan ook de reden dat hij topscorer in Duitsland werd.

Van Persie is een technisch begaafde speler met een enorm Tor-instinct en dit was dan ook de reden dat hij topscorer in Engeland werd.

Huntelaar en Van Persie zijn beide afhankelijk van goede passes, passes die voor hen verwerkbaar zijn. M.a.w. ballen die goed in de loop worden meegegeven en een grote kans hebben om een optimaal resultaat op te leveren. Dus een doelpunt.
Voorafgaand aan de wedstrijden van Oranje tijdens de EK was ik met vele anderen de mening toegedaan dat Huntelaar en Van Persie in een team mogelijk moest zijn. Inmiddels is dit voor mij echter een gepasseerd station en nu durf ik te stellen dat Van Persie te allen tijde de eerste keuze dient te zijn.immers alle spelers komen tot betere resultaten met Van Persie dan met Huntelaar. De combinaties met Huntelaar slagen zelden.dus moet de volgende bondscoach een gedurfde beslissing nemen en Huntelaar laten weten dat Van Persie de eerste keus is en dat Klaas Jan dit zal moeten accepteren. Zo niet, dan is het voor hem einde oefening.

Tenslotte wil ik nogmaals Van Marwijk bedanken voor de enorme puinhoop die hij heeft veroorzaakt. Nog nooit zijn de supporters zo teleurgesteld geweest als nu. 3 wedstrijden, 0 punten! Om je kapot te schamen.

Ik heb niks tegen Van Marwijk, ik vind dat hij goede prestaties geleverd heeft, maar toch denk ik dat het tijd is voor een nieuwe bondscoach omdat hij de grip op het elftal kwijt is.

Ik ben daarom ook voor een strenge coach zoals Van Gaal. Er moet in ieder geval absoluut geen jonge, onervaren coach komen, want die wordt weer gepiepeld door deze verwende primadonna's. Alleen de spelers selecteren bij Oranje die er trots op zijn dat zij voor hun land mogen uitkomen of zelfs maar op de bank mogen zitten. Geen spelers meer selecteren die hun ego belangrijker vinden dan hun land!!

Ik vermoed dat het voornamelijk Ajacieden zijn die KJH verdedigen. Feit is dat van Marwijk voor Van Persie had gekozen ( die meevoetbalt en voor anderen ruimtes kan creeeren ). Daar had hij zich bij neer dienen te leggen in plaats van een basisplaats te eisen. Waar haalt hij het gore lef trouwens vandaan. De fout die van Marwijk heeft gemaakt is hem uberhaupt mee te nemen. Van Persie mag dan kansen verprutst hebben, met hem haalden we in ieder geval de WK finale, en voetballen we met 11 man ( dacht dat de Ajacieden zo prat gingen op totaalvoetbal?) in plaats van 10 man + 1 afmaker.

23 juni 2012 om 19:57

Ja idd KJH zou bij ajax niet in de spits kunnen functioneren......of oh nee toch wel hij ramde er zo'n 35 per seizoen in......wat een onzin verkoop jij.

23 juni 2012 om 21:10

Het enige doelpunt die van Persie gescoord heeft op het EK, was dankzij de ruimte die Huntelaar voor hem creëerde..

Huntelaat moeten ze gewoon niet meer selecteren. Hij zorgt alleen maar voor onrust binnen de selectie. Niemand kan een basisplaats opeisen. De trainer bepaalt wie er speelt en niet de spelers. Met van Persie hebben we een wereld spits. Hij zorgt ervoor dat anderen beter functioneren. Daarachter hebben we spelers als Luuk de Jongh en misschien Ricky van Wolfswinkel.

Je komt er waarschijnlijk toch nooit helemala achter wat allemaal waar is en wat opgeklopt is. Maar lijkt me wel dat hij een vervelend ventje kan zijn, natuurlijk heeft die het goed gedaan bij (met alle respect) Schalke. Maar van Persie heeft het super gedaan in een competitie die toch zwaarder is. Van Marwijk heeft wel te lang gewacht met de keuze tussen de 2 dat vind ik wel. Maar als hij voor onrusi zorgt moet je hem mooi thuis laten, is al weer 28 dus voor de toekomst ook geen meerwaarde!

Nou kan iedereen wel gaan zeuren dat van Persie het niet goed heeft gedaan maar probeer maar eens ruimte te zoeken met een Robben en Affelay die telkens naar binnen komen...

Kerols! Hij scoort meer dan Gomez van Duitsland. Waarom geen basisplaats in Nederlands elftal? Waarom in godsnaam wesley sneijder!? Hij bakt er een heel jaar niks van! Waarom geen Van Persie op de plek van Sneijder. Waarom affelay? Zet daar gewoon Kuijt voor in.
Snap het gewoon niet foutje van Bert maar moet kunnen. Hij heeft ons in de WK finale geplaatst.
Laat Huntelaar is wel begrijpelijk, hij speelt hele voorbereiding en ineens niet. Raar verhaal. xxxxxx!lovejullie

Beste mensen, een team presteert slechter als er mensen met een te groot ego de sfeer negatief beinvloeden. Dus hoe goed of slecht je ook bent. Als een trainer je op de bank zet heb je dat als een man te accepteren. Als je dan weer meedoet laat je de voeten spreken. KJH heeft dit beide niet gedaan. Was toen hij in Nederland speelde ook nooit echt bang voor hem op de tribune bij Roda.

Huntelaar raakte geen pepernoot en weet je waarom,omdat Bertje zonder vleugelspitsen speelde,die waren er wel maar of ze stonden op de verkeerde positie of hij liet ze naar binnen komen voor de zogenaamde voorzetten van Willems en van der Wiel.iedereen heeft wel kritiek op Huntelaar,maar je kan beter ook kritiek hebben op de rest van het elftal en Bert.het waren allemaal van die grote heren,die als een klein kind ruzie maken,met een koptelefoon oplopen,niet met de pers praten of wel met een zuur gezicht,geen overhand hebben als leider of weinig ritme en Bert,tja die leidde ook de ondergang door te blunderen bij het meenemen van Willems,i.p.v. Urby die niet eens getraind had daar,alles op Affelay gooien die 18 minuten gespeeld had en tegen VDV zei je bent niet fit,maher viel erbuiten,maar heel veel wilden met hem spelen,enz.ze moesten een voorbeeld aan Low nemen die durft het aan met jongere spelers en duidelijkheid schept wie de spits is en zelfs sterspelers op de bank zet.iedereen kon tijdens en na de wedstrijd zien dat niemand meer lachte,werkte of de strijd aan zien gaan voor Nederland en hun supporters.al die grote heren niet meer meenemen,maar spelers die wel samen spelen.

Het hele bericht kan direct in de prullenbak, waarom? net zoals bij andere journalisten, wanneer men geen bronnen verteld dan kunnen deze twee 'anonieme' spelers ook gewoon aan het stoken zijn om Huntelaar de beschadigen...

Ik hoef geen profeet te zijn om te weten dat Huntelaar heus ontevreden rond liep, maar als die twee 'anonieme' spelers zo eerlijk komen ze gewoon naar voren. Zoals ik gewoon al dagen denk, het zijn allemaal achterbakse roddeltantes die hun eigen plek willen houden. Wat zij Frenk v.d Linden ook al niet bij de nos? als men binnen no time alles binnen het Catshuis openbaar maakte waarom gebeurt dat niet met deze overbetallde egotrippers?

Misschien zouden van Gelder, Derksen en journalisten bij de Telegraaf, het ad en het nrc ook niet zo hun 'bronnen' moeten beschermen omdat wat ik nu zie is een media circus waarin spelers anoniem modder naar elkaar aan het gooien zijn!!!

23 juni 2012 om 21:08

't is nog simpeler.
Bert is Bondscoach.

Als ie gezag heeft in de groep en er gebeurd wat er in het bericht staat dan was Huntelaar in de 2e helft tegen Denemarken niet ingevallen maar had ie al in het vliegtuig naar huis moeten zitten. Probleem Huntelaar opgelost zullen we maar zeggen. Met 22 man kun je ook de finale halen.

Doe je dat niet als coach, ben je je autoriteit kwijt en zit je de rest van het toernooi met een probleem in je selectie.

Dus wat Huntelaar ook gedaan heeft, het blijft de fout van de bondscoach als die niet ingrijpt.

Probleem blijft dat Bert ook wel wist dat hij fout zat maar van Persie er niet naast durft te zetten. Bij Arsenal doet ie het best leuk enzo maar dat is geen reden. De daawerkelijke reden waarom van Persie zoveel macht heeft is onduidelijk. Dat steekt niet alleen over het algemeen, maar zeker voor spelers die het wel het hele jaar waarmaken en dan toch naar de achtergrond geschoven worden.

Nu moet dat hele systeem gewoon op de schop en met een ander. Het 4231 was van van Basten en van Marwijk bleek te naief om dat aan te passen naar een moderener systeem en daar de benodigde aanpassingen voor te maken.

Een andere coach dus en daarbij de beste NL spits van het moment, Huntelaar.

Er moeten gewoon wat aanpassingen gedaan worden. Of dat met Huntelaar is? Tja, liever wel, maar dan wel achter Van Persie als je het mij vraagt.

Maar er moeten gewoon duidelijke afspraken gemaakt worden, en wat spelerswisselingen. Geen geintjes zoals nu meer.

Het is de schuld van marwijk zelf dat die rvp en klh lijnrecht tegenover elkaar zijn komen te staan. Hij had ze vanaf het begin beide moeten opstellen. En daarbij geloof ik dat er vanaf de flanken hooguit 3 ballen zijn gekomen. Dan valt het niet mee voor een spits. Ik zeg bertje de groeten. En louie van gaal welkom

Huntelaar heeft geen bal aangeraakt dus voor mij mag hij gewoon wegblijven. We moeten gewoon weer opnieuw beginnen. Nieuwe spelers. En andere gewoon de kans geven zich te bewijzen. Wel zou ik Sneijder en Van Persie en Robben meenemen. De rest mag als het aan mij ligt gewijzigd worden. De keeper moet absoluut Krul worden.

En zo speciaal is Hunterlaar niet... Elke spits had die goals kunnen maken die hij bij Schalke gemaakt heeft.
Van persie is anders, hij is beweeglijker hij heeft wel techniek en heeft tenminste een normaal karakter niet zo klein kindje als Hunterlaar nog steeds is. Ow ik mag niet spelen dan moet ik huilen. Huilenaar is het. Niet Hunterlaar!!

Wesley Sneijder heeft in een reactie aan de NOS laten weten dat de berichtgeving van de NRC krant rondom Klaas-jan Huntelaar volstrekte onzin is. Het NRC meldde deze week dat Huntelaar zich onmogelijk maakte in Oranje en wellicht nooit meer opgeroepen zal worden.

'volstrekte onzin', reageerde Sneijder per telefoon vanuit Ibiza. 'als dat zo zou zijn geweest, als Huntelaar zich onmogelijk had gemaakt, dat had ik daar heus wel wat van gezegd. Het is gewoon niet waar.'

Het NRC bracht de informatie over het zogenaamde drammen van Huntelaar naar buiten op basis van informatie van enkele spelers van Oranje die anoniem wilden blijven. De Standaard vermoedt dat het gaat om Ibrahim Afellay en/of Robin van Persie.

---

Het is dus wel duidelijk dat zowat iedere flutmedia of aanpalende mafkees een verhaaltje de wereld in wil slingeren om maar goedkoop en op gluiperige wijze te kunnen scoren.

Geloof er helemaal niks van, vraag me af wat de 'bron' van de NRC was

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 19
2180 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1626 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Feyenoord 10 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
2014/2015 Manchester United 27 10 5 0

In de wandelgangen

Donderdag 19 april
Chelsea neemt na dit seizoen vrijwel zeker afscheid van Antonio Conte en in de zoektocht naar diens opvolger is men in Italië neergestreken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren