Hugo Borst: ‘Ik denk aan Ronald Koeman in een dubbelfunctie’

Vrijdag, 15 juni 2012 om 18:29

Tactische voorspellingen, ongezouten meningen, scherpe kritiek en humor om te lachen. Hugo Borst en Koert Westerman zijn de Betweters en geven verse wedtips tijdens EURO 2012.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ronald Koeman in een waardige opvolger van bondscoach Bert van Marwijk.


Gerelateerd

93 reacties (laatste reactie door poilut)

Koeman denk ik sowieso niet. Je moet bij hem eerst kijken hoe hij het komend jaar gaat doen, want het kan opeens compleet anders gaan met Feyenoord en dan is Koeman weer de loser. Koeman moet het eens meer dan een jaar presteren en dan kan je hem goed beoordelen.

14 juni 2012 om 17:21

Dit jaar heeft Koeman laten zien dat hij tactisch enorm sterk is. Door zijn tactiek overklaste hij de topclubs in Nederland. Ook schijnt hij een prima motivator te zijn, want de spelers gingen elke wedstrijd door het vuur. Ik denk dat Koeman ook verstandiger is geworden na zijn sabbatical. Koeman met een De Boer aan zijn zijde lijkt me wel een ideaal team.

14 juni 2012 om 17:48

Koeman met Frank aan zijn zijde gaat, hoe mooi het ook lijkt, niet gebeuren. Ronald de Boer misschien een optie. Mooier lijkt me Van Bronckhorst en Kluivert onder Koeman.

Van Bronckhorst ligt volgens mij heel goed in de groep en doet het bij Feyenoord goed. Kluivert heeft tot nu toe ook goede resultaten behaald bij de clubs waar hij werkte. Hebben bovendien allebei heel veel ervaring op het hoogste niveau.

14 juni 2012 om 18:21

Het is wel belangrijk dat alle grote clubs vertegenwoordigd zijn in de staf van het NL elftal. Dan heb je een veel breder inzicht op kwaliteiten van spelers en een veel objectiever selectiebeleid. v Bronckhorst, Cocu en Kluivert onder Koeman lijkt mij wel wat. Heb je ook meteen een Barcelona staf die garant staat voor mooi voetbal

14 juni 2012 om 20:33

El Fenomeno,

Aan dit jaar hebben we niets. Ik zie liever een bondscoach die al wat meerdere clubs met succes heeft gehad. Koeman heeft alleen bij Feyenoord wat laten zien, maar kon bij Vitesse, Ajax, Psv, AZ en Valencia niet presteren.

Uiteraard kan het door zijn onervarenheid zijn, maar laat hem eerst de komende seizoen nog even wat bij Feyenoord laten zien en dan kunnen we wellicht over een bondscoachschap praten.

15 juni 2012 om 12:05

En Benfica dan? Daar heeft hij uit zijn neus lopen vreten? En met Ajax en PSV heeft hij het ook prima gedaan hoor.....

15 juni 2012 om 12:39

Alsof Van Basten wel wat heeft gepresteerd? Van Mawijk heeft dankzij Van Hooijdonk ook alleen de Uefa Cup gewonnen...aan ervaing ontbeert het Koeman echt niet hoor.

15 juni 2012 om 19:50

Als succes de voorwaarde is, is er dus geen criterium meer om Koeman niet aan te stellen. Die man heeft bijna overal zijn successen gehad.
Overigens was het probleem van Koeman altijd zijn omgang met mensen, tactisch is hij altijd een goede trainer geweest. Dit jaar laat hij zien ook de juiste snaren bij spelers te kunnen raken.

15 juni 2012 om 19:58

El Fenomeno:, F'nrd kon afgelopen jaar vanuit een underdog positie spelen, dat is altijd makkelijker, zeker als het team gaat presteren. tactisch enomr sterk, valt ook wel mee, f'nrd heeft een gewoonweg teveel wedstrijden heel zwak gespeeld. Tot slot ze waren er snel uit in de Knvb en geen Europees voetbal, dat heeft mede bijgedragen aan de tweede plaats. Psv, Twente, maar ook AZ schat ik als team hoger in dan F'nrd.

15 juni 2012 om 22:00

nee vind ik niet,

extra beelden:

tiny.cc/voetbalzone

15 juni 2012 om 22:22

@El fenomeno,

Ik ben van mening dat er geen coaches of assisten aangesteld dienen te worden met een club belang. Dit komt natuurlijk wel door de gekleurde selectie die er nu is met bijvoorbeeld Bouma en Willems, met Cocu en Faber op de bank.

Ja of we maken jou bondscoach Hugo Borst, maken we ons zelf nog belachelijker.

ON: Koeman doet het nu goed, maar heeft het heel vaak niet goed gedaan. Ik zie liever een andere coach.

14 juni 2012 om 19:45

Vaak niet goed gedaan? Vierde plek met Vitesse, twee keer kampioen en beker Ajax, kwart finale CL, goede resultaten CL met Benfica, kampioen met PSV na een wisselvallig seizoen en kwart finale CL, met AZ de Johan Cruijff schaal gehaald en nu met Feijenoord een goed seizoen met een vrij jonge ploeg. Nee, die kan er inderdaad helemaal niks van... Ga niet ontkennen dat er nooit problemen zijn geweest, maar hij heeft al veel ervaring opgedaan als trainer in binnen en buitenland, misschien wel meer als Frank Rijkaard, van Basten en van Marwijk die ook bondscoach zijn geweest. En dan hebben we het niet eens over zijn internationale carriere als speler gehad. Ik denk dat we erg blij mogen zijn met Ronald Koeman als bondscoach. Rustige uitstraling ook. Wie zou jij dan liever zien als bondscoach?

15 juni 2012 om 00:58

Koeman lijkt me echt ideaal voor Oranje. Hoe dan ook, alles beter dan die onbenul die er nu voor staat. Laat hem maar lekker vertrekken en die schoonzoon van hem meenemen. PSV is ook mooi in de aap gelogeerd. Wie gaat nu van Bommel halen als je Strootman hebt lopen? Clubicoon of niet, een miskoop blijft het. Wat een weggegooid geld. Hahahahahahaha!!!!!!

Ik denk dat weinig top trainers de baan als bondscoach van Oranje willen aannemen. De komende jaren is de spoeling kwa grote talenten zeer dun. Terwijl de verwachtingen erg hoog zullen blijven het laastse kunstjes met deze selectie is Wk2014 daarna zie ik Oranje de komende 4-6 jaar geen rol van betekenis spelen op het Internationaal niveau. Domweg omdat onze talenten zijn gestagneerd. Nu maar hopen dat de Huidige A1 van Ajax,feyenoord en PSV zich beter ontwikkelen dan de generatie, Fer en Wijnaldum. Ik zie in Lious van Gaal de ideale man om de jonge generatie talenten een nieuwe team de smeden, daar is hij altijd zeer goed in geweest.. De Knvb moet weer terug naar het voetbal wat bij Nederland hoort en niet wat er nu gebeurt, met 2 defensieve middenvelder spelen zonder druk naar voren en zeer matige positie spel.

14 juni 2012 om 18:09

Wat een onzinreactie zeg.. de spoeling is dun qua talenten.. Euhmm.. Clasie, Maher, De Vrij, Nuytinck, Castaignos, Dost, Gouweleeuw, Krul, Bruma, Depay, Viergever, Willems, Van Rhijn, Narsingh om er een paar op te noemen... dan komt er de gouden -17 lichting aan met jongens als Ake, Ebicilio, Vilhena, Achahbar, Kongolo, Manu... de Ajax B-lichting is ook meer dan geweldig goed..

Je reactie slaat dus echt helemaal nergens op vriend. Qua talent zit het absoluut goed.

14 juni 2012 om 18:17

Toch vind ik het lastig om de kwaliteit van de Ajax opleiding door te trekken naar het Nederlands elftal. Daar heb je toch een aantal buitenlandse talenten op sleutelposities. Dat zie je nu ook in het eerste. In de as van het veld alleen Anita met een Nederlands paspoort. Dat is wel slecht voor het Nederlands elftal want een sterke as is ontzettend belangrijk voor een team. Vanuit Ajax heb je dus weinig spelers die daar voor in aanmerking komen bij Oranje.

14 juni 2012 om 21:32

Inderdaad er komt juist een sterke lichting aan.

Krul is een van de grootste keepers talenten van de wereld vroeg of laat gaat hij Stekelenburg eruit spelen.

van Rhijn heb ik nu al bijna hoger zitten als van der Wiel die jongen moet nog ervaring krijg maar dat explosieve en snelle heeft hij al kortom goede speler.
De Vrij was op zijn 19 al een dragende kracht van Feyenoord het leek er even op dat zijn ontwikkeling stil stond maar heeft na zijn mee train periode met Oranje enorme stappen gemaakt staat ook niet voor niks in veel belanstelling.
Bruma werd door vele chelsea spelers waaronder Terry en Drogba het grootste verdedigende talent van de wereld genoemt misschien overdreven maar talent heeft hij zeker ook bij hsv speelde hij goed welliswaar een blessure gehad maar heeft zowat in zijn eentje destijfs Stuttgard verslagen zijn beste wedstrijd maar toch.
Linksback ben ik er nog niet uit Nelom stond meer wissel dit seizoen dan ik had gehoopt, Indi wil ik liever Centraal, Buttner moet op een hoger niveau spelen, Viergever zie ik liever centraal en Willems valt nu een beetje door de mand maar hij doe het heel goed voor een 18 jarige.

Clasie gaat van Bommel opvolgen en Anders Strootman De Jong gaat nog even mee maar Anita kan best op die positie op den duur ook een snelle speler die meters maak.

Rechtsbuiten hebben we Narsingh, Wijnaldum die wel stilstaat in zijn ontwikkeling en Depay het groote talent van Psv.
Achter de spits hebben we goede talenten met Maher, Vilhena(schijnt een heel groot talent te zijn)
Linksbuiten hebben we Ola John die minder wisselvallig moet worden Ebecilio moet me nog overtuigen en daarnaast Manu die erg veel talent heeft.

De spitsen word helemaal lastig we hebben van Wolfswinkel, Luuk de Jong, Achabar en Schalk dat wordt echt dringen over een paar jaar.

Daarnaast heb ik geen eens de namen genoemt van spelers die een kans maken maar wel veel talent hebben zoals, Fer, Brama, Nuytinck, Leerdam, Koppers, Cabral, Dost en dan vergeet ik er nog zo enorm veel joh de onder 17 lichting ga ik niet eens noemen met Kongolo, Ake etc en daarnaast hebben we met spelers als De Jong, Affelay, van der Wiel, Huntelaar en van Persie spelers die nog minimaal 4 jaar mee gaan. Je weet niet hoe blij je moet zijn met deze lichting. Opstelling van spelers die ik het hoogst heb zitten.

Krul
van Rhijn
De Vrij
Bruma
Willems
Clasie
Anita
Depay
Vilhena
John
de Jong
15 juni 2012 om 18:46

Ik zou het dan toch eerder zo doen:

Voor de linksback heb je naast Willems ook Burnet die zich nog heel goed kan doorontwikkelen. Centraal op het middenveld zie ik liever iemand anders dan Anita, maar ik zou zo snel niet weten wie. Rechtsbuiten zou ik gewoon Narsingh laten staan. Linksbuiten heb ik liever Boerrighter met zn snelheid. Op 10 zou ik eerder Maher neerstallen aangezien Vilhena nog niks heeft laten zien op Eredivisieniveau, laat staan Internationaal.

Vorm
Van Rhijn
De Vrij
Bruma
Willems
Clasie
???
Narsingh
Maher
Boerrighter
De Jong
15 juni 2012 om 18:51

strootman centraal?

15 juni 2012 om 19:29

Ik vind je opstelling prima, maar ik twijfel flink over de verdediging, ik zie namelijk in Rekik de leider van de defensie in de toekomst, dus dan zou ik Bruma slachtofferen, aangezien die het toch niet zo goed doet als jij hier beweerd, stond aan het einde zelfs reserve bij HSV of rechtsback, dan doe je toch iets niet goed hoor.

15 juni 2012 om 19:56

Kan je nauwelijks serieus nemen aangezien je Maher geeneens in je basisopstelling hebt.

Vilhena zal gerust goed zijn, maar Maher is t grootste talent van NL

15 juni 2012 om 20:23

Sneijder gaat nog langer mee dan v persie hoor. Hij is jonger, 27 /28 nog maar dus die gaan zeker nog mee naar 2014. Tegen die tijd zijn jonkies ook al ingewerkt.

Spelers die zeker afvallen zijn:
v Bommel
Stekelenburg
Mathijssen
Kuyt

Twijfelgevallen:

V/d Wiel(bank) Van Rhijn gaat hem voorbij
vd Vaart(bank) al denk ik toch dat hij ook niet meer mee zal gaan
Robben(bank) Narsingh kan hem dan al voorbij zijn

Minimaal 5 plekken die bezet worden door de nieuwe lichting

Koeman als bondscoach ? Dat zou hard falen. Dat hij een jaar goed presteert bij Feyenoord betekent niet dat hij top is.

Nee ik kan maar 1 iemand bedenken die van Marwijk op zou moeten volgen en dat is Morten Olsen. Een goede rustige coach, houdt van aanvallend spel, spreekt nederlands en is een zeer ervaren bondscoach.

14 juni 2012 om 17:33

Nooit. Ik vind het belachelijk dat de bondscoach uit een ander land mag komen, en ik hoop dat dat niet gaat gebeuren bij NL

Koeman hahaha kom op zeg. Hoor ook mensen Van Gaal noemen, maar die heeft het al eens verknald... Kan me alleen maar Frank de Boer bedenken, maar misschien is het voor hem nog een jaartje te vroeg...

14 juni 2012 om 17:49

Waarom de Boer wel en Koeman niet?

Een beetje onderbouwing zou niet misstaan in je post.

15 juni 2012 om 12:46

Omdat Frank de Boer de ideale opbouw in zijn carriere heeft. Jeugd, assistent bij Nederlands Elftal...inmiddels twee keer kampioen bij Ajax... Verder ook een no-nonsens persoonlijkheid die het werken bij Nederlands Elftal al kent.
Uiteraard is Koeman jaren terug ook al assistent geweest, maar mij lijkt dat er sinds die tijd veel is veranderd.
Verder denk ik dat De Boer een soort van Guardiola kan worden, op een ander niveau dat wel. Heeft bij Ajax duidelijk spelers beter gemaakt en maakt het echt een team. Dat laatste doet Koeman nu ook bij Feyenoord, maar ik verwacht...en dat is meer een persoonlijke mening, dat De Boer ook beter met vedettes om kan gaan...die je bij Oranje zeker treft...

15 juni 2012 om 16:45

De Boer beter met vedettes om kan gaan..

Met welke vedettes heeft hij gewerkt bij Ajax? El Hamdaoui?

15 juni 2012 om 22:22

Nee Frank is absoluut niet geschikt om bondscoach te zijn. die bakt er helemaal niks van brengt alleen onrust binnen de ploeg.
Laat die man alsjeblieft zitten waar hij zit de komende 10 jaar dan hebben we geen last van hem.

Koeman heeft 4 prijzen gepakt met Ajax en heeft ook prijzen gewonnen bij PSV en AZ. Hij kent veel van de spelers dus persoonlijk en heeft een groot aantal zelf onder zijn hoede gehad. Ik zeg doen.

Koeman is een grote naam. Hij heeft een geschiedenis bij zowel Feyenoord, Ajax als Psv. Dus kunnen daar in ieder geval geen misverstanden over bestaan. Koeman heeft bovendien bewezen tactisch zeer sterk te zijn. Giovanni zou ook daar een van zijn assistenten kunnen zijn.

Verder:
- Frank Rijkaard
- Micheal Laudrup
- Louis Van Gaal
- Morten Olsen

Een Martin Jol, Co Adriaanse of Huub Stevens zie ik het ook niet worden.

14 juni 2012 om 17:36

Het moet sowieso een Nederlander worden. Een groot voetballand met een buitenlander als bondscoach is een enorm teken van armoede. Knvb contracteert ook alleen maar Nederlanders.

Koeman vind ik een prima optie, Rijkaard wat minder. Mijn topkandidaat is Frank De Boer.

Maar de Knvb gaat Van Marwijk toch niet ontslaan. Misschien dat ie zelf opstapt.

Ronald Koeman voor bondscoach naast trainer van Feyenoord. Hij heeft aangetoond tactisch sterk is dus ik heb geen bezwaar. Frank Rijkaard zou ook nog een optie kunnen zijn. Meer opties schieten mij niet te binnen.

Koeman zou ik niet eens verkeerd vinden. Waarom? Ik denk dat hij echt van zijn fouten geleerd heeft en alles in zich heeft om een topcoach te worden. Hij heeft uitstraling, bij Feyenoord motiveerde hij de spelers en daarnaast was hij tactisch sterk, vooral in de toppers.

Maar mijn eerste keuze zou Frank De Boer zijn.

Maar dit doet toch niet terzake, want de Knvb gaat Van Marwijk toch niet zo snel ontslaan. Groot gelijk. Door zulk oppurtunistisch gedoe zijn sommige voetbalclubs bijna failliet geraakt.

Maakt dat nou wat uit wie er bondscoach zal gaan worden,
Het juiste materiaal heeft nederland niet en zal het ook nooit krijgen!
Staat ons nu nog 1 nederlaag te wachten tegen Portugal dan maar weer zien hoe het over 2 jaar gaat...

14 juni 2012 om 18:12

Nederland heeft altijd om de zoveel toernooien een lichting die voor de titel kan gaan. In 2010 klopte in feite alles maar pisten we weer buiten de pot. Nu zal het waarschijnlijk wachten worden tot 2018 voordat je weer een groep spelers hebt die alle capaciteiten hebben om zo'n toernooi te winnen. De ervaring, de focus, het niveau en is het team ingespeeld. Er komen weer veel goede spelers aan maar die zijn nu nog erg jong. Een middenveld met Clasie, Strootman en Maher lijkt me bijvoorbeeld wel wat.

Heb je achterin Willems-martins Indi-de Vrij-van Rhijn/vd Wiel en voorin John-dost/v Wolfswinkel-narsing. Tegen die tijd waarschijnlijk allemaal waanzinnige spelers.

Ik ben het er wel mee eens, koeman heeft veel geleerd denk ik.

Nu lees ik dingen als dat talenten in 2016 gestagneerd zijn? hoe kan je dat nou weten? wie weet maken fer en de vrij wel mega stappen, gaat maher zo door of keept krul nog beter.
Het komt echt wel goed, we hebben altijd goede spelers gehad alleen hebben we vaak 1 punt ergens op het veld een hele dunne spoeling, maar dat lijkt nu ook wel weer recht getrokken te zijn als je ziet wie er aankomen

Als je de opstelling onder de loep neemt, dan mag je constateren dat de tactiek wel juist is, maar wat mij is opgevallen- het woord kut -. Dan heb ik het over het moment dat koert de opstelling maakt en de achterliggende gedachte ook bekend maakt over hoe er gespeeld moet worden.

Dat was wel even geinig!

Wie is het ook opgevallen?

Louis van Gaal is echt te oud en Morten Olsen zie ik niet weggaan bij Denemarken. Michael Laudrup ken ik niet als trainer, heeft in ieder geval naar mijn smaak niet genoeg ervaring als trainer.

15 juni 2012 om 18:55

waarom is van gaal te oud?

15 juni 2012 om 22:24

Ja man je hebt helemaal gelijk ook een echt zinnige reactie Ferguson kan er ook al jaren niks meer van zeker.

Het NL elftal komt gewoon conditie tekort,frank zal een hele goeie zijn,want hij houd niet van vedetteneigingen,en houd niet van vriendjespolitiek.of samen met Koeman,een jonge generatie.want Bert is al over de datum.

14 juni 2012 om 19:54

Een nederlandse trainer van de generatie de Boer/Koeman met internationale ervaring en uitstraling heeft mijn voorkeur. Heb het idee dat sinds Frank weg is het een stuk minder loopt bij het Nederlands elftal.

Misschien is het tijd om een Duitse Bondscoach te nemen, dan kunnen we de Duitse mentaliteit overnemen. Ik denk dat ze voor van Gaal gaan, koeman zou ik niet aan beginnen krijg je dadelijk hetzelfde wat je bij Valencia ook had. Van Gaal heeft nog wat goed te maken na zijn debacle van bondscoachschap.

Gert Jan Verbeek zou een goeie zijn voor deze pseudo vedettes,dan is het zo afgelopen met dat arrogante gedrag.

14 juni 2012 om 17:58

precies tegelijk dezelfde gedachte verdient een duimpje

14 juni 2012 om 18:53

(helaas) heeft Verbeek aangegeven nu nog geen bondscoach te willen worden. Hij heeft nog te veel plezier met elke dag op het trainingsveld staan. Maar wat nog niet is kan nog komen. ;-)

14 juni 2012 om 19:20

Leuk, met de internationals de stormbaan op en conditie bouwen. Dat ging ook zo lekker onder vGaal. Koeman lijkt mij het meest geschikt van eventueel beschikbare trainers. Zie het de Boer nog niet overnemen. Wil Ajax ook nog niet verlaten lijkt me, terwijl Koeman juist heeft geroepen ooit best eens bondscoach te willen worden.

Het wordt altijd een Nederlandse trainer, dus het zal gaan tussen Ronald Koeman, Louis van Gaal en Frank Rijkaard denk ik. Frank de Boer gaat dat echt nu nog niet doen, dat komt nog wel een keer. Ik kan me toch niet voorstellen dat ze nog weer 2 jaar doorgaan met Bert van Marwijk, zal hij zelf ook niet op zitten te wachten mag ik hopen.

Ik zie het liefst van gaal of ardiaanse komen, en dat hij dan ook meteen bezem door de selectie haalt, het is weer tijd voor nieuwe gezichten in de selectie, geef een luuk de jong de kans, narsingh, ola john, clasie enz

15 juni 2012 om 20:26

Hou op, Adriaanse is te oud, was al mislukt bij Twente omdat hij door zijn koppigheid niet goed lag. We hebben een jongere coach nodig niet te rigide vasthoudt aan zijn systeem. Eigenlijk zou Van Basten of Koeman de beste opties zijn.

Van Gaal misschien, wanneer bijna het hele team wordt vervangen door jonkies.

Helaas is Koeman wel de meest voor de hand liggende keuze. Ik hoop dat het niet gebeurd want ik zie Koeman graag nog 2 jaar bij Feyenoord coach zijn. Na 3 jaar zie je vaak dat de chemie tussen trainer en spelers een beetje wegebt maar voorlopig is hij nog de ideale coach voor Feyenoord.

Het beste zou eigenlijk zijn om Hiddink weer te proberen, maar die man is onbetaalbaar.

Ik zie ook wel mogelijkheden om Guardiola te proberen. Hij houdt van het Nederlandse voetbal en ik denk dat de combinatie goed zou kunnen verlopen.

De nieuwe bondscoach moet sowieso een Nederlander worden dat past bij Nederland. Ik hoop ook dat de nieuwe trainer oog heeft voor de aanval en met een nieuw systeem gaat werken waar onze top spelers wel met elkaar kunnen spelen.

Maar eerst moeten we zien te winnen met 2-0 of 3-1 van die Portugezen, heb er weinig vertrouwen in maar goed.

Nu al praten over een vervanging van de bondscoach??

Stel hij wint met 3-0 gaat naar de Kwartfinale, de jongens krijgen vleugels en spelen de finale (weer tegen duitsland)? Dan is hij weer de held!

Beetje voorbarig dit. Denemarken was gewoon domme pech en van een ploeg als Duitsland kan je verliezen. Portugal is de laatste strohalm! Denk dat de jongens nu wel gebrand zijn!

14 juni 2012 om 18:41

Ik denk dat ze niet gebrand zijn want als je dat tegen duitsland nog niet hebt dan zeker niet tegen portugal verder heb je wel gelijk tegen de denen hadden ze pech en duitsland heeft gewoon beter ploeg als nederland maar dat heeft portugal ook dus de koffertjes kunnen gepakt worden,nederlanders leiden aan een zelfoverschatting die gewoon eng is want ze hebben gewoon een hele matige ploeg,sneijder,robben,rvp zijn toppers en de rest subtoppertjes en dan hebben we ook nog een aantal spelers die niet eens subtop zijn dus zonder die grote 3 in topvorm een lpoeg die van ieder ek deelnemer kan verliezen.

als we toch een nieuwe bondcoach met assistenten moeten nemen..dan moet johan boskamp bondscoach worden.en dan neem ie hans kraay junior en rene v.d. gijp mee als assistenten...laat maar komen die persconfrenties

Ik hoop op Frank de Boer.. Met een vooorwaarde: stel een echte diepe spits op en geen 6 middevelders die rondtikken!! Je weet het maar nooit met die ex Barcelona spelers natuurlyk.. Maar Frank is wel wijs genoeg

Ronald Koeman, Waarom niet? Van marwijk heeft ook geleerd van zijn fouten en heeft de finale op een wk behaald. Ronald koeman heeft prijzen gepakt als speler en als trainer en heeft de nodige ervaring als trainer in huis om spelers tot een hoog niveau te laten brengen. Tactisch sterk en is duidelijker dan ooit, speelt 433, durft in te grijpen en een ander systeem te spelen als de wedstrijd daarom vraagt, dus waarom niet? Gert jan verbeek? Zou dat geen optie kunnen zijn? Speelde het mooiste voetbal van de eredivisie en deed dat in binnen en buitenland en behaalde daarmee verrassend goede resultaten. Speelde fris en aanvallend voetbal en maakt spelers beter, speelt ook het bekende 433. Frank de boer? Bekend bij de spelers en een rustige man, laat zich niet snel gek maken, gaat onverstoorbaar aan t werk en ook hij speelt 433 zoals de coaches hierboven en is kampioen geworden met 25 spelers, zegt toch genoeg. Meer trainers kan ik niet bedenken, misschien advocaat die naar psv gaat voor een jaar en dat zou kunnen combineren. Van Marwijk? Tsjaah als de knvb al een besluit heeft genomen om door te gaan met bertje no matter what, dan zal hij wel aanblijven, of hij stapt zelf op. We zullen het maandag zien of horen wat bertje gaat doen.

Frank Rijkaard?
Joachim Low :-)
Gert-jan Verbeek

Iig een coach met een aanvallende speelstijl!

Maar nogmaals, veel te vroeg om over een nieuwe trainer te spreken. Van mij mag Bert tot 2014 blijven hoor!

Laat van Gaal het worden!! Dan hebben we in ieder geval zekerheid dat van Bommel nooit meer terugkomt.. En we hebben iemand die de vedettes een beetje aan kan pakken.

Koeman zou een uitermate geschikte bondscoach zijn.

En als hij dan een assistent moet kiezen laat hem dan erwin koeman en giovanni van bronckhorst nemen. Allemaal ex topspelers die en prijzen hebben gewonnen en weten hoe de top werkt. iets wat Van Marwijk of niet weet of vergeten is.

Ik denk dat de formatie die Koeman momenteel bij Feyenoord hanteert een hele goede is voor het huidige Nederlands elftal. Lijkt behoorlijk veel op hoe het Nederlands elftal gister aan het einde van de wedstrijd speelde. Ik denk dat hij het kan. Lekker een CVM opofferen voor een extra middenvelder tussen de CVM en CAM in. Naast een sterke formatie straalt Koeman ook rust en vertrouwen uit, wat ik heel belangrijk vind. Lijkt me leuk om hem over 2 of 4 jaar als coach van het Nederlands elftal te zien!

Ik denk dat Alexander Anton Aiko ("alex" Pastoor ook wel een geschikte kandidaat zou zijn,nu niet direkt maar over 10 jaar denk ik dat hij een grote trainer is

Koeman zou geen slechte kandidaat zijn om Van Marwijk op te volgen omdat hij heeft bewezen dat hij met vedettes en jonge spelers kan omgaan. Verder lijkt hij van zijn fouten bij onder andere Valencia en AZ te hebben geleerd. Een andere optie zou Co Adriaanse zijn, maar ik weet niet hoe hij valt bij het Nederlands Elftal.

Opvolger van Bert: Cocu met als assistent Faber. Na het EK moet de groep zo snel mogelijk verjongd worden met spelers als Viergever, Bruma, Clasie, Castaignos, Depay.

Stekelenburg
Heitinga
Bruma
Viergever
Willems
Clasie
Sneijder
Narsingh
Van Persie
Robben
Huntelaar

Haha. Dat is een grap! Koeman en bondscoach.

Ik als Ajacied zeg: doen!

Alles beter dan deze inspiratieloze kliek; de goede ervaren spelers houden, een paar gasten uitzwaaien (van bommel, bouma) en flink verjongen.

Koeman heeft het tactisch inzicht om rond de indivuele kwaliteiten van Sneijder, van Persie, Huntelaar, Robben en vd Vaart een elftal en systeem neer te zetten wat hier het optimale uit haalt.

Daarnaast kan hij mensen motiveren en dat lijkt mij ook broodnodig.

Hoe nederlands kunnen we worden??
1 jaar boven verwachting gepresteerd als coach na jaren bij diverse clubs te hebben gefaald.
Komop jongens we maken er maar meteen de bondscoach van.........

15 juni 2012 om 20:38

Jij hebt er ook maar weinig verstand van he? Ten eerste heeft hij een schat aan ervaring als voetballer op het hoogste niveau. Hij weet hoe hij zich in de voetbalwereld moet bewegen tot in dde hoogste regionen(barcelona vb). Daarnaast laat hij zich niet gek maken door de pers of andere randzaken. Hij heeft inmiddels ook al een behoorlijke ervaring als trainer. Men vergeet even dat hij al Barca B, Valencia, en Benfica, Ajax en PSV kampioen gemaakt, op zijn CV heeft staan, al dan niet succesvol. Maar hij heeft daarvan geleerd, dat zie je nu wel aan hoe hij met Feijenoord de 2e plek heeft gehaald.
Hij heeft gewoon via omwegen geleerd, bovendien heeft hij een enorme uitstraling in binnen en buitenland. Dit in tst van Marwijk die alleen bekend staat om zijn stugge spel en vriendjespolitiek. Ik denk dat het zeker belangrijk is voor deze jongens dat ze een speler/coach tegenover zich hebbenstaan die ze af en toen kan aanpakken. De Boer is daar een goed voorbeeld van. die missen we nu.

Geloof mij, het is jammer dat Gert jan Verbeek er niet voor openstaat, maar ik denk echt dat hij de durf, lef en capaciteiten heeft om een de beste bondscoach ooit te worden. Hij heeft schijta aan anderen, gaat altijd van eigen kracht uit, zijn ploeg is altijd topfit en met zulke speles indien ze achter m staan kan hij echt grote ogen gaan gooien..

15 juni 2012 om 20:30

Ik vind hem zeker een goede coach alleen twijfel ik soms aan zijn vermogen om met vedettes om te gaan. Je moet toch wel genuanceerder zijn als je met topspelers omgaat. Ik vind hem in de voetbalprogramma s flexibeler en opener overkomen dan uit zijn interviews na de wedstrijden naar voren komt. Ik denk toch dat hij eerst ervaring op zou moeten doen in het buitenland.

Laten we eerlijk zijn. Frank de boer zou een betere keuze zijn. Het verschil tussen Cocu en Frank bij de selectie is enorm. Koeman is absoluut een goede coach maar uiteindelijk speelt de ploeg van de Boer aantrekkelijker, zonder verdedigende balans uit het oog te verliezen. Wel heeft de Boer nog wat meer ervaring nodig. En zowel de Boer als Koeman zullen geen zin hebben om full time trainerschap vaarwel te zeggen. Het zal extreem moeilijk om een Nederlandse opvolger voor Bert te vinden. Misschien moeten we maar een keer een buitenlander proberen!

Wat denk je van Frank de Boer?

gewoon alle jeugdspelers van ajax en feyenoord laat spelen in een groep van 32 en daarna doorselecteren.

Even voor de duidelijkheid, als nederland met 3-2, 4-3, etc wint zijn ze ook door op doelpnt. Voor in onderlinge wedstrijden staan ze dan voor op denemarken en op doelpunten voor totaal voor portugal.

Misschien wel een goed idee. Het enige wat ik dit oranje vind missen is dat vuur.
Dat harde werken. Dat beetje extra. Dan kijk ik naar feyenoord en dan zag ik dat er dit seizoen wel uitkomen. Als je daar de boer, van bronckhorst,cocu en kluivert als assistenten en trainers bij hebt heb je een hele goede kans op een wk of ek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 19
2181 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

Voetbalcriticus
31 fans
55 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Patrick Vieira staat voor zijn eerste klus als hoofdtrainer in Europa. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren