aardbij
Algemeen
Vrienden (2)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Woensdag, 8 augustus 2007
  • aardbij
  • 70 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 739
  • 23 jaar (10-12-1994)
  • -
  • 2
Persoonlijke berichten
9 maart 2011 om 20:50
#1

Ben je een jood?!?

27 maart 2011 om 12:20
#2

Pro Palestina. :)

17 april 2011 om 18:58
#3

Israel (L)

2 september 2011 om 17:46
#4

Daar Gaat Israel 0-1 Voor DE Grieken Lang Leven DE Grieken

16 november 2013 om 21:53
#5

Jij wilde een Pm, nou hierbij je PM.

Israel is een terroristische staat die de oorspronkelijke bevolking ( de Palestijnen) elke dag onderdrukt en vernedert. Dit doen zij door middel van;)

- het verjagen uit hun huizen en hun land inpikken
- bombarderen van Palestijnse burgerdoelen
- constant doorbouwen van nieuwe nederzettingen op Palestijns grondgebied wat ze nog over hebben
- onderdrukken van Palestijnen
- vernederen van Palestijnen bij checkpoints
- Muur bouwen om Palestijnse gebieden
- Palestijnse gebieden inpikken
- Palestijnen als 2de rangs zien op gebied van werk, woning etc etc.
- Uitmoorden van Palestijnen

Ok nu zal jij vast zeggen;) maar dat doet Israel omdat ze worden aangevallen door raketten bladibladibla, dat typisch Zionistisch geleuter. Daar heb ik ook een antwoord op voor jou;) Elk land of volk die wordt bezet, uitgemoord, vernedert en land van afgepakt heeft het recht om zich te verdedigen!! Dus Hamas is een pure verzetsorganisatie in mijn ogen en als zij dan Israelische slachtoffers maken... tja... doel heiligt de middelen op zo n moment.

Wat vind je van de Nederlandse verzet in 1940-45 toen de Duitsers Nederland bezetten en de mensen die Duitse doelen opblaasden voor de Nederlandse vrijheid? Waren dat dan ook terroristen in jouw ogen? Nee!! Dus Hamas ook niet!!

En daarnaast is Israel ook een illigale bezetting van mensen die er helemaal niet thuis horen. 97 procent van de huidige Israëliërs stamt af van Khazaren!! Dat zijn Oostblokjoden die bekeerd zijn in de 10de eeuw. DNA studies hebben dit aangetoond. Its science!. Dus die hebben helemaal niks te maken het het oude volk Israëlieten die in het land van Israel woonden 4000 jaar geleden. Sterker nog;) Wat DNA studies ook hebben bewezen is dat de hedendaagse Palestijnen genetisch meer verwant zijn aan de oude Israëlieten dan de huidige Israëliërs!! Wat natuurlijk ook logisch is.

Lees het boek van je eigen joodse schrijver Schlomo Sand. 'the invention of the Jewish People' Hij heeft het heel mooi beschreven hoe dat allemaal tot stand is gekomen.

Wat nog belangrijker is voor jou als je een religieuze Jood bent;) De Torah verbied de Joden een eigen staat te hebben en dat staat er duidelijk in totdat de Messias is gekomen! Ondertussen moeten de Joden onder de mensen leven, staat duidelijk in de Torah. Vandaar dat de echte gelovige Joden niks met Israel te maken hebben. Rabbi Weiss uit New York, een anti Zionistische activist is daar een goed voorbeeld van en zijn vele chadeisische Joodse geloofsgenoten.

Met andere woorden;)

Israel is niet verantwoord en illegaal op zowel sociaal, politiek, historisch en religieus vlak!!

Dus pak gauw je spullen en ga je vestigen in het Oostblok of Midden Europa waar je oorspronkelijk vandaan komt en laat het land aan de oorspronkelijke eigenaren de Palestijnen.

16 november 2013 om 23:13
#6

Aardbij

Ook ik zal even reageren op jouw bericht.

Of er ooit een Palestijnse staat heeft bestaan of niet is totaal niet relevant! Het was inderdaad onder toezicht van Romeinen, Ottomanen etc etc en als laatst een Brits mandaat. Maar het gaat toch om de mensen die daar woonden? En die daar altijd hebben gewoond? En waarvan het hun grond is, en die van hun voorouderen? Ondanks dat het gezag over dat gebied of in Istanbul of in Rome of in Mekka of Damascus lag, is dat altijd hun grond geweest en is het nooit van ze afgenomen door andere volkeren. Dus het gaat niet om of er een staat Palestina was, het gaat om de bevolking die daar altijd al hebben gewoond en hun grond en die van hun voorouders.

Haha en wat betreft de afstamming?? Nou het is nu anno 2013 toch echt wel duidelijk en aangetoond via DNA studies dat de overgrote meerderheid van de Joodse bevolking helemaal niet van de Israëlitische stammen afstammen dat is echt grote onzin. DNA studies hebben dit aangetoond dat de overgrote meerderheid van de Joden afstammelingen zijn van Khazaren. Dat zijn Oostblokkers die zich in de 10de eeuw massaal hebben laten bekeren. Dit is een historisch feit. Dit geld echt voor alle Asjkenazische Joden en dat zijn de overgrote deel van de huidige Joodse bevolking. Alleen de Mizrahi Joden zouden nog eventueel van de oude joden kunnen afstammen maar dat getal is echt te verwaarlozen. DNA studies hebben juist aangetoond dat Palestijnen meer afstammen van de oude Israëlitische stammen dan de huidige 'joden'. Dat is ook logisch aangezien zij daar altijd hebben gewoond, dus ook meer kans hebben op afstamming. 97 procent van de hdendaagse 'joden' zijn geen Semieten maar Oost Europeanen. Dat kan je zelfs zien aan de uiterlijke kenmerken. Dus ik vertrouw eerder DNA studies dan een BBC documentaire die door een zionist in elkaar geflanst wordt.

Daarnaast vraag je mij waarom Egypte en Jordanie geen Palestijnse staat hebben gesticht voor de Palestijnen? Waarom zouden ze? Dat is toch helemaal hun land niet en niet het land van hun voorouders?? Kom op zeg. Dat willen de Palstijnen zelf ook niet!! Welk volk laat nou zn land afpakken en gaat ermee akkoord om ergens anders wat land ervoor terug te krijgen? Dat is belachelijk.

En nu even het religieuze aspect. Zoals ik in mn vorige bericht zei, is de staat Israel zelfs volgens de Torah illegaal, en veel religieuze Joden weten dit en willen daarom niks te maken hebben met Israel of Zionisme.dus zo zie je maar dat Israel niks meer dan een duivels zionistische coup is die compleet tegen jullie eigen geloof in gaat! Het is een coup van mensen die de Jodendom gebruiken om het een nationalistisch iets te maken terwijl het een religie is.

Wat jij als 'jood' moet begrijpen is dat de mythe van de 'joodse volk' allang ontrafeld is. Er bestaat namelijk geen 'joodse volk'. Jodendom is een religie! en geen genetisch verbonden volk! Die mythe is echt niet meer van deze tijd, dat toont DNA studie ook aan. Jood ben je als je als religie Jodendom hebt en anders niet. Zodra je dat begrijpt ben je al een stap dichterbij het feit en kennis waarom Israel een misdaad is tegenover de Palestijnen en waarom Zionisme een grote leugen is. Wordt wakker voor als je dat nog niet bent! Nogmaals lees het boek van Schlomo Sand 'the invention of the Jewish People'.

En wat betreft het Nederlands verzet. Enige verschil tussen het Nederlands verzet en Hamas is dat de ene bezetting 5 jaar heeft geduurd en de andere 65 jaar. Ook het Nederlands verzet wordt elk jaar nog verheerlijkt op 4/5 mei.

Aangepast op 16 november 2013 om 23:16 door Mr.Bombastic.

17 november 2013 om 01:59
#7

Ok ik zal weer even reageren op jouw betoog vol onwaarheden.

Kijk ik begrijp het best dat jij voor de Israelische belangen opkomt en daarom onderzoeken naar jouw hand wilt zetten en bepaalde DNA studies wilt ontkennen. Dat er geen Palestina als staat is zeker Niet van belang. Het gaat erom dat dat volk ( de huidige Palestijnen) daar al duizenden jaren wonen hun en hun voorvaders. Het was HUN grond waar ze HUN bezittingen op hadden. Staten zijn verzinsels van mensen die op elk moment gecreerd kunnen worden. Net zoals Israel 'gecreerd: is. En jij zegt dat het van de Britten was, ja als mandaatgebied, maar woonden daar toen Britten? Of überhaupt Joden? Nee. Heel weinig Joden, dat zijn wat mij betreft de enige joden die kunnen zeggen dat dat hun land is, meer niet. Dus met het land stelen bedoel ik letterlijk het 'land' stelen en dus niet de staatsvorm stelen.

Nu mijn 'theorietje' over de afstamming. Kijk dit is een moeilijk punt voor de hedendaagse zionisten/joden om te accepteren. Maar DNA studies hebben dus echt bewezen dat Asjkenazi joden van het Khazaarse volk afstammen uit de Oostblok. Die in de 10de eeuw massaal zijn bekeerd. Dit is bewezen en geaccepteerd zelfs door de meeste hedendaagse joden en zelfs Israelies!! Het zijn echt de onnozelen zoals jij en de mensen die vast willen houden aan de mythe die hun hoofd hiervoor wegdraaien, want anders valt hun hele theorie van hun geschiedenis en het zionisme in duigen. Kom op, je kan toch zelfs aan de uiterlijke kenmerken zien dat dat geen Semieten zijn? Daar heb je eigenlijk niet eens een DNA studie voor nodig. Ooit een Semiet gezien met een Europees blanke huid, lichte ogen en rode sproeten op hun gezicht? Ik niet. Semieten zijn volkeren uit het Midden Oosten, Arabieren, Kanaanieten, Arameers, Feniciërs etc. Dat waren/zijn donkere mensen met donkere ogen net zoals de oude Israëlieten. Jij vind Jiddisch zeker ook een Semietische taal? Haha laat me niet lachen. Jiddisch is puur een Europese taal met Hebreeuwse invloeden meer niet. Dat Palestijnen hun wortels in het Midden Oosten hebben is wel duidelijk, die zijn nooit vanuit een ander werelddeel naar Palestina vertrokken.


Nu mijn theorie over de 'joodse volk'. Hoe kan een Ethiopische Jood genetisch verwant zijn aan een Nederlandse Jood? Of een Marokkaanse Jood verwant zijn aan een Russische Jood? Dit is onmogelijk en zelfs dom om te denken. Ik durf zelfs te stellen dat als DNA onderzoek 70 jaar geleden net zover was als nu, dat de staat Israel nooit zou hebben bestaan. Daar ben ik van overtuigd. Jodendom is een religie, en geen volk. Dat is echt achterhaald. Er was een Israëlitische volk vroeger! Niet te verwarren met de hedendaagse Israëliërs. Deze Israëlitische volk leefde 4000 jaar geleden en daarvandaan is het Jodendom ontstaan. De huidige joden zijn vooral nakomelingen van bekeerlingen en hebben geen enkel band met de Israelitische volk van 4000 jaar geleden! Enige genetische verbandheid die deze volken hebben is de verbondenheid onderling, en niet met andere joodse groepen. Ook dit is aangetoond door DNA onderzoek. Zoals ik eerder al zei heeft de Palestijnse volk veel meer genetisch verband met de oude Israëlieten dan een gemiddeld genomen hedendaagse jood van Asjkenazische afkomst.

Stel dat ik besluit een jood te worden, behoor ik dan ook gelijk tot het Joodse volk? Heb ik dan oppeens meer recht op Israel dan een palestijn die daar is geboren en zn voorouders daar heeft zitten? Dat is toch belachelijk?? Maar helaas is dat wel wat er nu gebeurt met de hedendaagse joden en Israel. Iets claimen waar ze helemaal geen recht op hebben.

Je definitie van volk is bijna goed, je vergeet alleen 1 ding;) genetische verbondenheid. En die ontbreekt zeker bij hedendaagse joden. Want Askjenazies hebben niks te maken met een Mizrahi of een jood uit Ethiopie genetisch gezien. Ook kun je niet eens alle criteria op het 'joodse' volk toepassen. Laten we een voorbeeld nemen tussen een Marokkaanse en een Asjkenazi Jood;)

Taal;) Judeo Arabic/berber vs Jiddisch
Cultuur;) Noord Afrikaans vs Oost Europees ( eten, drinken, tradities)
Geschiedenis;) Speelt zich af noord Afrika vs speelt zich af in oost Europa
Godsdienst;) Mizrahi volgen Halacha terwijl de Asjkenazis de Halacha juist vermijden. Zelfs de godsdiensten verschillen, maar goed laten we zeggen dat dat allebij Jodendom is.

Dus zoals je ziet mijn grote vriend, kan je zelfs je eigen criteria niet toepassen op het 'joodse'volk. Er is namelijk geen aantoonbaar verband tussen deze 'joodse'volken. Wel onderling ( dus asjkenazi onderling, mizrahi onderling etc etc), maar niet met andere joodse groepen.

En nu ingaan op de religie. De echte Joden, waarvoor respect zoals mannen als Rabbi Weiss uit New York en Joel Teitelbaum zijn mannen die Jodendom zien als religie en bewust zijn van hun Oost Europese roots, maar puur voor hun religie leven en daarom niks met Israel of Zionisme te maken hebben. Het staat toch echt in de Torah dat Joden geen eigen land mogen hebben, tot de komst van de Messias, die ze zal leiden. Is de Messias al geweest? Ik heb daar in ieder geval niks van gezien of gemerkt. Historisch gezien hebben de Joden recht op eigen land zeg je, maar welke joden bedoel je dan? De Israëlieten? Of de religieuzen? Of de seculieren? En zoals ik al net zei;) als ik me bekeer tot het Jodendom, behoor ik dan ook die recht te hebben? Ten koste van andermans land en bloed? Is dat geen misdaad?

En nu wat betreft je stelling over Egypte en Jordanie. Waarom zouden Palestijnen het land van hunzelf en hun voorouders ( en daarmee bedoel ik letterlijk het land, dus het stuk grond) waar zij zijn opgegroeid moeten laten voor wat grond een aantal honderd kilometer verder zodat er nieuwe vreemdelingen uit Oost Europa en andere delen van de wereld daar mogen wonen? Dat is onacceptabel, Duitsers kunnen ook Nederland niet innemen en aan de Nederlanders vragen of ze ff in Belgie willen wonen of in Frankrijk? Dat willen die Palestijnen dus ook niet. Dus ongeacht of Egypte of Jordanie het aanbied, zoiets wilt het Palestijnse volk zelf niet eens want dat is niet het grond waar ze vandaan komen.

En nog iets, voor 1948 was 98 procent van het huidige Israel ( lees;) Palestina) bevolkt door Palestijnen. 2 procent was joods. En dat zijn de enige joden die tot dat land behoren. De hedendaagse joden behoren niet daartoe. En toen was er vrede tussen joden en Arabieren. Ze pasten zelfs op elkaars kinderen heb ik me laten vertellen. Het zijn de Zionisten en de wanne bee joden die dat hebben kapot gemaakt door hun coup die nu al 65 jaar duurt. Inderdaad is er op illegale wijze zoals je zegt een Israëlisch nationaliteit en volk ontstaan de afgelopen 60 jaar over de rug van de Palestijnen.

En aan de ene kant is dat wel spijtig want Anti-Jood ( geen anti-semitisme want dat is dus al achterhaald) is ontstaan in Europa en het Westen en niet gecreerd door de Arabieren. Arabieren hebben de joden altijd in bescherming genomen ook in de 2de wereldoorlog zoals in Marokko waar de Marokkaanse koning de Joden niet wilde uitleveren aan Hitler. Zo hebben joden altijd goed geleefd in Arabische landen en werden ze in hun waarde gelaten anders dan in Europa waar ze werden vervolgd. Dus des te krommer dat joden juist over de rug van Arabieren een land gaan stichten en hun land innemen en vervolgens de Arabieren als vijanden maken. Inderdaad sinds de Zionisme en het verraad zijn ze uit een aantal landen in de Arabische wereld verdreven, maar niet te vergeten is de meerderheid vrijwillig naar Israel gegaan.

Aangepast op 17 november 2013 om 02:55 door Mr.Bombastic.

17 november 2013 om 14:02
#8

Ok ik ben weer genoodzaakt om op je onzin in te gaan.

Jij hebt jouw onderzoeken en ik heb de mijne laten we t daarop houden. Ik denk alleen dat de mijne wat objectiever zijn en realistisch tov die van jou. Overeenkomsten tussen Asjkenazim en Iraakse Joden is complete onzin en een fabel, en dat weet je zelf ook. De fout die joden maken is dat ze iedereen die jodendom als religie heeft tot hetzelfde volk zien. Compleet gestoord is dat. Wat als de Moslims dat doen of de Cristenen? Natuurlijk mag je als Asjkenazim een verbondenheid voelen met een andere jood uit een andere streek. Maar daadwerkelijk denken dat je genetisch iets met elkaar te maken hebt is gewoon liegen tegen jezelf. Als je joden als volk ziet door hun religieuze verbondenheid heb ik daar geen problemen mee, maar dat ze allemaal genetisch verbonden zijn met hun wortels in Palestina is een achterhaalde fabel die ik ook gelijk met de grond gelijk maak.

Ik zal Israel inderdaad nooit bezoeken zolang het bezet is maar een Asjkenazim jood haal ik er zo uit. Ajskenazims hebben niks van Midden Oosterse uiterlijke kenmerken, wat ook logisch is aangezien het eigenlijk Oostblokkers zijn.

En nu over je mandaatgebied;) Vraagje, hoe reken jij? en waar heb je leren rekenen? Jij zegt dat het nooit kan dat Palestijnen 98 van het land hadden anders waren er 100 miljoen inwoners? Haha waar slaat deze berekening op? Ik zeg dat voor 1948 dat 98 procent van de inwoners van het gebied wat nu Israel was, Palestijnen waren.1 of 2 procent was misschien joods. De enige joden die kunnen zeggen dat ze daar hun oorsprong hebben. Dit is gewoon makkelijk na te checken hoor. Dit is steeds verminderd door landje pik en verdrijven van deze mensen en joodse emigratie naar Palestina. Dus hoe je aan 100 miljoen komt is mij een raadsel.

Voor jouw informatie;) ik weet niet of jij weet wat een mandaatgebied is, maar dat betekent puur dat het onder toezicht staat van de Britten. Meer niet. Die hadden het van de Ottomanen veroverd en hadden toezicht. Er woonden geen Britten, niks. De Britten hebben het toen uit medelijden voor de 2de wereldoorlog aan de joden gegeven over de rug van de oorspronkelijke bewoners de Palestijnen. Een soort joods complot. En waarom zou een vreemd volk die daar niet thuishoort de bezittingen en grond van andermans land moeten afnemen zodat zij daar 'vrij in een democratie' kunnen leven? Waarom stichten ze gewoon geen land ergens in Midden of Oost Europa, waar ze grotendeels ook vandaan komen? Of Uganda zoals destijds was voorgesteld?

Haha oke en nu over de mythe volk;) Jij geeft nu eigenlijk indirect toe dat joden helemaal geen genetisch verwantschap hebben. Bedankt. Je haalt het Amerikaanse volk erbij bijvoorbeeld. Maar dat is het juist. Amerikanen zijn helemaal geen volk. Een zwarte Amerikaan en een Blanke behoren niet tot hetzelfde volk. Wel dezelfde nationaliteit maar niet dezelfde volk! Dus als je hedendaagse joden daarmee gaat vergelijken, dan geef je mij dus gelijk. Daarnaast zeg je dat joden zich millenia geleden al als volk zagen;) Daar gaan we weer;) DE Israelieten JA! Dat was inderdaad een volk met hun wortels uit dezelfde grondregio. Die hebben dus Niks te maken met de huidige joden of Israelies. Meer met de Palestijnen zelfs. Op het moment dat jij de oude Israëlieten en de huidige Israelies niet met elkaar verwart komen we al een stuk verder. :)

Nu weer over religie. In de Torah staat wel degelijk dat je als joden geen staat mag oprichten en onder de mensen moet leven. Aan Israel is niks religieus. Echt niet. Het jammere is dat juist de Niet-religieuze 'joden/zionisten' aan de wieg stonden van het ontstaan van Israel en dat doen in naam van het Joodse religie. Misbruiken de joodse religie voor hun misdaden. Maar jij gaf al aan zelf niet religieus te zijn, dus ik kan jou eigenlijk ook niet als jood zien maar eerder als een Zionist. Dus op het gebied van religie kan ik jou zowiezo niet serieus nemen, en zal je jouw nationalistische en zionistische belangen voorop zetten. Jodendom is een religie en geen volk remember.

En wat betreft over joden in de Arabische wereld. Gelukkig geef je toe dat ze het veel beter hadden als in Europa waar ze als dieren werden behandeld. Maar moet je nagaan dat de Palestijnen nu veel slechter worden behandeld door Israelies als de joden door de Arabieren vroeger. Als je dat dus erg vond....wat betreft je laatste punt over de Westbank en Gaza. Gaza is toch nu de Gaza strook? Waar de Palestijnen het voor het zeggen hebben? En Westbank toch ook? Dus ik snap je punt niet. Waarom daar geen Palestijnse staat is gesticht? Omdat Israel de Westbank bijna ook volledig heeft ingepikt.

Maar goed we kunnen het wel steeds hebben over geschiedenis etc etc. Laten we het over het hier en nu. Inderdaad zijn er nu Israëliërs als natie over de rug en bloed van de Palestijnen ontstaan en letterlijk 'gemaakt en gecreerd' is. Inderdaad de Israëliërs horen daar niet thuis maar ze zijn er nu eenmaal. Waarom kunnen ze dan niet tenminste terug naar de grenzen van 1967? En gaan voor een 2 staten oplossing? En waarom blijven ze door gaan met het bouwen van nederzettingen op Palestijnens grondgebied om zo nog ,meer land in te pikken? Waarom willen ze helemaal geen vrede op die manier. Ja Israel roept de hele tijd;) we willen vrede! Haha maar wat voor vrede? Vrede over de rug van de Palestijnen waarin ze al hun land afpakken? Dat is geen vrede. En dat zal ook nooit worden geaccepteerd. Als Israel echt goede intenties had tot vrede gaan ze tenminste terug naar de grenzen van 1967 en gaan ze voor een 2 staten oplossing. Maar ook dat weigert Netanyahu. Zo zie je dat de Israelische intentie door en door slecht is.

Aangepast op 17 november 2013 om 14:52 door Mr.Bombastic.

17 november 2013 om 16:50
#9

Mijn onderzoeken zijn wel degelijk betrouwbaarder dan die van jou, aangezien die op basis van DNA zijn gemaakt. Die van jou voornamelijk op traditie en folklore. Er zijn zelfs Joodse hooggeleerden in Amerika die mijn theorie ondersteunen. Er zijn zelfs Zionisten die mijn theorie ondersteunen. Zoals ik eerder al zei;) Als DNA onderzoek 70 jaar geleden net zo ver was als nu, dan zou Israel nooit gesticht zijn. Je bent echt een alleen roepende in een woestijn wat betreft deze kwestie, maar goed. Uiteindelijk geloof je in wat je wilt en als jou dat gelukkig maakt dan mag je dat vooral doen.

Maar laten we voor de grap eens meegaan met jouw theorie ( die voor geen meter klopt). Zelfs dan is het toch van de zotte om een land te claimen waar een voorouder van jou 4000 jaar geleden heeft gewoond? Haha wat als alle volkeren in de wereld dat zouden doen? Kunnen we ons dan niet opmaken voor een 3de grote Volksverhuizing? Raakt de hele werelddemografie dan niet in de war? Dat is toch zowiezo gekkenwerk? Maar goed DNA studies en resultaten staan gelukkig aan mijn kant en niet aan die van jou. Hedendaagse 'joden' zijn voornamelijk Oostblokkers en hebben niks met het Midden Oosten te maken. Enige die dat wel hebben zijn de joden die altijd al in de Levant hebben gewoond en zoals je weet is dat maar een hele kleine minderheid.

De bewoners van mandaatgebied Palestina waren wel zeker voor minimaal 98 procent Arabieren. Wil je toen zeggen dat de meerderheid toen joden waren? Of Britten? Welke andere volken woonden er dan volgens jou? Dit is gewoon algemeen bekend hoor.

Israel claimen als grondgebied van je voorouders kan enkel en alleen als je een volk als genetisch verbonden ziet, die van dezelfde wortel komen. En dat zie jij dus niet. Dus dan kan je ook nooit een claim op Israel leggen als jood zijnde. Je spreekt jezelf echt tegen nu. Of vind jij dat je een volk kan 'creeren' zoals dat bij de Israëliërs het geval is en dan claim kan leggen op een grondgebied? Wat ook nog eens van Palestijnen is? Dit is gewoon onzin wat je zegt.

Daarom vraag ik me af aangezien jij niks met religie hebt ( dus in mijn inzien ook geen Jood bent, maar Zionist) wat jouw recht is op dat grond in Palestina. Je stamt niet van oude Israëlieten, je deelt hun geloof niet... Dus wat maakt jou jood eigenlijk? Je blijft volk en religie door elkaar halen maar mensen zijn allang al wakker en weten hoe de vork in de steel zit. 'joden' onderling zijn het niet eens eens over wie jood is en wie niet. Seculier? Ortodox? Vaderjood? Moederjood? Het is de meest vage begrip die er is. Stel ik bekeer me tot het Jodendom. Behoor ik dan ook tot het Joodse volk? Met hun geschiedenis? Heb ik dan ook claim op Israel? Hahaha dit is toch gewoon ziekelijk en echt alle gekte voorbij?

Het klopt gewoon niet en mensen zien dat allemaal in. Sorry dat ik het zeg, maar Israel en het Zionisme is ten dode opgeschreven. Als het niet binnen 10 jaar is is het wel binnen 50 jaar. Mensen zijn wakker geworden over de hele wereld, en wetenschap en DNA onderzoek spreekt in onze voordeel.

En nu het heden;) Ten eerste vind ik dat Israel illegaal is, een illegaal gebouwde staat op andermans grondgebied. Dus elke actie van Israel jegens de Palestijnen, uitbouwen van nederzettingen etc vind ik een misdaad. Dus wat Jordanie doen of Egypte kan me dan niet eens schelen. Zij hebben niet de grond van de Palestijnen afgepakt. De Sinai is een onbewoonbaar gebied. Daar leefden geen mensen. De Westbank is onder controle van de Palestijnen, niet van Jordanie, dus dat is onzin wat je zegt. En zelfs dat gebied wordt nu volgebouwd met nederzettingen.

Israel heeft meerdere malen gezegd dat het tegen een 2 staten oplossing is. Dus ongeacht wat de Palestijnen doen, een 2 staten oplossing is geen oplossing voor Israel. Dus logisch dat Hamas hun strijd blijft doorvoeren en rakketten blijven afvuren op Israel. Daar zullen ze ook niet mee stoppen. Het Nederlands verzet stopten ook niet met hun acties jegens de Duitsers. Anders praatten wij nu allemaal Duits en was jij allang al afgevoerd. En ik weet niet welke fabel jij in gelooft dat Arabieren het goed hebben in Israel maar de grootst mogelijke vernederingen en schande die deze mensen hebben door het afstaan van hun land, behandeld worden als 2de rangs burger, uitgemoord worden etc bestaat niet. Laatst heb ik nog een docu gezien over het racisme in Israel jegens Arabieren, al hebben ze de Israelische nationaliteit!

Dus ze hebben helemaal niet meer rechten dan joden in de Arabische wereld. Integendeel, joden zijn altijd goed behandeld door de Arabieren, kijk Marokko, die ze altijd in bescherming heeft genomen. Marokkaanse Israëliërs denken altijd met heel veel heimwee terug aan Marokko en Tunesie en Irak bijvoorbeeld, aangezien ze het daar zo goed hadden. Dit is zelfs bekend in joodse kringen. Eigenlijk ben ik maar voor 1 staten oplossing. Palestina, zoals het hoort en historisch bepaald is. Als er dan Joden willen wonen in de Palestijnse staat zijn ze van harte welkom, maar dan wel in een Palestijnse staat. Maar goed zoals we net al zeiden, de Israëliërs zijn er nu eenmaal, dus dan is het beste voor een 2 staten oplossing en terug gaan naar de grenzen van 1967, maar in plaats daarvan gaat Israel door met het stelen van meer en meer land en weigeren ze een 2 staten oplossing.

17 november 2013 om 20:54
#10

Jij kan je nooit beroepen op DNA onderzoek want het is al bewezen en algemeen geaccepteerd dat een jood uit Marokko en een jood uit Rusland niks met elkaar te maken hebben, behalve religie of ideologie van Zionisme.

Op basis van Ideologie is Israel gesticht. Dat is toch onterecht? Om niet op basis van je wortels een grond te claimen maar op basis van Ideologie? Want dat is waar jij je op beroept. Ideologie. Niet op je joodse geloof want zoals je zelf aangaf heb je die niet.

Je staat er echt alleen voor samen met je ideologiegenoten wat betreft afstamming. Jij bent geen Semiet en dat moet je accepteren. Hoogduitse Joden, Poolse Joden, Oostblokjoden zijn geen Semieten, stammen daar niet vanaf en hebben niks met Semieten te maken. Het is nogmaals pure ideologie wat jullie drijft. Hedendaagse joden zijn nakomelingen van bekeerlingen uit voornamelijk Khazarie.

Dat je je als joden verbonden voelt door die ideologie is heel anders dan ook daadwerkelijk dezelfde roots hebben. Want als ik me bekeer tot het Jodendom en dus dezelfde ideologie aanhang als jij, betekent dat niet dat we oppeens dezelfde voorvader hebben of oppeens van hetzelfde stuk grond komen.

Nou heb ik een aantal vragen voor je die je mag beantwoorden, aub to the point;)

1. Als ik me bekeer tot het Jodendom, deel ik dan oppeens ook 'jouw' geschiedenis?

2. Heb ik dan opeens ook recht op terugkeer naar Israel?

3. Hebben we dan ook opeens dezelfde roots?

4. Wat is de definitie van Jood? Is een Vaderjood ook een Jood? Kan die vaderjood ook recht op Israel claimen?

5. Hoe kan een Ethiopische jood genetisch verbonden zijn aan een Britse jood? Of aan een Indiase jood?

6. Wat maakt seculiere joden tot 'joden'?

7. vind jij het terecht dat als je alleen een aanhanger bent van die ideologie je dan ook een 'jood' bent zoals je aangaf? En grond gaat claimen waar je niet vandaan komt?

Zoals je aan mn vragen ziet begrijp je wel waar ik heen wil. Dat het dus totale onzin is en achterhaald is het 'jood' zijn op basis van ideologie en niet op basis van religie. Claim van de hedendaagse joden op Israel is net zo absurd als een groep Zweden of Noren hun thuisland claimen in Afrika.

18 november 2013 om 17:18
#11

Sorry je kan me niet overtuigen wat betreft het volk joden en de etniciteit. Ik berust me op DNA studies. Maar goed, ik kan je ook echt meer dan 1000 artikellinks en video`,s sturen over het bewezen feit dat Asjkenazi joden Khazaren zijn, maar ik doe er maar 1, want anders wordt het teveel. Hieronder een nieuwe studie onlangs uitgevoerd die bewijst dat de genetics van Asjkenazis Khazaren zijn;)

www.failedmessiah.typepad.com/failed_messiahcom/20...

Kijk nogmaals, wij hebben andere interpretaties van volk. Dat joden zich met elkaar verbonden voelen door tradities, en wellicht zelfs cultuur ( al is de cultuur van een Noord Afrikaanse jood cpmpleet anders dan die van een Russische jood of Etiopische jood) gebruiken en religie kan ik best begrijpen. En als je daarmee ook jezelf ziet als 'volk' is dat prima.

Maar dat ze vervolgens zeggen allemaal dezelfde wortels te hebben die allemaal teruggaan naar het land van Israel is klink klare onzin. En dat weet je zelf. Want zoals gezegd zijn hedendaagse joden vooral nakomelingen van bekeerlingen in de 10de eeuw. DNA studies bewijzen dit. Vroeger kon men deze fabels geloven. Maar tegenwoordig hebben we DNA onderzoek die alles kan uitleggen hoe het zit. En hierom is Israel dus een fake staat en behoorde het nooit opgericht te zijn, aangezien die mensen daar niet horen.

Aangepast op 18 november 2013 om 17:51 door Mr.Bombastic.

26 november 2013 om 22:23
#12

Je draait het juist om. De gros van de hedendaagse joden heeft juist Niet hun roots in het Midden Oosten maar vooral in Centraal en Oost Europa. Dit is bewezen door DNA onderzoek. Dus Israel is en blijft een fake staat.

Maar laat ik ff ingaan op je punten;)

Punt 1;) Ik ben het zeker Niet met jou eens omtrent dat Arabische burgers in Israel meer rechten hebben dan in andere Arabische landen. Ik ben in andere Arabische landen geweest, en Arabieren zijn daar trots op hun land en afkomst zonder dat die is gekoloniseerd door buitenstaanders. En hoe kunnen die Arabieren in Israel nou in hemelsnaam meer rechten hebben ahahaha?

- In andere Arabische landen wordt hun grond niet afgepakt en aan kolonisten gegeven
- In een ander Arabisch land worden ze niet als 2de rangsburgers behandeld tov kolonisten aangezien daar geen kolonisten zijn.
- In een ander Arabisch land is het hun cultuur die de boventoon vormt aangezien er geen tot weinig andere culturen zijn.
In een ander Arabisch land worden ze niet gediscrimineerd door kolonisten.
- In een ander Arabisch land worden ze niet van hun grond verjaagt, huizen vernield en gebombardeerd.

Dus hoe kom jij aan het zieke idee dat Arabieren in Israel meer rechten hebben dan in andere Arabische landen? Complete lariekoek, dus nee daar ben ik en elk weldenkend mens het zeker niet mee eens. Wat jij moet begrijpen is dat als je iemands land afpakt, die andere rechten waar jij t nu over hebt, er helemaal niet meer toe doen!! Want ze worden gekoloniseerd en dat is het grootste recht die ze hebben die al wordt afgepakt!!

Waarom protesteerden de Nederlanders tegen de Duitsers en wilden ze bevrijd worden? Ze hadden toch ook gewoon net zoveel rechten als Duitse mensen? (behalve de joden dan) Het gaat om je land, grond, trots en geschiednis dat dus een buitenstaander wordt afgepakt en dan maken alle andere rechten niet meer uit. Dus Arabieren in Israel hebben juist het Minste rechten van alle andere Arabieren die gewoon in hun eigen staat leven.

Punt 2;)
Ik zal de opstelling van Jordanie en Egypte nooit zo schandalig vinden als het Israelische nederzettingenbeleid, nooit. En dat komt omdat de Egyptenaren en Jordaniers de Palestijnen niet hebben verjaagd uit hun woongebied, die zochten juist voor een oplossing voor die Palestijnen. En als die oplossing nou even niet zo slim was, zal het toch nooit vergelijkbaar zijn met de gruwelheden van nota bene kolonisten en Israëliërs die daar niet eens vandaan komen maar yuit een heel ander werelddeel kwamen om mensen daar ff te ondrukken, dus zowiezo zal ik het alleen al daarom nooit zo erg vinden. Egyptenaren en Jordaniers zijn tenminste mensen van dat gebied.

Punt 3;)
Israel heeft nooit serieus werk gemaakt van een 2 staten oplossing en dat weet je zelf ook. Pure onzin. Israël en Netanyahu hebben meerdere malen gezegd dat een 2 staten oplossing geen oplossing is voor hun want anders is het het einde van Israel. En daarnaast is een 2 staten oplossing waarvan 80/90 procent van je stuk grond is weggenomen en waar nederzetting blijven doorgebouwd worden geen 2 staten oplossing dus logisch dat de Palestijnen dat weigerden.

Punt 4;)
Voor de duidelijkheid. Hamas heeft daarin helemaal gelijk. Daar hoort helemaal geen Israelische staat te zijn aangezien de Israelische invaders daar überhaupt niet thuishoren. Als joden daar willen wonen in een Palestijnse staat zijn ze welkom, maar niet in een Israelische/joodse staat. Zo was het namelijk vroeger ook in het gebied Palestina. Maar goed de kolonisten zijn er nu eenmaal, dus we moeten wel naar een 2 staten-oplossing zoeken. En met Hamas is wel zeker te onderhandelen, maar Hamas ziet natuurlijk ook wat er elke dag gebeurt en dat Israel maar door blijft gaan met het bouwen van nederzettingen. Het is juist Israel die niet serieus is met de onderhandelingen aangezien hun intentie helemaal geen 2 staten oplossing is.

Ik hoop dat je tevreden bent met je antwoorden. Kijk weet je wat het is, de hele wereld is wakker geworden omtrent Israel, zn bevolking, de totstandkoming en zn daden tegen de Palestijnen. Het is immers maar 65 jaar geleden. DNA onderzoek in voordeel van de Palestijnen doet daar nog een schepje bovenop. Israel in deze vorm is echt geen lang leven meer beschoren.

Jammer voor de echte gelovige Joden dat de neppe joden hun religie misbruiken voor een gezwel genaamd Zionisme, wat dus eigenlijk niks met Jodendom te maken heeft maar goed.. Zo houden jullie zelf wel het anti-semitisme in stand. degene die zionisten zijn. je zou het als jood of geen jood zowiezo moeten afkeuren dat er mensen vanuit andere delen van de wereld naar een land gaan om zo over de rug, bloed, en tranen van de oorspronkelijke bewoners een land te bouwen. maarzie dat je nog maar 19 bent, dus wellicht komt wijsheid met de jaren.

Israel is echt niks meer of minder dan The synagogue of Satan..check deze documentaire maar op youtube. Het is een Amerikaanse docu Ik wens je veel wijsheid toe.maar deze wijsheid had ik wel verwacht dat jullie als 'volk' dat wel zouden moeten weten vooral met jullie eigen recente geschiedenis.Aangepast op 26 november 2013 om 23:01 door Mr.Bombastic.

28 november 2013 om 20:11
#13

Kom op je maakt jezelf echt belachelijk zo. Dat idee is allang al achterhaald dat de hedendaagse joden uit het midden oosten komen. Hedendaagse joden zoals Nederlandse, Duitse, Poolse, Russische etc zijn geen Semieten. Oorsprong ligt in Khazarie. Dat kon je al zien aan de uiterlijke kenmerken en alle onafhankelijke DNA onderzoeken bewijzen dit ook. Kijk dat jij er zo star aan vasthoud dat het wel zo is, is omdat dat de basis is van het Zionistisch gedachtegoed. Zonder die gedachte is Israel namelijk helemaal nergens op gebaseerd en daar zijn Zionisten dus bang voor. De Joden die echt van Israëlieten afstammen vandaag de dag is een kleine minderheid. Dat zijn de Joden die altijd al in het midden oosten hebben gewoond. De meesten vandaag de dag zijn nakomelingen van bekeerlingen. Als je je bekeerd tot een religie zoals massaal is gebeurt in de 10de eeuw in Oost Europa, betekent dat niet dat je DNA ook veranderd. En dat is gewoon hoe het is.

Ten tweede zijn er genoeg hedendaagse Israëliërs die dit onderstrepen en zeggen;) 'wij Ashkenazis zijn inderdaad afstammelingen van Khazariers maar wij (onze generatie) weten niet beter wij zijn hier geboren in Israel'.'wij kennen nergens anders'. Dus hou aub jezelf niet voor de gek, je doet jezelf tekort zo.

En nu weer even over het heden. Jij hebt het het over dezelfde rechten ( wat in de praktijk echt niet zo is) Arabieren worden daar zwaar gediscrimineerd. Maar bovenal, als je land word gestolen, dan kan je überhaupt toch niet van gelijke rechten spreken? Hoe zou je het vinden als Duitsland Nederland weer binnenvalt, bezet, en dan vervolgens iedereen gelijke rechten geeft als Duitsers, maar ondertussen is je land wel van je afgenomen? Zijn die rechten waar jij het dan over hebt nog relevant? Nee. Want hun belangrijkste recht is dan al afgenomen en dat is hun grond.

Dus het is logisch dat Hamas raketten blijft afvuren totdat ze bevrijd zijn. Hier kan ik het inderdaad alleen maar mee eens zijn, want dat zou elk volk doen die bezet wordt. Vrijheidstrijders voor hun land. Niks meer niks minder.

Nogmaals met jullie eigen recente joodse geschiedenis zou je beter moeten weten. Ik weet dat je uit een soort van solidariteitsgroepsgevoel anders denkt, maar er zijn heel veel joden zoals jij die allang wakker zijn geworden en zwaar tegen de staat Israel zijn en hun wandaden. Het is tijd voor jou om ook wakker te worden en je er tegen uit te spreken. Want als je Israel en hun wandaden goedkeurt, dan kan je ook de daden van Hitler goedkeuren en alle andere onderdrukkingen, bezettingen en moorden van andere volken in de wereld.

Aangepast op 29 november 2013 om 02:21 door Mr.Bombastic.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Zondag 22 april
Paris Saint-Germain is ervan overtuigd dat het de concurrentie af kan troeven in de strijd om Ryan Sessegnon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren